Logo 2e kamer verkiezingen 2002 themapagina

stemmen: stem wijzer - waar stem ik op? - kennisnet kieshulp - stem test- stembox - stemvork - nederland kiest - u komt toch ook? - politieke barometer - stembeurs - politiek digitaal - weet wat je stemt - geen woorden - wat stem je? - nu.nl: verkiezingen - onlijn: verkiezingsweblog - scholieren verkiezingen - politiek en jij - nationaal kiezersonderzoek - idioot idee - parlement en politiek - stemmen moet!
politieke partijen partij van de arbeid - vvd - cda - groenlinks - sp - d66 - lpf - christen unie - sgp - leefbaar nederland - duurzaam nederland - ouderen unie - pvdt

logs: loglijst


woensdag 15 mei 2002

FF vreselijk off-topicGien - 11:08 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Even in my hometown...

Gien - 10:49 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Tomaat
Hij kon niet slapen. En hij hoorde Star Trek op tv... de eindtune, wel te verstaan. Maar vooruit, kom er maar effe bijzitten. Ik zap naar het journaal en er komt een stemcomputer in beeld.
Zegt-ie: "Hé, daar zijn wij ook geweest!" En even daarna: "Op wie hebben wij eigenlijk gestemd? Op die tomaat?"
"Waarom zou je op 'die tomaat' willen stemmen?"
"Die andere hebben allemaal van die saaie koppen!"

Gien - 10:34 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Prognoses
Ja, hé, hoe definitief is defintief nu eigenlijk! Ik hou d'r mee op! I'm waaaaaaaaaaay over my bed-time en ik moet morgen werken...


Definitieve Prognose
 19982002+/-
PvdA4524-21
VVD3824-14
CDA2940+11
D66148-6
GroenLinks1110-1
SP510+5
SGP32-1
CU54-1
LN-2+2
LPF-26+26


26 ZETELS? ZIJN ZE NU HELEMAAL BESODEMIETERD??


Prognose 1
 19982002+/-
PvdA4524-21
VVD3824-14
CDA2941+12
D66148-6
GroenLinks11110
SP5 10+5
SGP32-1
CU54-1
LN-2+2
LPF-24+24


(Exit Poll door Bureau Interview i.o.v. de NOS en het ANP)

Gien - 09:19 pm
[Reageer!] [al 8 reacties]


Mooi
De Gelderlander heeft een beslist mooie weergave van het verloop van de peilingen in de afgelopen weken. Gewoon even gaan kijken: Tweede Kamer 2002 - Peilingen.


Gien - 08:59 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Hoge opkomst lijkt geen sprookje [2]
Vanavond om 19.00 uur had 62% van de stemgerechtigden hun stem uitgebracht voor een nieuw parlement/regering. Representatieve peling door bureau Interview-NSS bij 40 stembureaus.

Ter vergelijking: bij de verkiezingen in 1998 had om 19.00 uur 59% zijn/haar stem uitgebracht.

Gien - 08:38 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Column: De Waagmeester
Ik had 'em kunnen schrijven, maar niet zo goed als hij:

De verkiezingscampagne heet officieel te zijn stopgezet, maar de LPF heeft dood en begrafenis van De Redder van het Volk op de meest onbeschaamde wijze uitgebuit voor een politiek propaganda-offensief. Als een icoon werd Zijn portret rondgedragen, waarbij ieder die het ooit gewaagd had om Zijn Waarheid niet even onvoorwaardelijk te slikken als een ouderling Gods Woord, nu aan Zijn Dood medeschuldig wordt verklaard.

en

Waar de LPF-leiding zo weinig afstand tot haar kennelijke achterban weet te bewaren, wordt het op 15 mei tijd voor een daad. Normaliter kies ik altijd voor een lagergeplaatste kandidaat die beter verdient, maar ditmaal overweeg ik uitdrukkelijk te opteren voor een gedemoniseerde lijsttrekker, als proteststem tegen het door Langendam en de zijnen onvoldoende bestreden onfatsoen.

Lees 'em, hij is goehoed!

Gien - 05:48 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Hoge opkomst lijkt geen sprookje
Om 15.45 uur heeft 42 % van de stemgerechtigden zijn/haar stem uitgebracht voor de Tweede-Kamerverkiezingen. De opkomst is hiermee hoger dan vier jaar geleden, toen op datzelfde tijdstip 38 procent had gestemd.
(Interview-NSS)

Gien - 05:24 pm
[Reageer!] [0 reacties]


The eyes of the world are upon you
Je zou het haast wel zeggen: vrijwel alle grote internationale nieuwsbladen/zenders/pagina's besteden aandacht aan onze verkiezingen:

BBC News
CNN
CBC News
ABC News
The Gardian
De Standaard
MSNBC News
Yahoo News
Irish Times
Wereldomroep
ITV
Arabia Online
ADN News
AP, ModBee
Straits Times -Singapore
Canada News
(more to come...)

Gien - 04:22 pm
[Reageer!] [0 reacties]


Jong geleerd...
Vanmorgen om 08.15 uur waren Thomas en ik al bij het stemlokaal. Ik wilde dat hij ook een keer met mij mee zou gaan, zodat hij zou zien dat pappa's en mamma's allebei stemmen. De vorige keer, bij de gemeenteraadsverkiezingen, is hij met Lief meegeweest.
De heren en dames van het stemlokaal vonden het wel 'goed' dat ik hem 'al zo jong' meenam en betrokken hem bij het stemgebeuren. "Waar woon je?", vroeg de meneer. En Thomas dreunde braaf zijn adres op. "Dat klopt!", zei de meneer en Thomas keek hem aan en vroeg: "Waarom vraagt u het dan?" Nadat de dames naast de meneer waren bijgekomen van het lachen, antwoordde hij heel serieus en vertelde hij Thomas dat hij moest controleren of ik echt was wie ik was. "Dat weet ik wel, hoor? Dat is mijn mamma, mamma Gien!" En mamma Gien mocht vervolgens haar stem gaan uitbrengen.
Thomas legt me uit hoe het werkt: "Kijk, je moet daar iemand uitzoeken en dan op datknopje drukken en als het dan goed is op de rode." Hij mag de handelingen verrichten en even later staan we weer buiten.
Thomas wil weten wanneer hij mag stemmen. Hij is zichtbaar teleurgesteld als ik hem vertel: "Dat duurt nog hartstikke lang! Ik ben nog niet eens 5!"

Gien - 02:45 pm
[Reageer!] [al 7 reacties]


De opkomst in Nijmegen
Nijmegen leek vanmorgen achter te lopen bij de landelijke ontwikkeling van de hogerverwachte opkomst, maar gelukkig lijkt zich dat nu te herstellen: de opkomst voor de verkiezingen op verschillende stembureaus is in de loop van de woensdagochtend toegenomen. Hoewel de eerste uren niet extra druk leken, is er later op de ochtend op sommige plaatsen in Nijmegen zelfs een rij voor de stemcomputer ontstaan. Jawel, heuse rijen op de stemlokalen! Vergeet echter niet dat de stemlokalen hier vaak maar 1 of 2 stemcomputers hebben.
Wat me vooral opvalt, is dat men in de zgn. "oudere wijken" meer mensen dan gewoonlijk komen stemmen. Ook opvallend is het grote aantal oudere kiezers dat komt opdagen. De stembureaus verwachten dat het aan het eind van de middag echt opvallend druk zal gaan worden.

Gien - 01:40 pm
[Reageer!] [al 4 reacties]


Woordenboek
ver·´kies·baar (bn.):1 gekozen kunnende worden
ver·´kie·zen (ov.ww.):1 liever willen of wensen => prefereren, de voorkeur geven aan, liever hebben; 2 door keuze aanwijzen voor een functie
ver·´kie·zing (de ~ (v.)):1 het door keuze of stemming aanwijzen van vertegenwoordigers; 2 het door keuze aangewezen worden; 3 keuze, voorkeur
ver·´kie·zings·cam·pag·ne (de ~):1 systematische propaganda voor een kandidaat of een partij die deelneemt aan de verkiezingen
ver·´kie·zings·de·bat (het ~):1 in verkiezingstijd gehouden debat tussen vooraanstaande politici van verschillende partijen
ver·´kie·zings·lijst (de ~):1 kandidatenlijst bij een verkiezing
ver·´kie·zings·ne·der·laag (de ~):1 nederlaag van een partij bij de verkiezingen
ver·´kie·zings·over·win·ning (de ~ (v.)):1 overwinning van een partij bij de verkiezingen
ver·´kie·zings·strijd (de ~ (m.)):1 wedijver tussen de partijen om de stemmen

Gien - 01:11 pm
[Reageer!] [Joepie, een reactie!]  Much Ado About Nothing is powered by & XS4ALL Internet BV