missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
2004
woensdag, 31 december 2003 om 20:52 uur

2003 op z'n missgien's
10:41 uur
De dood is geen einde... het is een nieuw begin

(13/01) Maurice Gibb
Een van de Gibb-tweeling en natuurlijk van de Bee Gees. Maurice Gibb overleed veel te jong op 53-jarige leeftijd aan een hartaanval.

(18/02) Johnny PayCheck
Jarenlang dacht ik dat Loudon Wainwright een flauw grapje maakte toen hij bij een concert aankondigde dat niet alleen Johnny Cash, maar ook Johnny PayCheck zijn opwachting zou maken. Toen de man echter overleed, bleek dat hij écht bestond en een niet onverdienstelijk singer/songwriter was...

(14/03) Willy Walden, het laatste stukje Snip en Snap.
Willy Walden had een vakantiehuis in het dorp waar ik woonde en bij de slager werkte. De Waldens kwamen vaak bij 'ons' in de winkel en bestelden dan alles wat maar duur was. Elke bestelling werd echter steevast afgesloten met de woorden: "En een onsje kogelbiefstuk in stukjes gesneden voor Doeschka." Driemaal raden wie Doeschka was....

(24/04) Nina Simone
"The Voice", maar dan de vrouwelijke versie. Wat een stem, wat een vrouw! Neem een kijkje op de website van de Hogepriesteres van de Soul.

(15/05) June Carter Cash, de vrouw van...
June Carter had al een heel eigen carrièrre voordat ze met Johnny Cash trouwde. Ze schreef o.a. Ring of Fire, één van Johnny's grote hits.

(30/06) Katherine Hepburn
Onbetwist de Keizerin van het Witte Doek. Zo goed als gestorven in het harnas is deze actrice voor mij het boegbeeld van de 20e eeuwse actrices. Begonnen in de stomme zwart/wit film, heeft zij alle ontwikkelingen in de filmindustrie meegemaakt en er ten volle aan meegewerkt. Wat mij betreft is "On Golden Pond" -samen met Henry Ford- de film waarin ze de meeste indruk op mij maakte. Voor velen is "African Queen" (1951) echter haar hoogtepunt.

(04/07) Barry White
Als je hem al niet kende, dan zou je hem in ieder geval moeten hebben gehoord en gezien in de serie "Ally McBeal". Zijn zware stem deed je rillen van genoegen. Barry White: niet te vergeten!

(02/08) Willem Wilmink, tekstschrijver.
Met name voor Herman van Veen schreef Wilmink vele teskten maar ook vele andere zangers maakten gebruik van zijn ongekende talenten. Kinderprogramma's als "De Stratenmaker op Zeeshow", "De film van Ome Willem" en "Klokhuis" dreven op zijn liedjes.

(12/09) Johnny Cash
We hadden kunnen weten dat Cash zijn vrouw June niet lang zou overleven. De twee waren zo'n twee-eenheid dat we eigenlijk op zijn dood konden wachten. Niettemin een enorm verlies voor de country-minnende wereldbevolking. Zijn Zwanezang werd "Hurt" waarin zijn komende dood al in doorschemert.

(22/09) Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg.
Ik had de eer dhr. Stekelenburg vorig jaar te leren kennen. Toen was er nog geen sprake van ziekte of dood...

(26/09) Robert Palmer
Robert Palmer vertegenwoordigde voor mij de beginperiode van mijn zelfstandige leven. Waarom precies weet ik zelf ook niet, maar als ik Robert Palmer hoor, moet ik altijd denken aan die oude bakkerij waar we met teveel in te weinig te kleine kamertjes woonden.

(08/10) Anja Joos, Supermarkt-drama
Typisch geval van zinloos geweld en doorslaand eigen rechter spelen. Triestheid ten top. Anja Joos stierf niet omdat ze verdacht werd van diefstal, ze werd gedood omdat ze junk was en dus wel 'gestolen moest hebben'.

(20/11) Maja Bradariç, Nijmeegs drama
Wat kan ik er van zeggen: het is vreselijk om je te realiseren dat ook in 2003 Nijmegen niet verstoken is gebleven van het onnodige geweld. Een In Memoriam op de website van Maja's school.

(25/12) Rob Out, radioman
Mr. Veronica, dé man die Veronica weer op de band kreeg nadat de piratentijd afgelopen was. Ik herinner me hem echter voornamelijk als Egbert Douwe ("Kom uit de bedstee mijn liefste") en van het liedje "Héhé Robbie, Robbie was is er nou?", van Peter Koelewijn).
[lees verder]
Goed wijnweekje
dinsdag, 30 december 2003 om 17:46 uur
Niet alleen in het Nabije Oosten werd wijn gevonden, ook aan het Nederlandse strand deed men een vondst.
Wijntje heeft nu wel lang genoeg gerijpt...
dinsdag, 30 december 2003 om 11:00 uur
Professor vind 8.000-jaar oude wijn in Georgië.

Stukje uit de tekst (vertaald, uiteraard):
De vindplaats van de wijnvaten een kleine maar drukbevolkte heuveltop. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat er meerdere woningen waren met wijnvaten. Opmerkelijk genoeg wordt de regio geassocieerd met één van 's Werelds eerste dronkaards, de bijbelse Noach, wiens eerste -niet-religieuze- daad na de vloed het planten van een wijngaard was...
Testjuh!
dinsdag, 30 december 2003 om 00:35 uur
Dr. Phil. Wie kent 'em niet. Zelfs tijdens het zappen kan hij je niet zijn ontgaan.
Hij maakte een testje...

Ik scoorde 45 punten en kwam er behoorlijk goed van af. Maar ja. Dr. Phil... ach
Cool!
dinsdag, 30 december 2003 om 00:07 uur
Of frisjes... 't Is maar hoe je 't bekijkt.
Ouch!
maandag, 29 december 2003 om 13:43 uur
"The Worker" van Fischer Z klinkt uit mijn transistor.
Ik kan het niet helpen: ik moet meezingen... meegalmen, is waarschijnlijk een betere beschrijving.

Zoonlief, tactvol als altijd, reageert: "Je weet toch wel dat je echt verschrikkelijk vals zingt, hè??"
Maandagmorgen
maandag, 29 december 2003 om 09:03 uur
Dit is wel een hele erge maandagmorgen... ben je net wakker, realiseer je je dat je nog anderhalf uur hebt om je bij de Trombosedienst te melden...
Onder de douche, dus, en heel erg hopen dat dat helpt...
Fiets vervolg
zondag, 28 december 2003 om 23:16 uur
Er is mij ondertussen een fiets aangeboden. Kei-tof, zoals we hier in Nijmegen zeggen!
'k Kom 'em gauw halen! Bedankt, S.! :o)
Troost
zondag, 28 december 2003 om 14:39 uur
Gisteravond, nadat ik mijn fietsjatpostje had gelogd, kom ik beneden.
T. vraagt: "Ben je nog steeds verdrietig?"
Ik: "Ja, een beetje wel, ja"
T.: "Maar met zo'n lieve zoon hoef je toch helemaal geen verdriet te hebben....."
Top 2000
zondag, 28 december 2003 om 12:12 uur
Wordt u daar nu ook zo lekker sentimenteel van?
Ik zit hier al dagen vreselijk te genieten bij mijn transistortje :)
Gaaaap
zondag, 28 december 2003 om 09:02 uur
Ik ga gewoon nog ff lekker terug naar bed.... ! :p
Lekker toch?
zaterdag, 27 december 2003 om 22:46 uur
Michael Jackson vindt het volkomen normaal om met kinderen in één bed te slapen. (Planet Nieuws)

En dat vind ik nou ook. Wat is daar nu mis mee?
Een hufterstreek!
zaterdag, 27 december 2003 om 19:27 uur
Vanmiddag zijn we weer naar het brabantse plaatsje T. geweest om kindje T. bij oma J. op te halen. 't Was gezellig, nog ff de stad in. Een beschermheksje gekocht voor op mijn deurpost en twee huisbroeken bij de H&M. Oma had bovendien nog een frituurpan die voor haar 'veel te groot' is en 'of wij die niet konden gebruiken'. Beslist wel! En hartelijk dank :)

Vrolijk aanvaarden we de terugreis. Er werd liefdevol geplaagd en we waren in Nijmegen voordat we het goed en wel doorhadden... en toen was het ook gelijk uit met de pret want MIJN FIETS IS GEJAT!! Hij had twee sloten (beiden AXA) en ik vraag me dus echt heel zwaar af hoe iemand het voor elkaar heeft gekregen om met die fiets op sjouw te gaan zonder dat iemand dat door had???
Ik vind het zo'n vreselijke hufterstreek! Een fiets met een kinderzitje achterop en met fietstassen... en geen goedkope. Nee, een superstadsfiets met 7 versnellingen.

Hoe dan ook: hij is WEG! En ik heb zwaar de pest in!
Aangifte gedaan, want hij is wel verzekerd. Maar toch! De dagwaarde is nooit genoeg voor een nieuwe fiets en bovendien duurt het waarschijnlijk vreselijk voordat ik het geld uiteindelijk zie. Zonder fiets kan ik niet, maar geld voor een nieuwe ligt ook niet bepaald op stapeltjes.

U begrijpt het natuurlijk wel als ik nu vreselijk ongelooflijk onbeschrijflijk en zwaar de smorenpest in heb, he?!

(En u moest eens weten hoezeer ik me zit in te houden om hier niet enorm te gaan vloeken!!)
Nah, lekker dan...
zaterdag, 27 december 2003 om 11:39 uur
Waarschuwing voor luchtvervuiling bij jaarwisseling

Patiënten met aandoeningen aan hun luchtwegen en mensen met hart- en vaatziekten kunnen tijdens de jaarwisseling beter binnenblijven. Dat adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de kwaliteit van de lucht na de jaarwisseling door het afsteken van vuurwerk en door feestvuren korte tijd slecht is. Dit wordt veroorzaakt door fijn stof dat door het ontploffend vuurwerk en de vuren vrijkomt. "Een verhoogde concentratie van fijn stof met het gelijktijdig optredend mengsel van andere luchtverontreiniging kan onder meer een verergering van luchtwegklachten veroorzaken, zoals astma-aanvallen, benauwdheid en hoesten", aldus het RIVM. (bron: ANP)
Top-filmjaren to come
zaterdag, 27 december 2003 om 11:17 uur
De komende twee jaren worden topjaren voor de liefhebber van historische films...

De eerste die mij opviel is: King Arthur! Door de makers wordt deze film "het ware verhaal achter de legende" genoemd. Vind ik persoonlijk nog al pretentieus, daar niemand weet wat het ware verhaal ís. Geen grote namen in deze film, niettemin een must voor mij. Komt uit in 2004.

Ten tweede is daar Troy met Brad Pitt in de rol van Achilles, Orlando Bloom (jeweetwel, 'Legolas' in De Ring), Sean Bean ('Boromir' in De Ring) en bovendien Peter O'Toole. De cast alleen doet je al likkenbaarden, maar kijk de trailer maar eens... en pak er een slabbetje bij :) Ook deze film staat gepland voor 2004.

Vervolgens is daar Hannibal (nee, niet die menseneter, maar die generaal uit Carthago met zijn olifanten over de Alpen). Hannibal komt uit in 2005, er is derhalve nog niet veel bekend over de cast.

Men kan kennelijk geen genoeg krijgen van de helden van weleer, want er staat ook een film op stapel over Alexander de Grote. Ondanks dat ook deze film pas in 2005 uitkomt zijn Leonardo di Caprio en Nicole Kidman al vastgelegd voor de hoofdrollen van Alexander en Olympias.
De koning keert terug
vrijdag, 26 december 2003 om 17:25 uur
Omdat T. nog een extra nachtje bij oma blijft, hebben wij nog een avondje vrij te besteden. Dus gaat we maar eens kijken of er nog kaartjes zijn voor The Return of the King.
't Is wel rennen, want over een halfuur begint de film. Ja, ze hebben nog kaartjes. Maar helaas... reserveren doen we nu niet meer.

Op de bonnefooi dan maar.
Minilog met reacties
vrijdag, 26 december 2003 om 13:56 uur
Ik heb bij HaloScan een reactietooltje opgehaald. Daarmee kan er nu ook gereageerd worden in het Minilog.
Inconsequent
vrijdag, 26 december 2003 om 13:08 uur
U hebt het vast al wel eens gezien, de aankondiging die 's zondags op de website van het Reformatorisch Dagblad staat: "Op de Dag des Heren geven wij geen nieuws door...", of woorden van die strekking.
Vandaag, echter, op Tweede Kerstdag staat het nieuws gewoon te lezen bij de RD.
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind dat inconsequent!
't Is weer es wat anders
vrijdag, 26 december 2003 om 11:53 uur
Een nestje jonge poesjes! Lief hè?
Maar of ze ook lekker zijn?

In het geschenkboek "Lekker belangrijk" staat een recept voor Jonge Poesjes in Rode Wijnsaus. Niet alleen de dierenbescherming gruwt ervan, ik ook!
Volgens een woordvoerder van de uitgever ligt het er dik genoeg bovenop ligt dat het recept niet serieus bedoeld is.
Kan zijn, maar wie bedenkt nu zo'n "grap"??

Bron

O, jeetje!
vrijdag, 26 december 2003 om 10:41 uur
Zou ik bijna vergeten u te wijzen op de digitale kerstboom bij XS4all.
't Ding staat nu al zeker voor het vijfde, misschien wel 6e, jaar online. De allereerste stond bij 'ons' op het secretariaat/telefooncentrale. We werden gek van het geknipper! :)

Je kunt nu ook je eigen interactieve boom maken.
Vraag
donderdag, 25 december 2003 om 10:52 uur
Wij gaan straks naar oma J. om daar een dagje op z'n brabants kerst te vieren. T. blijft en wordt morgen weer opgehaald. Morgen hebben we dus een dagje lekker samen: uit-sla-pen!!!

Vraag ik me af: hoe, waar en met wie brengt u de kerstdagen door?
Santa moet afslanken
donderdag, 25 december 2003 om 08:02 uur
In Finland bestaat een heus Santa Park, zo ontdekte ik zojuist door dit artikel. In dat artikel wordt melding gemaakt van de ontslaggolf die er plaatsvond onder de Elven.

Bedenk ik me ineens dat het tijd wordt voor een Zomerpark voor Sinterklaas... in Spanje én in Turkije, onder het mom van "Wat doet de Sint de andere 49 weken van het jaar"?!
Heeft er iemand interesse om te investeren... ?
Kerstmis: 300 BCE
donderdag, 25 december 2003 om 07:32 uur
The Independent heeft een intrigrerend stuk over een viering op 25 december, 3 eeuwen voor de geboorte van Jezus van Nazareth.
Nieuw!
woensdag, 24 december 2003 om 18:40 uur
Mijn M I N I L O G, zie aan uw linkerzijde
Jaaroverzicht
woensdag, 24 december 2003 om 13:22 uur
Ik wilde een jaaroverzicht maken, maar het blijkt dat FOK! dat al heeft gedaan... en die zijn er vast veel beter in.
Verliefd
woensdag, 24 december 2003 om 08:16 uur
Vandaag precies 9 jaar geleden realiseerde ik me dat ik toch wel heel erg verliefd was op deze meneer. Gelukkig voelde hij hetzelfde voor mij. Zo heeft het "kerstgevoel" bij ons een heel andere betekenis gekregen...
En wat die verliefdheid betreft? Die komt nog regelmatig met grote heftigheid terug en tussendoor houden we domweg ongelooflijk veel van elkaar.

Mooi hè, de Liefde ?
Kriebels III
dinsdag, 23 december 2003 om 22:56 uur
Ik geloof dat de jeuk nu wel over is... Als u nog ergens iets tegenkomt, wat er niet goed uit lijkt te zien, mailt u mij dan effe op het logische adres: missgien at missgien punt net
Kriebels II
dinsdag, 23 december 2003 om 19:15 uur
Ik zei toch al dat het kriebelde?
Ik zie alleen dat alles nog niet helemaal werkt, zoals het moet....

Reageren kan nog even niet, sorry!

[update 20.40 uur] Ik stop ermee voor vandaag. Het lukt me domweg niet meer :(
Morgen is er weer een dag. Nu snel naar de Gilmore Girls!
Kriebels
dinsdag, 23 december 2003 om 12:46 uur
Al die positieve energie heeft kennelijk een uitweg nodig: ik heb weer de omkatkriebels....
Hoe, wat en wanneer? Dat zal blijken :)
De Staat van Leugens
dinsdag, 23 december 2003 om 10:38 uur
Eerlijk gezegd begin ik ook last te krijgen van de anti-rookterreur. Afgelopen zondag heb ik wel 10 keer horen oproepen dat er per 1 januari in de treinen en op de perrons niet meer gerookt mag worden. Ik kan u wel vertellen: ik word er niet vriendelijker van. Ik ervaar het echt als: "nog effe inwrijven".
En nu maar wchten op de onderzoeken waaruit blijkt dat al die mensen die ziek zouden zijn geworden van 'meeroken' eigenlijk ziek werden van alle uitlaatgassen die we -waar we ook gaan- verplicht worden in te ademen.

Voorlopig gooi ik de volgende artikelen maar in de strijd: Leugens over passief roken en De Gezondheidsdictatuur van Henri Sturman. Beide artikelen zijn ook gepubliceerd in HP de Tijd.

Wie er de waarheid spreekt, weet ik niet. Die zal, zoals altijd, wel ergens in het midden liggen.

Weerbericht
dinsdag, 23 december 2003 om 10:25 uur
Het sneeuwt in Nijmegen.
Het begon met wat poederige sneeuw, die de naam amper dragen mag, maar het is geëvolueerd tot heuse vlokken. Groot zijn ze nog niet... daar wachten we gewoon nog even op :)

[10 min. later] Grote vlokken dwarrelen naar beneden en maken van de volkswijk een sprookjespark. Opmerkelijk toch, hoe betoverd sneeuw blijft, hoe oud je ook wordt ;-)
Onlijn oflijn
dinsdag, 23 december 2003 om 09:42 uur
Webwereld meldt dat na 8 jaar Onlijn offline gaat.... :(
Vervolging
dinsdag, 23 december 2003 om 06:55 uur
Vervolging heksen in Zuid-Afrika neemt toe
Oudere vrouwen in de Zuid-Afrikaanse zwarte gemeenschappen zijn steeds vaker doelwit van aanvallen omdat ze heksen zouden zijn. Dat heeft een Zuid-Afrikaans/Nederlands onderzoeksteam maandag in een rapport gemeld.
Onder slechte sociale omstandigheden nemen mensen het recht in eigen hand en doden of verjagen vrouwen die zij als heksen beschouwen. Roddel en jaloezie zijn vaak de oorzaak van dergelijke beschuldigingen, aldus de onderzoekers. De belagers van ‘heksen’ wijzen veelal uit onwetendheid een zondebok aan voor de ziekten en rampen die de gemeenschap treffen. (bron: Nu.nl)

Onwetendheid of niet... je zal d'r maar heks zijn, of de naam hebben er een te zijn :(
Alternatieve kerst
maandag, 22 december 2003 om 12:28 uur
Vakantie
maandag, 22 december 2003 om 12:23 uur
En dan is het ineens kerstvakantie!
's Morgens vroeg mama wakker maken en lekker samen in bed kinderprogramma's kijken
Op ons dooie akkertje opstaan en aankleden
Niets moeten en veel mogen

"Kon het maar altijd vakantie zijn", zucht T.
Moe ende Voldaen
zondag, 21 december 2003 om 18:52 uur
Zojuist zijn we teruggekeerd van een lange, lange dag. Het was boeiend, energiek en ook 'gewoon' heel leuk!
Én ik heb een heuse cape-met-puntmuts gekocht... dat was wel lekker want het was koud en winderig tijdens de ceremonie.
En nu ga ik lekker languit om den bankh!
Eindelijk....
zaterdag, 20 december 2003 om 22:22 uur
Morgen vroeg is het zover.... Joel!!
'k ga vroeg naar bed, want morgen is 't vroeg op! De hele dag zal ik 'de hort op zijn'.
Joel-kaartje
zaterdag, 20 december 2003 om 18:05 uur
Grmbl
zaterdag, 20 december 2003 om 17:19 uur
Hoofdpijn....
Om 05.15 uur gewekt worden is niet altijd even prettig :(
Nog een kwisje
zaterdag, 20 december 2003 om 10:02 uur
Ik ben...

EarthEarth. I hate to say it but you are down to earth. Stubborn and loyal. You tend to want to nurture others and you are the one
person friends always come to for awnsers. Without people like you others would be flying over the edge because, whether you know it or not you keep a steady beat to your life and will end up where you want to in the end. There is a sureness about you that is hard to match that draws people to you. No matter what happens the Earth keeps turning.

Welk element ben jij?
Yeehaa! I'm Pippin!
vrijdag, 19 december 2003 om 11:25 uur
Pakket
vrijdag, 19 december 2003 om 10:41 uur
Lief was gisteren laat. Niet alleen was er iets vreselijk mis met de treinen (what else is new?), maar hij had ook een doos bij zich! Voor het eerst in zijn 7-jarige carrière bij HP kreeg hij een kerstpakket mee naar huis. Er was een keuze geweest uit drie pakketten, Lief had voor het Koffie Pakket gekozen.
En het was een fraai pakket: twee grote hoge koffiemokken ("voor koffie-verkeerd", zo meenden wij), twee kleine koffiemokjes ("espresso!") en twee glaasjes ("water bij de espresso!").
Verder het nodige aan koffie, rietsuikerklontjes en andere lekkernijen en fraaie dingen.
Het Sap-pakket, zo vertelde Lief, had een blender... Ik hoef geen blender, ik heb genoeg elektrische apparaten die stof staan te vangen in een of ander kastje. Ik ben blij met deze mokken en andere zaken. Jammer alleen, dat het eigenlijk niet mijn pakket is...
Way cool!
vrijdag, 19 december 2003 om 07:51 uur
Molecuul in ver melkwegstelsel waargenomen

Een nieuwe infraroodtelescoop van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft in een ver verwijderd melkwegstelsel een organisch molecuul ontdekt.
Volgens de NASA is het de eerste opwindende uitkomst van het onderzoek met de ruimtetelescoop. Het melkwegstelsel is 3,25 miljard lichtjaren van de aarde verwijderd.
Volgens onderzoeker James Houck van de universiteit in Cornell was met de telescoop een spectrum te zien, dat wees op organische bouwstenen. Ook zou een massieve schijf van planeetvormige kosmische brokstukken te zien zijn geweest.

Bron: Nu.nl
kreatief met photoshop
donderdag, 18 december 2003 om 18:15 uur
Geen titel [Ik heb er geen woorden voor]
donderdag, 18 december 2003 om 17:23 uur
Aan mijn postmaster-adres werd het volgende gestuurd:


Click Here to Bulk Email
to 28 MILLION PEOPLE


=> ONLY $149 TODAY ONLY <=


ik bedoel maar...

wat moet je daar nog van zeggen, dan?

Voor alle fans
donderdag, 18 december 2003 om 15:35 uur
T. is wéér Supertopper en bracht bovendien een prachtig rapport mee naar huis, met -wat mij betreft- maar 1 puntje om te fronsen...
Joepey ende Hoerah
Joel (of Yule)
donderdag, 18 december 2003 om 11:14 uur
Aanstaande zondag is het Joel (of Yule, volgens de internationale spelling): het feest van het terugkerende licht. Na a.s. zondag zullen de dagen langzaam maar zeker weer gaan lengen, de kortste dag is voorbij en de aarde maakt zich weer klaar om uitgerust aan een nieuwe omwenteling te beginnen: de eeuwige cirkel van het leven - en dat vieren we maar al te graag!
Het begint zo onderhand te prikkelen. Nu het huis is versierd, de kaarten voor het feest zijn besteld en zondag steeds dichterbij komt, voel ik me net als een kind op eh... Sinterklaasavond.
Deze keer is bijzonder omdat Lief en T. meegaan! Het hele gezin moet al vroeg op, want om 7 uur dienen we ons al te verzamelen in de stationshal om dan met een hele club heksen en andere pagans per trein naar het feestterrein te reizen.
Winter Soltice... Here I Come!!
"Saddam should die"
woensdag, 17 december 2003 om 11:00 uur
Die Boesj toch... kan het niet laten. Volgens hem moet Saddam de doodstraf krijgen. In mijn opinie komt die schurk er dan te makkelijk van af.
Wat mij betreft: laten rotten in één van zijn eigen gevangenissen... dat zal pas een straf zijn.

Ik vraag me toch af wat dat is met die Amerikanen en doodstraf. Boesj heeft natuurlijk een reputatie als het gaat om moorden van gevangenen: hij heeft talloze 'deadwarrants' ondertekend toen hij nog gouverneur van Texas was. Nu ziet hij zijn kans weer schoon: de ploert!
Tja...
woensdag, 17 december 2003 om 10:56 uur
Je zal 'em maar missen
Nieuwe film?
dinsdag, 16 december 2003 om 18:11 uur
En niet te vergeten
dinsdag, 16 december 2003 om 17:28 uur
T. is wéér Supertopper!
't kan niet op deze week :)
Foetsie nie!
dinsdag, 16 december 2003 om 17:26 uur
Hmpf
Kom ik net beneden, vlak voordat ik T. op ga halen; kijk ik nog eens goed om me heen.
Waar denk je dat ik dat boek zie liggen? In de boekenkast!
Wie bergt dáár nou een boek op?!
Foetsie!
dinsdag, 16 december 2003 om 16:06 uur
'n Paar dagen lang heb ik niet de mogelijkheid gehad om te lezen, echt lekker lang achter elkaar lezen. Dus wilde ik een stuk in mijn nieuwe Harry Potter gaan lezen... maar hij is weg, foetsie. Nergens te vinden... En als het nu een of klein rotboekie was, dan kon ik me voorstellen dat het ergens tussen valt, ofzo. Maar deze pil?
Help...!
Gaap!
dinsdag, 16 december 2003 om 07:31 uur
Vast slapen is best wel fijn, als je tenminste niet té vast slaapt.
Afgelopen nacht heb ik wel te vast geslapen, want ik werd wakker met wat hoofdpijn. Ik hoop maar dat dat over is als ik naar buiten ben geweest.
Nu eerst: koffie!
Joepie
maandag, 15 december 2003 om 16:01 uur
Hij is Supertopper!!
Kerstsjoppen
maandag, 15 december 2003 om 12:04 uur
Heerlijk!
Vanmorgen heb ik weer heerlijk kerstgesjopt (of zou dat gekerstsjopt moeten zijn?): wat linten, wat dingetjes voor in de boom, witte want paars was er al genoeg.
Maar ik ben het meest blij met de bos Mistletoe die ik her in der in het huis heb opgehangen. Een klein takje hangt boven mijn bezem naast de voordeur... voor de oplettende bezoeker :)
Zwart op wit
maandag, 15 december 2003 om 07:27 uur
De parlementaire pers heeft een verkiezing gehouden wie de beste en dus ook de slechtse politicus van 2003 is. Aartsen heeft gewonnen; al is het mij een raadsel waarom.
De op één na slechtste is....

[tromgeroffel]
Die jongen in dat hemdje: Peter Jan!
[/tromgeroffel]

Toch fijn om dat eens zwart op wit te zien staan.
Mus
zondag, 14 december 2003 om 20:45 uur
Blij maken met een dooie mus kan ik het niet noemen, maar 't beestje is wel in coma, ben ik bang...
Hebbes!
12:59 uur
Saddam is gepakt door Koerden nota bene! (bbc)

hij is er niet knapper op gewordenANP:
'Amerikaanse soldaten haalden Saddam uit kelder'
Amerikaanse soldaten hebben de Iraakse ex-president Saddam Hussein zondag opgepakt nadat zij hem hadden opgespoord in de kelder van een huis in zijn geboorteplaats Tikrit. Dat heeft de Iraakse politicus Ahmed Chalabi tegen de televisiezender al-Jazeera gezegd.
Een woordvoerder van Chalabi zei tegen de Arabische nieuwszender dat Saddam had geprobeerd zich te vermommen met een valse baard, die hij afdeed voor de identificatie door degenen die hem aanhielden.
De arrestatie werd verricht door Koerdische elitetroepen van de Patriottische Unie van Koerdistan onder leiding van Qusrat Rassul Ali en Amerikaanse speciale eenheden. De actie werd in gang gezet nadat inlichtingen waren binnengekomen dat Saddam zich schuilhield in een huis in Tikrit. Journalisten hebben gezegd dat zij zaterdagavond al wegversperringen en troepenbewegingen hadden opgemerkt in het gebied om Tikrit heen.
Saddam Hussein was spoorloos sinds de Amerikaanse troepen de hoofdstad Bagdad op 9 april innamen. Sinds die tijd liet hij enkele malen van zich horen in boodschappen die op bandjes waren opgenomen.

[lees verder]
Kerstliedjes
09:20 uur
Overal duiken lijstjes op met favoriete kerstnummers. Kijk, ik vind "Last X-mas", "A wonderful X-mas time" en al die andere kerstliedjes best om aan te horen, maar mijn absolute favoriet is toch echt: Christmas was a Friend of Mine van Fay Lovski (MP3)

Songtekst
Every year lasted too long, with Easter bunnies, birthday cards,
And seaside outings in the summer, only to break the long
Gap of time that stretched between the one and the other.... Christmas

Every year lasted too long, with Easter bunnies, birthday cards,
And seaside outings in the summer, only to break the long
Gap of time that stretched between the one and the other.... Christmas

Christmas in the sixties was fine
With candles, goodies, presents, and wine
'Peace on Earth' was real, it seemed
And LOVE a word as yet not obscene, no no

Watching the season parade
Dying trees, and neon spars, and plastic Santas
For a penny urging to celebrate, ding dong ding dong
Here comes another...... Christmas

Christmas was a jolly old time
With Billy Smart's and Auld Lang Syne
'Peace on Earth' was real, it seemed
And LOVE a word as yet not obscene, no, no
Christmas tree smell and those silvery bells
Christmas was a friend of mine

Pa pa pam pam paadam, pa pa pam pam paadam

Christmas was a friend, o'mine
Merry-, merry-, merry-, merry-, merry Christmas
Everybody

All around the world, christ-mas-time - and
Everybody have a good time coming in top to me yeah
Christmas time is here again
Been around since you-know-when
Happy New Year Happy New Year
I hope that everyone all have a happy New Year
[lees verder]
Saai
zondag, 14 december 2003 om 07:53 uur
Ca. een uurtje geleden hoor ik T.'s slaapkamerdeur opengaan en hem naar beneden lopen. Een halfuurtje later ben ik voldoende wakker 'em te volgen. Beneden aangekomen zegt hij: "Het is hier saai! Jij bent saai! De hele wereld is saai!"
"Ojeetje", zeg ik, "Niet goed geslapen?"
"Jawel', zegt hij brutaal "Het is jouw schuld dat het hier saai is!"
"Ow?", zeg ik een beetje bedremmeld, nog niet wakker genoeg om die verbale 'geweld' te kunnen verwerken. "Wat heb ik dan gedaan?"
"Ik kan geen TV kijken!!!"
Langzaam begint er iets te dagen: Lief en ik hebben besloten om de kinderzenders voorlopig te blokkeren, zodat hij ze alleen kan kijken als hij dat aan ons vraagt.
Ik stel voor dat hij met zijn nieuwe legodozen gaat spelen, of met één van de vele andere kado's die hij vorige week heeft gehad. Maar nee... saai!

De wereld is saai, zonder TV... ammehoela!
Sukkel...
zaterdag, 13 december 2003 om 14:14 uur
Dat er in Nijmegen hier en daar ook een echte sukkel rondloopt, is gisteren voor eens en voor altijd bewezen.
't Zal je maar gebeuren...
14:11 uur
Trein rijdt bonbonwinkel binnen
Een trein is zaterdag (13/12) rond half twaalf een winkel op station Den Haag Centraal binnengereden, volgens een politiewoordvoerster doordat de machinist te laat remde. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, een medewerkster van de getroffen bonbonwinkel kreeg wel de schrik van haar leven.
Het Haagse station is een eindpunt, waar de sporen doodlopen. Haaks op de sporen loopt een voetpad, waar op het moment van het ongeluk niemand liep, aldus de politie. Aan de kopse kant van de perrons, waar deze uitkomen in de stationshal, zijn winkels gebouwd.
(Bron: Nu.nl)
[lees verder]
Zacht
13:17 uur
"... en met 12 graden is het morgen lekker zacht voor de tijd van het jaar", zo hoorde ik gisteravond nog net het staartje van het Weer. Ik fantaseerde al over een dag samen met T. in het park, na de boodschappen... totdat ik naar buiten keek, een uurtje terug, toen zag ik pas waarom het zo 'lekker zacht' is, vandaag: het is hondenweer!
Maar de boodschappen moesten toch gedaan, dus gingen we er opuit. Niet met de fiets, niet naar de supermarkt die ons het beste bevalt, maar toch een eindje fietsen is. We gingen naar de Appie, domweg omdat die het dichtste bij is en we geen zin hadden om ver door de regen te lopen.

We zijn nu net weer thuis en beloofden elkaar plechtig er niet meer uit te gaan, zélfs niet toen bleek dat moeders vergeten is vlees mee te nemen... jammer dan: we eten morgen gewoon noodgedwongen vegetarisch...
[lees verder]
Gezellig
10:47 uur
't Was gezellig gisteren, thuis bij mijn ouders.
In Arnhem liepen we (T. en ondergetekende) al een oom en tante van mij tegen het lijf, met wie de rest van de reis per trein en te voet aflegden. Thuis aangekomen zat het huis al vol met nog meer oude tantes en ooms; ik vind het altijd leuk om die te zien.
T. genoot van de aandacht, lekkernijen en de lego waarmee hij lief en rustig speelde en oma genoot van de aanwezigheid van haar familie en schoonfamilie.
En het grote voordeel is dat je je zo lekker nuttig kunt maken, zodat oma eindelijk eens kon blijven zitten op haar eigen verjaardag, voor zover ze dat toeliet dan ;-)
[lees verder]
Moe
vrijdag, 12 december 2003 om 20:24 uur
Moeders is moe van een lange dag
Moeders gaat lekker op d'n bank hangen
en we zien malkander morgen weer,

afgesproken?
Strakke actie van de Fransen
08:42 uur
'Verbied symbolen religie op Franse scholen'
PARIJS (ANP) - Het opzichtig dragen van religieuze symbolen als hoofddoekjes, keppeltjes en kruisen moet op alle Franse openbare scholen worden verboden. Dat is een van de aanbevelingen in een donderdag verschenen rapport.
(de rest van het artikel lees bij ANP via Trouw) Volledige scheiding van religie en onderwijs: applaus!
Zoals één van de docenten het verwoordde: "Discriminatie op basis van religie is daardoor volledig uitgebannen". Het grote verschil echter, tussen Nederland en Frankrijk, is dat er in Frankrijk geen bijzondere scholen bestaan, christelijk noch islamitisch noch joods. In Frankrijk zijn alle scholen openbaar. Daar zou Nederland ook naar moeten streven m.i. Dan houdt de discussie over islamitische scholen ook gelijk op ;-)
Ik ben nl. ook van mening dat religie iets persoonlijks is, en niet iets wat je kunt leren op school of wat je altijd moet uitdragen door het dragen van religieuze symbolen.
[lees verder]
Hoera! Hoera! Hoera!
vrijdag, 12 december 2003 om 08:00 uur
Vandaag is Ank jarig, mijn moeder. Ze is 71 jaar geworden!
Wilt u haar feliciteren? Dat kan!
Hoera!
donderdag, 11 december 2003 om 10:39 uur
Gaat u haar ook even feliciteren?
Triest
20:15 uur
Zojuist belde ik vriend P. Het was lang geleden dat we elkaar spraken en we hebben de onderlinge afspraak dat als we elkaar uit het oog dreigen te verliezen, één van ons het initiatief neemt om bij de ander te informeren hoe het leven ervoor staat. Dat deed ik dus bij P. Horen hoe het leven ervoor staat. Ik had al een paar weken het gevoel van 'ik moet 'em eens bellen', maar heb het uitgesteld. Nu weet ik waarom.
P. en zijn vriendin willen dolgraag een kindje. P.'s vriendin was zwanger... was, ja: ze heeft onlangs een miskraam gehad. Ze zijn er allebei kapot van.
Daar word ik dan zo triestig van. :(
[lees verder]
't wordt warm!
woensdag, 10 december 2003 om 11:39 uur
WereldkaarsDe wereld als een brandende kaars
Klimaatverandering is voor veel mensen een abstract begrip. Om bewustwording over dit onderwerp te vergroten, presenteren een aantal milieuorganisaties dinsdagavond op de klimaatconferentie die momenteel in Milaan plaatsvindt, een nieuw klimaatsymbool.
Het nieuwe symbool is gezamenlijk ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en UNEP (United Nations Environment Programme), met financiële steun van het ministerie van VROM. Lees verder
Quiz-time!
woensdag, 10 december 2003 om 10:41 uur
nemo (11k image)

Welk Finding Nemo karakter ben jij?
(Via)
Ongezouten waarheid!
07:52 uur
Dat onze Premier geen gevoel voor humor heeft en een saaie zak is dat wisten we al. Dat hij ook nog heel flauw is dat wist ik eigenlijk nog niet. Tot gisteren, toen ik hoorde dat hij vanwege deze advertentie juridische stappen overweegt tegen de ziektekostenverzekeraar omdat de premier de foto "smakeloos'' vindt.
Dat geloof ik graag, want dat de premier is zelf ook! Ik wil zelfs geloven dat hij het nog nooit zo zout gegeten heeft... en dat zou ik hem graag inpeperen.
[lees verder]
Meelopertje
17:50 uur
Sam maakt ondertussen natuurlijk al helemaal deel uit van familie. Het gaat zo af en toe nog wat stugjes, maar hij laat zich nu al door T. aaien, dus dat is al een hele overwinning.
Sam krijgt steeds meer rare trekjes: hij volgt mij overal, gaat niet 's avonds slapen (op zolder in een speciaal voor hem ingerichte krat) voordat ik ook naar bed ga en loopt de hele dag achter me aan. Best gezellig natuurlijk, maar niet altijd even handig. Zo gingen wij vorige week met ons drieën iets drinken in de stad. Sam ging gelijk met ons mee naar buiten en vond het wel gezellig zo'n gezinswandeling, want hij liep gezellig met ons mee: tuintje in, tuintje uit. En steeds maar weer controleren of wij er nog wel waren. Totdat we toch wel erg vlak bij de drukke St. Annastraat aankwamen. Terugsturen werkte niet, dus liep ik maar met hem terug, het laatste stukje met Sam op mijn arm. Thuis aangekomen zette ik hem in onze voortuin en liep ik terug naar Lief en T. Foutje, want Sam kwam weer vrolijk achter me aan: staart fier in de lucht en een lieflijk mauwtje laten. Er zat niets anders op dan Sam in huis te zetten en weer weg te gaan...

Vanmorgen was Sam al buiten toen T. en ik vertrokken voor T.'s school. Hetzelfde scenario volgde, nu de andere kant op. Sam liep tuintje in, tuintje uit, en sloot zich steeds weer bij ons aan. T. lachte zich een hoedje, ik zag mezelf alweer teruglopen. Maar zodra we bij de bushalte aankwamen en we 'dag' zeiden tegen Sam, draaide hij zich om en liep -weer met die staart zo fier in de lucht- terug de wijk in.

Toen ik terugkwam (ruim een uur later) riep ik Sam al voordat ik bij ons huis was, en ja hoor... daar kwam hij al aan gelopen, uit onze voortuin. Kopjes gevend en mauwend liet hij blijken dat hij blij was dat ik er weer was. Niet in het minst omdat hij dan eindelijk naar binnen kon om zich op te warmen en te eten...
[lees verder]
...
dinsdag, 09 december 2003 om 14:00 uur
Ja, hoor.
Het is echt waar: Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria
't arme kind...
Catharina Amalia
maandag, 08 december 2003 om 15:47 uur
Volgens de website van Nu.nl gaat de kleine oranje-spruit met de naam Catharina Amalia door het leven. De naam is uitgelekt via de website van het Koninklijk Huis, aldus Nu.nl
Note to self
maandag, 08 december 2003 om 11:41 uur
Volgende keer voorzichtiger zijn met kokend water. Als het op je voet valt, krijg je een brandblaar en dat doet pijijijijijn! auw!
Cool!
zondag, 07 december 2003 om 19:46 uur
Nieuwe publieke omroep
16:15 uur
Nútopia zal de nieuweling in omroepland gaan heten.
Het initiatief komt van diverse milieu- en dieren- beschermingsorganisaties en de politieke partij SP. Ik vind dit een goed initiatief en heb besloten lid te worden. Doe het ook, want Nutopia heeft op 1 maart 2004 50.000 leden nodig om de status van aspirant-omroep te kunnen aanvragen. En zeg nou zelf: jij ziet toch ook liever echte programma's dan die commerciële sjit?
[lees verder]
Mamáxima
14:24 uur
Máxima opgenomen in Bronovo-ziekenhuis kopt het NOS nieuws op haar site
Ik hoop voor haar en Alex dat het allemaal vlotjes verloopt.
Ook op de website van het Koninklijk Huis staat een persverklaring, hoewel ze daarvan de tekst wel even mogen aanpassen. Er staat nu:
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is zondagochtend 7 december 2003 om 09.10 uur, in afwachting van de geboorte van het eerste kind van haar en Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje...
Zoals het er nu staat lijkt het net of ze van haar eerste kind én van Alex moet bevallen... dat eerste zal nog wel gaan, maar dat tweede lijkt me een behoorlijke klus!
[lees verder]
Sinterklaas aan de Thijmstraat
13:51 uur
De Sint ons heel erg verwend
want Lief, die gekke vent
heeft ook nog apart kadootjes gekocht
zozeer is hij aan ons drieën verknocht

zo kreeg ik Robin Hood met Errol Flynn
en dat is erg naar mijn zin
daarnaast het nodige heksenspul
boeken, een pendel, Sint was gul
en het Central Park-concert van Paul en Art
kwam ook rechtstreeks uit het hart

Bij T. vielen de spelletjes zeer in de smaak
maar de Lego was toch weer het eerste wat werd gemaak'
boekjes, cd-roms, auto's en een chocoladeletter
teveel om op te noemen voor de "lieve etter"

Oma Joke had ook geen klagen
een edelsteen tegen negativiteit
daarom heeft ze niet eens hoeven vragen
sprookjes en bonbons waren er ook voor deze meid

en Lief? Ach, die was al tevreden
toen de DVD's van Zappa uit de verpakking gleden
naast de trui, de sokken en het Kruisvaardersboek
en natuurlijk een stuk speculaaskoek

Sinterklaasfeest was leuk en fijn
al deden hoofd en keel weer pijn
na alle consternatie
want dat vergde toch wel enige concentratie

volgend jaar, zo hebben wij afgesproken
wordt er ook in de pen gedoken
Thomas kan zelfs schrijven
en pa en ma kan er bij blijven
als het aan komt op het dichten
want dan schrijven we gedichten!
[lees verder]
Yo!
zaterdag, 06 december 2003 om 09:43 uur
Ik voel me beter, waarmee ik niet wil zeggen dat ik weer helemaal beter ben. Maar ik heb weer lucht, heb niet meer het gevoel dat de mist die buiten heerst zich ook in mijn hoofd bevindt en mijn longen voelen niet meer aan alsof ze in brand staan (behalve als ik moet hoesten).
Gelukkig maar... nu heb ik voldoende energie om de hut nog een beetje op te ruimen voor dat Oma J. sinterklaas komt spelen.
Misschien lukt het zelfs nog wel om de Mede die op zolder staat te zeven en vanmiddag ter proeve aan te bieden.
U begrijpt: ik ben erg blij! :)
brrrr
vrijdag, 05 december 2003 om 08:17 uur
Nog steeds rillerig, hoesterig en snotterig
Lief en T. beginnen nu ook al....
Fijne Sinterklaasdag allemaal :-/

En dan te bedenken dat ik vandaag nog gedichten had willen schrijven... duh!
snif
donderdag, 04 december 2003 om 15:48 uur
En doen wassik ineens somaar sdrondberdouden...
A little joke (XXX)
donderdag, 04 december 2003 om 07:45 uur
There are three guys drinking in a pub, when another man comes in and starts drinking at the bar. After a while he approaches the group of lads, and, pointing at the one in the middle shouts 'I've shagged your mum!'
The other two guys look bewildered as the man resumes his drinking at the bar. Ten minutes later he comes back and yells at the middle guy again 'Your mum's sucked my cock!'.
And then goes back to his drink. The same thing happens, ten minutes later he's back again and announces 'Oi! I've had your mum up the arse!'.
Finally the guy in the middle stands up and shouts, 'Look, Dad, you're pissed, now bugger off home'.
Priester bant Kerstman uit zijn kerk
13:57 uur
Een Belgische priester eiste dat zijn parochie de reclameposters voor een Kerstconcert zou herprinten, omdat er een plaatje van de Kerstman op stond. Priester Daniël Beernaert (68) in de Gazet van Antwerpen: "Ik zal nooit de Kerstman in mijn kerk verwelkomen. Het is een heidens symbool. Met Kerst vieren we de geboorte van Christus niet die van de Kerstman. De organisatoren wilden zelfs dat er een Kerstman rond zou lopen! Maar de Kerstman is een commercieel symbool en heeft helemaal niets met Kerstmis van doen. Als mensen zich daarmee bezig willen houden, prima, maar niet in mijn kerk.
De woordvoerder voor de Brugse bischop staat achter de priester "Want het bisdom is net zo gefrustreerd als de priester. Sommige kinderen denken nu al dat Kerstmis het feest van de Kerstman is in plaats van de geboorte van Christus."

Okee.... ik leg het nog 1 keer uit, heel kort:
De Kerstman is een evolutie van Sinterklaas die op zijn beurt weer een evolutie is van Wodan. Dus ja, het is een heidens symbool. Maar Kerstmis is van origine óók een heidens feest: het is de gekerstende vorm van het Lichtfeest (oftwel Yule) dat paganisten ieder jaar rond de 22e december vieren. Dus die priester zit er uberhaupt al helemaal naast ;-)
[lees verder]
Steencirkel ondergronds
13:22 uur
Het plaatsje Avebury in Engeland is een opmerkelijk plaatsje. Het ligt nl. grotendeels binnen een eeuwenoude steencirkel. Die steencirkel is echter al eeuwenlang niet meer compleet en iedereen ging er van uit dat ze allang waren vernietigd of gebruikt voor bouwwerkzaamheden. Een plattegrond uit 1720 laat al zien dat de stenenkring niet meer volledig is. De National Trust wilde zich er echter niet bij neerleggen en heeft nader onderzoek gedaan en wat blijkt? Maar liefst 15 megalieten liggen onder het maaiveld te wachten op herrijzenis. En aan het enthousiasme in het plaatsje na de ontdekking zullen er meer dan genoeg vrijwilligers zijn om te helpen bij deze omvangrijke taak.
De Avebury-cirkel is ca. 14 keer groter dan zijn beroemde buurman Stonehenge. Het is een cirkel van rechtopstaande stenen (zgn. megalieten) zonder dwarsstenen die Stonehenge dan weer wel heeft.
[lees verder]
Lafbekken
woensdag, 03 december 2003 om 10:52 uur
Kinderporno inzet bij tegenaanval spammers
Spammers hebben het voorzien op Spamhaus. Zij versturen grote ladingen compromitterende mails uit naam van deze bekende spambestrijders.
Lees verder bij: Webwereld
Heksenpraat
dinsdag, 02 december 2003 om 11:34 uur
Knibbel Knabbel Knuisje
Wat pruttelt er daar op mijn fornuisje?
drukdrukdruk
dinsdag, 02 december 2003 om 07:58 uur
Ik heb vanalles gepland voor vandaag... hoop dat ik tussen door ook nog tijd heb om 'ns rond te neuzen bij diverse logs. Nog tips, iemand?
1 december: Wereld Aids Dag
maandag, 01 december 2003 om 07:41 uur
Nog 'n tip voor iedereen die nog een origineel sint (of kerst) kado zoekt: de artbag. Voor € 5,= help je in de strijd tegen Aids en geef je bovendien een leuk kado.
En als je dan toch naar die artbag gaat kijken, klik dan gelijk even door naar het manifest en onderteken het!
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log