missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Project 0
zondag, 30 november 2003 om 18:24 uur
Samen met Joost en Juul ben ik de afgelopen tijd beziggeweest met het klaarmaken van een nieuw eigen domein voor mijn archeologisch nieuwlog Project 0.
Project 0 zal verdwijnen en worden gecontinueerd als Archeonet. Het principe blijft hetzelfde: archeologisch nieuws brengen vanuit Nederland en de rest van de wereld. Archeonet wordt aangedreven door Nucleus, hetgeen ons meer mogelijkheden biedt.

Joost en Juul wil ik van harte bedanken voor alle steun en hulp die ze mij hebben gegeven.
Ssssst....!
zaterdag, 29 november 2003 om 21:48 uur
De Goolus Humoristus Motorcyclus is aan zijn winterslaap begonnen...
'-)
Linkdump
zaterdag, 29 november 2003 om 21:27 uur
Sisterhood of Avalon
Ze omschrijven zichzelf als "non-profit international Celtic Women's Mysteries Organization which seeks to balance Intuitive Wisdom with Scholastic Achievement".

Hun geloofsverklaring zou feministisch genoemd kúnnen worden.
Maar niet door mij :-)
Nog meer Nijmegen...
06:23 uur
De Gelderlander Café Jos bij de beste drie van Nederland
Café Jos is niet alleen 'de opmerkelijkste buurtkroeg van Nederland' in de woorden van Misset Horeca maar ook een meesterschenkerij. Meesterschenkers, zoals Martien Evers, hebben een vakdiploma op zak dat bewijst dat ze een zeer brede kennis van dranken hebben, gastheer en volleerd ondernemer zijn.

Café Jos is een begrip in Nijmegen. "Als je café Jos niet kent, ben je geen echte Nijmegenaar", zei ooit eens iemand tegen me. En verdomd als 't niet waar is: die meesterschenkerij kent zijn gelijke niet, in de verre omtrek nog niet :)
[lees verder]
Bekentenissen in de zaak Maja Bradaric
vrijdag, 28 november 2003 om 06:09 uur
Een 18-jarige jongen uit Beuningen en een leeftijdgenoot uit Nijmegen hebben bekend dat zij betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van Maja Bradaric uit Nijmegen vorige week maandag. Volledig artikel in de Gelderlander
FOK! Het zal je gebeuren zeg...
22:53 uur
Paar raakt zwanger in Big-Brother huis In het Deense Big Brother huis is voor het eerst in de wereldwijde Big-Brother historie een deelneemster zwanger geraakt. Het Big-Brother paar wordt vader en moeder in juli volgend jaar, en verwachten te trouwen in de zomer.
De moeder Sissal (20 jaar) en vader Robert (21 jaar) hadden precies 6 weken geleden seks in het BB-huis te Skovlunde.

Bron
[lees verder]
Newsflash
22:43 uur
Onbekende films Joris Ivens opgedoken
In de Verenigde Staten zijn enkele maanden geleden twee nog onbekende korte films van de Nederlandse filmmaker Joris Ivens gevonden. De Europese Stichting Joris Ivens meldde de vondst donderdag. Na digitalisering komen de films in het Joris Ivens Archief van de Europese Stichting in Nijmegen (alwaar meer info).

Vele mensen weten nog waar ze waren toen ze hoorden dat Elvis Presley dood ging. Ik niet.
Ik weet nog wel precies waar ik was, wat ik deed, met wie en wat ik aan had toen ik las dat Joris Ivens dood was. Als Nijmegenaar, en toch ook best wel een beetje rebel, voelde ik met altijd wel verwant met deze vreemde Nederlander die zolang vijande van de staat werd genoemd. Zijn film "Het Verhaal van de Wind" (première op het filmfestival van Venetië in 1988) vond ik werkelijk prachtig: om iets te kunnen filmen wat je niet kunt zien!
Het zou zijn laatste film zijn, hij stierf op 28 juni 1989.

1 juli 1989: Ik lag, naast mijn toenmalige vriendje de Volkskrant uit te spitten aan de rand van het zwembad op de camping bij Lissabon -waar we op vakantie vakantie waren- en ik droeg een miniscule (ja, toen kon ik dat nog hebben) zwarte bikini, toen ik op de cultuurpagina kennis nam van het overlijden van Ivens. Ik weet ook nog wat ik zei: "Shit. Nu missen we de inderhaast samengestelde filmhuis-cyclus."
Want zo zijn die Nijmegenaren dan ook wel weer, dat er dan gelijk een festival-triëste wordt georganiseerd.
[lees verder]
Moeilijk doen als 't ook makkelijk kan
15:59 uur
Ik ging dus Thomas ophalen.. doe mijn jas aan, pak mijn tas en loop naar beneden waar mijn fiets staat: lekke band!!
Terug naar boven om de school te bellen dat ik wellicht later ben en dan op een holletje naar de bus. Wonder boven wonder kwam ik nog net op tijd (Thomas was topper - hiephoi) en wij gingen met de bus weer naar huis.
Thuis aangekomen bleek dat ik mijn sleutels (die dus aan de fiest hangen) vergeten was in mijn haast om zo snel mogelijk bij de bus te zijn.
Geen van de buren bleek thuis te zijn dus heb ik een paar huizen verderop aangebeld. Daar was ik welkom om via hun tuinhek, de 'tuin' van de buurman in te springen en daarna via het volgende tuinhek (2 meter hoog!) in onze tuin te geraken. Alles zonder kleerscheuren, maar helaas bleek het vergeefse moeite: alles zat potdicht aan achterkant van ons huis - d'r stond nog geen raam open!
Weer twee hekken over en naar de voordeur waar Thomas zat te wachten. Het arme kind is ondertutsen bijna in tranen.
De volgende actie was vriendin A. bellen bij de bakker (want m'n mobieltje bleek dood) maar die gaf geen gehoor.

Toen was ik het zat. Samen met de bakkersvrouw naar een oplossing gezocht maar we kwamen niet verder dan ruitje intikken.
Dus gingen wij weer terug naar huis. Ik pakte een flinke kei en sloeg midden op het ruitje naast de grendel.
Hoera!! we kuunen er weer in.
Daarna de glasservice gebeld... die komen straks het ruitje vervangen. 'k Heb geen idee wat dat gaat kosten, maar dat kan me op dit moment geen moer schelen....

'k ben blij dat ik zit!
[lees verder]
Wazz dat nou??
donderdag, 27 november 2003 om 12:14 uur
Klaar!
07:40 uur
Gisteren zijn Lief en ik samen wezen Sint-shoppen. Kadootjes voor Oma J. en T. kopen is altijd erg leuk maar we verheugen ons bij voorbaat al op het samen met T. spelen met de Monopoly Junior, de Jenga en Carcasonn!
Spelletjes dus, dit jaar. Geen lego, in ieder geval niet van ons. Maar ik denk dat we er behoorlijk zeker van kunnen zijn dat oma J. daar wel voor zorgt.
Al met al houdt het in dat ik al helemaal klaar ben, want ook voor Lief is er al iets verstopt hier in huis ;-)
Dat zal niet meevallen: een hele lange week lang geen kadootjes meer kopen.
Want het is zo leuheuk!
[lees verder]
(no) Smoking
woensdag, 26 november 2003 om 13:44 uur
Weet u wel dat ik zojuist pas mijn allereerste sigaret van vandaag heb opgestoken??
Nee hè, dat wist u niet hè?
Ze doen maar...
11:26 uur
Ik weet niet of u het al heeft gemerkt: maar er iets is veranderd.
Bij mij, bedoel ik.
De laatste maanden merk ik dat ik steeds makkelijker allerlei dingen van me af kan laten glijden... ik maak me minder snel druk om dingen waarover ik anders kon ontploffen. Niet dat het me allemaal niets meer kan schelen, dat zal hopelijk nooit gebeuren, maar op een andere manier is het hanteerbaarder geworden.
Ik heb meer iets van: 'ze doen maar', zie vervolgens wel de gevolgen van wat 'ze' doen maar trek het me minder aan.
En dat geeft energie, zeg! Steeds vaker betrap ik me erop dat ik nog laat op ben. Daar waar ik een halfjaar geleden nog steevast om half 10 in bed lag en vaak binnnen het halfuur sliep, ben ik nu op tot half elf/elf uur en soms zit ik nog om 1 uur achter mijn PC.
En ik moet zeggen: het bevalt me wel, die 'afglijjas'. Ik weet (nog?) niet precies waar het door komt, maar ik zat het koesteren. Het is lang geleden dat ik me zo goed voelde :))
[lees verder]
Eten
18:20 uur
Gesprek met T. op de eerste en Ma op de tweede etage (denk verhoogd volume):
T.: Mama, ik heb hónger!
Ma: ik ga zo koken.
T.: Wat eten we dan?
Ma: Andijviestamppot
T.: Wát?
Ma: Ándíjvíestámppót
T.: Wáát?
Ma: Án-díj-víe-stámp-pót!!
T.: Wáááát?
Ma: Iets met rookworst!
T.: Oh, zeg dat dan meteen!

[lees verder]
Goeiemorgen...
maandag, 24 november 2003 om 07:33 uur
...deze morgen.
Hoofdpijnvrij en ik kan weer lachen!
En ik heb d'r weer zo'n zin an... ;-)
Linkdump
zondag, 23 november 2003 om 13:22 uur
Auw
zaterdag, 22 november 2003 om 10:03 uur
Hoofdpijn

GRMBL!
Te triest voor woorden
vrijdag, 21 november 2003 om 22:13 uur
Nope
vrijdag, 21 november 2003 om 11:47 uur
Geen inspiratie, vandaag.
Ben druk-druk-druk met een nieuw domein klaar te maken voor lancering en eerlijk gezegd vreet dat alle energie en inspiratie op.
Missgien later.... missgien ook niet.... bij missgien weet je het maar nooit :)
Net op tijd!
donderdag, 20 november 2003 om 13:54 uur
We schrijven 25 maart van het jaar 1965...
In een klein dorpje wacht een hoogzwangere vrouw tot ze eindelijk mag bevallen... de uitgerekende datum is vandaag, maar die kleine lijkt er nog geen zin in te hebben. Ze zucht.. je zou verwachten dat je na 5 zwangerschappen wel geleerd zou hebben wat geduld is, en dat die laatste loodjes altijd al zwaar zijn. Maar het vooruitzicht om nog langer met zo'n buik rond te zeulen, terwijl een anderhalfjaar oude peuter aan je rokken hangt en er 3 oudere kinderen regelmatig om aandacht vragen, zag ze niet met vreugde tegemoet.
Haar man grapt: "Ik hoop maar dat het nu snel komt, want voor je het weet is het kwartaal voorbij... en duurt het drie maanden langer voordat we de kinderbijslag voor het vijfde kind in ontvangst kunnen nemen..."
26 maart komt en gaat, 27 maart... 28 maart... 29 maart... 30 maart: de hoop is onderhand opgegeven dat het kind nog dit kwartaal komt... tot in de vroege ochtenduren van 31 maart er iets begint te wringen... die dag word ik geboren: nog nét op tijd om de kinderbijslag te kunnen innen :)
Kinderbijslag
donderdag, 20 november 2003 om 07:36 uur
"Kamer stemt in met bezuiniging op kinderbijslag", lees ik bij de ANP. Het gaat daarbij om de bijzondere verhoging voor het eerste kind.
Maar liefst € 5,56 per kind per jaar!! FF rekenen en we weten dat dat betekent dat we elk kwartaal € 1,39 minder krijgen. Dat valt nog best te overzien.
Die Kinderbijslag hoeft van mij eigenlijk niet zo. Althans niet zolang je kind nog niet op de middelbare school zit. Ik bedoel: je kiest er toch zelf voor om (een) kind(eren) te krijgen, je neemt toch zelf die verantwoordelijkheid op je. En aangezien Nederland zo onderhand aardig vol is, lijkt me het stimuleren van de bevolkingsgroei (waarvoor de Kinderbijslag in eerste instantie bedoelt was - de bijnaam was niet voor niets 'fokpremie') niet bepaald gewenst.
Elk kwartaal weer ben ik blij verrast door de bijschrijving ervan... ik vergeet domweg dat het komt. En dat ieder kwartaal weer :)
Daarnaast is de Kamer akkoord gegaan met een tweede bezuiniging op de kinderbijslag en dat is de halfjaarlijkse inflatiecorrectie. Die wordt afgeschaft.
Het zal mijn tijd wel duren...
De Doos
woensdag, 19 november 2003 om 15:41 uur
Er kwam een briefje mee van school: of we mee willen doen aan de 'schoenendoosactie'.
Natuurlijk willen 'wij' dat!, zei ik gelijk. Maar T. dacht er anders over.
Waarom moet jij dat doen? Heeft dat kindje zelf geen mama die voor die spullen kan zorgen? En: Waarom moet ik nou iets van mijn Duplo weggeven? Je kunt het toch ook gewoon kopen.
Dus begon ik uit te leggen, dat die dozen bestemd zijn voor kinderen die óf geen papa en mama hebben die voor ze zorgen óf een papa en mama hebben die niet veel geld hebben. En omdat wij het best wel goed hebben, kunnen wij best een beetje helpen.
T. is het er niet mee eens. T. wil niet helpen met het versieren van de schoenendoos...!

Tot ik een halfuurtje geleden begon met een lijstje te maken met wat ik allemaal voor de schoenendoosactie wilde aanschaffen.... toen kwam hij met zijn mooiste race-auto van Duplo aanzetten: Doe die er maar in!
En dan ontploft mijn hart ineens van trots, want uitgerekend díe race-auto heeft hij al die tijd gekoesterd!
Bu$h komt op bezoek -2-
dinsdag, 18 november 2003 om 09:31 uur
Kennelijk zijn er meer mensen die niet al te positief over Amerika's Opperhoofd zijn... via Frozen lees ik in de telegraaf (of all...) dat Burgemeester Livingstone van Londen Bush het grootste gevaar voor deze planeet heeft genoemd! Bu$h wordt vandaag ontvangen op Buckingham Palace.
De Londense burgervader heeft een alternatieve receptie aangekondigd voor iedereen die niet George Bu$h is. Allerlei pacifisten zijn uitgenodigd, o.a. Michael Moore (Bu$h's nemesis) staat op de gastenlijst.
En Livingstone gaat nog verder: hij erkent Bu$h niet als president erkent omdat hij hij niet officieel gekozen is. Telegraaf vult aan: "Bush werd in 2000 pas 'gekozen' nadat van het Hooggerechtshof alle pogingen moesten worden gestaakt om de stemmen te tellen".

Coole gast, die Livingstone. Zou een goede premier zijn :)
Bu$h komt op bezoek
dinsdag, 18 november 2003 om 07:42 uur
Wil je de president op bezoek hebben, moet je wel flink in de buidel tasten: maar liefst 8 miljoen euro kost het pakket aan veiligheidsmaatregelen voor een vierdaags werkbezoek aan Londen.
Als ik Londenaar was, zou ik me flink gepakt voelen... hele delen van de stad als een onneembaar fort (waar doet me dat toch aan denken??).
Het is de "schuld" van de betogers: die moeten flink ver van het Amerikaanse Opperhoofd vandaan worden gehouden, want Bu$h mag er natuurlijk niet achter komen dat maar liefst 60 % van de Britten hem helemaal niet op bezoek wíllen hebben. Ook het bezoekje aan Kwienie kost kapitalen, want een ontmoeting tussen twee zulke grootheden trekt natuurlijk rare mensen aan: zoals terroristen en betogers. Dat kunnen de beide tere zielen natuurlijk niet verdragen....

8 miljoen euro... hoeveel mensen kunnen daarvan niet een keer een fatsoenlijk kerstfeest vieren...???
En zo is 't! -3-
maandag, 17 november 2003 om 13:13 uur
WebWereld meldt dat de Gretta-column nog op tal van plaatsen te vinden is...
Ben benieuwd of Gretta nu al die website-houders ook voor het gerecht gaat slepen... dan is ze nog wel ff bezig, lijkt me. Want elke keer als er eentje moet verdwijnen, duiken er zo weer 5/6 op....

Wat had men dan gedacht? This Is The Internet! Daarvan verdwijnt niets als men dat niet wil!
Het is heel normaal dat er op het internet stukken verschijnen die op last van een rechter moeten verdwijnen. De niet-virtuele wereld heeft nog steeds niet door dat er op het internet andere wetten gelden.
En dat moet zo blijven!
Aaaaargh!!
maandag, 17 november 2003 om 12:39 uur
Dit weekend heeft Juul Nucleus voor mij geïnstalleerd voor een nieuw domein (nog effe wachten...). Maar hoe Nucleus te configureren? Op de website staat wel een uitgebreide handleiding en als je het eenmaal weet zal het vast een makkie zijn... maar voorals nog snap ik er nog helemaal niets van!!
Ik kijk er voorlopig effe niet meer naar, anders word ik er nog chagrijnig van, ook!
Deken
maandag, 17 november 2003 om 07:56 uur
Ik keek net naar buiten, die ene blik deed mij verstillen: de koude rillingen liepen over mijn rug bij het aanzicht.
't Is nog niet helemaa licht, de straten liggen er koud, nat en verlaten bij.
Eigenlijk is dit een dag om de deken nog eens over je hoofd te trekken en je nog eens om te draaien. Lief doet dat, Lief heeft besloten dat het vandaag zijn thuis-werkdag is... Ik kan niet want ik moet er zo uit: T. naar school brengen....
Lego op je PC...
zondag, 16 november 2003 om 11:12 uur
Lego timmert aardig aan de virtuele snelweg: de website heeft, naast uitgebreide informatie over alle soorten en vormen die er van het plastic bouwspeelgoed te verkrijgen zijn, ook een aantal 'games' online staan. Toen T. deze had ontdekt werd hij helemaal wild, want daarbij zaten ook avonturen van het Alpha Team, een groep jonge ondernemende avonturiers die het opnemen tegen aartscrimineel Ogle - en dat allemaal onder de zeespiegel: uren houdt hij zichzelf zoet met het spelen met deze figuurtjes, zowel via de website van Lego als op de vloer tussen honderden stukje lego.
En recentelijk ontdekten wij dat er ook pc-games met legofiguurtjes in allerlei avonturen verkrijgbaar zijn. Afgelopen week mocht T. iets uitzoeken in de speelgoedwinkel omdat het de laatste tijd zo goed ging op school. Na veel beraad en heen en weer geloop heeft hij uiteindelijk gekozen voor een computerspel van zijn geliefde Alpha Team.Na de nodige ellende (zijn oude bakkie leek niet bestand tegen zoveel 'geheugengeweld') is het spel nu geïnstalleerd op Lief's computer. En het gaat hem goed af; hij zit al op level 6. Het ziet er gelikt uit, stimuleert het logisch denken behoorlijk en is beslist niet makkelijk te noemen. Maar hij heeft er lol in en is elke keer geschokt als het nu alweer tijd is om de computer af te sluiten.
Ons Neêrlands
zaterdag, 15 november 2003 om 23:16 uur
Bij fok.nl lees ik er gestemd kan worden voor het 'woord van het jaar 2003'. Op de site komen allerlei woorden voorbij die afgelopen jaar op de een of andere manier in het nieuws zijn geweest op de website van Woord van het Jaar. Helaas kan de server al die belangstelling niet verwerken: Door overweldigende belangstelling heeft zich een technisch probleem voorgedaan en is woordvanhetjaar.nl tijdelijk niet bereikbaar. Wij werken aan een oplossing....

Jammer, want ik het had het hoogst genoteerden op het lijstje wel eens nader willen bekijken.
Er zou 'Mabelgate' bij staan, 'Senseotje' en - ja wel! - Googlen.

ik google; jij googlet; hij googlet; wij googlen; julllie googlen; zij googlen. En natuurlijk: ik googlede, jij googlede; hij googlede; wij googlden; julllie googleden; zij googleden....

Nah... ik 't weet niet, hoor
Zie ginds...
zaterdag, 15 november 2003 om 17:54 uur
T. gelooft niet in Sinterklaas : "die is allang dood en die op tv is gewoon een verklede meneer", zie hij vorige week nog.
Toch heeft hij vanmiddag vol spanning zitten kijken naar hoe de stoomboot ("Neehee, dat heet Pakjesboot
twaahaalf!!") Zwolle binnenvoer. Op zijn gezicht was de spanning af te lezen: zou de Goede Sint wel komen? Maar gelukkig hij kwam! En toen er zojuist bij het Sinterklaasjournaal werd gezegd dat er vanaf vanavond een schoen mocht worden gezet, rende hij gelijk naar de gang, zette zijn schoen voor het raam en begon vol overgave te zingen...

T. gelooft niet in Sinterklaas, behalve drie weken per jaar... :)

Enneh... mocht u nog Sint-plaatjes zoeken voor 't een of 't ander, dan zou ik u aanraden hier eens een kijkje te nemen.
Commentspam
zaterdag, 15 november 2003 om 10:58 uur
Bij Linda zag ik dat er iemand een reclameberichtje had geplaatst als reactie op een stukje over Sinterklaas.
Nieuwe vorm van spamming? Het ziet er wel naar uit,want Linda gaf ons vervolgens dit artikel...
We gaan het nog druk krijgen met het verwijderen van die shit uit onze reactiefora.
En zo ist 't! -2-
zaterdag, 15 november 2003 om 10:40 uur
Koelman heeft het kort geding dat Gretta Duisenberg tegen hem had aangespannen verloren. Koelman moet schriftelijk excuses aanbieden, zo las ik gisterenavond bij Gooly.
Het ging om de column die enkele weken geleden in de Metro stond.
Alsof er een norm is voor humor, voor sarcasme. Ironisch genoeg heeft deze column nu veel meer aandacht gekregen dan het had gehad als Gretta erom had geglimlacht of op z'n minst haar schouders had opgehaald: nu heeft ze zichzelf in de spotlights gezet... en het halve land lacht mee!

Gooly heeft het stuk veiliggesteld, ook ik zal er een kopie van plaatsen: deze column zal nu never nooit meer van internet verdwijnen en dat heeft Gretta alleen maar aan zichzelf te danken.

BTW: ik vond haar actie heel goed, zowel haar menselijk schild-actie als die van de palestijnse vlag, hadden beiden mijn sympathie. Maar een beetje humor hoort ook bij het leven... jammer dat ze dat niet zo ziet.
Ooooh, de jaren '80...
vrijdag, 14 november 2003 om 14:18 uur


Ik ken ze nog, de songteksten uit de geweldige jaren '80! U ook?

(bij de weg: mijn score was 158)
Klootzak (m/v)
vrijdag, 14 november 2003 om 11:20 uur
Een 13-jarig meisje uit Putten is vrijdagochtend dood op de Nijkerkerstraat in haar woonplaats gevonden. Ze is vermoedelijk geraakt door een automobilist die na het ongeval is doorgereden. [...] Van de automobilist ontbreekt elk spoor. De politie hoopt dat getuigen zich melden om de toedracht van het ongeval te kunnen vaststellen en de bestuurder van de auto op te kunnen sporen. (Bron: nu.nl


Ik hoop toch zo dat ze deze klootzak (m/v) te pakken krijgen en flink te grazen nemen!!!
Whoehahaha!
vrijdag, 14 november 2003 om 10:58 uur
JP zou wel gedacht hebben: "als ik op mijn bek ga dan doe ik het ook goed"...

De Oranjes vinden dat premier Balkenende ten onrechte het beeld heeft opgeroepen dat de familie lijdt onder persiflages. Dat schrijft de Volkskrant op basis van bronnen in en rond het koninklijk huis. Zijn actie zou volgens de familie averechts hebben gewerkt.
"De Oranjes genieten juist van een goede column van Youp van 't Hek, een cartoon van Collignon en een uitzending van Kopspijkers", aldus een hofbron. Koningin Beatrix zou wel haar zorg over het toneelstuk 'Landgenoten. Beatrix spreekt' met Balkenende hebben gedeeld, omdat het een antimonarchale strekking zou hebben.
(Bron: Planet)
Niks
donderdag, 13 november 2003 om 18:34 uur
Effe niks te loggen vandaag.
Of ik moet julle gaan vervelen met het gelukzalige gevoel dat ik krijg als ik de zon zie schijnen op de kleurenpracht van het bos waar T.'s school in staat; of met het feit dat hij weer topper is en het afgelopen dinsdag prima gedaan heeft bij de psych (we mogen terugkomen); of met het weetje dat ik nog steeds niets aan de was heb gedaan deze week; of met het spelen van Sammie met mijn vingers (een en al krassen)...
Nee dat wil ik jullie niet aandoen...

dus: effe niks te loggen vandaag
Mail!
woensdag, 12 november 2003 om 23:28 uur
I just discovered this site today and I'm drooling all over the joint. Just check on the history section and slog through about 20 pages to be completely wowed ... http://www.blackmask.com ... and that's just the History section.

Ik kan het alleen maar beamen... *slurp*
Jong geleerd...
woensdag, 12 november 2003 om 20:35 uur
De post was er vanmorgen al vroeg.
Ik keek de trap naar beneden en zag een blauwe envelop liggen... ik besloot dat die niet de moeite waard was op speciaal naar beneden voor te lopen: dat kwam wel als ik boodschappen zou gaan doen.

In de loop van de middag had ik T. eindelijk zover dat hij zich ging aankleden (hij was vrij vandaag) en een halfuurtje later gingen we de stad in voor boodschappen en een cadeautje voor T. omdat hij het zo goed doet op school de laatste tijd (stimuleren!!).
Teruggekomen pak ik de post mee naar boven en verwacht Lief's naam erop te zien staan. Halverwege de trap zie ik wat er op staat: De heer. T.E. H......
Ik kijk nog eens: het staat er écht!
Dat is Lief niet, dat is T!
Nieuwsgierig maak ik de envelop open:
Aan de ouders van... [staat erboven]

Bladiebla....het sofinummer van uw kind ...bladiebla...

Sofinummer???
Het kind is nog geen zeven!
Ook leuk
woensdag, 12 november 2003 om 10:09 uur
Tja...
dinsdag, 11 november 2003 om 18:19 uur
our family are from holland and related to marika van nimwegen, schrijft iemand bij Nijmegen Stories.
Nu is Mariken van Nijmegen een verhaal, niet gebaseerd op enig echt persoon. Een middeleeuws passiespel zoals ook Beatrijs en Rijnaarde de Vos dat waren.
Moet ik de illusie van deze Australiërs nu bruut gaan verstoren.. of laat ik ze maar lekker in de waan?
En als ik dan toch aan het quizzen ben...
dinsdag, 11 november 2003 om 11:07 uur
...kan deze er ook nog wel ff bij:

goddessYou are the Goddess: The Creator.

"And The Goddess planted the acorn of life.
She cried a single tear and shed a single drop of blood upon the earth where she buried it.
From her blood and tear, the acorn grew into the world."


Some examples of the Goddess Form are Gaia (Greek), Jehova (Christian), and Brahma (Indian). The Goddess is associated with the concept of creation, the number 1, and the element of earth. Her sign is the dawn sun.

You are a charismatic individual and people are drawn to you. Although sometimes you may seem emotionally distant, you are deeply in tune with other people's feelings and have tremendous empathy. Sometimes you have a tendency to neglect your own self. Goddesses are the best friends to have because they're always willing to help.
Gelukkige Konijntjes....
dinsdag, 11 november 2003 om 10:57 uur
Gezien bij: Gooly en Bareuh

you smell like butt
your brutally honest and always say whats on your mind
Hieperdepiep...
dinsdag, 11 november 2003 om 08:09 uur


Neven Y. en L. worden vandaag resp. 7 en 5 jaar! Gefeliciteerd!!
Voeten op de grond
dinsdag, 11 november 2003 om 07:24 uur
Vandaag is het een dag voor meer aardse zaken. T. heeft vanmiddag een kennismakings- en intakegesprek bij de Polikliniek voor jeugdpsychiatrie... da's effe hele andere koek.
Lief heeft zijn thuiswerkdag omgedraaid en is er ook, vandaag.
Het enige dat ik ben vergeten is de poets af te zeggen... maar dat regel ik nog wel :)
Mistig
maandag, 10 november 2003 om 11:23 uur
Sorry hoor... maar ik zit nog ff met mijn hoofd in de wolken :-)
Betoverend
zondag, 09 november 2003 om 14:02 uur
Het was bijzonder, erg bijzonder.
's Middags waren er workshops en lezingen, waarvan we er twee volgden. Vervolgens een boswandeling in de schemering en vervolgens soep en een uitgebreid buffet: heerlijk gegeten (vooral de gehaktballetjes in pindasaus, nietwaar, J.?) en gedronken.
's Avonds was er de mogelijkheid om diverse divinatie-methoden uit te proberen. Hieruit bleek dat pendelen mijn ding is. Ik had het nog nooit gedaan, maar het ging zo goed dat ik het aan mijzelf verplicht ben om me daarin verder te gaan verdiepen. Mijn theeblaadjes zijn gelezen en ik heb voor mezelf een glazen bol gekocht.
's Avonds was de maan bijna zilverwit, en scheen ze dwars door de sluierbewolking heen wat een prachtig effect had: een regenboog om de maan en 's nachts de maansverduistering... het was echt heel bijzonder om dat met allemaal gelijkgezinden mee te maken.
Laat op de avond vond er een handfasting plaats en deden we met ons allen een Samhain-ritueel.
Het heeft me allemaal enorm geïnspireerd en voel me sterker dan ooit!
Tjonge...
zaterdag, 08 november 2003 om 10:07 uur
Vertel me eens iets wat ik nog niet weet:
Cannabis wetenschappelijk verantwoord voor MS-patiënten
Schadelijk
zaterdag, 08 november 2003 om 09:33 uur
Heeft U het al gezien? Egoland, bedoel ik. Een geweldige klei-animatie met Bea c.s. en Bart de Graaff (als nar!!) in de 'hoofdrol'. Prachtig gemaakt, een echt kunstwerkje!
Wat schetst mijn verbazing als ik vanmorgen bij nu.nl lees: "Balkenende: Egoland schadelijk voor Koninklijk Huis". Een verbod komt er niet (alsof dat al zou kunnen, dat zou pure censuur zijn) maar het [kabinet] wil wel een discussie op gang brengen "over wat kan en niet kan" in tv-programma's, toneelstukken of historische romans, zonder daar zelf normen aan te stellen.
Wat denk je: zou Balk Ellende soms de Reagen-kwestie hebben gevolgd en gedacht: "Dat wil ik ook! Dat wil ik ook!" en in gedachten zie ik hem dan springen met zo'n petje-met-rotor op zijn hoofd...
Samhain
zaterdag, 08 november 2003 om 09:12 uur
Eindelijk... eindelijk is het dan zover. Vanavond vier ik, en nog zo'n 100 andere heksen en paganisten, het feest van de overgang: Samhain.
Halloween wordt het ook wel genoemd, maar omdat iedereen dan gelijk de associatie heeft met de veramerikaanste versie van dit eeuwenoude feest, houd ik het liever op Samhain.
Zij is net vetrokken op weg hier naartoe en dan is het vanmiddag en vanavond feest, feest en nog es feest!

Link: Samhain, het paganistische oud- en nieuwjaarsfeest
Denemarken erkent 'heidense' religie
vrijdag, 07 november 2003 om 08:18 uur
Denemarken heeft de aanhangers van de oude, voorchristelijke Scandinavische godsdienst officieel erkend als religieuze gemeenschap.Vereerders van de goden Odin en Thor krijgen daarmee het recht om huwelijken te sluiten en belastingvrijstelling voor giften.
Dat heeft het Deense ministerie van Godsdienstzaken donderdag laten weten. De 'heidense' beweging Forn Sidr (De oude traditie), 240 leden sterk, ijvert sinds 1999 voor erkenning van haar godsdienst. Daarin spelen Odin, god van oorlog, poëzie, wijsheid en dood, en zijn oudste zoon Thor, god van de donder, een grote rol. IJsland erkende al in 1973 een soortgelijke organisatie. In Noorwegen kregen twee andere Noordse godsdiensten in 1996 en 1999 een officiële status.


Kijk, dat vind ík nou goed nieuws!
Tja...
donderdag, 06 november 2003 om 10:02 uur
Wat moet je daar nou mee?
Hij komt... hij komt...
donderdag, 06 november 2003 om 07:42 uur
Ik ben er nog niet helemaal klaar voor. Maar aan de waren in de supermarkten en aan het gedrag van mijn Kleine Monster te zien, duurt het niet lang meer. Sinterklaas is in aantocht.
Vandaag staat in De Gelderlander aangekondigd dat de Beste Man op 15 november aan de Nijmeegse Waalkade arriveert.
Ondertussen wordt er ook al druk heen en weer gebeld voor het afspreken van hoe, wanneer en waar de Goedheiligman bij ons langskomt.
Ik zit voorlopig nog helemaal met mijn hoofd bij het zaterdag uitgebreid te vieren Samhain. Daarna is Old Nick pas aan de beurt...
Vechtende Vrouwen
woensdag, 05 november 2003 om 20:49 uur
Vanavond begint op Discovery een nieuwe serie over Vechtende Vrouwen uit de geschiedenis. Aan bod komen Jeanne D'Arc (vanavond), Boudicca (Keltische Koningin die streed tegen de legers van Caesar), Grace O'Malley (Piratenkoningin), Hua Mulan (de 'echte' Mulan) en Lozen (de Apache-krijgsvrouw en zieneres). De serie wordt gepresenteerd door Lucy Lawless, aka 'Xena, the Warrior Princess'.
Discovery Channel, woensdag 21.00 uur.

Link: Warrior Women
Help!
woensdag, 05 november 2003 om 11:34 uur
Ik schrok me rot: mijn broer staat in de krant!
Zit ik op mijn dooie akkertje hier De Gelderlander online te lezen, klik ik door naar de regio waar mijn ouders wonen: sta ik ineens oog in oog met mijn broer! En als het nu nog mijn lieve broertje was... maar nee: het is de Grote Eikel!
Ik schrik zo dat ik een enorme gil geef en Lief zich omdraait: "Wattizzer?"
"H. staat me hier vanaf de Gelderlander aan te kijken"
"Nou, dat lijkt me wel een logje waard.", zegt hij
"Nee!", zeg ik resoluut, "H. is geen logje waard."
"Nee, daar heb je gelijk in. Maar jouw reactie dubbel en dwars", en hij grijnst me bemoedigend toe.

Hij heeft gelijk: mijn reactie is zo tekenend, zo typisch, dat ik het nu toch niet kan laten om u er deelgenoot van te maken.
Tjonge jonge... ik zou er bijna een hartstilstand van krijgen!
Welterusten Wereld,
dinsdag, 04 november 2003 om 23:48 uur
ik ga lekker slapen, onder de bijna volle maan

en morgen mag ik uitslapen, o, heerlijk!
met een kop koffie, in mijn kloffie de herhaling van ATWT kijken...

ik verheug me er nu al op!

welterusten wereld,
ik ga lekker slapen...

'-)
missgien staat haar mannetje
dinsdag, 04 november 2003 om 10:47 uur
Vanmorgen vroeg bleek de verwarmingsketen in staking: F5 schreeuwde het me toe in neonrode letters.
F5?
Reload?
Refresh?
Refill!!
eerst water en dan ga ik weer aan het werk, bleek de stakingseis.
Ik besloot de klus te laten liggen tot ik terugwas van T. naar school brengen en boodschappen doen.
Zo gezegd, zo gedaan: thuisgekomen stroopte ik mijne mouwen op en ging gelijk aan de slag.
De slang lag niet waar Lief had gezegd, maar het was snel genoeg gevonden. Toen het volgende obstakel: leuk, zo'n design-keukenkraan, maar geen mogelijkheid om daar de vulslang op aan te sluiten, wat ik ook probeerde.
Toen viel mijn oog op de vaatwachine: die had een eigen kraan! Magnetron opzij en aansluiten maar.
Ik ging als een trein en betrapte me er zelfs op dat ik liep te neuriën. Vol is vol, dus slang er weer af, de boel weer op zijn plaats en de ketel weer aan. In no time was het weer heerlijk warm.
Ik ging es rustig achter mijn pc zitten en begon aan de update van Project 0 toen ineens mijn scherm zwart werd, de laptop en de lamp ermee stopten.
Bij nadere inspectie bleek dat ik de boel te enthousiast had gevuld en dat dat had geresulteerd in het uitschakelen van de aardlekschakelaar... foutje!
Water eruit, vloer gedweild, boel rond de ketel extra drooggemaakt en klaar is missgien.
Griepprik
20:21 uur
"3 november: Griepprik!!!", staat er op de kalender in dik zwart en met pijlen. Veel pijlen.
Want zulk soort dingen vergeet ik altijd, maar de griepprik vergeten is niet verstandig en dusch neem ik zulke grove maatregelen. Nadat T. had geslapen en zijn lunch in no time naar binnen had gewerkt, trokken wij ten strijde tegen wind en regen. Want zoals altijd als ik wegga op een dag als deze, scheen de zon nog toen ik mijn jas aantrok en begon het te miezeren toen we de straat uitfietsten. Maar erger dan miezerregen werd het gelukkig niet. Nóg niet.
Na de prik (auw!) fietsten we (nou ja, ik fietste, T. zat heerlijk achterop met zijn hoofd achterover in de wind) de stad in om boodschappen te doen. Na de boodschappen nog even alleen kijken in de speelgoed winkel en toen naar huis.
Met de fietstassen vol aanvaardde ik de terugtocht, de wind vol tegen. Juist op dat moment besloten de weergoden dat het tijd was om de sluisen open te zetten en een striemende regen vloog in mijn gezicht. T. gilde en sloeg zijn armen om mijn middel. De St. Annastraat had nog nooit zo lang geleken, maar eindelijk had ik dan toch de verlossende blik op de spoorbrug. Snel rechtsaf, en in de beschutting van de bomen rijden we naar huis. Drijfnat zijn we: snel in bad en droge kleren aan want voor je het weet krijg je griep...
[lees verder]
The Truth, the whole Truth and nothing but the Truth
maandag, 03 november 2003 om 10:49 uur
CBS heeft een tv-drama gemaakt over het leven van ex-filmster en ex-president Ronald Reagan en willen deze half november onverkort uitzenden. Velen komen ertegen in opstand, de conservatieve partij arm-in-arm met de familie Reagan voorop, want...:
Ze menen dat de voormalige president in de gedramatiseerde productie wordt neergezet als een seniele sukkel met verkeerde opvattingen., aldus de Volkskrant

Ja, èn?
De man wás toch een seniele sukkel met verkeerde opvattingen?
Nachtbraker
maandag, 03 november 2003 om 07:46 uur
[03:36] "Mam? Ik kan niet slapen..."
Nou, kom d'r dan maar even bij in, maar pogingen om weer in slaap te komen mislukken
04:00] Ik leg het heertje weer in zijn eigen bed.
[06.30] Wekker van Lief (grmbl)
[07.00] Mijn wekker. Beneden aangekomen hoor ik van Lief dat hij T. nog niet gezien heeft, hetgeen me niet verbaasd.
[07.15] Ik ga naar T. om hem wakker te maken en te helpen met aankleden. Maar T. is niet in zijn bed dus loop ik naar beneden en zie dat T. zich uitgebreid heeft geïnstalleerd op de bank en dat er veel met lego is gespeeld. Hij vertelt me dat hij, nadat ik hem weer in bed heb gelegd, niet meer heeft geslapen.

De beslissing is snel gevallen: ik houd T. vandaag thuis. Hij is moe en jengelig en zal op school alleen de anderen maar tot last zijn. Een kind als T. op een halve nachtrust naar school toe sturen is vragen om problemen. Morgen mag hij het overnieuw proberen: straks gaat hij eerst weer een poosje slapen!
Geduld
zondag, 02 november 2003 om 22:33 uur
Vervelend, hè, die vertraging bij het laden.
Ik weet ook niet waardoor het komt... nou, ja Nedstat natuurlijk, maar ik heb geen zin meer om het nu nog uit eruit te slopen

ik ga lekker maffen, lekker lui... :p
Lui
zondag, 02 november 2003 om 14:58 uur
Ik ben vandaag verschrikkelijk lui.
Ben laat opgestaan, zit nog in mijn plunje (en zal daar waarschijnlijk wel de hele dag in blijven rondlopen), heb wat gegrasduind op het net en een paar postings gedaan op Project 0, wat spelletjes gespeel met T. en straks ga ik -ook lui- languit op de bank het staartje van het schaatsten kijken.
Femke bevalt van tweeling
zaterdag, 01 november 2003 om 22:37 uur
Femke Halsema is bevallen van tweeling Suzy en Bruno.
Marijke Vos had tijdens haar speech op het GroenLinks Forum heel goed nieuws, ze maakte bekend dat Femke Halsema is bevallen van een tweeling.
"Vanochtend in alle vroegte om 5 en 6 uur zijn Suzy en Bruno geboren. Ze zijn gezond en ook Femke maakt het goed." Marijke Vos feliciteerde Femke en Robert van Harte. Waarop een daverend applaus volgde.
(Bron: groenlinks.nl)
Heksenpraat
zaterdag, 01 november 2003 om 17:06 uur
Knibbel Knabbel Knuisje...
Wat pruttelt er op het fornuisje...?
Wat nou?
zaterdag, 01 november 2003 om 11:11 uur
Wat nou? Centen weg?
Zijn ze nu helemaal belatafeld?
Nog geen twee jaar in omloop en men wil er alweer vanaf?
Ja, want de cassières schijnen er nogal moeite mee te hebben.
Halloooo!!?? Dat is toch te gek voor woorden??
Blijf van 'mijn' centen af! Ik ben er dol op om de rekening to exact mogelijk te vereffenen, tot en met de laatste cent aan toe.
En wordt er zomaar een proef gedaan om die 1- en 2-centmuntjes te elimineren! Aan ons wordt natuurlijk niets gevraagd, dus doe ik dat maar even:

Wilt u die centen behouden? Wilt u er vanaf? Kan het u verder niets schelen?
Stem hiernaast in de nieuwe Missgien Poll

Ik ben benieuwd....
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log