missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Da's nou jammer...
zondag, 31 oktober 2004 om 17:20 uur
Ajax wint nipt van NEC
Na drie competitiewedstrijden zonder zege heeft Ajax zondagmiddag voor eigen publiek van NEC gewonnen. Rafael van der Vaart maakte in de 24e minuut het enige doelpunt van een slechte wedstrijd. [Bron: ANP]

He, verdikkie! Was toch leuk geweest als NEC een punt had kunnen meenemen uit de ArenA.
Test
16:58 uur

Als rechtgeaarde oud-christen kon ik het natuurlijk niet laten om de Nationale Bijbel Test te doen. En zie hier mijn score: bepaalt niet slecht voor een heiden, al zeg ik het zelf;-)

[lees verder]
Moore controleert de verkiezingen
12:43 uur
Moore plaatst camera's bij stemloketten in Florida en Ohio
De Amerikaanse filmmaker Michael Moore gaat honderden camera's opstellen op de plekken waar in Florida en Ohio gestemd gaat worden. Moore wil zo controleren of alles er bij de verkiezingen eerlijk aan toe gaat. [..] "Ik waarschuw degenen die van plan zijn de verkiezingen te ondermijnen: intimidatie van kiezers zal niet worden getolereerd", zegt Moore in een verklaring. [Lees het hele verhaal bij nieuws.nl]

Het is toch werkelijk van de gekke dat het nodig is dat in een "vrij land" als de VS het nodig is om te controleren of alles wel eerlijk gaat. Misschien wordt het tijd om internationale waarnemers naar de VS te sturen om daar de verkiezingen te controleren?
[lees verder]
Weblog van Lodewijk
zondag, 31 oktober 2004 om 12:38 uur
Weblog van een vakbondsleider: Lodewijk de Waal schrijft over zijn belevenissen als vakbondsleider
Samhain
zondag, 31 oktober 2004 om 10:25 uur

het is nu het begin van de winter, maar
tevens een nieuwe heksenjaar!
het is nu de tijd om te divineren,
om over het komende jaar te leren
de grenzen van levenden en doden vervagen,
en we kunnen onze doden eren en vragen
om over ons te waken
en ons innerlijk sterker te maken
Weet u nog wel....
zondag, 31 oktober 2004 om 09:26 uur

Heeft u eraan gedacht de klok een uur achteruit te zetten?
Brit Award voor Bob Geldof
11:00 uur
De Ierse muzikant Bob Geldof krijgt een Brit Award voor zijn hele oeuvre. Dat meldde de Britse omroep BBC woensdag. De voormalige zanger van de Boomtown Rats ontvangt de prijs in februari. De Brit Awards gelden als de belangrijkste muziekprijzen van Groot-Brittannië.
Bob Geldof is ook bekend door zijn werk voor Band Aid uit 1984 toen popmuzikanten geld inzamelden voor hongerend Afrika. [Bron: ANP]

[lees verder]
Hieperdepiep!
zaterdag, 30 oktober 2004 om 10:12 uur
Gisteren vierde het internet haar 35e verjaardag!
En ongeveer 25 van die 35 jaar was ik compleet onwetend over het fenomeen... Gelukkig heb ik de schade goed ingehaald ;-)

Lees ook het interview met de "Vader van het Internet"...
OM in beroep tegen vrijspraak Erik O.
12:41 uur
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van marinier Erik O. Het OM maakt dat volgens het NOS Journaal vrijdag officieel bekend. De militaire raadkamer van de rechtbank in Arnhem sprak de marinier vrij van het doodschieten van een plunderaar in Irak in december vorig jaar. Het OM had een half jaar voorwaardelijke militaire detentie en een taakstraf van 240 uur tegen hem geëist. [Lees verder bij nu.nl]

Dit vind ik echt van de gekke: die officier maakt er (kennelijk) een zooitje van, kan niet hebben dat hij een zaak verliest en nu moet die Eric O. al die ellende opnieuw doormaken. Een ieder die hier regelmatig komt, weet ik dat niet bepaald een fan ben van het leger. Niettemin vind ik dat Eric O. zo onderhand genoeg gepest is. Ik hoop dan ook dat de rechtbank een hoger beroep afwijst.
Zijn ze nu helemaal bescheten, daar bij het OM?
[lees verder]
Vaticaan laakt Europese grondwet
12:28 uur
Het Vaticaan heeft vrijdag de nieuwe Europese grondwet fel bekritiseerd. Volgens de topdiplomaat van de Rooms-Katholieke Kerk gaat de constitutie gebukt onder antichristelijke vooroordelen en culturele kortzichtigheid.
Kardinaal Giovanni Lajolo, de 'minister van Buitenlandse Zaken' van Vaticaanstad, betreurde in de krant La Stampa het ontbreken van een verwijzing naar de christelijke wortels van Europa. Het Vaticaan heeft lang gelobbyd voor een verwijzing naar het christendom in de inleiding van de grondwet. [Bron: nu.nl]

"Het ontbreken van een verwijzing naar de christelijke wortels van Europa". Ik ben er blij om dat die niet in de grondwet van Europa zijn opgenomen. Scheiding van staat (unie) en kerk lijkt me evident voor het slagen van deze enorme onderneming (waar ik sowieso al mijn vraagtekens bij heb).
De Kerk heeft in Europa (en daarbuiten) een hoop ellende veroorzaakt, en als het goed is zullen alle Europeaantjes daarover leren in hun geschiedenislessen. Wat mij betreft is dat voldoende verwijzing naar christelijke worstels. Uittrekken, dat onkruit, met wortel en al!
[lees verder]
Ids over :(
08:59 uur
Ids Postma stopt met schaatsen
Ids Postma zet per direct een punt achter zijn schaatsloopbaan. De 30-jarige Fries heeft ruim tien jaar op het hoogste niveau meegedraaid. Vrijdagmiddag geeft Postma in Heerenveen een toelichting op zijn besluit om te stoppen.
Postma, die in 1994 ineens naam maakte als Nederlands kampioen allround, schaatste in zijn lange loopbaan een zeer respectabele erelijst bijeen. Als allrounder was hij twee keer Nederlands kampioen, eenmaal Europees kampioen en twee keer de beste van de wereld.
De middenafstandspecialist won in 1998 tijdens de Olympische Winterspelen in Nagano verrassend goud op de 1000 meter. In Japanse stad werd hij op de 1500 meter - doorgaans zijn specialiteit - verslagen door de Noor Adne Sondral. Daarnaast veroverde Postma ook nog drie titels op de wereldkampioenschappen afstanden.
De Friese boerenzoon, een man van weinig woorden en zeker geen trainingsbeest, vestigde in 1994 ineens de aandacht op zich. Als 20-jarige veroverde hij in Den Haag de nationale allroundtitel. Hij liet er gevestigde namen als Rintje Ritsma en Bart Veldkamp achter zich. In hetzelfde jaar debuteerde hij op de Europese titelstrijd met de vierde plaats en vervolgens veroverde hij in Göteborg zelfs zilver op de WK allround achter de Noor Johann Olav Koss.
Postma behaalde zijn eerste grote internationale triomf in 1996, met de wereldtitel op de 5000 meter. Een jaar later triomfeerde hij op de schaatsbanen als Europees - en wereldkampioen allround. In 1998 prolongeerde de Fries zijn wereldtitel. Dat jaar was er ook olympisch goud in Nagano. [Bron: plein.nl]
[lees verder]
Tjonge...
08:51 uur
Kabinet geeft toe op wao-eisen
De eisen waaraan zieke werknemers moeten voldoen om vanaf 2006 een wao-uitkering te krijgen, worden wat het kabinet betreft versoepeld. De eisen blijven evenals in eerdere plannen wel strenger dan ze nu zijn. Met die handreiking hoopt het kabinet de vakbonden over de streep te trekken om een sociaal akkoord te sluiten. Dat melden 'bronnen rond kabinet en sociale partners' volgens de Volkskrant.
Naast een versoepeling van de keuringscriteria voor de wao biedt het kabinet aan een collectieve prepensioenregeling in stand te houden voor werknemers met een fysiek zwaar beroep. Minister Gerrit Zalm van Financiën zou daarnaast enkele tientallen miljoenen euro's hebben uitgetrokken om de levensloopregeling toegankelijker te maken voor jongeren en voor werknemers met een laag inkomen. De vakbeweging zou daar loonmatiging volgend jaar tegenover willen zetten.
Kabinet en vakcentrales voeren sinds enkele dagen overleg op een geheime locatie over de sociale agenda. Volgens bronnen in het kabinet kan er nog dit weekeinde een concept-akkoord gesloten worden, dat maandag aan de achterban van de vakbeweging voorgelegd kan worden. [Bron: nieuws.nl][lees verder]
Florida zoekt weggeraakte stembiljetten
14:36 uur
Update 21.15 uur
De autoriteiten in Florida zijn op zoek naar 58.000 stembiljetten. Het gaat om formulieren die waren aangevraagd door mensen die niet op 2 november naar de stembus kunnen en schriftelijk willen stemmen. Dat hebben de kiesautoriteiten woensdag meegedeeld. Veel mensen hebben geklaagd dat ze het biljet nooit per post hebben gekregen. Het postbedrijf zei geen idee te hebben wat er fout is gegaan.
De Amerikaanse staat Florida wist door allerlei problemen de uitslag van depresidentsverkiezingen van 2000 vijf weken op te houden. De uitslag in Florida bleek uiteindelijk bepalend voor de uitslag. Bush won op het nippertje.
Dit keer lijkt er weer iets mis te gaan. De Democraten repten al van een nieuwe poging van de Republikeinen om ervandoor te gaan met de winst in Florida. [Bron: plein.nl]

[Update] Nu.nl meldt: Florida vervangt zoekgeraakte stembiljetten
[lees verder]
Campagneteam Bush bevestigt onbereikbaarheid website
09:56 uur
De website van George Bush is niet toegankelijk buiten de Verenigde Staten. Het campagneteam van de Republikeinse president heeft dat woensdag bevestigd, maar weigerde verder commentaar.
Dinsdag lag de site er gedurende enkele uren helemaal uit. Dat was volgens medewerkers aan de verkiezingscampagne van Bush het werk van hackers. De site is speciaal voor de verkiezingen gemaakt.
Wie vanuit het buitenland de site wil bezoeken, krijgt de boodschap dat hij niet geautoriseerd is om die pagina te zien. Dit probleem doet zich sinds maandag voor in onder meer Nederland, Groot-Brittannië en Australië. Vanuit Canada is de internetpagina wel te openen.
Een vindingrijke Nu.nl-lezer kwam er woensdagavond achter dat de site wel via het directe IP-adres te bezoeken is. [Bron: nu.nl]

Stel je voor: je bent een braaf Amerikaans burger, werkzaam in het buitenland en wilt even een kijkje nemen op de website van een van de kandidaten waarop je volgende week wilt stemmen. Dan kan dat dus niet! Stom, Bush! Stom! Stom! Stom! Maar nog veel stommer is het om vervolgens de achterdeur wel open te laten staan...!
[lees verder]
Joepie
woensdag, 27 oktober 2004 om 22:20 uur
Er is een klusje geklaard...

Murphy's Heroes
Al-Jazeera lanceert Engelstalige zender
17:42 uur
De toonaangevende Arabische nieuwszender al-Jazeera lanceert een Engelstalige zender die wereldwijd 24 uur per dag gaat uitzenden. Het nieuwe kanaal moet tegenwicht bieden aan Westerse nieuwszenders als CNN en BBC, zo heeft het televisiestation uit Qatar woensdag bekendgemaakt.
Al-Jazeera International gaat eind volgend jaar de lucht in, zo liet een woordvoerder van de zender tijdens een bijeenkomst in Hongkong weten. Het moet een "betrouwbaar, gezaghebbend en evenwichtig'' alternatief worden voor Westerse media.
Het nieuwe kanaal zal onafhankelijk van de Arabische zender werken en zich minder op het Midden-Oosten richten. Er komen redacties in Washington, Londen en Kuala Lumpur (of Singapore).
Al-Jazeera kwam op na de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. De daaropvolgende Amerikaanse invasies in Afghanistan en Irak werden uiterst kritisch gevolgd en de uitzendingen door miljoenen mensen bekeken, vooral in de Arabische wereld. De Amerikaanse regering is uiterst negatief over de zender en liet in augustus de redactie van al-Jazeera in Bagdad sluiten. [Bron: ANP]

Al-Jazeera heeft al langere tijd een Engelstalige website.
[lees verder]
Van je familie moet je het hebben...
woensdag, 27 oktober 2004 om 12:50 uur
Nijmegen Centraal
woensdag, 27 oktober 2004 om 11:45 uur
Heksengraf gevonden aan de Krim
11:03 uur
Deze herfst meldden Russische archeologen een bijzondere vondst. Volgens de leider van de expeditie is er een graf gevonden dat onaangereord is door plunderaars. In dit graf bevond zich het lichaam van een vrouw.
Vastgesteld is dat de vrouw begin 40 was toen ze stierf. Bij haar werden diverse occulte artefacten gevonden, waaruit kon worden afgeleid dat de vrouw zich professioneel bezig hield met hekserij en magie.
De archeologen vonden 9 bronzen ringen en eenzelfde hoeveelheid bellen, een heel arsenaal met allemaal verschillende amuletten en kralen. Het feit dat meerdere van deze artefacten veel ouder zijn dan het graf waarin de vrouw werd gevonden kan erop wijzen dat zij een rijk begrip van haar historie had, of wellicht de laatste van haar lijn was die hekserij bedreef, de experts zijn het daar niet over eens.
De rijkversierde jurk waarin de vrouw werd begraven, de massieve gedecoreerde oorringen, gouden ketting en gouden medaillons geven aan dat heksen tot de elite behoorden.
Het is een uniek graf voor de Krim, er is eerder een dergelijk graf gevonden in de OekraIne met dergelijke grafgiften, ook toen ging men ervanuit dat het hier een persoon betrof met magische krachten.
[lees verder]
Website Bush gekraakt
08:24 uur
Update 12.40 uur
Sinds gisteravond is de officië verkiezingswebsite van George W. Bush onbereikbaar geworden. Een bezoekje aan www.georgewbush.com geeft als resultaat Access Denied
You don't have permission to access "http://www.georgewbush.com/" on this server.
Campagnemedewerkers gaan er vooralsnog vanuit dat het een actie van hackers is, maar nog niemand heeft zich gemeld voor de actie.
Daarnaast levert een Google op "miserable failure" als eerste de biografie van George op de website van het Witte Huis op.

Het lijkt er vooralsnog op dat er op allerlei niveaus aan de -nu nog- president van de VS wordt duidelijk gemaakt dat hij beter zijn koffers kan gaan pakken.

[Update]: Uit een onderzoek van Netcraft is gebleken dat de website van George W. Bush vanuit Londen, Amsterdam en Sydney niet te bereiken was, terwijl het surfen via vier plaatsen in de VS geen problemen opleverde. Het lijkt er dus op dat Bush even geen buitenlandse bezoekers op zijn site wil hebben. [Bron: nu.nl]

[lees verder]
Hannes vrijgelaten in Waddenzee
08:17 uur
Dierenbeschermers eisen diefstal Hannes op
Een groep dierenbeschermers uit Nederland en Duitsland heeft de diefstal van babyzeehond Hannes op zijn geweten. Een woordvoerster van de groep, die zich 'Hannes Vrij' noemt, heeft dat maandagmiddag telefonisch aan de zeehondencrèche in Pieterburen doorgegeven.
De babyzeehond werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen uit de zeehondencrèche in het Noord-Groningse dorp. De groep heeft de zeehond bij daglicht vrijgelaten in zout water, aldus de summiere mededelingen van de dierenbeschermers aan de crèche.
Zeehondje Hannes ontsnapte begin september uit de dierentuin in het Duitse Nordhorn en werd in Dalfsen in Nederland gevangen. Hij werd ondergebracht bij de zeehondencrèche in Pieterburen. De Duitse dierentuin eiste het dier terug, maar de crèche wilde Hannes in het wild uitzetten.
Een zeehond die vanuit de dierentuin in het wild terechtkomt, kan een gevaar zijn voor de wildpopulatie. Volgens zeehondenkenner H. Brugge van het waddencentrum Ecomare op Texel kan de zeehond virussen bij zich dragen die hij in een dierentuin heeft opgelopen waar de wildpopulatie niet tegen bestand is. Overigens maakt Brugge zich geen zorgen om de bevrijde Hannes. "Jong dieren redden zich vaak wel, als er maar genoeg vis in de Waddenzee is.''
Een woordvoerster van de dierentuin in Nordhorn reageert gelaten op de vrijlating van Hannes. "Wij hebben in eerste instantie aangifte van diefstal gedaan. Nu het dier is vrijgelaten, verwachten wij niet dat Hannes nog zal terugkomen in de dierentuin. De dierentuin kon nog niet zeggen of een schadeclaim bij de actiegroep wordt ingediend. "Daarvoor wachten we de informatie af die de politie geeft'', aldus de woordvoerster.
[lees verder]
'Marktwerking in gezondheidszorg is slecht'
08:12 uur
Marktwerking in de gezondheidszorg is niet heilzaam voor de patiënt en leidt juist tot hogere kosten. Het kabinet moet daarom de plannen voor meer concurrentie in die sector terugdraaien.
Dat is de strekking van een manifest, dat is ondertekend door bijna veertig hoogleraren, zieken- en verpleeghuisdirecteuren, artsen en specialisten. Het manifest, dat is opgesteld door SP-kamerlid Agnes Kant, is dinsdag gepubliceerd in de Volkskrant.
Volgens het schrijven wordt de zorg duurder door de marktwerking. ,,De markt en de vraagsturing daarin, zullen de kosten niet in de hand houden. Bij de huidige schaarste zullen de prijzen stijgen (bij het loslaten van de prijzen) en bij het opheffen van de schaarste zal de vraag stijgen'', aldus het manifest. "Marktwerking werkt consumptie in de hand.''
De ondertekenaars vrezen verder dat er binnen de zorg minder zal worden samengewerkt, de kwaliteit afneemt, er meer bureaucratie ontstaat en dat de markt zich zal richten op de lucratieve zorg waar snel geld in te verdienen valt.
Onder de ondertekenaars zijn mensen als prof. Baartman (bijzonder hoogleraar preventie en hulpverlening inzake kindermishandeling VU Amsterdam), prof. Galjaard (emeritus hoogleraar humane genetica) en prof. Verheij (hoogleraar huisartsgeneeskunde UMC Utrecht). [Bron: ANP}

Strakke actie van de SP, hopelijk is dit er eentje die wel effect heeft, maar gezien de koppigheid van deze regering ben ik bang dat ook deze actie geen zoden aan de dijk zet en dat Hogervorst fijn verder gaat met het veramerikaniseren van de Nederlandse gezondheidszorg.
[lees verder]
Meer Big Brother Awards
maandag, 25 oktober 2004 om 21:22 uur
Ministerie van Justitie grootste privacygevaar
Minister van Justitie Piet Hein Donner en zijn ministerie waren zaterdag de gebeten hond bij de uitreiking van de Big Brother Awards, volgens WebWereld. Ook van WebWereld zijn de foto's van de uitreiking, afgelopen zaterdag.
And the Award goes to....
11:41 uur
Bolkestein wint Big Brother Award 2004
Eurocommissaris Frits Bolkestein heeft zondag een Big Brother Award in de wacht gesleept. Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom reikt de prijs jaarlijks uit aan personen en bedrijven die burgers overmatig controleren en het niet zo nauw nemen met de privacy.
Bolkestein krijgt de award omdat hij als Europees commissaris een overeenkomst met de Verenigde Staten sloot over de overdracht van de passagiersgegevens. Ook het Digidoor project in Almere kreeg een Big Brother Award. Het project van scholen verzamelt gegevens van basisschoolleerlingen. De informatie is beschikbaar via internet. Volgens Bits of Freedom ontbreekt een reglement en hebben de ouders van de leerlingen nooit informatie ontvangen.

Centrum voor Werk en Inkomen
In de categorie overheid was er een award voor het Centrum voor Werk en Inkomen. Het CWI volgde het internetgebruik van werkzoekenden en persoonlijke gegevens van werkzoekenden kwamen terecht op internet. Het Europese plan 'bewaarplicht verkeersgegevens' kreeg een prijs in de categorie voorstellen. Telefoon- en internetbedrijven zouden volgens dit plan alle gegevens van bel- en surfgedrag moeten opslaan. Van 450 miljoen Europeanen wordt dan bewaard met wie ze bellen, sms-en en wie ze mails sturen en welke websites ze bezoeken.

Volgens de jury komt uit alle nominaties naar voren dat de overheid bezig is meer informatie te verzamelen van burgers die nergens van worden verdacht. De jury bestaat uit juristen en deskundigen op het terrein van computerbeveiliging en internet.
[lees verder]
Hannes gestolen uit Zeehondencrèche Pieterburen
maandag, 25 oktober 2004 om 11:18 uur
Babyzeehond Hannes is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen uit de zeehondencrèche in Pieterburen. Dat heeft de politie in Groningen maandag bevestigd.
Zeehondje Hannes ontsnapte begin september uit de Duitse dierentuin Nordhorn en werd in Dalfsen in Nederland gevangen. Hij werd ondergebracht bij de Zeehondencrèche Pieterburen. De Duitse dierentuin eiste het beest terug, maar de crèche wilde Hannes in het wild uitzetten.
De diefstal is in overleg met de politie twee dagen stil gehouden, omdat de daders zich volgens een woordvoerder mogelijk zouden melden bij de crèche. Dat is tot nog toe niet gebeurd. Lenie 't Hart van het opvangcentrum is geschokt over de diefstal. "Het is in 33 jaar nog nooit voorgekomen dat hier een zeehond gestolen is. [Bron: nu.nl]

Eerdere berichten over Hannes:
Hannes terug naar dierentuin (25/09/2004)
Hannes gaat naar zee (04/09/2004)
Herfstvakantie-tip
09:02 uur
Bijgewerkt: 10.38 uur
Regelmatige bezoekers weten dat ik een zwak heb voor Malta.
En wat zal mijn verbazing weten te schetsen toen ik vanmorgen mijn mailbox opende en een aankondiging vond voor een tentoonstelling in het Alard Piersonmuseum in Amsterdam, genaamd: Malta, tempels en tombes.
Een stukje van de beschrijving:
De oudste stenen monumenten in de wereld
Bij velen roept de naam Malta het beeld op van een zonovergoten eiland in de Middellandse zee. Deze kleinste lidstaat van de Europese Unie met een oppervlakte van slechts 316 km2 (nog niet eens twee keer Texel!) herbergt de resten van de oudste beschaving ter wereld die vrijstaande stenen gebouwen neerzette. Vanaf circa 4000 v. Chr. begonnen de toenmalige bewoners van Malta namelijk met de bouw van deze kolossale stenen heiligdommen waaronder tempels en gedeeltelijk onderaardse grafcomplexen. Dat is dus ruim 1000 jaar vóór de piramiden van Giza, 1500 jaar vóór Stonehenge en bijna 2000 jaar vóór het paleis van Knossos op Kreta. De afmetingen (rechtopstaande stenen van wel 8 meter hoog) en de unieke vormen (halfronde ruimten rond een centrale hof) zijn van een technologisch en creatief zeer hoog niveau. Het gegeven dat deze gebouwen zijn neergezet door een volk dat verder alleen aan landbouw deed en slechts gebruik kon maken van gereedschap van steen, maakt de prestatie alleen nog meer uniek. Op de Maltese eilanden zijn 30 van dergelijke tempels, verdeeld over 14 heiligdommen terug gevonden. Ook de in de heiligdommen teruggevonden (kunst)voorwerpen, fijn versierd aardewerk, kleine mens- en dierfiguurtjes en sieraden, wijzen op een zeer hoog ontwikkelde beschaving.

[update]: Ik zie nu pas dat de tentoonstelling aanstaande vrijdag van start gaat. En dat terwijl wij woensdag wilden gaan :(
[lees verder]
Donderdagmorgen: maansverduistering
15:06 uur
Donderdagochtend vroeg is in Nederland een totale maansverduistering te zien. Als het weer meezit tenminste, want we gaan een wisselvallige periode tegemoet, meldde het KNMI zondag. De vorige maansverduistering, op 4 mei, ging schuil achter een dik wolkendek.
Tussen 4.23 uur en 5.44 uur hangt de maan volledig in de schaduw van de aarde. Vanaf 3.14 uur valt de eerste aardse schaduw over het hemellichaam. Vanaf dat moment ontbreekt linksbovenaan een steeds groter wordend stuk.
De maan is bij de verduistering niet helemaal onzichtbaar maar krijgt een rood-oranje kleur. Onze aardse atmosfeer buigt namelijk nog een aantal rode zonnestralen richting maan. Om zeven minuten voor zeven is de verduistering voorbij.
Een maansverduistering komt 66 keer per eeuw voor, ongeveer tweemaal in de drie jaar. Het verschijnsel treedt op wanneer de aarde zich tussen de zon en de maan bevindt. [Bron: Plein.nl]

De laatste maansverduistering die ik met eigen ogen heb mogen aanschouwen was vorig jaar, op 9 november, tijdens de viering van Samhain (Halloween)!
[lees verder]
Efteling-sprookjes ook op televisie
11:25 uur
Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel gaat zich naast theaterproducties ook toeleggen op televisieproducties. De eerste televisieserie onder de naam Sprookjes verschijnt dit jaar op zowel de Nederlandse als de Vlaamse televisie.
Het gaat om dertien afleveringen van ieder 12 minuten lang, allemaal vertelt door acteur Jan Decleir. De KRO besloot deze week de hele serie met onder meer de sprookjes Doornroosje, Roodkapje, de Rode Schoentjes en Repelsteeltje via Z@ppelin uit te zenden. Eerder werd al bekend dat het Vlaamse Ketnet de afleveringen gaat uitzenden. Op 6 december begint ze met de eerste uitzending.
De sprookjes zijn gemaakt door productiehuis Cine3, tegen de achtergrond van Eftelingdecors. Tussen de voornamelijk Vlaamse cast speelt onder anderen de Nederlandse Aukje van Ginneken, bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden. [Bron: ANP]
[lees verder]
School viert geen Halloween uit respect voor heksen
11:06 uur
Er zullen dit jaar geen Halloweenfeestjes worden gehouden op één school in de staat Washington.
De woordvoerster voor Puyallup School District, Karen Hanson, vertelt dat de schoolleiding zich heeft verdiept in de geschiedenis van Halloween en kwam tot de conclusie dat er andere dingen belangrijker zijn dan een verkleedfeest, vooral omdat de oorsprong van het feest in de hekserij ligt.
Volgens een TV-station in Seattle zijn er drie redenen voor de afgelasting van Halloween:
- het feest neemt tijd in beslag die beter besteed kan worden aan lesgeven
- een aantal families kunnen zich de aanschaf van kostuums niet veroorloven
- het feest zou heksen en andere pagans kunnen beledigen. Hanson zei dat de school een aantal klachten heeft gehad van Wicca-aanhangers, die beledigd zijn door de manier waarop Halloween wordt gevierd. De school is van mening dat het haar taak is om respect bij te brengen voor andere religies en rekening te houden met de gevoelens van een ander. Hanson benadrukt dat geen enkel lid van de Wicca-gemeenschap aan de school heeft gevraagd om Halloween niet te vieren, maar ze hebben wel duidelijk gemaakt dat ze het erg onaangenaam vinden om te worden geassocieerd met het eeuwenoude beeld van de heks-met-puntneus-en-bezem. Deze beelden geven geen evenwichtig beeld van de Wicca-gemeenschap weer en de schoolleiding heeft dit ter harte genomen.
Kinderen die toch in kostuum naar school komen worden naar huis gestuurd. Sommige ouders zullen misschien boos worden, enkelen zijn van plan om maandag te gaan protesteren bij de school. [Bron: News Channel 10]

[update 15.25 uur] Eigenlijk vind ik dat ze die kinderen gewoon lekker moeten laten feesten, maar bijv. een geschiedenisles wijden aan de oorsprong van Halloween en de gekerstende versie (Allerzielen). Dan heb je pas echt respect voor andermans religie, dit leidt alleen maar tot meer onbegrip.
[lees verder]
GroenLinks Nijmegen geeft niet op
zaterdag, 23 oktober 2004 om 13:12 uur
Het college van B&W van Nijmegen heeft gistermiddag in een persverklaring laten weten dat het de motie over terreinwagens naast zich neer legt. Het college wil geen parkeerverbod in het centrum van SUV's maar zal wel de problemen met deze auto's aankaarten bij het ministerie. GroenLinks Nijmegen betreurt het collegestandpunt.
Je vindt hier een uitgebreide reactie van de fractie. GroenLinks laat het hier niet bij zitten en wil van het college op korte termijn weten waarom het de motie niet geheel wil uitvoeren. In de reactie van het college ontbreekt elke vorm van deugdelijke argumentatie. De fractie van GroenLinks geeft in haar verklaring ook aan de mediahype niet te hebben voorzien en betreurt de (in de volksmond overigens gangbare) term "aso-bak" te hebben gebruikt. [Bron: nieuwsbrief GroenLinks Nijmegen]
4
zaterdag, 23 oktober 2004 om 11:48 uur
En nu eerst een spelletje Smurfenkwartet doen met T. voordat hij de hut afbreekt ;-)
Op naar de volgende heksenjacht
zaterdag, 23 oktober 2004 om 08:57 uur
De heksenjacht op de rokers is nog niet voorbij, maar de volgende bevolkingsgroep kan zich vast gaan opmaken voor pesterijen en onbegrip: 'Dikkerd zijn zelf verantwoordelijk voor overgewicht'. Dat vindt maar liefst 99% van de Nederlandse bevolking. Eerlijk gezegd ben ik daardoor nogal geschokt.
Alsof iedereen die overgewicht heeft daarvoor kiest. Ga maar fijn voorbij aan bijvoorbeeld al die mensen die schildklierafwijkingen hebben waardoor ze dikker worden. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom mensen (te) dik zijn, en die hebben lang niet allemaal met ongezond eten te maken.

Da's nou sneu...
07:46 uur
Lego dieper in de rode cijfers
Het Deense speelgoedconcern Lego zal in 2004 voor het tweede jaar op rij verlies lijden. Het bedrijf worstelt nog steeds met de gevolgen van de opkomst van elektronisch vertier onder de jeugd. Lego heeft begin dit jaar een nieuwe strategie uitgestippeld, maar het lukt niet de doelstelling te halen dit jaar een bedrijfsresultaat rond nul te boeken.
Lego heeft laten weten voor 2004 een negatief bedrijfsresultaat te verwachten tussen 200 en 400 miljoen Deense kroon (27 à 54 miljoen euro). Inclusief afwaarderingen van bezittingen en andere eenmalige posten wordt het verlies 1,5 à 2 miljard kroon (200 à 270 miljoen euro). [Bron: Nu.nl]

Aan ons kan het niet liggen: wij geven helemaal niets uit aan electronisch speelgoed (die rommel komt hier voorlopig de deur nog niet in) en veel aan Lego.
[lees verder]
Zware shit!
vrijdag, 22 oktober 2004 om 17:05 uur
"beta-testers" gezocht
vrijdag, 22 oktober 2004 om 14:20 uur
Voor een binnenkort te lanceren website zoek ik een aantal 'beta-testers'.
De opdracht? Bekijk de website en geef het door als er iets mis is, bijvoorbeeld: niet werkende links, missende foto's etc.
Interesse? mail mij dan even, dan geef ik je de URL.

Bij voorbaat hartelijk dank!
Hear! Hear!
09:22 uur
Pleidooi voor invoering basisuitkering
Het stelsel van sociale uitkeringen moet worden vervangen door één basisuitkering waarbij mensen zich kunnen bijverzekeren. Dat schrijven kopstukken uit de vakbeweging, werkgeverskringen en het openbaar bestuur vrijdag in een manifest in de Volkskrant.
De groep bestaat uit onder anderen FNV-bestuurder Heerts, SER-voorzitter Wijffels, voorzitter Fischer van het Verbond van Verzekeraars en De Leij die de werkgeversverenigingen AWVN en VNO/NCW vertegenwoordigt.
Ze willen een basisuitkering voor drie levensfases: één voor de studietijd, één voor de periode waarin wordt gewerkt en één voor de AOW- en pensioenfase. De groep hekelt de sanering van de sociale zekerheid waarvoor de achtereenvolgende kabinetten zich hebben ingespannen, omdat ze die zonder toekomstvisie zouden hebben uitgevoerd. Met het manifest willen de ondertekenaars de discussie openen over een nieuwe opzet van de sociale wetgeving.

Levensfases
In de eerste fase, de zogenoemde vormingsfase, moet de overheid het recht op scholing tot bachelorsniveau financieel garanderen tot het derde studiejaar. Personen die eerder met hun studie stoppen en gaan werken, krijgen het overblijvende studiebedrag bijgeschreven op hun persoonlijke levenslooprekening.
In de tweede levensperiode, de productieve levensfase, kan met deze rekening bijvoorbeeld zorgverlof worden gefinancierd. De rekening kan ook worden gebruikt voor prepensioen. Wie tijdens het werkzame leven werkloos of arbeidsongeschikt wordt, ontvangt een basisuitkering. Die kan met CAO- of bedrijfsregelingen worden aangevuld. Langdurig werklozen krijgen een bovenminimale uitkering.
In de laatste levensfase moet de regering opnieuw een basisuitkering garanderen. Die minimale AOW wordt in de praktijk dan meestal aangevuld met pensioen dat bij CAO of per bedrijf wordt geregeld. [Bron: ANP]
[lees verder]
Hoezo Aso?
vrijdag, 22 oktober 2004 om 09:10 uur
Een artikel in de Gelderlander, waarnaar ik niet heb gelinkt, laat weer eens zien in hoeverre mensen zich vereenzelvigen met hun stuk blik. In het artikel maakt een inwoner van Nijmegen zich boos omdat hij zou worden uitgemaakt voor 'aso'. Meneer leest niet goed, of meneer is dom: zijn auto wordt uitgemaakt voor asociaal, niet hijzelf.

Maar misschien geldt het voor automobilisten sterker dan voor fietsers: je bent wat je rijdt...?
Lachen
vrijdag, 22 oktober 2004 om 07:53 uur
Ik lach me te barsten: alle grote auto-bezitters in Nederland zijn helemaal over hun toeren. Ojeetje, straks moeten ze hun dierbare vierwieler ook nog gaan missen... en dan zijn ze volledig verloren, tenminste zo lijkt het al je zo her en der de diverse reacties bij weblogs en fora leest. De tranen lopen mij zo af en toe over de wangen, van het lachen dan wel te verstaan.

Het NOS-journaal, alle kranten; het lijkt wel of heel Nederland een mening heeft over hoe we hier in Nijmegen moeten leven. Laat ik u dit zeggen: Nijmegenaren hebben voor deze raad en dus deze politiek gekozen. Ik, persoonlijk, ben er beretrots op dat mijn kleine stadje zo'n grote voortrekkersrol durft te nemen in Nederland.
Overigens is Nijmegen niet de eerste stad die deze bakbeesten van auto's aanpakt: in Parijs en Londen zijn ze allang uit het straatbeeld verdwenen...

[update] Een tweetal nieuwslinks:
Nijmeegse zwarte lijst telt 150 autotypen
Terreinwagens: groot, vuil en razend populair

[update 2] Een heerlijk gekleurd stuk op Flitsservice.nl: Marxisten tegen terreinwagens (Tjongejonge, wat laten die jongens zich kennen! Ik lach fijn nog even door!
Aso-bakken -2-
12:57 uur
Nijmegen mag terreinwagens weren
Nijmegen mag een algeheel parkeerverbod instellen voor grote terreinwagens. "Parkeren, dat is gemeentelijk beleid", liet een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat donderdag weten. De rijksoverheid stelt wel eisen aan het formaat van de auto's. Alle terreinwagens voldoen ruimschoots aan die voorwaarden. Zo geldt een breedte van ten hoogste 2,5 meter.
GroenLinks, de grootste fractie in de raad van Nijmegen, wil de zogeheten asobakken weren omdat ze te gevaarlijk zijn en veel luchtverontreiniging veroorzaken. Minister Peijs (Verkeer) laat de wagens onderzoeken.
In de Tweede Kamer heeft GroenLinks er vorige week voor gepleit de grootste wagens helemaal te verbieden en andere zwaarder te belasten. Dat laatste heeft volgens Peijs niet veel zin, omdat een hoge belasting geen probleem is voor de kapitaalkrachtige eigenaren. [Bron: Nu.nl]
[lees verder]
Aso-bakken
11:06 uur
Commotie alom, omtrent het voorstel voor een parkeerverbod voor aso-bakken. In de Gelderlander van vandaag wordt er een aantal artikelen aan besteed (helaas in registreren verplicht): ['Aso-bak' nog lang niet weg uit Nijmegen]
[‘Die bakbeesten horen niet in de stad’ reacties van lezers]

Overigens is het voorstel wel aangenomen met een meerderheid in de raad: "De Nijmeegse gemeenteraad volgde gisteren in meerderheid een voorstel van GroenLinks om een parkeerverbod voor deze terreinwagens in te stellen."

[update] Zie ook GroenLinks afd. Nijmegen
[update 2] Zie ook: de notitie van de Tweede Kamer-fractie van Groen Links
[lees verder]
Betoverend
donderdag, 21 oktober 2004 om 10:33 uur
Opgelet!!!
Vanaf a.s. vrijdag 20.30 uur op Net 5: het nieuwe seizoen van Charmed... [spoiler! speciaal op verzoek van Solly toegevoegd]
Kiek noe dan
woensdag, 20 oktober 2004 om 15:57 uur
Mijn oude stamkroeg heeft tegenwoordig ook een website!
Verslapen
woensdag, 20 oktober 2004 om 11:43 uur
Nou, we hebben het allemaal gehaald, maar vraag me niet hoe...
Om 5 voor 8 maakte T. ons wakker: ook hij was net pas op en had gezien dat het 'al best wel laat' was. Ontbijt gemaakt voor T., snel even onder de douche gesprongen in de hoop Klaas Vaak volledig te verwijderen, geen tijd voor koffie, laat staan voor iets te eten. Een half uur nadat ik wakkerschrok liepen we richting bushalte.
Het was mijn doel om T. voor 9 uur op school te krijgen, zodat hij op tijd zou zijn voor de zwemles. Om 5 voor 9 stapten we het lokaal binnen en vertelde de juf dat de zwemles niet doorging vanwege de afsluiting van de Kinderboekenweek. Oja, dat was ik in alle consternatie vergeten: die afsluiting.
Voor niets een rotje gerend, voor niets de deur uit zonder koffie. Achteraf hadden we het gewoon rustig aan kunnen doen, dan was T. wel een uurtje (ofzo) te laat gekomen, maar dan was ik niet zo gebroken geweest.
Note to self: volgende keer eerst even naar school bellen...
Verdomme
woensdag, 20 oktober 2004 om 08:11 uur
Verslapen...
Parkeerverbod voor "aso-bakken"
dinsdag, 19 oktober 2004 om 18:00 uur
Nijmegen komt weer eens prachtig in het nieuws en weer gaat het over parkeren...
De GroenLinksfractie, de grootste fractie in het Nijmeegse, stelt een volledig parkeerverbod voor grote terreinwagens voor. De achterliggende gedachte is dat het zin heeft er eentje aan te schaffen als je in Nijmegen woont, omdat je 'em nergens mag parkeren.
GL-fractievoorzitter Van Eck noemt de terreinwagens "aso-bakken of PC Hooft-tractoren" en "statussymbolen voor veelverdieners om lekker mee te shoppen". En als het aan de fractie ligt kunnen ze dat shoppen wel vergeten, tenminste in Nijmegen want waar laat je je 'aso-bak'?
Niet alleen de enorme luchtverontreiniging die de 'aso-bakken' veroorzaken (ze verbruiken enorm veel bezine) zijn de oorzaak van de voorgestelde maatregel, ook de veiligheid is in het geding. Ongelukken met deze auto's lijden altijd tot ernstig letsel voor de aangeredene, de bestuurder zelf zit zo hoog en veilig dat hij vrijwel altijd zonder een schrammetje eraf komt. En dan wil ik nog niet eens beginnen te denken wat er gebeurt als zo'n bakbeest een fiester aanrijdt...

Morgenavond wordt er over het voorstel gestemd in de gemeenteraad. En mijn zegen hebben ze...
Ook een hapje... cavia?
12:31 uur
Peru ontwikkeld eetbare super-cavia's
Onderzoekers in Peru melden dat het ze is gelukt een nieuw export-product te produceren: de supercavia. Ze zijn er maar liefst 34 jaar mee bezig geweest.
De cavia's zijn ruim twee keer zo groot als de originele cavia en men hoopt dat het diertje wereldwijd zal aanslaan als delicatesse. Cavia's zijn lange tijd een bron van eiwitten geweest in hun natuurlijke omgeving, het landelijke Peru. Het vlees heeft een hoog eiwitgehalt en weing vet en cholesterol en het heeft een opvallende smaak dat een op konijn lijkt.
De supercavia weegt meer dan een kilo en wordt al geëxporteerd naar de VS, Japan en Europese landen waar Peruanen wonen, op markten in Lima zijn ze reeds te koop.
Ze werden ontwikkeld in "La Molina National University". Een woordvoerster van de universiteit zei: "Het is bekend dat Peruanen cavia's eten. Buitenlanders schijnen er iets op tegen te hebben, zij zien de diertjes slechts als huisdier. Ik vermoed echter dat het iets heel gewoons gaat worden in de keuken en de verwachting is dat men het wel een keer wil proberen. Ik kan u vertellen: het smaakt heerlijk!"
[lees verder]
Domme jongen, die Amerikaan
07:43 uur
"De Amerikaanse president Bush heeft een plan van Saudi-Arabië verworpen, dat voorzag in het sturen van een vredesmissie van militairen uit moslimlanden naar Irak. De islamitische militairen moesten volgens het voorstel de Verenigde Naties helpen bij het organiseren van de verkiezingen in Irak begin volgend jaar." (nu.nl)
De reden die hij opgaf was echter dat hij niet wilde dat de VN het commando zou krijgen over de troepenmacht. Dat de VS (en Bush voorop) niet veel op hebben met de VN blijkt al uit het feit dat ze al jaren achterstand hebben met hun contributie, zo'n beetje elke resolutie met een veto van tafel vegen en domweg schijt hebben aan bestaande resoluties, behalve als ze door henzelf zijn ingebracht.
Maar volgens mij is de werkelijke reden dat Bush de touwtjes echter liever in zijn christelijke, westerlijke handjes wilde houden, anders had zijn inval nog geen zin: er moet tenslotte wel afzetgebied en ruimte voor evangelisatie gecreëerd worden, al mag hij dat laatste uit hoofde van zijn functie niet hardop zeggen...
[lees verder]
Weg
maandag, 18 oktober 2004 om 19:27 uur
Sannet is even weg... :(
Rare jongens, die Amerikanen
17:40 uur
Ondanks dat de verkiezingen nog 2 weken op zich laten wachten - 2 november is het zover - kan er vandaag al gestemd worden in 31 staten.

Huh?
Nou, precies, dat dacht ik ook.

Het blijkt dat er in die staten vanaf vandaag (en zelfs eerder) gestemd mag worden, per post of in persoon. De reden? Het zou het aantal stemwilligen verhogen! In Ohio heeft men zelfs alleen nog maar de mogelijkheid om per post, en dus vervroegd, te stemmen. Vorig jaar schijnt 14% van de Amerikanen vervroegd te hebben gestemd, de verwachting is dat het dit jaar op zal lopen tot 25%. De staat Iowa spant de kroon: daar kun je al 40 dagen voor de werkelijke verkiezingen je stem uitbrengen.
[Bron: nu.nl]
[lees verder]
Jaarlijks onderhoud
14:56 uur
Hij zit er weer in, in mijn arm. Het deed zelfs even pijn, deze keer. Vanavond en morgen zal ik me slapjes en een tikkie koortsig voelen. Althans, dat vermoed ik, want dat is tot nu toe elke keer zo geweest in de afgelopen 8 jaar.
Het voelt een beetje als een zoveelkilometerbeurt, of een controle bij de tandarts: eigenlijk zou er niets aan de hand moeten zijn, maar door ervaring weet je wel beter. Mensen kijken vreemd op als ze te weten komen dat ik er eentje dien te halen. "Dat is toch alleen voor oude mensen?", vragen ze dan. Maar nee, zo zit het niet in elkaar: deze onderhoudsbeurt krijgt iedereen die een verzwakte resistentie heeft. Zo krijgt iedereen die een hart-, een long- of nierziekte de griepprik (en bij die eerste groep behoor ik) maar er zijn nog meer 'slachtoffers': mensen die een beenmergtranplantatie heeft ondergaan, iemand die besmet is met HIV en patiënten van een aantal kankersoorten.

Meer weten over de griepprik? Kijk bij tijd voor de griepprik.
[lees verder]
Privacy belangrijk? Dan maar geen internet
11:37 uur
"De consument kan er nog altijd zelf voor kiezen niet langer gebruik te maken van internet als hij hecht aan zijn privacy." Tot deze opvallende uitspraak kwam Tweede-Kamerlid Nicolien van Vroonhoven (CDA) vrijdag op een symposium over auteursrecht. Van Vroonhoven kan geen lef worden ontzegd: de zaal zit vol mensen die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Toevallig is dat niet: het symposium is georganiseerd door burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en XS4ALL.
[...]
Ook Ankie Broekers-Knol, Eerste-Kamerlid van de VVD, geeft privacy bepaald geen topprioriteit. "Privacy... Ach, daar moeten we niet te bangig over doen. Het is geen 1910 meer, toen je nog de gordijnen kon dichttrekken. Er is nu eenmaal veel veranderd, mede dankzij het gedrag van de consument." [lees verder bij WebWereld]

Met andere woorden: de goeden moeten nu boeten voor het slechte gedrag van een paar raddraaiers: het lijkt de voetballerij wel! Tjongejongejonge!
[lees verder]
"Kamerleden illegaal in Cuba"
maandag, 18 oktober 2004 om 08:08 uur
Ik weet het, het is vast niet leuk om als de eerste de beste crimineel te worden opgepakt en in een cel te worden gezet, vooral op Cuba, maar stiekum vind ik het wel een bak. Als Nederlandse kamerleden zich als een stelletje Amerikanen gaan gedragen en menen dat ze hun cultuur aan anderen moeten opdringen, dan kun je zoiets verwachten. Toen ik gistermorgen hoorde dat Dittrich op het eerste het beste vliegtuig terug was gezet, had ik echt iets van: "Eigen schuld. Bemoei je dan ook niet met andermans zaken".
En wat doet die Bot? Die gaat de ambassadeur ontbieden en vervolgens -en dat vind ik misschien nog wel het kinderachtigste- zullen er alleen lagere ambtenaren op het ministerie aanwezig zijn. Wat is dat nou weer voor een kolonialistische houding! [artikel nieuws.nl]
Mogge
07:42 uur
Zo, weer een nieuwe week om mee te beginnen.
Laten we hopen dat hij beter begint dan dat de vorige afliep, want T. leek wel op springveren te leven het afgelopen weekend. Dodelijke vermoeidend is hij dan, voor ons, maar zeker ook voor zichzelf.
Het begon allemaal zaterdag, toen Oma J. op bezoek kwam om haar verjaardag te vieren op haar geheel eigen wijze. We moesten er de stad voor in, en het was druk -eigenlijk te druk voor onze T.- maar we kregen alles te pakken wat we wilden.
Eenmaal thuis was er geen rem op te zetten en gisteren stoomde hij vrolijk nog een dagje door. Bekaf waren we alledrie gisteravond en dat bleek vanmorgen wel toen ik T. moest wekken: het lijkt erop dat hij de klok rond heeft geslapen.
Een nieuwe week: heeft u er net zoveel geen zin in als ik?
[lees verder]
Draak
13:26 uur

You're like a dragon.
Dragons where the terrible creatures that lived in large caves and often swooped down out of the sky and stole sheep, cows, and even people from the countryside to eat. They were gigantic with spikes along the back and tail. Some had wings, legs, and the ability to breathe fire. Even in the Bible, the Levithian resembled something like a dragon so they may have actually existed.
Dragons were loyal protectors that were more powerful that any other animal that ever lived. Some were peaceful and others just wanted to destroy. The pest control for dragons were Knights who were appointed the task of killing a dragon. Some stories tell us that eating the dragon heart let you claim victory in any battle or eating the tongue would allow you to win any debate.

En jij... Wat voor een mytisch wezen ben jij?

[lees verder]
Asshole
zondag, 17 oktober 2004 om 09:14 uur
Asshole, een korte film met een educatief doel.
Verkiezingsshow van Michael Moore geschrapt
09:10 uur
De Amerikaanse betaalzender In Demand heeft een verkiezingsshow van Michael Moore geschrapt, dat meldde ABC News zaterdag. De drie uur durende special, waarin Moores documentaire Fahrenheit 9/11 voor het eerst op tv zou worden vertoond, zou op de avond voor de presidentsverkiezingen van 2 november worden uitgezonden.
In Demand liet vrijdag weten om onder meer juridische redenen van uitzending af te zien. "Kennelijk zijn ze onder druk gezet", zei Moore in reactie daarop. De filmmaker is een felle tegenstander van president George Bush. In Fahrenheit 9/11 legt hij verbanden tussen de familie Bush en Osama bin Laden. De timing van de uitzending had hij zorgvuldig geregeld.
Ongeveer 28 miljoen Amerikanen kunnen de programma's van In Demand ontvangen. Voor Moores verkiezingsspecial had de kijker 9,95 dollar (ruim 8 euro) moeten betalen. [bron: nu.nl]
[lees verder]
20 jaar later...
zaterdag, 16 oktober 2004 om 09:49 uur
Deze winter is het 20 jaar geleden dat Bob Geldof met "Band Aid" startte. Do they know it's Christmas stond wereldwijd hoog in de lijsten. De opbrengst van het geld ging naar de hongerenden in Ethiopië.
Nu staat Bob Geldof opnieuw op: de 20ste verjaardag van zijn initiatief zal gevierd worden met het opnieuw uitbrengen van het nummer en de opbrengst zal ook deze keer weer gaan naar hen die het het hardste nodig hebben. [lees het artikel]
En zie: Bob Geldof's official page
Hopen op een crisis
zaterdag, 16 oktober 2004 om 09:22 uur
Zit u ook zo te hopen op een kabinetscrisis?
Niet dat het er binnenkort inzit: "de heren" (m/v) zitten zo heerlijk bij elkaar op schoot, dat een breuk er vooralsnog niet in zit... maar je weet maar nooit.
Vanmorgen zag ik dit bericht: PvdA groter dan CDA, VVD en D66 samen. En dat biedt perspectieven! Stelt u zich eens voor hoe dit land zou worden bestuurd als PvdA een coalitie zou vormen met -pakweg- de SP en GroenLinks... dan zouden ze aan die rechtse ballen kunnen laten zien dat je ook kunt bezuinigen zonder gelijk het halve volk aan de bedelstaf te brengen.
[lees het artikel]
Dom Bontje
08:12 uur
Verkiezing "Dom Bontje 2004"
Máxima, Beatrix, Maik de Boer, Victoria Koblenko, Linda de Snol Mol, maar ook Liz Snoyink, Liesbeth List en Ans Markus, Sandra Reemer en tot slot Fiona Hering (who ever that may be).
Allen zijn ze genomineerd voor de trofee "Dom Bontje 2004". Alle 10 hebben ze een domme uitspraak gedaan over bont: vluchten kan niet meer, dat konden die beestjes tenslotte ook niet!
Bovendien is er de mogelijkheid om zelf een BN-er te nomineren.

De verkiezing gebeurt op initiatief van de Bont voor Dieren. Met de vele lijstjes die momenteel worden opgemaakt (de grootste Nederlander voorop) wilde de Bont ook eens aandacht besteden aan het feit dat er nog steeds mensen zijn die bont dragen.
Klik hier en laat de Bont weten wie voor jou het grootste Domme Bontje van 2004 is... aan het eind van het jaar wordt de uitslag bekend gemaakt.

[Dom Bontje]
[lees verder]
Lisboa
07:32 uur
Vannacht is ze vertrokken. Om ongeveer 2 uur zouden ze vertrekken: eerste met de bus naar Brussel en daar op het vliegtuig, ze zou zo rond 7 uur gaan vliegen. Ze is naar Lissabon met allemaal oud-collega's van het werk.

Ik ben dol op Lissabon!
Jaren geleden, nadat ik mijzelf officieel Kultureel Jongeren Werkster mocht noemen, gingen mijn toenmalige lief en ik naar Portugal. We begonnen in Lissabon en trokken met onze rugzakken en via het lokale OV langst de kust omhoog naar Oporto, om via het binnenland (Coimbra) weer terug te reizen naar Lissabon.
Wat een prachtige stad! Zoveel geschiedenis: de Toren van Belem, het monument voor Hendrik de Zeevaarder, het 'Castello de São Jorge' dat boven de stad uittorent; de prachtige stoepen en pleinen, stuk voor stuk met de had gelegd; het christusbeeld dat aan de overkant van de Taag hoog in de bergen staat, net zoals in Brazilië. En al die tips, en nog veel meer, heb ik haar gegeven...

Dag mam! Veel plezier!

[lees verder]
Kaart van wereldwijde luchtvervuiling
20:46 uur
Op basis van gegevens die de milieusatelliet Envisat in een tijdsbestek van 18 maanden heeft verzameld, heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA een kaart van de wereldwijde luchtverontreiniging samengesteld. [...] In Europa worden de hoogste concentraties in Nederland, België, het Ruhrgebied en Noord-Italië gemeten. [Lees verder bij Planet]

Hieronder een plaatje van de luchtvervuiling in Nederland en Duitsland.

[lees verder]
Trap van 3000 jaar oud
14:18 uur
Een houten trap van ruim 3000 jaar oud is gevonden in Halstatt in het noorden van Oostenrijk. De trap is perfect bewaard gebleven in de zoutmijn uit de Bronstijd. Met dit bericht kwam het Weense Natuurhistorisch Museum naar buiten.
"We hebben een houten trap gevonden, die is gedateerd op 1300 BCE. Het is de oudste trap ooit ontdekt in Europa, misschien wel in de wereld", vertelde Hans Reschreiter, directeur Opgravingen van het museum. "De trap is in perfecte conditie doordat de micro-organismen die ervoor zorgen dat hout rot niet kunnen leven in zoutmijnen", voegde hij eraan toe.
De trap in ongeveer 1 meter breed en is gemaakt van dennen- en sparrenhout. Het werd gebruikt tijdens de bronstijd, aldus de archeoloog, om in de mijn af te dalen. De trap werd op ongeveer 100 meter diepte gevonden.
De zoutmijn ligt op slechts 200 meter van de plaats waar de zgn. Hallstatt-beschaving zich ontwikkelde. Deze beschaving was een van de grootste en meest ontwikkelde gedurende de ijzertijd, ca. 700 BCE.
"Tot nu toe is er ongeveer 7 meter trap blootgelegd, maar de trap is langer, zowel naar boven als naar beneden", zei Reschreiter, en hij voegde eraan toe dat de tot nu toe oudste trap ooit gevonden in Europa werd gedateerd op 500 BCE. [Bron: Yahoo News]
[lees verder]
Popmuziek voor kids
12:16 uur
De Band Krijgt Kinderen bestaat uit vijf popmuzikanten in hart en nieren. Ze speelden of spelen in verschillende bands, geven muziekles, en schreven of werkten mee aan andere theaterproducties. Sander speelt verschillende gitaren, Judit toetsen, André is de bassist, Pepijn de drummer en Gino is de zanger en doet percussie. Bovendien bespeelt hij iedereen in het publiek meesterlijk.

Popmuziek staat centraal in de voorstelling van de Band Krijgt Kinderen. In de theaters wordt de voorstelling verder aangekleed met theatrale elementen, een videoscherm en licht- en geluidseffecten. Op openluchtpodia, tijdens feesten en bij schoolvoorstellingen gaat het alleen om de muziek. Bij alle voorstellingen zijn de unieke presentatie en de interactie tussen band en publiek uitgangspunt.

Jammer dat ze niet in Nijmegen optreden: de Band KrijGt KindEreN
[lees verder]
Ondertussen in Den Haag...
donderdag, 14 oktober 2004 om 09:36 uur
...gaan de regeringspartijen gewoon fijn door het met uithollen van ons sociale systeem...

Coalitie voor banen onder minimumloon
De fractievoorzitters van de regeringspartijen zijn het er deze week over eens geworden dat mensen in de bijstand tijdelijk voor minder dan het minimumloon moeten kunnen werken.
Volgens ingewijden is het CDA bereid tegemoet te komen aan deze wens van de VVD, nu de liberalen bereid bleken om het CDA tegemoet te komen bij de no-claim-voorstellen in de gezondheidszorg. [Bron: nu.nl]
Een warme zee
donderdag, 14 oktober 2004 om 08:55 uur
Wat betekent "missgien" eigenlijk. Dat en nog veel meer kun je nazoeken in het grappigste online woordenboek: Memegen

[via Gooly]
Pyamadag
07:54 uur
Het Nederlandse OV ligt plat. En als ik zeg plat, dan bedoel ik ook plat: geen treinen en streekbussen, hier (zoals in Nijmegen) en daar rijden zelfs geen stadsbussen. Ik draag de staking een warm hart toe, maar ben ondertussen ook erg blij dat het geen pijpestelen regent... ;-)
Mocht u toch echt perse op weg moeten vandaag... doe het voorzichtig. Er rijden nl. meer idioten op de weg! Verder wens ik een ieder die niet naar zijn werk kan/wil/hoeft vandaag een prettige pyjamadag toe!! Enjoy!

Nieuws van de dag (zal worden aangevuld): [Lees verder]
** [Dossier staking (de gelderlander)] **
[Vaste klanten NS krijgen geld terug (de gelderlander)]
[FNV: geen treinen, nauwelijks bussen (de gelderlander)]
[ANWB: meer files dan normaal (de gelderlander)]
[Stakingsactie 14 oktober bij Novio (novio)]
[Acties in het openbaar vervoer (connexxion)]
[Geen treinverkeer door vakbondsacties (ns)]
[Ochtendspits komt vroeger op gang (nu.nl)]
[Treinverkeer ligt plat, bussen staan stil (nu.nl)]
[lees verder]
Radio 538 probeert staking te breken
14:15 uur
Radio 538 heeft woensdag buschauffeurs en busmaatschappijen opgeroepen zich bij het radiostation te melden om gedupeerden van de staking van het openbaar vervoer donderdag te vervoeren. De bussen gaan rijden van Utrecht naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, heeft een woordvoerster van het station bekendgemaakt.
Het idee voor de busactie is gelanceerd in het radioprogramma Evers Staat Op. De bedoeling is dat luisteraars van 538 zich vanaf 08.00 uur melden op het Jaarbeursplein in Utrecht. Vervolgens kunnen ze in een van de bussen stappen. 's Middags worden de reizigers naar Utrecht teruggebracht.
Volgens de woordvoerster van het commerciële radiostation heeft een aantal maatschappijen en chauffeurs zich woensdag spontaan gemeld. "En we gaan zelf bussen huren om mensen te helpen. Want daar gaat het ons alleen maar om, mensen helpen die bijvoorbeeld niet naar hun werk kunnen." Hoeveel bussen er nodig zijn, kon ze niet zeggen. [Lees verder bij Nu.nl]

Stelletje asociale stakingsbrekers! Dit vraagt om een boycot van de zender!!
[lees verder]
Nijmeegse logs
woensdag, 13 oktober 2004 om 11:57 uur
Zojuist heb ik weer een aantal Nijmeegse Logs gelokaliseerd via een oudere logmap. De lijst lijkt schier onuitputtelijk.
Stemmen
woensdag, 13 oktober 2004 om 10:43 uur
Vraag jij je ook wel eens af, van wie al die mooie stemmen zijn die je bij de diverse tekenfilms te horen zijn? Je kunt ze allemaal opzoeken bij Stemartiesten. Ik kwam er via de website "Red Nickolodeon" terecht.
Nee, geen link: persoonlijk vind ik het onzin: 24 uur per dag tekenflims. Van mij mag dhr. De Mol dus fijn de avond-uitzendingen gaan verzorgen en ons de wedstrijden van Oranje in de huiskamer brengen. Da's beter dan al die troep op Nick!
Grootsheid 2
woensdag, 13 oktober 2004 om 09:18 uur
Grootsheid
dinsdag, 12 oktober 2004 om 09:52 uur
Gisteren viel ik er middenin: de eerste aflevering voor de verkiezing van de Grootste Nederlander aller tijden.
Het lijstje werd van 100 naar 10 teruggeteld. Die laatste 10 zitten nu in de finale en er kan wekelijks op ze worden gestemd. Ik heb mijn keuze al gemaakt en zal de komende weken braaf elke week mijn stem uitbrengen op mijn favoriet.
De Top Tien (in alfabetische volorde) is:
Voetbalvirtuoos Johan Cruijff
'Vadertje' Willem Drees
Denker Desiderius Erasmus
Ongelovelijk maar waar: Pim Fortuyn
Enige vrouw: Anne Frank
Gek en geniaal: Vincent van Gogh
Wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek
Vader des Vaderlands Willem van Oranje
Meester-schilder Rembrandt van Rijn
Zeeheld en -rover Michiel de Ruyter

En? Wie vindt u de allergrootste van deze grootheden?
't Zou mij niet eens verbazen...
07:59 uur
'VS laten Al-Qaeda kopstukken verdwijnen'
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA houdt zeker elf kopstukken van al-Qaeda vast op geheime overzeese plekken waar sommigen naar verluidt zouden worden gemarteld. De verdachten zijn opgepakt zonder dat hun familie is ingelicht, het Rode Kruis krijgt geen toegang tot ze en soms wordt niet eens bevestigd dat ze worden vastgehouden, zo maakte de Amerikaanse mensenrechtenbeweging Human Rights Watch (HRW) dinsdag bekend.
HRW spreekt van Latijns-Amerikaanse praktijken van Washington. "Verdwijningen waren een handelsmerk van Latijns-Amerikaanse militaire dictaturen in hun 'vuile oorlog' tegen vermeende subversieven", aldus onderzoeker Reed Brody van de organisatie. "Nu zijn het tactieken waarvan de Verenigde Staten zich bedienen in het conflict met al-Qaeda", meent Brody. Klik hier !
Washington maakt zich door deze handelswijze schuldig aan grove schendingen van het internationaal recht. Volgens HRW hebben de VS internationale verdragen geratificeerd waarmee ze zich hebben verbonden aan het internationaal recht dat dergelijke uitwassen expliciet verbiedt. [Bron: Nu.nl]

Amerikanen nemen het niet zo nauw met 'Geneve', dat wisten we allang. Hoe zit het bijvoorbeeld met al die gevangenen op Guantanamo Bay? Al jaren zitten daar mensen vast zonder enig vorm van proces, zonder contact met familie/buitenwereld en zonder juridische bijstand.
En hoe komt dit land ermee weg? Waarom kan Amerika alles doen wat ze de rest van de wereld verwijt?
Wie het weet, mag het zeggen!
[lees verder]
Beowulf verfilmd
maandag, 11 oktober 2004 om 14:02 uur

Lang, heel lang, hebben we er op moeten wachten. Maar eindelijk, eindelijk is het dan zover: er komt een verfilming van de saga van Beowulf, genaamd Beowulf and Grendel.
De opnames vinden plaats in Ierland en IJsland en het grootste deel van de cast bestaat uit scandinaviërs. Wanneer de film in première gaat is nog onbekend.
Opvallende toename van bedreigend CO2 in atmosfeer
maandag, 11 oktober 2004 om 12:26 uur
De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in de atmosfeer is de afgelopen twee jaar opvallend scherp gestegen. De flinke toename is volgens wetenschappers niet goed verklaarbaar en vormt een verdere bedreiging voor het klimaat op aarde. Dat berichtten de Britse kranten The Guardian en The Independent maandag.
Beide dagbladen baseren zich op onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Charles Keeling op Hawaii. Die verzamelde gegevens over de luchtkwaliteit op de berg Mauna Loa, waar al sinds 1958 onderzoek wordt gedaan naar milieuvervuiling. Het onderzoek komt dinsdag aan de orde tijdens een door de milieuorganisatie Greenpeace georganiseerde conferentie in Londen. [Lees verder bij nu.nl]
Paleis Genghis Khan blootgelegd
10:10 uur
Op de steppes van Mongolië hebben archeologen de overblijfselen van een paleis van de legendarische Mongoolse heerser Genghis Khan blootgelegd. De ontdekkers hopen in de buurt van het paleis ook het graf van de Mongoolse leider te vinden, waar al tijden tevergeefs naar gezocht wordt. Een Japans-Mongools onderzoeksteam vond de stenen restanten zo’n 250 km ten oosten van de Mongoolse hoofdstad Oelan Bator, aldus de Japanse wetenschapper Shinpei Kato van de Kokugakuin universiteit in Tokyo. De wetenschappers zijn er van overtuigd dat de ruïne ooit het paleis van Genghis Khan was. Tussen de restanten vond het team porselein dat uit de periode van de Mongoolse krijgsheer stamt. De plek komt ook overeen met de plaats die beschreven staat in een Chinese bron uit 1232 van de zuidelijke Tang Dynastie.
Volgens de archeologen heeft de Mongoolse heerser het vierkante paleis rond het jaar 1200 laten bouwen in de vorm van een eenvoudige, typisch Mongoolse tent.
De archeologen hopen nu ook het graf van de
geharde krijgsheer te ontdekken, waar diverse onderzoeksteams tevergeefs naar hebben gezocht.
De rustplaats van Genghis Khan wordt omgeven door vele legendes en mysteries. Volgens oude geschriften moet het graf zich binnen een straal van 12 km van zijn paleis bevinden. De veldheer zou daar niet alleen liggen, maar begraven zijn met dertien of veertien strijders en enkele kamelen. Later zouden ook ziijn nakomelingen hier begraven zijn.
"Genghis Khan veroverde bijna geheel Eurazië en tijdens zijn bewind vond er in cultureel opzicht veel uitwisseling plaats tussen het oosten en het westen. Archeologen zijn dan ook benieuwd welke voorwerpen bij het stoffelijk overschot zijn geplaatst. Wanneer we het graf van Genghis Kahn vinden, kunnen we een nieuwe bladzijde van de wereldgeschiedenis schrijven,"aldus Kato.
Bij de zoektocht zullen de Japanners een stapje terug doen. Eerdere zoektochten van buitenlanders werden voortijdig afgebroken vanwege Mongoolse tradities. Bodemonderzoek bij rustplaatsen zou de zielen van de doden verstoren. "Een eventuele opgraving laten we dan ook over aan de Mongolen zelf", liet Kato weten.
Genghis Chan (1160-1227) slaagde er begin 13de eeuw in om de vele rivaliserende Mongoolse stammen met elkaar te verenigen. Zo kon hij een enorm leger op de been brengen waarmee de Mongoolse leider grote gebieden veroverde.
Zijn rijk strekte zich in de loop van zijn 72-jarige leven steeds verder uit over grote delen van Azië, van de Pacifische kust tot aan de Kaspische zee. Zijn zoons en kleinzoons breidde het rijk nog verder uit van Korea tot in Hongarije. [Bron: Planet]
[lees verder]
'Superman' is dood
maandag, 11 oktober 2004 om 08:16 uur
Acteur Christopher Reeve overleden
Acteur Christopher Reeve is overleden nadat hij afgelopen week, thuis in New York, in coma was geraakt. Dat heeft zijn uitgver Wesley Combs laten weten.
Reeve en had een infectie als gevolg van doorliggen, hij stierf afgelopen zaterdag.
Reeve, die beroemd werd als "Superman" in de jaren '70 en '80, kreeg 9 jaar geleden een ongeluk tijdens een paardenrace waardoor hij verlamd raakte.
Reeve is 52 jaar geworden.
FBI neemt Indymedia-servers in beslag
zondag, 10 oktober 2004 om 10:35 uur
Op donderdag 7 oktober, rond half zes s'avonds merkten de vrijwillgers van een 20-tal indymedia's dat hun sites het plots niet meer deden. Als snel hoorden ze dat het niet om een technisch defect ging maar om een inbeslagname door de FBI. Die liet de server weghalen bij Rackspace, de provider, in Londen.
Naast 20 Indymediasites werden ook verschillende onafhankelijke radio's die hun programma's via het internet streamen door deze inbeslagname getroffen. De inbeslagname gebeurde op vraag van de Italiaanse en Zwitserse autoriteiten. De Italiaanse vraag zou geïnspireerd zijn door een kritisch artikel op Indymedia Italië waar de extreemrechste regeringspartij Alianza Nationale moeite mee had.
Ondanks de verontwaardigde reactie van de Internationale Federatie van Journalisten kwam er nauwelijks of geen reactie in de Nederlandse pers op de schandalige inbreuk op de vrije meningsuiting die het uit de lucht halen van 20 onafhankelijke nieuwssites en andere onafhankelijke media betekent. Vanavond overleggen media-activisten in het Afrika Pakhuis tijdens het freaky film festival over mogelijke acties. [Bron: Indymedia Nederland]
Naaktschilderij Bush
verwijderd uit museum
zondag, 10 oktober 2004 om 09:35 uur
Een cartooneske naaktschildering van Amerikaans president George Bush is van de muur van het stedelijk museum van Washington gehaald. De naam van de schildering luidde: 'De man van vrije tijd, koning George' ("A Man Of Leisure, King George").
De schildering van kunstenaar Kayti Didriksen is afgeleid van het beroemde Olympia' van Edouard Manet. Dat werk zorgde in Parijs voor een groot schandaal in 1863 en hangt nu in het Gare d'Orsay Museum in de Franse hoofdstad. Vice-president Dick Cheney staat achter Bush. Hij houdt een kussen in zijn hand met daarop een kroon.
De tentoonstelling waar het schilderij onderdeel van uitmaakte is abrupt afgelast. Dit gebeurde nadat sommige werken ongeschikt werden bevonden. Het museum gaf later aan dat de werken anders waren dan verwacht. [Bron: nieuws.nl]
We worden genaaid!
zondag, 10 oktober 2004 om 09:31 uur
'Prijzen in supermarkten stiekem verhoogd'
De prijzen van producten in supermarkten gaan verkapt omhoog. De af te rekenen prijzen blijven gelijk, maar de inhoud van verpakkingen wordt verkleind. Vaak gebeurt dat onder de noemer 'vernieuwd'.
Fabrikanten van producten stellen dat tegenover de verlaging van de inhoud van producten een kwaliteitsverbetering staat, die de feitelijke prijsverhoging rechtvaardigt. De Consumentenbond zet daar vraagtekens bij. "Het is zeer de vraag of de consument op deze kwaliteitsverbetering zit te wachten", zegt woordvoerster Juliette Oolders in de Telegraaf. "Nu lijkt het vaak op een verkapte prijsverhoging." [Bron: nieuws.nl]
Kabinet: Nederland is veiliger
zaterdag, 09 oktober 2004 om 12:11 uur
Nederland wordt steeds veiliger. Het kabinet trekt deze conclusie uit recente cijfers van het CBS en de voortgang van het eigen 'veiligheidsprogramma'. [...] Er worden niet alleen minder delicten gepleegd, ook de burger zou zich veiliger voelen. [Bron: ANP]

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar met al die camera's die overal en nergens op me gericht zijn, voel ik me eerder gespied en in de gaten gehouden, dan dat ik me veiliger voel.
It's the Season!
zaterdag, 09 oktober 2004 om 10:22 uur
Toen ik gisteren in de stad was, liep ik ook even de Blokker in. In de kelder moest ik zijn. De kelder van de Blokker in Nijmegen is in twee delen verdeeld: een stuk is voor het speelgoed en ander kidsstuff, de andere helft is ingeruimd voor seizoensverkoop. Zomers staan er tenten, slaapzakken, etc. Nu stond er echter iets anders...
Ik schrok me rot, toen ik zag wat daar stond. Ik was er niet op voorbereid... ik was er niet klaar voor en rende pardoes de trap weer op, de winkel uit en hijgde uit tegen de pui van een winkel er tegenover.

's Winters staan er kerstspullen. K E R S T S P U L L E N !!!
Waarom word ik begin oktober al doodgegooid met kerstliedjes, kerstbomen en -versieringen?
Is het al winter? Neen!
Waarom staan er nu dan al kerstspullen in de kelder van de Blokker?
Nounou? Nounou?
Het duurt nog twee-en-een-halve maand voordat het kerstmis is, nota bene!

Eerst pepernoten in september, dan kerstspullen in oktober. What's next? Paaseieren in januari??
Poolvos
zaterdag, 09 oktober 2004 om 09:50 uur
National Geographic stuur mij elke week de "foto van de week". Meestal zijn ze fraai, soms ook niet, en deze week was hij echt prachtig:

[klik hier voor meer foto's van poolvossen]
Iedereen is dom
vrijdag, 08 oktober 2004 om 18:03 uur
"Het kabinet heeft vrijdag 'verbaasd' gereageerd op een notitie van het Centraal Planbureau (CPB) met harde kritiek op de voorgenomen ingreep in VUT en prepensioen. Vice-premier Zalm sprak vrijdag na de ministerraad van een "onevenwichtig en onvolledig stuk''. De toon ervan typeerde hij als "minder zakelijk dan we van het CPB gewend zijn''. " [lees verder bij nu.nl]

Nounounounou! Het is bij dit kabinet kennelijk dat als je niet voor ze bent, je gelijk tegen ze bent. Of het CPB is ook opgehitst door de vakbonden, of ze zijn ook dom en bij het kabinet zijn ze zo slim dat alleen zij het goed begrijpen...
Trouwens...
vrijdag, 08 oktober 2004 om 15:41 uur
Mijn broertje is vandaag (net als een jaar geleden -vreemd hè?- ) jarig.
Van Harte, "Grote Broer", dat je dat nog maar heel lang mag blijven!
Mmmmmmmmmm
vrijdag, 08 oktober 2004 om 15:27 uur
Het is kermis in de stad. Meestal hoeft dat nier zo mij, dus dan blijf ik een poosje weg uit het centrum. Vanmiddag moest ik echter even in de stad zijn en onvermijdelijk kwam ik de kermis tegen. Ik besloot van de nood een deugd te maken en dusch staat er hier naast mij een grote zak met nog-net-warme oliebollen...
Mjammie! (en ik veeg het vet van mijn kin)
European Nerdity Test
vrijdag, 08 oktober 2004 om 11:08 uur
De European Nerdity Test is er eentje waar je wel even voor moet gaan zitten. De vragen zijn soms hilarisch (Do you think that a kilometer ought to be 1024 meters and not 1000 meters?) en je moet aankruizen waar je 'ja' op kunt antwoorden, of als je begrijpt waar het over gaat. En een lange adem heb je ook nodig, want het zijn maar liefst 732 vragen.

Mijn "EuroNerd 98"-score: 40,3%

En nu julie....
Reli-TV
09:36 uur
Elf nieuwe religieuze organisaties willen zendtijd
Bij het Commissariaat voor de Media hebben zich in september in totaal achttien verschillende kerkelijke en levensbeschouwelijke instellingen gemeld die in aanmerking willen komen voor zendtijd op de publieke zenders. Dat deelde een woordvoerder van het Commissariaat donderdag mee.
Op dit moment zijn er zeven religieuze organisaties met een landelijke zendtijdtoewijzing, maar de huidige licenties lopen volgend najaar af en de zendtijd wordt opnieuw beoordeeld.
Een commissie van godsdienstsociologen gaat de mediawaakhond advies geven over de diverse aanvragers. In december wordt duidelijk wie zendtijd krijgt. Licenties worden toegewezen aan genootschappen die een door het commissariaat onderscheiden geestelijke hoofdstroming vertegenwoordigen. Voor de lopende concessieperiode waren dat het boeddhisme, het hindoeïsme, het humanisme, de islam, het jodendom, het rooms-katholicisme en het protestantisme. Per stroming is er zendtijd voor slechts één representatieve organisatie.
Naast de bestaande uitzendorganisaties, die allen opnieuw zendtijd hebben aangevraagd, meldden zich vijf nieuwe hindoe-organisaties bij het commissariaat. Ook drie nieuwe moslim-organisaties deden dat. Ook andere dan de onderscheiden hoofdstromingen meldden zich aan. Zo is er de Stichting Afro-Surinaamse levensbeschouwing en spiritualiteit (Winti), de UNO/PAN (pantheïsten) en de Nederlandse Unie van Christenen uit het Midden Oosten. [Bron: ANP]

Heel fijn allemaal, hoor, die vrijheid van godsdienst, maar om dat in ons publieke bestel zo'n prominente plaats te laten innemen in inderdaad vragen om faillissement.
Ik zie overigens dat Eccletisme en Hekserij er niet bij staan: misschien wordt het tijd voor "Eccleksnet"?
[lees verder]
Plukken, plukte, geplukt
15:47 uur
VVD wil NOS korten wegens RTL4-debatshow
Het budget van de NOS moet met 300.000 euro worden gekort als RTL4 in opdracht van het kabinet een televisiedebat gaat uitzenden over de Europese Unie. Dat vindt Tweede-Kamerlid Örgü van de VVD.
Zij en haar partij zijn van mening dat de NOS de wettelijke taak heeft om aandacht te besteden aan Europese parlementaire aangelegenheden, maar als dat niet gebeurt kan de omroep dus worden gekort, zo is de redenatie.
In Kamervragen aan de staatssecretarissen Van der Laan (Media) en Nicolaï (Europese Zaken) vraagt Örgü donderdag waarom de regering het debat bij RTL4 op de buis wil brengen en of zij het eens zijn met haar redenering.
Het programma, dat wordt geproduceerd door Endemol, wordt waarschijnlijk in vijf EU-landen tegelijk uitgezonden en moet te zien zijn in de week voor de EU-top van 17 en 18 december. Het programma kost ongeveer 300.000 euro.
Volgens Örgü koos het kabinet voor RTL4 omdat het publieksbereik daar groter is en dat daardoor gemeenschapsgeld beter wordt besteed. Zij denkt dat het kabinet vaker voor zo'n constructie zou moeten kiezen. "Deze actie van het kabinet bevestigt het failliet van het huidige publieke bestel.'' [Bron: ANP]

Als de VVD nu voor eens zou zeggen wat ze eigenlijk wil, nl van het publieke bestel af, dan zou de appel misschien ietsje minder zuur zijn. Dit is gewoonweg vals!
[lees verder]
Moore slaat terug
donderdag, 07 oktober 2004 om 10:54 uur
De Amerikaanse filmer Michael Moore heeft zijn antwoord klaar voor de Republikeinen in de staat Michigan die hem willen laten vervolgen omdat hij studenten schoon ondergoed, een jaar lang chips of een pak noedels aanbiedt als zij beloven dit jaar te gaan stemmen. "Het is ironisch dat de Republikeinen er geen been in zien om aanvalswapens in onze straten toe te staan, maar het wel een probleem vinden als onze jongeren in schoon ondergoed worden gestoken", luidde zijn reactie.
"De Republikeinen lijken er meer op gebrand om mij op te sluiten omdat ik mensen aanmoedig om aan onze democratie deel te nemen dan om Bin Laden achter de tralies te krijgen omdat hij onze democratie aanvalt", zei Moore voorts. [Bron: nieuws.nl]
De wereld stemt
donderdag, 07 oktober 2004 om 09:59 uur
Zou je ook graag willen laten horen op wie je zou stemmen tijdens de komende Amerikaanse verkiezingen? Heb jij effe mazzel, want dat kan! Vul een paar vragen in en laat weten wie jij als presidentskandidaat het meest ziet zitten.

This is the world's online gateway to action, dialogue, and information about the US presidential election in November 2004. Here, everybody is invited to participate - not just US citizens with voting rights. The whole world is watching for the results, and we want to introduce you to the projects that are getting Americans and non-Americans talking about it., aldus de website van The World Votes.
Gedonder in de coalitie
donderdag, 07 oktober 2004 om 07:37 uur
Zulke koppen lees ik graag: Turkse toelating verdeelt coalitie. Het CDA vindt dat het 'nog te vroeg is om te onderhandelen over toetreding' terwijl 'de VVD en D66 de tijd wel rijp achten'.

Mooi zo: de eerste barsten zijn eindelijk ook aan de buitenkant te zien.
Bizar
20:22 uur
Die Moore, die weet echt niet van ophouden. Al zijn tijd -en geld- steekt hij in zijn campagne om Bush uit het witte huis te brengen. Zijn film "Fahrenheit9/11" kwam vandaag, de eerste release-dag van de DVD, met stip op 1 op de 'Top Sellers'-lijst van Amazon. De opbrengst daarvan en de bioscoopopbrengsten steekt hij direct weer in de campagne terug. Onder andere in zijn zogenaamde "Slacker Uprising Tour", waarin hij zgn. 'slackers' (luilakken, nietsnutten) oproept om hun stem uit te brengen. En dat doet hij op zijn eigen Moore-se manier: recht voor zijn raap en met humor. En die humor is het Republikeinse Partij van Michigan MRP) in het verkeerd keelgat geschoten. Wat heeft Mike gedaan? Je zult het niet geloven... 't is echt verschrikkelijk...
Hij gaf aan een ieder, die tijdens zijn bijeenkomsten beloofde op 2 november de tv even te laten voor wat het was en naar de stembus te gaan, een pak schone onderbroeken. Voor de dames waren er zakjes instant-noodles.
En wat doen die lamzakken van de MRP? Ze beschuldigen Moore van illegale praktijken bij het verwerven van stemmen.
Mike's reactie: Now, after enduring all this, with no tricks left in their bag, they've just decided, "Let's toss his sorry ass behind bars -- him and his noodles and his gift of clean underwear!".

Bizar. Absoluut bizar.

[Nieuwsbrief over de kwestie] [CNN]
[lees verder]
"We doen het gewoon"
10:18 uur
Het was al uitgebreid besproken, er was geoefend en hij wilde zo graag!
Vandaag zou T. voor het eerst op zijn eigen fiets naar school rijden, uiteraard onder begeleiding. Papa zou met hem meegaan, want met papa heeft hij er al heel wat kilometertjes opzitten. Gisteren kocht ik nog een regenbroek voor hem, voor het geval dat. Vol van het feit dat hij morgen zou gaan fietsen, ging hij gisteravond naar bed.
Maar toen kwam het telefoontje van papa die vertelde dat hij vandaag weer naar Maastricht moest en dus niet mee kon rijden naar school. Wat nu te doen... ik besloot het T. zelf te vragen en die gaf aan dat hij toch liever met papa ging... geen probleem, dan stellen we het toch nog een poosje uit?
Maar vanmorgen dacht hij er ineens heel anders over, toen ik hem zei dat hij zich nu nog kon bedenken. Hij keek me aan, zijn hoofd een beetje scheef, haalde zijn schouders op en zei: "Weet je wat? We doen het gewoon!".
En of het de normaalste zaak van de wereld was, deed hij zijn rugzak op zijn rug, pakte zijn fiets en ging klaarstaan om te vertrekken. Het ging fantastisch, al was er wel een kruispunt waar ik mijn hart vasthield, en een klein halfuurtje later kwamen we aan bij school. Hij was apetrots evenals ik, maar dat spreekt vanzelf.

[Zie ook hier]
[lees verder]
Leuk leuk leuk
woensdag, 06 oktober 2004 om 07:45 uur
Logfoto's!
Maak een foto van jezelf van 100x100 pixels, stuur 'em naar MacPhisto en vergeet niet je URL erbij te leveren. Het resultaat: een loggersfotocollage, of, zoals MacPhisto het zelf noemt... de Weblog Wall of Fame.
Vibrator sluit vliegveld
17:48 uur
Een sexspeeltje veroorzaakte een veiligheidsalarm op een Australisch vliegveld, dat voor een uur werd gesloten. De manager van een cafetaria op het Mackay Airport vertelde hoe haar medewerkers tafels schoonmaakten toen ze een vreemd zoemend geluid uit de vuilnisbak hoorden komen. De beveiliging werd gebeld, zag en hoorde het pakje en sloeg alarm. Direct daarna werd iedereen in de betreffende terminal eëvacueerd, terwijl het pakje werd gecontroleerd op explosieven. Het bleek echter om een vibrator te gaan.
Voor de pasagiers van de twee vliegtuigen, die op dat moment landden, werd een alternatieve route uit het vliegtuig en naar de bagage geregeld.
De manager zei wel dat ze vermoedde dat het gezoem van een vibrator kwam, maar dat ze geen enkel risico wilde nemen. [Bron: Ananova]

What's next... Duracelkonijntjes??
[lees verder]
Oeps.. het lekt!
dinsdag, 05 oktober 2004 om 13:34 uur
De Mozilla Foundation heeft een beveiligingslek in de nieuwste browser Firefox preview 0.10 gedicht. Hier staat beschreven wat je moet doen om de boel in orde te maken.
Hackers halen websites overheid offline
12:21 uur
Een groep hackers heeft verschillende websites van de overheid platgelegd. Met deze actie willen de hackers protesteren tegen het beleid van het kabinet. Het doel zou niet zijn om schade aan te richten, maar puur om de bewindslieden "aan te pakken."
De hackers hebben inmiddels de url's kabinet.nl, nederland.nl, overheid.nl en regering.nl door middel van een DDoS aanval (Distributed Denial Of Service) platgelegd. "Overigens liggen ook de mailservers van de overheid plat, dus zijn bijvoorbeeld ministers niet te bereiken op hun @regering.nl en/of @kabinet.nl-adres," aldus een van de hackers.
De hackers maken deel uit van de 'hacking-crew' 0x1fe en variëren in leeftijd van 18 tot 30 jaar. [Bron: nu.nl]

Ik vind het wel een strakke actie: zo van 'wie niet horen wil, moet voelen'. En wedden dat die Bak Ellende staks weer begint te neuzelen over waarden en normen??
[lees verder]
Gek stokje
dinsdag, 05 oktober 2004 om 10:04 uur
Saskia deed mij een stokje toekomen. De opdracht: 'Zet eens iets geks op je log'.
Ik heb eens goed rondgekeken hier in huis en kennelijk zijn we behoorlijk normaal, want ik zag eigenlijk niets geks. Dan maar even de foto's doornemen, of daar nog iets geks te vinden is. En ja, hoor! Ik vond iets: is dit gek genoeg?

Aan wie ik het stokje doorgeef, weet ik nog niet... ik zal er 'ns over nadenken. Eventuele liefhebbers kunnen zich via de reacties melden ...
Drop
maandag, 04 oktober 2004 om 17:21 uur

Ik wil net een nieuwe zak openmaken van het favoriete dropje in huize missgien, als mijn oog ineens op een URL valt: www.harlekijntjes.nl.
Een dropje met een eigen site...? Dat moet ik zien. Helaas... under construction. Op de website van de producent lees ik dat het dropje in kwestie is uitgegroeid tot de meest gegeten drop van Nederland.. En dat er ook zakken van 750 gram op de markt zijn...
Providers onzorgvuldig over klachten
12:37 uur
Internetproviders gaan onzorgvuldig om met klachten over de inhoud van websites. Dat blijkt uit onderzoek van het internetmagazine Bits of Freedom.
Het blad zette een tekst van schrijver Multatuli uit 1871 bij tien providers online (Freeler, Tiscali, Wanadoo, Demon, Planet, Xs4all, iFast, Ladot, Your Hosting en UPC). Vervolgens stuurde ze onder het pseudoniem mr. Johan Drooglever, een fictieve juridisch adviseur van het D.E. Dekkersgenootschap, een mail. Daarin stond een klacht dat de tekst niet openbaar zou zijn en dus diende te worden verwijderd. De werken van Multatuli zijn echter al sinds 1957 vrij van het auteursrecht.
Vijf providers verwijderden de tekst zonder enige controle. Twee deden dat nadat de fictieve meneer Drooglever een vragenlijst had beantwoord. Alleen XS4all bekeek de website en concludeerde dat het werk vrij beschikbaar moest zijn. UPC ging niet in op de klacht omdat deze van een onverifieerbaar hotmail-adres afkomstig was. Freeler reageerde helemaal niet.
De onderzoekers menen dat hiermee de vrijheid van meningsuiting op het internet ernstig in gevaar wordt gebracht. Europese regels stellen dat de providers niet zelf actief alle informatie dienen te controleren, maar na een klacht zelf moeten beoordelen of een website rechtmatig is.

[Het volledige artikel bij Bits Of Freedom
[lees verder]
Draken
11:24 uur
Thomas en de laatste drakenEn als we dan toch in Amsterdam zijn, moet er natuurlijk ook even geboekshopt worden. T. was de eerste die een boek vond en hij moest en zou het hebben.
De titel? "Thomas en de laatste draken".
Het boek is voor 10 jaar en ouder, maar T. was er niet vanaf te brengen. Hij maakte me duidelijk dat wij het natuurlijk wel eerst moesten voorlezen, maar dat hij het al snel zelf zou kunnen lezen, want hij was immers al bij AVI-6?
Ik zwichtte... niet in de laatste plaats omdat ik zelf ook best wel nieuwsgierig was geworden naar deze Thomas en zijn draken... Beschrijving van het boek:
De laatste draken leven ergens in het noorden van Schotland, waar ze met uitsterven bedreigd worden. De oudste draak herinnert zich het bestaan van 'de Zoom van de Hemel'. Daar, in het Himalaya-gebergte, wonen waarschijnlijk nog andere draken.
De zilveren draak Long neemt samen met het koboldmeisje Zwavelkopje de gevaarlijke taak op zich te onderzoeken of deze idyllische plek écht bestaat. Ze vertrekken bij volle maan, want draken kunnen alleen bij het licht van de maan vliegen. Hun eerste doel is een stad, waar ze een routekaart hopen te krijgen. Daar ontmoeten ze de weesjongen Thomas, die graag met hen mee wil.
Met behulp van de kaart slagen ze erin het vaderland van de draken te vinden. Maar voordat het zo ver is komen ze in allerlei gevaarlijke situaties terecht. Netelbrand, de bloeddorstige gouden draak, is immers ook op zoek naar de Zoom van de Hemel. Hij heeft er alles voor over vooral véél draken te vinden waarmee hij kan vechten. Gelukkig krijgt het drietal de hulp van een heuse professor, een man die door al zijn collega's voor gek wordt verklaard omdat hij zich met fabelwezens bezighoudt.
[lees verder]
Werklui
zondag, 03 oktober 2004 om 20:37 uur
Gisteren, tijdens de manifestatie, vroeg T. ineens: "Waarom zijn er toch zoveel werkmannen op straat?"
Moslima scheert uit protest
hoofd kaal
11:03 uur
Cennet Dogany, een moslima woonachtig in Frankrijk, vind dat de Franse wetgeving haar niet respecteert. Het 15-jarige meisje heeft de ban op de hoofddoekjes doorbroken door haar hoofd kaal te scheren.
Ze mocht geen lessen volgen in de klaslokalen gehoudenl zolang ze weigerde haar hoofddoek af te doen. De Franse wet bepaalt dat er geen religieuze uitingen gedragen mogen worden op scholen. Cennet, die van Turkse afkomst is, mocht sinds het begin van het schooljaar alleen de bibliotheek van haar school in Straatsburg bezoeken, totdat ze de nieuwe wet zou eerbiedigen. Met haar kaalgeschoren hoofd was ze vrijdag weer welkom. Tegen de journalisten zei ze: "Ik respecteer de wet, maar de wet respecteert mij niet. Op deze manier kan ik zowel de Franse als de Moslim wet respecteren. Niemand kan nu mijn haar zien terwijl ik toch geen hoofddoek draag. Haar moeder vertelt dat Cennet van alles heeft geprobeerd: een baret, een bandana, maar nog steeds mocht ze haar klas niet in.
In heel Frankrijk waren ongeveer 120 meisjes die weigerden hun hoofddoek te verwijderen voordat ze de school ingaan, de meesten gaven echter toe onder der druk van mogelijke verwijdering van school.

Wellicht wordt het nieuwe mode voor moslima's: kale koppies. Werkt ook goed in de strijd tegen neo-nazi's...

[lees verder]
Foto's van vroeger
zondag, 03 oktober 2004 om 09:11 uur
Nou ja... van gisteren.

Bij Rood Petje (waar er nog meer volgen), bij Downer met nog meer voorbeelden van 's mensen creativiteit. Bij Jan Marijnissen die zag lopen richting Museumplein toen wij alweer op de terugweg waren naar een station.
Bij Planet is een foto-gallerij met foto's demonstranten en hun reden voor protest.

Weet je er meer: meldt het me!
[update 17.45 uur] Veel meer links met foto's bij de reacties!
Dutch deserve better!
zaterdag, 02 oktober 2004 om 19:32 uur
De BBC doet ook verslag: Thousands of protesters take to the streets of the Dutch capital to vent their anger over proposed cutbacks.
Dutch protest at austerity plan
Venting anger in Amsterdam
Geblaat
17:29 uur
Reacties regeringspartijen op massaprotest van ruim 200.000 mensen. En wat voor een mensen: werkelijk van allerlei pluiimage: jong en oud, nederlander en medelander, arm en 'rijk'. En wat hebben de coalitiepartijen erover te mekkeren.... VVD
VVD-fractievoorzitter Van Aartsen vindt dat vakbondsvoorzitters De Waal (FNV) en Terpstra (CNV) onverantwoord bezig zijn. Volgens hem hebben de vakbondsleiders hun achterban met "platte, stuitende teksten opgehitst'' tot de grote protestactie zaterdag in Amsterdam.
"Leiderschap is bij deze heren heel ver te zoeken'', zei Van Aartsen zaterdag tijdens een partijbijeenkomst in Amersfoort. De liberale voorman vroeg zich hardop af of de demonstranten wel goed op de hoogte zijn van de kabinetsplannen.
Volgens Van Aartsen is de leiding van de vakbeweging best op de hoogte van de inzet van het kabinet zorg en sociale zekerheid te hervormen om toekomstige generaties niet te zwaar te belasten. Van Aartsen benutte zijn toespraak zaterdag voor zijn achterban ook om zich laatdunkend uit te laten over PvdA-leider Bos. Hij wees erop dat bij Bos niet de moed te zien is die oud-PvdA-leider Kok bijvoorbeeld had toen hij begin jaren negentig als leider tegen de stroom en zijn eigen partij inging en hard ingreep in de WAO.

CDA
Massale protestacties bieden geen duurzame oplossing voor maatschappelijke problemen. Dat heeft CDA-fractievoorzitter Verhagen zaterdag gezegd. Volgens Verhagen moeten de vakbonden leiderschap tonen en hun achterban duidelijk durven maken dat ingrepen in bijvoorbeeld pensioenregelingen en kinderopvang onontkoombaar zijn.
Verhagen verwijt ook fractievoorzitter Bos van de PvdA gebrek aan lef. "Als hij achter het rode banier blijft lopen, loopt hij achter alle maatschappelijke feiten aan.'' Volgens Verhagen moeten vakbonden en linkse politieke partijen werken aan de ontwikkeling van moderne sociale verhoudingen. Alleen zo kan volgens hem de verzorgingsstaat overleven. Actievoeren is volgens Verhagen ouderwets.
Bovendien, zegt hij, heeft de Tweede Kamer zich al over de voorstellen van het kabinetgebogen, en zijn er versoepelingen in het bezuinigingspakket doorgevoerd. Verhagen zegt altijd open te staan voor overleg met de bonden. "Zij zijn dit voorjaar weggelopen bij de besprekingen, niet wij.'' De fractievoorzitter van het CDA zegt begrip te hebben voor burgers die onzeker zijn over hun toekomst.

D66
Na afloop van de demonstratie zei fractievoorzitter Dittrich van D66 dat het kabinet weer met de vakbeweging in gesprek moet zien te komen. Dittrich zegt de hoge opkomst 'geweldig' te vinden. De opkomst getuigt volgens hem van de kracht van de democratie. Toch staat hij achter de ingrepen van het kabinet. Die zijn volgens hem nodig om bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het pensioenstelsel voor de toekomst te behouden.
Het kabinet en de bonden hebben volgens Dittrich de maatschappelijke plicht weer met elkaar het gesprek aan te gaan. Dat betekent volgens hem echter niet dat het kabinet aangekondigde bezuinigingen verder moet terugdraaien. "Laten ze nu maar eerst met elkaar rond de tafel gaan zitten. Dat is een goed Nederlands gebruik.''
[lees verder]
Nederland verdient beter!
17:18 uur

Al waren we, na een lange, warme reis in een overvolle, maar gezetllige trein, nog voor 12 uur bij het Museumplein: we konden domweg niet meer voor het podium komen. Achter het podium, aan weerszijden van de vijver, was echter ook nog genoeg te zien...
Museumplein


Dit is nou wat ze noemen: het ziet zwart van de mensen...


Che mocht natuurlijk niet ontbreken


Creativiteit te over
Hij verdient in ieder geval beter:
Ergens tussen het Museumplein en het Leidseplein:
Tenslotte wachten op een niet al te volle trein op het Amstelstation:[lees verder]
Dagje demonstreren
zaterdag, 02 oktober 2004 om 08:32 uur

Vandaag gaan we met het hele gezin een dagje demonstreren! Laterrrrrr....
Gniffel
08:17 uur
PvdA in peiling groter dan CDA en VVD samen
Het CDA is in de peilingen van de Politieke Barometer van Intervies/NSS voor de vierde achtereenvolgende week gedaald. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij op 29 zetels uitkomen tegen 44 bij de verkiezingen van januari vorig jaar, maakte de televisierubriek Nova vrijdag bekend.
Ook de andere grote regeringspartij, de VVD, blijft dalen in de peilingen. De liberalen komen uit op 24 zetels, vier minder dan bij de verkiezingen van januari 2003. D66 is de enige regeringspartij die wat opkrabbelt. De democraten kregen er een zetel bij en staan in de peilingen nu op vijf zetels, slechts een minder dan bij de laatste Kamerverkiezingen.
De PvdA blijft in het onderzoek stationair op 54 zetels, een winst van twaalf zetels vergeleken bij de verkiezingsuitslag. Het betekent wel dat de sociaal-democraten in de peilingen inmiddels groter zijn dan VVD en CDA samen.

Dusssss als we dit kabinet weten te laten vallen, komen we gelijk in linkser wateren. En dat lijkt mij wel wat!
[lees verder]
St. Helens barst weer uit
zaterdag, 02 oktober 2004 om 08:12 uur
18 jaar na de vorige uitbarsting is St. Helens weer begonnen met het braken van rook en as. Volgens wetenschappers heeft de berg "de hik" ten gevolge van een aardbeving (2 op de schaal van Richter) recht onder St. Helens. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat er geen magma aan de oppervlakte is gekomen en er zijn dus ook geen lavastromen die de omgeving bedreigen. Toch doen verzekeringsagenten in de omgeving van St. Helens al een paar dagen goede zaken: vanaf het moment dat de eerste rookpluim zichtbaar werd is het aantal verzekeringen tegen natuurgeweld in de omgeving toegenomen. [Bron: CNN]
Novio staakt...
vrijdag, 01 oktober 2004 om 22:02 uur
NS: extra treinen
vrijdag, 01 oktober 2004 om 14:03 uur
NS heeft een speciale pagina gemaakt vanwege de vakbondsmanifestatie, morgen op het Museumplein. Met behulp van fraaie plaatjes wordt de treinreiziger duidelijk gemaakt hoe zhij het beste naar en in Amsterdam kan rijden. Het doet een beetje bemoederend aan ("Luister naar ons, dan komt het allemaal wel goed") maar niettemin: sjappoo voor alle inzet!
Zie ook de bijbehorende tekstpagina.


Al ben ik eigenlijk best een beetje beledigd dat Arnhem wel en Nijmegen niet op de kaart vermeld staat. Hmpf!
Vrouw is slimmer dan man
vrijdag, 01 oktober 2004 om 11:24 uur
De hersenmassa van vrouwen is kleiner dan die van mannen, maar dat betekent niet dat zij dommer zijn. Integendeel, wetenschappers hebben in de hersenen bewijzen gevonden dat vrouwen in aanleg slimmer zijn.
Ten eerste hebben vrouwen verhoudingsgewijs meer witte hersenmassa. In de witte massa liggen de verbindingen tussen de hersencellen (de grijze massa). Hoe meer verbindingen, hoe meer hersenactiviteit.
De tweede reden ligt aan de buitenkant van de hersenen, het gebied waar de meeste activiteit plaatsvindt. Een internationaal onderzoeksteam ontdekte dat de buitenkant van vrouwenhersenen meer plooien telt en dus een groter oppervlakte heeft. Hoe groter het oppervlak, hoe meer activiteit. Daarom zijn vrouwen slimmer, aldus VRT Nieuws.

Maar ja, dat wisten wij vrouwen natuurlijk allang!
"Wij zijn woedend"
vrijdag, 01 oktober 2004 om 10:40 uur
Prescott for President!
vrijdag, 01 oktober 2004 om 09:23 uur
Britse minister hekelt rechtse regeringen
De Britse vice-permier Prescott heeft gisteren tijdens de partijconferentie van Labour hard uitgehaald naar rechtse regeringen in Europa. Hij verweet hen dat zij zich alleen bekommeren om de elite.
"Als er iemand is die enige twijfel heeft over wat er gebeurt als rechtse krachten een land overnemen, vraag dan maar aan de Nederlanders, de Zweden en de Denen wat daar gebeurd is. Alles wat de mensen in die landen hadden opgebouwd is ontmanteld door rechtse regeringen", aldus Prescott. (Bron: ANP)

Daar kan ik maar één ding op zeggen: HEAR!! HEAR!!
Willem Oltmans overleden
vrijdag, 01 oktober 2004 om 07:39 uur
Publicist Willem Oltmans is donderdagavond in zijn huis in Amsterdam overleden. Hij is 79 jaar geworden. Hij leed aan kanker en had besloten in zijn eigen omgeving en temidden van enkele goede vrienden te sterven.
Oltmans kreeg in 2000 een bedrag van 8 miljoen gulden (3,64 miljoen euro) van de Staat, omdat hij door de overheid in zijn werk was gedwarsboomd. Er was zo'n tien jaar van rumoerig procederen aan vooraf gegaan.
Oltmans bereidde zijn overlijden goed voor. Zelfs zijn naam en sterfjaar liet hij reeds in de familiegrafsteen beitelen. Ook nam hij het initiatief voor een website, die na zijn dood online moet komen voor reacties. Oltmans zal wel in stilte worden begraven.
Willem Oltmans was een etter en een lastpak. Maar niettemin een man om nooit te vergeten.
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log