missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
XS4ALL... de coolste....
vrijdag, 31 oktober 2003 om 17:31 uur
Uit de Nieuwsbrief van mijn oud-werkgever: XS4ALL - the coolest company?
Het tijdschrift Carp* organiseert de verkiezing van de coolest company. XS4ALL is een van de 100 genomineerden. Vindt u dat XS4ALL deze titel verdient? Breng dan hier je stem uit voor dinsdag 4 november 2003.

Nou, voor mij is XS4all de Coolste dus ik heb gestemd!!
Schrik!
15:19 uur
Gistermiddag, zo rond een uur of half zes.
T. en ik hebben ons net op de bank genstalleerd voor de dagelijkse portie kinder-TV als T. bedenkt zich dat zijn computer nog aanstaat en hij vliegt naar boven. Een klap, een hoop gerommel en nog meer geschreeuw klinken uit de gang: ik geloof dat ik nog nooit zo snel ben opgestaan, dat mijn gedachten nog nooit zo snel zijn gegaan: ojee, als hij maar niets gebroken heeft! Waar is zijn verzekeringspas - in mijn tas. Waar is de telefoon - 112 bellen als het nodig is.
Blinde paniek en een kop vol zorgen maken zich van mij meester.
Ondertussen ben ik bij T. gearriveerd, die ik -hoe is het mogelijk- opvang in zijn vrije val naar beneden. Als een aapje klemt hij zich aan mij vast en begint hartverscheurend te huilen.
Eenmaal terug op de bank voel ik voorzichtig zijn ledematen af. Zijn linkerbil doet zeer, zeg hij. Er valt nog niets op te zien, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd. Na een kwartier lekker bij moeders te hebben uitgehuild, haalt hij zijn neus op en verklaart 'dat het nu wel weer gaat'. Grote vent!
[lees verder]
Hahahahahalloween
vrijdag, 31 oktober 2003 om 11:58 uur
Goohoohoohoohgle
vrijdag, 31 oktober 2003 om 07:55 uur
Eeeeeeh
donderdag, 30 oktober 2003 om 23:12 uur
Heksen bij Spiritus
13:22 uur
Afgelopen maandag was het zover: de heksen Bliksem en Donder waren te gast bij NCRV's Spiritus:
[van de website van Spirtus]
Wat de God schaft
Om de volle maan te eren, kookten de heksen Lugoj en Roisin, alias Bliksem en Donder een symbolisch gerecht. Het gerecht is symbolisch en niet bedoeld om te eten. De maan is een belangrijk element in de heksenreligie. Zij heeft veel kracht en regelt veel op aarde zoals bijvoorbeeld eb en vloed en de cyclus van de vrouw. Het gerecht werd na een ritueel in de buitenlucht achtergelaten als offer aan de maan. Brood wordt door de heksen na een ritueel gebruikt om weer te "aarden". Een stukje brood eten brengt hen dat weer met beide benen op de grond. Overigens spugen ze een hap uit. Deze hap is dan vermengd met hun speeksel, wat het persoonlijk maakt. De hap brood geven ze dan op een persoonlijke manier terug aan de aarde.

Het bloedmaanrecept
De site van Bliksem en Donder
Meer informatie over heksen

De aflevering wordt a.s. zondagmiddag herhaald (15.28 uur, Ned. 1), maar je kunt 'em ook online bekijken.
[lees verder]
En zo is 't!
donderdag, 30 oktober 2003 om 12:47 uur
Naar aanleiding van de colum van Koelman (zie deze posting) heeft Metro nu verklaart dat Metro het: betreurt het dat columnist Koelman zich heeft uitgelaten over Gretta Duisenberg. Dat meldde de hoofdredactie donderdag in de krant. Duisenberg was boos omdat zij werd geportretteerd als een groupie van de Palestijnse leider Yasser Arafat. (...) Dijkgraaf benadrukt dat hij geen conflict heeft met Luuk Koelman. ,,Ik vind hem een van de beste columnisten van Nederland.''

Links: Koelman
ANP-artikel
Ook fijn
07:55 uur
Ik ben dol op erwtensoep. Ik was door de jaren heen gewend geraakt om elk jaar een grote pan erwtensoep klaar te hebben voor het schaatsseizoen begint, om die dan in porties in de vriezer te doen, voor bij de wedstrijden. Iedere gek zijn gebrek, bedoel ik maar. De laatste jaren is er het slop in gekomen want Lief houdt niet van erwtensoep (en dat is dan nog mild uitgedrukt...).
Gisteravond aten we erwtensoep. Ik dwong mijn spruit tot het eten van "groene kots" en het erbij nuttigen van roggebrood met katenspek. Dat hij die roggebrood niet zag zitten, verbaast me niet. Wat mij wel verbaasde wat het tempo waarin hij zijn soepkom leeg had! Hij vond het heerlijk!
Visioenen, van samen hele weekenden op de bank schaatsen kijken terwijl wij gezamenlijk genoegzaam erwtensoep lepelden, doemden op voor mijn geestesbeeld en even, heel even, waande ik mij in de zevende hemel: mijn zoon houdt van erwtensoep!

Maar toen vernam ik het nieuws: vrijdag begint het NK Schaatsen in Thialf, Heerenveen. Dat wordt nog opschieten met die pan erwtensoep, dan!
[lees verder]
Handig
donderdag, 30 oktober 2003 om 07:42 uur
Soms is het wel heel erg handig als je kind ineens iets zelf kan.
Zo heeft T. afgelopen weekend zijn veters leren strikken (inderdaad, dat kon hij nog niet) met behulp van een boekje. Het boekje ging over een duizendpoot wiens schoenen elke dag aan en uit moesten worden gedaan door zijn moeder...
Op de kaft stond een schoen met een heuse veter en achterin wordt in 8 stappen uitgelegd hoe je je veter dient te strikken. Kennelijk is het een goed boek, want T, had twee dagen nodig om het onder de knie te krijgen en nu is het alleen nog een kwestie van de kunst beter leren beheersen.

Het leukste van al? Dat vreselijk trotse snoetje als hij zijn keurig gestrikte veters komt laten zien. :)
Ziek
woensdag, 29 oktober 2003 om 17:03 uur
Mocht u soms denken... waarom hoor ik niks van Miche? Dan kan ik u vertellen dat ze ziek is.
Beterschap, Miche!
Museumpje pikken?
woensdag, 29 oktober 2003 om 15:42 uur
Moet je wel effe naar Cornwall... daar ligt, op een steenworp afstand van Tintagel, het Hekserij Museum (The Museum of Witchcraft). De 'guided tour' geeft een fraai overzicht van wat het museum zoal in huis heeft.
Desktop
woensdag, 29 oktober 2003 om 14:58 uur
Hier een plaatje van mijn desktop zoals die er momenteel uitziet.

Gien's desktop

Hoe ziet jouw desktop eruit?
Jeetje Mina
woensdag, 29 oktober 2003 om 07:27 uur
*rek ende strek*
Dat viel niet mee vanmorgen ****gaaaaaap****

En weet u wat helemaal erg is: wakker worden van de wekker van je partner om die vervolgens 20 minuten later eraan te moeten herinneren dat het toch cht zjn wekker was die afliep...

Nee, soms kun je me 's morgens maar beter niet in de weg lopen... en vandaag is zo'n morgen!
Buffy's back
dinsdag, 28 oktober 2003 om 19:29 uur
Liefhebbers van Buffy: opgelet!
Vanaf vanavond begint een nieuwe serie op BBC2, om 19.45 uur, deel 1: Lessons
Ik ben vooral benieuwd hoe het verder gaat met Willow...

Met excuses voor de late melding ;-)

[update 21:32 uur] Hm, volgens mij heb ik deze aflevering al eens gezien. Zou de BBC achterlopen op de Nederlandse tv?
Enniewee: morgen (woensdag 29/10) en overmorgen (donderdag 30/10) komen achtereenvolgens ook nog delen 2 (Beneath You) en 3 (Same Time, Same Place).
venio, video, vinco
dinsdag, 28 oktober 2003 om 10:03 uur
BBC en HBO (je weet wel, van Sex and the City en Band of Brothers) gaan samen een tv-serie maken over... Rome en Julius Ceasar. De eerste serie van 12 afleveringen wordt in 2005 uitgezonden via BBC 2 en via HBO. Da's goed nieuws, want dat betekent dat wij hier in Nederland er ook van kunnen genieten :)

Persbericht BBC (27/10)
Mogguh!
dinsdag, 28 oktober 2003 om 07:25 uur
Ik heb d'r toch zo'n zin in vandaag...!
Lief werkt thuis en T. gaat als een speer op school.

Moeders is tevreden :)
File...
maandag, 27 oktober 2003 om 09:28 uur
Files zijn verschrikkelijk. Zeker als je -zittend in een overvolle bus- wordt omgegeven door allemaal van die egotrippers die allemaal en stuk voor stuk alleen in hun auto zitten en dus zichzelf heel veel belangrijker vinden dan zo'n bus met scholieren.
Het stukje Plein 44/Quackmonument/KeizerKarelplein heeft ons maar liefst 25 minuten gekost. Als je het gaat lopen dan doe je er een minuut of 5/6 over. Dat even ter illustratie.

Voor T. was het helemaal lullig, want we waren extra vroeg op pad gegaan zodat hij voordat hij de klas in moest nog even buiten kon spelen.... de kinderen zaten al druk aan hun les toen wij uiteindelijk de school bereikten. Drie kwartier gedaan over een ritje van -normaal gesproken- 10 12 minuten....

GRMBL!!
Ernstig
zondag, 26 oktober 2003 om 19:33 uur
Hoe ernstig
is het met je gesteld
als je bemerkt
dat je tegen jezelf
zit aan te praten....

op IRC....?!?!
En...?
zondag, 26 oktober 2003 om 12:51 uur
Was u ook zo lekker vroeg op, vanmorgen?
;-)
Spiritualiteitstest
zaterdag, 25 oktober 2003 om 21:12 uur
Wil je wel eens weten hoe spiritueel je wel of niet bent? Doe dan mee aan KRO's Spiritualiteitsquiz.
Morgen om 22:18 op Nederland 1.
Ombouw-actie
zaterdag, 25 oktober 2003 om 15:28 uur
En toen was ik ineens een hele zaterdag alleen.
T. mocht nog even een weekendje bij oma J. logeren voordat de school weer begint en Lief vermaakt zich vandaag weer met zijn legertje. Die verwacht ik pas in de loop van de avond weer terug.

Eergister maakte ik een losse opmerking over 'de kamer anders willen inrichten' omdat de bank nu wel heel erg pal voor de verwarming staat. Lief informeerde gisteravond of hij zich moest voorbereiden op een compleet andere kamer, als hij 's middags weer thuis zou komen. Ik gaf eerlijk toe dat het idee me alweer was ontglipt, maar dat het eigenlijk best een goed idee was.
Dus ging ik halverwege de ochtend aan de slag. De bank heeft op drie plekken gestaan tot ik uiteindelijk de juiste te pakken had. Want het simpele 'alles gewoon een kwart draaien' bleek niet op te gaan. Dat zag er niet uit!
Tussendoor even op de fietsgesprongen voor wat extra kabel, want een box en de stereo konden elkaar niet meer bereiken, en voor een extra coax-kabelstekkers. Want coaxkabel hebben we meer dan genoeg, maar stekkers... daar grijp ik altijd naast.
De TV doet het weer, Frank Boeijen zingt me weer tegemoet uit twee boxen: moeders is tevreden met het resultaat. Foto's maken gaat moeilijk in verband met het vele tegenlicht, maar wellicht dat ik er vanavond aan denk om er een plaatje van te schieten.
Koelman vs Duisenberg
zaterdag, 25 oktober 2003 om 08:55 uur
In dit artikel op de ANP-pagina van Trouw staat dat Mevrouw Gretta Duisenberg eist dat deze column van onze vriend Koelman wordt verwijderd.
De column zou "de grenzen van het betamelijke overschreden", aldus ANP. Op de website van Koelman staat, naast de gewraakte column, ook de briefwisseling tussen Duisenberg's advocaat en Koelman.

Fijn, die gratis publicatie, zal Koelman wel denken... en mocht hij het artikel werkelijk moeten verwijderen, dan moet je niet vreemd opkijken als het her en der toch wel weer opduikt... dit is tenslotte Internet ... :-]
EQ
vrijdag, 24 oktober 2003 om 13:52 uur
Bij 123test hebben ze ook een EQ-test. Ik scoorde goed: 110.

Score boven de 90
Je EQ is goed

Je hebt een goed ontwikkeld EQ. Je herkent, onderkent en begrijpt je eigen emoties en gaat er vervolgens goed mee om. Op onrecht dat je wordt aangedaan reageer je niet met onredelijk gedrag en bij tegenslag ga je niet vol zelfschuld in een hoekje zitten mokken. Je zoekt de positieve kanten en de juiste oplossingen voor problemen. Je bent in staat om zaken van alle kanten te bekijken en bent waarschijnlijk een echte team-speler. Blijf je bewust van je eigen en andermans emoties en je EQ blijft goed.
Ieks!
vrijdag, 24 oktober 2003 om 10:13 uur
Ik lees bij Gooly dat het sneeuwt in Almere. "Belachelijk", dacht ik "Dat heeft-ie vast gedroomd ofzo..." En vervolgens sla ik de gordijnen open.

!! GROTE GIL !!

Grote sneeuwvlokken dwarrelen voor mijn ogen naar beneden. Het sneeuwt! Het sneeuwt echt!! En het ziet ernaar uit dat er nog wat van blijft liggen, ook!
Ik roep naar Thomas: "Kijk eens naar buiten!"
Ook hij gilt, maar dan van enthousiasme. Hij ziet zichzelf al sneeuwballen gooien of een sneeuwpop maken met oma dit weekend.

En ik? Ik pak mijn camera om deze grilligheid van de natuur vast te leggen, vraag me ondertussen af hoe Moeder Aarde zo vreselijk in de war kan zijn en maak me zorgen over de toekomst...

sneeuw_small (68k image)
Kunt u nog klikken? Klik dan mee!
donderdag, 23 oktober 2003 om 11:18 uur
Click 2 Care heeft de 'klikactie' weer online staan. Het enige wat u hoeft te doen, is naar de website gaat en een aantal keer te klikken op de niet te missen knop in het midden van de pagina.
Je kunt ook een eigen goede doel uitzoeken, maar dat heeft als nadeel dat er wel erg veel gegevens van je wordt gevraagd bij de aanmelding
Hebberigheid wordt gestraft
donderdag, 23 oktober 2003 om 10:51 uur
Steeds vaker hoor je mensen klagen over Schoolbank.nl, dat het volledig belachelijk is dat je tegenwoordig voor moet betalen.
Dat vonden de directeuren van ForMedia uit Maastricht ook, en zij lanceren: Schoolpagina een gratis service, of, zoals ze bij Schoolpagina zelf zeggen: internet zoals het bedoeld is.
Dus *hup* naar pagina van Schoolbank en zeg je lidmaatschap op. Vervolgens ga je fluks naar de Schoolpagina en daar registreren...

Nou? Waar wacht je nog op???
Stroop
woensdag, 22 oktober 2003 om 09:33 uur
Gisteravond zaten we even lekker tegen elkaar aan te zeuren, zij en ik. Over de stroopsnelheid waarmee XS4all ons deed internetten. Mail deed het helemaal niet, IRC had zwaar de hik, websites waren niet of nauwelijks te bereiken. Maar we waren niet boos, nee, we waren teleurgesteld. Teleurgesteld in onze anders ozo betrouwbare provider. "Wat is er toch met ons XS aan de hand?", zo vroegen wij ons vertwijfeld af.

Vanmorgen sla ik de ANP-pagina van de online-Trouw op en zie:
Telefoonstoring treft Amsterdam en omgeving
Amsterdam en omgeving hebben dinsdagavond hinder ondervonden van een storing in een van de knooppunten voor het telefoon- en dataverkeer van KPN. Dat heeft een woordvoerder van het telecomconcern bevestigd.
In het gebied liggen een aantal vaste telefoonlijnen en
internetlijnen eruit. Verder loopt het internationale telefoon- en internetverkeer en het mobiele telefoonverkeer stagnatie op. Bellers krijgen in zulke gevallen pas na enkele pogingen contact.
Volgens KPN gaat het om een "fikse'' storing. Het herstel zal naar schatting nog enkele uren duren.


Tja, dat verklaart alles. KPN was de boosdoener, niet XS4ALL... hoe had ik zo aan mijn oude werkgever kunnen twijfelen??
Internetverslaafd?
dinsdag, 21 oktober 2003 om 09:26 uur
Voor iemand die, zoals ik, grote delen van de dag zich achter de PC bevind en veel op internet te vinden is, is dit wel een interessante test: Internet enquete: vragen over Internetgebruik.

Mijn score was 20 uit 50:
Een score tussen de 10 en de 20 punten duidt er op dat u het Internet wellicht een handig medium vindt maar dat u het geen centrale plaats in uw leven toekent. Misschien bent u wel eens langer doorgegaan met internetten dan u eigenlijk van plan was maar dit komt niet regelmatig voor en veroorzaakt geen problemen.

via Juul
OWD -3-
maandag, 20 oktober 2003 om 14:05 uur
Dus u wilt een foto? Dat kan:

OWD -2-
zondag, 19 oktober 2003 om 09:02 uur
Over een half uur ga ik naar het station en stap ik in de trein naar het westen voor een -naar ik aanneem- keigezellige ouwewijvendag bij Juul. Om u toch te vermaken, stel ik voor dat u hier even een kijkje neemt.

[update 20.12 uur] 't was errug gezellug. Veel gegeten, veel van een heerlijk brouwseltje gedronken en nog veel meer geroddeld...!
OWD *)
zaterdag, 18 oktober 2003 om 19:58 uur
Morgen is het OWD! Dan komen een stel 'oude' dames bijeen voor het betere keuterwerk. Her en der verschijnen reeds verhalen over kokkerellen...
Ik had mij stellig voorgenomen een appel/notentaart te maken, maar toen hoorde ik dat het taartenbakken reeds vergeven was. Dus kom ik uit een g'heel andere hoek in plaats van uit de keuken...
Maar -zoals reeds een traditie is ontstaan- ik vertel niet wat het is. (En jij houdt ook je mond, J!)

*) Ouwe Wijven Dag
Een avondje Tilburg
23:29 uur
Terugkomend van een avondje Schoonmoeder stap ik in Tilburg in de trein; met Lief heb ik afgesproken dat we ongeveer tegelijkertijd in Nijmegen aan zullen komen en om dan samen naar huis te fietsen. Ik heb net een SMS naar hem gestuurd om te bevestigen dat ik in de geplande trein zit - we zitten dan net voor 's Hertogenbosch - of het klinkt uit de luidspreker: "Deze trein rijdt niet verder dan Oss." Verder niets: geen verklaring waarom, geen suggestie hoe we verder moeten... ik had beter moeten weten, maar bleef zitten tot Oss. Dat was een fout.
Vlak voordat we Oss bereiken klinkt nogmaals dezelfde boodschap door de luidspreker, nu aangevuld met: "Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Oss en Nijmegen. NS zet bussen in." Het is 21.08 uur als we met velen uitstappen in Oss.
Ik weet niet of u Station Oss kent, maar er is echt helemaal niets, behalve twee perrons. De hal met kaartverkoop is al gesloten voor de nacht, er zijn alleen gekoelde frisdranken te verkrijgen (terwijl ik zat te snakken naar koffie) en er zit dus niets anders op dan -met de vele andere gestrande reizigers- te wachten tot de bussen arriveren.

21.35: Een moedige conducteur komt ons vertellen dat er geen bussen worden ingezet: "Het spoor is over ongeveer een half uur drie kwartier weer berijdbaar. Tegen die tijd zouden de bussen hier ook moeten zijn. Er worden daarom geen bussen ingezet."
Logisch, toch?
Gelukkigreageert het overgrote merendeel van de wachtenden erg gelaten over het geheel. Niemand wordt boos, hier en daar klinkt wat gevloek, maar iedereen schijnt zich te realiseren dat deze man er ook niets aan kan doen.
Het feit dat je niet binnen kunt zitten en dat de temperatuur nu met rasse schreden daalt (op een termometer in de buurt was het 5°), zorgt ervoor dat mijn voeten langzamerhand veranderen in ijsklompen. Stampen, heen en weer lopen: het mag allemaal niet baten. Toch weet ik -tegen mijn eigen verwachting in- mijn goede humeur te behouden.

21.45: via de luidspreker vernemen we dat het traject weer begaanbaar is en dat "het treinverkeer weer op gang komt."
21.55: De eerste de beste trein die binnenrijdt wordt bestormd door het groeiende aantal gestrande reizigers, maar helaas.... deze trein gaat als stoptrein terug naar 's Hertogenbosch. De conducteur is boos: hij is driftig in gesprek via zijn portofoon en eist min of meer dat deze trein naar Nijmegen gaat. Hij verliest het debat en is zichtbaar teleurgesteld dat hij weer met slecht nieuws moeten komen.

22.08: de trein - die volgens het schema op dat tijdstip had moeten wegrijden- heeft 10 minuten vertraging. Het kan me niet schelen: het vooruitzicht om straks weer in een warme coup te zitten geeft me moed.

23.00: moe en door en doorkoud kom ik thuis aan. Mijn eerste actie: onder de douche springen, mijn tweede actie: de fles port opentrekken die ik had meegekregen 'om thuis nog even door te feesten'.
Reken maar dat ik die fles ga raken, vanavond!
[lees verder]
Mooie foto
vrijdag, 17 oktober 2003 om 15:35 uur


Gemaakt door Juul op 15 oktober 2003
Hieperdepiep!
vrijdag, 17 oktober 2003 om 07:51 uur
Vandaag wordt Oma Joke 61 jaar! Van Harte Gefeliciteerd!
Zeven jaar geleden gaven wij haar het mooiste cadeau dat ze zich had kunnen voorstellen: toen hoorden we op hr verjaardag dat ik zwanger was. Dat was wel even schrikken, voor zowel de aanstaande vader als de toekomstige oma ;-)
Vanavond gaan we naar haar toe, T. blijft het weekend logeren.
Pas op!
donderdag, 16 oktober 2003 om 15:59 uur
Achttien jaar celstraf voor discomoord Nijmegen
07:36 uur
De rechtbank in Arnhem heeft de 30-jarige C.A. woensdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van een portier van de Nijmeegse discotheek The MatriXX. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Een andere portier raakte bij de schietpartij vorig jaar november zwaargewond en heeft daar blijvend letsel aan overgehouden. De rechtbank acht bewezen dat A. opzettelijk en met voorbedachten rade naar de discotheek is gegaan met als doel de portiers te vermoorden. De rechtsorde is daardoor hevig geschokt, aldus de rechtbank. De 22-jarige S.V., die het wapen leverde, heeft een gevangenisstraf van vier jaar gekregen, twee jaar meer dan de officier van justitie tegen hem eiste. De rechtbank legde B.B. , de vriendin van A. die hem het wapen bracht en die haar vriend naar de discotheek vervoerde, een celstraf gelijk aan haar voorarrest op. Daarnaast kreeg zij vier maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur.
Portiers van The Matrixx zetten A. in de vroege ochtend van 3 november uit de discotheek omdat hij zich onder invloed van alcohol en drugs misdroeg. A. was daar woedend over en schreeuwde dat hij terug zou komen om de portiers ,,kapot te schieten.'' Hij belde zijn vriend V. om hem aan een wapen te helpen.
De rechtbank neemt V. zeer kwalijk dat deze met een geladen pistool in een nachtclub in Nijmegen bleek rond te lopen. Dat hij dat wapen zonder enige bedenking door vriendin B. naar A. heeft laten brengen noemt de rechtbank in de uitspraak ,,verbijsterend en absoluut onaanvaardbaar.'' Omdat V. zich in dezelfde nacht bovendien schuldig heeft gemaakt aan vernieling en mishandeling in een shoarmazaak heeft de rechtbank hem veel zwaarder gestraft dan geist.
[lees verder]
Nijmegen
woensdag, 15 oktober 2003 om 10:36 uur
En om ervoor te zorgen dat jullie je ook niet hoeven te vervelen, even een rijtje Nijmeegse Links voor U. Veel plezier!
Kippenhok-alert
woensdag, 15 oktober 2003 om 08:41 uur
Want vandaag komt zij naar Nijmegen...
He daar!
dinsdag, 14 oktober 2003 om 19:23 uur
Ja, jullie daar.
Joehoe, jullie daar, bij Joe Pie Sie!!
Het sneeuwt hier! Nee, niet buiten! Op mijn TV! Op al mijn TV's n op alle zenders!!
Of jullie er even voor willen zorgen dat ik weer gewoon TV kan kijken, ja!
Agossie....wat lief
18:35 uur
Twee witte tijgertjes geboren in Amersfoort
In Dierenpark Amersfoort zijn voor het eerst in Nederland twee witte tijgers geboren. De beestjes kwamen in de nacht van zaterdag op zondag ter wereld, zo maakte het dierenpark vandaag bekend. Witte tijgers zijn een zeldzaamheid in de natuur. Ze hebben blauwe ogen en een zwarte neus, maar het zijn geen albino's.
Voorzover witte tijgers voorkomen, is hen geen lang leven beschoren. Ze hebben geen schutkleur en kunnen mede daardoor slecht jagen. Ze sterven meestal een hongerdood. Slechts een enkele keer worden ze wl oud.

Reena & Brooklyn
De welpjes, waarvan het geslacht nog niet vaststaat, zijn nakomelingen van twee witte tijgers die sinds 2000 in het Dierenpark verblijven. Moeder Reena en vader Brooklyn zijn allebei vijf jaar oud. Begin juni dit jaar werden Brooklyn en Reena voor het eerst aan elkaar voorgesteld en "het was liefde op het eerste gezicht", aldus het dierenpark.
Het is voor Reena het eerste nestje. Reena beviel na een zwangerschap van 104 dagen. De welpjes wegen ongeveer 700 gram en zijn 30 centimeter lang.
Bij de geboorte waren de tijgertjes blind, maar volgende week zullen ze voor het eerst de ogen openen. Bezoekers van de zoo kunnen de welpjes over een maand in levenden lijve zien. Tot die tijd zijn ze te zien via een videoscherm in het park of via de website van Dierenpark Amersfoort.

Siegfried & Roy
Dat witte tijgers niet altijd lieverdjes zijn, bleek anderhalve week geleden toen een witte tijger in Las Vegas de wereldberoemde roofdierentemmer Roy van het duo Siegfried & Roy aanviel en zwaar verwondde.
Het dier beet de artiest tijdens een show in de nek en sleepte hem van het podium. Het publiek reageerde geschokt toen duidelijk werd dat de aanval geen deel van de show was.

bron: nos nieuws
[lees verder]
Waakhond heeft afgedaan
dinsdag, 14 oktober 2003 om 15:10 uur
Konijn verjaagt inbreker
Een konijn heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een woning in Enschede een inbreker verjaagd. Rond 05.00 uur werd er via de achterdeur ingebroken. Het konijn, dat in een hok in de woonkamer verblijft, sloeg alarm toen de inbreker de kamer in kwam. Het dier begon hard met zijn poten te stampen.
Dat alarmerende geluid wekte de 47-jarige bewoner die naar beneden ging om poolshoogte te nemen. De inbreker koos daarop snel het 'hazenpad'. Door het alerte optreden van het konijn bleef de schade beperkt tot een gestolen portemonnee.

Bron: nu.nl
Controle
maandag, 13 oktober 2003 om 10:30 uur
Alles, nu ja, bijna alles, is klaar:
- mijn lijstje medicijnen, plus de hoeveelheden per dag
- mijn controleoverzicht van de trombosedienst
- mijn verwijskaart van de huisarts
een nieuw pasje van het Radboudziekenhuis moet ik nog laten maken...

en toch heb ik het idee dat ik iets verschrikkelijk vergeet... Laten we maar hopen dat het meevalt...
Yesss!
maandag, 13 oktober 2003 om 10:18 uur
Nogmaals een uitroep van vreugde, want het is goed nieuws dat project 0 is opgenomen in de internet 100! En zo maar ineens nieuw binnen op nr. 22!
U snapt: Joost, Juul en ikke zijn beretrots!

YESSS!!
maandag, 13 oktober 2003 om 08:03 uur
Met stijgende verbazing en een gelijktijdig stijgend gevoel van euforie heb ik gisteravond naar Tegenlicht gekeken. Ik wist dat er flinke investeringen waren gedaan op zoek naar een schonere energiebron, maar dat men al zover is dat er in IJsland wordt gereden in auto's die op waterstof rijden en alleen schoon water als 'restproduct' uitscheiden, wist ik nog niet!

De wereld draait op fossiele brandstoffen. Zonder olie geen transport en vervoer, geen grootschalige landbouw, geen consumptie-artikelen... Maar geologen denken dat de olievoorraad haar einde nadert, en binnen afzienbare tijd niet meer zal kunnen voldoen aan de alsmaar stijgende vraag naar energie. In de wetenschap, politiek en industrie gaan steeds meer stemmen op om serieus werk te gaan maken van het onderzoek naar nieuwe energiebronnen, en de ogen zijn daarbij vooral gericht op waterstof. In Tegenlicht twee weken lang een onderzoek naar de haalbaarheid van water als nieuwe energiebron voor de mens.

De uitzending van gisteravond wordt dinsdagmiddag herhaald, volgende week zondag volgt deel II.
Zie ook Noorderlicht over "Blauwe Stroom"
Verwen-dag
zondag, 12 oktober 2003 om 11:30 uur
Gisteren vierde XS4all, met haar leden en oud-medewerkers, groots het 10-jarig bestaan van de provider. Het zal best een leuk feest zijn geweest, maar ik ben niet gegaan.
Het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam lag plat i.v.m. werkzaamheden, dus zou het vanaf Utrecht via Hilversum en Weesp moeten gaan. Aangezien ik daar al eerder kennis mee heb gemaakt, trok dat me niet echt aan. Tel daar nog bij op dat ik in Amsterdam zou moeten overnachten, want 's avonds terug met omgeleid treinverkeer is vragen om ergens te stranden.
Al met al was mijn plezier in het feest bij voorbaat al bedorven en ik nam me voor om mezelf gewoon even een dagje lekker te verwennen. Met Lief een dag weg en T. naar een logeerpartij bij Opa en Oma, had ik de dag helemaal voor mezelf.
Ik ben 't nog niet verleerd, merkte al snel: een fraaie ring, een bezoekje aan de kapper om mijn krullen weer en kans te geven, de wietshop niet vergeten, en een mooie kist voor mijn Tarotkaarten.
Ik ben dik tevreden...!
Koot en Bie nog n keer terug
zaterdag, 11 oktober 2003 om 17:39 uur
Vijf jaar na hun laatste tv-optreden zijn Van Kooten & De Bie bepaald niet vergeten. Bij de VPRO komen nog steeds talrijke verzoeken tot herhaling binnen en in kranten en weekbladen worden hun creaties en uitspraken regelmatig geciteerd. Alle reden voor de VPRO Kees van Kooten en Wim de Bie nog eens uitvoerig te eren. Met als titel De terugkeek van Van Kooten & De Bie, zendt de VPRO op 16 november een lawine aan fragmenten uit. Van Juinen tot Ter Weksel. Van de begintijd van het Simplisties Verbond tot Keek op de Week. Van De Vieze Man tot De Duitse Leraar. Van Jacobse en Van Es tot Koos Koets en Robbie Kerkhof. Vanaf 18 oktober kunnen kijkers via de VPRO-gids of via de website hun favoriete fragmenten opgeven. De hieruit volgende Top 5 completeert de eigen, chronologisch uit te zenden, keuze van Kees en Wim zelf.
(bron: tvgids.nl)
zie ook: Koot en Bie
Grappig toeval?
vrijdag, 10 oktober 2003 om 22:19 uur
Mijn lief en ik zitten hier gezamenlijk, ieder achter onze eigen computer, op internet ons ding te doen.
Hij stuurt mij een link en ik, afzonderlijk van de zijne, ik hem ook n.
Effe linkdumpen
vrijdag, 10 oktober 2003 om 10:56 uur
Huismiddeltjes: altijd handig!
Oma weet raad: ervaring moet je in ere houden.
Onrust
donderdag, 09 oktober 2003 om 10:40 uur
De volle maan kan het niet geweest zijn, die moet nog komen.
Maar het was een onrustige nacht, en niet alleen bij mij, heb ik begrepen.
Op tijd naar bed en lekker slapen. Om 2 uur voel ik iets op mijn wang en na veel moeite weet ik mij los te rukken uit mijn slaap. T. zit naast me op bed: "Mag ik bij jouw slapen? Ik ben een beetje bang, alleen." Dat mag altijd, zo ben ik ook wel weer.
Maar echt lekker slapen was er vanaf dat moment niet meer bij. Mijn beide mannen, aan weerszijden, lagen heerlijk te pitten, maar ik werd steeds weer wakker. Echt diep geslapen heb ik niet meer en toen Sam het ook nog nodig vond om zeer luidruchtig van zijn kattebak gebruikt te maken, heb ik het verder ook maar op gegeven te proberen in slaap te komen.
Vierdaagsefeesten scoren hoog
woensdag, 08 oktober 2003 om 09:48 uur
De Gelderland kopt: Vierdaagsefeesten scoren hoog in top 50 Europese attracties
De Vierdaagsefeesten van Nijmegen zijn tiende geworden in een top 50 van beste lokale festiviteiten in Europa.
Het evenement blijft daarmee andere Nederlandse festivals voor. Het Zomerfestival van Rotterdam eindigde op dertien, het Bloemencorso van Aalsmeer op 27 en het Oerolfestival Terschelling op 47.


Zo! Daar kunnen ze het mee doen in Rotterdam, Alsmaar en Terschelling :)
Hieperdepiep
woensdag, 08 oktober 2003 om 09:07 uur
Voor mijn broertje... Van harte, stoere bink!

Hasta la vista, baby
woensdag, 08 oktober 2003 om 08:25 uur
Schwarzenegger wins (CNN)
Terminator is nu gouverneur (De Gelderlander)

Ik moet hierbij gelijk denken aan een scene uit "Back to the Future":
Doc: "1986 huh? So tell me, who is President in 1986"
Marty: "Ronald Reagan"
Doc: "Ronald Reagan?? The actor??? Whoahahahahah!"

Schwarzenegger is niet in de US of A geboren, dus president kan hij nooit worden. Pfew!
Mogguh
dinsdag, 07 oktober 2003 om 07:12 uur
Zojuist komt T. tevoorschijn uit zijn kamer: "Hallo mam... Is het nu al morgen?"
goedemorgen zoon, ja het is nu al morgen
"Hmpf.... daar ziet 't anders niet naar uit! Ik geloof dat ik vandaag maar een baaldag neem..."
Hoera!
maandag, 06 oktober 2003 om 18:06 uur
Juul Punt is weer online!!!
Vrolijk
maandag, 06 oktober 2003 om 15:52 uur
Ik ben vandaag zo vrolijk,
zo vrolijk, zo vrolijk.
Ik ben behoorlijk vrolijk,
zo vrolijk was ik nooit.

Ik ben wel vaker vrolijk,
zo vrolijk, zo vrolijk,
maar zo behoorlijk vrolijk
was ik tot nog toe nooit..
Goeiemorgen deze morgen!
maandag, 06 oktober 2003 om 07:13 uur
Zow! Heb ik me even lekker geslapen! En heb ik me even een akelig goed humeur! Heerlijk, gewoon.
Waarom?
Omdat ik een heerlijk weekend heb gehad met 'mijn mannen', omdat er geen onvertogen woord is gevallen en omdat ik nu echt eens ben uitgerust na een weekend!
Vandaag....
zondag, 05 oktober 2003 om 19:20 uur
voel ik me niet je dat... gisteren was 't nog erger.
Toen was ik de hele dag gevloerd door kiespijn en een 'vrouwenkwaaltje'. Geen prettige combinatie, dat kan ik u wel vertellen.
Gelukkig wist Juul een goed middeltje tegen kiespijn: kruidnageltinctuur.
Ik kan u vertellen dat het vreselijk goor smaakt, maar wel geweldig helpt!
Bah, bah en nog es bah!
zaterdag, 04 oktober 2003 om 10:18 uur
De regionale kranten die worden uitgegeven door Wegener, 'doen' het op zaterdag niet meer. Zaterdags moet je de krant maar kopen, zo vindt Wegener en heeft er zelfs een speciaal zaterdagabonnement tegenaan gegooid. Maar ja, die gaat natuurlijk alleen over je gen regio, en niet over Twente, Utrecht, Holland en Brabant, om maar eens wat zijstraten te noemen.
Ik snap Wegener wel: hoe meer mensen zich tot de digitale versie beperken, hoe minder papieren kranten zij verkoopt.
En dat is op zich prima, natuurlijk, maar voor iemand die dagelijks nieuws doorspit voor Project 0 is het ronduit irritant!
Feest, alweer!
vrijdag, 03 oktober 2003 om 18:47 uur
En weer heeft T. 't goed gedaan op school, vandaag. Supertopper, deze keer!
Dus hebben we frietjes gegeten (T. mocht kiezen) en gaan we morgen, zoals beloofd, een Kinderboekenweekboek kopen voor onze kleine man: eentje die hij zelf kan lezen!
Bovendien is 't jaarmarkt in de stad (voor de meer 21e-eeuws ingestelden onder u: kermis) en daar duiken we, wat mij betreft, vol in: Ik ben nl. dol op de Octopus (al schijnt die al jaren niet meer zo te heten).
In de molen
vrijdag, 03 oktober 2003 om 14:15 uur
De eerste stap is gezet: vanmorgen ben ik met T. naar Roos (de huisarts) geweest om een verwijzing aan te vragen voor Ackjon. Ackjon staat voor Academisch Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie en is gevestigd op het universiteitsterrein, niet geheel toevallig in hetzelfde gebouw als de afdeling Neurologie waar ik ben geweest voor controles nadat ik de tia had gehad.
De omschrijving van Ackjon is als volgt: Diagnostiek en behandeling (medicamenteus, gedragstherapie, psychotherapie, gezinstherapie) voor kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek. Speciale aandachtsgebieden: Infantpsychiatrie en Biologische Psychiatrie.

Hoeland het allemaal gaat duren voordat het een en ander rond is, weet ik niet. Voor Roos is T. het eerste kind dat ze naar deze instelling doorverwijst. Gelukkig werkt de school heel goed mee en ik heb Roos de namen gegeven van de maatschappelijk werkster en de orthopedagoge.

De molen wordt in gang gezet...
Feest!
donderdag, 02 oktober 2003 om 15:16 uur
T. heeft het heel goed gedaan vandaag op school.
Zo goed, dat hij naar de directeur mocht om een "pluim" op te halen, in vorm van dikke complimenten en snoepjes. En dat mag ook wel want hij was Super-de-Super Topper.
Supertopper wordt je alleen als je je de hele dag goed hebt gedragen en goed hebt meegedaan met de groep. Super-de-Supertopper wordt je als dat is gelukt n je n onderdeel heel goed hebt gedaan. En dat is T. vandaag gelukt!

Ik ben zo trots, dat ik bijna plof! T. is erg blij 'want dat betekent dat ik op mijn computer mag' en ook zijn juf was helemaal in de wolken!
Mopje
donderdag, 02 oktober 2003 om 14:02 uur
Een man trouwt met een doof meisje.
Hij zegt tegen haar: "we moeten een code bedenken:
als ik zin heb in seks, streel ik je linkerborst.
Als antwoord trek je 1 keer aan mijn penis voor 'ja'
en 150 keer voor 'nee. "

Met dank aan Lief ;-)
Nederlander wist Ig-Nobelprijs
07:26 uur
Prijs voor onderzoek homoseksuele necrofiele eend
Conservator K. Moeliker van het Natuurmuseum in Rotterdam ontvangt donderdag de Ig-Nobelprijs voor 'het meest nutteloze onderzoek'. Hij publiceerde in 2001 een artikel onder de titel 'Het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend'.

Een uiterst opmerkelijk ooggetuigenverslag, dat volgens Moeliker grappig is ,,maar de mens ook aan het denken zet over de diversiteit in de natuur''. Moeliker schrok enige jaren geleden op toen een wilde eend tegen de glazen gevel van het Natuurmuseum vloog.
Het dier viel vervolgens twee meter verderop dood neer, waarna de conservator ooggetuige was van een vreemd tafereel. De woerd bleek namelijk te zijn achtervolgd door een soortgenoot, eveneens een mannetje, die het dode dier vervolgens vijf kwartier achter elkaar verkrachtte. Sectie op het eendenkadaver wees uit dat het daadwerkelijk om twee mannetjes ging. Het dode dier is opgenomen in de collectie van het museum.

Wetenschappelijk tijdschrift
Nadat Moeliker de gebeurtenis een tijdje had laten bezinken, besloot hij zijn ervaring op te schrijven. Volgens hem waren er drie opmerkelijke zaken aan het voorval: de woerd vertoonde homoseksueel en necrofiel gedrag en de paring duurde opvallend lang. Het artikel verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift van het museum en in NRC Handelsblad.
,,Ik vind het een grote eer dat ik de prijs krijg. Het is inderdaad een wonderlijk gedrag van die eend. Ik heb het, zoals een bioloog betaamt, netjes geobserveerd en gerapporteerd.''
De conservator is speciaal naar Harvard in de Verenigde Staten afgereisd om de prijs donderdag in ontvangst te nemen. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door het Amerikaanse tijdschrift Annals of Improbable Research, een wetenschappelijk tijdschrift met een grappig tintje.


The Ig Nobel Home Page | Annals of Improbable Research
[lees verder]
Wat zeggen de Runen?
woensdag, 01 oktober 2003 om 10:23 uur
Past: Isa
Cessation of energy, freezing an issue where it stands, cooling relationships, separation, division.

Present: Raido
Safe travel, movement, obtaining justice in an issue, used to keep a situation from stagnating.

Future: Perdhro
Unexpected gains, hidden secrets coming to light, discovering that which has been lost, spiritual evolution.

Rune Caster
Via: Downer
Leesvoer
woensdag, 01 oktober 2003 om 09:08 uur
Vandaag is de Kinderboekenweek begonnen.
Nu zijn wij altijd al behoorlijk boekenkoperig, maar deze week kunnen we er natuurlijk helemaal niet onderuit. Het thema van dit jaar is Diep In Het Bos.
Suggesties voor boektitels, ingedeeld naar leeftijd, vind je hier.
Bits of Freedom
woensdag, 01 oktober 2003 om 08:57 uur
Een verse nieuwsbrief van Bits of Freedom!
Met daarin: nominaties voor de Big Brother Awards 2003, daar gaat de jury nog een hele kluif aan krijgen, want stuk voor stuk zijn de schendingen van privacy om van te rillen... De awards -er zijn vier categorin- worden op 11 oktober uitgereikt tijdens het auteursrechtenvrij muziekfestival, welke is georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van XS4ALL.
Verder in deze nieuwsbrief: minister Donner, die een onderbouwing voor de identificatieplicht niet noodzakelijk acht, het mogelijke spamverbod via wetsvoorstel 'elektronische handel' en de wens van CDA & VVD om de providers aangifteplicht op te leggen.

Privacy? Wat is dat??
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log