missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Kabinet accepteert versoepelingen coalitie
donderdag, 30 september 2004 om 11:39 uur
In Den Haag denken het kabinet en de coalitie-partijen zeker dat "het volk" gek is. Dat we met ons allen geloven dat die "ombuigingen" waar de coalitiepartijen mee aankwamen helemaal alleen en zonder ruggespraak met het kabinet tot stand zijn gekomen. Whoehahaha!!!

Het kabinet en de coalitiepartijen denken dat ze 15 miljoen mensen voor het lapje kunnen houden. Doekjes voor het bloeden, goedmakertjes. Ha! Steek ze maar waar de zon niet schijnt, Vis!

[Kabinet accepteert versoepelingen coalitie]
Nijmegen Centraal
donderdag, 30 september 2004 om 10:17 uur
Gisteren postte ik dit op Nijmegen Centraal.
Virtueel demonstreren
woensdag, 29 september 2004 om 14:49 uur
De FNV-website "Ik demonstreer mee" geeft je de mogelijkheid om tussen de massa te gaan staan met je eigen pion en je eigen leus...
Autisten
woensdag, 29 september 2004 om 11:16 uur
Eveneens uit Nu.nl: "Niet omdat we autistisch zijn, of omdat we niet luisteren."

Nu heeft Zalm dus echt tegen het verkeerde been geschopt! Er zijn godverdomme vele autisten die meer gevoel in hun donder hebben dan dat die Zalm in zijn hele leven zal hebben.
Ga effe een ander lopen beledigen!
Eikel! Hansworst! Koude Vis!
Solidariteit...
woensdag, 29 september 2004 om 11:13 uur
Zalm: offers nodig van burgers
De hervormingen die het kabinet wil doorvoeren in zorg en sociale zekerheid vragen offers van veel burgers, maar ze zijn wel noodzakelijk om ook in de toekomst de solidariteit in de samenleving veilig te stellen. Dat betoogde vice-premier Zalm woensdag tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. [Meer bij nu.nl]

Solidariteit!! Durft die eikel het woord solidariteit in zijn mond te nemen? Ha! Als het niet zo triest was, was het pure humor! Solidariteit... alsog hij enig idee heeft wat dat betekent! Alsof hij in zijn leven ooit ook maar een keer solidair is geweest met 'de burgers'.
Ik zal 'em 'ns wat solidariteit laten voelen. Op de BBQ die vis: tenslotte is de enige goede Zalm een gerookte Zalm!
Stomstomstom
woensdag, 29 september 2004 om 08:05 uur
Gisteravond ben ik er weer ingetuind: "Natuurlijk wil ik T. halen en brengen, morgen."
Lief: "Daar krijg je morgen spijt van!"
Ik: "Dat zien we dan wel weer...".

En "dan' is dus nu: baalbaalbaal stomstomstom!!
Ik geloof dat ik maar gewoon ga, des te eerder ben ik weer thuis...
Oeroude monsterzwam ontdekt
15:38 uur
Zwitserse wetenschappers hebben naar eigen zeggen de grootste zwam van Europa ontdekt. De 'monsterzwam' beslaat een oppervlakte van liefst 35 hectare.
De extreem grote honingzwam (Armillaria ostoyae) werd ontdekt in het Zwitsers Nationaal Park in de Alpen in de streek Engadin in het oosten van het Alpenland.
Het organisme is ongeveer 800 meter lang en 500 meter breed, aldus de federale WSL ((Forschungsanstalt für Wald, Schnee und Landschaft). De leeftijd van de honingzwam wordt op zo’n duizend jaar geschat.
"Het grootste deel van de zwam bestaat uit een ondergronds netwerk dat veel weg heeft van schoenveters”, aldus woordvoerder Muriel Bendel van de WSL. Dat zijn de zwamdraden die ondergronds een steeds grotere oppervlakte innemen. In het najaar zijn de vruchtlichamen te zien, die dan door de aarde heen breken en rond boomwortels boven de grond uitkomen. Die vruchtlichamen zien er bruingeel uit.
De zwam is voor mensen ongevaarlijk. De vruchtlichamen zijn zelfs eetbaar, maar ondergronds kan de zwam heel wat boomwortels aantasten die de boom uiteindelijk kunnen vellen. De honingzwammen worden samen met nekele andere soorten dan ook verantwoordelijk gehouden voor de relatief hoge sterfte onder naaldbomen in het park, aldus de WSL.
Een reden voor de late ontdekking kn zijn dat de zwammen bij mensen alleen in trek zijn wanneer ze nog jong zijn. Oudere honingzwammen schijnen niet meer zo smaakvol te zijn.
Hoewel de Zwitserse zwam mogelijke de grootste van Europa is, valt de zwam in het niet bij de grootste honingzwam van Noord-Amerika. In de Amerikaanse staat Oregon groeit een honingzwam van naar schatting 2400 jaar die een ondergrondse omvang van 890 hectare beslaat. Daarmee is deze zwam zover bekend het grootste levende organisme ter wereld. [Bron: Planet]
[lees verder]
How f*cking American are you?
dinsdag, 28 september 2004 om 12:14 uur

[via: Bareuh]
H6
dinsdag, 28 september 2004 om 09:34 uur
Diep onder de indruk was ik. Zeer diep.
Tot tranen bewogen vanwege het grote verdriet van zovelen.
Het prachtige zingen van Guus en Trijntje, van Paul, van Bløf.
De toespraken van Frits Barend en Job Cohen.

Ontroerend. Dat was het.

[Voor alle fans]
Quizzzz Time!
dinsdag, 28 september 2004 om 08:11 uur
What's The Color of Your Blog Personality?

My blog personality's true color is...
B R O W N

It's all about simplicity and nature. The world is bigger than ourselves. That's why in my blog, I try to shrink the importance of my existence in favor of things that really matter.[En? Wat is jouw blog-kleur?]
[Via: Juul]
Vondst
maandag, 27 september 2004 om 12:37 uur
Jeetje, ik vind me daar een website, waarvan ik dacht: "Waarom heb ik die nooit eerder gevonden?"
Het gaat om: InHex, de Heksen Index.
Forum, links, kalenders met o.a. jaarfeesten en nog veel meer!
Je moet je wel registreren om de meer interessante zaken te kunnen zien/lezen.
JPEG-virus alert
maandag, 27 september 2004 om 10:39 uur
Op het internet is een programma gevonden waarmee het eenvoudig is om een virus aan een JPEG-plaatje te hangen, een soort 'Doe het zelf' kit, zo meldt internetsite Breekpunt. Iedereen die op het plaatje klikt, raakt besmet met het zogenoemde JPEG-virus, alias w32.Perrun. Perrun is het eerste virus dat zich kan nestelen in een JPEG-plaatje.
De besmette afbeeldingen kunnen zowel op het internet te vinden zijn als via de mail worden verspreid. Het JPEG-virus maakt gebruik van een beveiligingslek in Windows. De computergigant heeft inmiddels een patch uitgebracht, die het probleem aanpakt. Gebruikers van Windows XP met Service Pack 2 hebben niks te vrezen.
Via de site van Symantec is het mogelijk om een gratis viruscheck te laten uitvoeren. [Bron: Nu.nl]

Op de website van Microsoft staat meer informatie (zie link patch), onder andere de Windows-software waarop dit virus geen effect heeft. Hieronder valt o.a. Windows98. (Ben ik effe blij dat ik die "oude meuk" heb teruggezet!)
CreaThea
maandag, 27 september 2004 om 09:11 uur
Afgelopen zaterdag, tijdens de Mabonviering, deed ik mee aan een workshop 'Kransen maken'. Ik vond het altijd enorm kunstig, van die kransen met stro en daar van alles op en aan. Dat wilde ik ook wel een proberen.
Ik nam me voor maar gewoon te beginnen en te zien waar het schip zou stranden. Een stukje kippengaas afknippen, vouwen en iets ronds van proberen te maken: het werd een hartje. Prima, dan maak ik een hartje. Om het kippengaas een lapjes stof, daaromheen wat bruin papier dat eruit zag of het uit een shredder kwam. Ik hield het bijeen met groen tuindraad en een rood lint.
Vervolgens stortte ik mij op de rozebottels, wat tijm. Mijn hand vond een kleine sier-mais en lampionnetjes en schikte en herschikte het. Al met al werd het een fraai exemplaar, al zeg ik het zelf.

Het viel me gelijk op dat ik, als ik aan een workshop bezig ben, er vaak de fraaiste dingen uitkomen. Zoals bijvoorbeeld de wastekeningen, die ik bij Beltane maakte.
Weer zeehond in rivier
08:20 uur
In de IJssel bij de Steeg (Gelderland) is een zeehond gesignaleerd. Volgens adjunct-directeur Wim de Kok van zeehondencrèche Pieterburen gaat het om een 'klapmuts'. Deze zeehondensoort wordt hooguit een keer per jaar aan de Noordzeekust gesignaleerd en leeft doorgaans in de buurt van Canada en IJsland.
Het is voor het eerst sinds 1600 dat een zeehond zo diep landinwaarts zwemt. De vorige zwom in de Merwede.
De zeehond werd gistermiddag voor het eerst gemeld door de Groningse binnenvaartschipper Take Boonstra en daarna door andere getuigen.

En nu maar hopen dat dit beestje wel gewoon terug mag naar zee...

[lees verder]
Bezorgdheid over paspoortchips
14:08 uur
De komende computerchips in paspoorten en de opslag van internetverkeer bezorgen de Europese privacydiensten kopzorgen. De Amerikaanse douane kan de chips aflezen op twintig meter afstand, zonder dat de burger het merkt.
De voorzitter van een Europese adviesgroep van privacybeschermers, de Duitser Peter Schaar, heeft dat gezegd in een juridische commissie van het Europees Parlement. Vooral de paspoorten noemde hij een serieus probleem.
De opslag en paspoortchips zijn eisen van de Amerikaanse overheid.
"De Amerikaanse eisen zijn ongelooflijk vergaand", stelde Europarlementariër Edith Mastenbroek (PvdA) donderdag. "De VS hebben duidelijk een andere definitie van privacy dan Europa. Die spanning wordt de komende jaren alleen maar groter". [Bron: nu.nl]
[lees verder]
Post
09:25 uur
Er lag een brief voor me klaar toen ik vanmorgen wakker werd. Een brief van de FNV. Het "Nederland verdient beter"-logo knalde me al geel tegemoet. Een uitnodiging om volgende week zaterdag naar Amsterdam te komen, om te laten horen dat ook ik het niet eens ben met de plannen van de regering.
Het FNV legt de nadruk op het pre-pensioen, en dat is natuurlijk erg belangrijk met name voor die beroepen waarin tot je 65e werken domweg niet haalbaar is. Maar veel belangrijker is volgens mij het gevaar dat ons sociale zekerheidsstelsel beetje bij beetje wordt uitgehold totdat er geen stelsel meer is, alleen nog maar sociale onzekerheid.
Natuurlijk ga ik volgende week naar Amsterdam, dat had ik mij allang voorgenomen. En uiteraard vergezelen Lief en T. mij daarbij.
De FNV maakt het zijn leden wel gemakkelijk: aan de brief zit een gratis treinkaartje gehecht:
Een dagretour voor een treinrit vanuit elk station in Nederland naar elk station in Amsterdam, en vise versa.
Kijk, dat vind ik nou slim: geen smoesjes van: "Ik kan mijn auto toch niet kwijt daar!", of "De trein is me veel te duur". Nee, niet zeuren: zaterdag met alle FNV-leden als sardienen in blikjes naar Amsterdam!
En geen smoesjes!!

[Nederland verdient beter | Keer het tij]
[lees verder]
50.000
zaterdag, 25 september 2004 om 09:17 uur
50.000e bezoeker wordt vandaag verwacht


Ergens vandaag wordt de 50.000e bezoeker sinds 23 april 2003 (de 'revival' van missgien.log) verwacht. Helaas kan ik dat zelf niet vastleggen. Mocht u toevallig zien dat u nr. 50.000 bent, maakt u dan een screenshot van mijn nedstat: u maakt mij er gelukkig mee! :-)
Muziekles
zaterdag, 25 september 2004 om 09:03 uur
T. heeft een stukje geschreven over zijn muziekles. Het staat op zijn eigen website.
De legende van Mabon
08:05 uur
Toen Mabon, zoon van de Welshe godin Modron, pas drie nachten oud was werd hij ontvoerd en gevangen gezet in Gloucester. Maar omdat hij de hond in bedwang had die Culhwch nodig had om de hand van Olwen te winnen, werd hij bevrijd, zo was hij terecht in de grote vertellingen van de Mabinogion. Hier vind je het gedeelte dat verhaalt voer de zoektocht naar Mabon. (Engels)
Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over Mabon. Misschien was hij voordien Maponos, de Keltische god van de Jeugd, die uiteindelijk als krijger in de Welshe mythologie terecht kwam. De Romeinen kenden Maponos en stelden hem gelijk aan Apollo, de god van de waarzegkunst.

hoorn des overvloedsTegenwoordig is het feest van Mabon vooral het feest van de herfstequinox, voor de tweede keer in het jaar zijn dag en nacht in balans. Deze tijd markeert het keerpunt naar de donkere helft van het jaar, tijd om te oogsten. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor al wat ons gegeven is, voor wat we hebben bereikt. Het is een tijd van overvloed welke vaak wordt gesymboliseerd door de Hoorn des Overvloeds.
De balans in de natuur nodigt uit om naar binnen te keren door middel van meditatie. De tijd lijkt langzamer te gaan, we hebben geen haast en komen tot bezinning. De tijd om tot jezelf te komen en terug te kijken. Hierna is er weer ruimte om een blik vooruit te werpen.
Rond deze tijd daalt de Godin af naar de onderwereld. Met haar vertrek zien we de teruggang in de natuur en de komst van de winter. Deze mythe zien we terug in de Sumerische mythe van Inanna en de Romeinse legende van Demeter en Persephone (in het Grieks: Ceres).
In september nemen we ook afscheid van de God van de oogst. Hij is de Greenman , de cyclus der natuur. Hij is de oogst en zijn zaad waarborgt de hergeboorte van de natuur. Deze cyclus wordt gesymboliseerd in de mythe van de God Mabon.

Fijne Mabon en tel je zegeningen!
[lees verder]
Mabon zonder cape
07:39 uur
Mijn cape is foetsie!
Mijn fraaie bruine fluwelen cape is "nowhere to be found". Lief en ik hebben de hele hut al drie keer ondersteboven gezet, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.
Nu is het al even geleden dat ik hem voor het laatst heb gebruikt en waar hij toen is gebleven? Kennelijk heb ik het weer een keer te goed opgeborgen en komt het tevoorschijn als ik er net niet meer mee bezig ben, zo gaat dat altijd hier in Huize Missgien.
Jammer vind ik het wel, want ik zou hem vandaag zo graag hebben omgehad tijdens Mabon...
[lees verder]
"Hannes" terug naar dierentuin
07:26 uur
De babyzeehond 'Hannes' moet terug naar de Duitse dierentuin waaruit hij begin september was ontsnapt. Lenie 't Hart van Zeehondencrèche Pieterburen meldde vrijdag dat zij uitermate verbaasd is over de beslissing van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Het ministerie wil Hannes terugplaatsen naar de dierentuin in Nordhorn. Medewerkers van de zeehondencrèche wisten Hannes begin september in Dalfsen uit de Vecht te redden na een vierdaagse tocht van 80 kilometer. De Duitse dierentuin in Nordhorn had 'Pieterburen' om hulp gevraagd.
De zeehondencrèche werkte mee op voorwaarde dat het zes weken jonge dier na een aansterkingsperiode in zee uitgezet kon worden. De dierentuin zegde dat toe.
Het zeehondencentrum kreeg een fax van het ministerie waarin de repatriëring van Hannes wordt toegelicht. "Kennelijk lijkt de beslissing ingegeven door een sterke lobby vanuit Duitsland en zich met de Nordhornse dierentuin verwant voelende biologen.'' De Zeehondencrèche zal alsnog na een toegezegd gesprek met het ministerie een aanvraag voor een vergunning voor vrijlating van Hannes indienen. Mocht deze beslissing negatief voor de zeehondencrèche uitvallen dan gaat Pieterburen in beroep.

[lees verder]
Koefnoen
vrijdag, 24 september 2004 om 19:34 uur
Vanavond bij de AVRO de tweede aflevering van Koefnoen, het cabaretprogramma van Paul Groot en Owen Shumacher. Groot en Shumacher zijn al bij een groot publiek bekend van het cabaret van Kopspijkers. Bovendien heeft Groot van 1993 tot 1996 de rol van Stan gespeeld bij GTST.

AVRO, Ned. 2, 20.55 uur. Gaan zien!
Nog meer taart
vrijdag, 24 september 2004 om 14:04 uur
Gisteren bakte ik een appeltaart. Maar eigenlijk was ik er niet tevreden over: hij had iets te lang in de oven gestaan en was te donker naar mijn zin.
Dus bakte ik er zojuist weer eentje, nu helemaal afgedekt en ter versiering een aantal halve maantjes. Nu moet ik er wel om denken om 'em op tijd uit de oven te halen. Precies half 3 is hij klaar... en ik hoop dat hij nog mooier wordt dan de eerste.
Als alles gaat zoals ik hoop, kan er vanavond een halve appeltaart mee met T. naar Oma Joke, waar hij dit weekend gaat logeren, dan eten Lief en ik die andere helft dit weekend wel op...
Na 15 jaar gestolen fiets terug
vrijdag, 24 september 2004 om 08:07 uur
Het zal je gebeuren, zeg. Na 15 jaar komt de politie met je gestolen fiets aanzetten. Het overkwam een 73-jarige Velthovenaar Veldhovenaar. Toen hij 58 jaar was, werd zijn -toen nieuwe- fiets gestolen. Hij deed aangifte en hoorde vervolgens, zoals vrijwel iedereen die aangifte doet van fietsendiefstal, niets meer. Toen afgelopen week. De politie had de fiets, een paar weken geleden, aangetroffen bij een dakloze, verslaafde man.
De politie heeft flink recherchewerk moeten verrichten en heeft uiteindelijk de 15 jaar oude aangifte gevonden. De Velthovenaar verklaarde "dolblij" te zijn dat zijn oude karretje weer terug was: "Ik had er nooit meer op durven hopen, maar dit was echt de fijnste fiets die ik ooit gehad heb!"
[Bron: Radio Brabant]
Hazes is niet meer...
donderdag, 23 september 2004 om 17:46 uur

Geboren te Amsterdam op 30 juni 1951 en overleed vandaag in Woerden.

Een fan van Hazes was ik niet, maar het overlijden van een dergelijk ikoon van het Levenslied kan ik niet zomaar voorbij laten gaan.
[André Hazes]
Handig...!
donderdag, 23 september 2004 om 11:47 uur
Baal jij er ook zo van dat je voor een krant moet registreren. Hier is de oplossing.
Herfstlekkernij
donderdag, 23 september 2004 om 10:40 uur
Zaterdag, tijdens de Mabon-viering, dienen wij allen iets van een herfstlekkernij mee te nemen. Zo stellen we gezamenlijk een menu samen, dat altijd wel iets bevat wat de ander ook lekker vind.
Een echte typische herfstlekkernij is voor mij een... appeltaart. En dus zit ik hier met bemeelde handen te schrijven dat ik bezig ben met een heksen-appeltaart, al weet ik nog niet precies hoe ik 'em nu echt hekserig zou kunnen maken: tips, anyone?

[update] De taart staat in den oven. Ik heb er een pentagram van deeg overheen gelegd, in plaats van het klassieke ruitjespatroon. En nu maar hopen dat hij net zo lekker smaakt als dat hij ruikt...!
Gisteravond, ca. 8 uur...
donderdag, 23 september 2004 om 07:47 uur
Ze kwam zomaar binnenlopen, at uit Sam's bakje, speelde met T.'s legoblokjes en mijn hand en een uurtje later nam ze weer de benen.
T. heeft haar "Moesti" genoemd, naar het tekenfilmpoesje van KetNet. Lief en ik keken elkaar aan en zeiden tegelijk: MoooOOOooose!! T. kon er niet om lachen... wij wel :-)
Volk: 'Koningin moet fors inleveren'
15:34 uur
Bijna 70% van de Nederlanders is van mening dat de kosten van de monarchie gehalveerd moeten worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het RTL-programma Editie NL. Bijna een kwart (23%) is tegen een dergelijke draconische maatregel.
Opvallend is dat precies een kwart van de ondervraagden het eens is met de stelling dat Nederland beter af zou zijn met een republiek. Een ruime meerderheid van 65% vindt echter dat kroonprins Willem-Alexander gewoon zijn moeder mag opvolgen. Met de stelling dat de Oranjes hun geld meer dan waard zijn is 33% het eens. Volgens 62% van de ondervraagden is het Koninklijk Huis niet onmisbaar.
Overigens moet koningin Beatrix wel de broekriem gaan aanhalen in het komend jaar. De vorstin krijgt met een netto uitkering van 719.000 euro acht mille minder dan dit jaar. De inkomens van de Oranjes zijn gekoppeld aan het salaris van vice-president Tjeenk Willink van de Raad van State. Daarom zullen ook de toelages van Willem-Alexander, Máxima en Bernhard het komende jaar dalen met 1,1%. Door het overlijden van oud-koningin Juliana, die een miljoen euro per jaar toucheerde, ligt het bedrag dat voor het Koninklijk Huis is begroot overigens al een stuk lager dan bij de vorige begroting. [Bron: FOK/RTL Nieuws]

Ik dacht vanmorgen nog: als Bea en haar kinderen nu eens zouden beginnen met belasting betalen, dan zou de rijksbegroting gelijk een stuk ruimer in haar slappe was zitten. Maar de kosten van de monarchie halveren zou ook een flinke slok op een borrel schelen!
[lees verder]
Ons bin zuunig
09:37 uur
Je kunt echter ook te zuunig zijn. Dom en kortzichtig zijn ze daar in Zeeland, met name in Hulst... Hulst wil af van tijdrovend archeologisch voorwerk bij bouwprojecten
Andere opzet bodemonderzoek


De gemeente Hulst wil af van dure en tijdrovende archeologische vooronderzoeken voor ieder bouwproject. Wethouder B. Pauwels van de gemeente Hulst praat binnenkort met gedeputeerde H. van Waveren over archeologische problemen waarmee met name de historische binnenstad te maken heeft.
Hulst hoopt archelogische onderzoeken voortaan veel sneller af te kunnen handelen dan nu het geval is. Projecten als Onder de Toren (de bouw van winkels, appartementen en een parkeergarage achter de basiliek) schieten momenteel geen centimeter op vanwege duur en tijdrovend archeologisch onderzoek. Een vooronderzoek van enkele weken geleden toonde aan dat er waardevolle historische schatten in de bodem zitten. Bureau ArcheoMedia adviseert een vervolgonderzoek. Daar is echter nog geen besluit over genomen.

Ingewikkeld
Het dagelijks gemeentebestuur wil eigenlijk af van vooronderzoeken.
"Het gaat om een groot gebied. Nu moet voor elk project, hoe groot of klein ook, archeologisch onderzoek worden gedaan. Dat is ingewikkeld en kost veel tijd en geld. Ik wil de gedeputeerde voorstellen een soort project te maken van het hele gebied. Aan de hand van een verwachtingskaart kan dan worden ingeschat waar waardevol archeologisch materiaal in de grond zit. Dat scheelt een hoop voorwerk. Nu weten we niet precies wat in de grond zit. Om snelheid in bouwprojecten te krijgen gaan we de gedeputeerde de andere werkwijze voorstellen."

Gesprek
Wethouder Pauwels en zijn collega E. de Deckere nodigen ook projectontwikkelaar Planoform uit voor een gesprek. Daarbij gaat het over zowel Onder de Toren als de bouw van appartementen op de plek van de oude Sint Bernardusschool aan de ’s Gravenstraat in Clinge. Beide projecten worden door Planoform gerealiseerd. Doordat oudheidkundige Kring De Vier Ambachten een bezwaarschrift heeft ingediend tegen de bouwvergunning voor Onder de Toren, kan de bouw twee jaar vertraging oplopen. Ook tegen de bouw van de appartementen in Clinge maken mensen bezwaar.


[lees verder]
Vondst mammoetkalfje in Oosterschelde
09:09 uur
Amateur-archeologen hebben begin september in de Schaar van Colijnsplaat in de Oosterschelde een schouderblad van een babymammoet gevonden. De unieke vondst is vanaf 25 september een maand lang te zien als onderdeel van de tentoonstelling Oerparade in Naturalis in Leiden, zo liet het museum dinsdag weten.
Eens per jaar gaat een club enthousiastelingen in de Oosterschelde vissen naar fossiele botten, de zogenoemde Kor en Bottocht. Met behulp van een mosselkotter dreggen ze in de diepe aardlagen naar overblijfselen. In de netten van de kotter trof het gezelschap begin september een plat driehoekig stuk been aan. Na een analyse van het bot en een vergelijking met botten uit de wetenschappelijke verzameling van Naturalis bleek het om het schouderblad van een mammoetkalfje te gaan.
De vondst is volgens het museum uniek. Naturalis bezit de grootste collectie mammoetbeenderen van de wereld, maar een schouderblad van een babymammoet ontbrak nog. De algemene opvatting is dat jonge resten als dit schouderblad alleen in de eeuwig bevroren bodem van Siberië bewaard zijn gebleven. Maar door vondsten als deze wordt die opvatting steeds vaker weerlegd.
Duizenden jaren geleden was er in Nederland een grote steppe waar veel mammoetkuddes liepen en graasden. Ook leefden er wolharige neushoorns, paarden en bizons. In Naturalis kunnen bezoekers het babyschouderblad vergelijken met volwassen exemplaren en zien waar het stuk bot thuishoort in een skelet. [Bron: Prov. Zeeuwse Courant]

[Meer van dit soort nieuws vind je op Archeonet]
[lees verder]
Olie op vuur
08:28 uur
Minister Brinkhorst vindt het niet nodig om een poosje te wachten met de volgende mededeling:

Regering nog niet klaar met WW
De ingrepen in de WW betekenen niet dat de werkloosheidsuitkering nu met rust wordt gelaten. Minister Brinkhorst (Economische Zaken) zegt dat woensdag in de Volkskrant. "Over de WW praten we door, daarover zijn in het kabinet afspraken gemaakt."
Het is nu zo dat volgend jaar de drempel voor de WW omhooggaat. Alleen wie 39 van de laatste 52 weken heeft gewerkt en bovendien vier van de afgelopen vijf jaar, komt nog voor een werkloosheidsuitkering in aanmerking. Uit de woorden van Brinkhorst is af te leiden dat het daarbij niet blijft.
(Bron: nu.nl)

De man heeft kennelijk geen enkel gevoel voor compassie of tact. Hebben we net gehoord dat we volgend jaar voor onze broekriemen een paar gaatjes bij moeten maken (want strakker kan het al niet) gooit deze l*l nog een beetje olie op het vuur.
Afzetten, die handel!
[lees verder]
Wonderland
woensdag, 22 september 2004 om 08:00 uur
Prachtig retoriek op Ushering Banality. Gaan lezen! Nu!
Bush, de paus en god.
dinsdag, 21 september 2004 om 15:36 uur
De Geus verdient een koekje van eigen deeg
10:39 uur
GroenLinks roept iedereen op om minister De Geus een koekje van eigen deeg te sturen: doe een maria-kaakje in een envelop en stuur het naar Sociale Zaken. Aanleiding voor deze oproep is het optreden van De Geus in Netwerk eergisteren: ook de minister, met zijn inkomen van honderdtwintig duizend euro, heeft moeite om rond te komen.

Stuur je kaakje naar:
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
t.a.v. Aart-Jan Splinter,
Antwoordnummer 93020,
2509 VB Den Haag.
Een postzegel is niet nodig
[lees verder]
Belgen stappen massaal over op OV
10:31 uur
Sinds oktober 2002 hebben al 8.000 autobezitters in de provincie Antwerpen hun nummerplaat ingeruild voor een gratis abonnement van de bus- en trammaatschappij De Lijn.
In Vlaanderen gaat het in totaal om 19.469 automobilisten. Het project werd twee jaar geleden gelanceerd om de verkeersdrukte te verminderen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. "Gemiddeld krijgen we zo'n 850 aanvragen per maand binnen", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn. "Dat zijn toch dagelijks zo'n 28 Vlamingen die hun auto aan de kant zetten. Een enorm succes. De cijfers overtreffen onze stoutste verwachtingen." Zo'n 37% van de gezinnen ruilt zijn enige wagen in voor een bus-abonnement. "Twee op de drie gezinnen (63%) die hun auto inruilen, beschikken nog minstens over één wagen", aldus Van de Vreken. Vooral alleenstaanden, kinderloze koppels of ouderparen van wie de kinderen uit het huis zijn, laten de nummerplaat van hun laatste of enige wagen schrappen. Hoe minder kinderen, hoe makkelijker een gezin de wagen inruilt. Gezinnen die hun enige auto wegdoen, krijgen voor elk lid van het huishouden een abonnement van drie jaar. Als het om een tweede of derde wagen gaat, hebben ze maar recht op één abonnement. Het overgrote deel van de aanvragers is tussen de 46 en 65 jaar (60%), eenderde is tussen de 26 en 45 jaar. Vooral bedienden en bruggepensioneerden happen toe. Ongeveer evenveel mannen als vrouwen stappen in de ruiloperatie. [Bron: Gazet van Antwerpen, 210904]

Als dat in België kan, waarom kan dat hier dan niet?
[lees verder]
Prinsjesdag
08:57 uur
Deze prinsjesdag zal anders zijn dan anderen.
Natuurlijk, de keuniging rijdt een beetje rond in haar protserige koets.
Natuurlijk, die vis van financiën komt met dat debiele koffertje aanzetten.
Natuurlijk, we krijgen allemaal dingen te horen die we helemaal niet willen horen.
Maar toch is het anders...

het is een begin van verandering:
MPJP is er niet bij (hoezee, hoezee, hoezee!).
Er valt door de keuniging niets nieuws te vertellen, want we hebben het allemaal zelf al kunnen lezen.
Een deel van de kamerleden zal er niet bij zijn, maar op het Spui naar de Troonrede luisteren.

Het moest maar eens afgelopen zijn met die poppenkast: het kost kapitalen en wat levert het ons op? Niets, noppes, nada. De kamerleden hebben een dagje 'vrij' (wat heet), de dames steken elkaar de hoed af met hun loef... eh... de loef af met hun hoed en verder is het allemaal ellende: é&eactue;n Bak Ellende. Geen wonder dat MPJP ineens 'au aan zijn voet kreeg', die durft zich niet meer te vertonen... en de vis grijpt zijn kans schoon om schoon schip te maken.

[Prinsjesdag op het Ministerie van Financiën]
[Prinsjesdag bij het koninklijk huis]
[Prinsjesdag op Kennisnet]
[lees verder]
Blogroll
dinsdag, 21 september 2004 om 08:10 uur
Hij toetut weer! Ik had het zelf al gezien en pas daarna zag ik het antwoord van de guys van Blogroll, dat ze het hele weekend bezig zijn geweest het euvel te verhelpen.
Toch fijn dat ze de moeite namen om me terug te mailen: We experienced problems over the weekend that we've since rectified. ;-)
Aaaaardige jongens en meisjes, daar bij Blogroll: ze vroegen of ik wilde bevestigen of-t-ie 't weer deed...
Hooglanders moeten homo's wegjagen
maandag, 20 september 2004 om 18:18 uur
Het Spaarnwoude park is een favoriete ontmoetingsplaats voor homoseksuelen. Parkmedewerkers vertelden dat ze Schotse Hooglanders gaan uitzetten, in de hoop dat deze de homo's zullen afschrikken.
"De homo's zorgen voor veel overlast voor onze andere bezoekers", zo vertelde de directeur, dhr. VAn Hoogdalem. "Ik heb niets tegen homoseksuelen, maar ik wil niet dat ze sex hebben terwijl er mensen in de buurt zijn. (Bron: Ananova)

Vraag ik me toch af of ze die hooglanders gaan castreren, die kunnen er nl. ook wat van en dàt maakt me een hoop herrie!
Hehe, eindelijk!
12:15 uur
Internet Explorer verliest marktaandeel
Het marktaandeel van Internet Explorer (IE) van computergigant Microsoft is langzaam aan het dalen, zo meldt onderzoeksbureau Websidestory. Het marktaandeel is de afgelopen drie maanden met 1,8 procent gedaald.
IE zal voorlopig marktleider blijven met 93,7 procent marktaandeel. Toch moet Microsoft rekening houden met de opmars van zogenoemde 'Open Source'-browsers zoals Netscape, Mozilla en Firefox. De laatste drie maanden zagen deze browsers hun marktaandeel met 1,7 procent stijgen.
De opmars van deze browsers kan ook te maken hebben met de introductie van Firefox 1.0 vorige week. De definitieve versie van deze browser zal overigens pas eind oktober beschikbaar zijn.
De laatste 0,1 procent ging naar de browser van Apple, Safari. [Bron: nu.nl]

Waarom stap jij ook niet over op Mozilla of Firefox (als je dat al niet doet natuurlijk)

[update: het aantal bezoekers met IE neemt hier ook fors af: precies 50% komt met een IE maar dat is nog veeeel te veel.]
[lees verder]
Ik ben niet gek
08:34 uur
Tot gisteravond twijfelde ik regelmatig aan mezelf: ben ik nu gek: waar is mijn geld gebleven? Ben ik echt zo'n slechte huisvrouw? Kan ik mijn huishoudboekje echt zo slecht bijhouden? Want aan het einde van ons geld, houden we regelmatig een stukje maand over. Elke maand is weer een gevecht om het te redden.
En om nu te zeggen dat Lief slecht verdiend... neuh... dat zit wel snor. Althans, dat was zo. Maar met alle nieuwe bezuinigingen....
Maar gisteravond zag ik het licht: Netwerk had een uitgebreide reportage over de financi�le problemen voor gezinnen met midden-inkomens. Dat was een echte eye-opener voor mij: te weten dat er inderdaad zoveel meer mensen zijn die eigenlijk geen vakantie kunnen betalen, die er niet aan moeten denken wat er gebeurt als de wasmachine ermee stopt, die elke keer weer schrikken als een kind weer nieuwe kleren nodig heeft wegens groeien, die geen idee hebben hoe ze de nodige verbeteringen aan hun -met moeite gekochte- eigen huis aan te brengen, die elke keer in de stress schieten als er weer wordt gesproken over 'hypotheekrenteaftrek' en 'afschaffen'. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan, want de lijst is eindeloos.

Aan de vooravond van Prinsjesdag heeft Netwerk uitgebreid onderzoek gedaan naar de positie van de 'middeninkomens' in Nederland. Ze zijn de ruggengraat van onze samenleving en Netwerk vraagt zich af of ze nog kunnen rondkomen in deze tijden van bezuinigingen. Hier kun je het Word-document met een samenvatting van het onderzoek downloaden.

[update] Zie ook het artikel bij nu.nl
[lees verder]
En nu...
zondag, 19 september 2004 om 17:48 uur
wil ik pappakoeken! Heerlijke pappakoeken gevuld met gebakken champignons, uien en spekkies!
Slurp! Het water loopt me al in de mond...!
Blèèèèh!!
zondag, 19 september 2004 om 16:30 uur
Nu moet ik toch echt eerst die enorme afwas gaan doen... u begrijpt: ik heb er echt vre-se-lijk veel zin in...
Vrije vertaling
zondag, 19 september 2004 om 10:05 uur
Free Translation is een website waarop je jouw website kunt laten vertalen. Geinig, dacht ik, effe proberen... Het hilarische resultaat van het stukje 'Kadootje'.:

Gift
Sometimes I cannot let it and must look I quite simply there just Bluntly on the website. See or it yet something Boeijends bee obtain is.
This morning was it get: a film, taken up in a domestic surroundings (so to see) on which Franc plays with Stef Bundle. Look and splendor only.

Inderdaad een erg vrije vertaling, ja....
[Degenen die gisteravond ook naar Harrie Jekkers hebben gekeken, zullen wel last hebben van enig déjà vù, vermoed ik]
Kadootje
zondag, 19 september 2004 om 08:43 uur
Soms kan ik het niet laten en moet ik domweg even bij Frank op de website kijken. Zien of er nog iets Boeijends bij bekomen is.
Vanmorgen was het raak: een filmpje, opgenomen in een huiselijke omgeving (zo te zien) waarop Frank speelt met Stef Bos. Kijk en luister maar.
Nieuw behang
zondag, 19 september 2004 om 08:24 uur
Gisteren kwam ik via omzwervingen terecht op "The European Homepage For The NASA/ESA Hubble Space Telescope". En daar kwam ik de meest fantastische foto's uit het heelal tegen. En wat denk je? Ze hebben er ook heel veel wallpapers... dat kan er dan zo uit komen te zien:

Ook The Space Telescope.
Tarot-kaarten
13:38 uur
The Hierophant Card

You are the Hierophant card. The Hierophant, called The Pope in some decks, is the preserver of cultural traditions. After entering The Emperor's society, The Hierophant teaches us its wisdom. The Hierophant learns and teaches our cultural traditions. The discoveries our ancestors have made influence the present.
Without forces such as The Hierophant who are able to interpret and communicate traditional lore, each generation would have to begin to learn anew. As a force that is concentrated on our past and our culture, The Hierophant can sometimes be stubborn and set in his ways. This is a negative trait he shares with his zodiac sign, Taurus. But like Taurus he is productive.
His traditional lore can provide a source of inspiration for the creatively inclined, and his knowledge provides an excellent foundation for those who come into their own in the business world.

Which Tarot card are you?

[lees verder]
Omkatkriebels
zaterdag, 18 september 2004 om 12:50 uur
De omkatkriebels hebben weer toegeslagen.
Neenee, niet voor hier (ik ben wel goed maar niet gek!) maar voor Archeonet, mijn archeologisch nieuwslog.

Als alles loopt zoals ik hoop, komt daar in de loop van de volgende week een soort van "Back to Basics"-lay-out...
Niet dat we het al niet wisten.....
zaterdag, 18 september 2004 om 09:56 uur
Nederlander ontevreden over kabinet
Een meerderheid van 79% van de Nederlanders vindt dat premier Balkenende en zijn ploeg hun werk niet goed doen. Meer dan 80% gelooft dat het kabinet de economie niet beïnvloedt of zelfs verslechtert. De meesten, 54%, zijn tegen de ideologie om de burger meer verantwoordelijkheid te geven. Ze hebben liever goede gemeenschappelijke voorzieningen.
Balkenende zelf is ook niet populair: 10% beschouwt hem als premier van alle Nederlanders en 20 procent is gechamermeerd van zijn persoonlijke optreden. Dat blijkt uit een enquête die bureau Motivaction in opdracht van de Volkskrant heeft uitgevoerd onder 2818 Nederlanders.
Zij kregen vragen voorgeschoteld over een aantal impopulaire maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd. Zo wil het kabinet dat mensen tot hun 65ste doorwerken, maar 59% van de Nederlanders vindt dat te lang. [Bron: nu.nl]
Triest
zaterdag, 18 september 2004 om 08:22 uur
Van sommige nieuwsberichten word ik toch wel zo triest!

Zoals deze: Ook miljonairs verplicht verzekerd. Een paar pijnlijke regeltjes:
Verzekerden betalen dan een vaste premie van naar verwachting 1000 tot 1100 euro per jaar. Dat is dus inkomensONafhankelijk: een bijstandsmoeder betaalt evenveel als een rijke stinkerd.
Dat [=de hoogte van de premie - mg] is afhankelijk van de prijs die de zorgverzekeraars aanbieden, want zij mogen met elkaar concurreren en hun winst uitkeren aan aandeelhouders. Nu moeten de ziekenfondsen hun winst nog terugstoppen in de zorg. Winst maken is dus het doel geworden, niet de gezondheidszorg verbeteren. Dat kan niet goed gaan!

Affijn... leest u zelf maar!
Ik zie het zo onderhand steeds somberder in voor de Nederlandse Verzorgingsstaat.
Oude Friese munten gevonden
13:41 uur

Bonifatius-munten in Utrecht gevonden
In de Vinex-wijk Leidsche Rijn in Utrecht is onlangs weer een nieuwe archeologische vondst gedaan. 121 van oorsprong Friese muntjes, de zogenaamde ‘sceatta's’ van begin 8ste eeuw, werden opgegraven.
Sinds in 1997 de eerste paal van de nieuwbouwwijk in de grond werd geslagen, worden regelmatig archeologische vondsten gedaan. Het gebied ten westen van Utrecht wordt al zo'n 3000 jaar door mensen bewoond, wat voor vele overblijfselen heeft gezorgd. In de Vroege Middeleeuwen was de streek relatief dicht bevolkt.
Zo zijn er resten van een Romeinse weg gevonden, en tot twee maal toe een Romeins vrachtschip. Het eerste schip werd gelijk in 1997 gevonden: perfect geconserveerd, 1800 jaar oud en 25 meter lang. Vorig jaar juni vonden archeologen op 150 meter afstand van het andere schip een tweede Romeins schuit.

Bonifatius
De pas gevonden sceatta's stammen uit de tijd van Bonifatius, een christelijke missionaris die in 744 het bisdom Utrecht onder zijn hoede nam. Dit was zijn uitvalsbasis voor zijn bekeringswerk van met name Friezen.
In die tijd streden Friezen en Franken om de macht over het midden-Nederlandse rivierengebied. De Friezen waren echter ook van huis uit handelaren, vandaar de vondst van de munten. Het handelsnetwerk van de Friezen werd overigens kort na 800 door de Vikingen overgenomen.
De Romeinse munten zijn vanaf morgen in het Centraal Museum van Utrecht te bewonderen. Later dit jaar volgt er een tentoonstelling over de Vikingen, en wat zij aan hun plundertochten in het gebied hebben overgehouden. [Bron: Planet]
[lees verder]
Blogroll
vrijdag, 17 september 2004 om 13:26 uur
Volgens mij doet de blogroll het al de hele dag niet...
Everzwijntje in centrum Nijmegen gevangen
10:30 uur
Samen met een aantal burgers, onder wie een krantenbezorger die tevens boswachter bleek, heeft de Nijmeegse politie donderdag in de vroege uren een everzwijntje gevangen midden in de stad.
Rond vier uur kwam de melding dat mensen het dier zagen lopen op de Oranjesingel. Om het verkeer te waarschuwen, plaatsten agenten hun dienstwagen met zwaailichten aan midden op de weg. Met hun politiejacks probeerden ze tevergeefs het zwijn te vangen.
Via de Arksteestraat en de Van Welderenstraat vluchtte de ever tegen het verkeer in naar de Van Schevichavenstraat. Burgers en agenten maakten daar een roadblock waarna een agent kans zag het dier in de houdgreep te nemen. Met hulp van een in de straat aanwezige 43-jarige krantenbezorger die tevens boswachter bleek, plaatste hij het zwijn in een politiewagen. Op het bureau werd het dier - inmiddels 'Eric' gedoopt, naar de centralist van de meldkamer die de eerste melding ontving - overgedragen aan de Dierenbescherming. Daar bracht het beestje de nacht door. Vrijwilligers Flora en Gerard Zweers haalden en passant ook een hondje op dat inmiddels weer bij de eigenaar terug is.

Jachtopzichter W. Donkers stelde gistermiddag vast dat het niet gaat om een Eric, maar om een Erica: een ongeveer tien weken oud vrouwtje. Na een gezondheidscontrole heeft hij het diertje teruggezet in de bossen rond Groesbeek. Donkers schatte de overlevingskansen hoog in. "Op deze leeftijd horen ze nog wel bij de moeder, maar zogen ze niet meer. Ze kunnen zichzelf dus al wel redden. De kans is ook groot dat ze de groep terug vindt. Het reukvermogen is sterk ontwikkeld bij deze dieren."
Hij sprak van een unieke gebeurtenis. "Rond de kinderboerderij bij de Goffert vind je weleens een verdwaalde vos en aan de rand van de stad zie je ook weleens wat, maar zo rond het Keizer Karelplein, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Misschien is ze vanuit het bos opgejaagd. Het is in ieder geval verboden thuis een everzwijn te houden. Dat zou ook niet lukken, ze kunnen anderhalve meter groot worden en breken de boel af."
Drie jaar geleden heeft hij langs het kanaal bij de wijk Hatert een volwassen mannetje van 135 kilo moeten afschieten.
Flora en Gerard Zweers zeiden ook nog niet eerder een wild zwijn te hebben gevangen. "Ruim twee maanden geleden zijn we wel in Lent bij iemand geweest die een wasbeer had gevangen onder een kelderluik. Dat dier ontglipte ons omdat we er nauwelijks bij konden. Dit was een mooie revanche. [Bron: De Gelderlander]
[lees verder]
Steek die maar in je zak, Zalm!
09:11 uur
CPB: kabinet schuldig aan traag herstel economie
Het Centraal Planbureau (CPB) vindt dat het kabinet Balkenende door zijn beleid mede schuldig aan het trage herstel van de Nederlandse economie. Het bureau schrijft dat in de Macro Economische Verkenning (MEV) die volgende week samen met de Miljoennota wordt gepresenteerd. De Volkskrant citeert vrijdag uit de MEV.
"Onzekerheid bij burgers en bedrijven over de directe gevolgen van de diverse maatregelen lijkt een duidelijk herstel van vertrouwen nog in de weg te staan," aldus het CPB.
De economische groei wordt volgend jaar geraamd op 1,5 procent. De onzekerheid waar het CPB op doelt, zorgt er mede voor dat de consument de hand op de knip houdt en het bedrijfsleven minder investeert.
Volgens het CPB "lijkt de stemming meer bepaald te worden door onzekerheid over de gevolgen van diverse maatregelen voor de eigen situatie, een onzekerheid die mede gevoed wordt door de spanningen tussen het kabinet en de sociale partners."

En geef 't ook effe door aan JP: jullie hebben er een zooitje van gemaakt, ruim het zelf dan op, in plaats van over onze ruggen!!
[lees verder]
Mag ik in uw tas kijken?
08:09 uur
Wie dezer dagen boodschappen gaat doen bij de Albert Heijn of de Edah in het naburige Malden, zal die vraag te horen krijgen. Iedereen die er boodschappen gaat doen, moet zijn tas geopend aan de cassière of aan een medewerker aan de deur laten zien. En dat allemaal omdat winkeldiefstal de spuigaten uitliep. En daar wordt dus iedereen, echt iedereen, nu op aangekeken en ieders tas moet worden gecontroleerd. [artikel De Gelderlander]

Ik hoop dat die winkels het niet gaan merken in hun omzet, want ik persoonlijk zou geen stap meer in die winkels zetten. Niet omdat ik zo graag dief (daar ben ik veel te schijterig voor) maar omdat ik het vertik om op te draaien voor de misdragingen van een ander.

Nog even en onze hele wereld bestaat uit controles, camera's, pasjes en zo meer. In een 'vrij land' wonen is nu al een discutabele uitdrukking, want iedere stap die we zetten wordt vastgelegd, iedere email die we verzenden wordt uitgeplozen. Als het zo door gaat, zitten we hier over 10 jaar onder een soort regime waar het communistische Kremlin jaloers op zou zijn geweest.
[lees verder]
Mantra
vrijdag, 17 september 2004 om 07:46 uur
Lief (gisteravond): "Als jij T. morgen gaat brengen, dan ga ik 'em laat in de middag ophalen."
Ik ('n beetje duf al): "Okee, dat is goed."

Vanmorgen 07.00 uur: tuut-tuut-tuut-tuut-tuut tuut-tuut-tuut-tuut-tuut
Ik (heel erg duf): "Verdomme! K*twekker! Waarom heb ik ja gezegd? Waarom? Waarom? Ik moet ook nog naar de trombosedienst voor elf uur!"

En nu zit ik hier 3 kwartier later, nog steeds even duf en maar denken als een mantra: "Ik moet niet vergeten naar de trombosedienst te gaan.... ik moet niet vergeten naar de trombosedienst te gaan.... ik moet niet vergeten naar de trombosedienst te gaan...."

Ben benieuwd....
‘Laat de auto eens staan’
10:08 uur
Ton Hirdes, Nijmeegs wethouder van mobiliteit, vraagt met die boodschap aandacht voor de Week van de Vooruitgang. Van 16 tot en met 22 september worden in heel Europa activiteiten georganiseerd rond lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik. Op het Nijmeegs programma staan onder meer: op voeten en fietsen naar school, tweedehandsfietsenmarkt op Plein 1944 en autovrije dijken.
De auto is een prettig vervoermiddel. Velen gebruiken de auto dan ook regelmatig. Maar is het niet altijd nodig. Autogebruik heeft ook nadelen voor de leefbaarheid van iedereen. Denk aan luchtvervuiling en verkeersveiligheid. Daarom is het beter om de auto wat vaker te laten staan. Vaak is wandelen, fietsen, de bus of de trein een goed alternatief. In de ’Week van de Vooruitgang’ zijn er allerlei acties die dat duidelijk maken. Misschien zijn er meer mogelijkheden dan u denkt!
In deze week werkt de gemeente nauw samen met diverse particuliere organisaties als Milieudefensie en 3VO. Het stadsbestuur stimuleert fietsen en busgebruik met diverse investeringen. Denk aan de aanleg van een fietsnetwerk en fietsenstallingen in het stadscentrum en het doortrekken van de busbaan naar Heyendaal. [Bron: gemeente Nijmegen]
[lees verder]
Het poesje III
09:54 uur
Jammer, maar helaas!
"Ons" poesje heeft er ondubbelzinnig voor gekozen om bij onze benedenbuurvrouw te gaan wonen. Al twee ochtenden ligt hij 's morgens in een mandje voor haar deur. Dat mandje heeft ze er neergezet nadat wij over het poesje hadden gesproken en ik vind het een beetje vals van de buuv.
Maar goed, we hadden ons nog niet echt aan het poesje gehecht, nog geen naam gegeven maar vooral T. is er erg verdrietig over.
Persoonlijk vind ik het ook erg jammer, vooral omdat Sam best goed op het beestje reageerde: hij blies een keer, poesje gaf geen sjoege. Hij blies nog een keer, poesje gaf nog steeds geen sjoege en toen was het kennelijk goed: hij valt 'r niet aan, zoals hij bij iedere andere kat doet die ons balkon durft te betreden, dus hij had 'r kennelijk geaccepteerd.

Om T.'s verdriet iets te minderen: weet er nog iemand jonge poesjes in Nijmegen te geef/koop?
[lees verder]
Keer het tij op Prinsjesdag!
07:39 uur
Laat je mening horen op Prinsjesdag in Den Haag!
Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. Vanaf 13 uur maakt de koningin dan haar rijtour in de Gouden Koets van Paleis Noordeinde, via de Lange Voorhout, naar het Binnenhof in Den Haag. Platform Keer het Tij roept alle toeschouwers langs de route op om met spandoeken en borden hun protest te laten horen tegen het afbraakbeleid van het kabinet. We roepen op om langs de route te protesteren en duidelijk te maken dat iedereen naar Amsterdam moet komen op 2 oktober om 11.30 uur voor de Keer het Tij demonstratie vanaf de Dam. Kritische Prinsjesdagbezoekers kunnen op 21 september voordat ze de rijtour gaan aanschouwen om 11.30 uur even langs Het Plein in Den Haag gaan. Daar zijn dan protestborden beschikbaar.
Zie ook http://www.keerhettij.nl
[lees verder]
2,5 miljard extra bezuiningen
07:37 uur
Kabinet gaat 2,5 miljard extra bezuinigen
Het kabinet bezuinigt komend jaar 2,5 miljard euro extra om de groeiende economische problemen het hoofd te bieden. De bezuinigingen treffen vooral sociale zekerheid, onderwijs, zorg en lagere overheden.
Dat blijkt uit een concept van de miljoenennota, bestemd voor prinsjesdag volgende week. Het concept van ruim 100 pagina's, dat vorige week in de ministerraad is besproken en gedateerd is op 10 september, is in het bezit van deze krant. Het kabinet wilde de informatie geheimhouden totdat de koningin op prinsjesdag de troonrede voorleest. [Lees de rest van de horror bij NRC Handelsblad Van de website van RTL-nieuws, die de Miljoenennota voortijdig naar buiten bracht:
Maatregelen in een notendop

Poremonnee- en ander slecht nieuws
- De no-claim in de gezondheidszorg wordt geen 200 euro, maar stijgt naar 250 euro.
- De koopkracht van alle Nederlanders staat in de min. Sociale minima met kinderen worden ontzien door verhoging van de kinderkorting, en de AOW krijgt een toeslag om de ergste pijn te verzachten. Om de koopkracht van chronisch zieken te repareren wordt het snijden in ziekenvervoer en zelfzorgmiddelen verzacht (25 miljoen). Ook gaat er 25 miljoen extra naar de bijzondere bijstand.
- Pc-privé regeling (al afgeschaft), en dubbel spaarloon wordt afgeschaft.
- Collegegeld gaat voor studenten in september 2005 met 100 euro omhoog.
- Het grijze kenteken verdwijnt.

Socoale zekerheid
- Gouden handdrukken worden gekort op de WW, en het recht op WW wordt ingeperkt.
- Vut- en pre-pensioen worden niet meer fiscaal gestimuleerd.
- WAO wordt hervormd.
- Kabinet streeft naar 40-urige werkweek voor ambtenaren, die er volgend jaar in salaris niets bijkrijgen.
- Als werkgevers en vakbonden in cao's loonstijgingen afspreken, legt het kabinet die niet dwingend op aan de hele bedrijfstak.

Overige punten
- Verlaging vennootschapsbelasting van 34,5% naar 31,5% in 2005, en in de twee jaar daarna tot 30,5% en 30%.
- Er komen drie extra spitsstroken (A1, A13 en A59).
- Meer geld voor AIVD en politie om terreur te bestrijden (10 miljoen extra).
- Tot 2008 in totaal 8.000 cellen extra.
- 120 miljoen extra voor verbeteren veiligheid.
- Er komt een burgerservicenummer voor betere service aan de burgers.
- voor stimuleren wetenschapelijk toponderzoek wordt 100 miljoen uitgetrokken.

Opmerkelijk:
Over het bevorderen en beschermen van de gezondheid: 'Het kabinet heeft drie speerpunten geformuleerd: terugdringen van roken (minister Remkes uitgezonderd), overgewicht en diabetes.'


Ik ben woest! Als een van die rotkoppen hier voor me zou staan, ik gaan slaan! Echt!
[lees verder]
Vlug vlugger vlugst
11:18 uur
We waren vanmorgen bijna bij T.'s school toen ik me bedacht dat we zijn zwemspullen vergeten waren. En aangezien er wel reserve gymspullen, maar geen reserve-zwemspullen op school zijn, zat er niets anders op dan T. af te zetten en vlug vlugger vlugst terug te fietsen naar huis, zijn zwemspullen bij elkaar te grissen en naar het zwembad te racen.
Ik bleek te hard geracet te hebben, want ik heb een kwartier op de stoep van Zwembad Oost zitten wachten op de busjes. Toen ze eindelijk aankwamen, kwam T. met een grote grijns op me af: "Gelukkig ben je me niet vergeten!" Alsof ik dat ooit zou kunnen.
Aangezien Zwembad Oost op steenworp afstand ligt van de AH besloot ik daar mijn boodschappen te doen. Het was druk, en dat om half 10 's ochtends. De cassières hadden kennelijk besloten vroeg koffie te gaan drinken, want er waren maar 2 van de 12 kassa's open en de rijen waren enorm lang. Ik werd een beetje kriegel. Uiteindelijk was ik dan aan de beurt, en terwijl ik mijn aankopen op de band legde, bedacht ik me dat ik nog het een en ander vergeten was: jammer dan.
Een eindje verderop bij de bakker kocht ik het vergeten brood en besloot ik nog een pakje koekjes mee te nemen. Bij het afrekenen schrok ik me rot: € 2,90 voor een pakje koekjes!? Dat was eens maar nooit meer.
Vlug vlugger vlugst door naar W. die wat webdesignboeken van me wilde lenen, daar stond de koffie al voor me klaar. A. was dwarsfluitles aan het geven, dus W. en ik boomden samen over HTML, Javascript en de verdomde commercialisering van het internet.
Ineens zag ik dat het al kwart voor 11 was: nu moest ik vlug vlugger vlugst naar huis, boodschappen uitpakken, wasje draaien, stukje schrijven en dan vlug vlugger vlugst wee terug naar school, want om half 1 is T. alweer vrij en gaan we direct door naar de eerste muziekles.
Iets zegt me dat ik vanmiddag in de loop van de middag uitgeput op de bank in slaap ga vallen...
[lees verder]
Poesje II
woensdag, 15 september 2004 om 07:33 uur

Daar is ze dan, onze zwerfster. Ze zat lekker te eten op het balkon, toen ik met de camera tevoorschijn kwam. Zo vlug als water spoot ze de trap af, en ging onder een rododendron zitten.
Alsof ik me daardoor zou laten weerhouden.
Het was nog 'n beetje donker, vandaar de flitsoogjes...
Het poesje
18:41 uur
Sinds ongeveer een week "hebben" wij een jong poesje. Ik schrijf "hebben", want het is aan komen lopen en dusch eigenlijk niet van ons.
In eerste instantie dacht ik dat de benedenbuurvrouw er een poesje bij had, maar dat blijkt niet het geval. Ze heeft overal al aangebeld, zelfs bij de Dierenambulance achter ons huis, is ze geweest en briefjes opgehangen bij de AH, maar geen reactie. We gaan er maar vanuit dat het een ontsnapt jonkie is of dat iemand 'em buiten de deur heeft gezet, al kan ik me dat laatste nauwelijks voorstellen.
Het is een mooi poesje: wit met rode vlekken; onze Sam, maar dan andersom, zal ik maar zeggen.
Het poesje is nogal bang aangelegd, springt weg zodra je je laat zien, maar hij slaap veelal bij ons op het overdekte balkon: lekker uit de wind en uit de buurt van de Grote Gemene Grijze en het Zwarte Monster van beneden.
En hij laat zich verwennen: zowel bij de buuv beneden als bij ons op het overdekte balkon staat voer en water en vanmiddag -nadat ik vernomen had dat het van niemand schijnt te zijn- heb ik de oude krabpaal-met-slaaphok tevoorschijn gehaald en op ons balkon neergezet: als het dan toch bij ons wil logeren, zorg ik graag voor een goede slaapplek.

Zodra ik de kans krijg zal ik onze kleine logé op de foto zetten, maar vooralsnog is dat nog niet gelukt.
[lees verder]
Taalkeuze
dinsdag, 14 september 2004 om 14:07 uur
Tien jaar geleden ging de Deutsche Welle als eerste Duitse purblieke radiozender online. In die 10 jaar heeft DW-World zich ontwikkeld tot een internationaal erkende born van journalistiek in 30 verschillende talen, waaronder Arabisch, Bengaals, Chinees, Dari en Pashto. Alleen Nederlands schijnen ze niet onder de knie te kunnen krijgen bij de oosterburen: onze taal staat niet in het rijtje met taalkeuzes.
Voor haar verjaardag breidt DW uit naar nieuwe werelden met de introductie van een 31e taal: Klingon.

[Klingon bij Deutsche Welle | Homepage Deutsche Welle met taalkeuzes]
Foutje...
dinsdag, 14 september 2004 om 10:21 uur

[Bron: Funny Pics]
Gorillatweeling
dinsdag, 14 september 2004 om 08:37 uur

Kijk ze eens onbevangen de camera in kijken, deze broer en zus!
De jonge gorilla’s, die gisteren aan de wereld werden gepresenteerd door de dierentuin van Barcelona, zijn de nazaten van de eind vorig jaar overleden wereldberoemde witte gorilla Copito de Nieve, oftewel ‘Sneeuwvlokje’. Zij was de enige albino gorilla ter wereld.
Hun moeder is Kena, de dochter van Copito.
De gorillatweeling, die 26 augustus werd geboren, heeft nog geen naam.
Soft porno
maandag, 13 september 2004 om 20:07 uur
Klaar
maandag, 13 september 2004 om 15:57 uur
Ik verklaar deze herfstomkat voor klaar.
Mocht u onverhoeds rare dingen tegenkomen, dan hoor ik dat graag!
Gefröbel II
maandag, 13 september 2004 om 12:40 uur
Het gefröbel hier thuis is klaar, zover ik kan overzien.
Nu ga ik het online brengen.
Mochten er tussentijds problemen zijn met reageren, laden of mocht u ineens een gewijzigde lay-out zien... geduld, geduld... het komt allemaal wel weer in orde... hoop ik! (fingers crossed)

[Update 14.10 uur] Het zioet allemaal nog niet helemaal uit zoals ik wil. Reacties kan ik niet lezen :(
Moet nu eerst T. van school halen (prioriteiten, prioriteiten) en hoop er straks nog even verder aan te kunnen sleutelen. Tips voor hoe ik de comments weer in orde kan krijgen, mogen naar mijn mailbox...
Groente en fruit: gif eruit!
09:17 uur
Milieudefensie is een actie begonnen tegen gif op groente en fruit: supermarkten die groenten en fruit verkopen met (teveel) gif, krijgen de gele kaart:
Beste Albert Heijn, C1000 en Super de Boer,
Milieudefensie treft regelmatig te veel gif aan op uw groente en fruit. Dat is ongezond en slecht voor het milieu. De maat is nu vol. Met deze gele kaart geef ik u de laatste waarschuwing!
In november laat Milieudefensie uw groente en fruit opnieuw testen. Gaat het weer mis, dan volgt de rode kaart voor de supermarkt die het slechtst uit de bus komt. Laat u het niet zover komen?

Ook een gele kaart uitdelen? Dat kan ook online!
Voorbeelden van verkeerd gif-gebruik:
Albert Heijn verkocht aardbeien met een illegaal bestrijdingsmiddel dat mogelijk een rol speelt bij het veroorzaken van Parkinson.
C1000 verkocht bleekselderij met gif dat op de lange termijn tot een gestoorde ontwikkeling van de hersenen kan leiden.
Super de Boer verkocht druiven die wettelijk gezien niet verkocht hadden mogen worden. Eén tros bevatte zelfs dertien soorten gif!

Goed fruit koop je natuurlijk bij een natuurwinkel!
[lees verder]
Gefröbel
zondag, 12 september 2004 om 17:55 uur
Het weer van vandaag inspireerde me: een herfstig thema moet er op dit log komen.
Klaar ben ik nog niet, hoewel het ontwerp er veelbelovend uitziet.

Nog even geduld... ik hoop dat ik het in de loop van de week online kan brengen.
48 jaar
zondag, 12 september 2004 om 11:26 uur

48 jaar zijn ze vandaag getrouwd, mijn ouders.
En op een vreemde manier ben ik apetrots op ze en voel een groot respect: 48 jaar... dat doe je niet zomaar ff!
Do Not Wannadoo!
11:16 uur
Internetaanbieder Wanadoo gaat zijn klanten software leveren om de computer te beschermen. Abonnees krijgen een firewall, familiefilter en antivirussoftware. Hiervoor moeten klanten wel betalen. Dat meldt internetsite Webwereld.
Wanadoo is één van de weinige providers die klanten maandelijks laat betalen voor de software. Wanadoo PC Firewall kost 1,95 euro per maand. Wanadoo PC Antivirus en Parental Control kosten beide 2,95 euro per maand. Met dit laatste programma kunnen ouders het surfgedrag van hun kinderen controleren. Eerder bood Wanadoo al bescherming op serverniveau, maar de provider wil dat klanten hun computer ook kunnen beschermen tegen hackers en virussen.
Om de software in te schakelen moeten abonnees een activatieprocedure doorlopen bij Wanadoo. Klanten krijgen hierbij een speciale code waarmee de software geïnstalleerd kan worden. [Bron: nu.nl]

======
Bij zulk soort berichten prijs ik mij gelukkig met mijn provider, waar alle veiligheidssoftware gewoon gratis te verkrijgen is! Mocht je onverhoeds toch nog een virus, worm of trojan krijgen, dan bieden ze ook nog een hulplijn via het abusecentre.
[lees verder]
IJswesp
22:42 uur
Voor het eerst sinds mensenheugenis hebben Inuit in het noorden van Canada vliegende wespen in hun woonomgeving gezien. Burgemeester Noire Ikalukjuaq van Arctic Bay ontdekte de insecten. Zijn dorp ligt ongeveer op de 73ste breedtegraad, een flink eind ten noorden van de noordpoolcirkel.

Zoekplaatje: waar is de wesp..?

De dorpsbewoners wisten niet wat voor beestjes het waren en dat ze kunnen steken. In de Inuit-taal Inuktitut bestaat er niet eens een woord voor wesp, zei de burgemeester tegen de Canadese omroep CBC .
De bewoners stuurden foto's naar een onderzoeksinstituut. Het bleek om de soort Vespula intermedia te gaan, die overal in Noord-Amerika voorkomt behalve boven de poolcirkel. Onduidelijk is nog of de insecten er bij toeval waren, bijvoorbeeld meegekomen met een vrachttransport. Het kan ook zijn dat de wespen door veranderingen in het klimaat nu ook boven de poolcirkel kunnen overleven. [Bron: nu.nl]
[lees verder]
Gezondheidsbelasting
10:59 uur
De Duitse minister van Financiën, Hans Eichel, heeft een voorstel gedaan waar we eigenlijk op konden wachten: Vet-belasting. Eichel wil dat mensen met een overgewicht, alsmede mensen die risicovolle sporten beoefenen, meer premie gaan betalen voor hun ziektenkostenverzekering. Hij is van mening dat de menigte niet hoeft op te draaien voor de ongezonde levenshouding van individuen.
De voorzitter van de Duitse doktersvereniging, Dr. Günther Jonitz, heeft echter een alternatief idee. Hij komt met de 'Big Mac-belasting', waarbij op alles waarin suiker, dierlijk vet en zout verwerkt is evenals alcohol-en nicotineproducten extra hoge belasting wordt geheven.
Zijn insteek is dat hoe minder van deze producten je gebruikt, hoe gezonder je leeft en hoe minder belasting je dus betaald. (Bron: Ananova)

Ik schreef het al eerder: het nieuwe offensief is begonnen. In Duitsland neemt het griezelige vormen aan. Terwijl deze mannen toch allen zijn opgegroeid in de jaren van solidariteit; de jaren waarin alles wat we (tot voor kort) bereikt hadden, is bewerkstelligt. Nu breken ze net zo gemakkelijke alle solidariteitsbeginselen weer af tot en doen het in de naam van 'asociaal gedrag'.
Ik vraag me af wie de volgende slachtoffers zijn: de ouderen misschien - die veroorzaken tenslotte ook een behoorlijke kostenpost op de ziekenkostenbalans. Wellicht wordt er binnenkort 'Bejaardenbelasting' ingevoerd: hoe ouder je bent, hoe hoger je premie.
[lees verder]
Tegen beter weten in...
zaterdag, 11 september 2004 om 09:57 uur
Premier Balkenende denkt dat de christelijke identiteit van Nederland blijft bestaan. "Zelfs als niemand meer naar de kerk gaat, betekent dat niet dat je zomaar christelijke wortels wegpoetst. We blijven in die in zin christelijk", zegt hij zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Ja, hoor! Natúúúúúúúúúrlijk!
Hieperdepiep!
zaterdag, 11 september 2004 om 08:57 uur
Zij is jarig vandaag!!
Bij de dokter
vrijdag, 10 september 2004 om 11:25 uur
We konden om 9 uur gelijk bij de dokter terecht. T. liet vol trots zijn blauwe vinger zien. Roos was het ermee eens dat het er niet goed uitzag. Na wat geduw en getrek van Roos' zijde en wat gegil van T.'s zijde was haar conclusie: flink gekneusd. Advies: hand hooghouden d.m.v. een mitella en het hele weekend hoog blijven dragen. Als het na het weekend niet minder dik is, terugkomen en foto's maken.


En daar is-t-ie dan: kind met arm in mitella...

Gelukkig kon hij, tegen de tijd dat ik 'em naar school had gebracht, alweer lachen...
Auwauw, vinger blauw
vrijdag, 10 september 2004 om 07:56 uur
Toen ik gisteren T. van school haalde kwam hij niet naar me toe rennen, zoals gewoonlijk, maar liep rustig en duwde zijn topperkaartje met de achterkant naar boven in mijn hand. Er stond in telegramstijl opgeschreven dat hij een voetbal tegen een vinger van zijn rechterhand had gekregen. Ze hadden het ge-ijst maar het zag blauw.
En of het blauw zag!
Thuis rustig-aan gedaan, en natuurlijk heeft meneer het uitgebuit: "Met Lego-spelen kan ik niet, met de computer mag ik niet... mag ik dan TV kijken...?" Toemaar, jong!
Gisteravond de pijnlijke vinger gespalkt met de vinger ernaast en vannacht is het goed gegaan: goed geslapen en geen pijn.
Vanmorgen (na een roerige nacht voor ons alledrie) het verbandje er weer even af om het verder te bekijken: het was niet dikker geworden, maar wel blauwer (blauwer dan blauw, kan dat?) en zodra de steun eraf was deed het ook weer pijn.
Naar de dokter, zo vond ook T., dus wacht ik nu tot ik kan bellen met de mededeling dat we er ff tussendoor willen.
Koninklijke wiet
donderdag, 09 september 2004 om 23:57 uur
Het is niet de meest gebruikelijke plaats, maar in het park van het koninklijk paleis in de Noorse hoofdstad Oslo, zijn hennepplanten aangetroffen.
Een woordvoerder van het paleis zei dat de planten, waaruit hasj en marihuana gewonnen kunnen worden, inmiddels zijn vernietigd. Wie de hennep geplant heeft, is niet duidelijk. Ook is niet bekend of het gewas was bedoeld als sierplant of dat het om het kweeksel ging van een stoutmoedige hasj- of marihuanagebruiker. Het park bij het paleis valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Oslo. [Bron: rtlboulevard]

Waarom denk ik dan gelijk... Mette-Marit...?
Embrace for impact!
11:23 uur
Na 35 jaar nieuw album van William Shatner
De Amerikaanse acteur, regisseur, producent en zanger William Shatner (73), wereldberoemd als Captain Kirk in de sciencefictionserie Star Trek, heeft zijn tweede album opgenomen. Dat meldde platenmaatschappij Sony woensdag. Shatners debuutalbum The Transformed Man kwam 35 jaar geleden uit.
Op het nieuwe album, getiteld Has Been, zingt Shatner samen met onder meer Joe Jackson, Aimée Mann en Henry Rollins. Hij schreef alle nummers samen met Ben Folds, met wie hij ook het album produceerde.

-----
Aaargh! Neeee!
Kan die man niet gewoon een beetje Startrekje gaan spelen in het bejaardentehuis? Acteren doet hij niet al te best (...) maar zingen kan hij al helemaal niet! Gelukkig zingen ook Joe Jackson en Henry Rollins mee: dat zijn namen waarmee je voor de dag kunt komen!
[lees verder]
Bedrijventerrein wijkt voor natuur
10:56 uur
Renkum lijkt de wereldprimeur te hebben: een compleet bedrijventerrein moet het veld ruimen voor Moeder Natuur.

In 1996 begon het zich te roeren. Onder de noemer "Hert aan de Rijn" werd het plan opgevat om een verbindingsroute aan te leggen tussen de Veluwe en de Rijn. 'Hersenspinsels van natuurfanaten' was het eerste oordeel, maar geleidelijk zagen meer partijen de voordelen van zo'n verbinding, waardoor geïsoleerd levende groepen dieren elkaar makkelijker en veiliger kunnen opzoeken.
In 2000 werd het opeens serieus en kwam het Renkums Beekdal in beeld als mogelijke route. Ecoducten over A12, A50 en spoorlijnen moeten er komen, zodat de dieren kunnen trekken van Veluwe naar Rijn en van daaruit wellicht door naar Utrechtse Heuvelrug of Gelderse Poort.
Sta-in-de-weg was en is industrieterrein Beukenlaan bij Renkum. Maar dat probleem wordt door forse rijks- en provinciesteun (€ 36 miljoen) in elk geval in financiële zin opgelost.
Rubberfabriek Vredestein staakte vorige week de productie en met een andere ondernemer is inmiddels overeenstemming over aankoop en verhuizing naar elders. Met de zeventien andere bedrijven wordt inmiddels gesproken.

Het zal nog zo'n vier jaar vergen om het Renkums Beekdal, inclusief het dan voormalig bedrijventerrein, helemaal klaar te maken voor de natuur. Maar het begin is er. Misschien lopen er over een jaar of 5-6 inderdaad weer herten aan de Rijn...
[lees verder]
Mogge
08:26 uur
Het is iets beter, vandaag. Mijn hoofd begon niet spontaan te bonzen toen ik wakker werd. Er zit wel iets, ver weg, dat een vage poging doet tot, maar dat verkies ik te negeren.
Lief heeft ondertussen zijn weekplanning omgegooid en brengt nu T. naar school. Morgen is hij de hele dag weer in Amstelveen en heeft T. na school weer speltherapie, dus morgen wordt het een lekker rustig dagje voor moeders.
Vandaag doe ik het ook nog rustig an: ik was gisteren op gegeven moment gewoon misselijk van de hoofdpijn, alleen liggen werkte de hoofdpijn tegen.

We zullen wel zien hoe het vandaag gaat...
[lees verder]
Gegeven paard
woensdag, 08 september 2004 om 10:43 uur
Gelezen op Monlog (een Nijmeegs log):
missgien.log
Mooie, maar enigszins chaotische weblog. Is onderdeel van domein missgien.net.


Nou, daar doe ik het dan maar mee ;-)
Hoezee ende Victorie!
woensdag, 08 september 2004 om 09:10 uur
Rookverbod in horeca voorlopig van de baan!
Om kort te gaan:
- Voorlopig mag er gewoon gerookt worden in de horeca.
- Algemene rookverbod niet voor 2009
- Ontmoedigingsbeleid gaat volgend jaar in.

't Zal mijn tijd wel duren, zo vaak kom ik niet in de kroeg. Maar in een restaurant mag ik graag een sigaretje roken als mijn eten op is...
Sh*t
woensdag, 08 september 2004 om 08:36 uur
...word ik alweer met hoofdpijn wakker.
Grmbl, grmbl en nog es grmbl!
Op de fiets
08:17 uur
Gistermiddag ging T. voor het eerste echt op straat fietsen. Samen met papa naar het eind van de straat, alwaar frieten gekocht kunnen worden en weer terug.
Wij wonen in een vrij rustige straat - een paar opgefokte jongelingen met spoilers en veel te grote boxen in hun bolide daargelaten - er wordt rustig gereden, mede dankzij de strategisch aangelegde drempels.
Na wat gehannes met de fietsen stonden ze dan eindelijk klaar om te vertrekken: opstappen en afzetten ging nog wat onwennig, maar al snel reden ze samen richting friettent.
Het was een prachtig gezicht! Lief die goed uitkeek en af en toe vrolijk-trots opzij kijkt en T. die recht vooruitkijkt, zich duidelijk concentreert en fietst, fietst en fietst.
Ik blijf ze volgen totdat het gebladerte van een boom langs de weg me het zicht ontneemt...
[lees verder]
Grmbl
dinsdag, 07 september 2004 om 07:39 uur
Wakker worden met hoofdpijn is NIET fijn!
(Ik hoop maar dat het straks op de fiets uit mijn hoofd waait, anders ben ik vandaag niet gezellig!)
Sneeuwmobiel krijgt parkeerbon in UK
10:27 uur
Een Zweedse man heeft een parkeerbon van £90 (ca. €135) gekregen voor het illegaal parkeren van zijn sneeuwmobiel in Warwick.
Maar de eigenaar van het mobiel, die op een boerderij in Bollstabruk (zo'n 300 km ten noorden van Stockholm) woont, zegt dat hij nooit in Warwick is geweest en hij weigert te betalen.
De bon is uitgeschreven door Euro Parking Collection, die beweren dat zijn sneeuwmobiel op 22 juni gedurende drie uur geparkeerd stond in Warwick.
Nylander vertelt echter dat zijn sneeuwmobiel in zijn schuur staat en dat het nooit Zweden uit is geweest, maar dat alle informatie op de bon, het merk en de nummerplaat, wel klopten.
Euro Parking Collection, een bedrijf in Londen dat parkeerbonnen van buitenlandse vervoermiddelen int, wilde geen commentaar geven. [Bron: BBC]
[lees verder]
Prettig vooruitzicht
maandag, 06 september 2004 om 07:46 uur
kijk maar... :-)
Gedicht
zondag, 05 september 2004 om 09:39 uur
ik heb een steen verlegd
in een rivier op aarde
het water gaat er anders overheen
de stroom van een rivier
houd je niet tegen
't water vindt er altijd
een weg omheen
misschien eens gevuld
door sneeuw en regen
neemt de rivier
mijn kiezel met zich mee
om hem dan glad en rondgesleten
te laten rusten
in de luwte van de zee

ik heb een steen verlegd
in een rivier op aarde
nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten
ik leverde het bewijs van mijn bestaan
omdat door het verleggen van die ene steen
de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan

[Tekst: Bram Vermeulen]
Bram Vermeulen
09:38 uur
Ik las het zojuist bij Nu.nl: Bram Vermeulen is overleden!
In zijn slaap, rustigjes op zijn 57e, terwijl hij op vakantie was in Italië. Bram Vermeulen dood! Dat is onmiskenbaar het einde van een mogelijke hereniging met Freek in Neerlands Hoop.
In het stuk waarin hij wordt gememoreerd staan ook een nieuwtje voor mij: Bram Vermeulen was ooit speler in het Nederlands Volleyballteam. Hij stond al hoog op mijn ladder van eer, maar hij is zojuist weer een treetje gestegen.

Tjesis, Bram Vermeulen.... dood! Ik kan d'r effe nog niet bij...

[Link: condoleance register]

[lees verder]
Historici: Schwarzenegger terug naar school
16:16 uur
Arnold Schwarzenegger moet terug naar school, gezien de inhoud van zijn speech waarbij hij zijn support uitspreekt voor Bush. Oostenrijkse historici zeggen dat de gouverneur van California een paar grove fouten heeft gemaakt die normaal gesproken alleen door scholieren gemaakt worden, toen hij uitspraken deed over zijn vaderland.
Schwarzenegger, tot nu toe Oostenrijk's favoriet, wist politici te schokken met zijn speech op de Republikeinse conventie eerder deze week in New York.
Hij vertelde hoe Oostenrijk een socialistisch land werd na WOII en hij zegt Sovjet-tanks te herinneren in de straten van de stad waar hij woonde. Echter, toen Schwarzenegger in 1968 verhuisde naar de VS was er een conservatieve partij aan de macht in Oostenrijk en geen enkele socialistische minister nam zitting in die regering.
Martin Polaschek, een historicus aan de Karl Franzen Universiteit, verwijt de gouverneur "de oude trukendoos te hebben opengetrokken door de communistendreiging nieuw leven in te blazen ten behoeve van Bush's campagne".
"Oostenrijk werd geleid door een coalitie-regering. Hij haalt een vrij land en een socialistisch land door elkaar", zei Polaschek.
Een ander Oostenrijkse historicus, Stefan Karner, vult aan: "Het is een feit dat hij als kind in Styria geen Soviet-tanks kan hebben gezien. Tegen de tijd dat Schwarzenegger geboren was in 1947, was die provincie bezet door de Britten."
[Bron: Ananova]
[lees verder]
Iedereen wordt een beetje verdacht
11:52 uur
"Wie belde u anderhalf jaar geleden zo lang vanuit de auto op de A2? Welke websites bekeek u zeven maanden geleden tijdens werktijd op kantoor? En waarom zocht u onlangs naar de term 'explosieven' bij Google? De Europese Unie wil het allemaal weten."
Dat schrijft het NRC: "Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Zweden willen dat telefoon- en internetbedrijven voortaan alle telecommunicatiegegevens van hun klanten gaan bewaren. De vier landen hebben eind april een voorstel ingediend bij de EU. De algemene bewaarplicht voor zogenoemde verkeersgegevens zou moeten gelden voor één tot drie jaar en moet ingaan in 2007. Nederland toonde zich vorige week voorstander van het plan en wil het dit jaar, tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap, op de agenda plaatsen.
Het Europese voorstel komt erop neer dat van 450 miljoen Europeanen systematisch wordt bewaard naar wie zij hebben gebeld, ge-smst en e-mail verstuurd, vanaf welke plaatsen zij mobiel hebben gebeld en welke websites op internet zij hebben bezocht. Een algemene bewaarplicht hing al enige tijd in de lucht, maar kreeg een impuls na de terroristische aanslagen in Madrid."

[Leest en Huivert]
[lees verder]
Hannes gaat naar zee
zaterdag, 04 september 2004 om 09:16 uur
Hannes is gevangen. De Duitse zeehond die al vier dagen uit de handen van zijn achtervolgers wist te blijven, is uiteindelijk toch gevangen. Hannes, een halfjaar oud mannetje, zwom gisteravond in de val in de Vecht vlakbij Dalfsen. Hij is nu opgenomen in Zeehondencreche Pieterburen en hoeft niet terug naar de dierentuin. Hannes wordt binnenkort uitgezet in de Waddenzee en zo wordt er zijn ontsnapping met de vrijheid beloont!
Topweek
vrijdag, 03 september 2004 om 15:16 uur
T.' eerste week in groep 4 zit erop. En het is de hele week goed gegaan! Drie keer Supertopper en 1 keer -gisteren- Topper.
Moeders is trots.
Au! Au! Au!
13:44 uur
Brand in historische bibliotheek Weimar
Door een grote brand in de historische Herzogin Anna Amalia-bibliotheek in het Duitse Weimar zijn donderdagavond duizenden waardevolle boeken beschadigd. De vlammen sloegen volgens ooggetuigen hoog door het dak van het kasteel dat de bibliotheek herbergt.

De brandweer, die met vijfhonderd man uitrukte, kon na enkele uren het sein brand meester geven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
De in 1691 gestichte instelling herbergt met naar schatting een miljoen geschriften een uiterst waardevolle collectie boeken uit de Duitse literatuur. Zo bevindt zich in het gebouw 's werelds grootste Faust-collectie. De bibliotheek, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, stond tweehonderd jaar geleden onder toezicht van de toneelschrijver en dichter Johann Wolfgang von Goethe.
Volgens de voorzitter van de Stiftung Weimarer Klassik und Kunstsammlungen moeten circa 30.000 waardevolle boeken als totaal verloren worden beschouwd, waaronder de complete bijbelverzameling. Ongeveer 40.000 boeken zijn beschadigd en moeten diepgevroren worden om uiteenvallen te voorkomen. De schade loopt in de vele miljoenen.
[lees verder]
Meneer Bush,
08:00 uur
Vanmorgen, toen ik nog maar net wakker was, hoorde dat u ons land had geprezen voor "ons" bondgenootschap. U noemde ons land een land dat, net als de andere bondgenoten die troepen hebben gelegerd in Afghanistan en Irak, "het respect van alle Amerikanen verdient". Het spijt me, maar het respect van Amerikanen is niet bepaald iets waar ik op zit te wachten en al helemaal niet vanwege Nederlandse betrokkenheid bij uw bezettingmacht. Een bezettingsmacht van een land dat nooit een ander land 'redt' zonder bijbedoelingen, net zoals deze bezetting om de controle over Iraq's olie te krijgen en te houden. Precies zoals 60 jaar geleden expansiedrift en economische motieven ten grondslag lagen aan de bevrijding van West-Europa. Want als wij geen potentieel nieuw groot afzetgebied waren geweest, hadden we hier waarschijnlijk Duits gesproken. Hetgeen niets afdoet aan de heldenmoed van individuele soldaten, maar de motieven van de leiders van dat offensief waren net zo gekleurd als uw motieven nu.
In tegenstelling tot onze regering vinden de meeste Nederlanders het helemaal niet zo jofel dat wij deel uitmaken van uw zgn. "Coalition of the Willing". Want wij zijn zo 'willing' helemaal niet: u had de oproer moeten horen bij zowel de eerste als de tweede Nederlander die daar in de krijgsdienst gedood werden. Ik vraag me nog steeds af hoe u Balkenede en Zalm zover heeft gekregen: winstpercentage voor Zalm en een persoonlijk gebed voor christenvriendje JP? Of misschien toch landingsrechten op de Amerikaanse vliegvelden. Wie zal het zeggen...
U zei tijdens uw speech nam u het Kerry kwalijk dat hij Amerika's bondgenoten een 'coalitie van de gedwongenen en de omgekochten' had genoemd. "Dat zouden landen als Groot-Brittannië, Polen, Italië, Japan, Nederland, Denemarken, El Salvador, Australië en anderen zijn", zei u. "Bondgenoten die het diepe respect van alle Amerikanen verdienen, niet de minachting van een politicus". Ik zeg u nu: liever Kerry's minachting dan uw "respect", want dat betekent nl. niets. Kerry heeft heel goed begrepen hoe u uw "coalition of the willing" heeft samengesteld: met commerciële en -echt heel fout- sociale chantage. Daar zijn Amerikanen goed in -uw opvolger wellicht ook- maar u spant toch echt de kroon.
Met uw uitspraak dat de wereld een veiliger plaats zou zijn vanwege uw optreden ("We have led, many have joined, and America and the world are safer") wens ik zwaar te bestrijden. Voordat u uw fantasie ging uitspelen over de hoofden van miljoenen armen werden er geen metro's in Spanje opgeblazen, werden er geen buitenlandse burgers lukraak van de straat geplukt om te worden bedreigd, mishandeld en vermoord en waren er geen honderden Amerikaanse soldaten horizontaal terug gegaan naar hun vaderland.
Amerika en Amerika alleen is verantwoordelijk voor deze wanorde in de wereld.

Kerry for President: slechter dan Bush kan toch niet...
[lees verder]
Oeps...
09:24 uur
Stephen Toulouse versprak zich in een interview met Wired en liet zich ontvallen dat hij, als Microsoft-topman niet met Explorer surft: In het interview wordt hij geconfronteerd met de vele beveiligingslekken die de afgelopen maanden zijn ontdekt in Microsoft's browser, de Internet Explorer.
Volgens interviewer Lucas Graves maakt dit alternatieven als Opera en Firefox steeds aantrekkelijker.
Toulouse pareert dit met de opmerking dat beveiliging voor de hele industrie een probleem is. "Vanochtend nog moest ik een update installeren voor Firefox om een fout te blokkeren waardoor een hacker een programma had kunnen draaien op mijn computer", vertelde hij.
In zijn ijver zijn punt te maken lijkt Toulouse hier zijn doel voorbij geschoten. Hij geeft eigenlijk toe dat hij zelf niet de eigen browser, maar die van concurrent Mozilla gebruikt. Wel is hiermee bewezen dat het niet alleen Microsofts browser is die weleens fouten maakt...

[lees verder]
Het Nieuwe Offensief
08:22 uur
Het nieuwe offensief is gisteren in alle hevigheid losgebarsten door de publikatie van een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over (on)gezond eten en alle gevolgen van dien: Jaarlijks sterven 20.000 mensen door verkeerd en te veel voedsel, aldus de Gelderlander.

De jacht op de roker is zo goed als voorbij: we zitten netjes in het gareel met z'n allen: roken niet meer op het werk, in de trein en zelfs op de perrons staan we met ons allen te paffen rond een paal: het geeft de uitdrukking "voor paal staan" een hele andere betekenis.
Maar daar gaat het nu niet over: het gaat nu over de eters. Zoals bijvoorbeeld dat meisje vroeger bij ons in de straat, ze te zwaar (zo noemden we dat toen, want 'dik' was zo'n rotwoord) en dat kwam doordat haar schildklier niet goed werkte.
Deze campagne is er natuurlijk niet voor al die mensen die te dik zijn door een andere reden. Wat dat betreft is vetzucht net als HIV: het gaat erom hoe je het hebt gekregen, niet om dat je het hebt. Althans: dat is de indruk die ik krijg als ik al die filmpjes zie waarin men zich volvreet met alles wat de goden (in dit geval: de gezondheidsfreaks in de regering) verboden hebben. Stereotiepen worden gekneet waar je bijstaat en voor je het weet vinden we allemaal dat dikzijn niet geaccepteerd is. Net zoals het zo onderhand niet meer geaccepteerd is dat je rookt en niet eens probeert te stoppen.

Waar komt die drang tot bekering toch vandaan? Gaat het niet om religie, dan gaat het wel om stoppen met roken. En gaat het niet om stoppen met roken, dan gaat het wel om gezonder eten. Zit het soms in ons Hollandsch Bloed, of is het een erfenis uit de tijd dat Calvijn nog de scepter zwaaide en geheel het volk deed zoals "het hoorde"?
Pleurt op, allemaal! Laat iedereen zijn leven leiden zoals hij of zij dat leiden wil. Bedenk je wel dat die 20.000 per jaar die nu niet gaan sterven, straks wel langskomen voor hun AOW...
[lees verder]
Fiets te koop
15:16 uur
T. heeft een "nieuwe" fiets: eentje waarbij hij niet meer met zijn knieën tegen het stuur aan zit :-/
Hij is er erg blij mee en reed er zelf mee naar huis: eerst nog wat wiebelig, maar steeds overtuigender. Laat dat maar gaan, dat gaat wel goed...

Ondertussen zitten wij nu met een zwaar overbodig exemplaar kinderfiets.
Dusch... kent u iemand die op zoek is naar een fiets voor zijn/haar kind? Schroomt dan niet op hem naar mij te verwijzen! Bent u zelf op zoek, gelijk reageren! Voor je het weet is-t-ie weg!
Maat? 16 of 18 inch (zeker weten doen we het niet) - geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar.
Prijs? We hebben wel een bedrag in gedachten, maar laten er liever op bieden. Bij een aannemelijk bod: gelijk verkocht. Wachten op bieders die meer bieden, doen we dusch niet.

En oja, natuurlijk een fotootjes van dit prachtexemplaar:

[lees verder]
Filmquiz
woensdag, 01 september 2004 om 11:45 uur
Een best moeilijke filmquiz bij Opinionworld.

Mijn score:
Indrukwekkend. Je hebt 10 punten gehaald op een totaal van 10.
Jij bent duidelijk een filmfanaat! In deze quiz kwamen vele verschillende aspecten van de filmwereld aan bod, uit zowel het verleden als het heden, dus hiervoor was een grotere filmkennis dan gemiddeld nodig. Je werkt niet toevallig in het filmwereldje?


Wie kan het evenaren?
Nijmeegse Logs
woensdag, 01 september 2004 om 11:19 uur
Onderaan in de linkerbalk heb ik een rijtje Nijmeegse Logs neergezet. Ik meen dat ik ze allemaal gevonden heb, maar ik kan me natuurlijk vergissen.
Woon jij in Nijmegen en log je ook en wil je jouw log er ook bij? Laat het me dan weten via het reactiescherm (en vergeet je URL niet!)
Goedemorgen
woensdag, 01 september 2004 om 09:34 uur
deze morgen.
Eerlijk gezegd: het wil nog niet erg lukken...
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log