missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Een Europeaantje geboren
dinsdag, 30 september 2003 om 21:40 uur
Zojuist ontving ik een mailtje van vriend "Joel" uit Brussel. J is een goede vriend. Het type van 'we gaan altijd gewoon verder waar we gebleven waren', ook al zien we elkaar soms jaren niet.
J. is vader geworden :)
Vorig week is zijn zweedse vrouw bevallen van een dochter: Louise Saga.
Moeder en dochter maken het goed. Over vader hebben we nog geen nader bericht ontvangen ;)
George W.
dinsdag, 30 september 2003 om 15:34 uur
Een bio van de man die momenteel de chaos 'leidt' in de VS. Met delen waarvan hij waarschijnlijk niet wil dat ze publiekelijk bekend worden...
Banaan mee?
dinsdag, 30 september 2003 om 10:58 uur
Herkent u het? U neemt een banaan mee ergens naar toe en als je 'em dan op wilt eten, is het bruin en ziet er niet meer uit. Daaraan ergerde zich ook Detlef Kruse en hij heeft een er een speciale bewaardoos voor ontworpen.
Geweldig, vind ik dat. Zulke inititiatieven moeten worden beloond. Op z'n minst met een link!
Trein uit... auto in?
dinsdag, 30 september 2003 om 07:45 uur
Ik overwoog vanmorgen, toen ik het persbericht las, zelfs even om mijn rijbewijs te gaan halen.
Treinkaartjes worden per 1 januari 4% (!!) duurder en bovendien mag ik mijn sigaretje niet meer roken van de NS. Sinds een poos is er ook al geen catering meer aan boord van een trein, het personeel van de Kiosk zijn vrijwel altijd chagrijnig of ronduit onbeschoft.
'Waar is de lol van het treinreizen gebleven?', vraag ik me dan af.
Om over de conducteurs maar helemaal niet te spreken: die zitten liever uitgebreid te lezen in de Eerste Klasse dan dat ze kaartjes controleren en/of problemen van reizigers op te lossen, waar ze volgens mij voor worden betaald, en wordt mede daardoor het treinkaartje *nog* duurder.

Het zal er wel niet van komen, dat rijbewijs, want ik zal het mezelf nooit vergeven me in zo'n milieuverslindend apparaat voort te bewegen. Maar het feit dat ik het zojuist even dacht, is een teken aan de wand!
Een gesprek in de bus
12:16 uur
Zij: Natúúrlijk zijn vrouwen superieur!
Hij: Wat een onzin.
Zij: Dat is nu weer typisch mannelijk: iets opzij schuiven met "onzin".
Hij: Vertel me dan eens: waarom zouden vrouwen superieur zijn, volgens jou?

Zij: Dat is heel eenvoudig: vrouwen kunnen meerdere dingen tegelijk. Vrouwen zijn in staat om een baan te hebben, kinderen op te voeden én een huishouden te runnen. Dat bewijst al dat vrouwen een veel beter organisatie-talent hebben dan mannen. Mannen kunnen niet eens een stofzuiger vasthouden en tegelijkertijd op hun kind letten, laat staan dat het eten op tafel komt als zijn vrouw thuiskomt van het werk.
Hij mompelt wat.
Zij: Vrouwen zijn bovendien mentaal sterker, kunnen beter tegen stress en hebben bovendien een macht die mannen nooit kunnen hebben: ze kunnen leven op aarde brengen.
Hij: Maar daar hebben ze wel een man voor nodig.
Zij: Eén man is voldoende, hoor. Eén man en 10 vrouwen levert -in principe- 10 zwangerschappen op. Eén vrouw met 10 mannen kan nooit zoveel product opleveren.
Hij: Dat maakt de man superieur, volgens mij.
Zij: Doe je nou zo dom, of ben je het echt? Kijk, een wereld zou prima kunnen bestaan met slechts een paar exemplaren van de mannelijke soort: dat zal het voorbestaan van de soort niet bedreigen, maar andersom is de mensheid in no-time uitgestorven.
Hij mompelt weer iets.
Zij: Wát zeg je?
Hij: Niets... niets bijzonders
Zij: Dat is ook zoiets: mannen gaan confrontatie het liefste uit de weg of slaan er gelijk op. Vrouwen kunnen beter praten en zullen problemen bij voorkeur willen oplossen zonder geweld.
Hij zwijgt.
Zij: Dus je bent het met me eens?
Hij: Nee, maar jouw vrouwelijk superioriteit dat zal toch nooit willen accepteren.
Zij werpt hem een vernietigende blik en toe en kijkt de rest van de rit uit het raampje.
[lees verder]
Wat is dàt nou weer?
maandag, 29 september 2003 om 07:44 uur
''Michielszomertje''
Deze term kwam ik tegen in een nieuwsbericht van Radio 10 FM.
Een Michielszomertje? Nooit van gehoord!
Van Dale heeft er ook nog nooit van gehoord... weet u het wel?
Ik ben benieuwd!
Soms...
zondag, 28 september 2003 om 17:43 uur
... heel soms vind ik het jammer dat ik geen auto rijd of bezit. Bijvoorbeeld als ik zoiets tegenkom!
Words, words, words
zondag, 28 september 2003 om 12:31 uur
Als u net zo'n woordengek bent als ik, als u net zo graag woordspelletjes speelt, en als u dat ook het liefste in het Engels doet omdat u nu eenmaal een masochist bent, zou u zich bij Merriam-Webster Online best wel eens kunnen vermaken.
En: er is ook een online-dictionary - altijd handig.
Dokter Wie?
zaterdag, 27 september 2003 om 11:34 uur
In 2005 komt Doctor Who terug op de Engelse TV, zo meldt de BBC.
Doctor Wie? Doctor Who, je weet wel, die rare tijd- en ruimte-reizende mafkees met die lange gebreide sjaal.
Wie de nieuwe Doctor gaat spelen is echter nog een grote vraag.
De BBC pakt uit met artikelen over de fenomenale Doctor:
Time proves no match for the Doctor
Viewers miss Doctor Who the most.
Robert Palmer overleden
vrijdag, 26 september 2003 om 19:26 uur
Robert Palmer is op 54-jarige leeftijd in Parijs overleden. De Britse zanger overleed aan de gevolgen van een hartaanval, zo meldt de BBC vrijdag.
Palmer werd vooral bekend met zijn hits Addicted to Love, Some Guys Have All the Luck, Didn't Mean to Turn You On \ en Every Kind of People. Palmer was voor een tweedaags verblijf in Parijs om uit te rusten van een optreden in Groot-Brittannië.

update 27/9 www.robertpalmer.com
update 28/9 Swiss burial for Robert Palmer
Politiek Interactief
07:54 uur
Remkes en Donner in interactief debat
Internetgebruikers kunnen donderdagavond online discussiëren met de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie). De ministers zijn dan te gast in De Publieke Verant-woording, een serie webprogramma's die live wordt uitgezonden via internet. De uitzending, de derde in de reeks, staat in het teken van onveiligheid, criminaliteit en overlast in het midden- en kleinbedrijf (MKB). De ministers hopen dat vooral ondernemers en werknemers uit het MKB met klachten, ideeën en oplossingen komen in de discussie over de aanpak van onveiligheid.
De kijkers van de webuitzending kunnen via hun toetsenbord vragen stellen aan de ministers. Ook worden ingezonden videoboodschappen vertoond in de rubriek 'de 60 seconden van'. De uitzendingen vinden eens in de twee weken plaats.
Volgens woordvoerder F. Wassenaar van De Publieke Verantwoording werd de eerste webcast bekeken door 800 internetters; de tweede door 400. Interactieve webuitzendingen op het gebied van voetbal of entertainment in Nederland trokken tot nu toe gemiddeld 1000 tot 1500 bezoekers. (Bron: ANP)
[lees verder]
Nijmegen Promotion
vrijdag, 26 september 2003 om 07:41 uur
De fototentoonstelling Nijmegen over de Brug ter gelegenheid van het verschijnen van de uitgave Nijmegen over de Brug – Kadernota Beeldkwaliteit van de gemeente Nijmegen is te zien van 2 t/m 28 oktober in het Open Huis in het Nijmeegse stadhuis, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur.
En nu even serieus II
13:00 uur
Goed nieuws!!

Woman sentenced to stoning freed An appeals court has freed a Nigerian mother sentenced to death by stoning for adultery.
Amina Lawal, 31, was originally sentenced two years ago for having a child out of wedlock but her sentence was delayed until she could wean her baby, Wassila.
Thursday's decision by the Shariah Court of Appeal in Katsina was the fifth appeal for Lawal, a single, illiterate mother of three.


Van Amnesty:
Amina Lawal is vrijgesproken
Amina Lawal is vandaag door het Sharia Hooggerechtshof in Katsina vrijgesproken.
De 31-jarige Nigeriaanse werd vorig jaar veroordeeld tot dood door steniging wegens overspel. Dit was de tweede keer dat Lawal beroep aantekende tegen het vonnis. Amina had geen advocaat tijdens de eerste rechtszitting. Bij haar hoger beroep werd Amina ondersteund door Nigeriaanse en internationale vrouwen- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International.


Zie ook: De Telegraaf | ANP via Trouw

[lees verder]
Malta
donderdag, 25 september 2003 om 11:56 uur
Malta is voor mij een ideaal land.
Het is klein, je kunt er overal komen met het plaatselijke OV en er is veel te zien:
de phoenisiërs waren hier al, de romeinen volgden. Vervolgens kwamen de moslims die een prachtige stad achterlieten en in de Middeleeuwen drukten de Kruisridders hun stempel op de eilandengroep.

Eigenlijk had ik vandaag in Malta willen zijn, voor een conferentie over de tempels.
Maar helaas: Bruin kon dat niet trekken en nu zit ik me hier thuis vreselijk te ergeren. Want ik had daar willen zijn, tussen allemaal "echte" archeologen. En vanwege de rondleiding door het Hypogeum, waarschijnlijk het oudste menselijk bouwwerk ter wereld.

Wie meer wil zien/weten over Malta, klikt hier of hier
En nu even serieus
09:10 uur
Heel serieus!

foto BBCZoals je wellicht hebt vernomen in het nieuws is er in Nigeria een vrouw die veroordeelt is tot steniging vanwege het feit dat ze een kind kreeg terwijl ze niet getrouwd is. Voor deze steniging zal deze vrouw, Amina Lawal, tot haar nek worden ingegraven en vervolgens door middel van stenen worden gedood. Het is cru het zo op te schrijven, het is ook cru het te moeten lezen, maar het is natuurlijk nog veel erger dat dit werkelijk staat te gebeuren anno 2003.
Gisteren ontvang ik een e-mail met daarin het verzoek of ik de petitie wilde tekenen. De persoon in kwestie kon niet weten dat ik dat allang gedaan heb, maar het heeft me wel op het idee gebracht om te proberen u allen hier te mobiliseren om en masse deze petitie te ondertekenen.
25 september (da's dus MORGEN!!) zou het vonnis worden voltrokken.
Doe er nu nog aan wat je kunt!

Lees hier het verhaal van Amina
Onderteken hier de petitie
[lees verder]
Bus-avontuur
18:17 uur
Twee keer per week gaat T. naar speltherapie. Dat is in hetzelfde gebouw als de school en hij gaat er dan ook gelijk uit school naar toe en blijft daar tot 5 uur.
Dat betekent dat ik hem tegen 5 uur moet ophalen, en dat valt niet altijd mee. Vandaag was ook weer zo'n dag: de lucht was grijs en grijzer en ik besloot helemaal met de bus te gaan....
Om kwart over vier liep ik de deur uit, met regenjas en al. Ervaring heeft geleerd dat de bussen eerder vroeger dan later vertrekken en ik wilde er geen missen. Ik was de deur nog niet uit, of het begon te regenen. Ik zat nog niet in de bus, of het was weer droog. Vier minuten: totdat we op het station aankwamen en ik daar moest wachten op de bus die me naar de St. Maartenskliniek kon brengen. En ja, hoor, ik stond nog niet, of het begon weer te regenen, en ik stond er maar liefst 10 minuten en onder de overkapping was geen plaats meer, tenzij je ervan houdt om als de spreekwoordelijk haring in de even spreekwoordelijke ton gepakt te zitten. Een duidelijk uitzondering op de regel, deze te late bus.
Normaal gesproken gaan er twee bussen naar plaats van bestemming:, één gewone lijnbus en één schoolspitsbus. Da's prettig, want die rijdt bijna rechtsstreeks naar de Kliniek, het eindpunt. Helaas rijdt deze niet meer om 5 uur: dan worden alle leerlingen geacht thuis aan hun huiswerk te zitten en de rest van de pasagiers moet wachten.
Ik was net op tijd: ze hadden net afgesloten. Ik greep T. zijn jas en rugzak en nam hem gelijk weer mee: ik wilde met dezelfde bus terug, die op het eindpunt stond te wachten totdat hij weer terug mocht rijden... en dat zou niet lang meer duren. In gedachten hadden we de bus echter al gemist en ik zag ons al een kwartier staan wachten, boven op die heuvel in regen en wind. Daar had ik dus echt geen zin in. Gelukkig haalden we hem net, we zaten nog niet of hij reed al weg. Onze aansluitende bus, sloot niet aan: hij was al weg, dus stonden we alsnog een kwartier te wachten op het station: uit de regen maar in de volle wind. Ben benieuwd hoelang het duurt voor ik mijn haren uit de war heb gekregen
[lees verder]
Logeren
dinsdag, 23 september 2003 om 11:37 uur
Juul had haar zaakjes niet helemaal in orde en is nu genoodzaakt te verhuizen naar de logeerkamer. Hopelijk duurt 't niet te lang...
Stekelenburg overleden
18:01 uur


Burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg is maandag aan het begin van de middag op 61-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gezegd. Stekelenburg legde vorige week woensdag zijn werkzaamheden neer. Hij had slokdarmkanker.
De oud-vakbondsman was sinds juli 1997 burgemeester van Tilburg. Hij werd op 20 januari geopereerd aan slokdarmkanker. Na een aanvankelijk voorspoedig herstel kreeg hij te maken met een terugslag. Er werden nieuwe tumoren gevonden, die met een chemokuur werden behandeld.
Stekelenburg wordt 29 september in besloten kring gecremeerd. Voorafgaand daaraan is er een afscheidsbijeenkomst in de Heikese kerk in Tilburg. Het gemeentebestuur heeft besloten tot en met de crematie de werkzaamheden en externe activiteiten van de wethouders tot een minimum te beperken.
Stekelenburg is thuis te midden van familie overleden, aldus de gemeente. (ANP-bericht 17.35 uur)

Ik heb 'm vorig jaar ontmoet tijdens een jaarvergadering. 'k Vond het een sympathiek man.
[lees verder]
Nou, daar zijn we mooi klaar mee... :(
17:01 uur
De Hoop Scheffer nieuwe secretaris-generaal NAVO
BRUSSEL (ANP) - Jaap de Hoop Scheffer wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Dat heeft de NAVO maandagmiddag in Brussel bekendgemaakt.
Het is nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zijn werkzaamheden in Brussel begint. De Hoop Scheffer volgt de Brit Lord Robertson op die in de loop van december vertrekt na vier jaar NAVO-chef-schap.
Lord Robertson of Port Ellen liet in januari dit jaar weten dat hij aan het einde van het jaar zou opstappen als NAVO-baas. In juni van dit jaar viel de naam van De Hoop Scheffer voor het eerst als mogelijke opvolger. Maar gedurende de zomer waren er nog meer kandidaten. De Canadese vice-premier Manley bleef het langst in de race.
De afgelopen weken nam de steun voor de Nederlandse minister snel toe. Hij liet een goede indruk achter tijdens het ontbijt bij president Bush op 4 september en kreeg vervolgens openlijk de steun van Noorwegen en België. Ook Duitsland en Frankrijk schaarden zich achter de Nederlander.
De scheidende secretaris-generaal Robertson, meent dat zijn opvolger ,,super gekwalificeerd'' is. ,,Ik ben erg blij met het besluit om De Hoop Scheffer aan te wijzen als nieuwe secretaris-generaal'', liet Robertson maandag in een eerste reactie weten.
Volgens Robertson heeft de Nederlandse minister al zijn collega's geïmponeerd met zijn beoordelingsvermogen. Robertson stelt dat de NAVO voor uitdagende tijden staat. ,,Ik ben verheugd dat we de juiste man gevonden hebben om ervoor te zorgen dat de NAVO 's werelds succesvolste defensiealliantie blijft.''

bron
[lees verder]
Oja!
maandag, 22 september 2003 om 07:56 uur
Foto: Geert Nijs

Heppie Herfst!!
;)
Mogge
maandag, 22 september 2003 om 07:50 uur
Nou, dat zal weer even wennen zijn, na zo'n weekend vol met weg enzo.
T. is ontzettend lief en werkt vreselijk goed mee, vanmorgen. Dat is heerlijk om dat ook eens mee te makne: ik heb nu zelfs nog tijd om te posten én om een kop koffie te drinken, zonder dat ik weg moet rennen zodra ik op "enter" heb gedrukt ;-)

Later!
Foute worm
zondag, 21 september 2003 om 12:23 uur
Windows-gebruikers: opgelet!
De laatste dagen ontvangt menigeen mailtjes met 'updates' van Microsoft. Althans, zo lijkt het. In werkelijkheid bevat de mail een worm die het op alle windowsbesturingsprogramma's heeft voorzien.
Maukie
zondag, 21 september 2003 om 11:34 uur
Maukie is een internet-kat die het erg gezellig vind als je even langskomt en haar kroelt op haar kop of met haar speelt (via de muis).
Foto's Keer Het Tij!
zondag, 21 september 2003 om 11:31 uur
Ik ga op zoek naar foto's van de demonstratie. De creativiteit die mensen hebben vertoond is vast veel en vaak vastgelegd: het stikte werkelijk van de fotografen in, om en bij de demonstratie.

IndyMedia | SP | Rood Petje | Wind Chimes

(indien ik meer vind, vul ik aan)
25.000 (Vijf-en-twintig Duizend!!!)
19:50 uur
Meer demonstranten op de Dam dan verwacht
Tussen de 20- en 25.000 mensen demonstreerden zaterdag in Amsterdam tegen de kabinetsplannen. Tot deze schatting komt de politie en de organisatie Keer het Tij in een gezamenlijke verklaring.
Ongeveer 25.000 mensen hebben zaterdag in Amsterdam gedemonstreerd tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Dat zijn er veel meer dan waar de organisatie aanvankelijk op rekende. Actiecomité Keer het Tij verwachtte 10.000 mensen die mee zouden doen aan de manifestatie. de mijne...
"Het blijkt dat er een enorme woede is in dit land'', verklaarde R. Danen van het actiecomité. Uit heel Nederland kwamen demonstranten naar de hoofdstad. De organisatoren hadden vanuit 25 steden speciale bussen laten rijden. De demonstratie is rustig verlopen.
Afgevaardigden van politieke partijen als de PvdA, GroenLinks en de SP liepen mee met de protestmars. Ook kerkelijke, milieu- en migrantenorganisaties waren van de partij, evenals afdelingen van de FNV en reizigersorganisatie Rover. Bij Keer het Tij hebben zich ruim 350 organisaties aangesloten, met een achterban van 250.000 leden.

Lees verder bij Nu.nl

Er zullen in de loop van het weekend wel overal foto's verschijnen op websites, zoals deze bij Bas.
Ik had helaas geen camera bij me, Lief had de zijne en was vergeten batterijen te halen voor
[lees verder]
Zeg NEE tegen Balkenende II
zaterdag, 20 september 2003 om 09:08 uur
Vandaag heb ik iets anders aan mijn hoofd dan loggen:

Uit eigen tuin
vrijdag, 19 september 2003 om 19:00 uur
Heerlijk waren ze.
Ik kreeg ze mee van mijn ouders en ze smaken werkelijk verrukkelijk. Ze zijn kleiner dan in de winkel, heb pitten, maar zijn zoveel lekkerder dan ik ooit heb geproefd: druiven uit eigen tuin!
Sammie
vrijdag, 19 september 2003 om 17:42 uur
Sammie's favoriete plekje in huis is de open trap naar de zolder. Zo kan hij alles prima in de gaten houden en boven speelt het zo leuk tussen de treden door. Dus pakte ik eens de camera terwijl Sammie lekker lag te liggen...Het is duidelijk dat hij daarvan niet bepaald gediend was...
Uit
vrijdag, 19 september 2003 om 09:18 uur
T. en ik gaan vandaag samen een dagje op stap: op bezoek bij opa en oma.
Dusch: later!
Verkeerd 'verbonden'
09:17 uur
Gistermorgen ontving ik het eerste mailtje;
dag ***,

Long time no talk (jaartje of 16 17). Hoe is het met je. Heb net de herhalingvan Man bijt Hond gezien.
Erg leuk, interessant onderwerp.
Toch stond ik versteld van andere dingen. Het land en de keuken van fam. ********. Dat is lang geleden. Mag ik van jeugdsentiment spreken? Denk het wel.
Wie ik ben? Ik heb vanaf 1986 een anderhalfjaar iets met je jongste zusje gehad.
Ciao,Krijg nou? Ik heet geen ***, ik ken geen fam. ********..., dus ik reageer met:
Ik ben bang dat u 'verkeerd verbonden' bent.


Waarop een tweede e-mail, gisteravond:
da's niet fijn om te lezen
we hebben het hier over het eerste kindervriendje van je zusje ****** (is samenwonend en geloof getrouwd - misschien?).
We zijn nog 'ns een keertje op een feestje van je (toen je op kamers woonde) blijven slapen.
Broer *****, zus van ******(van ******), beste vriend *** (******, woont nu tegenover mij inde ursula flat)
Je hebt je ouders citroën gecrashed op de hoek van de Rijkel.
En we hebben een keer samen een bekeuring gehad, omdat je met een auto geen fiets mocht slepen.
Al enige idee?
Ciao,


Heel interessant allemaal, maar over wie het ook gaat: ik ben het niet! Dus maar weer een mailtje terug:
Sorry, maar je vergist je echt.
Ik heb geen zus die ****** heet.
Broer ***** en zus ****** zegt me ook niets.
Ik rijd geen auto, dus een citroën crashen... nee, sorry
Ursulaflat?
Bovendien heet ik geen ***, maar Gien
Ik ben geen man, edoch een vrouw.
sorry


Waarop vanmorgen nog éénreactie kwam:
excuseer...


Ik vind het best sneu voor ****** en voor ***, het ziet er naar uit dat ze een leuke geschiedenis delen. Jammer dat ik hem niet kon helpen...

[lees verder]
2500
donderdag, 18 september 2003 om 11:03 uur
Zojuist heb ik het 2500e nieuwsbericht geplaatst op Project 0!
Persoonlijk ben ik er best trots op dat we (Joost en ik) dat hebben gepresteerd: 2500 archeologische nieuwsberichten in 7 maanden tijd!
Weet u het nog?
donderdag, 18 september 2003 om 08:00 uur


Ik ga straks een kaartje halen voor de bus vanuit Nijmegen!
Komt U a.s. zaterdag ook?
Dan zullen we het Kabinet BalkenEllende eens laten weten wat we van hun 'beleid' vinden!!!
Veronica
donderdag, 18 september 2003 om 07:51 uur
Een echte fan van Veronica op TV ben ik nooit geweest. Ik vond het altijd al te veel bloot, te veel geleuter en te weinig goede programma's. Nu komt Veronica weer terug op TV. Er is maar één reden dat ik hier melding maak van het feit dat a.s zaterdag Veronica de plaats in gaat nemen van V8 op TV, en die reden is Enterprice: de laatste creatie van Roddenberry, in Nederland nog niet op televisie geweest.
Waarschuwing!
donderdag, 18 september 2003 om 07:02 uur
Het wordt warm vandaag:

Bier & Co
woensdag, 17 september 2003 om 16:07 uur
De boodschappen waren net in de fietstassen geladen, toen Lief's mobiel ging. "Werk", gebaarde hij en liep een eindje bij ons vandaan. Ik ging met T. op een trap zitten wachten, in de schaduw. We speelden "ik zie, ik zie..."
Vlakbij ons was een man bezig een krat bier achterop zijn fiets te bevestigen. Mijn geoefende oog zag dat de snelbinders veel te slap waren, ik nam echter aan dat de man dat zelf ook wel in de gaten had.
Hij reed de oprit op naar de weg en draaide naar links. Een klap, gerinkel en gesis en een zacht gevloek.
Ik keek Lief in de ogen: de lachrimpeltjes verraadden dat hij het ook had gezien en hij moeite moest doen om bij het gesprek te blijven.
Even later rolden flesjes bier naar beneden, sommigen verloren hun kostbare vocht onderweg, anderen bleven dicht. Ze rolden alle kanten op.
Later, nadat de man zijn flesjes had verzameld en wij huiswaarts reden, zagen we dat de schade beperkt was gebleven toen hij voor het stoplicht stond te wachten. Zijn knokkels zagen wit, zo stevig hield hij de krat vast: er misten maar 5 flesjes.
Zo is er altijd wel wat...
woensdag, 17 september 2003 om 13:02 uur
Driejarige Peuter rijdt met auto etalage binnen
Een 3-jarige peuter is dinsdagmiddag in Deventer met de auto van zijn moeder een winkel binnen gereden. Volgens de politie ontstond er grote ravage in de winkel en is de schade aanzienlijk.
Terwijl de moeder met de peuter aan het winkelen was, wist het ventje de sleutels van de auto in handen te krijgen. Hij startte de auto die nog in de versnelling stond en reed vervolgens door de etalageruit van een kledingzaak. De in de winkel aanwezige klanten wisten de auto te ontwijken. Niemand raakte gewond, aldus de politie.


Bron: Nu.nl

(Alweer een reden om geen auto te rijden)

Zon!
woensdag, 17 september 2003 om 10:06 uur
Ooooh, wat is het een heerlijke dag!
Ik ben net op: Lief heeft T. naar school gebracht: ik mocht uitslapen.
Met de zandkorreltjes van Klaas Vaak nog in mijn ogen, maak ik eerst een kopje koffie en maak een rondje 'langs de velden', so to speak.

Later!
Runner up
dinsdag, 16 september 2003 om 22:57 uur
Wordblog is een scrabble-spel. De logger bedenkt elke dag een combinatie en aan jou om de meeste punten te behalen, in het Engels wel te verstaan.
Vandaag kon ik voor het eerst inzenden en won nèt niet. Maar 't kan me niks bommen: ikke is apetrots!
PEENS
Troonrede
dinsdag, 16 september 2003 om 21:56 uur
Nog steeds verveeld?
dinsdag, 16 september 2003 om 15:11 uur
Hier iets waarmee u wel even zoet bent: Integrale tekst Troonrede 2003
M&M's
dinsdag, 16 september 2003 om 14:09 uur
Een spelletje met M&M's met het irritante rode emenemmetje die je van commentaar voorziet als: "I got places to go... make a move" en "You might me what we like to call a thinker"... kostelijk!
Verveeld?
dinsdag, 16 september 2003 om 12:54 uur
www.bored.com of www.i-am-bored.org houdt je wel even bezig.
Mogge
dinsdag, 16 september 2003 om 10:01 uur
Zo! Kopje koffie, croissantje, krantje oline: MiSSGieN is er klaar voor....

smikkel!
De draak
maandag, 15 september 2003 om 15:31 uur
"Ik ben Topper!", lacht hij met tegemoet. Ik lach terug, want als T. topper is, is dat reden tot lachen. "Maar twee kleine vergissinkjes", had Juf gezegd.
T. is blij. Niet omdat hij Topper is, dat maakt hem niet zoveel uit. Nee, T. is blij omdat hij nu op zijn computer mag spelen. De moeilijke versie van The Quest For The Golden Dragon!
Puzzelcomplot
maandag, 15 september 2003 om 13:32 uur
Een aantal van mijn vast puzzelsites werkt vandaag niet zoals ze zouden moeten: de spelletjes willen domweg niet laden.
En als ik mijn dagelijkse portie puzzel niet krijg, dan word ik heel sjagrijnig. Gelukkig doet MiniClip het nog wel...
Mogge
maandag, 15 september 2003 om 07:04 uur
Na een goede nacht slapen, lijkt het inderdaad dat de hoofdpijn verdwenen is.
Maar voor hoe lang: 'k ga nu het Monstertje wakker maken...
Halve hoofdpijn-dag
zondag, 14 september 2003 om 21:05 uur
't Was vandaag nog niet veel beter. Nadat ik had gegeten en even achter de PC had gezeten, kwam de hoofdpijn in alle hevigheid terug.
Lief en T. gingen naar oma J. en ik had het huis alleen. Lekker rondgescharreld in m'n kloffie, de 'Gilmore Girls' gekeken.
Nu heb ik het gehad: ik ga naar Paaseiland-beelden kijken op de Belg, lekker vanuit mijn bedje.
Morgen zal het wel over zijn...
Zo is er altijd wel wat...
10:49 uur
Duinrell met de billen bloot:

Attractiepark Duinrell staat voor aap: het park weigerde twee 16-jarige meisjes uit Stadskanaal te helpen toen na een duik in het zwembad de kleding en andere persoonlijkheden van de meisjes uit een van de afgesloten kluisjes bleek te zijn verdwenen. Als het aan Duinrell had gelegen waren de beide meiden in badpak teruggereist van Wassenaar naar Stadskanaal!
Gelukkig dachten agenten -die kwamen nadat de meisjes belden, hetgeen Duinrell weigerde!- van de Politie Haaglanden daar anders over en zorgden ervoor dat de meiden kleding, eten en drinken kregen; ze werden naar het station gebracht en ouders werden ingelicht.
Als 1e reactie op de klacht verwijst Duinrell de ouders naar de huishoudelijke regels waarin staat dat het betreden van het park voor eigen risico is. Daarom wil Duinrell ook geen cent van de 280 euro schade voor onder andere verdwenen kleding, make-up en mobiele telefoon vergoeden.
Wel mogen de beide meisjes samen met hun familie een weekendje gratis in een van de huizen, maar daar hebben ze geen behoefte aan.
Uiteindelijk reageert Duinrell als volgt op de aantijgingen van de families: ,,er naar het zich laat aanzien inderdaad iets fout is gegaan. De zaak is met de betrokken personeelsleden besproken en tegen hen zijn passende maatregelen genomen. Wij hebben het gevoel dat wij de kwestie met de betrokken gezinnen correct hebben afgehandeld. Wij hebben ons verontschuldigd en als compensatie beide gezinnen een weekendverblijf aangeboden. Dat bedrag vertegenwoordigt een hogere waarde dan de door hen beweerde geleden schade. Gelet op ervaringen in het verleden en om precedentwerking te voorkomen betalen wij schade in principe nooit cash uit. Mensen kunnen daarvoor eventueel ook terecht bij hun reisverzekering.''

Duinrell, daar kikker je van op?
Het lijkt er eerder op dat Duinrell een hele Kouwe Kikker is...

[lees verder]
Hoofdpijn-dag
zondag, 14 september 2003 om 09:12 uur
Gisteren had ik de hele dag hoofdpijn. En niet zo'n klein beetje, nee, echt een vervelend aanwezige pijn achter mijn ogen en ter hoogte van mijn voorhoofd. Pijnstillers werkten niet.
En toen ik dan ook nog bericht kreeg van de Trombosedienst dat mijn bloed veel te dik was en ik mijn dosis voor die dag moest verdubbelen, toen sloeg de schrik me om het hart... niet nog een keer een tia - of erger! Niet nog een keer... niet nog een keer...
Om een uur of half 1 hield ik het niet meer en ben ik gaan slapen - drie uur later maakte Lief mij wakker: de hoofdpijn was nog steeds zeer aanwezig.
Gisteravond rond een uur of 6 werd ik ineens verschrikkelijk misselijk, ik leegde maag en galblaas en ging terug naar bed... Ik heb nog drie hapjes gegeten, wat gedronken, keek Inspector Frost zonder geluid en ben uiteindelijk in een gezegende slaap gevallen...
Vanmorgen werd ik wakker, vrijwel hoofdpijn-vrij... en ik heb honger!! Tijd voor ontbijt!
Die durft...
zaterdag, 13 september 2003 om 16:36 uur
Ha! Er is bezoek op mijn website. Ik ben MiSSGieN... wie is er met mijn andere NickName vandoor...:
Joe Pie Sie
zaterdag, 13 september 2003 om 11:55 uur
Dus dacht ik vanmorgen: Als T. nu lekker zijn spelletje zit te spelen, kan ik op mijn gemak naar Discovery kijken. Helaas... het mocht niet zo zijn: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!
Alle stekkers gecontroleerd: alles zat zoals het moest zitten; de tweede tv in huis gecheckt: ook sneeuw; bij de buren gecheckt: ook sneeuw; rekening betaald want dat gaat automagisch.
Toen bleef er nog maar 1 mogelijkheid over: 0900-1850 (10 cent p/m).
De telefoon gaat over: "alle medewerkers blablabla ... 5 minuten wachttijd".
Dat houd ik nog wel vol ...
5 werden 10 en 10 werden 15 minuten, waarbij er een pingelmuziekje klinkt en om de 30 seconden een dame mij vertelt dat "alle medewerkers blablabla" en er bovendien steeds een klikje waarna een seconde stilte: 'ha! Denk je dan: ik krijg iemand aan de lijn!' Helaas ... het hele riedeltje begint weer van voren af aan.
Maar na 16 minuten krijg ik dan eindelijk een zeer vriendelijke edoch ietwat vermoeid klinkende jongeman aan de lijn: " ... grote storing ... grootte nog onbekend ... excuses lange wachttijd ... vanmiddag weer beeld ... "

Ik heb hem hartelijk bedankt en hem succes gewenst: hij klonk of hij dat wel kon gebruiken...
Johnny
zaterdag, 13 september 2003 om 09:19 uur
Op de website van Johnny Cash staan een groot aantal muziek clips.
Mijn favorieten? A Boy Named Sue en The Man Who Couldn't Cry.
lego dot com
zaterdag, 13 september 2003 om 08:48 uur
Sinds een week is T. computer weer operabel. Echter, pas gisteren had hij zich zo goed gedragen dat hij met zijn computer het internet op mocht. Zijn doel: www.lego.com. Daar kun je nl. online adventures spelen. Gisterenavond, na het eten, zette ik de computer voor hem aan... een uurtje, dacht ik, dan gaat hij naar bed. Maar hij was zo ontzettend enthousiast, kwam elke keer met sterren in zijn ogen vertellen wat hij nu weer had bereikt en uiteindelijk, drie uur nadat hij was begonnen en na diverse onderbrekingen (papa gedag zeggen / mama even een knuffel en een kus komen brengen) had hij de Gouden Draak te pakken!
Reactie van de kleine computerfreak: "Ja, maar het was de makkelijke versie, hoor! De moeilijke, nee, die kan ik echt nog niet!"

Link: The Quest for the Golden Dragon
ZO!!
vrijdag, 12 september 2003 om 15:16 uur
Dat is weer es effe wat anders....

(De foto van Majestic Moose was zo inspirerend, dat ik het niet kon laten om er gelijk maar een nieuwe lay-out tegenaan te gooien)

En het feit dat dit entry nr. 1000 is, is puur toeval!
Johnny Cash overleden
vrijdag, 12 september 2003 om 12:21 uur
Ik kreeg een mailtje van Lief met daarin de URL van het volgende bericht: Country legend Cash dies

Ik ben een liefhebber van country (ja, vreselijk, hè?) en Johnny is voor mij echt een legende.
Ik ben NIET BLIJ!!
Hoera!!!
vrijdag, 12 september 2003 om 10:54 uur
Vandaag zijn zij 47 jaar getrouwd!!
Van harte, allebei!! Op naar de 50...!
Kleurenpracht
vrijdag, 12 september 2003 om 07:52 uur
Ik ben straks eerst langs de Trombosedienst, tot die tijd vermaakt u zich wel:

ballon_ark (23k image)

De fraaiste hetelucht-ballonnen in de vreemste vormen.
Mogge
vrijdag, 12 september 2003 om 07:30 uur
*gaaap*
Gisteravond vèèèèl te lang zitten fröbelen... nu kleine oogjes.
't Is maar goed dat T. vanmiddag speltherapie heeft... kan ik een dutje doen ;-)
Ssssst!
donderdag, 11 september 2003 om 20:47 uur
<fluistertoon>
Niks verklappen hoor, maar volgens mij is Gien stiekem met 'n omkat bezig!
</fluistertoon>
Samhain
donderdag, 11 september 2003 om 12:34 uur
Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer zover: Samhain vind dit jaar op 8 november plaats.
Dit jaar organiseert Turning Wheel een Samhainfeest in Nijmegen, voor ieder paganist die maar komen wil.
Het programma vind je hier.
Het is mogelijk om je met een groep op te geven, dusch:...

.. heeft u zin om dit jaar de heidense jaarwisseling met een groep gelijkgestemden te vieren, laat het me dan weten. Het lijkt mij erg gezellig om met meerderen te gaan. Het is niet goedkoop (ca. 17,50 euro) maar daar heb je dan ook eten, diverse workshops, Keltische muziek en nog veel meer voor.

Indien nodig kan ik ook nog wat slaapruimte aanbieden, maar dan moet je zelf wel iets meenemen om op en onder te slapen ;-)
Xit Weblogger :(
donderdag, 11 september 2003 om 07:48 uur
Het is over, het is uit. Weblogger.nl, Nederlands bekendste weblogportal stopt ermee. Na bijna vier jaar online te zijn geweest vindt de maker het welletjes.
(...)
"Het was leuk en we hebben veel plezier aan dit project beleefd. Maar... de rek is er na een paar jaar wel uit."

Lees het hele persbericht
Dat betekent op z'n minst dat er een nieuwe initiator nodig is voor de jaarlijkse omkatdag.
Hieperdepiep!!!
donderdag, 11 september 2003 om 07:30 uur
Vergeet u niet haar te feliciteren, vandaag! Het is al lullig genoeg om op deze datum jarig te zijn, tenslotte ;)
Alfawattus?
woensdag, 10 september 2003 om 18:55 uur
Kostelijk stukje over alvabetizegang bij Jolie
Alhamra
woensdag, 10 september 2003 om 11:39 uur
Al sinds afgelopen zaterdag is het jaarlijkse Circus Colourful City weer in het Nijmeegse neergestreken. Op het Kelfkensbosch, voor het museum dit keer. In samenwerking met het Valkhofmuseum is het thema van deze week Alhamra: een culturele ontmoeting over het thema "Thuis", waarbij het accent ligt op de vermenging van culturen.
Hier vindt u het programma: Vanmiddag komt Hakim, die al jarenlang bekend is met het Circus
Een droom van een man...
woensdag, 10 september 2003 om 10:17 uur
Nou ja, het was eigenlijk een nachtmerrie.

Gisternacht (van zondag op maandag, dusch) had ik een zeer levendige droom. Het soort droom waarvan je, als je wakker wordt, niet zeker weet of het nu echt was of niet. U kent ze vast ook wel.
Mijn droom ging over Lief. Het was geen fijne droom, want Lief had mij ingeruild voor zijn ex, en mijn vriendin A. Hij had de koffers gepakt en was met T. bij haar ingetrokken.

Het was zo écht, dat ik wakker schrok met de tranen in mijn ogen! Ik keek naast me, zag Lief liggen en wist toen zeker dat het 'maar' een droom was geweest en ik viel weer in slaap... om vervolgens in weer precies dezelfde droom te belanden.
Spooky, echt heel spooky!

Toen ik 's morgens wakker werd van de wekker en ik me realiseerde dat ik twee maal dezelfde droom had gehad, wilde ik het aan Lief vertellen: je had zijn gezicht moeten zien, onbetaalbaar!!
3x7
dinsdag, 09 september 2003 om 13:31 uur
Miche stuurde me deze foto, waarmee ze niet alleen mij, maar ook Juul blij mee maakt ;-)

Vraag ik aan Lief: "Hoe oud ben ik hier?"
"Ergens in de 20."
"21, misschien?"
"Nee, ouder: zo zag je eruit toen ik je leerde kennen."
"Lief: ik was 21 toen jij me leerde kennen..."

Hier is 't ie dan: mijn 3x7=21 foto:

(pop-up)
Koningin Beatrix dood?
dinsdag, 09 september 2003 om 11:26 uur
Op 21 augustus is Koningin Beatrix overleden, aldus "CNN".
Volgens de bron is het een grap.
Tjonge jonge, wat heb ik gelachen zeg.... NOT!
Gien in 15 woorden...
dinsdag, 09 september 2003 om 10:53 uur
Onbeschaamd legde zij het verzoek naast zich en smeet het stokje met een bloedgang hier binnen: glassplinters spoten uiteen, de koffie ging om en het stokje belandde keurig op mijn toetsenbord.
De uitdaging neem ik wel graag aan. Ik beschrijf mijzelf in de volgende 15 woorden:

Impulsief
Lief
Kattig
Milieufreak
Geschiedenisgek
Filmliefhebber
Kattengek
Lezer
Fietser
Roodharig
Heks
Moeder
Echtgenote
Dochter
Schoondochter

Ik ben het overigens wel met Juul eens dat het belachelijk is om jezelf in slechts 15 woorden te beschrijven. Dus vult u maar vrolijk aan... eens kijken wat u over mij te zeggen heeft... ;-)

[update 13:16 uur] Oeps! Ik moet het stokje natuurlijk wel even doorgooien: Miche! Vangen!!
Asjemenou!!
dinsdag, 09 september 2003 om 09:41 uur
Toen Lief zaterdagavond de foto's downloadde naar zijn computer, om ze vervolgens door te sturen naar mij, sprak hij vol verbazing: "Ik ken er eentje van!"
"Oh, ja? Wie dan?"
"Alex!" en hij pakte de foto erbij.
"Waarvan ken je die dan?"
"Van het werk: hij is een collega."

Ik roep het al jaren, en het wordt er niet minder op: Internet is een dorp!
Goeie Tip!
dinsdag, 09 september 2003 om 07:01 uur
Via een van de mailinglists van Women On the Web (beter bekend als de legendarische Webgrrls) stond een link naar een e-mailadres encoder. Het wijzigd je e-mailadres in ASCII-code waardoor geen spammer het meer kan herkennen: hier kun je 'em vinden.
Zucht!
maandag, 08 september 2003 om 18:43 uur
In de moordende tijd van 3 uur (180 minuten) heeft T. zijn kamer opgeruimd. Het is een klusje van een kwartier, hooguit een halfuur...
Maar goed... er kan gegeten worden!
Nieuw!
maandag, 08 september 2003 om 11:30 uur
Hebben jullie mijn mooie nieuwe indexpagina bij missgien.net al gezien? Ik kan er zelf uuuuren naar kijken '-)
Fijn begin van de week...
maandag, 08 september 2003 om 07:37 uur
Echt wat je zegt: "relaxed de dag beginnen..."
Om 3 minuten voor 7 vanmorgen heb ik T. al flink de waarheid moeten zeggen en 'em duidelijk moeten maken dat niet luisteren gewoonweg niet meer kàn!! Hij was onder de indruk en ik had de smoor in want zo wil ik de nieuwe week niet beginnen natuurlijk.
Vrijdag is hij naar de directeur gestuurd vanwege zijn wangedra (dat moet haast wel een familierecord zijn!) En denk je dat hij onder de indruk is?
Ben je gek!? Vrijdagmiddag en -avond nog wel. Toen stond het huilen hem nader dan het lachen.
Maar het weekend? Niks hoor! Lachend vertelt hij dat hij echt niet meer weet wat er daar besproken is...
Ik word er onderhand echt wel moedeloos van!
Oh Help!
zondag, 07 september 2003 om 21:04 uur
De Egypt-week bij Discovery!! Zou ik het toch bijna vergeten.
Je weet wel: Nefetiti's mummy wordt breed uitgemeten, vanavond. Edoch: menig Egyptoloog is er zeker van het dat om een man gaat!
Is Nefertiti de eerste transseksueel???
Is-tie nou helemaal besode...
zondag, 07 september 2003 om 18:28 uur
Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken is bereid een groot deel van het Nederlands buitenlands beleid over te laten aan de grote lidstaten van de Europese Unie. Meer bij: Nu.nl

...
Hij's fijn!
zondag, 07 september 2003 om 11:04 uur
't Was gezellig... en dat was 't.
Nieuwe gezichten: Mikmak; Juul & Gooly, Ron en Alex(ander).
Bekende gezichten: Ton & Bareuh.

Met dit kwartet heb ik de meeste tijd doorgebracht en dat was errug gesellug.
Verder heel veel mensen gezien, maar weinig mensen gesproken. Ik verrekte van de kiespijn en daar word ik niet bepaald vrolijk van. Als er onder u zijn die vonden dat ik gisteren 'druk' was: maakt uw borst maar nat als ik me de volgende keer wel goed voel :-]
Later...
zaterdag, 06 september 2003 om 12:08 uur
Ik ben d'r klaar voor: Lief's camera is gebruiksklaar, alsmede mijn mobiel. Mijn humeur trekt vast wel bij, al haal ik nog wel effe een nieuwe voorraad Panadol Plus - dat betekent dus geen alcohol voor mij, vandaag...
Dusseh... tot later: IRL of hier!
Mogge!
zaterdag, 06 september 2003 om 11:52 uur
T. is vaak 's morgens vroeg al erg vrolijk... zo ook hier:

Grmbl
zaterdag, 06 september 2003 om 09:30 uur
Ik hoop dat mijn humeur nog wel een beetje opknapt voordat ik naar afzak naar het Amsterdamse...
Zingende zaag (cont'd) of Ouwe Lullen
vrijdag, 05 september 2003 om 11:54 uur
Het was weer fantastisch, al misten we The Mighty Gil-T wel, hij is vervangen door een donkere Texaanse met een veel beter figuur, dat wel. Maar Gil T. is beslist de betere bass-speler.
Ik moet wel bekennen dat Guy's magie gisteravond geen kans had: we gingen te vroeg weg en zijn eindsessie is altijd het meest fantastisch. Ik heb echter "Oh, Mona", "Don't Turn Me In"en "The Monkey Speaks His Mind" gehoord . Het laatste is een nummer over George W. die de rol van aap heeft toebedeeld gekregen van de zanger. Ik wist wel dat er een reden was waarom ik zo dol ben op die jongen ;-)

We hebben het volgehouden tot de eerste pauze, toen begon het bier en de joints hun tol te eisen. Tel daar bij op dat Lief al de hele avond 'die blik' had en je kunt wel raden dat we liever naar huis gingen :)

Oppas P. was daar ook best blij mee, want ook hij moest vanmorgen weer vroeg op.
Vrolijk
vrijdag, 05 september 2003 om 07:34 uur
Kijk, daar wordt ik nu vrolijk van:

Vrij zonnig en droog. Vanavond in het zuidwesten meer bewolking. Middagtemperatuur tussen 21 graden in het Waddengebied en 25 graden in het zuiden van het land. Eerst een zwakke oosten- tot zuidoostenwind, later meest matig.

Bron: Weerbureau HWS
Goed nieuws!
18:21 uur
Vandaag heeft het Gerechtshof in 's-Gravenhage arrest gewezen in de slepende zaak Scientology vs Spaink & XS4all (en in de loop der jaren een 20-tal andere providers en individuen): de vrijheid van meningsuiting heeft gewonnen.

"Het hof concludeert dat de publicaties van Spaink met citaten uit werken van Scientology volledig rechtmatig zijn. Het gerechtshof stelt dat in deze zaak de vrijheid van meningsuiting niet hoeft te wijken voor de handhaving van het auteursrecht."
(Uit: Persbericht XS4ALL)

"Volgens het Gerechtshof moet in de gegeven omstandigheden het beroep van Spaink en de providers op de vrijheid van meningsuiting boven het auteursrecht van de Scientology Kerk worden gesteld. Het hof zag daarom -anders dan de Haagse rechtbank- geen aanleiding de providers te veroordelen."
(Uit:Persbericht Gerechtshof)

Verwacht wordt dat $cientology naar de Hoge Raad stapt, en dan komt vervolgens nog het Europese Hof... Maar vooralsnog zijn "we" blij!
[lees verder]
Dat gaat de goede kant op!
16:03 uur
Europees Parlement voor homohuwelijk
Het Europees Parlement wil dat homo's en lesbiennes in alle lidstaten moeten kunnen trouwen. Ook zouden ze kinderen moeten kunnen adopteren.
Het parlement heeft een voorstel daartoe donderdag aangenomen, hoewel dat met enige verwarring gepaard ging. Een mensenrechtenrapport met het voorstel was ingediend door de Franse communist Sylla, waarna de liberalen de regeling wilden afzwakken tot geregistreerd partnerschap. Dat ging de christendemocraten te ver. In de discussie en onduidelijkheid die volgde, werd het oorspronkelijke voorstel aangenomen.
Het standpunt van het Europees Parlement heeft geen jurische waarde, maar is een signaal. ,,Het is een revolutie wat betreft het homohuwelijk. Vijf jaar geleden was dit hier niet mogelijk geweest'', vindt PvdA-Europarlementariër Swiebel.
Zij heeft vorig jaar geprobeerd om hetzelfde voorstel aangenomen te krijgen, wat toen mislukte. ,,Kennelijk worden de geesten er rijp voor. Dit steekt de mensen die het aangaat een hart onder de riem.''
Homo's en lesbiennes kunnen nu alleen in Nederland en België een burgerlijk huwelijk aangaan. In zeven andere landen kunnen ze een geregistreerd partnerschap sluiten.


Bron: ANP via Trouw
[lees verder]
Keer Het Tij!
10:57 uur
Keer Het Tij is de grote landelijke demonstratie tegen de plannen van het kabinet Balkenende-2 en vindt plaats op zaterdag 20 september 2003.
Om 13 uur start de tocht vanaf de Dam in Amsterdam. De demonstratie eindigt met een manifestatie op het Museumplein. Het protest wordt georganiseerd door platform Keer het Tij, waar 233 organisaties bij zijn aangesloten die gezamenlijk meer dan een kwart miljoen leden hebben.
Volgens het platform is dit kabinet met de enorme bezuinigingen van meer dan 15 miljard het meest asociale in de afgelopen decennia. Het platform roept daarom op om 20 september massaal naar Amsterdam te komen om tegen de kabinetsplannen te protesteren.

Komt u ook?
[lees verder]
Rood? Sort of...
09:54 uur
Soms heb ik het ineens... dan gilde ik de week ervoor nog dat ik nevernooit mijn haren af zal knippen of mijn haarverf zou laten uitgroeien zodat mijn eigen kleur weer eens een kans zou krijgen.
Gisteren had ik het weer... op de fiets de stad in, lekker in mijn eentje want Lief nam T. op sleeptouw, en alle drogisterijen af naar een leuk kleurtje voor mijn haar.
Het is knal, maar dan ook knalrood! Jammer dat ik dat nog niet op een foto kan laten zien...
Wil je het toch zien? Dan zul je a.s. zaterdagmiddag naar het Vondelpark moeten komen...
[lees verder]
Big Brother
06:04 uur
Op 11 oktober, tijdens de viering van 10 jaar XS4ALL, zal hij dit jaar worden uitgereikt: de 'big brother award 2003'.
Wie of welk bedrijf of welke organisatie/overheidsinstelling heeft zich het afgelopen jaar het hardst heeft ingezet om de controle over burgers te vergroten en de privacy te schenden? Tot 14 september kan iedereen nominaties indienen voor in de categoriën: 'persoon', 'bedrijf' of '(overheids-)instelling'. Op 29 september maakt de 6-koppige jury de genomineerden bekend.
Link: Big Brother Award
[lees verder]
Tja...
donderdag, 04 september 2003 om 05:44 uur
En toen kon ik niet meer slapen... :(
Docu TV
woensdag, 03 september 2003 om 14:44 uur
Op documentaire.nl wordt een overzicht gegeven van alle documentaires van de publieke omroepen... dat scheelt een hoop zoeken op de tvgids.nl
131
woensdag, 03 september 2003 om 11:15 uur
Wauw...!
Ik weet natuurlijk niet hoe betrouwbaar deze test is, maar ik ben behoorlijk onder de indruk van mijn eigen score, zeker omdat de test in het Engels is...

Vers van de pers: uitslag onderzoek VN
22:14 uur
De uitslag van een wereldwijd onderzoek van de Verenigde Naties is bekend. De enige vraag was: "Geeft u alstublieft uw oprechte mening over een oplossing voor de tekort aan voedsel in de rest van de wereld."

Het was geen succes:
Het grootste deel van Afrika wist niet wat 'voedsel' betekende.
Het grootste deel van Oost-Europa wist niet wat 'oprecht' betekende.
In West-Europa wist men niet wat 'tekort' betekende.
In China wist men niet wat 'mening' bekende.
In het Midden-Oosten wist men niet wat 'oplossing' betekende.
En in de Verenigde Staten wist met niet wat 'de rest van de wereld' betekende.
[lees verder]
Welles! Nietes! Welles! Nietes!
17:33 uur
Internetaanbieders en KPN rollen als kleine kinderen over straat:

Tiscali daagt KPN
De internetaanbieder Tiscali heeft een kort geding aangespannen tegen KPN. Het telecomconcern zou volgens Tiscali de eigen internetaanbieders ,,onrechtmatig bevoordelen''. Het kort geding dient op 2 oktober in Den Haag, zo werd dinsdag bekend.
KPN en alle internetaanbieders die gebruik maken van het netwerk van KPN hebben de afspraak om elkaars naam te noemen bij reclameuitingen. Volgens Tiscali heeft KPN die afspraak geschonden door de naam van het Italiaanse bedrijf niet meer te vermelden.
KNP zegt echter dat Tiscali deze afspraak vorige week al had geschonden door met een nieuw ADSL-aanbod (snel internet) te komen en daarbij de naam van KPN weg te laten. ,,Wij hebben Tiscali toen gemeld dat we hun naam ook niet meer gaan noemen'', zei een woordvoerder van KPN.
Behalve het weglaten van Tiscali, wordt ook aanbieder Zon niet meer genoemd bij reclames van KPN. Zij kwamen eveneens vorige week met reclames voor een ADSL-aanbod waarbij KPN niet meer werd genoemd.

[lees verder]
Huishoudelijke mededeling
dinsdag, 02 september 2003 om 08:07 uur
Vanaf vandaag zijn er 4 dagen te lezen op de indexpagina.
Eerdere stukjes kunt u dan lezen via de kalender.
Zingende zaag (cont'd)
dinsdag, 02 september 2003 om 07:14 uur
Lang leve vriend P.! Die bood spontaan aan om donderdag op te passen zodat Lief ook naar het concert kan! Joupy ende Poupy!
P. is ook ooit eens meegeweest, kent Guy's muziek ook. En hij snapt ook wel dat 'papa en mama' ook wel eens gewoon Lief en Gien en willen zijn.
Wat 'n schat, hè?
Moeder Natuur
maandag, 01 september 2003 om 07:52 uur
J, een vriend van ons, woont in Brussel. Hij woont daar omdat hij bij de EU werkt. En J. heeft daar een leuk meidje leren kennen, uit Zweden, die ook bij de EU werkt. Vorige zomer zijn ze getrouwd. Op een Zweeds privé-eiland, no less...
Zweedse schone wordt zwanger en gaat eerstdaags bevallen. Op 17 september.
Weet ze dat nu al?
Ja, dat is namelijk gepland. Op 17 september wordt het kindje gehaald met een keizersnede. Daar hebben pa en ma verder niets over te vertellen, dat hebben de medici zo bepaald. Het kindje is nog niet gedraaid, dusch moet het gehaald worden. Daar zijn ze heel strikt in in Belgica, zo vertelde J.
Thuisbevallingen zijn er uit den boze en keizersnedes worden tevoren ingepland. Dat is, zo hoorde ik, omdat bepaalde artsen bepaalde dagen de OK mogen gebruiken. De arts van J. en zijn vrouw heeft op woensdag de OK, en dusch moet zij op een woensdag bevallen.
En als het kindje zich toch nog draait en gewoon eruit wil?
Dat wordt door de Brusselse bevallingsarts en als 'te verwaarlozen' kans beschouwt.
Nu weet ik niet zo heel veel van bevallingen - ik heb er maar eentje gehad en heb daar verdomde weinig van meegekregen- maar zo ver als mijn kennis gaat, draait zo'n kindje zich juist voor de bevalling om, duch...
Ik hoop toch zo dat 't kind op 16 september gilt: "Ik wil er NU uit!"

Heeft Moeder Natuur dan helemaal niets meer in te brengen, tegenwoordig?
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log