missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Muziek
16:03 uur
Het is gelukt. Op de valreep, dat wel. Maar het is gelukt!
Vanaf 15 september krijgt T. elke week algemene muzikale vorming, oftewel oriëntatiecursus, zoals dat bij het Muziek Filiaal heet.
Ik heb de docent gesproken, hij is op de hoogte van T.'s handicap en heeft bovendien muziektherapie gestudeerd en met gehandicapten van allerlei allooi gewerkt, dus dat komt mooi uit!

Hartelijk dank aan vriendin A. die met de tip van deze muziekschool kwam! Helaas geven ze geen Djembélessen bij het Muziek Filiaal, maar daarvoor heb ik ook nog een tweetal digitale visjes uitgegooid.
[lees verder]
Biometrisch paspoort
11:17 uur
Het gaat er dan toch van komen. De eis van de Verenigde Staten dat ieder die dat land bezoekt (waarom zou je dat willen, vraag ik me dan af) een paspoort moet kunnen overleggen met daarop gevoelige persoonlijke informatie wordt zonder morren door onze minister van Bestuurlijke Vernieuwing ingevoerd. Een pasfoto en je sofinummer is niet genoeg, nee, we moeten zeker kunnen weten dat je echt bent dat je zegt wie je bent: 's burgers woord is geen cent meer waard.
Het ergste vind ik nog dat De Graaff net doet alsof het voor ons bestwil is: "Niemand kan er nu met uw identiteit vandoor gaan". Alsof de afgelopen jaren honderdduizenden mensen van hun identiteit berooft zijn.
Ik weet niet hoe het met u is, maar als mijn paspoort (of enig ander identiteitsbewijs) wordt gestolen, doe ik gelijk aangifte.
De Marechaussee doet eigenlijk niets anders dan naar je pasfoto kijken, heb ik gisteren begrepen van De Graaff, "en dat is tegenwoordig niet meer genoeg". Maar het gekke is dat de gezichtsherkenning die in het nieuwe paspoort is ingebouwd op elkaar gelijkende mensen óók door elkaar haalt. Daarom moet er ook nog een vingerafdruk op. Fijne bijkomstigheid daarbij voor de politie is dat ze nu gelijk alle vingerafdrukken van alle Nederlanders hebben, maar daar rept geen mens met een woord.
In 2006 moet het paspoort voor iedereen gaan gelden. Je betaalt er ook nog meer voor dan voor het huidige paspoort.
Ik blijf het voorlopig lekker met mijn Europese Identiteitskaart doen, voor zolang als dat duurt...

[Link: Minister De Graaf begint proef met biometrisch-paspoort Nu.nl]
[lees verder]
De tredmolen
07:51 uur
Nou, daar gaan we weer: de tredmolen in.
Het was vanmorgen alweer vroeg dag: om half 7 ging Lief's wekker. Die moet vandaag naar Amstelveen en wilde niet al te laat op zijn werk zijn (reisduur: 2,5 uur) en komt vanavond laat, later, laatst thuis.
Een kwartier later ging die van mij. Het kleine mensje bleek ook al wakker. Even snel samen onder de douche: aankleden, schoenen aan, superstrong gel in het haar en het heertje is er klaar voor. "Alleen nog even ontbijten". Ik drink ondertussen even een kop koffie (ben al een uur op en heb nog geen slok op) en flink blijven hopen dat het droog blijft. Het liefste ga ik op de fiets, dan kan ik op de terugweg even bij vriendin A. binnenvallen voor een kop koffie en 'ach-en-wee'-geklaag vanwege het geren en gevlieg weer 's morgens vroeg.

Het is ook nooit goed!
Altijd hebben ze wat te zanikken, die wijven.
Of het kind is teveel thuis en ze worden er stapelgek van, of het kind moet naar school en dan lopen ze te zeiken dat ze 's morgensvroeg zo vreselijk moet rennen.

Tja, het is wat met die moeders van tegenwoordig!
En? Bent u alweer aan uw tredmolen gewend?
[lees verder]
Wereldprimeur
13:02 uur
Barcelona stemt in met naaktlopen op straat
Liefhebbers van nudisme zijn in de Spaanse autonome regio Catalonië niet langer uitsluitend op naaktstranden aangewezen. Het gemeentebestuur van Barcelona heeft besloten nudisme op de openbare weg toe te staan.
Barcelona heeft het besluit genomen op initiatief van twee Spaanse organisaties ter bevordering van het nudisme, Addan en Aleteia. Just Roca toonde zich namens de twee organisaties in de maandageditie van de Catalaanse krant El Periódico in zijn nopjes over de maatregel. Hij sprak van "een wereldprimeur". Verder zei Roca te hopen dat het besluit bijdraagt aan het bereiken van een wereldwijd respect voor het nudisme. Klik hier !
In een brochure waarop onder meer het logo van de gemeente Barcelona is afgebeeld, wordt onder de aandacht gebracht dat naaktlopen in Barcelona voortaan ook op de openbare weg is toegestaan. Het is de bedoeling de brochure in het Engels en Frans te vertalen om het nudisme onder toeristen te bevorderen. [Bron: Nu.nl, 30 augustus 2004]
[lees verder]
Een hele tijd
maandag, 30 augustus 2004 om 09:59 uur
Voor de meesten is het vandaag dan echt afgelopen: de zomervakantie. T. heeft nog een dagje respijt: hij begint morgen in groep 4. Vandaag komen de nieuwe kinderen: die hebben de school zo een dagje voor zichzelf en mogen naar hartelust neuzen, kijken en vragen.
T. heeft er nog steeds geen zin in. Zegt hij. Maar volgens mij kijkt hij er stiekumpjes wel naar uit om zijn vriendjes weer te zien: 6 weken is een hele tijd als je 7 bent.
Persoonlijk kan het voor mij niet snel genoeg "morgen" zijn: ik heb het onderhand wel gehad want 6 weken is een hele tijd als je ouder bent van een Asperger... gelooft u mij!
'Ollanders
08:21 uur
BNN heeft een kwisje:"Wat voor een Hollander ben jij". Een beetje een eh, ja, BNN-kwisje: niet teveel diepgang maar wel errug leuk: "Hollander ben je niet zomaar meer. Je kan Jansen heten, klompen dragen en zelfs tulpen uit je arie hebben groeien. Maar daarmee kom je er tegenwoordig dus niet meer. Je moet wel een beetje het verschil weten tussen Baklava en Fawaka. Als je ook maar weet wie Maxima is of de nieuwe bondscoach en Ome Willem. Zeker weten of jij wel een Hollander bent? Doe de test!"

Mijn uitslag:
Man jij bent echt de shit: broodje kaas , broodje pom, broodje shoarma het maakt je niks uit. Hollandser kan bijna niet.

En gij: wat voor een 'ollander zijt gij?
[lees verder]
Tienduizenden betogen tegen Bush
08:04 uur
Vele tienduizenden mensen betogen zondagmiddag in New York City tegen president Bush. De anti-Bushcoalitie United for Peace en Justice (UPJ) heeft de demonstratie georganiseerd. Een woordvoerster van UPJ zei tegen Amerikaanse tv-zenders dat naar verwachting een kwart miljoen mensen zal betogen.
De massademonstratie, volgens Amerikaanse media de grootste tegen de regering tot dusver, komt aan de vooravond van de Republikeinse conventie in New York. Die zal Bush later in de week formeel aanwijzen als haar presidentskandidaat.
De politie is massaal aanwezig. Tijdens eerdere betogingen tegen de Amerikaanse regering, die donderdag al is begonnen, heeft zij al meer dan 330 arrestaties verricht.

Michael Moore
De stoet, waarin onder anderen documentairemaker Michael Moore en dominee Jesse Jackson lopen, mag op last van de politie niet door Central Park gaan. De demonstranten, van milieubeschermers tot religieuze fanaten, zullen nu rond het conventiecentrum, Madison Square Garden, lopen.
De UPJ is samengesteld uit circa negenhonderd kleine en grotere actiegroepen. De meeste deelnemers van de demonstratie ageren tegen de oorlog in Irak. Volgens de politie, die geen schattingen over het aantal deelnemers heeft verstrekt, verloopt de demonstratie tot dusver zonder ongeregeldheden. [Bron: ANP, 29 augustus 2004]

Zie ook het fotoverslag bij de BBC
[lees verder]
Pim, Frits en Ida
20:02 uur
We hadden al zoveel, we liepen al met tassen vol langs kraampjes die we nog niet gezien hadden. We hadden al wel genoeg uitgegeven, hadden we zojuist besloten. En toen zag ik ze: alle 8 prachtig gebundeld in een plastic hoesje. Ze zagen er prachtig uit, bijna of ze ongelezen waren. Hier en daar was een klein stukje rode band wit, waaraan je kon zien dat ze niet echt nieuw meer waren.
"Godfried Bomans" stond erboven. Jeetje, nooit geweten dat die boekjes van Bomans waren!
Als kind had ik ze versleten, wist ik nog. Prachtig vond ik ze, die boekjes over die twee grote jongens en dat kleine meisje. In mijn herinnering las en herlas ik ze menigmaal. of het echt zo is geweest? Ik zal het moeten navragen aan Juf Yolande of aan mijn moeder.
Mijn schoonmoeder hakte resoluut de knoop door bij mijn enthousiasme: ze kocht de boekjes en gaf ze aan mij. Voor T., zei ze erbij. Maar ik weet zeker dat ze het niet erg vindt, als ik ze eerst zelf nog een keer lees: Pim, Frits en Ida, de heldjes uit mijn jeugd. Voorlopig staan ze parmantig, gebundeld en met z'n achten, te wachten in de kast...
[lees verder]
Mabon: oogstfeest
08:36 uur
21 september is het weer tijd voor een "heksenfeest": Mabon.
We vieren dan de Herfstequinox: net als bij Ostara is het een tijd van perfecte balans tussen licht en duisternis, maar dit keer is het de duisternis die groeiende is. Mabon is een oogstfeest, het einde van de oogst wordt gevierd.
In vroeger tijden was dit de tijd dat de boeren hun schulden vereffenden met hun schuldeisers. Beide equinoxen zijn tijden van balans, maar Mabon is een tijd van herbalanseren, van dingen weer recht zetten. De oogst is binnen en het is tijd om te zien wat we op voorraad hebben. Dank betuigen is niet alleen dankbaar zijn, maar het vereist ook taxatie en overpeinzing.
Het symbool van het graan, zo belangrijk tijdens Lughnassadh, is ook nog van toepassing tijdens Mabon. Hoewel, het is geen glorieuze viering van overvloed. Het leven vertraagt en er wordt meer aandacht gegeven aan het idee van sterfte en wedergeboorte.

Turning Wheel organiseert ook deze keer weer een pagansfeest: Mabon in de omgeving van Nijmegen.
[lees verder]
Boeken rond het Paleis
zondag, 29 augustus 2004 om 08:10 uur
"Komen jullie zondag naar Tilburg? Er is boekenmarkt en koopzondag!"
Oma Joke's vraag kon natuurlijk maar op één manier worden beantwoord: "Ja, graag."
Want wij en boekenmarkten... olala!
En dus vertrekken we over een uurtje of twee naar het zuiden, 'ns kijken wat wij kunnen vergaren.

[links: Boeken rond het Paleis I | Boeken rond het Paleis II, Gemeente Tilburg] (als je met Mozilla leest: effe scrollen naar beneden)
What's your song?
zaterdag, 28 augustus 2004 om 13:24 uur
Jawel, een testje.[via downer]
'Schnabbel en babbel'
11:24 uur
"Schnabbel en babbel presenteren het Journaal", dat is de kop van een artikel in het Rotterdams Dagblad.
In dat artikel haalt 'lezersredacteur' Kees Haak fel uit naar journaallezers die bijbeunen. Met name Gijs Wanders moet het bezuren: "Hij kluste de afgelopen twee jaar bij het UWV (u weet wel: die uitkeringsinstantie met de gouden kranen en marmeren wc-potten) voor bijna 200.000 euro bij als dagvoorzitter, gespreksleider en adviseur."
Ja, en?
Nee, dat mag niet van Kees: dan ben je als journaallezer niet objectief!

Huh? Gijs Wanders is ook kinderboekenschrijver: hij zou dus eigenlijk het jeugdjournaal moeten doen. Dat is net zo'n belachelijke vergelijking. Het zal mij eerlijk gezegd worst zijn, hoeveel wie waar bijbeunt. Het zijn de bedrijven die zulke absurd hoge bedragen geven aan degenen die zij vragen om dagvoorzitter te zijn, of hun 'expertise' te tonen. En de hoogte van die bedragen zou best een beetje omlaag kunnen, maar daar heeft Kees het niet over. Kees heeft het over 'integriteit' en 'objectiviteit'. My ass..

Want even verderop in het artikel wordt het maar al te duidelijk waarom Kees Haak zo fel reageert: "Journalisten die bij de krant werken, worden betaald volgens de CAO voor dagbladjournalisten. [...] Om te beginnen mag 'de journalist zonder vooraf verleende schriftelijke toestemming van directie en hoofdredactie geen geregelde arbeid verrichten voor andere publiciteitsorganen, zoals dagbladen, nieuwsbladen, tijdschriften, persbureaus'."

Kees is boos, want Gijs en zijn collegae mogen wel, en hij niet.
En dat is niet eerlijk, oh nee!
[lees verder]
Quote
vrijdag, 27 augustus 2004 om 11:16 uur
I believe in God, only I spell it Nature.
- Frank Lloyd Wright
Moeder Aarde-kaart
11:08 uur

Mijn woorden en mijn daden
Ik heb ze steeds geëerd,
Overwinning is voor allen,
Als men er iets van leert.
De mensheid die verheugd zich!
De buit van een Succes is:
Harmonie en evenwicht,
Wereldvrede en het Licht.


De oorlogskreet heeft weerklonken en de overwinning is zeker als je de kaart van dappere daden hebt gekregen.
Je wordt ervan op de hoogte gebracht dat er een persoonlijke overwinning in de maak is.
Je hebt misschien de zege behaald op een oude uitdaging, of een tegenstander overwonnen, dus nu is het de tijd om je overwinning met anderen te delen. Of de overwinning nu spiritueel van aard is of bestaat uit iets winnen in de loterij, dat maakt geen verschil. Je moet nu jezelf eer bewijzen en dankbaar voor deze zegening zijn.
Dappere Daden stelt de goede afloop van voorwaartse beweging voor en van de erkenning van juist handelen. Je bent jezelf trouw gebleven en wordt beloond omdat je op het Heilig Pad bent gebleven.
Gefeliciteerd! Overwinning smaakt zoet, maar nog zoeter wanneer de buit wordt gedeeld met degenen om wie je geeft. Deel de vreugde van je Succes met hen die je graag zien winnen.
Denk eraan: Krijgers die Dappere Daden Telden, zorgden altijd voor degenen die achterbleven: ouden en zwakken. Materiële overwinningen die met anderen worden gedeeld, brengen nog meer eer mee en leveren hun die bereid zijn te Geven een extra Succesveer op.

Trek hier jouw Moeder Aarde-kaart.
[lees verder]
Oh, helluppie!
08:51 uur
De spelling wordt volgend jaar opnieuw herzien. Dit blijkt uit uitgelekte, vertrouwelijke stukken van de Nederlandse Taalunie. Daaruit blijkt ook dat het huidige Groene Boekje talloze fouten bevat, zo meldt De Gelderlander.
Alwéér een herziening? Daar wordt je toch doodmoe van, zo leer je toch nooit meer hoe het 'hoort'? Al die veranderingen, houdt u ze nog bij? Kunt u het nog volgen? Waarom is het bijvoorbeeld panneNkoek maar geen paardeNbloem, al wordt dat met de nieuwe herziening aangepast.
De Gelderlander gaat verder: "Er is destijds door het Comité van Ministers, het hoogste orgaan van de Nederlandse Taalunie, nadrukkelijk gesteld dat een nieuwe editie moet verschijnen 'zonder wijziging van de spellingregels'. Uit uitgelekte, vertrouwelijke stukken van de Nederlandse Taalunie blijkt nu dat men toch wil sleutelen aan enkele regels. In de Taalunie maken Nederland, België en Suriname afspraken over de Nederlandse taal."
Lange tijd heb ik geprobeerd alle regels weer te leren: ik was vroeger -ooit lang geleden- een kei in Nederlands... nu durf ik me aan geen dictee meer te wagen: het zal mijn tijd wel duren. U kunt toch nog steeds lezen wat ik schrijf?

[lees verder]
Held
18:06 uur
We fietsten naar de stad, T.en ik. Ik vechtend tegen de wind, hij hardop zingend achterop. Er is net een fikse bui gevallen en de straten zijn nat: grote plassen hebben zich op het fietspad gevormd en menigmaal zitten we met onze benen in de lucht. T. giert het uit. We gaan naar stad; volgende week gaat T. weer naar school en er moest nog het een en ander.
Op het Keizer Karelplein heb ik de groene golf en rijd ik de Oranjesingel en de Bisschop Hamerstraat vlotjes voorbij, dan sla ik rechtsaf naar de fietsenstalling toe en maak een schuiver: voor ik het in de gaten heb, lig ik onder mijn fiets. T. gilt, maar zegt vlak daarna: "Niks gebroken, hoor!". Ondanks de pijn in mijn knieën moet ik grijnzen: die mankeert in ieder geval niets ernstigs. Zijn vingers doen pijn, dat wel.
Ik probeer op te staan, maar mijn knieën doen pijn en ik kan ze niet rechtkrijgen. Voor ik het weet schieten mensen te hulp. Een vrouw zet de fiets overeind, een ander helpt T. op te krabbelen. Ik voel ineens twee stevige handen onder mijn oksels en ik word overeind getrokken. Een bewaker van de fietsenstalling staat achter me en helpt me naar een stoel bij zijn hokje. Mijn fiets zet hij op slot en geeft T. iets te drinken. De rij bij de ingang wordt langer en langer, maar hij wuift de wachtende mensen toe: "Effe wachten, ik kom zo!".
Na een minuut of vijf probeer ik weer te gaan staan. Het gaat, niet pijnloos, maar het gaat. Ik stamel een bedankje en hobbel met mijn fiets de stalling in, langzaam. Daarna gaan we alsnog de stad in, ook op z'n elfst en dertigst.
Anderhalf uur later hebben we alles wat we wilden hebben: mooie gympen met een echte "springzool", een jongetje met een heerlijk kort koppie, maar nog wel krullen op zijn bolletje en twee X-pods, die heeft hij verdient met goed stilzitten. Ik was goedkoper uit dan ik had verwacht (da's altijd fijn!) dus kon er ook nog wel wat lekkers vanaf.
Als we terugkomen bij de fietsenstalling bedank ik de aardige bewaker nogmaals. Hij is mijn held van de dag! Als ik de fietsenstalling uitrijd, neem ik voorzichtig de bocht...
[lees verder]
Pauze
donderdag, 26 augustus 2004 om 08:37 uur
Gisteren had ik een dagje pauze. Ik ben naar haar toegeweest en zij kwam ook nog even langs.
Fraaie dromenvanger gekocht en vreselijk zitten beppen...
't Was errug gezellug.
Bataven
dinsdag, 24 augustus 2004 om 15:17 uur
Op 30 juli schreef ik het al: De Bataven komen. Vandaag ontving ik van het Museum het Valkhof een persbericht met meer informatie: vanaf 18 september is de overzichtstentoonstelling te zien. Hier een stuk met plaatjes!
Dus: allemaal naar Nijmegen vanaf de 18e... (nou ja, niet echt allemaal, anders wordt 't weer zo vreselijk druk!)
Dutch strike again
dinsdag, 24 augustus 2004 om 09:41 uur
In het katholieke Portugal is abortus uit den boze: regelmatig staat er een vrouw voor de rechter die zich moet verantwoorden voor een illegale abortus. Maar de Nederlanders schieten te hulp: Abortion ship sails for Portugal.

In de illegaliteit
dinsdag, 24 augustus 2004 om 09:34 uur
Tja, dat krijg je ervan: als je het zorgvuldig opgebouwde gedoogbeleid omtrent coffieshops de nek omdraait, dan krijg je zulke uitwassen. Nog even en je moet als wietroker als een junk in de nacht op stap voor je rokertje...
ICQ
dinsdag, 24 augustus 2004 om 09:07 uur
Na de verhuizing van de laptop naar de computer was ik vergeten ICQ te herinstalleren. Dat heb ik nu alsnog gedaan. Het nummer vind je in de rechterlinkerkolom.
Hunebedden
maandag, 23 augustus 2004 om 14:54 uur
[Klik voor een groter exemplaar]


Een paar vakantiekiekjes waar u van mag meegenieten. Mooie grote hopen oude stenen: precies zoals Missgien ze het liefste ziet. Zonder hekwerk, zonder afrastering. Nu alleen klommen er overal kinderen op deze monumenten: het is hier gvd geen speeltuin!!
[Link: Nationaal Hunebedden Informatie Centrum]
Trommelen
08:38 uur
Ik wil Djembé leren spelen, lekker alle spanning eruit trommelen, lekker opgaan in het ritme. Ik verheug me er al maanden op om in september te beginnen. Het ziet er echter naar uit dat het niet gaat lukken. De Lindenberg, de Nijmeegse muziekschool, geeft dit jaar 1 les per week voor beginners: op donderdagavond. En dan kan ik niet want dat is nou net éen van de twee dagen waarop hij in Amstelveen werkt en laat, soms erg laat, thuis is. Bovendien krijgt T. (als alles goed gaat met de inschrijving) op donderdag om 5 uur zijn muziek-oriëntatieles.
Ik had de moed al bijna opgegeven tot ik vanmorgen een bericht in mijn mailbox vond die alle hoop weer deed opbloeien: stichting Trom gaat in Berg en Dal -nota bene in mijn oude schooltje- tromlessen geven. En ja, ook Djembé! Ik ben een starter, lees ik en die krijgen les op... donderdagavond!
Dan vind ik op internet een lijstje met lessen en tijden van diverse Djembé-lessen. Het is een complot: ik weet het zeker! Alle Djembé-lessen voor beginners (of starters) zijn op donderdagavond! Wèèèèh!!
Potverdikke, het zit me ook niet mee!
[lees verder]
Nasleep
zondag, 22 augustus 2004 om 14:55 uur
Terugkomen van vakantie is in eerste instantie altijd leuk. Met de trein over de Waalbrug Nijmegen binnenkomen rijden geeft altijd het gevoel weer thuis te zijn.
Nu, naar twee dagen, heb ik het gevoel dat ik alweer aan vakantie toeben: er lijkt geen einde te komen aan de was en afwas en alle huishoudelijke taken grijnzen me smalend toe...
Week van de Prehistorie
zondag, 22 augustus 2004 om 08:16 uur
Bij het Hunebedcentrum in Borger vindt zondag tussen elf en vijf uur een archeologische markt plaats. Naast informatiestands van musea en archeologische instellingen zijn er demonstraties en kunt uw eigen gevonden stenen laten beoordelen. De markt is een onderdeel van de 'Week van de Prehistorie'. In het centrum is ook de expositie 'Archeologisch gluren' te zien. Om drie uur is er een rondleiding over de bouw van het nieuwe Hunebedcentrum.Ook in het kader van de Week van de Prehistorie is in marionettentheater 'De Flierefluiter' in Annen vanaf twee uur de voorstelling 'De hunebedbouwers' te zien. [Bron: RTV Drenthe, 22 augustus 2004]

Jammer, dat ik er nu net niet meer ben....
Verboden voor dildo's
15:52 uur
De dildo werd in het begin van de twintigste eeuw ontworpen om het probleem van ‘vrouwenhysterie’ op te lossen. En al snel hadden de attributen zich in vele huishoudens onmisbaar gemaakt. Zelfs vrouwenbladen en naaitijdschriften prezen de seksspeeltjes aan. Maar zo liberaal als de wetgeving in het begin van de eeuw was, zo bekrompen werd er enkele decennia later tegen aangekeken.
In de jaren ’70 leidde de dildo tot vele verhitte debatten in de V.S.: conservatieve politici ondernamen – soms succesvolle – pogingen om verkoop, gebruik en bezit van dildo’s en vibrators strafbaar te stellen. In verschillende staten kwam dit verbod niet van de grond, in andere is het inmiddels teruggedraaid. Alleen Texas, bastion van 'fatsoen', voert nog oorlog tegen vrouwenspeeltjes. Maar er is een groep seksuele vrijheidsstrijders in de staat opgestaan die oorlog voert tegen deze absurde en onnodige wetten.


In de VPRO-gids van deze week staat een artikel over deze kwestie en bij Canvas (voorheen België 2) is er vanavond om 8 uur een uitzending van Terzake Zomer over de strijd voor opheffing van dergelijke absurde wetten.
[lees verder]
Fietsbenen
zaterdag, 21 augustus 2004 om 12:23 uur
"Komt dat nog goed, met die benen?", vroeg Cockie.
Die fietsbenen zijn goed: Th. heeft in de vakantie leren fietsen!
Aspergers hebben moeite met zaken die wij heel makkelijk leren: veters strikken (heeft-ie ondertussen ook al onder de knie) en bijv. fietsen. Het lukte hem domweg niet zijn evenwicht te houden.
Lief heeft zich de benen onder zijn lijf uit gelopen op Th. te leren fietsen en het is gelukt.
Lees er hier meer over en vergeet niet naar de foto's van deze mijlpaal te kijken.

Wij gaan ondertussen boodschappen doen... bij de winkel op de hoek. Th. gaat op de fiets! :-)
Later
vrijdag, 20 augustus 2004 om 20:05 uur
Ik ben bang dat later nog later gaat worden: ben behoorlijk moe.
Ga nu alleen nog maar languit op den banck een beetje liggen zappen...

morgen...
Yo!
vrijdag, 20 augustus 2004 om 13:17 uur
We zijn weer thuis.
Met een koffer vol vuile was, een koffer vol verhalen en een kind met fietsbenen...

later meer!
Joepdoei
vrijdag, 13 augustus 2004 om 08:05 uur
De Mazzel en Dag!
Wij gaan over een klein uurtje hierheen.

Tot volgende week...
Meer Tunguska
donderdag, 12 augustus 2004 om 17:09 uur
Aangezien Bareuh ook houdt van dit soort mysteries een rijtje links om haar (en jullie) volgende week bezig te houden...

University of Bologna: "On June 30th, 1908, something exploded 8 km above the Stony Tunguska river. About 2150 square kilometres of Siberian taiga were devastated and 80 millions trees were overthrown. Up to now, it is not clear whether the great explosion was due to a comet or an asteroid or something else. We are searching for an answer."

The Tunguska Event: " [...] The object looked like a shaft or cylinder of light, white, and brighter than the sun. It had a 500 mile long trail that was not smoky but looked like bright, iridescent, multicolored bands."

En voor de echte die-hards... The Mysteries Megasite: "150 Tunguska links"
De Marsmannetjes zijn geland
donderdag, 12 augustus 2004 om 13:52 uur
Russische wetenschappers beweren dat zij het wrak van een buitenaards ruimteschip hebben ontdekt op de plek waar in 1908 geleden een onverklaarde explosie plaatsvond, vlakbij de rivier Tunguska in Siberië. Ook hebben ze een steen van 50 kilo gevonden, die naar Krasnoyarsk is gestuurd voor een analyse. De wetenschappers werken voor de "Tunguska space phenomenon public state fund".
De explosie in Tunguska, dat in een zeer afgelegen deel van Siberië ligt, is een van de grootste wetenschappelijke mysteriën van de vorige eeuw. Toen er op 30 juni 1908 een explosie plaatsvond die 2 vierkante kilometer bos vernietigde, ging iedereen ervan uit dat er een meteoriet was ingeslagen.
Starry, starry night
donderdag, 12 augustus 2004 om 10:15 uur
Ik schreef het al eerder, maar gisteravond was het zover: sterrenregen!!!
Heb je het gemist? Geen nood: vanavond vallen ze weer, zij het niet zo uitbundig als gisteren...
vakantiestress
woensdag, 11 augustus 2004 om 13:03 uur
Twee open koffers en een zelfde aantal 'weekendtasjes' liggen her en der, half-ingepakt.
Lijstjes met wat-ermee-moet liggen er tussen. Vakantiespelletjes zijn weer gelokaliseerd en de stapel boeken tussen de koffers groeit gestaag. De bellenblaas van vorig jaar wordt door het kind vakkundig weggeblazen.
Gelukkig, het vakantiewasmiddel is weer boven water, maar waar is toch de &)(*%%-waslijn gebleven? Lief komt zich ermee bemoeien en verklaart rustig dat we op de camping vast wel een stuk touw kunnen regelen en neemt gauw weer de benen bij mijn aanblik.
In de wasmachine draaien de kleren die nog ff snel moesten worden gewassen voordat ze de koffer ingaan.

Overal is het een bende en mijn hoofd loopt over: ik heb al een week nodig om die vakantiestress te ontstressen...
Broer
woensdag, 11 augustus 2004 om 08:21 uur
Gisteren gingen we T. ophalen op zijn logeeradres en daar kwam broerlief ook. Al hoewel hij al redelijke tijd weer terug is in ons kikkerlandje, tijd om elkaar te zien of te spreken was er nog niet geweest. Ik moest 'em ook even vasthouden en knuffelen om er zeker van te zijn dat hij echt helemaal veilig terug is gekomen: dat was al een feest op zich.
Laat die lieve broer van me nu ook nog een heel oud stukje Iraq voor me hebben meegenomen. Bedankt, broertje...! Zusje is er erg blij mee.
Niet vergeten
woensdag, 11 augustus 2004 om 08:18 uur
Nog wel even naar de trombosedienst voordat ik overmorgen op vakantie ga...
Heerlijk
dinsdag, 10 augustus 2004 om 17:34 uur
een regenbui...
Spyware
09:23 uur
De regering moet harder optreden tegen spyware", concludeert de Safe Internet Foundation n.a.v. een praktijkonderzoek. SIF op haar website: "Omdat spyware vaak uiterst moeilijk is te verwijderen, is voorkomen beter dan genezen". Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, maar hoe komt SIF erbij dat spyware moeilijk te verwijderen is, terwijl er aan arsenaal aan anti-spywareprogramma's op internet te vinden is.
Het zou heel fijn zijn, natuurlijk als de regering er iets aan doet. Net zoals de regering hard moet optreden tegen inbrekers. Maar als jij je voor- of achterdeur open laat staan, kun je verwachten dat er vroeger of later iemand ongevraagd binnen komt lopen. Niet dat ik dat logisch vind, maar de wereld zit zo tegenwoordig nu eenmaal in elkaar. En zo zit het ook met je computer: je beveiligt het tegen virussen (virusscanner) en inbrekers (met je firewall) en dus ook tegen spyware (met een anti-spywareprogramma).

De SIF heeft ook een paar tips wat je er zelf aan kunt doen:
- regelmatig Windows Updates draaien (ja, dahag!)
- niet op "vreemde popups" klikken (definieer 'vreemd' in dit geval?)
- geen pagina's met gratis porno. mp3's en cracks bezoeken (duh!)

Heel slim SIF, maar ik krijg geen popups, aan porno heb ik geen behoefte en evenmin aa mp3's en
cracks... Hoe komt het dan toch dat ik gisteren 6 geïnfecteerde bestanden heb gevonden? Simpel: COOKIES!!! Alle geïnfecteerde bestanden waren cookies. en dan moet je ook nog bedenken dat ik niet automatisch cookies accepteer. Sterker nog: de meeste weiger ik. Kunt u zich voorstellen hoe enorm computers die alle cookies domweg accepteren, vervuild zijn met spyware. Dat betekent niet alleen dat iemand je gangen nagaat en dat je computer, zowel als je internetverbinding, aanzienlijk trager worden.
Als SIF iedereen zou adviseren om een anti-spyware tool te installeren, dan zouden ze goed advies geven! Maar dit soort dom gewauwel, daar word ik alleen maar moe van en vervolgens neem ik deze club niet meer serieus!

Link: Ad-Aware (gratis voor privé-gebruik) of zoek er hier zelf eentje uit, of gebruik de anti-spyware tool in de Yahoo Toolbar
[lees verder]
De kattenwekker
dinsdag, 10 augustus 2004 om 08:57 uur
We hadden de wekker gezet, want we wilden op tijd weg om T. op te halen op zijn logeeradres. Helaas haalde ik de wekker niet.
Ik werd een uurtje geleden wakker van een klaaglijk mauwtje. "Negeren", dacht ik. Maar Sam had kennelijk opgemerkt dat ik wel wakker was geworden, want hij zette de aanval in: een nog harder gemauw hielp niet, dus sprong hij op het bed en begon vakkundig mijn tenen te likken en te knabbelen: dat deed 't 'em. Ik kon niet toegeven aan de lachkick die het mij bezorgde omdat dan Lief wakker zou worden, dus stapte ik uit bed.
Sam liep vast voor mij uit de trap af, steeds even wachtend en omkijkend of ik wel echt kwam. Twee trappen lager, in de woonkamer, zag ik waarom ik zo ruw gewekt moest worden: geen water meer. Echt geen druppel. Dus eten en drinken aangevuld, Sam achtjesdraaiend tussen mijn benen door, en koffie gezet. Terug naar bed had toch geen zin meer...

Goedemorgen!!
Hittegolf
maandag, 09 augustus 2004 om 11:07 uur
Vanmiddag wordt de eerste echte hittegolf van 2004 vastgesteld. Voor Nederland, uiteraard. Dan wordt er voor de derde keer binnen 5 dagen in De Bilt een temperatuur van 30.0 graden of hoger gemeten. Leuk voor meteorologen, maar 'het gewone volk' zal het een worst zijn. Toch?

Ik weet niet hoe u er tegen aankijkt, maar voor mij is die hittegolf al een week aan de gang! Niet dat ik klaag, de hitte trotseren gaat me steeds beter af. Zoveel mogelijk binnen blijven en als er naar buiten wordt gegaan zoveel mogelijk in de schaduw blijven lopen en drinken, veel, heel veel drinken.
Ik bedoel maar te zeggen: een hittegolf is voor mij meer iets van gevoel dan van concrete cijfertjes. Hitte is en blijft hitte of het nu 29 graden is of 31.
Bushism
zondag, 08 augustus 2004 om 16:52 uur
President Bush zei nooit te zullen stoppen met zoeken naar manieren om de VS te beschadigen.
Deze domme verspreking deed Bush donderdagavond in een toespraak voor hoge legerofficieren op het Pentagon. Bush was daar in het kader van de ondertekening van een wet die het ministerie van Defensie 417 miljard dollar (!!!) toekent, waarvan 25 miljard dollar extra naar de militaire operaties in Irak en Afghanistan gaan.
"Onze vijanden zijn innovatief en vindingrijk, en dat zijn wij ook", zei Bush. "Ze stoppen nooit met het bedenken van nieuwe manieren om ons land en volk te beschadigen, en dat zullen wij ook niet doen."

Bush heeft een lange lijst versprekingen op zijn naam staan. Die worden dan ook 'Bushisms' genoemd.
Rick James overleden
zondag, 08 augustus 2004 om 12:56 uur

Rick James is op 6 augustus in zijn slaap overleden. Hij werd slechts 56 jaar.

[Link: rickjames.com]
Gang
zondag, 08 augustus 2004 om 12:38 uur
Ik kom maar niet op gang vandaag... maar 't mag want 't Kind is logeren en wij zijn even kinderloze ouders... en zolang dat tijdelijk is, genieten we er met volle teugen van..

later...!
"Kabinet verkoopt beleid slecht"
zaterdag, 07 augustus 2004 om 11:21 uur
"Het kabinet van CDA, VVD en D66 verkoopt zijn beleid niet goed", dat heeft D66-fractie-voorzitter Boris Diettrich gezegd. Maar Boris toch! Hoe wil je zulk slecht beleid goed verkopen? Dat lukt zelfs de meest gewiekste zakenman niet, laat staan het stelletje regenten dat ons "leidt".
Strand -3-
zaterdag, 07 augustus 2004 om 10:20 uur
Het was heerlijk!!!
Ow, ik zou vandaag zo weer willen gaan. Maar dat gaat niet vandaag.

De zon scheen niet zo brandend, er was zelfs een poosje bewolking (en dat vonden wij niet erg!). T. was het water niet meer uit te slaan. Hij vond het heerlijk om in de golven te spelen en moest af en toe echt even geroepen worden om wat te komen drinken of eten en om te worden ingesmeerd. Dat kind is hartstikke bruin: echt gruwelijk. En ik vermoed dat hij de komende dagen bij opa en oma ook veel buiten zal lopen in z'n netnietniksie en dus nog veel bruiner thuiskomen dan dat hij vanmiddag vertrekt voor de logeerpartij.
Oma J. heeft zich ook uitstekend vermaakt: ze kwam d'r handdoek niet af want ze moest bruinbakken. Dat gaf mij de ruimte om te spelen met T. zoveel als ik wilde. We genoten van de vis die uit een kar werd verkocht, we jaagden de meeuwen weg die op de geur afkwamen, we dronken de koudmeegenomen drankjes bijna allemaal op en genoten alledrie als kleine kinderen. En vlak voordat we weggingen kreeg T. een grote schelp, zodat hij ook thuis de zee kon horen..!

Doen we nog een keer. Zeker weten!
'Barbie uit Bronstijd' gevonden in Italië
vrijdag, 06 augustus 2004 om 07:36 uur
Het speelgedrag van kinderen blijkt in 4000 jaar niet zo gek veel veranderd. Archeologen hebben een stenen hoofdje uit de Bronstijd gevonden dat waarschijnlijk deel uitmaakte van een speelgoedpop. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera donderdag gemeld.
De 'Barbie uit de Bronstijd' werd gevonden tijdens opgravingen op het Zuid-Italiaanse eiland Pantelleria. Het hoofdje is ongeveer vier centimeter lang, met ingesneden ogen, mond, neus en gekruld haar. De vondst is volgens archeologen duidelijk een stuk speelgoed en bewijst dat in die tijd poppen niet alleen werden gebruikt als offer aan de goden. [Bron: nu.nl]
Strand -2-
donderdag, 05 augustus 2004 om 20:31 uur
"We gaan naar Zandvoort, al aan de zee..."

Morgenvroeg gaan T. en ik naar het station, waar Oma J. aankomt. Daarna gaan we gedrieën naar zee... ik kan haast niet wachten.!
de liefde
donderdag, 05 augustus 2004 om 11:43 uur
Nederlanders vinden 'liefde' mooiste woord
Een op de acht Nederlanders vindt 'liefde' het mooiste woord dat de Nederlandse taal rijk is. Dat blijkt een donderdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO dat onder 996 Nederlanders is uitgevoerd. Na 'liefde' volgen 'vakantie', 'geluk' en 'vrijheid'. Twee procent van de ondervraagden noemden deze woorden.
De onderzoeker van TNS NIPO concludeert dat mensen woorden vooral mooi vinden wegens de betekenis en niet zozeer wegens de klank. 'Vertrouwen', 'gezellig' en 'vrede' werden door 1 procent van de ondervraagden genoemd. [Bron: nu.nl]
Vallende Sterren
09:46 uur
Sterrenregen dit jaar extra spectaculair
De spectaculaire sterrenregen die ieder jaar rond half augustus over Nederland trekt, is bij helder weer dit jaar beter te zien dan in voorgaande jaren. Omdat de maan pas rond 02.00 uur 's nachts opkomt, is het aardedonker waardoor ook de zwakkere vallende sterren zichtbaar zijn. Dit zegt directeur A. Weishaupt van het Planetron in Dwingeloo, de grootste publieke sterrenwacht in Nederland. De kans op heldere nachten is volgens het KNMI voor volgende week redelijk groot. In dat geval zijn er tussen woensdag 11 en vrijdag 13 augustus enkele tientallen vallende sterren per uur te zien. De aarde trekt die dagen door een zwerm van stof- en gruisdeeltjes. Een groot aantal van deze deeltjes zal met de aarde botsen en een sterrenregen veroorzaken.
Het stof en gruis komt van kometen, grote brokstukken ijs die tijdens hun tocht door de ruimte langzaam maar zeker uit elkaar vallen. De zwerm van volgende week is afkomstig van de komeet Swift-Tuttle. Deze heeft 130 jaar nodig om zijn baan rond de zon te doorlopen. De komeet zelf was voor het laatst te zien in 1992.
De sterrenregen is gewoon met het blote oog te bekijken. "Als mensen me vragen hoe ze de vallende sterren het beste kunnen zien, zeg ik: ga lekker in een ligstoel liggen en kijk gewoon omhoog. Met een beetje geduld zie je ze vanzelf", vertelt Weishaupt. De meeste sterren zijn te zien rond middernacht en op plekken met weinig straatverlichting. In het Planetron worden speciale sterrenkijkavonden georganiseerd.
[Bron: Plein.nl]
[lees verder]
Zalm naar Brussel?
09:25 uur
GroenLinks wil opheldering over 'kandidatuur' Zalm
GroenLinks heeft woensdag opheldering geëist van premier Balkenende over de mogelijke kandidatuur van vice-premier Zalm voor de post van eurocommissaris. Dinsdag droeg het kabinet oud-VVD-minister Kroes voor als nieuwe Nederlandse eurocommissaris. Zalm heeft echter tijdens een gesprek met Balkenende en enkele collega-ministers aangegeven dat hij eventueel de stap naar Brussel zou maken als de kandidatuur van Kroes op problemen zou stuiten. Bronnen rond het kabinet hebben tijdens de onderhandelingen met voorzitter Barroso van de Europese Commissie steeds gemeld dat de opmerkingen van Zalm vooral gezien moesten worden als een "mix van humor en verhoging van de politieke druk".
Oppositiepartij GroenLinks wil echter het naadje van de kous weten. De partij vraagt zich onder meer af wat Balkenende vindt van de opmerkingen van zijn vice-premier en of Zalm wellicht op zoek is naar een andere baan.
Net als D66 wil ook GroenLinks een hoorzitting met de voorgedragen Kroes om haar te kunnen ondervragen over haar ambities in Europa. Andere partijen verzetten zich daar niet tegen. Alleen de VVD noemt het D66-initiatief misleidend. Volgens de liberalen waren er steeds al inhoudelijke gesprekken tussen de Tweede Kamer en aftredend eurocommissaris Bolkestein en heeft Kroes al aangegeven deze lijn voort te zetten. [Bron: nu.nl, 050804]
[lees verder]
Sjeikse manieren
donderdag, 05 augustus 2004 om 09:06 uur
De brandweer stond al klaar met een bluswagen zodat de helikopter op het Nijmeegse Kelfkenbosch kon landen en een chauffeur was speciaal vanuit Amsterdam naar Nijmegen gekomen om de Sjeik naar het fietsmuseum Velorama te rijden, dat extra lang was opengebleven voor de steenrijke sjeik Al-Thanim, die echter nooit in Nijmegen kwam opdagen.
Brandweer voelt zich voor lul staan, Velorama vindt dat hij een volgende maar gewoon binnen openingstijden moet komen en ik vermoed dat de burgemeester de volgende keer ook zegt: u landt maar mooi op de Goffert, waar het mág!
Sjeik doet rondje Nederland
Boss vs. Bush
donderdag, 05 augustus 2004 om 08:22 uur
Bruce Springsteen gaat samen met andere musici een serie concerten geven met als enig doel geld op te halen om een nederlaag van Bush te bewerkstelligen. Hij had een interview met Ted Koppel over politiek, muziek en de connectie tussen die twee. Lees delen van het interview bij ABC News (in het Engels).
Jerry Goldsmith overleden
woensdag, 04 augustus 2004 om 18:17 uur
Jerry Goldsmith, de Hollywood componist die vooral bekend is geworden dankzij zijn thema's voor Star Trek is op 22 juli jl. overleden. Hij werd 75 jaar.

Jerry Goldsmith Online
Gevonden: een kind
15:28 uur
Wolvenkinderen, ze komen voor. Mowgli was er eentje, al was dat natuurlijk een verhaal.
In Siberië is een "echte" opgedoken: een zevenjarig jongetje dat al 6 jaar lang werd opgevoed door een hond.
De jongen werd, samen met de hond, aangetroffen bij een leegstaand huis. Men gaat ervan uit dat de jongen -die sterk ondervoed is- is verlaten door de ouders en overleefde doordat de hond eten met hem deelde. De agenten die de jongen vonden dachten dat hij ongeveer drie jaar was, maar na onderzoek in het ziekenhuis menen artsen dat hij toch zeker zeven jaar oud moet zijn.
De jongen zou hebben rondgelopen op handen en voeten en grommen en in eerste instantie dacht men dat hij speelde, maar na het huis nader beschouwd te hebben en de jongen beter te hebben bekeken (hij was vies en naakt), realiseerden de agenten dat er iets heel erg mis was. Ze probeerden de jongen weg te halen bij de hond, maar hij vocht hard terug, gromde en probeerde hen te bijten.
De jongen, die de naam Andrei heeft gekregen, kent geen spraak en ruikt aan zijn eten voordat hij eraan begint. Pogingen om de jongen met bestek te laten eten, liepen op niets uit.
De politie is nu op zoek naar de ouders, die kunnen rekenen op aanklachten als mishandeling, verwaarlozing en poging tot moord. [Bron: Ananova]
[lees verder]
Potus2004
woensdag, 04 augustus 2004 om 13:45 uur
Als je vind dat ik (te)veel aandacht voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen geef, is het weblog van Potus2004 helemaal niets voor jou. Ik, persoonlijk, kan niet ophouden met lezen!
Potus staat voor: President Of The United States, en is het weblog van Marc van Gestel.
Strand
09:52 uur
Vage plannen om de eerste vrijdag van augustus vrij te houden voor een dagje strand, zullen ondertussen moeten worden vastgelegd... of uitgesteld. Een paar weken geleden zei T. ineens dat hij wel het strand wel eens wilde zien. Natuurlijk moest dat geregeld worden. Dat hij als peuter al menig strandzandkasteel had gebouwd, daar kon hij zich natuurlijk helemaal niets van herinneren. Dus maakten Oma J. en ondergetekende een 'om verder af te spreken'-plan.
Het KNMI is wat voorzichtig omtrent de voorspelling voor vrijdag: evenveel kans op zon als op regen. Bij Weeroline is nog veel dramatischer: 's morgens bewolking, 's middag onweer... En dan is er nog de Weerkamer: die de regen meer kans geeft dan de zon maar gelijk aangeeft dat het om niet meer dan 1mm regen gaat.

Nu hoeft het van mij niet te branden van de zon, bewolking is prima; het is toch warm genoeg. Als 't kind maar kan spelen en met regen op een strand is domweg niet leuk!
Ik ga m'n schoonmoeder maar es bellen...
[lees verder]
Antoon van Hooff overleden
20:43 uur
In Arnhem is dinsdagochtend Antoon van Hooff (66), president-directeur van dierentuin Burgers' Zoo, overleden. Dat heeft een woordvoerder van de dierentuin dinsdag gezegd. Van Hooff leed al geruime tijd aan kanker. Onder leiding van Antoon van Hooff maakte de dierentuin een forse groei door. Het park werd uitgebreid met hallen die het leven in de woestijn, de oceaan en het oerwoud laten zien. De leiding van de dierentuin is nu in handen van zijn zoon Alex.
Antoon van Hooff kreeg landelijke bekendheid door zijn commentaren bij programma's als Ja Natuurlijk en Zoo Zoo. Hij is in 1989 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ook kreeg diverse andere onderscheidingen.
Het plein voor de dierentuin is vorige maand nog naar Antoon van Hooff vernoemd. De dierentuindirecteur was daar zelf nog bij aanwezig. Antoon van Hooff is dinsdagochtend in zijn woonplaats Arnhem overleden.
[Bron: ANP/M-FM Streekradio, 3 augustus 2004]
[lees verder]
In de herhaling
dinsdag, 03 augustus 2004 om 12:38 uur
Amerika is in hoogste paraatheid gebracht ivm mogeljke aanslagen in New York.
Het ziet ernaar uit dat de regering Bush weer angst gebruikt om het volk eronder te krijgen. Op de website van de BBC is nl. te lezen dat de informatie waarop het terroristenalarm is gebaseerd oud is: President George W Bush beschreef de VS als een 'natie in gevaar'. Echter, kranten in diezelfde VS beweren dat functionaren die de informatie onderzochten, menen dat deze was samengesteld nog voor de aanslag van 11 september 2001.
Straf
dinsdag, 03 augustus 2004 om 09:32 uur
Een 18-jarige Amerikaanse die voor 4,52 dollar aan benzine had getankt en daarvoor niet had betaald, heeft voor straf bij het door haar benadeelde pompstation moeten staan met een sandwich-bord met daarop de tekst: "Ik ben betrapt op het stelen van benzine." Sherelle Purnell moest zich vrijdag om 12.00 uur bij het pomstation melden, maar kwam anderhalf uur te laat. Daarom waren de meeste mensen die dit spektakel hadden willen aanschouwen tot haar grote opluchting al weer vertrokken. [Bron: nu.nl]

Als we hier nu eens zoiets zouden doen met fietsendieven..., of geweldplegers... of....?
(al)Weer
dinsdag, 03 augustus 2004 om 08:52 uur
Met deze temperaturen ben ik niet op mijn best. Ik ben trager dan anders, mijn energie is nóg sneller op en de meeste huishoudelijke taken blijven liggen. Maar de was hoopt zich enorm op en ik moet dus iets gaan doen. Blèh, blèh en nog en blèh!

Mijn hoofd bonkt nu alweer - ik ben net een uur op - en T. werkt ook niet erg best mee.
Ik vrees dat dit weer een lange, lange, warme dag gaat worden :(
Battlefield Britain
13:29 uur
Aanstaande vrijdag begint op de BBC een nieuwe serie over oorlog op de Britse eilanden. De eerste aflevering gaat gelijk over de eerste echte Iron Lady van de Brittannië: Boudica.

In deze grote productie gebruiken Peter Snow en zijn zoon Dan (die overigens historicus is) baanbrekende tekeningen om de epische verhalen van de veldslagen tot leven te brengen.
"Battlefield Britain" reist door 2000 jaar invasies, burgeroorlogen en opstanden, en laat ons in de eerste aflevering getuige zijn van de revolutie die Boudica leidde tegen de Romeinse bezetters.
Peter Snow geeft een verslag van de 'slag van het verstand' tussen Boudica en haar Romeinse tegenhanger, gouverneur Suetonis Paulinus.
Dan Snow vertelt het verhaal van de soldaten en gaat naar de London Wasps rugbyteam om te ervaren hoe het moet zijn geweest voor de soldaten om tegen het gedisciplineerde Romeinse leger te strijden. [Bron: BBC]


Vrijdag 6 augustus, BBC II, 22.00 uur.
Boudica volgens Tacitus (in het Engels)
[lees verder]
Gestolen goederen
maandag, 02 augustus 2004 om 12:50 uur
Een australische man, die aangifte deed nadat zijn wietplanten waren gestolen, wist daarmee een aanklacht te voorkomen. De politie zei dat ze de man niet konden aanklagen omdat er geen bewijs meer was voor zijn wietplantage. De dieven hadden een raam van zijn woning ingeslagen en ontvreemden twee wietplanten-in-de-pot. De politie gaat ervanuit dat de planten de aanleiding voor de rooftocht waren. [Bron: Ananova]
Dubbele overtreding erg zwaar gestraft
10:43 uur
Priester en non veroordeeld na seks in auto
Een rechtbank in Malawi heeft donderdag een katholieke priester en een non veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en dwangarbeid wegens aanstootgevend gedrag. De twee waren woensdag betrapt toen zij seks hadden in een geparkeerde auto op het vliegveld van de stad Lilongwe.
De politie was op de auto afgegaan toen voorbijgangers hadden gemeld dat die plotseling "op een vreemde manier begon te schudden". De 43-jarige priester uit Malawi en de 26-jarige non uit het buurland Zambia moesten de nacht doorbrengen in een politiecel. Voor de rechter gaven zij toe dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan aanstootgevend gedrag.
Vertegenwoordigers van de roomskatholieke kerk, die geestelijken verbiedt seks te hebben of te trouwen, wilden geen commentaar geven op de zaak. [Bron: Plein]
[lees verder]
Wespenplaag?
maandag, 02 augustus 2004 om 09:04 uur
Volgens Planet is er een wespenplaag in Oost-Nederland: bestrijders hebben een dagtaak aan het verwijderen van wespennesten. Laat ik daar hier nu echt helemaal niets van merken? Is het 'oosten' in dit geval wellicht Overijssel en de Achterhoek? Wij hebben één wesp gezien, maar dan ook echt één wesp! Wel veel ander gespuis, maar geeen wespen dus laat staan een wespenplaag.
Maar of ik geloof niet dat ik dat nu zo erg vind...
Zomerse zondag
17:30 uur
Vandaag is het weer feest in Bottendaal. Vier kroegen (Maxim, Kluizenaar, de Kroeg en Hooglandt) geven een feestje genaamd: Bottendaal Alive.
In tegenstelling tot andere jaren wordt het feest niet op het 'plein' tussen de Kluizenaar en de Maxim gehouden, maar in het Thieme-park. Het park dat, zoals de naam reeds doet vermoeden, is gecreëerd op het terrein van de voormalige Drukkerij Thieme. Andere jaren werd Bottendaal Alive georganiseerd door alleen de Maxim of die deed het samen met de Kluizenaar. Dit jaar zijn er dus nog twee Bottendaalse kroegen die mee doen. Naast muziek, drank en lekkere hapjes, is er straattoneel en speelgoed voor kinderen: ze hebben overal aangedacht en het weer werkt goed mee.
Bottendaal Alive is echter vooral leuk omdat je er altijd oude bekenden tegenkomt die je soms jarenlang niet hebt gezien of gesproken. Vandaag trof ik M. Ik heb haar leren kennen in een café: zij stond er achter de bar en ik maakte deel uit van de poetsploeg. Later vormden we samen met nog twee andere meiden een videoclubje: elke week keken we dan een hele avond films met elkaar en deden we ons tegoed aan de nodige hoeveelheden drank en de nodige versnaperingen. M. en ik haalden herinneringen op, en later kwam ik nog een tweetal uit die tijd tegen. Het werd echter tijd om naar huis te gaan: T. werd duidelijk moe en zit nu heerlijk in bad. Straks warm ik het restje chinees van gisteren op en voorbij issie alweer, onze zonnige zondag.
[lees verder]
Frustratie
09:30 uur
Het Vaticaan noemt feminisme gevaarlijk voor gezin, aldus een artikel bij Nieuws.nl: "Het Vaticaan is in een 37 pagina's tellend document fel van leer getrokken tegen het moderne feminisme, omdat het in de ogen van het Vaticaan probeert de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen uit te wissen en een gevaar vormt voor het traditionele gezin met een vader en een moeder." en "In het document wordt met nadruk betoogd dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen, dat de vrouw geen kopie is van de man. 'Vanaf het eerste begin van hun schepping zijn mannen en vrouwen verschillend en dat blijven zij tot in de eeuwigheid'."

Vraag ik me toch af waar de 'heren' de afgelopen 30 jaar zijn geweest?? Ze zijn veel te laat met het artikel, feminisme is zo ondertussen 'uit' en vrijwel iedere westerse vrouw wordt opgevoed met het idee voor zichzelf te moeten kunnen zorgen. Bovendien is het onzin: er is geen vrouw die haar 'biologische verschil' zou willen inruilen en ik durf er heel wat onder te verwedden dat dat ook voor vele mannen geldt. Natuurlijk zijn mannen en vrouwen niet gelijk, maar wel gelijkwaardig! En daar zit 'em nu net de kneep voor het Vaticaan. Vrouwen zien zij het liefste als tweederangsburgers die klaar ligt op vader te ontvangen en tot in der eeuwigheid zwanger te zijn en kinderen op te voeden.

Zulke berichten, daar wind ik me vresellijk over op. Zo'n middeleeuws instituut, dat naar mijn zin toch al veel te veel macht heeft, dat zich een beetje met onze levens bemoeid. De maatschappij dat ben jij, zouden ze in het Vaticaan die spot al kennen? De maatschappij maken we samen, met elkaar en vullen we in zoals wij dat prettig vinden. Dus als de maatschappij sterke vrouwen voortbrengt, dan is dat zo. Als de maatschappij zo ver is dat er homohuwelijken worden afgesloten, dan is dat goed. Daar hoeft zich het Vaticaan niet mee te bemoeien! Sterker nog, daar mag het Vaticaan zich niet mee bemoeien.

Vraag ik me alleen nog af waarom er 37 pagina's nodig zijn om een herhalingsoefening op te schrijven...
[lees verder]
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log