missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
5 vragen
zondag, 31 augustus 2003 om 10:15 uur
Er gaat een 'stokje' rond.
Een stokje met 5 vragen. Unieke vragen voor iedere nieuwe 'speler'.
Ik heb ook vragen gekregen, van Odette:

1) Wat is leuker: een log maken of er in schrijven?
Da's een moeilijke... maar ik houd het toch op 'er in schrijven', want ik kan vanalles maken aan websites, maar alleen bij een log kan ik er ook in schrijven ;)

2) Disco of hardrock?
Hmm, moet dat? Hardrock dan maar.
Maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar Blues en Rock 'n' Roll.

3) Welke vrouw bewonder jij?
Mijn schoonmoeder. Ze heeft geen makkelijk leven gehad, heeft haar hele leven lang 'geboet' voor een foutje in haar prille volwassenheid en is niet bitter geworden, in tegendeel, ze is een warme persoonlijkheid die heel veel liefde heeft te geven.

4) Welke politicus/politica zou jij een flinke trap willen geven?
Eentje maar?
Balkenellende, denk ik. Wat een lulhannes, wat een mamma's kindje, wat een stoethaspel! Geen uitstraling, geen initiatief, geen voorkomen...Heeft totaal geen idee waar hij mee bezig is, volgens mij.
Slechtste MP ooit, denk ik.

5) Wat kan jou ontroeren en waarom?
Ik ben snel ontroerd: door een dikke knuffel van T. op het juiste moment, een bepaalde blik van Lief, een lied van Frank Boeijen (Nijmegen bij Zonsondergang). Mijn traanbuisjes draaien overuren zo af en toe.

Jij ook? Laat het hier weten.
Zingende zaag
zaterdag, 30 augustus 2003 om 08:47 uur
Donderdag a.s. is het weer zover: tijd voor mijn jaarlijkse portie blues van de enige echte blues renaissance man. Ik zag hem voor het eerst, jaren geleden, en mijn mond viel open van verbazing: wat een stem, wat een volume en ... wat een lekker ding...!
Blues is een muzieksoort die je een beeld oproept van een oude(re) man met een gitaar op een veranda, die zielige liedjes zit te zingen. Zo niet dit heerschap: hij is jong, energiek en spetterend, -en al zijn collega's zijn wat meer op leeftijd- hij gaat soms wel 3,5 tot 4 uur door, als hij er plezier in heeft. Kortom, voor mij is de Guy Forsyth Band een van de beste Bluesformaties van de jonge generatie.

Donderdag 4 september a.s., Doornroosje: Guy Forsyth Band € 10,- (reserveren via website mogelijk)

Kom je ook?
Zo is er altijd wel wat...
17:55 uur
Man in Texas wordt ontwaakt na operatie en mist zijn penis

Een man uit Noord-Texas ontwaakte uit zijn narcose en ontdekte vervolgens dat zijn penis was geamputeerd. De man ging naar het ziekenhuis voor een blaasoperatie. De twee artsen die hem opereerden zijn -om rechtsgang te voorkomen- overeengekomen dat de man meer dan 5 miljoen dollar vergoeding krijgt. De penis van de man was tijdens de operatie verwijderd omdat de artsen meenden dat kanker zich tot in dat lichaamsdeel was uitgezaaid. Na onderzoek bleek dit echter niet het geval
Volgens de advocaat van de artsen hadden deze hem gewaarschuwd dat wellicht zijn penis zou moeten worden verwijderd. Bovendien zet hij vraagtekens bij de uitslag van de kankertest op het gewraakte lichaamsdeel.
De advocaat van de man stelt echter dat de patiŽnt niet was verteld dat hij wakker zou worden zonder geslachtsdeel.

Bron: Reuters
[lees verder]
Indy's coming back!
14:45 uur

Harrison Ford to return as Indiana Jones
Harrison Ford has confirmed he will return to his best-loved role as the swashbuckling archaeologist in the fourth Indiana Jones film.
Ford, who is currently on tour promoting his latest movie Hollywood Homicide, told Munich newspaper 'tz' that he will start shooting the fourth part of the adventure next summer.
However, the 61-year-old actor may not be jumping around as much in the new Indy film, as he has had problems with his joints.
He told the German newspaper that while filming Cops he hurt the tendon in his Achilles heel and added he already has no tendon any more in his left knee.
He also had to have one implanted in his right knee and is awaiting an operation for a broken vertebra.
The actor, currently dating Ally McBeal actress Calista Flockhart, also said he was glad he has never been thought of as "hot".
Ford said: "I'm glad as otherwise I would have been replaced by the next hot star to come along. I'm more like an old shoe, that is always comfortable to wear."

Bron: Ananova.


[lees verder]
Nijmeegs glorie
vrijdag, 29 augustus 2003 om 10:09 uur
Zo af en toe steken ze hun kop weer boven het maaiveld, en dan is het ook altijd raak.
De Sjonnies gaan het weer helemaal maken: vanavond staan ze zelfs in de finale van Hints!
rijmpje
vrijdag, 29 augustus 2003 om 07:28 uur
't regent, gut
wat regentut!
Reclame
17:50 uur
Meestal zet ik gelijk het geluid uit als er reclame komt: de volgende 5 minuten doe ik gewoon iets anders. Heel soms, echter, blijft de tv aanstaan en kom ik wel eens een reclametje tegen, zoals die van Orang (wat van jou is, blijft van jou). Een maand of drie geleden heb ik mijn mobiele telefoon opgezegd. Ik gebruikte 'em domweg te weinig om de kosten nog te kunnen billijken.
Maar ik miste de mogelijkheid om Lief even de SMS-sen. En nu T. weer naar school is, vind ik het wel prettig als ik bereikbaar ben.
Ben ik benieuwd hoelang het duurt voordat die eerste 15 euro op zijn...
[lees verder]
Bloedprikken
12:20 uur
Na overleg met mijn huisarts gaan we mij even helemaal doorlichten. Daarvoor moest ik vandaag bloed laten prikken. Niet bij mijn gebruikelijk prikpost, maar een paar deuren verder alwaar het CWZ-personeel met de scepter zwaait. Of ik nuchter was gekomen? (Moest dat dan?) Gelukkig had ik vanmorgen niet meer tijd dan voor ťťn keer nippen van een veel te hete kop koffie, dus "Ja, ik was nog nuchter."
Of ik mijn pasje van het CWZ bij me had? "Nee, want ik ben daar geen patiŽnt." (Een hoop gezucht en gesteun, want nu moest ze helemaal de computer in om mij op te zoeken. Ze vond me, op een adres van 10 jaar geleden: nog een diepe zucht want dat betekende dat ze mijn adresgegevens moest wijzigen)
Ik was nog steeds ziekenfonds verzekerd? "Nee." En ik overhandig haar het pasje van de verzekeringsmaatschappij. (Weer zo'n diepe zucht, want er moest nog meer worden getypt)
Uiteindelijk kreeg ik mijn velletje terug met een nummer: 40.
Er waren 19 wachtenden voor mij. Echt vlot ging het niet: precies een uur nadat ik het gebouw was binnen geroepen, was ik aan de beurt. Er waren er nota bene twee tegelijk aan het prikken: dat is dus 6 minuten per patiŽnt! Pas over een week is de uitslag bij de huisarts...
[lees verder]
Brrrr
woensdag, 27 augustus 2003 om 08:25 uur
Koud! Da's wel effe wennen...
Topdag
dinsdag, 26 augustus 2003 om 20:26 uur
't Is goed gegaan vandaag, voor T. Hij was topper.
Thuis werd het cadeautje met een gejuich ontvangen en hij gunde het zich niet eens om zijn jas uit te trekken. Meteen zat hij te lezen, op z'n knieŽn voor de bank, waarop hij het boekje had neergelegd.
Zojuist las hij me de eerste vier pagina's al hakkelend voor.
Een nieuw schooljaar II
dinsdag, 26 augustus 2003 om 09:07 uur
Zo! Die is weg ;)
Alleen moet ik nog even wachten op mijn twee lange vrije dagen: Boog begint volgende week pas.
Zijn Grote Angst van vorig jaar liep alweer op het schoolplein rond, die heb ik even vriendelijk verzocht bij T. uit de buurt te blijven. 't Zal mij benieuwen.
Als hij vanmiddag thuis komt, ligt er een cadeautje voor 'em klaar van zijn vader: deel twee van "Ik lees maan, roos, vis"
Een nieuw schooljaar
maandag, 25 augustus 2003 om 12:08 uur
...staat voor de deur.
T. hoeft vandaag nog niet, morgen 'mag' hij weer, al ziet hij het zelf niet zo. Hij heeft helemaal geen zin en laat geen mogelijkheid onbenut om zijn afgrijzen te betuigen. Zo ben ik op zoek naar een geschikte tas om zijn gymschoenen in op te bergen. Aangezien T. morgenmiddag gelijk al naar de nieuwe speltherapie gaat, moeten zijn schoenen op school blijven. Maar T. wil niet helpen bij het bedenken, noch bij het zoeken.
Persoonlijk vind ik het wel weer prettig dat hij naar school gaat, al zal het wel erg stil zijn in huis. Zeker op de dagen dat hij naar Boog gaat: dan is hij pas om 5 uur klaar...
Ik weet echter zeker, dat als hij er eenmaal is, en al zijn vriendjes weer ziet dat het vanzelf wel weer goed zal komen.
Een broertje
zondag, 24 augustus 2003 om 14:42 uur
T.: "Mam? Weet je zeker dat je geen kindjes meer krijgt?"
Ik: "Ja, schat, dat weet ik zeker!"
T.: "Dus ik zal nooit een broertje krijgen?"
Ik: "Helaas..."

stilte

T.: "Kun je broertjes ook ergens kopen...?"
Staanplaatsen
zondag, 24 augustus 2003 om 11:29 uur
De Staanplaats is terug in het stadion! Vooralsnog alleen in het bezoekersvak van het Abe Lenstrastadion (SC Heerenveen), maar het begin is er!
In de tijd dat ik voor de SOVS werkte, waren we al druk aan het overleggen met de diverse betrokkenen (KNVB, Min. VWS, Min. Justitie, Min. BiZa) en het doet me deugd om te zien dat het nu eindelijk is gelukt!
Op de website van het RTL Nieuws staat een videootje, dat ik -op een of andere vage manier- niet kan isoleren en er direct naartoe kan linken.
Op deze video spreekt ook Marcel Winkelman, bestuurslid Wedstrijdzaken van de SOVS - op TV abusievelijk 'voorzitter' genoemd.
Klokje!
zaterdag, 23 augustus 2003 om 09:12 uur
Cool javascript klokje, rechts onderin!
hier vandaan
Suggesties?
zaterdag, 23 augustus 2003 om 07:38 uur
GAAP!
Ongeveer een uurtje geleden werd ik wakker van T.
Als iemand tips heeft om deze vroege vogel iets later te laten worden, houd ik mij zeer aanbevolen!
Onzinnig edoch vermaelijck
vrijdag, 22 augustus 2003 om 22:10 uur
Wat moeten we nu??
vrijdag, 22 augustus 2003 om 12:18 uur
Nooit meer nieuwjaar in met Freek
Freek de Jonge stopt met zijn oudejaars-/nieuwjaarsconferences op televisie. Dat bevestigde zijn impresariaat, Mojo Theater, vrijdag. De cabaretier is van mening dat de traditie die Wim Kan ooit in gang zette, niet meer de glans heeft die het fenomeen vroeger had.
De Jonge wil niet langer in de vijver vissen van cabaretiers die zich rond de jaarwisseling willen laten gelden. Toch zou hij de komende twee jaar geen concurrentie hebben van Youp van 't Hek, want die heeft het voorlopig te druk met zijn theaterprogramma. Het duo Lebbis & Jansen is 31 december wel bij de VARA op tv te zien. (ANP)
Foto's
vrijdag, 22 augustus 2003 om 11:36 uur
...van ons dagje uit naar Ouwehand's Dierenpark:

De Beestekoppen
Waarom lopen giraffen altijd net weg als jij een foto aan het maken bent?
De onvolprezen Joop uit de Zeeleeuwenshow
Een witte leeuwin met 'gewoon' jong
Prachtige moeder ijsbeer met kind aan de borst
Veel jonge dieren nog zo laat in het seizoen bij Ouwehand's!

De Apekoppen
Waarom lachen ze, eigenlijk?
En op deze foto kijken ze ook al zo vreemd!
Hoe zou dat nou komen?
Drie keer raden!!

(alle foto's zijn gemaakt door Miche)
Excuses
vrijdag, 22 augustus 2003 om 09:16 uur
Ik realiseer me ineens dat ik excuses verschuldigd ben aan onze Zuiderburen. Gisteren vond ik bij Joeri een geweldig verhaal voor mijn Project 0, en vanmorgen vond ik in De Tijd (Be) weer twee stukken over archeologische vondsten door onze Belgische vrienden.
Kortom: excuses dat ik pas nu de Belgische pers heb gevoegd bij mijn te onderzoeken dagbladen!
Neem het medicijn
donderdag, 21 augustus 2003 om 17:31 uur
Ik heb het niet nodig, maar iemand anders misschien wel: Symantec SoBig.F removal tool
Krijg de ziekte!
donderdag, 21 augustus 2003 om 13:12 uur
XS4all geeft een waarschuwing en Tiscali laat ons weten dat er een antivirus is!
maan - roos - vis
donderdag, 21 augustus 2003 om 08:29 uur
Ik kom van een generatie vÚÚr deze leesmethode: volgens mij deden wij het met Pim en School.
Hoe dan ook: dat kind van mij blijft mij versteld doen staan! Weet u nog? Maandag kocht ik het eerste deel van de serie ik lees maan, roos, vis en zojuist kwam hij mij het boekje voorlezen: van kaft tot kaft. Niet helemaal foutloos, maar dat geeft niet.
U snapt natuurlijk wel dat ik bijna ontplofte van trots!
Hallo en Dag!
woensdag, 20 augustus 2003 om 08:53 uur
Ik kom alleen maar even zeggen dat ik weg ben, vandaag. Met hem en haar en haar kids naar hier. Ik vermoed echter dat de interesse van de heren (de mijne in ieder geval) voornamelijk uit zal gaan naar dit onderdeel! ;-)
Labyrinth
dinsdag, 19 augustus 2003 om 22:00 uur
Aan de Nijmeegse waalkade is een labyrith gebouwd, dat bij hoog water onderloopt. Het is zo'n stukje Nijmegen waar je als Nijmegenaar talloze malen gedachteloos voorbijloopt. Of soms, op een warme herfst-avond, na het zakken van het water, je voeten in koelt.
Via Linda's Log kwam ik op een site waar het labyrinth goed tot zijn recht komt.
Don't shoot the messenger!
21:19 uur
Paniek?! Nou, een beetje...
Ineens zit mijn mailbox vol met allemaal mailtjes waarin staat dat ik attachments zou hebben verzonden met het virus W32.Sobig.F@mm.
Grote ontsteltenis. Ten eerste omdat ik werkelijk geen idee heb wie al die mensen zijn, ten tweede omdat mijn outbox toch duidelijk laat zien dat ik aan geen van deze mensen iets heb verstuurd.
Symantecweet gelukkig wt er aan de hand is. Een paar stukjes uit de tekst van de link hiervoor:
W32.Sobig.F@mm is a mass-mailing, network-aware worm that sends itself to all the email addresses that it finds in the files with the following extensions: .dbx; .eml; .hlp; .htm; .html; .mht; .wab; .txt
From: Spoofed address (which means that the sender in the "From" field is most likely not the real sender).
Subject: Re: Details; Re: Approved; Re: Re: My details; Re: Thank you!; Re: That movie; Re: Wicked screensaver; Re: Your application; Thank you!; Your details
Attachments: your_document.pif; document_all.pif; thank_you.pif; your_details.pif; details.pif; document_9446.pif; application.pif; wicked_scr.scr; movie0045.pif

Voor wie nog meer wilt weten: Lees hier

[Ik wilde dat ik de moeite had genomen om in al mijn html-documenten het e-mailadres in een javascripte te verstoppen.]
[lees verder]
HetNet: braaaak!
dinsdag, 19 augustus 2003 om 09:33 uur
HetNet heeft een radiospot waarin ze zegt: Gratis Internet bestaat niet....
Huh? Was HetNet niet tot voor kort zo'n gratis provider, al maakte ze destijds geen deel uit van de roemruchte reclame campagne.

Flauw, hoor, HetNet, om goeie sier te maken met uitspraken die 4 jaar geleden al door XS4all zijn gedaan!
Boos
09:18 uur
Ik geloof dat het weer eens even tijd maak dat ik me goed boos ga maken over een aantal zaken.
Ik heb het allemaal aangezien en er het mijne van gedacht, maar nu gaat het me te ver:

Amerikanen schieten maar raak! En heeft sinds het begin van de oorlog nogal wat slachtoffers gevergd. De laatste was een Iraakse journalist in Reuter's dienst.

Maar ook Den Haag kan er wat van: herinvoering van de medicijnknaak, uit het ziekenfondspakket halen van de pil!!! Pardon? Dat is een stap terug naar de jaren '60!!!
Vooruit, wat kan het schelen: die paar extra tienermoedertjes kunnen we ook nog wel bij hebben, hun uitkering en huursubsidie is vast lager dan die pil :-/
En alsof het niet op kan, mag ook de tandarts niet meer worden vergoedt, van het kabinet. Echt veel gekker moet het niet gaan worden, hoor!
Anders haal ik mijn kistjes weer tevoorschijn, en mijn spandoeken en ga ik naar het Malieveld! Wie gaat er mee??!
[lees verder]
Wakker worden
08:06 uur
Heel in de verte hoor ik een vaag: "Mam! Maham?!"
Huh?
"Weet je waar de afstandbediening ligt?"
Grmbl!
(iets harder) "Weet je waar de afstandbediening ligt?"
Langzaam begin ik de vraag te begrijpen. "Ja, hoor!" En gelijk daarna, alsof op de automatische piloot: "Kom er maar even bijliggen..."
U begrijpt dat het toen helemaal was afgelopen met slapen!

Hmpf! Mij een beetje wakker maken voor de afstandsbediening! Hij weet dat als hij 'em niet kan vinden, dat-ie dan niet mag kijken. Uit pure wraak maakt hij mij dan wakker! TV-monster is er niets bij!

Maar als ik dan eenmaal wakker ben, en dat kinderlijfje tegen mij aanvoel tijdens de 'goedemorgen-knuffel' maakt het me ineens allemaal niet meer uit.
[lees verder]
Het Genot
16:10 uur
Kom net terug uit de stad. Samen met T. op zoek geweest naar een nieuwe broodtrommel voor hem. Niet dat het echt nodig was, maar ik kon wel merken dat hij na ruim twee jaar is uitgekeken op zijn Sesamstraat-broodtrommel. Dus gingen we alle geijkte zaken af: Blokker, HEMA, V&D, Marskramer. Allemaal dezelfde trommels, met allemaal dezelfde (te) kinderachtige plaatjes voor allemaal dezelfde belachelijk hoge prijs (€ 5,79).
Tot we bij de Xenos kwamen. Daar stond een grote 'vierkante' trommel met een gewone deksel met daarop "Magic School" en "Magic Bus". T. was er gelijk helemaal weg van! De prijs was een weggevertje in vergelijking met de voorgaande kandidaten: slechts anderhalve euro.
Door onze reis van winkel naar winkel kwamen we natuurlijk ook nog allemaal andere dingetjes tegen: een "ik lees maan, roos, vis"-boekje (deel 1 - leek mij een goed punt om te beginnen!), een poster van een draak uit dezelfde Kinderboekenwinkel.
Kortom: 't mannetje is weer verwend. En dat doe ik allemaal vanwege dat ene smoeltje... u weet wel welke ik bedoel, als u T. kent ;-)
[lees verder]
Back to normal
maandag, 18 augustus 2003 om 09:33 uur
Okee, de rust is voorbij: T. is weer thuis! Heerlijk!
Ik heb vanmorgen al ontelbaar veel kusjes gehad, een stuk of 10 knuffels en twee keer de bevestiging dat ik "de allerliefste mama van de hele wereld" ben.

U begrijpt: mijn dag kan niet meer stuk!
Goed nieuws!
maandag, 18 augustus 2003 om 08:14 uur
In Diergaarde Blijdorp is eergisteren een olifantje geboren...

Stoorzender
zondag, 17 augustus 2003 om 15:50 uur
En dan zit je gezellig te keuvelen met haar, wordt de lijn vreselijk verstoord. Om ca. de halve minuut slechts een paar seconden, maar het is genoeg om je het genot van een telefoongesprek volledig de das om te doen!
We besloten om het later nog maar eens te proberen, want we kwamen er niet achter waar dat nou aan lag.

Tot ik Lief later sprak; die wist me te vertellen dat er in de buurt iemand vreselijk aan het boren was... zo ongeveer een paar seconden, om de halve minuut. Dat kan haast geen toeval zijn. Maar heeft u ooit gehoord dat een telefoon stoort op een boor???
Slaapkamer
14:11 uur
Nou, hij is af:(Klik voor een grote versie in beeld) En om de feestvreugde te verhogen, nog twee foto's uit andere hoeken:
[lees verder]
Lang Leve Opa!!
zondag, 17 augustus 2003 om 13:47 uur
Vanmorgen vroeg heb ik naar opa en oma gebeld: of T. nog een dagje langer kon blijven zodat we de hut hier een beetje op orde konden maken. Helaas behoorde dat niet tot de mogelijkheden.
Toen ik me zojuist opmaakte om naar W. te gaan, ging de telefoon: oma. Opa had besloten dat hij zijn kleinzoon wel met de auto wilde brengen.
Daar ben ik heel blij mee, want zelfs al is het van deur tot deur slechts een 3 kwartier reizen, doordat er in W. slechts 1x per uur een trein stopt, ben je al gauw 3 uur kwijt als je 'even' op en neer wilt.

Lang Leve Opa, dus: want nu hoeven we niet als een stelletje Razende Roelandt door het huis!
Aankleden
zondag, 17 augustus 2003 om 11:10 uur
Zal ik... of zal ik niet.
Een blik op "Weer Online" doet me fronsen.
22 graden en bewolkt.
Wat doe ik nu dan weer aan?
Korte broek... neuh...
Lange stretchbroek... Jah...
Hemdje... Jah...
Iets over het hemdje... Jah...

Okee, dan ben ik eruit.
Ga ik me nu eerst even aankleden, want zo naakt achter de PC is best koud!
De rust is weer voorbij
zondag, 17 augustus 2003 om 09:36 uur
althans, bijna.
Straks ga ik naar W. om T. op te halen. En dan is het weer over met de rust. Ik kijk echter nu al uit naar zijn verhalen over de streken van Max, de grapjes van opa en hoe lief oma toch wel niet is...
Linklog
zaterdag, 16 augustus 2003 om 20:14 uur
Maar dan anders: kijk hier maar eens
Via
Raadjeplaatje
19:29 uur
Ik heb vandaag een CD gekocht. De CD-versie van het album dat ik op 16-jarige leeftijd van mijn zuurverdiende geld (bij de plaatselijk slager ŗ 3 gulden per uur) kocht. Het was de allereerste LP die ik ooit van mijn eigen geld kocht...

En nu gaan we een spelletje doen: ik heb de tekst van het titelnummer in het Nederlands vertaald. Wie-o-wie is de eerste die de naam van het nummer (en dus het album) raad Ťn de uitvoerend(e) artiest(en)? Succes:
mijn hand pakte de radio en ik hield 'em tegen mijn oor
de zweetdruppels verschenen op mijn voorhoofd
en stroomden naar omlaag
buiten in het park speelden kinderen
en hoewel het donker was, werd de lucht rood
mensen waren als verdoofd
iedereen wachtte
niemand wist waarom
maar nu weet ik het

het nieuws zei dat Londen grotendeels weg was
we konden de rook van hieraf zien
een ijskar met muziek blijft rondjes rijden
en hoewel het donker was, werd de lucht rood
mensen waren als verdoofd
iedereen wachtte
niemand wist waarom
maar nu weet ik het

Daar beneden, in hun bunkers onder de zee
duwen mannen op knopjes
ze geven geen moer om mij
en hoewel het donker was, werd de lucht rood
mensen waren als verdoofd
iedereen wachtte
niemand wist waarom
maar nu weten ze het

Daar beneden, in hun bunkers onder de zee
duwen mannen op knopjes
ze geven geen moer om mij

[lees verder]
Bende III
zaterdag, 16 augustus 2003 om 16:10 uur
En het is alweer klaar!
Het staat zo echt veel leuker: de ruimte wordt nu optimaal gebruikt en eerlijk gezegd vind ik het wel kikken dat we een slaapkamer hebben die groot genoeg om je bed echt domweg middenin te zetten.
Bovendien stond er nog een heleboel troep (isolatiemateriaal, hout) achter de schotten en dat hebben we nu ook allemaal netjes weggewerkt, zodat er een extra hoek is vrijgekomen.
Het wordt ondertussen tijd voor een fotootje, lijkt me!
Huurtip: Saving Grace
12:07 uur
Nadat Grace (Brenda Blethyn) haar echtgenoot verliest doordat deze zelfmoord pleegt, komt ze erachter dat hij een hypotheek heeft genomen op hun (prachtige) huis en dat hij diep in de schulden zat en dat hij er een dubbelleven op na hield. Zelf heeft ze geen cent en ze moet een manier vinden om aan geld te komen. Ze heeft een groot talent voor het kweken van orchideŽn en die blijkt van pas te komen als haar tuinman Matthew (Craig Ferguson) een paar planten brengt die extra verzorging nodig hebben, Hij vraagt Grace om ernaar te kijken. Die planten lijken de oplossing voor haar problemen...

Grace's doctor is worried about the state of her joints...
Grace's vicar thought he knew all about the burning bush...

Erg humoristische film, die tot mening lachkick leidt... en niet alleen bij de kijker ;-)
[lees verder]
Bende II
10:26 uur
Deel 1 van onze missie is volbracht. We hebben nu -lekker burgerlijk- allebei onze eigen kledingkast. Het zijn de inbouwkasten in onze computerkamer.
Alle gereedschap, boeken, oude gordijnen en, niet te vergeten, spelletjes hebben een nieuwe plek gekregen (of wachten ongeduldig tot ze die vanaf hun huidige bergplaats krijgen toegewezen). Alle boeken zijn nu op zolder, achter het gordijn.
Het 'erge' van zo'n actie is wel dat je allemaal lieve dingen tegenkomt. Zoals de communicatieschriftjes van het Kinderdagverblijf. Drie jaar gevat in een ca. 12 schriftjes: die gooi ik never nooit weg. Die bewaar is, voor als T. 'later groot' is. En mijn poezie-albums, mijn oude studieboeken en ... heel veel computerboeken waarvan ik totaal was vergeten dat ik ze had: de eerste druk van Peter Kentie's HTML en webdesign in de praktijk: volledig stukgebladerd.
Vandaag is deel 2 van onze klus aan de beurt: het bed verplaatsen, de dozen boeken achter het bed vandaan halen en ze voegen bij de andere boeken. En vervolgens de zolder aanpassen naar onze wensen.
Als alles goed is, zie ik vanavond een ander deel van het plafond als ik ga slapen...
[lees verder]
Bende
vrijdag, 15 augustus 2003 om 15:33 uur
En dan ineens is het weer een enorme bende in onze computerkamer. Er moeten boeken naar boven en kleren naar beneden, want dat is toch praktischer.
En als dat dan allemaal klaar is, gaan we -bij wijze van experiment- het bed anders neerzetten.

Als u me zoekt: ik ben die ene die steeds staat uit te hijgen ;-)
In welke eeuw...
vrijdag, 15 augustus 2003 om 10:15 uur
O help!
vrijdag, 15 augustus 2003 om 10:12 uur
Zit ik hier net een beetje wakker te worden met een fijne kop koffie... bedenk ik me ineens dat ik voor 11.00 uur bij de trombosedienst moet zijn... nu kan ik het lekker langzaam wakker worden wel vergeten...

Later!
Zoek
donderdag, 14 augustus 2003 om 22:03 uur
verschillen tot je erbij neervalt: seek the difs
Sammie
donderdag, 14 augustus 2003 om 12:22 uur
Vijf dagen na onze thuiskomst lijkt Sammie het ons eindelijk te hebben vergeven dat we weg zijn geweest.
De eerste dagen na thuiskomst kon hij het niet nalaten om ons allemaal duidelijk te maken dat het nu zijn huis was en dat we vooral niet moesten denken dat hij opzij zou gaan als we de trap op wilden of de gang wilden kruisen: Sammie bleef liggen waar-ie lag en je kon een haal naar je kuiten krijgen als het je niet beviel.
Gisteravond bleek die boosheid ineens over: Sammie sprong bij op het bed, nestelde zich strak naast me, manoevreerde zijn kop onder mijn hand en begon luid te spinnen: of ik maar even wilde kroelen.

Heerlijk toch, zo'n kat!
Weg
donderdag, 14 augustus 2003 om 10:27 uur
Lief en T. zijn weg. Op weg naar de trein, die ze naar het lieflijke plaatsje W. zal brengen. T. gaat logeren: bij opa en oma Kip en bij Max, de (nieuwe) hond van opa en oma. Het is moeilijk te zeggen waarom T. het liefste gaat: de pannenkoeken van oma, de frietjes van opa of het speelse gedrag van Max.
Zondag gaan we 'em weer halen... :)
Verhaaltjes
21:27 uur
Op een dag in Delft gaat Lief gedecideerd op een bankje zitten, trekt T. naast zich en wijst achter zich: "Ga jij es even een boek kopen?"
??
"Ga jij es even een boek kopen! Wat jij op vakantie leest, dat kŗn domweg niet ontspannend zijn!"
Ik haal mijn schouders op en duik de boekwinkel in. Waarom zou ik protesteren? Een boek is nooit weg tenslotte.
Helaas beslaat de afdeling 'esoterie' e.d. slechts een halve plank en heeft voor mij in ieder geval weinig te bieden. Ik loop verder, je weet tenslotte maar nooit, en dan vind je je zelf altijd weer terug op die ene afdeling waar je altijd wel iets ontspannends vindt. Op een avond in Nijmegen leest Lief voor. Over "Het Mannenkoor", over "Koning Krentebol", "De Ettertjes", "Drie Kleine Kleutertjes" en nog veel meer andere helden. Uit Het Grote Verhaaltjesboek van Marianne Busser en Ron SchrŲder.

De beschrijvingvan de website van het schrijversduo
Na het versjes- en het liedjesboek kon Het grote verhaaltjesboek natuurlijk niet uitblijven. In dit boek staan zestig voorleesverhalen. Natuurlijk passen de verhalen bij de thema's die in de beide andere boeken gebruikt zijn. Een juf die bijvoorbeeld met een thema aan de gang gaat, vindt in deze drie boeken dus versjes, liedjes ťn verhaaltjes over de lente, over Kerst, Sinterklaas, vaderdag, moederdag, stout zijn enz. enz. Bovendien komen diverse figuurtjes en personen uit het versjes- en het liedjesboek ook weer terug in het verhaaltjesboek.
[lees verder]
Not so koel
woensdag, 13 augustus 2003 om 17:22 uur
Binnen lijkt het een stuk koeler dan het buiten is, zo heb ik zojuist ondervonden.
Vol energie sprong ik om mijn fiets om een stukje te gaan rijden en boodschappen te gaan doen. Een uur later ben ik weer thuis: bezweet, vies, klef en vooral: moehoe! Sjesus dat viel niet mee zeg!
Youpie ende Hourah
woensdag, 13 augustus 2003 om 09:51 uur
Het is koel! Eindelijk kan ik weer eens even naar buiten. Hoef ik niet meer de halve dag breeduit op bed te liggen met de ventilator op de hoogste stand en kan ik me weer eens onder de levenden mengen...
Afgelopen nacht hťťrlijk geslapen onder het open dakraam, met uitzicht op de volle maan, dus ik barst van de energie!
Gemeen
dinsdag, 12 augustus 2003 om 14:38 uur
Lief is heel gemeen tegen mij: hij lacht me uit als ik zeg dat ik het ver-schrik-ke-lijk warm heb!
En als ik hem dan wijs op de onmiskenbare druppeltjes op mijn bovenlip, begint-ie nog veel harder te lachen.

En dan T., die kan er ook wat van... gisteren had ik, uit pure ellende, staarten aan weerszijden van mijn hoofd gemaakt: zo raakten mijn haren mijn bezwete nek tenminste niet. Komt T. binnen: "Jeetje mam, je lijkt zo wel een meisje"- en giert het werkelijk uit van de lach, hij komt echt niet meer bij. Als ik me omdraai stopt hij abrupt met lachen, fronst en zegt dan: "Sorry, mam, ik was even je oude rimpelgezicht vergeten..."

En die twee beweren van mij te houden!!
Grmbl!
Omdat het toch warmer is om iets anders te doen
dinsdag, 12 augustus 2003 om 11:28 uur
Het derde oog: Het geheim van Dracula
Canvas: 12 Aug 2003 23:15
De bloeddorstige graaf Dracula is wereldberoemd. De bekende vampier is vanavond onderwerp van onderzoek in Het derde oog. De werkelijkheid blijkt vreemder dan de fictie.
De schrijver Bram Stoker bracht het personage Dracula tot leven met zijn boek 'Dracula' uit 1897. Na het boek volgden er in de 20e eeuw talloze films over het verhaal van graaf Dracula. Maar wat heeft de bloedzuigende graaf van Bram Stoker te maken met de Roemeense Vlad Tepes uit de 15e eeuw?
Meer over Meer over Vlad Tepes
Wiebeltand II
dinsdag, 12 augustus 2003 om 08:57 uur
Wiebeltand is niet meer.
Gisteravond, tijdens het eten, trok T. ineens wit weg en wees met een bibberend vingertje naast zijn bord. Daar lag de tand, de wiebeltand - herstel: de ex-wiebeltand.
Hoera! T.'s eerste melkgebittandje is eruit!!
Gaap
dinsdag, 12 augustus 2003 om 08:10 uur
Zo!
Nog geen halfuur op en toch heb ik al:
- T. geholpen bij het vinden van twee cruciale stukjes van zijn HP Kasteel
- de vaatwasser uitgeruimd en opnieuw gevuld
- het roest aan de onderzijde van mijn wok verwijderd
- Sammie eten gegeven
- ontbijt gemaakt voor T.

en nu dan ook een kopje koffie voor mij, want dat heb ik wel verdiend!
En?
maandag, 11 augustus 2003 om 21:21 uur
Wat doet u zoal gedurende dag om koel te blijven?
Boekverslag "The Templar Revelation"
11:59 uur
Ondertitel: Secret Guardians of the True Identity of Christ

Mijn eerste indruk van het boek was verrassing en verwarring: al had ik hier en daar wel het een en ander opgepikt - dit boek bracht alles wat ik al meende in een heel ander licht: verlichting?
Het komt slechts zelden voor dat je een boek in handen krijgt dat onderwerpen als samenzweringen, Vrijmetselarij, Tempeliers, Katharen, Christendom, Jodendom, Occultisme, de cultus van Isis & Osiris en Esoterisme weet samen te brengen via wegen die tot nu toe grotendeels verborgen bleven.
Het boek laat zien dat er een wereldwijde 'samenzwering' is die de ware identiteit van de Christus verborgen houdt, evenals de verstrekkende gevolgen die deze 'cover up' zou hebben indien de hele wereld ervan te weten zou komen. Het is en blijft af en toe wel onder de kin en op het hoofd krabben. Maar deze waarheid is voor mij even goed als die in de meer orthodoxe versies van het zgn. Nieuwe Testament. Ieder die maar enigszins is geÔnteresseerd in enige vorm van religie zou dit boek moeten lezen, vooropgesteld dat je het Engels voldoende beheerst - een vertaling is er tot op heden niet. In het boek wordt de suggestie gewekt dat zowel het Jodendom als het Christendom is gebaseerd op een veel ouder geloofssysteem. Daarnaast wordt er gesteld dat het huidige 'pakket Christendom' helemaal niets te maken heeft met het originele geloof zoals dat zou zijn gepredikt door zowel Jezus, Maria Magdalena als Johannes de Doper.
Een ieder die wel eens heeft gehoord over en interesse heeft in de "Illuminati", de "Bilderberggroep", of "de Nieuwe Wereld Orde" zal dit boek verslinden: het staat bol van de feiten en goed onderbouwde suggesties ten aanzien van wat die groepen nu eigenlijk willen: de herstel van de cultus van Osiris, Isis en Horus - de vader, de moeder en het kind.
Het boek onthult hoe de cultus rond Jezus [niet 'van Nazareth': die plaats bestond nog niet rond het begin van onze jaartelling] in de bijbel anders is vermeld dan in andere, verborgen (gehouden) documenten: Johannes de Doper zou niet de voorganger van Jezus zijn geweest, maar zijn leermeester. Zijn leermeester in 'occulte' Egyptische religie en magie. Jezus en Maria Magdalena zouden zijn ingewijd in deze cultus en samen de cultus doen herleven door hun initiatie: zij waren getrouwd en hadden waarschijnlijk ook kinderen. Sex was niet 'vies' of 'stiekum' in deze cultus. Sterker nog: sex zou de weg zijn naar het goddelijke in jezelf. Het orgasme als spirituele beleving: ik denk dat velen van ons zich daar best in zouden kunnen vinden. Dit is een -op zijn zachts gezet- schokkende conclusie; het zou betekenen dat de afgelopen 1.500 jaar de situatie van de vrouw t.o.v. de man geheel anders geweest had kunnen zijn: die van elkaars gelijken!
Wat hebben de Tempeliers hier nu allemaal mee te maken: wat doen zij in de titel van het boek?
Het zijn juist de tempeliers die deze dingen hebben bewaard, hebben verborgen voor de -toentertijd- zeer sterke Katholieke Kerk. De Tempeliers, evenals de Katharen. Referenties aan de Heilige Graal (zou dat het Grote Geheim zijn), de wetenschap dat er in de bibliotheke van het Vaticaan heel veel ligt waarvan wij weinig tot geen weet hebben, de wetenschap dat zowel de Tempeliers als de Katharen moesten verdwijnen vanwege hun 'ketterij'. Later namen andere groeperingen dit geheim over: de Rozenkruizers, onder andere. Gnostisisme komt uitgebreid aan bod.

Opmerkelijk genoeg suggereren de schrijvers uitsluitend. Ze leggen geen uiteindelijke feiten voor, maar beschrijven hun zoektocht naar het verborgene met verve. Soms met een lach, soms met een angstig gevoel en soms met een traan. Goed geschreven, informeel maar wel goed onderbouwd, en met de juiste hoeveelheid humor en sceptisme. Lezen! Nu!
[lees verder]
Geschiedenis... sort of
zondag, 10 augustus 2003 om 15:45 uur
It is truly astounding what havoc students can wreak upon the chronicles of the human race. I have pasted together the following history of the world from genuine student bloopers collected by teachers throughout the United States, from eighth grade through college level. Read carefully, and you will learn a lot
56 B.C. and All That
Mooie jongen
zondag, 10 augustus 2003 om 13:54 uur
Thomas, augustus 2003

Maar misschien ben ik bevooroordeeld...
Weekje Delluf
zondag, 10 augustus 2003 om 12:36 uur
We hebben geboft: ons huisje stond grotendeels in de schaduw waardoor met name de slaapkamers heerlijk koel waren. Het heeft wel iets, zo'n blokhut, maar veel buiten kunnen zijn is dan wel een vereiste.
Onze plannen voor Leiden (Naturalis) en Den Haag (Madurodam) hebben we wegens de tempatuur laten varen. In plaats daarvan zijn de heren naar musea geweest: het techniekmuseum (waar vooral de geschiedenis van de computer in de smaak viel) en het legermuseum dat nogal tegenviel. Ik heb me beperkt tot de Prinsenhof voornamelijk omdat ik wel eens wilde zien waar Willem van Oranje is vermoord. De kogelgaten zijn indrukwekkend, maar ik heb toch mijn twijfels over de authenciteit...
Daarnaast gefietst en gezwommen. Speciaal voor T. zijn we naar de Waterspeeltuin gegaan: fantastisch vond hij dat! We kregen hem slechts weer mee door hem te lokken met het vooruitzicht van een ijsje ;-)
Verder heb ik veel gelezen: The Templar Revelation: Secret Guardians of the True Identity of Christ (bere-interessant, als je meer wilt weten, geef maar 'n gil) en White Goddess. "Echt wat je noemt vakantielektuur", schamperde Lief.
Wiebeltand
zondag, 10 augustus 2003 om 10:06 uur
Op 9 juli berichtte ik over T.'s wiebeltand. Hij zit 'r nog steeds in, maar niet lang meer! Achter deze wiebeltand is de Nieuwe Tand al te zien en zo te zien heeft deze weinig geduld meer. T. kan haast niet wachten tot hij zijn tand aan de "tandenfee" kan geven. Nu is T. nuchter genoeg om te weten dat er niet zoiets bestaat als een tandenfee, maar hij is slim genoeg om er toch gebruik van te maken, want dat levert hem mooi weer iets op voor zijn Lego-spaarpot!

Hoe dan ook: de spanning neemt met de dag toe, hier in huize Missgien!
Holy Balony
zaterdag, 09 augustus 2003 om 19:35 uur
En ik dacht nog wel dat het op de camping heet was...
(For the record: in onze woonkamer is het al vanaf vanmiddag 15.00 uur 30,5°C.)

En dan vraag ik me toch af: moet ik nog bloedverdunners slikken of verdunt de temperatuur nu wel genoeg?
Met de juiste fotograaf...
zaterdag, 09 augustus 2003 om 15:23 uur

..valt overal wel iets fraais van te maken...;-)
Moeder Aarde
zaterdag, 09 augustus 2003 om 15:07 uur
Delft is mooi, maar in haar achterland (Midden-Delfland) ligt iets heel erg bijzonders: Moeder Aarde: een heuvelpartij in de vorm van een vrouwenlichaam. Deze 200 meter lange en 170 meter brede heuvel ligt in het Abtswoudse Bos. (Nou ja, bos is teveel gezegd: het is voornamelijk nieuwe aanplant.) Vooral vanuit de lucht is de vorm van ďMoeder AardeĒ goed te zien. En je snapt natuurlijk wel dat ik daar heen moest ondanks de hitte.... gelukkig bleek Moeder Aarde wel een fietstocht bij 30°C ... kijk maar: foto 1 en foto 2
Bendurweer
zaterdag, 09 augustus 2003 om 12:07 uur
Vanmorgen om 09.00 uur hebben wij, enigszins bedroefd, ons hutje verlaten.
Precies 3 uur later opende ik onze voordeur.
Goede reis gehad en nu eerst even een week e-mail wegwerken ;-)
Vakantie
vrijdag, 01 augustus 2003 om 21:30 uur
Yups! Wij gaan ook!
Een week lang geen computers, geen wekkers en geen poes.
De eerste twee, daar kan ik best buiten, maar Sammie ga ik vast missen!
Aaaaaaaaaaaaargh!
vrijdag, 01 augustus 2003 om 14:42 uur
Vakantiestress?
Hoebedoelu?
Ikke? Hoe komt u daar nu weer bij??

Oh ja, natuurlijk!
Het is Lammas! En daar heb ik nog helemaal niets over geschreven. Hoef ik ook niet te doen, dat heeft zij al voor mij gedaan!
Mail
12:01 uur
Ik heb iets met de mail, vandaag.
Zojuist heb ik een mail gestuurd naar oude vrienden. Oud in de zin van: ik ken ze al heel lang. Al 30 jaar op precies te zijn! Ieder jaar, zo rond de datum van de Luchtlanding bij Arnhem (zie A Bridge Too Far) wordt dit herinnert doordat opnieuw Engelse militairen met een parachut naar beneden komen. Dit was een 'big event' in die dagen en als kind was het de truc op zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van de springer.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik R. aansprak. "Sir?" en ik duwde mijn boekje-met-pen in zijn handen. "Sir? Sir???", grijnsde hij en hij brabbelde nog verder wat ik met mijn 8 jaren niet kon verstaan. Later bleek echter dat hij -als enige- zijn volledige adres had opgegeven. En zo begon onze correspondentie. Ik stuurde een kaartje (met Nederlandse tekst) en er kwam een kaartje terug. Ik schreef een brief, die werd vertaald door een familielid en er kwam een brief terug. Zo ging het 10 jaar lang en toen werd ik uitgenodigd om een week naar Londen te komen en bij hen te logeren. Dat was beslist spannend want het was mijn eerste buitenlandse reis en de eerste keer dat ik alleen op reis ging. Het was geweldig!

Thuisgekomen zetten wij onze correspondentie voort en R. & T. kwamen naar Nederland en logeerden bij ons. Mijn ma had toen net Engelse les en zij begon de correspondentie over te nemen. Mijn contact met R. & T. verwaterde. Tot er afgelopen week een doorgestuurde e-mail de weg naar mijn mailbox vond. T. had ma geŽ-maild en ma had mij de e-mail doorgestuurd. Hij heeft er een paar dagen liggen sudderen maar ik besefte dat het tijd was om het contact te herstellen. 30 jaar is tenslotte niet niks.

Ik vraag me af: zouden ze dit jaar weer naar Arnhem komen??
[lees verder]
Uit de mailbox
vrijdag, 01 augustus 2003 om 09:41 uur
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log