missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
This Land
zaterdag, 31 juli 2004 om 18:32 uur
"This land is your land, this land is my land, this land is made for you and me!"
Een fantastisch duet van Kerry en Bush....

nou ja, sort of... :-)
Zwemmen
zaterdag, 31 juli 2004 om 12:09 uur
Omdat het donderdag zo goed bevallen is, gaan we vanmiddag nog een keertje, maar dan met ons drietje!
Fijne vakantie...?
10:23 uur
Zwarte Zaterdag al vroeg begonnen
De aangekondigde Zwarte Zaterdag op de Europese snelwegen is al vroeg begonnen. In Frankrijk stond omstreeks 07.00 uur al ongeveer 200 kilometer file, vooral op de routes naar de zon. In Oostenrijk stond op dat moment voor de Tauerntunnel (Salzburg-Villach) 20 kilometer file en was de wachttijd al opgelopen tot vijf uur. In Oostenrijk stond op dat moment voor de Tauerntunnel (Salzburg-Villach) 20 kilometer file en was de wachttijd al opgelopen tot vijf uur.
Miljoenen Fransen gaan dit weekeinde op weg naar hun vakantieadres. Traditioneel leidt dit tot honderden kilometers file en vele ongelukken. Op de A6 en A7 tussen Mâcon en Montelimar stond zaterdagochtend bijvoorbeeld in totaal al 60 kilometer file, aldus de ANWB.
In Duitsland stonden de auto's in de richting Salzburg al over 30 kilometer achter elkaar. De file voor de St. Gotthardtunnel in Zwitserland was zaterdagmorgen nog relatief kort: 5 kilometer. [Bron: nu.nl]


Lijkt me eerlijk gezegd niets: uren bakken in een stuk blik tussen allemaal andere blikjes. Ben blij dat ik over twee weken gewoon lekker relaxed met de trein kan gaan. Maar voor D&M en alle anderen die vandaag aar het zuiden vertrekken (of vertrokken zijn): heel veel sterkte!
[lees verder]
Paranoia tiert welig -2-
08:27 uur
Luchthaven Niederrhein ontruimd na vondst pakketje
De Duitse luchthaven Niederrhein, net over de grens bij het Limburgse Bergen, is vrijdagavond enkele uren ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Het bleek loos alarm. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven bekendgemaakt.
Het pakketje werd om kwart voor zes in de hal van de luchthaven aangetroffen. Toen zich na herhaalde oproepen geen eigenaar meldde, is besloten de luchthaven te ontruimen. Onderzoek door bomexperts uit Düsseldorf leerde dat er een houten pop in het pakketje zat.
Door de ontruiming moesten ruim achthonderd mensen uren wachten tot hun vlucht kon vertrekken. De passagiers van een toestel dat vlak voor de ontruiming was geland, mochten pas na drie uur het vliegtuig uit.
[lees verder]
De Bataven komen!
12:06 uur
De Bataven of Batavieren komen terug naar Nijmegen. Het plaatselijke museum De Valkhof schenkt van 18 september tot en met 9 januari uitgebreid aandacht aan dit legendarische volk dat ooit Midden-Nederland bevolkte.
De tentoonstelling probeert antwoord te geven op de vraag of de Bataven een stel barbaren waren met berenvel en knots of dat een beschaafde bevolkingsgroep was. Dat het Nijmeegse museum de Bataven voor het voetlicht brengt, is niet verwonderlijk. Ruim 2000 jaar geleden lag immers Oppidum Batavorum, de Bataafse stad, daar waar nu het huidige Nijmegen is.
De meeste informatie over de Bataven komt uit Romeinse bronnen. Het waren de Romeinen die lange tijd een prima verstandhouding hadden met het rijzige volk met blond of rossig haar. Het waren goede krijgers die dienst deden als hulptroepen voor de Romeinen. De relatie met de Romeinen liep stuk na de Bataafse opstand in de jaren 69 en 70.

Mythische bijnaam
In de loop van de middeleeuwen verdween de naam van de Bataven of Batavia uit de geschiedenis. Pas in de Renaissance werden Romeinse teksten over het verdwenen volk herontdekt en kregen de Bataven en hun cultuur een bijna mythische bijnaam. De naam is nog steeds terug te vinden in de huidige Nederlandse cultuur; het fietsmerk Batavus of de werf Batavia in Lelystad.
De overzichtstentoonstelling in De Valkhof brengt met schilderijen, archeologische vondsten, tekeningen, boeken, cartoons, reclames en zelfs tekeningen van Fiep Westendorp leven en mythe van de Bataven in beeld. Bij de tentoonstelling verschijnt een boek waarin elf auteurs hun licht laten schijnen over de Bataafse geschiedenis van Nederland. [Bron: ANP, 29 juli 2004]

[Nog meer over de Bataven]
[lees verder]
Witte Wieven en Zwarte Paden
vrijdag, 30 juli 2004 om 11:00 uur
In mijn geboortestreek spookt het op verschillende plaatsen, zo gaat het verhaal. Ten eerste is daar natuurlijk kasteel Doorwerth, waar Britse experts minstens 2 spoken hebben gelokaliseerd. Maar ook in het nabij gelegen Renkum stikt het van de spookverschijningen. Voornamelijk Witte Wieven: vrouwen die na hun dood niet de rust vonden die ze zochten.
In de Gelderlander van vandaag: Spookverhalen!
Verdonk: moordenaar
12:44 uur
Twee uitgezette Somaliërs vermoord
Twee afgewezen Somalische asielzoekers, die door Nederland het land zijn uitgezet, zijn kort na terugkeer in hun vaderland vermoord.
Dat heeft Amnesty International woensdag laten weten. De twee behoren tot de groep van 26.000, die minister Verdonk van Vreemdelingenzaken dit jaar wil uitzetten.
Volgens Martin Hill van Amnesty werd Mohamed Yahya, die tot een vervolgde etnische minderheid behoort, in mei teruggestuurd en enkele dagen later vermoord. Een andere afgewezen Somaliër, Abdinassir Abdulatif, werd eveneens in mei teruggestuurd. Hij werd ontvoerd en vervolgens in juni op straat vermoord.
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt niets over de zaak te kunnen zeggen omdat de relatie tussen de lotgevallen van de mannen en het Nederlandse terugkeerbeleid niet te leggen is.
Nederland besloot begin juni bepaalde groepen uitgeprocedeerde Somaliërs tijdelijk niet uit te zetten. Het gaat om Somalische asielzoekers die terug moeten naar het noorden van het land en die behoren tot een minderheid en daar geen familie- of clanbanden hebben. Dit geldt voor maximaal een jaar.
Aanleiding was een uitspraak van de Raad van State in de zaken van drie Somaliërs die hun uitzetting aanvochten in verband met de onveilige situatie in hun thuisland.
[Bron: Planet, 29/07/14]

Daar sta je dan met je 'goeie' gedrag, Verdonk! Deze twee doden heb jij op je geweten!! En dan kan he ministerie wel bewerendat er geen relatie te leggen is tussen hun dood en het terugsturen. Het punt blijft dat als ze hier waren gebleven, ze nog in leven zouden zijn.
[lees verder]
Zwemmen
10:19 uur
Vanmiddag gaan we 'eindelijk' echt vakantie vieren: we gaan spelen en zwemmen bij het Wylerbergmeer. Het ligt net buiten Nijmegen en is een fraai aangelegd park. Vroegah, toen ik nog studeerde, lagen we daar hele middagen en avonden te bakken en de zon en te feesten. Toen vonden we al die 'moeders met hun kinderen aan de andere kant' maar verschrikkelijk storend en lawaai-makerig. Wij, coole meiden, lagen aan de 'overkant', waar geen strand is en waar je met gemak in je nakie kon gaan liggen. Tegenwoordig doen vriendin A. en ik dat maar niet meer -de schoonheid is er na die zwangerschap(pen) wel af- en laten we onze kids lekker ravotten, terwijl wij beppen en lezen. T. is nu al bijna niet te houden, maar er moet toch echt eerst nog iets worden gedaan voordat we kunnen vertrekken. Maar nu hij zwemles heeft, durft hij meer in het water.

Moet ik alleen nog beslissen of ik op de fiets ga, of toch de bus neem.
Met de fiets is het de heenweg een klein halfuurtje, maar dat is grotendeels berg-af. Het probleem komt dan dus bij de terugweg, als we de enorme stuwwal weer op moeten. Dat wordt lopen!
De bus heeft echter als nadeel dattie maar 1 keer per uur rijdt en als je die dan mist... u voelt 'em wel.
Ik beslis gewoon nog niet, doe ik straks wel.
[lees verder]
Onderzoek naar veiligheid Scoubidou-touwtjes
08:46 uur
De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) onderzoekt de veiligheid van de populaire kunststof Scoubidou-touwtjes waarmee kinderen figuren kunnen knopen. De organisatie doet dat naar aanleiding van berichten over een Duits onderzoek waaruit blijkt dat het speelgoed chemische weekmakers bevat.
[...]
De Consumentenbond vindt dat de VWA snel duidelijkheid moet scheppen. "Juist omdat het zo'n enorme rage is en veel kinderen het in hun bezit hebben, moet er eigenlijk nu al gewezen worden op de mogelijke gevaren Zo zou er gewaarschuwd moeten worden dat kinderen de touwtjes niet in de mond moeten stoppen en er niet op moeten sabbelen", aldus een zegsvrouw van de bond. De woordvoerster stelt dat hoge waarden weekmakers die zijn aangetroffen in Scoubidou-producten de hormonenhuishouding in de war kunnen schoppen bij kinderen. [...]
De SP wil dat de touwtjes ogenblikkelijk van de markt verdwijnen. Volgens de partij moet de Nederlandse overheid uitzoeken hoe het kan dat giftig speelgoed op de markt komt zonder een deugdelijke test. [nu.nl voor het hele artikel]

Ben ik effe blij dat ik die rommel niet in huis heb!
[lees verder]
Och, arme!
woensdag, 28 juli 2004 om 21:25 uur
Een Amerikaans echtpaar op leeftijd ging es toeren door Europa. In Duitsland raakten ze zwaar verdwaald, terwijl ze toch echt hun toeristische informatie goed hadden gelezen. Ze waren op zoek naar attrakties, maar die bleken al sinds lang verdwenen te zijn. Het echtpaar had nl. een toeristische gids bij zich uit... 1914!
Cool chick!
15:35 uur
Teresa Heinz Kerry is geen gewone 'politieke' echtgenote.
Teresa Heinz Kerry heeft een sterke wil en zegt percies wat ze denkt. Ze heeft de krantenkoppen al gehaald nog voordat de Democratische Conventie begon, doordat ze een reporter zei dat hij moest 'opsodemieteren'. Ze verontschuldigde zich niet toen ze in de clinch kwam met een krantenjournalist die voor de 'tegenpartij' was. En ze gaf gisteren een sterke speech op de conventie:
"Ik hecht veel, erg veel, aan mijn recht op te zeggen wat ik denk, om wat sommigen eigenwijs zouden noemen te uiten. Mijn grootste hoop is dat op een dag, vrouwen -die allemaal het recht hebben gewonnen hun eigen mening te uiten- niet langer "eigenwijs' of "koppig" worden genoemd, maar slim en goed geïnformeerd, zoals bij mannen het geval is."
Afkomstig uit het Mozambique van Antionio de Oliveira Salazar, is het uiten van je eigen mening haar hele leven lang iets geweest waarvoor zij streed.
Ze spreekt 5 talen (Portugees, Engels, Frans, Spaans en Italiaans) en ze heeft gewerkt als vertaler voor de VN. Haar eerste echtgenoot, John Heinz (van de ketchup, ja), overleed in 1991 en liet haar een vermogen na. Hij was senator voor de Republikeinen en die wilden dat zij zijn zetel overnam. Ze weigerde.
Vier jaar later trouwde ze met een ander senator: John F. Kerry, een democraat - een gescheiden man.
Als Kerry de verkiezingen wint, zal Teresa de tweede "first lady" zijn die niet uit de Verenigde Staten afkomstig is. Louisa Adams, vrouw van de 6e president, John Q. Adams, was de eerste.
[lees verder]
Paranoia tiert welig
12:09 uur
Bom in vliegtuig blijkt kotszakje
De bommelding aan boord van een Amerikaans vliegtuig, die dinsdag leidde tot de terugkeer van het toestel naar de Australische luchthaven van Sydney, bestond uit slechts drie letters.
Op het kotszakje dat in een wc van het toestel werd gevonden, stond 'B-O-B'. De Australische autoriteiten namen vergaande noodmaatregelen voor de landing van de Boeing met 246 passagiers.
De Australische nieuwszender ABC meldde woensdag dat boordpersoneel heeft onthuld dat B-O-B kan staan voor 'Bomb on board' (bom aan boord), maar dat zowel bemanning als passagiers daarmee ook wel eens aangeven wie ze de leukste persoon aan boord vinden. De afkorting betekent dan 'Best on board'. [Bron: nu.nl]
[lees verder]
Nijmegen Centraal
woensdag, 28 juli 2004 om 11:04 uur
Ik vind, na ampele overweging, dat het nog te vroeg is om al gal te spuwen over ambtenaren die "alleen nog maar" verdacht zijn van fraude. Dat onderwerp kan beter aan de orde komen als er een veroordeling danwel een vrijspraak is geweest, dacht ik zo.
Dus vandaag een heel ander stukje op Nijmegen Centraal.
Mogguh
woensdag, 28 juli 2004 om 08:21 uur
Ten eerste is het veel te vroeg, ten tweede slaapt het kind nog. Opgeteld: moeders gaat nog een poosje terug naar bed!
Laatste keer. Beloofd!
23:20 uur
IN het Parool van vandaag staat een prima recensie over Fahrenheit 9/11.

Een klein stukje:
Fahrenheit 9/11 ontleent zijn kracht niet aan nieuwe feiten - alles wat Moore betoogt is bekend - maar aan de briljante montage, die de kijker overdondert met een wervelend betoog. Retorisch? Zeker. Demagogisch? Soms, bijvoorbeeld in de exploitatie van de bittere tranen van de soldatenmoeder, maar voor alles is Fahrenheit 9/11 een gehaaid staaltje populisme.

Moore is geen Leni Riefenstahl, maar een nazaat van Frank Capra. Hij neemt het op voor het fatsoenlijke Amerika, dat volgens hem wordt ondergespit door het oorlogszuchtige graaikapitalisme van Bush en co. Het is een simplificatie, maar daarom nog niet onjuist.


Meedogenloos en geestig
[lees verder]
Daar word je niet vrolijk van...
20:20 uur
Nijmeegse Ambtenaren verdacht van fraude
De gemeente Nijmegen heeft aangifte gedaan wegens mogelijke fraude door enkele werknemers. De politie stelt een onderzoek in.
De betrokken ambtenaren worden ervan verdacht zichzelf en anderen te hebben verrijkt ten koste van de gemeente. De eerste aanwijzingen van mogelijke fraude kreeg de gemeente drie weken geleden. Daarop is direct een intern onderzoek gestart. Op basis van de uitkomsten hiervan heeft de gemeente vorige week aangifte gedaan van mogelijke fraude bij de politie.
De gemeente besteedt veel aandacht aan het voorkomen van fraude. Zo zijn vorig jaar nog functies opnieuw gedefinieerd waardoor grote opdrachten niet meer door één persoon kunnen worden verleend. Ook is er een nieuwe scherpere gedragscode aangenomen. Deze regels en monitoring van fraudegevoelige werkprocessen wordt steeds verder verfijnd.
Deze kwestie wordt tevens aangegrepen om personeel op te roepen verdenkingen van mogelijke andere misstanden te melden. [Bron: Gemeente Nijmegen, 26/07/04]


Hier ga ik 'ns een nachie over slapen. Morgen is mijn 'Nijmegen Centraal-dag", misschien dat hier wel een mooi stukkie inzit...
[lees verder]
Laatste woorden
17:45 uur
Drie vrouwen gaan op een avond naar Mexico om te vieren dat ze zijn afgestudeerd. Ze worden vreselijk dronken en worden wakker in een cel. Daar krijgen ze te horen dat ze diezelfde morgen nog op de elektrische stoel komen, maar geen van hen kan zich herinneren wat ze nu eigenlijk hebben gedaan.

De eerste, een roodharige, wordt vastgebonden in de stoel en krijgt de kans om nog een paar laatste woorden te zeggen. Ze zegt: "Ik ben net afgestudeerd in de theologie en ik geloof in dat God's kracht zal voorkomen dat ik onschuldig wordt gedood". De hendel wordt overgehaald en ... er gebeurt niets! De Mexicanen weten niet hoe snel ze haar los moeten maken, verontschuldigen zich bij haar en laten haar gaan.

De tweede, een brunette, wordt vastgebonden in de stoel en krijgt de kans om nog een paar laatste woorden te zeggen. Zij zegt: "Ik ben net afgestuurd in de Rechten en ik geloof dat gerechtigheid mij zal vrijpleiten". De hendel wordt overgehaald en weer gebeurd er niets. De Mexicanen maken haar los, verontschuldigen zich en laten haar gaan.

De laatste, een blondine, wordt vastgeboden en krijgt eveneens de kans om nog een paar laatste woorden te zeggen en ze zegt: "Ik ben net afgestudeerd als Elektrotechnisch ingenieur en ik vertel je dat er niemand zal worden geëlektrokuteerd tenzij je deze stekker ergens insteekt!"
[lees verder]
Na Irak is nu Iran aan de beurt...
dinsdag, 27 juli 2004 om 11:16 uur
"Iran is nog maar 'enkele maanden verwijderd' van de mogelijkheid uranium te verrijken voor een kernbom. Dit meldde de Britse krant The Times dinsdag op gezag van 'westerse diplomatieke bronnen'. ", aldus Nu.nl

Waar heb ik dat toch eerder gehoord?
Bedrijfsleven zeurt
11:13 uur
Een tweetal, niets met elkaar te maken hebbende, artikelen geven aan dat de mate waarin het Bedrijfsleven zich gedraagt als een kleuter, duidelijk aan.
Ten eerste is daar het milieu. Daar heeft het bedrijfsleven een takkehekel aan, want... het kost geld! Diverse projecten van projectontwikkelaars moesten stoppen of verregaande veranderingen in acht nemen om dieren of planten te redden. En vreselijk dat ze dat vinden, want het kost honderdduizenden euro's. [Nieuws.nl] En dat terwijl volgens mij natuur en milieu onbetaalbaar zijn.
Het tweede artikel gaat over (je gelooft je ogen niet:) "mentaal verzuim". Je bent wel op je werk, maar je produceert niet genoeg, daar komt het eigenlijk op neer: "Het veelvuldig staren naar een computerscherm of het al te lang leunen tegen het koffieapparaat kan een onderneming met 1.800 werknemers jaarlijks tientallen miljoenen euro's kosten." [Nu.nl]
Dus niet naar je pc kijken en al helemaal geen koffie drinken! Ben je nu helemaal betoetert!

De hoge omes van het bedrijfsleven hebben het zwaar... tjonge jonge, wat hebben zij het zwaar!
Stelletje kleuters!
[lees verder]
Open brief
15:10 uur
Dat Moore gevoel heeft voor humor, blijkt wel uit de onderstaande open brief aan Bush:

Dear Mr. Bush:

I read that you have begun your summer vacation in Crawford. Summer vacation is a great time to see a movie - that's why so many blockbusters are released at this time of year. Unfortunately, my new movie, "Fahrenheit 9/11," has not been shown in Crawford (and didn't open 'til this weekend in Waco).

I write to invite you to the inaugural showing of "Fahrenheit 9/11" in Crawford at the Crawford Peace House, Wednesday, July 28 at dusk. I am very much looking forward to this Crawford premiere because, after all, so much of the film is set there in the months leading up to 9/11. Our Crawford premier will give us a chance to serve up some chips, salsa and a whole lot of truth - along with a film that I believe is all hat and all cattle, all sizzle and all steak.
If you graciously accept my invitation, I will also have the chance to thank you personally for being one of my Axis of Actors who star in the film (along with your Vice President and your Attorney General). And let's face it -- you've got the funniest lines in the film! We may even have an audience reading of "My Pet Goat" to celebrate "Fahrenheit 9/11" breaking through the $100 million mark at the box office.
Thank you for considering this invitation, and enjoy your vacation, for however long it may last.

Sincerely,
Michael Moore

[lees verder]
Wippen
maandag, 26 juli 2004 om 13:43 uur
Naast KnockKnock is er een tweede bezoekers-teller die, na de problemen van W.I.E., terrein aan het winnen is: Who Is Present, oftewel: WIP van Bloglog.
Wipt u mee?
Dahag, privacy!
07:53 uur
Telefoontjes en e-mails bewaard
Informatie uit en van telefoontjes, internetgebruik en e-mail moet worden opgeslagen. Deze gegevens moeten toegankelijk zijn voor justitie en politie. Zo denkt het kabinet terrorisme en criminaliteit beter te kunnen bestrijden. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.
Tegenstanders vinden het een schending van privacy. Na de terroristische aanslag in Madrid werd door vier Europese landen een ontwerpwet gerealiseerd. Daarin werd vastgelegd dat al het communicatieverkeer van 450 miljoen Europeanen minimaal twaalf maanden en maximaal 36 maanden dient te worden opgeslagen.
De overheid lijkt dit plan te steunen. Het kabinet is ten aanzien van een bewaarplicht van telecommunicatiegegevens in het beginsel positief. Volgens het AD gaan de Europese ministers van Justitie nog dit jaar akkoord met de plannen. De nationale invoering zal ergens in 2005 moeten plaatsvinden.

Wat is er toch met de wereld aan de hand? Waarom doet iedereen ineens of terrorisme iets nieuws is? En waarom moet ik -als vreedzame burger- de prijs betalen voor de onoplettendheid van de staat en haar instanties?
Ben heel, heel erg benieuwd hoe XS4all op dit nieuws reageert: die garandeert dat ze geen e-mails en internetgebruik bewaard, juist om reden van privacy.
[lees verder]
Best bezocht
07:40 uur
"Fahrenheit 9/11, de film die aanvankelijk niet vertoond zou worden in de VS, is daar nu al de best bezochte documentaire ooit", aldus nieuws.nl
[...] "De discussie over de merites van Fahrenheit 9/11 zijn hoog opgelaaid. Tegenstanders van Moore stellen dat zijn film helemaal geen documentaire is, maar onvervalste propaganda, slechts bedoeld om president George Bush in een kwaad daglicht te stellen."

Als die tegenstanders die film nu eerst eens zouden bekijken, dan weten waar ze het over hebben...
[lees verder]
Kermis
zondag, 25 juli 2004 om 12:42 uur
Het is de laatste zondag van de maand en dusch de laatste kermisdag in Tilburg.
Traditiegetrouw gaan wij straks richting het Zuuden, eerst naar oma J. en T. op en dan met z'n vieren naar de kermis.
Later...
't Zijn ook net kinderen...
11:35 uur
Bush en Kerry twisten over ‘hart van Amerika’
De herverkiezingscampagne van president Bush heeft zijn Democratische tegenstander John Kerry een boze brief geschreven, wegens een bijeenkomst van Kerry waar enkele artiesten de president hadden zwartgemaakt.
Vorige week hielden Kerry en zijn running mate John Edwards een fondsenwervingbijeenkomst in New York. Op het podium gaven artiesten als actrice Whoopi Goldberg, muzikant John Mellencamp en komiek Chevy Chase Bush een veeg uit de pan, en noemden ze de president een ‘goedkope schurk’ en een ‘leugenaar’. Kerry voegde eraan toe dat de artiesten ‘het hart en ziel van Amerika’ vertegenwoordigen.
Dat schoot de campagne van Bush in het verkeerde keelgat. De president sloeg terug in een toespraak in Duluth, in de staat Minnesota. "Onlangs zei mijn tegenstander dat een stel entertainers uit Hollywood het hart en ziel van Amerika vertegenwoordigen. Ik geloof dat het hart en ziel van Amerika zich bevindt in plaatsen als Duluth, Minnesota."
Dinsdag deed Bush’ campagne er nog een schepje erbovenop door Kerry een brief te schrijven waarin de Democraat wordt verzocht video-opnames van de gewraakte bijeenkomst vrij te geven, 'zodat alle Amerikanen zelf kunnen zien wat volgens Kerry het hart en ziel van ons land vertegenwoordigt'.
W Ketchup
Eerder probeerden aanhangers van Bush de Amerikaanse identiteit van Kerry te ondermijnen door een alternatieve ketchup te lanceren voor de saus van Heinz. Conservatieve Amerikanen dopen hun ‘freedom fries’ tegenwoordig in W Ketchup. De W staat voor Washington, naar de eerste president George Washington, maar ook voor Walker, de tweede naam van de huidige president, en tevens zijn bijnaam ("Dubya").
De ketchup van Heinz wordt geproduceerd door het concern van Theresa Heinz-Kerry, de echtgenote van John Kerry. Voor Republikeinse kiezers heeft de tomatensaus daarom een nare bijsmaak. De ketchup van Heinz wordt bovendien met het buitenland geassocieerd. "W Ketchup heeft maar één smaak: Amerikaans."
Bronnen: Reuters, Duluth News Tribune, AFP, Nu.nl
[lees verder]
Duh
zondag, 25 juli 2004 om 09:36 uur
Eigenlijk heb ik nog helemaal niets te vertellen...
Angst als drijvende factor
21:21 uur
Ben net terug van de film Fahrenheit 9/11: wat een film!
Tegen het einde stroomden de tranen me over de wangen: de beelden van Irak die je te zien kreeg waren domweg gruwelijk, en ik kon al die tijd alleen maar denken "gelukkig is D. daar niet meer!"
Gaf Moore in eerste instantie commentaar bij de beelden over hoe Bush door list en bedrog zichzelf in het Witte Huis heeft weten te krijgen, later liet hij de film voor zich spreken. En die zei meer dan honderden woorden hadden kunnen doen.

Omdat ik het boek "Dude, where is my country" al had gelezen wist ik al veel van wat er in de docu te zien was (de dubieuze banden van de Bush-familie met de Bin Ladens, bijvoorbeeld), maar ook veel was er nieuw: hoe zwarte kiezers hun stemrecht werd ontnomen. Hoe ze dat precies voor elkaar kregen, heb ik niet begrepen, maar dat zoek ik nog wel uit. En vervolgens congresleden die daartegen protesten in willen dienen maar geen senatoren kunnen vinden om hun protesten te ondersteunen, waardoor ze niet behandeld kunnen worden: ongelovelijk! Ik dacht, doordat ik het boek had gelezen, ik bestand zou zijn tegen de impact van deze film: niets bleek minder waar. Ik gruwelde, verafschuwde en haatte meer tijdens deze film dan ooit tevoren.

De enorme spanning bij de soldaten in Irak, waar menig soldaat zijn onbegrip uitsprak: "What the hell are we doing here?" De agressieve methodes van het leger om mensen te ronselen: naam en adres opgeven als je geen interesse hebt, voorhouden dat je in militaire dienst veel studies kunt volgen maar er niet bij zeggen dat recentelijk de salarissen van militairen met een derde (!!) zijn verlaagd en allerlei pensioenen voor oudstrijders domweg niet meer worden uitgekeerd. De nog agressievere manier waarop een Iraks huis wordt binnengevallen om een student op te pakken zonder enige verklaring af te geven waarvoor hij mee moet. Het oppakken van willekeurige amerikaanse burgers die zich uitspreken tegen de oorlog en/of Bush. Geloof me: het zit allemaal verdomde dicht tegen een totalitair regime aan!
En dan de beelden van Bush nadat hij hoorde van de Twin Towers: hij deed niets, helemaal niets; zat zo'n 10 minuten dom voor zich uit te staren (en jeetje, wat kan die man dom uit zijn ogen kijken, zeg!)

Gaan zien die film: hoe gruwelijk het ook is: iedereen zou deze film moeten zien. Het zou verplichte kost moeten zijn op alle middelbare scholen, universiteiten en kazernes!
[lees verder]
Morgen
zaterdag, 24 juli 2004 om 13:09 uur
Morgen komt mijn broertje thuis. Vele maanden onder de brandende zon van Irak zullen hem wel weer hebben doen transformeren tot een of andere gebronsde blonde god.
Helaas kan ik niet naar hem toe om hem persoonlijk te begroeten: we moeten T. ophalen in bij Oma J. en allebei is domweg teveel van 't goede, voor zowel T. als voor mijzelf. Gelukkig is hij nog een week thuis...
De Eindcijfertjs
zaterdag, 24 juli 2004 om 10:27 uur
Vierdaagse gestart44.638
Uitgevallen dag 1834
Uitgelopen dag 143.804
Uitgevallen dag 2 / niet gestart  2.339
Uitgelopen dag 241.465
Uitgevallen dag 3 / niet gestart  1.289
Uitgelopen dag 340.176
Uitgevallen dag 4 / niet gestart  465
Vierdaagse uitgelopen39.711


Hulde allemaal!
En nu weer snel terug naar het gewone leven... pffffffft!
Zelfkennis
vrijdag, 23 juli 2004 om 13:12 uur
Moeder: "Gaan we straks nog even naar de intocht kijken?"
Zoon: "Met al die mensen, muziek en herrie? Laten we dat maar niet doen: daar word ik toch veel te druk van..."
Dream come true
vrijdag, 23 juli 2004 om 12:21 uur
Eindelijk heb ik 'em: de langste plaatsnaam...
llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwlllantysiliogogogoch
En ik heb d'r ook nog een plaatje bij gevonden:
Nooit meer
vrijdag, 23 juli 2004 om 12:01 uur
Ik zal nooit meer klagen over mijn borsten. Niet nadat ik dit heb gezien!
Toolbars
vrijdag, 23 juli 2004 om 11:55 uur
Ik dacht altijd dat toolbars er waren om ons leven makkerlijker te maken, maar kennelijk kan dat ook anders...
De Cijfertjes -3-
vrijdag, 23 juli 2004 om 08:14 uur
Met nog één dag te gaan was het gisteren topdrukte in Nijmegen. Amusement voor iedereen met muziek, terras én strompelaars. "Van dat gewandel hou ik niet, maar ik ga wel kijken als ze binne komme krupe."


Vierdaagse gestart44.638
Uitgevallen dag 1834
Uitgelopen dag 143.804
Uitgevallen dag 2 / niet gestart  2.339
Uitgelopen dag 241.465
Uitgevallen dag 3 / niet gestart  1.289
Uitgelopen dag 340.176
Poetsjen
donderdag, 22 juli 2004 om 12:31 uur
Soms, heel soms, krijg ik het op mijn heupen. Dan moet alles, maar dan ook alles schoon. "Even" de badkamer doen, loopt dan al snel uit tot een uur/anderhalf uur poetsen. Want achter de wasmachine en -droger ligt vast ook hopen vuil. En het putje van de wastafel loopt toch niet echt goed door, dus die moet ook "even" schoon, zodat ik -voordat ik het goed en wel in de gaten heb- als volleerd loodgieter de hele handel er vanaf schroef, schoonmaak en weer op z'n plaats zet.
Nu ff pauze, maar ik ben nog niet klaar: ik zag zojuist dat de keuken ook wel een goede beurt kan gebruiken. Morgen ben ik waarschijnlijk weer geen zak waard, maar nu moet moet moet ik... en ik ben niet eens ongesteld!
Tjonge
donderdag, 22 juli 2004 om 10:54 uur
We zijn 'rijker' dan ik dacht...
'Koop Schoon Kaart' tegen vervuilde groenten en fruit
donderdag, 22 juli 2004 om 10:39 uur
Consumenten kunnen vanaf donderdag precies zien welke groenten en fruit met bestrijdingsmiddelen zijn vervuild. Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en de vereniging Goede Waar & Co lanceren hiervoor de zogeheten 'Koop Schoon Kaart'. Met deze 'koophulp' kan de consument bewuste en gezonde keuzes maken bij het boodschappen doen.
Op de kaart staat ook vermeld hoe supermarkten presteren op het gebied van bestrijdingsmiddelen, maakte Milieudefensie donderdag bekend. De initiatiefnemers verspreiden de 'Koop Schoon Kaart' ook bij 1750 kinderdagverblijven, omdat gif op groente en fruit extra schadelijk kan zijn voor de gezondheid van kinderen. [Bron: nu.nl]
De Cijfertjes -2-
woensdag, 21 juli 2004 om 22:48 uur
Vierdaagse gestart44.638
Uitgevallen dag 1834
Uitgelopen dag 143.804
Uitgevallen dag 2 / niet gestart  2.339
Uitgelopen dag 241.465
Bange sukkel
woensdag, 21 juli 2004 om 11:28 uur
Een Britse europarlementariër, die nota bene zitting neemt in een commissie voor vrouwenrechten, vindt dat vrouwen thuis horen te blijven en ervoor moeten zorgen dat het eten op tafel staat als haar man thuiskomt. Toen hem werd gevraagd waarom uitgerekend hij in die commissie wilde, antwoordde Bloom: "Ik vind dat vrouwen niet goed genoeg schoonmaken achter de koelkast''. Hij zei op te willen komen voor de rechten van mannen, en voor die van vrouwen "die wel altijd het eten op tafel hebben als hun man thuiskomt''.

Typisch geval van een man die zich bedreigd voelt door vrouwen in zijn omgeving. Als je voor de rechten van mannen (welke zou hij eigenlijk bedoelen?) wilt opkomen moet je zelf maar een commissie oprichten, niet die voor vrouwenrechten misbruiken.
Overigens toont deze zielige figuur wel aan dat het nog niet gemeenplaats is dat vrouwen dezelfde rechten hebben als mannen, zelfs in Europa. En dat is triest, in-triest.
Kinderachtig
woensdag, 21 juli 2004 om 10:36 uur
Soms zijn mensen toch wel zo vreselijk kinderachtig, zelfs hier in Nijmegen...
Teletekst bericht

Waarschuwing voor valse eurobiljetten
woensdag, 21 juli 2004 om 09:20 uur
De politie van Nijmegen heeft maandag enkele meldingen gekregen van kasteleins over valse eurobiljetten.
Hoewel er geen aangifte is gedaan, zouden er op diverse terrassen valse briefjes van 10 en 50 euro zijn aangeboden. Probleem is dat de obers op de terrassen geen apparatuur hebben om de briefjes te testen. (De Gelderlander 21 juli)

Tja, daar kon je op wachten, natuurlijk. Zo'n feestweek is ideaal om vals geld in omloop te brengen. Uitkijken, dusch!
De cijfertjes
woensdag, 21 juli 2004 om 09:03 uur


Vierdaagse gestart  44.638
Uitgevallen dag 1834
Uitgelopen dag 143.804
4daagse foto's
woensdag, 21 juli 2004 om 08:56 uur
Bas de Meijer aka Rood Petje heeft zijn camera weer flink laten werken. Foto's van de 1e wandeldag en van de eerste vier dagen van de vierdaagsefeesten staan op zijn log. Hieronder vast een vakkundig gejat fotootje uit de serie van gisteren.
Bas de Meijer 2004
Vierdaagse nieuws
dinsdag, 20 juli 2004 om 14:31 uur
Nu Michiel o.a. mijn log heeft getipt als infobron over de 4daagse, kan ik het er natuurlijk niet bij laten zitten. Dit jaar echter geen fraai lay-outje zoals vorig jaar en in 2002. Domweg geen zin an. Toch zal ik minstens 1 keer per dag over de 4daagse schrijven.
Zelf heb ik genoeg gezien: de drukte maakt mij altijd een beetje gek. Ik blijf dus uit de stad, maar doe verslag hier vanaf mijn computerplek. Een tip krijgt u vast mee: indien u in Gelderland woont, kijk dan beslist 's avonds naar het TV Gelderland 4daagse Journaal: het is een stuk leuker dan het geschreeuw van SBS6.

Totaal zijn er vannacht 44.598 wandelaars aan de Mars der Marsen begonnen.
Het is en het...
dinsdag, 20 juli 2004 om 13:33 uur
Tussen mijn stats staat een verwijzing van Google. Op zich niet zo vreemd maar waarop gezocht wordt is op z'n minst opmerkelijk: het zegt kwaaaak, is zwart en geel, nog vreemder is het dat ik dan bovenaan sta!
Het antwoord weet ik natuurlijk wel: dat moet een Vitessespeler zijn... ;-)
Na de walvissen, nu de wolven
dinsdag, 20 juli 2004 om 12:46 uur
Wolvenjacht in Frankrijk toegestaan
Voor het eerst sinds de jaren dertig mag in Frankrijk weer op wolven worden gejaagd, zo heeft de Franse regering maandag bekend gemaakt. Het besluit werd genomen na aanhoudende protesten van schaapsherders uit de zuidelijke Franse Alpen, een regio waar naar schatting zo’n vijftig wolven rondzwerven. [...]
De wolf is volgens Europese wetgeving een beschermde diersoort. Er mag alleen jacht op worden gemaakt als dat het voortbestaan van de kolonie niet in gevaar brengt. Dat is volgens milieuminister Serge Lepeltier kennelijk niet het geval. Volgens de minister telt de totale Franse populatie 39 dieren en betekent het afschieten van vier exemplaren een acceptabele daling van minder dan tien procent. [hele artikel bij Planet]

Volgens mij is 4 van de 39 toch echt meer dan 10%, nipt dat wel. Maar toch.
Waken
dinsdag, 20 juli 2004 om 11:40 uur
Ik kon niet in slaap komen, gisteravond. Zo rond 12 uur ging ik slapen - althans dat was de bedoeling - maar een uur later lag ik nog naar het plafond te staren. Waardoor het kwam? Ik weet het niet: Lief lag nog niet naast me (dat wil wel eens schelen), mijn hoofd zal vol met van alles wat ik heb geregeld gisteren, misschien gaat er iets spannends gebeuren en dat kreeg ik ook niet uit mijn hoofd. Kortom: hoe ik ook probeerde om het grote zwarte gat voor me te zien, telkens wandelde er weer iets anders door het beeld.
Om 1 uur gaf ik het op en ging een etage lager: Lief zat daar nog iets te fröbelen. Even achter de computer, een beetje pielen en logs lezen en een uurtje later gingen Lief en ik gezamenlijk weer naar de zolder.
Nog steeds kon ik de slaap niet vatten. Lief had er geen problemen mee, die lag binnen de kortste keren haardhout te zagen. Toen zag ik mijn klok 3 uur worden. "De eerste wandelaars gaan zo van start", dacht ik nog en toen ineens zag ik in het grote zwarte gat waar ik al die tijd naar op zoek was... en viel er in. Eindelijk slapen!
KnockKnock
dinsdag, 20 juli 2004 om 11:23 uur
Nu W.I.E. vaker werkzaamheden heeft dan ze kan vertellen wie er op mijn site is, is ze van mijn log verdwenen. Vorige week heb ik WIE eruit gesloopt: ik stapelgek van dat trage laden.
Gisteren bij Downer zag ik het voor het eerst: KnockKnock! Who's there? en volgens mij groeit het nu als 'de pest': niet te stoppen!
En zo ziet het eruit:


Zelf heb ik er dan nog de "Who is Where?" achteraan geplakt, zodat je kunt opsporen wie zich op welk log bevind. Een soort van Little Brother, zal ik maar zeggen :-)
Zijn ze nu helemaal...?!
15:51 uur
Nederland steunt beperkte hervatting walvisvangst
Nederland steunt het pleidooi van voorzitter Fischer van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) om het vangstverbod op walvissen stapsgewijs op te heffen. De Nederlandse regering is voorstander van een beperkte, gecontroleerde walvisvangst, aldus een woordvoerster van het ministerie van Landbouw.
Nederland zal dat standpunt naar voren brengen tijdens de IWC-conferentie die maandag in het Italiaanse Sorrento is begonnen. Volgens de woordvoerster wordt het huidige moratorium op walvisvangst, dat al achttien jaar geldt, op allerlei manieren ontdoken. "Er worden nu tweemaal zo veel walvissen gevangen als toen het verbod nog niet van kracht was."
Bovendien vreest het ministerie dat het handhaven van het vangstverbod het voortbestaan van de IWC in gevaar kan brengen. Japan heeft vorig jaar al gedreigd uit de commissie te stappen.
Geen overleg
GroenLinks heeft moeite met het kabinetsstandpunt, blijkt uit schriftelijke vragen die Tweede-Kamerlid Duyvendak maandag aan minister Veerman van Landbouw heeft gesteld. Volgens Duyvendak valt aan het opheffen van het vangstverbod pas te denken als een goed controlesysteem zich in de praktijk heeft bewezen. Bovendien had het kabinet met de Kamer moeten overleggen, stelt hij.

Dus Nederland zwicht niet voor "terrorisme" maar wel voor chantage...!
Snapt u het nog?
[lees verder]
Remkes met de billen bloot
08:39 uur
"Brief Al-Qaida bestaat niet'
Minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes heeft onjuiste informatie gegeven door te spreken van een dreigbrief van terreurnetwerk Al-Qaida. Die brief bestaat niet, schrijft de Volkskrant maandag. Remkes sprak nog donderdag dat de Nederlandse veiligheidsdienst de brief onderzocht. De Volkskrant basseert zich op 'een bron binnen een van de betrokken opsporingsdiensten'. Die zou spreken van een 'beschamende vertoning'. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd dat de brief niet bestaat en zegt dat er een fout is gemaakt.
Sinds begin juli heeft de regering een terreuralarm afgegeven. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zou aanwijzingen hebben dat terroristen aanslagen op Nederlandse doelen wil plegen. Vrijdag gaf Remkes aan dat het terreuralarm van kracht blijft.
Volgens de Volkskrant is een fout als deze des te opmerkelijker, omdat internationaal moet worden samengewerkt voor een goede bestrijding van het terrorisme. Remkes' fout 'leidt in de internationale opsporingsgemeenschap tot grote commotie', zegt een bron." [Bron: nieuws.nl]

Zien, die brief!!!


[lees verder]
Logstraat
maandag, 19 juli 2004 om 08:02 uur
Eindelijk heb ik ook een plekje gevonden op de Logstraat en wel op nr. 133...
Opheffing vangstverbod walvissen
zondag, 18 juli 2004 om 20:22 uur
Voorzitter Commissie Walvisvaart wil opheffing vangstverbod
Voorzitter Hendrik Fischer van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) gaat een opheffing voorstellen van het vangstverbod op de IWC-conferentie die maandag in Sorrento wordt gehouden. Dit blijkt uit een vertrouwelijk document waarop het Franse persbureau AFP de hand heeft weten te leggen. [nu.nl voor het hele verhaal]

Welja, laten we de walvissen alsnog gaan uitroeien...!
A man's got to do
zondag, 18 juli 2004 om 10:50 uur
...what a man's got to do.
Maar doe het dan wel effies ergens anders, asjeblieft.
Overigens heeft Guusje de touwtjes stevig in handen, en is ook nog eens een tof wijf.
Ik wist niet eens dat er zoveel agenten waren in Nijmegen!
Overigens viel het allemaal wel mee: "De hoofdofficier van justitie sluit niet uit dat de verdachten alleen maar hebben geprobeerd paniek te zaaien." (citaat uit persbericht Gem. Nijmegen)
Mystiek
zondag, 18 juli 2004 om 10:28 uur
Soms kom je een film tegen, die je raakt. Echt raakt. Gisteravond heb ik naar zo'n flm zitten kijken: Mystic River.
Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Sean Penn, voor mij niet bepaald een idool, maar in Mystic River is hij overtuigend. Zeer overtuigend. Zo overtuigend dat ik op gegeven moment echt de tranen over mijn wangen had lopen om de ellende van Jimmy. Nu snap ik waarom hij een Oscar kreeg voor deze rol: hij ging er helemaal in op!
Naast Sean Penn spelen in deze film twee van mijn favoriete acteurs: Kevin Bacon (Sean) en Tim Robbins (Dave). Als kind waren ze vrienden, Jimmy, Sean & Dave, en in die tijd beleefden ze een traumatische ervaring. Later -als ze groot zijn- brengt het noodlot hen opnieuw bij elkaar.
Heeft wel iets weg van Sleepers (waarin Bacon overigens ook speelt). Gaan zien! Haal 'em uit de videotheek, want deze film is een beauty!

[link: recentie Het Parool]
Pauze
zaterdag, 17 juli 2004 om 15:59 uur
Kindlief is een weekendje naar oma.
Het is feest in de stad.
Ik neem ff pauze.... :)
Kinderen
vrijdag, 16 juli 2004 om 15:19 uur
Zoon: Mam, zou je het heel erg vinden als je geen oma zou worden?
Mam: Oma?? Kind, ik ben d'r nog maar net aan gewend dat ik moeder ben. Hoezo?
Zoon: Nou, ik bedoel eigenlijk: zou je het heel erg vinden als ik geen kinderen wil?
Mam: Waarom zou jij geen kinderen willen?
Zoon: Omdat ik er niet aan moet denken zo'n vermoeiend leven te hebben als jij en pap!
Kiek noe dan
vrijdag, 16 juli 2004 om 10:36 uur
Er is ook een Nederlandtalige site van Michael Moore!
Valkhof-vierdaagse
09:58 uur
Zo langzamerhand is de stad veranderd. De groen/oranje wegwijzers zijn alweer in het straatbeeld verschenen. Op de St. Annastraat en het Keizer Karelplein zijn de tribunes herrezen, overal in de stad staan tentjes en bars, de bloemenwinkels hebben Gladiolen... Het zijn onmiskenbare tekenen voor iedere Nijmegenaar: de Vierdaagse komt eraan!
Eerlijk gezegd houd ik niet van de Vierdaagse. Ik weet het: het is on-Nijmeegs om zoiets te zeggen. Maar het is zo! Een week per jaar is Nijmegen niet van de Nijmegenaren, maar van de 45.000 wandelaars en honderdduizenden bezoekers van de Vierdaagsefeesten. Een week per jaar moeten we allemaal flink inschikken, ten behoeve van onze stad. De Vierdaagse is goed voor Nijmegen en dus doe ik er verder niet moeilijk over: een weekje per jaar mijn stad 'uitlenen' voor de goede zaak (lees: commercie), ach, daar kom ik ook wel weer overheen.
Een vijftien jaar geleden was ik tijdens de vierdaagse meestal op het Valkhof te vinden: De Valkhofaffaire bracht toen nog wereld(vreemde) muziek. De wereldmuziek die de Valkhofaffaire naar Nijmegen wist te halen voegde iets toe. Daar ging je vol spanning naar toe om kennis te nemen van vreemde culturen en je danste de nacht weg. Komend weekend gaan Lief en ik maar eens kijken hoe het er dit jaar aan toe gaat. Maandagavond ben ik er in ieder geval te vinden, dan treedt vriendin A. op als gast-fluitiste bij "Merusa All Stars" (21.45 uur: De Beuk).
Er is -tussen al dat muzikale geweld- echter een plek van rust, van luistermuziek, van werkelijk genieten. De St. Stevenskerk is voor een week podium: Mathilde Santing, Frank Boeijen, Novastar, Bach - Bukowski Willem van Ekeren, de Nits en Raymond van het Groenewoud zullen in de kerk hun ding doen. Dus vind je mij één week per jaar in de kerk, zodat er toch nog iets te genieten valt in de drukste week van het jaar.

[Links: Vierdaagse Feesten | Vierdaagse | Valkhof Affaire | Merusa All Stars]
[lees verder]
TD -2-
donderdag, 15 juli 2004 om 15:49 uur
Zojuist telefoon: de trombosedienst. De bloedwaarden in mijn vinger komt overeen met die in mijn arm... dus: ik mag verder met de cursus zelf prikken! Het duimen heeft geholpen, waarvoor hartelijk dank!
De cursus begint echter pas in september, logisch in verband met de vakantie, maar wel jammer...
Hollandse Mol
donderdag, 15 juli 2004 om 15:39 uur
Henk van de Stouwe uit Mastenbroek is mollenvanger. En hij vangt nogal wat opmerkelijke dieren: twee jaar geleden twee albino-mollen, maar dit jaar is het helemaal raak: een oranje exemplaar! Waar was dat beest toen "wij" de halve finale verloren?
Hup, in een kissie dat beest en mee naar de Olympische Spelen: een door de natuur geleverde mascotte - beter vind je ze niet!
Whoopi ontslagen wegens grappen Bush
donderdag, 15 juli 2004 om 10:07 uur
Nu wist ik natuurlijk al dat er relatief weinig Amerikanen zijn met gevoel voor humor, maar dit is intriest!
Whoopi Goldberg deed een spotje voor SlimFast (waarom? vroeg ik me gelijk af maar dat doet hier niet ter zake). SlimFast is onderdeel van Unilever, een multinational die goed heeft gevaren bij het 'leiderschap' van Bush.
Whoopi's reactie: "Ik maak al 20 jaar grappen over Presidenten. Ik moet doen wat ik als artiest, schrijfster, komediante en als Amerikaan moet doen". [Lees de rest bij nu.nl]
Laatste dag
donderdag, 15 juli 2004 om 07:59 uur
Nog één dagje naar school en dan is het Grote Vakantie.
Enerzijds lijkt het me heerlijk om ruim 6 weken lang niet 's morgens vroeg te moeten opstaan. Anderszijds: als het weer niet rap omslaat, heb ik geen idee hoe ik die knaap van mij 6 weken lang moet bezighouden.
Tips zijn derhalve meer dan welkom!
Typical...
woensdag, 14 juli 2004 om 17:48 uur
Een Zweed, die recentelijk is vrijgelaten uit de gevangenis Guantánamo, heeft voor de media verklaard te zijn gemarteld door Amerikaanse bewakers.
:-(
Terreur? Ja! Staatsterreur!
08:19 uur
Het is werkelijk niet te geloven, dat de Nederlandse regering die van de VS zo letterlijk kopieert: voer een kleurcode in, gil dat er een terreuraanslag aan zit te komen, zet her en der wat politie neer goed in het zicht van het publiek en de paniek is gezaaid.
En dan is het nu wachten op het doorvoeren van extra 'veiligheidsmaatregelen' (lees: privacy-beperkende maatregelen). In de VS werkte het, waarom zou het hier niet werken. Heel eenvoudig: wij 'ollanders zijn daar veel te nuchter voor. Toch?

Niet dus: er heeft een hele ochtend een treintraject stil gelegen omdat een of ander conducteur een 'verdacht' pakketje zag: een plastic tas. Een halfjaar geleden zou men nog denken: "iemand heeft een tas vergeten, laat ik die naar 'gevonden voorwerpen' brengen." Tegenwoordig wordt de politie en de EOD gewaarschuwd, treinen vallen uit, mensen stranden op stations alleen omdat een conducteur de zenuwen krijgt. Ben ik nou de enige die het allemaal grote kolder en onzin vind? Ben ik nou de enige die zich kwaad maakt om deze enorme verspilling van geld in een economisch zware tijd?

Terreur is iets wat er altijd al is geweest. Trein- en vliegtuigkapingen, kapingen van scholen en ambassades, kidnappingen, bomaanslagen tijdens Olympische Spelen. Er is niets nieuws onder de zon en tegenhouden kun je het niet. Bovendien, zolang de politie al niet eens fatsoenlijk is geïnformeerd, zal het zo'n vaart wel niet lopen...
Ga dus gewoon door met leven, maak je niet druk: het heeft geen zin.
En laat je vooral niet in paniek praten door dat stelletje regenten in Den Haag: die doen dit allemaal uit eigen belang.
[lees verder]
Geen
dinsdag, 13 juli 2004 om 12:01 uur
Vandaag heb ik geen inspiratie, geen zin om te schrijven.
Nu tenminste nog niet. Ik moet nog van alles, waar ik ook geen zin in heb. Geen zin in boodschappen doen, geen zin in fietsen, geen zin in was vouwen, geen zin in stofzuigen.

Ik heb een geenzin-dag!
Wildwaterbaan
18:37 uur
Later dan gepland kwam de bus bij de school aan, na het schoolreisje. De kinderen liepen in een heerlijke wanorde van de uitstaphalte naar de plek waar de ouders stonden te wachten. Mijn mannetje zag ik in eerste instantie niet. Toen zag ik zijn rugzak, maar die zat op de rug van een kind in een lichtblauw trainingspak, en die had T. niet aan vanmorgen, wat zeg ik? T. heeft helemaal geen trainingspak! Maar 't was 'em wel! "De hele dag heeft hij in de waterbaan gezeten", zei één van de begeleiders, en "hij heeft zich heel goed gedragen: mega-topper!". Gelukkig mocht hij kleren van R. lenen, die had een setje schone kleren meegekregen (slim, moet ik volgend jaar ook aan denken!). 't Stond hem goed dat trainingspak, dat moet ik toegeven. Zijn eigen kleren zaten in zijn rugzak: doorweekt! Hij had zijn schoenen uitgedaan en de geleende sokken kon je uitknijpen. Toch maar weer aan die schoenen, want we moesten een stukje lopen naar de bus.
Thuis snel de geleende spullen uit en in de wasmachine. T. zelf ging direct in bad: een ziek kind zo vlak voor de vakantie is tenslotte ook niets. Ondertussen gaat Lief pappakoeken te bakken en haal ik m'n mannetje zo uit bad. Lekkere warme pyjama aan, eten en dan onder de wol!
En de verhalen... die komen morgen wel.
[lees verder]
Bush botst met Senaat over Irak
maandag, 12 juli 2004 om 15:08 uur
De Amerikaanse president Bush is in aanvaring gekomen met zijn eigen Senaat over de noodzaak van oorlog tegen Irak. De invloedrijke Senaatscommissie voor Inlichtingendiensten, die nota bene door Republikeinse partijgenoten van de president wordt gedomineerd, neemt vierkant afstand van Bush' rechtvaardiging dat met het ten val brengen van Saddam Amerika er een stuk veiliger op is geworden. [rest van het verhaal]

Hahahah! Wat een bak: Bush die wordt teruggefloten door zijn eigen Republikeinse vriendjes. Zouden ze soms met z'n allen naar een film zijn geweest?

[Ondertussen dekt Bush zich vast in...]
IJsje!
maandag, 12 juli 2004 om 10:56 uur
Smooth and creamy with a few rough bits mixed in, you are a real treat! You are probably very popular amongst your friends. Remember too much of a good thing is not always good! Don't lay it on too thick!

[What is your Icecream Flavour?] [via]
Wens
10:48 uur
Zoeken op "Trombosedienst" in dit log, leverde 10 resultaten op. Nu maakt de TD een enorm deel uit van mijn leven, dus zo vreemd is dat niet. Maar wellicht kan ik daar vanmiddag verandering in brengen.
Vanmiddag heb ik nl. een intake voor 'zelfprikken'. Een paar maanden geleden heb ik een aanvraagformulier in gevuld, en vanmiddag gaan 'we' kijken of ik geschikt ben. De bloedwaarde in je vinger mag nl. niet meer dan 20% afwijken van die in je arm. Dat zou mij wel eens de das om kunnen doen, want bloedcirculatie in vingers, tenen, oren en dergelijke uiteinden aan mijn lijf laat nogal eens te wensen over. Ik zal het af moeten wachten.
Voorts is het me niet duidelijk of ik de apparatuur moet kopen, huren of lenen. Niet dat het wat uitmaakt, veel meer dan de ca. 10 euro die ik nu per prikbeurt betaal, zal het niet zijn. Op de lange termijn zal het me misschien financieel wat opleveren, maar het gaat er mij vooral om dat ik niet mee iedere week naar de TD hoef te fietsen. Dat is mijn wens. Niet meer en niet minder. Duimt u dus allen heel hard voor mij, vanmiddag, vanaf ongeveer half 2!?
Dank u!
[lees verder]
Schoolreis
maandag, 12 juli 2004 om 08:30 uur
En weg zijn ze. mijn mannen. Op de fiets, door de regen.
Ze moeten op tijd zijn, want T. gaat op schoolreis, vandaag. Om 9 uur vertrekt de bus, dus dat halen ze wel. Net als vorig jaar gaat de reis naar het buitenland: Kernwasser Wunderland, hier net over de grens bij Kalkar in Duitsland.
Jammer dat de Weergoden niet beter meewerken, maar ik geloof niet dat de kinderen hun lol laten bederven door regen. Als het niet harder gaat dan nu, zolang er geen hoosbuien zijn, zal het wel gaan. Hoop ik.
Vanmiddag om 5 uur mag ik hem weer ophalen... dan zal ik het allemaal wel horen :)
Griezel
zondag, 11 juli 2004 om 19:07 uur
Om te vieren dat T. bijna vakantie heeft, of eigenlijk gewoon omdat we er zin in hadden, is de fam. Missgien vandaag naar de bioscoop geweest naar...... Shrek 2.
De film was minder verrassend en minder leuk dan de vorige, maar er zaten voor T. genoeg hilarische momenten bij om te schaterlachen: ik weet niet waar ik meer naar heb zitten kijken, naar het scherm of naar mijn schaterende zoon.
Eén ding weet ik zeker: ik wil 'em ook een keer in de originele versie zien. De Gelaarsde Kat met de stem van Antonio Banderas, die moet nog grappiger zijn als de Nederlandse Jon van Eerd (wiez' dah?).
Overigen stemmen kwamen van: Peter Blok als Shrek, Carlo Boszhard als de Ezel (goed gecast!!), Angela Schijf als Prinses Fiona, Tony Neef als De Droomprins en Simone Kleinsma als de "Goede" Fee.

Faith of the Heart
zondag, 11 juli 2004 om 09:06 uur
Ik viel zomaar bij haar binnen, even kijken of ze gisteren nog iets geschreven had. En dat had ze: over fröbelen met HTML en de resultaten. Een van de resultaten was een songtext: Faith of the Heart. De titelsong van Star Trek's laatste serie: Enterprise.
Ik vond het altijd al een prachtig nummer, maar ik kon de tekst nergens vinden.
En nu heb ik hem, dankzij haar! Thanx, grrl!
Tilburg
21:37 uur
Vandaag zijn we naar Tilburg gegaan. Zomaar. Om oma Joke te bezoeken. Meestal spreken we tevoren af dat we komen, maar nu had ik iets van: "ik wil m'n schoonmoeder zien" en dus gingen we.
't Was gezellig. 'n Beetje door de binnenstad gekuierd: T. een ijsje, later een kop koffie bij Koffie kAnneke (al heet dat al jaren niet meer zo), aan het eind van de middag lekker ergens gegeten. En maar bomen met ma over die vreselijk Bush en die even-vreselijke Bak Ellende.
En natuurlijk zijn we boekwinkels ingedoken: 't lijkt wel een familieziekte! Voor T. heb ik een nieuw boek gekocht. AVI 6, misschien een tikje moeilijk, dacht ik nog maar ik had 't mis. Terug in de trein las hij drie verhaaltjes achter elkaar in een moordend tempo. Het blijft wennen hoe snel hij heeft leren lezen! Oma kocht ook een verhaaltjesboek, voor als hij volgend weekend bij haar gaat logeren vanwege de kermis.
Zelf heb ik eindelijk Harry Potter and the Order of the Phoenix in paperback-formaat te pakken gekregen: die blijft liggen tot de vakantie. Lief wist twee overhemden op de kop te tikken, ook nooit weg.
En oma Joke? Die kocht heerlijke haringen op de markt. En met de heerlijke vette smaak nog in mijn mond zit ik hier nu te typen, Bedankt, ma! Sam heeft van de staartjes genoten ;-)
[lees verder]
Vondst van je leven
vrijdag, 09 juli 2004 om 18:20 uur
Stel je voor: je wandelt met je hond langs een plaatselijk riviertje. Je spoelt je modderlaarzen af aan het water en dan zie je iets liggen. Een lang stuk roest, denk je in eerste instantie, misschien een duig van een ton. Je neemt het mee naar huis, laat het een paar maanden slingeren in je bijkeuken tot je ineens het idee krijgt om het eens naar een museum te brengen. En wat blijkt? Het is een heuse Romeinse spatha, zeer zeldzaam en dus kostbaar.
De eigenaar van het land bedenkt zich geen moment en geeft het zwaard aan het Hereford Museum. In Engeland ben je nl. bezit van alles wat je in de grond vindt. In Nederland is alles wat je in de grond vindt automatisch bezit van de staat, alhoewel je vaak wel een riante vergoeding mag verwachten voor unieke vondsten.

Afwas
16:13 uur
En toen deed de afwasmachine het niet meer. Nu is dat geen ramp: liever een kapotte vaatwasser dan een kapotte wasmachine. Maar de troep die je ervan hebt!
Een paar dagen geleden liep het water niet meer weg. Verstopt, dachten wij. Dus openmaken voor zover het ging, alles nagekeken en schoongemaakt, maar dat hielp niet.
Wat vind u?
Dus ging Moeders een stukje verder: de slang aan de achterkant eraf en kijken of daar misschien iets verstopt zat. Maar niks hoor! Los van een hand vol sneden (en dus bloederige taferelen) leverde de actie niets op. Vermoedelijk is de pomp kapot, want verstopt zit-ie in ieder geval niet.
Het bakkie is al oud. We hebben 'em overgenomen van de bewoners van ons laatste huis in Amsterdam, dus dat is al gauw zo'n 5 jaar geleden. Hoeland zij hem hebben gehad, weet ik niet.
Nu rijst de twijfel: nog laten maken (is dat nog de moeite voor zo'n oud beessie) of grof vuil bellen en lozen het ding. Voorlopig moet ik toch met de hand afwassen, want een nieuwe zit er voorlopig niet in. Je bent minstens 300 euro kwijt (in de aanbieding) en ik heb ze nu eenmaal niet op stapeltjes liggen.
Bovendien: we hadden 'em indertijd aangeschaft omdat we allebei fulltime werkten: dan is het hebben van zo'n ding -zeker met een kleuter in huis- wel heerlijk. Maar nu? Ik zit grotendeels thuis, heb de tijd meestal aan mezelf. Nu ben ik geen fan van afwassen, maar een nieuwe aanschaffen zou pure luxe zijn.

[lees verder]
Open deur
vrijdag, 09 juli 2004 om 11:49 uur
" Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zal vrijdagmiddag oordelen dat de Israëlische 'veiligheidsmuur'' in strijd is met het internationale recht. De afscheiding moet daarom worden afgebroken en er moet een financiële tegemoetkoming komen voor Palestijnen die eigendommen verloren als gevolg van de aanleg. "

Maar als het zo'n open deur is, waarom zou ik er dan aandacht aan besteden? Omdat het de Israelische krant Ha'aretz is die het bericht naar buiten heeft gebracht!
De domsten van Europa
11:44 uur
Nederland is hard op weg om het domste land van Europa te worden. Ons onderwijs is al ver beneden de maat en in een nieuwe bezuinigingsronde moet opnieuw Onderwijs het ontgelden: 150 miljoen moet er meer worden bezuinigd in het onderwijs. Onnadenkend, in mijn ogen.
Zijn de heren Regenten vergeten dat Regeren Vooruitzin Is? Dat doen ze niet, zoveel is duidelijk. Wat moeten wij over 20-30 jaar met jonge mensen die geen fatsoenlijk onderwijs hebben genoten? Ik voorzie Amerikaanse toestanden waarbij de gegoede burgerij hun kinderen op privéscholen doet en het 'gewone volk' de kinderen naar scholen moet laten gaan waar zoveel bezuinigd is dat er geen boek meer te vinden is dat in de voorafgaande 10 jaar is herzien.
Minister Verhoeven weet al waar ze het geld vandaan haalt. Gaat u er even goed voor zitten. Studenten zou ik willen aanraden een gordel om te doen, zodat u uw PC niet aanvalt:
Verhoeven wil onder meer geld "vinden" door het collegegeld te verhogen en door de ov-jaarkaart voor studenten om te zetten in een lening. Ook wordt vastgelegd dat instellingen voor studenten vanaf 30 jaar een lagere bijdrage krijgen. (anp)

Dusch: De in 1987 door onze strot geduwde OV-jaarkaart wordt nu een lening. Maar je zult waarschijnlijk niet kunnen zeggen: Laat U maar, want dan wordt de NS boos. Weer een lening dus voor studenten die al torenhoge schulden hebben. Dat zal de motivatie tot studeren beslist gaan verhogen NOT!!!
En als je op latere leeftijd nog wilt studeren moet je echt een enorme zak geld meenemen. Lees over alle bezuinigingen bij nu.nl
[lees verder]
Rozen
donderdag, 08 juli 2004 om 15:33 uur

T. eet aardbeien en verklaart: Aardbeien smaken als rozen
Snel-weg
11:02 uur
Als kind was ik er al door geschokt: de A50 werd langs ons dorp aangelegd en de enorme heidevlakte werd meedogenloos in twee geknipt. Voor ons als kinderen had het als bijkomend nadeel dat we voortaan een stuk moesten omrijden om naar ons geliefde golfslagbad in het naburige Doorwerth te fietsen. Niet meer dwars de heide oversteken, maar "helemaal" naar de andere kant van het dorp moeten om daar het viaduct te gebruiken en vervolgens door de oude Wolfhezerbossen naar het zwembad te fietsen. De route werd er niet lelijker op - maar daar hadden we toen nog geen oog voor - wel langer. En dat vonden wij nu belangrijk! Die 10 minuten extra fietsen kon er toch maar mooi voor zorgen dat we een golfslag misten! Of dat ons favoriete plekje in de fietsenstalling bezet was. Dat de opsplitsing van de heide voor veel dieren een probleem was, daar stonden we al helemaal niet bij stil. Dat besef kwam pas later...
Nu is het zo'n 30 jaar later en langzaam maar zeker begint het tot iedereen door te dringen dat we die natuur wel heel hard nodig hebben om te kunnen overleven. Er wordt nu gesproken over ecoducten die over de A12 (aan de andere kant van het dorp) en de A50 moeten komen. Twee parkeerplaatsen zijn aangewezen om te worden opgedoekt en plaats te maken voor het dierenviaduct. De ene komt ongeveer op de plek waar wij, als kinderen, de hei overstaken richting het zwembad (parkeerplaats "de Kabeljauw" A50), de andere ter hoogte van het parkeerplaats "Ginkelse Zand" aan de A12. Tenminste dat zijn de plannen voor het natuurproject Renkumse Poort.
Helaas houdt Rijkswaterstaat nog een flinke slag om de arm. Zij noemen de viaducten één van de mogelijkheden en beslist het meest milieuvriendelijke alternatief.
We zullen het moeten afwachten, maar ondertussen duim ik mijn vingers blauw voor de komst van deze ecoducten. Duimt u mee?

[kaartje met gewenste ecoducten]
[lees verder]
"Medi" wiet
17:43 uur
[update 22.00 uur: Over onderstaand onderwerp is over 20 minuten op Nederland 3 (22.20 uur), een item bij Netwerk]

"Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid maken de patiëntenverenigingen en coffeeshops die mediwiet verkopen zich schuldig aan illegale handel. Het lijkt op handel in ongeregistreerde geneesmiddelen, illegale apothekerspraktijken en overtreding van de Opiumwet. De inspectie zegt dit te hebben doorgegeven aan de officier van justitie in Rotterdam, maar deze heeft nog niet opgetreden." [lees het hele verhaal bij nu.nl]

Er wordt hier nu net gedaan om mediwiet anders is dan gewoon wiet. Niets is minder waar: mediwiet is wiet die wordt gekweekt vanwege de medicinale werking van marihuana. Dus alleen omdat het door de overheid goedgekeurde wiet is moet ze het dubbele kosten als de "illegaal" verbouwde wiet. En de overheid gaat er met de centen vandoor. Zij zijn degenen die die belachelijke hoge prijs vaststeld. Telt u maar na hoeveel ze daaraan verdienen. Minder dan men had gehoopt, uiteraard, met zulke prijzen. Bij mediwiet.info kun je er over lezen.

Tjongejongejongejongejongejongejonge
[lees verder]
Kabinet wil meer legale seksclubs????
woensdag, 07 juli 2004 om 09:25 uur
Letterman's Top Ten List
woensdag, 07 juli 2004 om 09:02 uur
Top Ten George W. Bush Complaints About "Fahrenheit 9/11"
10. That actor who played the President was totally unconvincing
9. It oversimplified the way I stole the election
8. Too many of them fancy college-boy words
7. If Michael Moore had waited a few months, he could have included the part where I get him deported
6. Didn't have one of them hilarious monkeys who smoke cigarettes and gives people the finger
5. Of all Michael Moore's accusations, only 97% are true
4. Not sure - I passed out after a piece of popcorn lodged in my windpipe
3. Where the hell was Spider-man?
2. Couldn't hear most of the movie over Cheney's foul mouth
1. I thought this was supposed to be about dodgeball

[Bron: MichaelMoore.com]

Nou, lekker dan
08:14 uur
Een of andere slimmerik uit Ernem (waar anders vandaan!) heeft een gat gevonden in de Nijmeegse verordeningen en kan nu gedurende de hele vierdaagse week enorme reclames vanaf de Waal op het publiek op de Waalkade afvuren. Meneer doet dat met een boot: "Nautic Billboards is van plan die te gaan uitzenden vanaf een boot met daarop een televisiescherm van vijftien vierkante meter. Het bedrijf uit Arnhem is tevens bezig met de bouw van het grootste tv-scherm ter wereld. Met een billboard van 255 vierkante meter zullen reclameboodschappen vanaf zee en rivieren worden uitgezonden." De directeur van het bedrijf is apetrots op zijn actie: "Twee jaar lang hebben we het idee voorbereid. Er is een hiaat in de wet dat reclamemaken vanaf het water mogelijk maakt zonder vergunning."
Nou, fijn. Twee jaar zoeken naar een hiaat in de wet en een gat in de gemeentelijke verordeningen alleen om 'informatie' op los te laten op mensen die daar helemaal niet om hebben gevraagd. 'k Mag lijen dat de gemeente een nood-verordening uitroept. Het is big-business en dusch mag de gemeente best een graantje meepikken.
"Met de Vierdaagsefeesten, waar zijn bedrijf voor het eerst het nieuwe idee in de praktijk brengt, zendt hij voor bezoekers van de Waalkade zeven dagen lang boodschappen uit van zowel lokale als landelijke adverteerders. Een spotje met een lengte van 30 seconden gaat inmiddels voor 1890 euro van de hand."
Wat is dat toch met die mensen die hun geld willen verdienen terwijl ze het plezier van anderen vergallen. Mij zul je dit jaar niet op de Waalkade zien, tijdens de Vierdaagsefeesten.

[het artikel in De Gelderlander]
[lees verder]
Militair wordt meester
07:48 uur
Defensiepersoneel dat het slachtoffer wordt van de ontslagronde bij de krijgsmacht, kan in het onderwijs aan de slag. Omdat de militairen niet hoog zijn opgeleid, kunnen zij in eerste instantie vooral onderwijsassistent, leraarondersteuner of instructeur worden. Later kunnen ze doorgroeien naar de functie van leraar. [...] VVD-Kamerlid Balemans kwam vorig jaar met het idee militairen voor de klas te zetten, omdat er bij Defensie duizenden mensen uit moeten en er in het onderwijs te weinig leraren zijn. Binnen het onderwijs lijkt hij voor zijn plan de handen niet op elkaar te krijgen. Toen hij zijn idee vorig jaar opperde tijdens een bijeenkomst van de Algemene Onderwijsbond was hoongelach vanuit de zaal zijn deel.
[stukjes uit dit artikel bij nu.nl]

Ik moet er niet aan denken, zeg! Een groenjas die mijn kind normen en waarden bij moet brengen. No offence aan het adres van mijn broer, maar over het algemeen heb ik het niet zo op militairen! Ga maar survival-klasjes les geven in de Ardennen ofzo...
[lees verder]
13 en 133
dinsdag, 06 juli 2004 om 07:24 uur
Downer verzamelt huisnummers. De opdracht: maak een foto van je huisnummer en stuur het naar Downer, zij maakt er dan een 'logstraatje' van. Ik heb nog geen foto van ons huisnummer gemaakt (is een beetje een saai plaatje) maar ik ga het zeker doen!
Music and Personality
15:49 uur

72% groen: enjoys reflective and complex music
81% blauw: enjoys edgy and aggressive music
41% geel: enjoys fun and simple music
4% rood: enjoys energetic and upbeat music

Lees hier mijn resultaten of test jezelf.
[lees verder]
Vakantie
10:41 uur
Wij zijn niet van die mensen die maanden tevoren hun vakantie plannen, die stapels reisgidsen in huis halen en die dan wekenlang door gaan spitten totdat ze gevonden hebben wat ze zochten. Of toch nog even verder zoeken omdat de eerste stapel gidsen het nét niet had.
Nee, wij zijn meer van het impulsieve soort: Moeders gaat op zoek op internet naar leuke huisjes voor leuke prijsjes en komt al surfende in Drenthe terecht. Hunebedden!!! Onze eigen hopen oude stenen en die heeft Moeders nog niet gezien. En dus boekt ze een vakantie in Drenthe, op een park dat in Borger ligt. In Borger staat ook (voor degenen die niet zo into hopen oude stenen zijn) het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum, een soort van museum pal naast het grootste Hunebed in Nederland. En behalve het bekijken van deze wonders uit onze eigen prehistorie valt er nog te fietsen in het bos, te zwemmen in het zwembad en op eerste avond een etentje in het restaurant... laat de zomer nu maar komen!

Oftewel: vanaf half augustus zitten wij een week hier!
[zie ook mijn nieuwe poll]
[lees verder]
Energie
09:56 uur
Afgelopen week viel het weer op de mat: de jaarafrekening van de Nuon. Water, elektriciteit en gas, 't komt bij ons allemaal via Nuon. De rekening viel niet echt tegen (wel weer meer dan vorig jaar...) maar ik besloot eens te gaan vergelijken. Ik ging naar Energie Plaza om daar mijn leverancier te vergelijken met de nieuwe andere aanbieders. Er zijn er twee echt goedkoper (-7%), maar let op: dat gaat dan alleen over de prijs van de energie per KWh. Overige bijkomende kosten zijn misschien wel te vinden op de websites maar is een enorme zoektocht; om over algemene voorwaarden maar helemaal niet te praten. Andere die goedkoper waren kwamen niet verder dan -2%, er waren er echter ook die veel duurder waren (+38%!).
Het is moeilijk om een echt goede vergelijking te maken, inclusief je kosten voor gas en water, en- ook niet geheel onbelangrijk- de kosten voor het transport, de opslag, diverse belastingen, zoals voor het vervuilen van de rivier, etc. Ik heb tenminste geen pagina gevonden waar je het volledige pakket kunt vergelijken...
Al met al is kost het me teveel energie om dat allemaal te gaan uitpluizen... we blijven dus maar bij Nuon, daarvan weet je tenminste wat voor rare dingen ze doen. Als ze maar eens ophielden met het sturen van herinneringen voor rekeningen die dan net de week ervoor zijn betaald (grmbl).
[lees verder]
Stress
08:28 uur
het onderstaande berichtje is er echt zo eentje waar je helemaal niets van hebt, maar waarvan je wel de stress in je donder krijgt: het geeft niet genoeg informatie, namelijk:

Grote explosie in As-Samawah
In het Zuid-Iraakse As-Samawah heeft zich maandagochtend een grote explosie voorgedaan. Dat berichtte het Japanse persbureau Kyodo. In dit deel van Irak zijn zowel Nederlandse als Japanse militairen gelegerd.

----
Hier kàn je toch helemaal niets mee, als 'achterblijver'?. Hou dit soort informatie voor je totdat je meer kunt zeggen over wat er is gebeurd, of er slachtoffers zijn gevallen en zo ja, van welk land.
Ondertussen ga ik maar proberen dit van me af te zetten, maar ik voel alweer een hoofdpijn opkomen.

[lees verder]
Veni Vidi Vici
maandag, 05 juli 2004 om 07:51 uur
Ik vind 't fantastisch dat die Grieken gewonnen hebben! [foto's van de wedstrijd]
En tot slot een griekse zegswijze:
Wie vecht kan verliezen. Wie niet vecht is al verloren.
Mythologie
zondag, 04 juli 2004 om 16:28 uur
Age of Mythology is een enorm verslavend spelletje... dat u dat even weet!
Speciaal onderwijs
zondag, 04 juli 2004 om 10:41 uur
In de Gelderlander van gisteren staat een stuk dat mij uit het hart gegrepen is. Gelukkig voor onze T. heeft hij een plaats en ook een ander schatje met dezelfde problemen gaat het komende schooljaar naar het speciaal onderwijs, maar honderden (!!!) wachten nog op een plaats en de bureaucratie laat ze stikken!
Papier, steen, schaar
zondag, 04 juli 2004 om 09:55 uur
Dit spelletje was een van de eerste die T. op school leerde van zijn vriendjes. Het origineel komt uit de VS, waar het -hoe kan het ook anders- Rock Paper Scissors, heet. En in Irak kennen ze het spelletje ook, schijnt...
[via]
Kaart
zondag, 04 juli 2004 om 09:42 uur
Er is weer een weblogkaart waarvoor je jezelf, met behulp van je postcode, kunt aanmelden. Hieronder zie je Gelderland:
No Brando No More
11:54 uur
Hoe ik het heb kunnen missen, weet ik niet. Ik stond vanmorgen bij de bakker en zag daar grote foto's van Marlon Brando op de voorpagina. Op alle voorpagina's. Dat kon maar één ding betekenen: The Godfather is dead.


Donderdagavond reeds is hij overleden, maar het nieuws is pas gistermiddag bekend gemaakt.
Niet alleen maakte hij naam door On the Waterfront en natuurlijk in The Godfather, maar Brando wist opschudding te veroorzaken toen hij in de jaren '70 een Oscar weigerde vanwege de slechte behandeling van 'native americans' in Hollywood.
Brando is 80 jaar geworden (3 april 1924), hij groeide op in Illinois. Hij ging naar de militarie academie waar hij 'verwijderd' werd en hij ging acteerlessen volgen bij Stella Adler in New York. Zijn eerste optreden was op Broadway.
Eind jaren '40 ging Brando naar Hollywood waar hij al snel werd opgemerkt als groot talent. In zijn witte t-shirt en blauwe spijkerbroek werd hij al snel een jeugd-idool. Na een dip in zijn carrière in de jaren '60 kwam hij in '72 terug in The Godfather. Brando speelde nog lang door; in de jaren '80/'90 speelde hij in films als The Freshman en Don Juan DeMarco waar hij tegenover Johnny Depp speelt.
Zijn laatste film kwam uit 2001: The Score waarin hij naast Robert de Niro en Edward Norton speelt. Voor 2005 stond nog 'Brando & Brando' op de rol, de film staat geboekt als 'in productie'. De vraag is of we hier ooit nog iets van zullen zien.
Brando heeft op mij de meeste indruk gemaakt als "Colonel Walter E. Kurtz" in Apocalyps Now!.
[lees verder]
Thee
14:20 uur


You are green tea...
You're a popular favorite. You might be kind of new agey, but you're likable, healthy, and delicous. You are easygoing and you love nature, and you're also good at getting other people excited.

What tea are you? [via]

[lees verder]
Vierdaagsenieuws
12:19 uur
Jaja, ik weet: de Vierdaagse is pas over drie weken, maar toch is er al nieuws te melden:

Vierdaagsewandelaar valt voetganger aan
Een 50-jarige inwoner van Elst die aan het trainen was voor de Vierdaagse heeft een 41-jarige man uit Oosterbeek mishandeld met zijn paraplu. De Elstenaar verklaarde donderdag bij de politie dat de Oosterbeker en twee anderen hem in de weg liepen bij zijn training, waardoor hij zich verstapte.
De Oosterbeekse man liep met de anderen op een voetpad. Hij kreeg onverhoeds een klap toen de Elstenaar hem passeerde. Toen hij om opheldering wilde vragen, haalde de wandelaar een mes uit zijn zak. De man uit Oosterbeek alarmeerde de politie, die de Vierdaagseloper aanhield. Hij bleek drie messen op zak te hebben. Hij heeft een proces-verbaal gekregen. [Bron: nu.nl]

Kan deze man bij voorbaat worden gediskwalificeerd? De kans dat er tijdens de Vierdaagse mensen voor zijn voeten lopen is nl. veel groter dan dat je dat op straat overkomt en als je dan met messen gaat zwaaien...
[lees verder]
Mulder: achter de ellebogen
09:56 uur
Mulder overweegt proces tegen NOS
Het gezin Mulder denkt erover een proces te beginnen tegen de NOS vanwege de 'steniging-affaire'. Johanna Mulder, echtgenote van voetbalcommentator en columnist Jan Mulder, zegt deze week in Elsevier: "We hebben tegen elkaar gezegd: 'dit is zo doorzichtig beschadigend dat een proces tegen de NOS niet overdreven zou zijn'."
Jan Mulder zou bondscoach Dick Advocaat hebben gedemoniseerd. Hij zou in het televisieprogramma Villa BVD van RTL4 hebben gezegd dat Advocaat moest worden opgehangen, dan wel worden gestenigd.
Volgens Mulder was de uitspraak ironisch bedoeld, wat uit de context moest blijken. Het NOS Journaal knipte die context er echter af en zond alleen de fragmenten uit waarin Mulder de woorden 'ophangen' en 'stenigen' uitsprak.
"De NOS heeft zijn zinnen afgeknipt. Dan krijgt zo'n uitspraak iets serieus, terwijl het alleen maar om het relativerende gaat", aldus Johanna Mulder. De hoofdredacteur van de NOS, Hans Laroes, stelt dat 'iedereen vrij is een proces te beginnen'. "Ik wacht de dagvaarding af." [Bron: nu.nl]

----

Dit is domweg gelul: ik heb de uitzending waarin hij riep om ophanging ("Of beter nog: steniging") toevallig gezien en er was geen sprake van context. Er is bij Mulder overigens nooit sprake van context, maar daar gaat het nu niet om. Het was een direct antwoord op een directe vraag van een van die lullen van BVD: "Wat moet er met Advocaat gebeuren?" (of woorden van die strekking). Daarop gaf hij antwoord: wat nou, context?
Ga een vak leren, man!
[lees verder]
Saddam
vrijdag, 02 juli 2004 om 09:50 uur
Op één punt heeft hij gelijk: Bush is een crimineel!
Instinct
11:26 uur
"Mama!" T. gilt door het huis. "Sam kwam binnen met een vogel in zijn bek. Hij is naar de zolder!" Met grote ogen kijkt hij me aan, hij vindt het wel spannend.
Na enig zoekwerk lokaliseer ik Sam met zijn prooi. Het arme beestje leeft nog en ligt te sidderen van angst. Sam kijkt me aan met iets van trots: "Goed hè?", lijkt hij te zeggen.
Ik pak het vogeltje op: het is een jonge mus en het ziet er niet best uit. Uit zijn lijden verlossen is het beste in dit geval en met afkeer draai ik het beestje zijn nekje om. Dat lijkt keihard, maar volgens mijn pa is dat het beste. En mijn pa kan het weten, die noemden ze vroeger niet voor niets "De Vogeltjesman".
Sam, die zijn prooi kwijt is, snapt er niets van. Waarom geen hoera-geschal? Waarom geen vette schouderklop?
Ik kan het het mijn poes niet kwalijk nemen: instinct daar doe je niets aan. Maar ik kan het niet nalaten om te zeggen: "Zo'n jong vogeltje: durref je wel? Pak eens een van die duiven aan die mijn kersen opvreten! Of een van de kauwen die zich tegoed doen aan de besjes van de Lijsterbes en de druiven!"
'en terwijl ik Sam's bakje voldoe met brokjes (hij moet tenslotte iets eten) denk ik: "Moordenaar..." Maar wie van ons twee ik daarmee bedoel is mijzelf ook niet helemaal duidelijk.
[lees verder]
E-mail
donderdag, 01 juli 2004 om 08:34 uur
למלא את פרטייך במלואם ונציג שרות יצור איתך
בכדי שנוכל להעניק לך שרות מהיר ואיכותי עליך
קשר בהקדם עם פרטי המבצע.

Vertaling, anyone?
Dat was dat
donderdag, 01 juli 2004 om 08:04 uur
foto: ek-voetbal.nl

Geen mooie wedstrijd, geen echt gecreeërde kansen voor Nederland. Teveel overtredingen. Oftewel: terecht verloren! Dat hebben we dan ook weer gehad. Vraag ik me wel af wie nu de Zwarte Piet krijgt toegespeeld... ik gok op de scheidsrechter. Want iemand moet toch de schuld krijgen? (duh!)
En om het ook ff positief te bekijken: we horen toch maar mooi tot de beste vier van Europa :)
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log