missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Hof in VS stelt Bush in ongelijk
17:32 uur
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft maandag president Bush een zware beperking opgelegd in de strijd tegen terreur. In twee uitspraken bepaalde het hoogste rechtscollege dat alle 'vijandige strijders' het recht hebben hun gevangenschap aan te vechten bij een Amerikaanse federale rechtbank.
De Amerikaanse regering heeft sinds 11 september 2001 honderden strijders voor onbepaalde tijd, zonder aanklacht en zonder recht op beroep laten vastzetten.
De uitspraak van het Hof is de belangrijkste in tientallen jaren wat betreft de balans tussen nationale veiligheid en burgerrechten, over de macht die een Amerikaanse president in oorlogstijd heeft. Het Hof oordeelt: "Een staat van oorlog is geen blanco cheque voor de president wanneer het aankomt op de rechten van de burgers van de natie."
Tot nog toe hadden lagere rechtbanken het Witte Huis gesteund in zijn opvatting dat 'vijandige strijders' op grond van de nationale veiligheid geen recht hadden hun detentie aan te vechten. Bijna zeshonderd gevangenen in het kamp op de marinebasis Guantánamo Bay en enkele strijders in Amerikaanse cellen raakten zo uitgesloten van de normale rechtsgang.
Maar het Hooggerechtshof oordeelt dat 'vreemdelingen op de legerbasis, net als Amerikaanse staatsburgers, een beroep kunnen doen op de autoriteit van de federale rechtbanken'. Cruciaal voor die uitspraak is dat het Hof de legerbasis op Cuba als Amerikaans grondgebied beschouwt.
Ook meent het Hof dat 'een burger die in de Verenigde Staten wordt vastgehouden als vijandige strijder een betekenisvolle gelegenheid krijgt om de feitelijke basis voor de detentie voor een neutrale besluitvormer aan te vechten'. De rechters wijzen zo een fundamenteel onderdeel van het beleid van het Witte Huis van de hand. Wťl zegt het Hof dat de VS 'vijandige strijders' zonder aanklacht mogen vasthouden.
De uitspraken zijn gedaan in de zaken van Yaser Esam Hamdi - een Amerikaans staatsburger die in 2001 in Afghanistan is opgepakt en zonder aanklacht in de staat South Carolina gevangen wordt gehouden - en GuantŠnamo Bay-gevangenen, van wie de meesten sinds januari 2002 zonder proces vastzitten.
Het Hof verwierp de derde voorliggende zaak, die van de Amerikaan Josť Padilla, op technisch-juridische gronden.
[lees verder]
Nog eentje!
woensdag, 30 juni 2004 om 12:08 uur
Ja hoor! Hirsi Ali is nog niet klaar met foeteren of Lulletje Rozenwater doet ook nog effe een cent in het zakje door te reageren op een column van Jan Mulder. Nooit doen!!!. Ten eerste is die Mulder de moeite niet waard: die halve gek roept op tot lynchen, ten tweede moet hij zich bij zijn leest houden (wat dat dan ook moge zijn: politiek is in ieder geval niet zijn grootste talent).
Ik vind de uitlatingen van Mulder ook niet kunnen, maar hoe meer aandacht je eraan besteed, hoe belangrijker die oetlul zichzelf gaat vinden.
Negeren dus, zulk soort sujetten. En dat geldt ook voor die Bak Ellende!
Hirsi Ali heeft het te hoog in de bol
woensdag, 30 juni 2004 om 12:04 uur
"VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft dinsdag aangifte gedaan tegen een rapgroep uit Den Haag wegens bedreiging." Het staat er echt! Eén van de teksten van DHC staat madam niet aan en dus doet ze aangifte. Het mens is gestoord, ik dacht het al lang, maar nu weet ik het zeker! DHC liet weten dat de rap niet als bedreiging is bedoeld, maar dat het een uiting van hun gevoelens is'. DHC: "Als zij zich bedreigd voelt, is dat haar probleem.''
En dat ze een probleem heeft, is wel duidelijk! Madam denkt dat ze in haar eentje de vrijheid van meningsuiting kan stoppen, dat ze het recht heeft om aan een band voor te schrijven wat er wel en niet in hun teksten mag staan. Madam heeft het te hoog in de bol, zoveel is zeker!
Wanneer trapt de VVD dat mislukte project nu eindelijke eens de deur uit?
Bild 'eist' diskwalificatie Oranje
woensdag, 30 juni 2004 om 11:27 uur
De Duitse boulevardkrant Bild denkt bij het Europees kampioenschap voetbal in Portugal een grote zaak op het spoor te zijn. In de maandageditie eist het sensatieblad diskwalificatie van het Nederlands elftal wegens onreglementair handelen van Roy Makaay. Bild spreekt in vette letters van een 'Pipi-Skandal'.
Daarmee bedoelen onze oosterburen niet Pipi Langkous, het 'schandaal' zou gaan over een "illegale" plaspauze van Makaay. Lees het hele maffe verhaal hier en als je je Duits goed beheerst, is hier het Bild-artikel.
(Blöde Deutscher!)
NC
woensdag, 30 juni 2004 om 10:27 uur
En dat is alweer mijn tweede stukje voor Nijmegen Centraal!
Populariteit Bush op dieptepunt
15:52 uur
De populariteit van de Amerikaanse president Bush heeft een dieptepunt bereikt. Volgens een dinsdag verschenen peiling van The New York Times en CBS News keurt momenteel 42 procent van de Amerikanen het beleid van Bush goed, het laagste percentage sinds zijn aantreden in januari 2001. Circa 51 procent keurt het af. De peiling is gehouden voor de machtsoverdracht in Irak maandag.
Het negatieve oordeel over de president hangt volgens de peilers direct samen met het Irak-beleid. Veel Amerikanen vinden dat Bush geen goed plan heeft om uiteindelijk de orde te herstellen in het Arabische land. Ook het schandaal rond de mishandeling van Iraakse gevangenen pakt slecht uit voor de president.
Volgens verscheidene politiek commentatoren in Amerikaanse media zal Bush politiek waarschijnlijk maar weinig garen spinnen bij de machtsoverdracht, zolang er nog altijd dagelijks 130.000 Amerikaanse militairen levensgevaarlijk werk verrichten in Irak.

Gelijk op
Opvallend is dat John Kerry, de Democraat die Bush tijdens de verkiezingen in november uit het Witte Huis wil jagen, niet echt profiteert van de dalende populariteit van Bush. Als wordt gevraagd naar het stemgedrag in november gaan Bush en Kerry met respectievelijk 45 en 44 procent gelijk op. Als de derde (onafhankelijke) presidentskandidaat Ralph Nader erbij wordt betrokken zijn de percentages 43 en 42.
Uit een peiling van zender CBS bleek kortgeleden juist dat Kerry met 49 procent zijn rivaal Bush (41 procent) ruim zal verslaan.
[lees verder]
Lunch
dinsdag, 29 juni 2004 om 14:10 uur
Net een heerlijk home-cooked lunch op: kippelevers, champignons, spekjes, gesnipperd uitje gebakken in boter en op vers bruin brood. Heerlijk!
Ik denk dat ik er nog zo eentje ga maken *burps*
Disney opent offensief op Moore
08:17 uur
Het entertainmentconcern Disney opent de aanval op de uiterst succesvolle documentaire Fahrenheit 9/11 van de Amerikaanse filmmaker Michael Moore. De maatschappij brengt vrijdag de patriottische film America's Heart And Soul in roulatie.
De film kan een tegenhanger vormen voor de uiterst kritische documentaire over de Amerikaanse president Bush en zijn Irak-beleid, hopen conservatieve groeperingen. Disney benadrukt echter dat het tijdstip waarop America's Heart And Soul in de bioscopen komt, op toeval berust.
Uitgerekend Disney weigerde vorige maand Fahrenheit 9/11 uit te brengen, dat door zijn eigen studio Miramax was geproduceerd. Volgens Disney is de inhoud van de documentaire politiek te gevoelig. De bazen van Miramax besloten toen de film door een andere maatschappij uit te laten brengen.
[Bron: Nu.nl]
[lees verder]
Gesprek
08:07 uur
Gisteravond hadden Lief en ik een eindejaarsgesprek met de juf van T. Bij gebrek aan oppas moest T. mee, die mocht spelen in de speelzaal van de school.
Zijn schoolprestaties zijn, als verwacht, zeer goed: zijn leesniveau is hoog te noemen. AVI 6, nog drie niveaus en hij is er helemaal doorheen! Rekenen gaat ook als een speer, kortom: geen problemen daar.
De problemen zitten 'em nog steeds in concentratie-verlies, 'tics' waar de rest van de klas last van heeft, babbelen (zonder dat hij het zelf in de gaten heeft) en geluiden maken. Het kost hem vreselijk veel moeite om aan die aandrang niet toe te geven. Dat leerpunt blijft dus staan voor volgend jaar.
Of hij ook echt doorgaat naar de volgende groep valt nog te bezien, dat hangt af van de doorstroom vanaf het reguliere onderwijs. Maar volgend schooljaar gaat hij gewoon verder waar hij gebleven was: dat is het grote voordeel van werken met niveaugroepen. Al zit je in groep 3, je kunt meedoen met het niveau van groep 4 of 5 als je daar aan toe bent. Zo zitten alle groepen regelmatig door elkaar heen en kennen docenten leerlingen uit alle groepen. De groepen hebben juist daarom heel bewust dierennamen: die geven niet aan in welke groep je zit, maar puur in welk lokaal en bij welke docent je in de groep zit.
T. heeft dus goed zijn best gedaan het afgelopen jaar maar we merken wel dat hij hard aan vakantie toe is...
[lees verder]
Hooray for Holland!
13:00 uur
De TV op de hotelkamer had opmerkelijk kleurtjes. Zo zagen wij de Grieken winnen op een rood veld, was onze nationale kleur ineens veranderd in Groen en bleken alle withuiden ineens blauwhuiden geworden te zijn. Grappig, maar niet bepaald een ideale omstandigheid om voetbal te kijken.
We besloten dat we zaterdagavond zouden beslissen wat we zouden gaan doen. We waren moe, die avond en ik had me er al bij neergelegd dat ik de wedstrijd zou moeten gaan kijken op dat kleine teeveetje met die rare kleuren toen Lief ineens zei dat we nog een kwartier hadden om naar de kroeg om de hoek te gaan om daar de wedstrijd te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan.
Bar Oz had zich goed voorbereid: drie TV's her en der in de ruimte en een groot projectiescherm om de wedstrijd op te kijken. Waar je ook zat: je kon het altijd volgen.
We bleken niet de enige buitenlanders: achter ons zaten Grieken (congratulations!), naast ons Noren, voor ons Zweden en aan de andere kant naast ons nog meer Nederlanders. De sfeer was niettemin erg vriendschappelijk en de Oeeeeh!'s en Aaaaah!'s van de ene kant ging gepaard met gejuich aan de andere kant. Op enig moment moet ik mijn zenuwen niet in bedwang hebben gehad, want twee van mijn nagels bleken na de wedstrijd een stuk korter.
De penalties waren 'killing' maar het ging goed... gelukkig.


[lees verder]
"Fahrenheit 9/11" breekt records
11:39 uur
Michael Moore's Bush bash "deed" 21,8 miljoen dollar in 868 bioscopen in de VS in het eerste weekend. Lions Gate, het Canadese distributiebedrijf dat zich niet liet intimideren, kon het niet nalaten afgelopen zondag de eigen loftrompet te steken en samen met IFC films (co-distributeur) en de Fellowship Adventure Group (snel opgericht door de Weinsteins om de onderhavige film te kunnen uitbrengen) feest te vieren.
De film, kostte al met al zo'n 18 miljoen (productie plus promotiekosten), dat is slechts een derde van een gemiddelde hollywood-productie. Daarnaast is het nu al de best bekeken documentaire in een bioscoop in de VS. Dat gaat de goede kant op. Newsweek is deze week in zijn geheel gewijd aan Moore's film en gerelateerde onderwerpen. In een van de artikelen staat dat de DVD beslist ruim voor november (election month) uit zal komen. Opvallend is het de toon per artikel verschilt: je pikt de voor- en tegenstanders van Moore (of van Bush, 't is maar hoe je het bekijkt) er zo uit.
Afgelopen weekend in London werden lagen de boeken van Moore overal en ik kon het niet nalaten om Dude, where is my country aan te schaffen (waarover later meer: het was zelfs voor mij een eye-opener, dat boek!).
Het gaat dus goed met de documentaire van Moore en da's fijn! Want Amerikanen zoals Moore, daar moeten we het van hebben in de toekomst.
Niet Bush en zijn enge vriendjes...
[lees verder]
Lieve B.
10:08 uur
Het stukje dat hier stond, had ik weggehaald. Ik twijfelde tijdens het schrijven al of ik het moest plaatsen, en nadat ik het had geplaatst bleef die twijfel aanwezig. Dus heb ik het weggehaald.
Tot ik een mailtje kreeg van een medelogger, die het had gelezen. Zijn woorden brachten opnieuw twijfel. Dus neem ik een tussenweg. Je kunt het lezen als je wilt, je moet er wel even voor klikken: Lieve B.

Toen ik je donderdag zag, wist ik dat je nog steeds kapot bent van er vier maanden geleden is gebeurd. Het liefste had ik je heel stevig vastgehouden en je weggehaald uit dat vreselijk grote huis dat zo vol is van herinnering. Weg uit W. en mee terug naar N.
Je zag er zo oud uit, vorige week. Jij, die altijd jong leek te blijven, bent ineens oud geworden. Het feit dat het afgelopen week je trouwdag was, hielp natuurlijk ook niet mee. Ik begrijp dat je moeilijke tijden door maakt, maar doe dit nooit, nooit meer: pillen zijn de oplossing niet!
Denk aan je kinderen! Denk aan al die mensen die vreselijk veel om je geven! Denk aan degene die je de volgende keer vindt, en dan misschien niet op tijd is!
Denk eraan wat je hen aandoet! Je zoon. Je dochter.
Woede en verdriet vechten om de voorgrond. Ik moest gisteravond verschrikkelijk huilen, zoals degene die je vond dat ook heeft gedaan, al zal ze dat nooit uit zichzelf aan jou vertellen. Machteloosheid, verdriet maar ook woede, dat was wat ik voelde. Die vent is het niet waard dat je je leven weggooit!

Hoor je?
[lees verder]
Terug
maandag, 28 juni 2004 om 09:30 uur
Gisteravond teruggekomen na een heerlijk weekendje weg! Later meer, nu eerst koffie, een echte hollandse bak koffie verkeerd (en niet die meuk die ze aan de andere kant van 't plasje voor koffie durven te slijten)...
Wellicht ten overvloede
donderdag, 24 juni 2004 om 18:08 uur
Maar toch even een kleine waarschuwing: komend weekend (ingaande morgen) ben ik wegwegweg.... naar Londen!! (It's the place for me).
Komt u vooral langs hier op mijn log, kijkt u eens rustig of u alles al wel gelezen hebt, reageert u maar fijn. Ik zie 't allemaal maandag wel weer.
Ik zeg: CYA!!

8 jaar
09:09 uur
8 jaar geleden was ik al voor dag en dauw op.
Strontnerveus en veel te vroeg was ik er al helemaal klaar voor. Pas laat in de middag waren we aan de beurt, dus het had geen zin om me al vroeg op te tutten. Dus liep ik het grootste deel van de dag mijn kloffie rond. Ik kan me van die ochtend weinig meer herinneren, behalve dat het weer me niet aanstond.
Mijn gedachten beginnen pas te stromen op het moment dat de eerste gasten arriveerden en ik nog uitgebreid een bak koffie zat te leuten en een peuk zat te roken toen ze binnen kwamen.
Mijn hulp K. kwam, en samen trokken we ons terug in mijn slaapkamer. Er was de afgelopen weken hard gewerkt door K. om alles tiptop in orde te krijgen, maar op het laatste moment moesten er natuurlijk nog veranderingen worden aangebracht. Maar het paste en dat was al een prestatie op zich.
Eindelijk was het dan tijd om me te tonen aan het publiek, zachtjes opende ik de deur en lette vooral op mijn moeders gezicht en natuurlijk die van Lief toen ik in mijn klassiekwitte jaren '50 trouwjurk binnenliep. Die twee gezichten, daar deed ik het voor, die zal ik nooit meer vergeten.
"Kom op", zei ik tegen Lief, "ons gaat trouwen!"
[lees verder]
Top!!!
08:57 uur
Gisteren was hij Superdesupertopper op school (feest!!) en dat moest natuurlijk gevierd worden. In de stad stapten we uit de bus en ik liep direct op de speelgoedwinkel af. T.'s ogen leken wel twee keer zo groot te worden toen ik hem vertelde dat hij een doos Lego mocht uitzoeken omdat hij het zo goed gedaan had vandaag. En eentje (of twee kleintjes) om mee te nemen naar opa en oma, waar hij vanmiddag gaat logeren. Hij koos twee kleine 'bionicles', waar hij gistermiddag de hele middag zoet mee is geweest en een doos van het nieuwe Alpha Team uit. De laatste doos gaat straks in zijn koffer om mee te nemen.
Maar dat was nog niet al: ook nog even naar de Grote M (de echte naam krijg ik echt niet uit mijn strot) waar hij heerlijk zijn Happy Meal heeft zitten oppeuzelen. Hij was zichtbaar trots op zijn prestatie van die ochtend in het zwembad. Meestal heeft hij een groot probleem bij het afdrogen en aankleden, dat gaat nl. niet zo vlot bij hem. Maar nu heeft hij de truuk te pakken: "Ik moet gewoon zorgen dat ik als eerste het water uit ben, en niet als laatste!". Dit opmerkelijke inzicht heeft er dus toe geleid dat hij gisteren een top(per)prestatie heeft geleverd. En ik vond dat dat wel even goed mocht worden gevierd!
Uiteraard heeft een tikkie schuldgevoel dat ik hem 'parkeer' bij opa en oma zodat Lief en ik morgen samen naar Londen kunnen, er ook iets mee te maken... ;-)
[lees verder]
Schade, Deutschland...
donderdag, 24 juni 2004 om 08:37 uur
alles is vorbei... alles ist vorbei... alles ist vorbei


Tjonge, wat een feest! Hopen doe je natuurlijk altijd, maar ik had er in ieder geval op niet op gerekend!

Nederland tapland
17:07 uur
Uit Duits onderzoek blijkt dat Nederland nog steeds het land is met een van de hoogste aantallen justitiŽle telefoontaps in Europa en de Angelsaksische landen. Het Max-Planck-Institut fŁr auslšndisches und internationales Strafrecht heeft de tapcijfers van 16 landen op een rij gezet.
ItaliŽ spant de kroon met 76 taps per 100.000 inwoners. Nederland volgt op de tweede plaats met 62 en Zwitserland op de derde plaats met 32. In Groot-BrittanniŽ is het aantal taps per inwoner het laagste in Europa en ook in de andere Angelsaksische landen zijn de cijfers laag.
De VS hebben slechts 0,5 taps per 100.000 inwoners. Per inwoner wordt in Nederland dus 120 maal meer getapt dan in de VS. De Nederlandse cijfers komen overeen met 10.000 taps per jaar, een cijfer over 1998 dat eerder door Bits of Freedom via een WOB openbaar werd. Er zijn geen cijfers bekend over telefoontaps door inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Uit Nederlands onderzoek naar recherchemethoden, waar onder andere het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum bij betrokken was, blijkt dat telefoontaps in grote opsporingsonderzoeken zelden leiden tot bewijsmateriaal (belastende verklaringen) die in een rechtszaak gebruikt kunnen worden. Voor het directe bewijs is de tap relatief zelden van belang. De Nederlandse politie gebruikt de telefoontap vooral als tactisch instrument, om netwerken in kaart te brengen en als ondersteuning van observatie. De onderzoekers doen geen uitspraak over de vraag of er in Nederland teveel wordt getapt maar onderschrijven wel de conclusie dat Nederland ver uitsteekt boven de andere westerse landen op dit gebied. "Duidelijk moge echter zijn dat de verwevenheid van de tap met de Nederlandse opsporing - in elk geval waar het de opsporing van ernstige delicten betreft - zeer nauw is."

link:Rechtswirklichkeit und Effizienz der ‹berwachung der Telekommunikation [..], internationale vergelijking op p.104 (juni 2003 - PDF)
link: De telefoontap in grote opsporingsonderzoeken (juni 2004 - PDF)
link: Tapcijfers Nederland 1998


[Bron: Nieuwsbrief BOF, 23 juni 2004]

[lees verder]
Beroerd
woensdag, 23 juni 2004 om 10:45 uur
Volgens een onderzoek van het tijdschrift Reader's Digers zijn Nederlanders de tolerantse Europeanen. En dat zeggen dan de àndere Europeanen van ons. Ik moet toch effe kwijt dat het dan behoorlijk beroerd gesteld is met de tolerantie in Europa, als Nederlanders als de tolerantste worden bestempeld.
Gelukkig tonen andere resultaten aan dat het een onderzoekje van niets is: iedereen zou dol zijn op de Italianen (ja, na gisteren wel ja, maar normaal gesproken???) en een hekel hebben aan Duitsers en Britten zouden gevoel voor humor hebben. Behalve Blair c.s. dan, hoeveel humor heb je als je een oorlog begint. En de Tories, want als je lacht gaat je gezicht uit de plooi.
Zuipersquiz
woensdag, 23 juni 2004 om 10:28 uur
Philosophical DrunkImagine, right, imagine the part of you that was you when you're speaking to me, isn't you, but that the you that's you when that's happening, the real you is the you that ... Shit, what was I saying? It's all about society, isn't it? Morality's just ... What?"

What Kind of Drunk Are You?
Oorlog
woensdag, 23 juni 2004 om 09:58 uur
Voetbal is oorlog, dat is gisteren maar weer eens bewezen. Niet omdat de Denen en Zweden het op een akkoordje hebben gegooid (al zouden ze dat gedaan hebben, het is erg knap op het zo uit te spelen) maar 't bewijs zit 'em in al die gemeenlachende gezichten bij de wetenschap dat de Italianen naar huis kunnen.

Vanavond maar geen pizza bestellen...

link: Italië huilt
link: ItaliŽ likt zijn wonden
Grondwet
dinsdag, 22 juni 2004 om 14:26 uur
Voor wie wil weten waar hij of zij nu eigenlijk voor of tegen stemt: de Europese Grondwet. (En let op je bloeddruk!)
404
dinsdag, 22 juni 2004 om 14:02 uur
Heksenholocaust
11:25 uur
De Heksenholocaust, aka heksenjacht, heeft niet zoveel slachtoffers geëist als altijd is aangenomen. Dat is in het kort een verklaring van het Vaticaan naar aanleiding van een onderzoek dat Agostino Borromeo en een aantal kardinalen heeft gedaan. Borromeo doceert geschiedenis aan de Sapienza University in Rome. ... "Je kunt geen vergeving vragen voor een beeld dat is gecreeërd door de publieke opinie, die meer een mythe dan waarheid zijn," zei Kardinaal Georgers Cottier, een theoloog van het Vaticaan. [lees het artikel in The International Herald Tribune]

Als er in plaats van heks 'jood' had gestaan, was de hele wereld over het Vaticaan heengevallen, maar het gaat hier slechts om heksen en om eeuwen geleden. En iedereen knikt en zwijgt. Waarom zou het Vaticaan zo moeilijk doen? Of er nu 1250 heksen zijn verbrand of 125.000, de misdaad is even erg.
Ik vind het vreselijk dat een achterhaald instituut als het Vaticaan niet in staat is haar 'zonden' gewoon toe te geven. Iets waar ze zelf altijd voor pleit: biechten verlicht het hart. Het hart van het Vaticaan moet echter zo onderhand erg zwaar en zwart zijn.
[lees verder]
Lekker
07:52 uur
Vannacht, zo tegen een uur of vier, hoor ik een zacht stemmetje: "Mag ik bij jullie?"
Ik ben te slaperig om er iets op tegen te hebben en dus schuift er een kindje naast me en valt prompt in slaap. Ikzelf ben ook al snel weer vertrokken.
Vanmorgen, zo rond kwart voor zeven gaat Lief's wekker. T. en ik worden er wakker van, maar kunnen nog een kwartiertje blijven liggen samen. Heerlijk vind ik dat, samen wakker worden met het warme slaperig lijfje van T. dat half over me heen ligt want 'dat slaapt zo lekker'. Net als toen hij nog een baby was, kon hij niet slapen, legde je 'em 5 minuten op je buik en hij was vertrokken...
Om 7 uur gaat mijn wekker om ons te herinneren dat we toch echt op moeten staan. T. vraagt nog of we vandaag niet een dagje kunnen spijbelen, maar daar geef ik -ondanks mijn zin om ook nog een poos te blijven liggen- niet aan toe.
Nu gaan we aan het ontbijt, gezellig, met ons tweetjes... soms kunnen kleine dingen het leven zo mooi maken.
[lees verder]
Woede
20:03 uur
Ik zit hier met de tranen in de ogen van woede en machteloosheid. Zojuist naar het journaal gekeken en gehoord dat 97,5% van de FNV-aanhang tegen het voorstel van de regering heeft gestemd. Tegenstemmen 'mocht' niet van De Geus. De regering had al aangekondigd dat indien het voorstel zou worden weggestemd, alle toezeggingen die gedaan waren tijdens de onderhandelingen weer van tafel zouden worden geveegd. En dat gebeurt nu dus. Domweg mensen in de kou laten staan, domweg mensen afschrijven.
Ik zit hier met de tranen in de ogen voor al die mensen die jarenlang gewerkt hebben, hun premies braaf hebben afgedragen en nu nul op hun request krijgen. Ik ben boos voor al die mensen die ziek zijn geworden onder de enorme werkdruk van de laatste en die nu een lege portemonnee vinden. Ik ben machteloos en daar wordt ik nog veel bozer van.

Balkenende c.s. hebben het voor elkaar: werknemers hebben niets meer in te brengen. Het is weer net als vijftig jaar geleden. Nu alleen de spruitjes nog!
[lees verder]
Website Michael Moore aangevallen
17:40 uur
In een brief aan de bezoekers van zijn site schrijft Moore o.a. dat een aantal slimme jongens bezig zijn zijn websites te hacken en onbereikbaar te maken. Zijn medewerkers zijn constant aan het werk om de website in de lucht te houden. Wie de hackers zijn, weet Moore nog niet, maar zodra hij het weet zal hij ze vervolgen.
Dit is een van de vele voorbeelden van de tegenstand van Rechts Amerika tegen de documentaire "Fahrenheit 9/11" Een andere was de doodsbedreiging aan het adres van een filmtheater-eigenaar in Chicago. Eerder schreef ik al over Move America Forward (MAF), wat overigens dezelfde club is die CBS heeft weten te 'overtuigen' de miniserie over Ronald Reagan niet uit te zenden. Momenteel gaan de fondsen van MAF grotendeels naar bedreigingen op theaters om te voorkomen dat ze de film zullen gaan draaien. Op het moment zijn er meer dan 500 theaters die hebben toegezegd de film te zullen vertonen, twee weken geleden waren dat er nog meer dan 1000.

Rechts Amerika heeft zich vanaf het begin verzet tegen de documentaire van Moore:
De bedrijfsleiding van de organisatie die in eerste instantie had toegezegd de film te financieren, kreeg "telefoontjes van Republikeinse vrienden" en hij trok zich terug. Gelukkig pakte Miramax daarna de handschoen op. Vervolgens blokkeert Eisner (voorzitter van Disney) voor Miramax (bezit van Disney) door te weigeren deze uit te brengen. Publieke opinie zorgt ervoor dat Disney toe moet staan dat Miramax een andere distributeur zoekt. Ondanks dat de pers vermoedde dat er snel een distributeur zich zou aandienen, duurde het nog een maand voordat Lions Gate en IFC Films bereid werden gevonden. In die maand, echter, heeft Moore verschillende distributeurs bereid gevonden maar stuk voor stuk trokken ze zich weer terug. Of ze durfden er op voorhand al niet aan te beginnen.
En na de actie van MAF volgt dan nu de hackpogingen op de websites. Het is overduidelijk dat men bang is voor de gevolgen die deze film kan hebben voor de president en allerlei maatregelen zullen worden aangewend om te voorkomen dat deze film door een groot publiek gezien gaat worden.
[lees verder]
Zwembad
maandag, 21 juni 2004 om 11:58 uur
Voor de mannen in Irak is het momenteel zwaar zweten: dagelijks is het zo'n 45-50 graden. Persoonlijk had ik waarschijnlijk het loodje gelegd, maar ook de militairen hebben het zwaar. Maar daar hebben ze iets op bedacht:

zoutwater zwembad in kamp Al Kidhr

link: Al Khidr, een base met een zwembad
Zomerzonnewende
maandag, 21 juni 2004 om 10:37 uur
Zoals ieder jaar werd ook dit jaar de zomerzonnewende bij Stonehenge uitgebreid gevierd met druïden, heksen en andere paganisten...

zomerzonnewende bij Stonehenge

zomerzonnewende bij Stonehenge
In Zwolle zijn ze zot geworden
09:41 uur
Heb je fijn je straat aangekleed voor het Oranjefeest, eh, het EK Voetbal, komt er doodleuk wee mannen bij je aanbellen die vragen of die slingers met oranje vlaggetjes van jou zijn. Vervolgens legitimeren ze zich als medewerkers van de milieupolitie en sommeren ze je die vlaggetjes nog diezelfde dag te verwijderen!
Dat overkwam de bewoners van een woning in Zwolle-Zuid. Aan de achterzijde hadden ze langs de verkeersluwe IJsselcentraleweg tussen twee bomen twee slingers en een oranje zeil bevestigd. En vooral daarop had de politie het voorzien. En waarom? Omdat een buurtbewoner had geklaagd want deze mensen hadden geen vergunning aangevraagd en de klager wel en die vond dat 'niet eerlijk'. [Bron: De Stentor]

Wat een lamlullen daar in Zwolle, zeg. Kijk, als ik hier naar buiten kijk, is het ook allemaal oranje. Voor mij hoeft dat ook niet, maar die mensen hebben er lol van en het is maar een paar weken. Daar ga je toch de milieupolitie niet voor bellen? Dat is toch werkelijk van de zotte! Tsk, ik heb er geen woorden voor!
[lees verder]
Hup!
11:17 uur
Vriend P. stond op het antwoord-apparaat, of ik mee ging voetbal kijken in de Maxim. Ja natuurlijk!
Café Maxim... de bar waar ik vele uren had doorgebracht in de tijd dat P. en ik nog samen waren en waar we letterlijk om de hoek woonden. De bar waar wij, in oranje gehuld en niet geheel nuchter (of in het geheel niet nuchter) het Nederlands Elftal naar de finale van het EK88 schreeuwden. De bar waar we, omringd door min of meer bekenden, juichend de doelpunten tegen de Duitsers ontvingen en we na die halve finale wisten dat de finale ook wel gehaald zou gaan worden.
In de loop van de afgelopen week had ik al gezien dat er verbouwd was in de Maxim, het irritante muurtje midden in de zaak was vervangen door een fraaie grieks-aandoende kolom: de kroeg leek zo zeker de helft groter. Aan het plafond hing een beamer en even verderop een scherm.
Voordat ik wegging prentte ik mijzelf in dat ik heel ernstig rekening zou moeten houden met een nederlaag, want die Tsjechen.... Ik kwam rond kwart over 8 aan bij de kroeg: veel te laat want alles zat al stampvol. Rijen terrasstoelen stonden opgesteld en twee obers manoeuvreerden er tussendoor alsof het hun dagelijks werk was om tijdens voetbalwedstrijden kijkers van bier te voorzien. P. was er nog niet en ik zocht en vond een plekje achterin aan de bar. Ik kon het scherm heel behoorlijk zien, op een randje hoofden onderin na. Vooral die ene lange meneer, die mocht wel even gaan zitten van mij: helaas had hij ook geen kruk meer kunnen bemachtigen. Maar als ik mijzelf vasthield aan de bar en op het opstapje ging staan, kon ik het allemaal prima zien, helaas houd je dat geen hele wedstrijd vol.
P. kwam niet opdagen, zo leek het: de volksliederen waren al begonnen. De spanning in het café begon toe te nemen en de sfeer was joligh ende gezelligh. P. (wiens moeder Duitse is) stapte binnen bij "Duitschen bloet" alsof het zijn cue was. Zijn vriendin Y. in zijn kielzog. De wedstrijd kon beginnen...
In de vierde minuut was het raak: de vloer van het café deinde enkele centimeters mee met het uitgelaten publiek. Dat was een mazzeltje, een lekkere binnenkomer. En potverdrie, zo rond de 20e minuut ging er nog eentje in! Dit ging goed, dit ging geweldig.
Ik herinner me nog dat ik tegen P. zei: "Zul je zien dat ze het nog uit handen weten te geven!". De rest van de wedstrijd heeft u ook gezien, neem ik aan, daar hoef ik verder geen woorden meer aan vuil te maken. En ondanks het verlies heb ik ervan genoten: het was prima voetbal, lekker aanvallend van beide zijden. Alleen die penalty die Van Nistelrooy niet kreeg, die zit me nog steeds niet lekker.
Maar laten we eerlijk wezen: wie van u had vooraf op een winst gerekend? Gehoopt, okee, maar echt gerekend? We mogen Gott op onze bloten knieë danken dat Die Deutscher het niet geschaft hebben en we nog een kans hebben. [Nederland-Tsjechië bij de NOS]

Hup Holland Hup!
[lees verder]
Actie tegen film Moore
17:04 uur
Stop Michael Moore! Weer Fahrenheit 9/11 van het doek, spoort Move America Forward de conservatieve beweging in de VS aan op zijn internetpagina. De rechtse actiegroep uit CaliforniŽ is een actie begonnen om de anti-Bush documentaire van filmmaker Moore uit de Amerikaanse bioscoop te weren. De documentaire zit vol feitelijke onjuistheden en is pure politieke propaganda, menen de tegenstanders van de film die vorige maand de grote winnaar werd van het filmfestival in het Franse Cannes.
De film over 11 september, de oorlog in Irak en de belangen van de regering-Bush maakt volgende week vrijdag zijn debuut in ruim vijfhonderd zalen in de Verenigde Staten.
Tot nu toe hebben pogingen om de film uit de bioscoop te weren vooral averechts gewerkt.
MoveOn is juist weer een campagne begonnen om theatereigenaars die de film vertonen te steunen.
[Bron: De Gelderlander, 19 juni 2004]

link: Move America Forward | Move On
[lees verder]
De Zeeuwse Hooglanden
zaterdag, 19 juni 2004 om 09:55 uur
Highland Games ZeelandHet Westduingebied Vlissingen sjouwen mannen met bomen, slingeren ze met hamers en gooien ze met loden ijzers. Er wordt druk getraind voor de Zeeuwse Highland Games in het Keizer Karel Hof in West-Souburg. Voor het vijfde jaar vinden de Games plaats in het platte Zeeland en de Mac Keizer Karel-hooligans nemen de Schotse Games serieus. Rara jongens, die Zeeuwen

link: Highland Games Zeeland
Bijgeloof
vrijdag, 18 juni 2004 om 15:46 uur
De maffe Duitsers! In de Times of Malta lees ik dat Die Manschaft weigert te logeren op de 13e etage van hun hotel in Lissabon waar ze volgende week in zullen trekken. Officials van het Duitse team hebben aan de manager gevraagd om twee vloeren voor hen te reserveren, zoals de Bulgaren op dit moment in datzelfde hotel hebben, maar dan niet op de 13e etage: ze zijn bang dat dat ongeluk brengt...
Ivens: de Nederlandse Moore
09:12 uur
In Nijmegen willen ze alles hebben wat ooit van Joris Ivens is geweest. In ieder geval willen ze het gezien hebben om het evt. door te geven. Onlangs zijn er 9 koffers van Ivens opgedoken met een schat aan materiaal voor de Internationale Stichting Joris Ivens. Ze maken deel uit van een negental koffers die de stichting onlangs kreeg van de weduwe van Ivens, Marceline Loridan en ze zijn momenteel in het Gemeente-archief alwaar wordt bekeken wat er in Nijmegen moet/mag blijven en wat er doorgaat naar de internationale stichting die een groot deel van Ivens' nalatenschap beheerd. In de koffers zit vooral geschreven materiaal. Scripts bijvoorbeeld van zijn Chinese films, scenario's, montagelijsten, foto's en ook informatie over de films die Ivens in Vietnam heeft gemaakt. Voordat Joris Ivens Marceline Loridan leerde kennen en met haar ging samenwonen, had hij altijd koffers klaar staan. Hij was namelijk altijd op reis. Toen Ivens een vaste stek kreeg, zorgde zijn vrouw voor zijn koffers, althans zo is de overlevering.
Ivens was jarenlang ongewenst in eigen land omdat hij een kritische film (Indonesia Calling) maakte over de "politionele acties" van de Nederlandse regering in IndonesiŽ, zijn paspoort werd ingetrokken en hij werd als 'persona non grata' beschouwd. Nederlandse regeringen gaan over het algemeen niet erg best om met kritiek.
30 jaar duurde het voordat Ivens in zijn woonplaats Parijs werd gehuldigd door de toenmalige minister Brinkman. Hij overhandigde Ivens de grote culturele prijs het "Gouden Kalf" en stelde een ton beschikbaar om diens archief te ordenen. Daarbij sprak Brinkman de opmerkelijke woorden: "Ik constateer dat de geschiedenis U meer gelijk heeft gegeven dan uw toenmalige opponenten."
Joris Ivens, voor mij is hij de Michael Moore van de Lage Landen.

link: Joris Ivens met hier zijn biografie.
[lees verder]
Slim
12:18 uur
Vanmorgen werd ik weer eens geconfronteerd met T.'s slimheid.
Toen ik afgelopen week mijn computer heb omgebouwd, heb ik T.'s spelletjes niet meegenomen naar mijn nieuwe computer, maar op de laptop laten zitten. Gistermiddag heeft T. op die laptop (wat hij overigens een "reiscomputer" noemt) zijn favoriete Lego-spelletje zitten spelen en ik dacht dat hij daar wel tevreden over was.
Toen ik echter vanmorgen achter mijn computer ging zitten, nadat ik T. naar school had gebracht, vielen mij ineens twee icoontjes op mijn desktop op: "Lego Rock Raiders" (in twee verschillende vormen) bleek op mijn computer geïnstalleerd. Snel een mailtje naar Lief: Heb jij soms...? Nee, dat had hij niet.
Conclusie: die kleine slimme rakker van ons kan nu zelf spelletjes installeren. Het ergste is echter het tijdstip van installatie: 03.40 uur. Nu snap ik waarom ik hem niet wakker kon krijgen, vanmorgen.
En ik begin nu echt heel hard na te denken over een slot op de computerkamer, want dit gaat me te ver, veel te ver!!
[lees verder]
Europa: best belachelijk
11:22 uur
Petfles moeten wijken voor wegwerpfles
Woensdag 15 juni - DEN HAAG- De plastic frisdrankflessen met statiegeld verdwijnen uit de supermarkt. Onder druk van Europese regels worden de statiegeldflessen waarschijnlijk vervangen door wegwerpflessen. Staatssecretaris van milieu Pieter van Geel studeert momenteel samen met frisdrankfabrikanten op een nieuw systeem. Lees de rest van het artikel bij Brabants Dagblad

Kijk, dit vind ik weer zo'n ongelofelijk domme actie! We moeten met ons allen minder afval produceren en tegelijkertijd worden flessen afval! Dat kost menig gezin toch gauw een halve vuilniszak extra per week. Bovendien worden we ook nog geacht grote en kleine flessen apart 'aan te leveren'. En waarom? Omdat 'Brussel' wil dat als "je een fles die je in Frankrijk koopt, ook in Nederland kunt inleveren". Kan het nog belachelijker??
[lees verder]
Tja, dat zagen we al aankomen
08:03 uur
Iedereen zag het aankomen, behalve de bewindslieden:
"Stoppen met roken Ďkostí 150 miljoen
Het massaal stoppen met roken, zorgt voor een belangrijke tegenvaller voor de schatkist. Van de vierhonderd miljoen euro die het kabinet met de accijnsverhoging op tabak per 1 februari wilde verdienen, komt door de ruim driehonderdduizend stoppers zoín 150 miljoen niet binnen. Volgens het Bureau Voorlichting Tabak is in vergelijking met dezelfde periode van 2003 de tabaksverkoop met een kwart gedaald. In maart daalde de omzet zelfs met 45 procent. Dat was grotendeels toe te schrijven aan het na-ijlen van de hamsterwoede van rokers. In de maand januari werden forse hoeveelheden sigaretten voor de oude prijs ingeslagen.
Volgens de Stichting Volksgezondheid en Roken zijn er op 1 januari van dit jaar ťťn miljoen mensen met roken gestopt. Daarvan zijn er nog zoín 320.000 volhouders overgebleven."
[Bron: BN/De Stem, 16 juni 2004]

Driemaal raden wie nu nog verder uitgemolken gaan worden....!
[lees verder]
Frietje? Lekker gezond!
07:37 uur
"Patat valt in Amerika onder 'verse groente'
Nog niet gebakken patat die niet is ingevroren, valt in de categorie 'verse groente'. Dit blijkt uit uitlatingen die de woordvoerder van het Amerikaans ministerie van Landbouw dinsdag heeft gedaan. In de jaren tachtig kenden de VS al een 'verse-groente-affaire'. De onlangs overleden president Reagan probeerde toen ketchup door de laten gaan als 'groente' die bij de in scholen verstrekte maaltijden zou zitten. Na protesten werd die stelling over gezond voedsel voor Amerikaanse scholieren weer ingetrokken.", aldus Horeca Link.

Maar ja, dat was Reagan waarvan je nu eenmaal niet meer verwacht... Nu is er dus nog een sukkel die zich minister mag noemen en ongebakken, oningevroren friet als 'verse groente' bestempeld: how crazy can you get?


[lees verder]
Grasduinen
woensdag, 16 juni 2004 om 21:54 uur
De drie grote Leidsche musea, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden en het Rijksmuseum voor Volkenkunde, hebben een gezamenlijke website: Museumkennis.
Ik ben er net "even" ingedoken en voor ik het wist, was ik een anderhaf uur verder...
Achter onderwerpen als "verzamelaars", "opgraven", "op jacht naar voedsel" en "domesticatie" zit een schat aan informatie. In totaal zijn er 12 hoofdonderwerpen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar "opgraven", "dodencultus", "farao's", "amuletten" en "de middeleeuwse stad". Ga d'r ook es kijken en vertel me waat jouw interesse ligt: museumkennis.

To group or not to group...
woensdag, 16 juni 2004 om 13:35 uur
You're a Mystical. You don't fit in in any way and most people just find you weird, but you are in a group. You are respected by everyone, even though you're just really different.

link: What kind of group person are you?, via mikmak
Dierenambulances
woensdag, 16 juni 2004 om 13:09 uur
Mijn eerste publicatie voor Nijmegen Centraal staat online ;-)
Oranje
woensdag, 16 juni 2004 om 08:13 uur
't was spannend, ik kan niet anders zeggen. 't Kussentje dat ik vast had (ik moest toch iets vasthebben) staat vol met bijtafdrukkken, dus was 't spannend. En mijn oranje bandana moet de volgende wedstrijd de hele wedstrijd opblijven. Toen ik hem gisteravond afdeed, viel er prompt de Duitse goal en ik zette 'em een uurtje later weer op en nog geen minuut later scoort Ruud!
Volgende wedstrijd toch maar in de kroeg... zo in je eentje op de bank, is ook niet alles...
Verhuizen
dinsdag, 15 juni 2004 om 09:37 uur
Voorlopig ben even zoet met het verhuizen van mijn data van laptop naar oude bak.
U ziet mij vanzelf wel weer verschijnen.
Geniet van deze mooie dag! :)
Digikaartje = virus
07:50 uur
Nieuw computervirus vermomt zich als digitale groet
Veel computergebruikers zijn maandag verrast door het nieuwe computervirus Zafi.B. Het virus is vermomd als uitnodiging om een digitale ansichtkaart te bekijken en heeft ook een Nederlandstalige variant.
De Nederlandse databank van computervirussen VirusAlert en de officiŽle waarschuwingsdienst van de overheid hebben maandag alarmeringen uitgegeven. Het virus schakelt beveiligingsprogramma's uit en maakt computers daardoor kwetsbaar voor aanvallen. Het verspreidt zichzelf via het adresboek. Ontvangers moeten de bijlagen of links in de uitnodiging niet aanklikken, luidt het advies van de Waarschuwingsdienst. [...] De Nederlandse variant lijkt verstuurd door de redactie van een internetpagina voor leraren in het basisonderwijs (taalsite.nl). Het mailtje bevat een bijlage die is vermomd als verwijzing naar de internetpagina postkaarten.nl. Geen van de beide pagina's is verantwoordelijk voor de verspreiding van het virus, meldde VirusAlert.

link: artikel NU.nl
[lees verder]
Bush en de Titanen
14:45 uur
Hij dacht dat ze achter hem stonden, hij dacht dat hij alles kon en mocht, hij dacht dat hij wel goed zat.... Nou, dat kan hij wel vergeten:
Diplomaten en oud-militairen beginnen offensief tegen Bush Zesentwintig voormalige Amerikaanse topdiplomaten en -militairen beginnen deze week een offensief tegen de Amerikaanse president George Bush. Zo hopen ze te kunnen voorkomen dat Bush, die volgens hen met zijn beleid de nationale veiligheid op het spel zet, in november wordt herkozen.
Onder de diplomaten zijn twintig voormalige ambassadeurs in onder meer IsraŽl, Groot-BrittanniŽ en Rusland, benoemd door zowel Democratische als Republikeinse presidenten. [...] Het kamp van Bush wil pas woensdag reageren op de ongebruikelijke actie. Normaal gesproken onthouden militairen en diplomaten zich van politieke uitlatingen, zeker in een verkiezingsjaar.


Ja, denk daar maar eens even goed over na, Sjors! Zouden ze misschien toch niet gelijk hebben??

link: artikel Nieuws.nl
[lees verder]
Harddisk
maandag, 14 juni 2004 om 13:26 uur
Zojuist bleef mijn laptopje weer hangen op een spelletje, soms blijft-ie hangen als ik Homesite en Photoshop tegelijk gebruik. Mijn laptopje kan niet tegen al dat geheugengeweld... :(
Dusch heb ik besloten dat ik een van de oudere pc-bakken nieuw leven in ga blazen. Straks fiets ik naar de stad en haal ik mijzelf een nieuwe HD met 40GB: that should do the trick!

grmbl!!!
Postpakketje
maandag, 14 juni 2004 om 09:31 uur
Op een Peruviaans douanekantoor wordt ook de internationale post gecontroleerd. Eén aantal pakketjes verspreidde zo'n onaangename geur dat de beambten alarmeerde besloten de pakketjes door een röntgenapparaat te halen. Niet veel later stonden ze "oog in oog" met diverse gemummificeerde schedels...
Ages...
22:37 uur
Zojuist een spelletje Ages of Empire gewonnen. Age of Mythology: werkelijk prachtig gemaakt met al die mythische figuren. En ik had de meeste punten. Lief en ik teamen altijd tegen verschillende tegenstanders, maar daarna toch effe altijd kijken wie het het beste heeft gedaan. Meestal, of eigenlijk altijd, is Lief dat. En nu es een keertje niet: 't zal wel beginnersgeluk zijn.
[lees verder]
"Blair, you're next!"
12:47 uur
Dat zouden de woorden zijn geweest van Michael Moore. Zijn volgende documentaire zal gaan over Blair's rol in de Irak-oorlog. In een gesprek met Reuters zei Moore: "I personally hold Blair more responsible for this war in Iraq than I do George Bush, and the reason is Blair knows better. Blair is not an idiot. What is he doing hanging around this guy?"
Brittanië en Blari zijn zeer solide aanhangers geweest van de door de VS geleide troepen in Irak, maar Moore zei dat hij bij het schieten van "Fahrenheit 9/11" maar op één man kon focussen.
Moore heeft, als geregistreerd en onafhankelijke stemmer, zijn 'support' nog niet aan -naar men aanneemt- Democratische kandidaat Kerry gegeven. Hij benadrukte dat "Fahrenheit 9/11" niet was bedoeld om Kerry in, maar om Bush uit het Witte Huis te krijgen. Indien Kerry president mocht worden, kan hij verzekerd zijn van Moore's warme adem in zijn nek. Moore: "I'll keep my eye on him, too."

link: lees meer bij Al Jazeera (engelstalig artikel)
[lees verder]
Irak-nieuws
12:17 uur
Er is nogal wat Irak-nieuws...
Zo heeft "onze" regering de missie met 8 maanden verlengd. Men zegt dat dit de laatste verlenging is... 't zal mij benieuwen. CDA, VVD, D66 en de kleine christelijke partijen kunnen zich vinden in de verlenging, de LPF doet een middenweg: zij willen 4 maanden verlenging (alsof dat enig verschil maakt, vier of acht maanden). SP en GroenLinks moeten er niets van hebben en de PvdA denkt er nog even over na.
Daarnaast is bekend geworden dat de Amerikanen er nogal eens naast zaten met hun bombardementen en dat er vele burgerslachtoffers zijn gevallen aan Irakese zijde. Ik weet wel dat de bedoeling was dat mensen bevrijd zouden worden, maar dit is wel erg radicaal. Ondertussen gaat de ondermijning van de nieuwe regering onverminderd door.
Tot slot ook een beetje fijn nieuws: 26 juli komt broerlief weer thuis - als goed gaat, uiteraard.
[lees verder]
Uitslapen
11:36 uur
Toeters! Bellen! Slingers en ballonnen! T. heeft uitslapen ontdekt!
Eerst vrijdagmorgen. Ik vond kwart voor 6 toch echt veel te vroeg, legde hem weer in bed en vroeg of hij niet of even wilde gaan slapen. Met tegenzin draaide hij zich op zijn zij en viel prompt in slaap. Half negen: nog geen beweging in te krijgen. Half tien: precies hetzelfde. Half elf: liefdevol gewekt. De verbazing op zijn gezicht had vereeuwigd moeten worden: het was onbeschrijflijk.
Zaterdagmorgen was T. weer heel vroeg wakker, maar nu lag hij er nog in: opnieuw vroeg ik hem om nog even te gaan slapen en opnieuw sliep hij een gat in de dag.
En vanmorgen betrapte ik hem voor te TV en legde ik hem weer in bed. Nu sliep hij maar liefst tot kwart over elf.
Geloof me: we zijn nog nooit zo uitgerust geweest in het weekend! :-)
[lees verder]
En we noemen hem...
zaterdag, 12 juni 2004 om 11:48 uur
pinokkio (14k image)
Pinokkio!!

link: ook even met Bush en Blair spelen?
Bush's Evil Twin
11:34 uur
link: Hier heel veel tekst-spielerei...
Bush and his evil twin


[lees verder]
Tweety
11:09 uur
Bij Chantal zie ik een Tweetymok en herinneringen dringen zich aan mij op. Mijn eerste Tweetymok was zo'n schandalig grote waar je met je hele hand in het handvat kon. Ik kocht 'em speciaal voor mijn werk bij xs4all, mijn tweede overigens ook. In die tijd waren we net verhuisd van het mooie oude pand aan de Prins Hendrikkade naar een muffig saai kantoorpand in Diemen-Zuid. Het pand mocht dan van buiten muf en saai zijn, van binnen maakten we er zelf wel iets van. Op de bovenste etage was een grote ruimte vrij gelaten waar achterin een paar enorme oude uitgeleefde banken stonden en een flipperkast die het altijd deed, voor nop. In een andere hoek stond een enorm keukenblok en diverse koelkasten en een vaatwasser. Eettafels en bijbehoren stonden een eindje verderop. Het was in deze ruimte dat de befaamde XS4all-smeerlunch is geboren. Geen luxe broodjes en frikadellen, geen verse soep en croutons. Maar wel hele broden, zoveel broodbeleg als je maar kunt bedenken en liters melk, yoghurtdrank, karnemelk, koffie en thee. We smeerden onze eigen lunch, maar de baas leverde het benodigde natje en droogje. Ideale oplossing want iedereen was goedkoop uit en toch was er iedere dag een verse lunch.
Ook onze koffiemokken wasten we in deze keuken en soms bleef er wel eens eentje staan die dan in een van de kastjes belandde, of in iemand's tas. In deze keuken ben ik maar liefst twee (2!!) Tweety-mokken "kwijtgeraakt". Wie de onverlaat was die ze achterovergedrukt heeft of kapot heeft laten vallen, weet ik niet. Ik weet nog wel dat ik zeer geschokt was dat er 1 van de 150 toch minder eerlijk was als ik aannam.
Zelf bij mijn vertrek, drie jaar na mijn begin, deed ik nog een mailtje uit of iedereen even goed wilde uitkijken naar mijn Tweety-mokken, zo dierbaar waren ze mij. Maar helaas... geen reacties... :(
[lees verder]
Tuin
10:46 uur
Het mag dan wel een zooitje zijn, in onze tuin; een soort van oerwoud, noemt T. het altijd. Maar juist in zulke oerwouden komen de meest verrassende dingen naar boven...
klaproos"paars-witte bloemendruif
v.l.n.r: een enorme klaproos is dit jaar voor het eerst in onze tuin neergestreken. Geen idee waar 't vandaan komt, maar dat doet er ook niet toe: het is een beauty! In het midden De Druif. Een overblijfsel van de vorige bewoner, die hem teveel in een hoek had geduwt. Vorige zomer heb ik 'em naar een andere wand geleid en deze zomer laat-ie voor het eerst zien wat-ie kan. Ben benieuwd of er ook nog eetbare druiven aankomen. En tot slot de paarse en witte bloemetjes: ik heb geen idee hoe ze heten, maar ik vind ze prachtig! Vorig jaar stonden er twee of drie, nu staat een hoek van de tuin er vol mee: ik kijk mijn ogen uit!


[lees verder]
Het EP in Nijmegen
15:48 uur
De Nijmeegse stemmers hebben zichzelf gisteren overtroffen: iets meer dan 40% ging naar de stembus (boven het landelijk gemiddelde: jaja!). En Nijmegen haalde weer flink links uit. De PvdA haalde de meeste stemmen binnen: 12874; op de tweede plaats GroenLinks met 8547 stemmen en als derde is in Nijmegen toch nog het CDA geworden, met 8088 stemmen (dat moet beter, Nijmegenaren! Laat ze vallen, zoals ze u laten vallen!!). Vervolgens: SP (6193); VVD (3808 - dat kan minder!!); Euro Trans (3309); D66 (2837); PvdD (1421). De rest is de moeite van het vermelden niet waard.
En dan... als Nederland Nijmegen had gevolgd (ja, hadden ze dat maar!) zou de Nederlandse zetelverdeling er als volgt uitzien: PvdA: 8; GL: 5; CDA: 5; SP: 3; VVD: 2; D66: 2; Euro Trans: 2;. Persoonlijk staat die verdeling mij meer aan dan de huidige...
[lees verder]
Mok
12:37 uur
Tinmar is ermee begonnen: zet je favoriete mok op je log. Hieronder zie je de mijne. Jaren geleden heb ik eenzelfde mok gekregen van Micheline en toen hij dit voorjaar sneuvelde nadat er liters en liters koffie in waren geschonken en uit waren gedronken, kwam zij op mijn verjaardag met dezelfde mok aanzetten, de schat! Dit is mijn computermok, als hij niet in de vaatwasmachine staat, staat het steevast op mijn computertafel. Bedankt, Miche!
mijn favoriete mok

[lees verder]
Get rit of your Mirco$oft-junk!
09:31 uur
Er is een ernstig lek in MSIE, dat meldt Nu.nl: Er wordt hard aan gewerkt maar de softwareproducent heeft nog geen oplossingen beschikbaar.
Dit lijkt me dus hét moment om over te stappen op een échte browser. Eentje die zijn sporen heeft verdiend en in 2003 werd uitgeroepen tot de beste door de grote bladen: "Best of 2003, Web Browser" - PC World Magazine | "Best Web Browser, 2003" - LinuxJournal Magazine | "Beyond Bliss" - Time Magazine.
Er zijn meerdere varianten: Mozilla en Mozilla Firebird, Thunderbird en Comino (voor Mac): Mozilla.org.

[lees verder]
Kloppen op de borst
vrijdag, 11 juni 2004 om 09:10 uur
't Is raar dat ik, terwijl ik er niets mee te maken heb, een soort van trots voel als ik lees dat de Radboud Universiteit Nijmegen (nieuwe naam, was Katholieke Universiteit Nijmegen) de beste artsenopleiding in het land heeft. En het zijn de àndere universiteiten die dat zeggen. Vooral omdat diezelfde andere universiteiten nog geen 10 jaar geleden de Nijmeegse opleiding tot medicus als slechtste betitelden. :-)

En toch blijft het apig, dat gevoel van kloppen op de borst...
No Ray No More
vrijdag, 11 juni 2004 om 08:47 uur
Ray Charles

Het eerste wat ik vanmorgen hoorde had niets met verkiezingen of Europa te maken. Het eerste wat ik vanmorgen hoorde was dat Ray Charles is overleden. Ray Charles: mijn Soul-, R&B-, Blues-, Piano Blues-, Urban Blues-, Bop-, Pop-, Jazz Blues- & Country-Soul-held. Het zat er natuurlijk al wel aan te komen, op zo'n leeftijd: hij is 73 jaar geworden. Zijn leverziekte werd hem uiteindelijk fataal.
Wat mij, naast zijn muziek, het meeste van hem zal bijblijven is zijn hartelijke ('vette') lach, die te pas en te onpas door de ruimte klonk. En de afleveringen van de Cosby Show waar hij aan meedeed waren steevast top.
No Ray No More... ik moet er een traantje van wegpinken.
Wishful thinking
donderdag, 10 juni 2004 om 18:24 uur
Zeg nou zelf... bij deze kop: New joint 'lasts 10 times longer' denk je toch gelijk "waar? waar? waar?"
Nou, dat zal ik je vertellen: in de vingers! Het gaat niet nl. niet om zo'n heerlijk geurende joint, neen, het gaat hier om een gewricht :-(
Wonder-BH
donderdag, 10 juni 2004 om 15:24 uur
Archeologen hebben in China een duizendjaar oude 'push-up'-bh ontdekt. De goudgekleurde bh werd gevonden tijdens de opgraving van een tombe in Binnen-Mongolië. Een van de archeologen zei dat de bh van een zeer rijke dame geweest moet zijn, die leefde tijdens de Liao Dynastie. De bh was gemaakt van zeer fijn zijde, met schouder- en rugbandjes. De bh is gelijk aan die van tegenwoordig, alleen de katoenen voering was al vergaan. (Bron: Ananova)
Zwever
08:49 uur
Nog nooit was ik zo'n zwever als de afgelopen jaren. Nu nu, met de Europese verkiezingen, weet ik het nog niet! Het wordt een keuze tussen het milieu en de waakhond. Het milieu is belangrijk, maar een waakhond in Brussel is ook niet verkeerd. Ik vertrouw ze nl. voor geen cent, daar in Brussel: dat doet maar, dat beslist maar raak. Ik weet 't niet. Europa best belangrijk? Ja, om ze in de gaten te houden, ja!
Maar dat milieu he? Die krijgt ook behoorlijke klappen van het Europese beleid. Waarom is er geen groene waakhond? Of een wakende milieupartij? Stemmen? Je krijgt er hoofdpijn van!

Maar evenals Merel vind ik het plicht. We mogen hier onze stem laten horen, we moeten blij zijn dat er tenminste af en toe aan ons wordt gevraagd wat wij ervan vinden. Sterker nog, eigenlijk ben ik best voor een stemplicht, zoals er in België is. Maar ja, wie ben ik? Mij vragen ze nooit wat. Behalve om te stemmen... en dat doe ik dus, al heb ik nog geen idee wie mijn stem gaat krijgen, straks.
En u? Weet u het al?
[lees verder]
Onderzoek: breedband deugt niet
07:53 uur
Of misschien moet de titel zijn: Breedband-onderzoek deugt niet....

iPing deed een onderzoek onder 778 over hun tevredenheid over de breedband-verbinding. 778, alsof dat een representatie is van de honderdduizenden in Nederland die via breedband (ADSL/kabel) over het internet surfen. Het onderzoek zelf maakt geen onderscheid tussen ADSL en een kabelverbinding en vind ik persoonlijk nogal weinig zeggend. iPing heeft me nooit veel vertrouwen gegeven: in een 'onderzoek' over de kwaliteit van providers in zijn algemeenheid scoorde XS4all als laatste (!!) en -da's bijna nóg erger- 12Move als beste ????
Kijkt u zelf maar en verklaart u mij hoe je als laatste kunt eindigen als je op drie onderdelen eerste en tweede weet te worden, en dan vervolgens XS4all de 'afknapper van de maand mei' in de maag kunt splitsen ook.

iPing? Laat u maar!!
[lees verder]
Doe dat dan ook niet!
07:34 uur
Een 50-jarige Duitse vrouw heeft woensdag de penis van haar voormalige levenspartner afgesneden en is daarna door de man met messteken om het leven gebracht. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt. Artsen hebben in het ziekenhuis de penis van de man er weer aangenaaid. Het incident deed zich voor in Kassel toen de vrouw haar ex-partner, een 37-jarige Ghanees, en hun zoon bezocht. In de woning sneed de vrouw de penis van de man af, waarna de man de vrouw tot op straat achtervolgde en haar neerstak. [het hele verhaal bij nu.nl

Lekker verhaal. En wie is er de dupe: de zoon. Moeder dood, vader voorlopig wel even met iets anders bezig en de zoon kan het in z'n eentje oplossen.
Moraal van dit verhaal: zorg eerst voor een goede oppas voordat je je ex gaat aanvallen.


[lees verder]
BoF op TV
woensdag, 09 juni 2004 om 17:10 uur
Vanavond komt in Mores TV (HO - Ned. 3, 21.30 uur) o.a. een item over de gevolgen van het downloaden van muziek. Maurice Wessling van Bits of Freedom werkte aan dit item mee. Het item heet overigens: What the F*** Do You Think You're Doing? :-)

link: Mores TV op de website van de Humanistische Omroep
Verloren moeite
14:58 uur
Gisteravond moest de Tweede Kamer opdraven vanwege een spoeddebat aangaande het interview dat staatssecretaris Nijs van Onderwijs aan de Nieuwe Revu had gekregen. Een debat dat ze met moeite overleefde. Eerlijk gezegd kan ik me wel vinden in wat Nijs zei over 'haar' minister: Van der Hoeven speelt politieke spelletjes en het onderwijs is er niet beter op geworden sinds zij het voor het zeggen heeft. Maar goed, Nijs was buiten haar boekje gegaan en moest op het matje. Dat dat matje pijnlijker voor haar was dan werd vermoed, bleek vanmiddag: Nijs is afgetreden.
De minister zou volkomen verrast hebben gereageerd op het nieuws. Dat geloof ik nog wel. Ze sprak van "een donderslag bij heldere hemel" en noemde het "jammer". En dat laatste: daar twijfel is dus sterk aan. Dat Van der Hoeven en Nijs elkaar niet lagen, weet heel Nederland, en dat Van der Hoeven het nu als 'jammer' bestempeld is, excusez le mot, bullshit in mijn ogen.
Persoonlijk zou ik, als kamerlid, vet balen van zo'n actie: voor Jan Doedel op moeten draven, want daar komt het nu eigenlijk wel op neer. Had Nijs zich dit niet eerder kunnen bedenken??
Die VVD-ers maken er een potje van, laat ze het asjeblieft nog erger maken, dan kan er weer een écht kabinet komen!
[lees verder]
Vervolg
13:32 uur
Na overleg met de maatschappelijk werkster hebben we vriendelijk doch duidelijk bedankt voor het aanbod.
Wij bepalen het tempo en aangezien de maatschappelijk werkster ons ook kan aanmelden, zien wij geen reden om ons te laten opjagen. Niettemin kost die weer hopen energie, waarvan ik toch al zo weinig heb met dit weer.
Met T. zelf gaat 't momenteel ook niet echt geweldig, maar we willen ons niet laten dwingen in een richting waar we nog niet aan toe zijn. T. heeft 't al die jaren zonder therapie gedaan, die paar maanden kunnen er ook nog wel bij.
Uiteraard hebben we de geitenwollensok niet te pakken gekregen. Eerst moest Lief later terugbellen en toen hij terugbelde was hij er niet. Dat schiet lekker op.
De maatschappelijk werkster raadde ons aan om al onze grieven en klachten op papier te zetten en deze te sturen naar Ackjon. Zij was het volledig met ons eens dat je zo niet met mensen omgaat. Gelukkig staat zij pal achter ons, dat geeft wel weer een goed gevoel.
Nu ga ik me de rest van de middag bezig houden met leuke dingen, al heb ik nog geen idee wat...
[lees verder]
De brutaliteit!!
10:15 uur
GGZ belde zojuist om de kennismakingsafspraak voor T. te bevestigen. Ik was met stomheid geslagen, want ik wist van niets. Blijkbaar heeft die geitenwollensok van een gezinstherapeut T. aangemeld, zonder ons daarin te kennen. Nu staan we dus voor het blok en als ik ergens niet van houd is als iemand anders ons leven probeert in te delen en te bepalen.
Wij waren in de veronderstelling dat dit rapport een voorlopig rapport was, niet alleen vanwege het grote aantal schrijf-/typefouten, maar vooral vanwege een aantal grove fouten die erin staan. Wij zaten eigenlijk nog steeds te wachten op het definitieve rapport. Maar de gezinstherapeut vond kennelijk dat het zo wel goed genoeg was en heeft T. op een wachtlijst geplaatst voor een therapie voor Aspergers. Lief nam het gesprek van mij over, ik word altijd heel snel emotioneel en van een goed gesprek is dan vrijwel geen sprake. Lief vertelde de dame wat ik haar ook al had verteld en vroeg haar om uitstel van een beslissing zodat wij verhaal kunnen gaan halen.
Eerst de geitenwollensok gebeld, die gaf natuurlijk weer eens niet thuis (Ik hoor 'em nog zo zeggen: u kunt me altijd bellen, maar tot op heden hebben we hemzelf nog nooit aan de telefoon gekregen), vervolgens de maatschappelijk werkster van T.'s school. Toevallig hebben wij vorige week met haar een gesprek gehad en uitgelegd dat wij er nog niet aan toe zijn om naar een GGZ of iets dergelijks toe te gaan, hopelijk kan zij voor ons bemiddelen. Helaas is zij op werkbezoek en kan ze pas rond 12 uur worden bereikt.

U dacht dat ik gisteren boos was? Ha! Laat die geitenwollensok zich goed uit mijn buurt houden, want ik sta op dit moment niet voor mezelf in! Het is nl. niet de eerste keer dat een aantal mensen met 'goede bedoelingen' zich in ons leven mengen en keuzes voor ons maken die eigenlijk alleen door ons gemaakt hadden mogen worden. Dat was toen T. op de Sterrendans zat en de school bepaalde dat
a) T. alleen nog maar de ochtenden naar school mocht komen (waardoor ik gedwongen was mijn baan op te zeggen);
b) T. naar een andere school moest en hem daar alvast hadden aangemeld.

Dan voel je je als ouder behoorlijk buitenspel gezet, dat kan ik je wel vertellen. En datzelfde gevoel bekruipt mij nu ook weer, alsof ik niets te zeggen heb, alsof ik niet weet hoe ik met mijn kind moet omgaan, alsof ik niet het recht heb om de tijd te nemen die ik (wij) meen (menen) nodig te hebben om alles op een rijtje te krijgen. Alsof wij allemaal maar ondergeschikt zijn aan het Grote Mechanisme en we daar op onze blote knieën dankbaar voor moeten zijn.

Wordt vervolgd... wordt beslist vervolgd...

[lees verder]
Boos
dinsdag, 08 juni 2004 om 17:42 uur
Boos ben ik.
Woest was ik.
Nu ben ik alleen nog maar boos.
Vreselijk boos.

Over een paar uurtjes is het vast wel weer over...
Opdracht
dinsdag, 08 juni 2004 om 11:31 uur
Vandaag weinig opdates: ik ben druk -heel druk- met de verbouwing van de website van Murphy's Heroes. Als het helemaal klaar is, geef ik wel een link ;-)
Venus gaat over
dinsdag, 08 juni 2004 om 08:16 uur
venus schuift voor de zon - plaatje van meteo-maarssen.8m.comVandaag is het dan zover: voor het eerst in 122 jaar schuift Venus voor de zon. Van een echte verduistering is geen sprake: daarvoor is de planeet veel te klein. De correcte naam voor het natuurverschijnsel schijnt trouwens Venus Overgang te zijn. Deze overgang is in Nederland te volgen, als je tenminste zorgt voor goede bescherming.
De volgende keer dat Venus over de zonneschijf trekt is op 6 juni 2012. Daarvan is in Nederland dan alleen het einde te zien. Als je ook deze overgang helemaal van begin tot einde wil meemaken, zul je naar Japan, China of AustraliŽ moeten reizen. Daarna zul je weer tot 11 december 2117 moeten wachten alvorens Venus opnieuw voor de zon langs beweegt, maar deze overgang is vanuit Nederland niet te zien. De eerstvolgende venusovergang die vanuit ons land in zijn geheel te volgen is, vindt plaats op 11 juni 2247!

link: het verschijnsel
link: veilig kijken
Zon
maandag, 07 juni 2004 om 15:20 uur
En? Zit u ook zo te genieten?
Heb mijzelf voor het eerst dit jaar op een terrasje-in-mijn-eentje getrakteerd: héérlijk!
Ruzie
10:49 uur
VVD-ers rollen ruziëend over straat: Wilders en Dijkstal bezetten de arena en bevechten elkaar. Dijkstal met de grondwet in zijn hand ("In de politiek ten opzichte van allochtonen voeren generalisaties de boventoon. Moslims worden gestigmatiseerd. Een hele godsdienst wordt aangevallen, hoewel de meeste moslims gematigde, nette mensen zijn.") en Wilders wild om zich heen slaand met beledigingen ("...dom en onverantwoordelijk... Iemand die de politiek in Nederland incompetent noemt, moet terugtreden uit de kabinetsadviesgroep voor de integratie") Dijkstal vecht tegen de discriminatie die door andere VVD-ers wordt opgehitst: "We zijn een open samenleving. Allochtonen horen daarbij." en "Als je moskeeŽn verbiedt, tast je de Grondwet aan." Volgens Dijkstal is het land onbestuurbaar. (en gelijk heeft-ie!!)
Waarom is Wilders zo kwaad? Eenvoudig: Dijkstal pakt hem op het feit dat hij de Al-Tahweedmoskee in Amsterdam wil laten sluiten. Zalm kiest de zijde van Wilders: hij vindt de kritiek van Dijkstal volkomen onterecht.

link: nu.nl - Dijkstal
link: nieuws.nl - Wilders
[lees verder]
Thorgal
07:54 uur
Sinds ik zo'n 15 jaar geleden van vriendin A. het zevende deel van Thorgal kreeg, ben ik helemaal 'hooked' aan die serie. Het Sterrenkind, zo heet deel 7, vertelt het verhaal over waar Thorgal is geboren en hoe bij de Vikingen terecht is gekomen. Ik was gelijk verkocht! De serie is een opmerkelijke combinatie van science fiction en geschiedenis - en dat zijn toch twee zaken waar ik interesse voor heb. Jaren heb ik erover gedaan, maar uiteindelijk had ik de serie compleet. Tot ik gistermiddag een van A tot Z binnenliep en daar ineens deel 27 zag staan. Hé, die ken ik nog niet. Of wel? Ik bladerde het boek even door, maar dat kon mijn twijfel niet wegnemen: het kwam me domweg niet bekend voor. Ik vroeg het aan Lief. Nee, die had die ook nog nooit gezien. Strip gekocht (en natuurlijk een nieuwe Smurfenstrip voor ons lieve Monstertje) en op het terras van de Maxim gedeeltelijk gelezen. Heerlijk! Een nieuwe strip.
Vanmorgen begon ik echter weer te twijfelen en keek bij m'n verzameling. Deel 27 staat er gewoon, als laatste.
Iemand nog interesse voor het laatste deel van Thorgal: De Barbaar? Spiksplinter nieuw en nog niet eens uitlezen...

link: thorgal.com
[lees verder]
Anti-Bush sites
19:38 uur
Frozen verwijst naar een erg grappige anti-bush website, genaamd President Moron, maar uit een korte zoektocht via Google blijkt dat er veel meer van dergelijke websites te vinden zijn. Sterker nog er is zelfs een anti-bush linkspagina, zo te zien niet meer bijgehouden sinds oktober 2003 (de maker is wellicht verscheept naar oorlogsgebied, bedenk ik dan gelijk), maar niettemin de moeite waard.
Zo is er bijv. een link naar Bush Watch waarop quotes als: West Wing staffers call Bush and Ashcroft 'the Blues Brothers' because "they're on a mission from God."
[lees verder]
Humor
11:46 uur
Zelfs na ruim 6 jaar zijn de meesten nog leuk: de quote-sigs van XS4all-medewerkers:
Binnen XS4ALL worden uitspraken van collega's veelvuldig gebruikt als materiaal voor signatures. Of het nu op IRC of IRL is, medewerkers moeten op hun woorden letten, of ze zien zichzelf terug in de signature van een collega...
Een voorproefje? Okee...
R: XS4All werknemers moeten intelligenter zijn dan een garnaal.
C: Je moet wel reëel blijven.


Eén van mijn favorieten:
Zoiets als de HIP dat kunnen maar 2 groepen mensen: de EO-jongeren en jullie. -Francisco v Jole

link: anekdotes
(of zijn ze alleen leuk als je ze hebt 'meegemaakt'? vertel 't me maar...)
[lees verder]
Bye Bye Bush
09:30 uur
Een meerderheid van de Franse bevolking en 51% van de Amerikanen is tegen nog eens vier jaar van Amerikaans president George Bush in het Witte Huis. Dat blijkt uit een peiling van de Franse zondagskrant Journal de Dimanche. Van de Franse ondervraagden zei 84% te hopen dat Bush de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal verliezen in november, evenals 51% van de Amerikaanse burgers, aldus de peiling, die wordt beschreven als een 'representatief onderzoek van meningen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan'. Van de Fransen is 68% 'absoluut tegen' herverkiezing van Bush, onder de Amerikanen is dat 42%. [lees het hele artikel bij nieuws.nl]
[lees verder]
Reagan overleden
08:54 uur
Gisteren overleed Ronald Reagan en de onderstaande quote uit "Back to the Future" is voor mij zeer sprekend voor zijn presidentschap:
"Doc" Brown: Then tell me, "future boy", who is president in the United States in 1985?
Marty McFly: Ronald Reagan
"Doc" Brown: Ronald Reagan? The actor?! Whoehahahaha!!

link: quote van SciFlicks

[lees verder]
Nijmegen Centraal
15:39 uur
Afgelopen week schreef ik al dat ik vandaag Jenneke (van jnnk.nl) en nog enkele anderen zou ontmoeten. Ook Ralph van Noviomagum bleek deel uit te maken van het gezelschap. Het betrof een vergadering van Nijmegen Centraal waarvan ik, vanaf vandaag, mag zeggen dat ik één van de correspondenten ben.
Op Nijmegen Centraal komen uitsluitend stukje waarin Nijmegen Centraal staat (ja, raar, he?): politiek, maatschappelijk, ergernissen, leuke zaken, opmerkelijke dingen: van alles kom je er tegen.
En mij dus ook, één keer in de twee weken :)
[lees verder]
10
11:22 uur
My inner child is ten years old today
My inner child is ten years old!
The adult world is pretty irrelevant to me. Whether I'm off on my bicycle exploring, lost in a good book, or giggling with my best friend, I live in a world apart, one full of adventure and wonder and other stuff adults don't understand.

How Old is Your Inner Child? (via)

[lees verder]
PvdA steunt verlenging Irak-missie niet
10:00 uur
Het is en blijft vrijwel uitgesloten dat de PvdA een verlenging van de Nederlandse Irak-missie steunt. Dat zegt PvdA-leider Wouter Bos zaterdag in De Telegraaf. Hij verwacht niet dat de resolutie waar de Veiligheidsraad van de VN nu aan werkt zijn partij nog over de streep zal trekken. (...) Het kabinet beslist volgende week of Nederland zijn militairen mogelijk nog acht maanden in Irak houdt. De verwachting is dat de missie verlengd zal worden. [lees het hele artikel bij: nieuws.nl]

Op zich is dit natuurlijk goed nieuws, maar het zal weinig uitmaken als de regeringspartijen allemaal vóór verlenging zijn.
[lees verder]
Baby gestolen.... uit baarmoeder!
09:09 uur
Een Colombiaanse die acht maanden zwanger was, is beroofd geweest van haar ongeboren baby. Inmiddels is de vrouw weer herenigd met haar kind, een jongetje. Dat meldde de Colombiaanse politie in de stad Girardot, 110 kilomter ten zuidwesten van Bogotà, vrijdag. Angela Cartagena verliet woensdag het ziekenhuis in Girardot. Op straat werd ze gedrogeerd door een vrouwelijke kidnapper en meegenomen naar een huis. Daar sneden een paar mannen haar baarmoeder open met een keukenmes en namen de baby mee. Cartagena werd voor dood achtergelaten. Ze wist het huis uit te kruipen en hulp te vinden voordat ze haar bewustzijn verloor.
De vrouwelijke kidnapper werd donderdag overmeesterd door de politie. Ze had de baby bij zich en houdt vol dat de jongen haar eigen kind is. De andere daders zijn nog spoorloos.
[Bron: ANP, 5 juni 2004]

Het moet toch niet veel gekker gaan worden!

[lees verder]
Woord van de dag
08:08 uur
salafisme : de puriteinse vorm van de islam die in Saudi-Arabië de officiële staatsleer is.
Gezien in het artikel: Radicale imams gaan ondergronds Nu is het ondergronds gaan van zulke types inderdaad een zorgelijke situatie, want nu zijn ze volledig oncontroleerbaar en kunnen ze onze islamitische jeugd vergiftigen met hun ideeën. Anderzijds, zo meldt het artikel, is het zo dat salafistische geestelijken zich gematigder opstellen dan ze voorheen deden. Dat doen ze echter niet uit zichzelf maar door druk van buitenaf.

Ik heb het niet op radicalen: niet als het om christenen gaat, niet als het om moslims gaat, maar ook niet als het om wiccans gaat en als het om politiek gaat; radicalisme is voor mij synoniem voor: is nie goed nie...
Wat vind u daarvan?
[lees verder]
Heksenshirt
vrijdag, 04 juni 2004 om 21:45 uur
Nee, dat muggleshirt dat zag ik niet zitten. Gelukkig 'maakte' zij dit shirt voor me

Thanx, Branwen!
Ducklings
vrijdag, 04 juni 2004 om 14:26 uur
By the way....
vrijdag, 04 juni 2004 om 12:46 uur
Gisteren geboekt: weekendje Londen om te vieren dat we eind van deze maand 8 jaar getrouwd zijn.
Het hotel ligt vlakbij Notting Hill en is op loopafstand van Hyde Park, Kensington Gardens en Portobello Market. De meeste tijd zullen we echter hier gaan doorbrengen, het is zo groot, dat het nog flink doorlopen wordt om alles te kunnen zien :)
Intro!
12:22 uur
Aanstaande zondag swingt de Nijmeegse binnenstad weer: activiteiten op de Waalkade (optredens van Boston Teaparty, Treble en Wipneus & Pim), het Kelfkensbosch wordt weer omgebouwd tot een heus skateparadijs en op Plein 1944 kunnen de kleinere kinderen hun lol weer op. Muziek, kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord vind je in alle hoeken van de binnenstad: Van dixieland tot free jazz, van dweilorkest tot levenslied. Een introductie in de diversiteit aan Nijmeegse gezelschappen maar ook nationale, zelfs internationale gezelschappen ontbreken niet. Meer dan 3000 muzikanten nemen deel aan INTRO! en alle optredens zijn helemaal gratis!
Maar dat is nog niet alles: alle torens in Nijmegen geopend zijn. Alle torens in de binnenstad zijn gratis toegankelijk voor het publiek; er is een uitgebreide markt; het is koopzondag en het straatmuziekfestival vind ook plaats op 6 juni.
Wij hoeven ons hier zondag niet te vervelen!

[link: Intro! Nijmegen]
[link: Foto's van Intro! 2003]
[lees verder]
Verkeerd lezen
vrijdag, 04 juni 2004 om 10:02 uur
"Bush in Italië gecrasht", lees ik.
Maar het de wens is de vader van de gedachte.
Er staat slechts: "Bush in Italië geland" ...
Op straat
10:00 uur
Hans Hillen wil af van hypotheekrenteaftrek, kopt Nu.nl: Hij vindt dat de hypotheekrenteaftrek een perverse uitwerking heeft op de samenleving, omdat de aftrek in zijn ogen vooral wordt gebruikt om extra te kunnen consumeren. Mensen betalen er een extra vakantie of een auto mee.
Ik zou wel eens willen weten hoe dhr. Hillen aan deze 'wijsheid' komt! Voor de meeste huisbezitters die ik ken is de hyptheekrenteaftrek juist een redmiddel: zonder deze aftrek zouden velen (waaronder wij) niet in staat zijn geweest om een huis te kopen of te houden. Sterker nog: als deze aftrek wordt afgeschaft, zullen velen op straat komen te staan omdat ze hun maandelijkse verplichtingen niet meer na kunnen komen.
Misschien dat dhr. Hillen zelf teveel op vakantie gaat of een tweede of derde auto kan aanschaffen, maar dat zegt niets over de rest van Nederland!
[lees verder]
Nog een trailer
donderdag, 03 juni 2004 om 21:07 uur
Harry met een griffioen

Jaha! Nóg een trailer: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban! Voor breedband en voor modem.
En voor de liefhebbers: de website, die er ook weer prachtig uitziet.
Kwis'tut
donderdag, 03 juni 2004 om 17:30 uur
Just another quote
donderdag, 03 juni 2004 om 15:51 uur
Ik kwam 'em tegen en kón 'em domweg niet negeren:
America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization.

(Georges Clemenceau (1841-1929): die man had het dus al vroeg in de gaten...)
Trailer
15:44 uur
Eindelijk online: de trailer van Fahrenheit 9/11.
Zoals ik gisteren al meldde zal de film eind juni (de 25e om precies te zijn) in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Michael Moore: They will open it on a record number of screens for a documentary.
Net zoals bij Bowling for Columbine, is een van de distributeurs van Canadese origine, hetgeen verklaart waarop deze wel de distributie wilde doen: Hollywood zit onder de plak van het Witte Huis, in Canada hebben ze daar geen last van.
[lees verder]
Azkaban
12:17 uur
Met het uitkomen van Harry Potter III, is de merchandizing weer volop verkrijgbaar. Branwen ging voor een Muggle t-shirt, maar daar kan ik -als rechtgeaarde heks- natuurlijk niet in rond gaan lopen. Wat ik echter wel errug boeiend vond was deze:
Azkaban

[lees verder]
Goed gezelschap
donderdag, 03 juni 2004 om 09:35 uur
"De Italiaanse Renaissanceschilder, beeldhouwer, architect en dichter Michelangelo leed aan een milde vorm van autisme bekend als het Asperger syndroom, dit beweren Britse onderzoekers.", zo lees ik bij Planet. Ook van Albert Einstein en Leonardo da Vinci wordt aangenomen dat ze het syndroom hadden. Zo verkeert mijn zoon in goed gezelschap :)
JP weet het beter
09:16 uur
Ik ben geen grote fan van de PvdA, maar hun voorstel t.a.v. werkgelegenheid klinkt toch echt een stuk beter als de voornemens van het kabinet. Ook de voorstellen van GroenLinks zijn de moeite van het nader bekijken waard. Maar nee. Het kabinet, JP voorop en Zalm fluisterend achter hem, heeft besloten gewoon hun zin te doen. Balkenende had het lef om het PvdA-voorstel: teleurstellend en ouderwets te noemen. Ik vraag me af of hij toen zijn zelfbeeld voor zijn ogen had.
Volgens de PvdA doet het kabinet niets om de scherp oplopende werkloosheid af te remmen. De partij verwijt het kabinetg dat zij ruzie heeft gemaakt met de vakbeweging, waardoor de eerder overeengekomen loonmatiging van de baan is.

Ik vond ook al dat JP c.s. erg kort door de bocht gingen bij het overleg met de bonden. Dat was geen overleg: dat was een opgelegd besluit met een kaartje waarop stond Take It Or Leave It, overleg was niet mogelijk: tevoren stond al vast wat de uitkomst zou zijn.
En zo triomfeert weer de Arrogantie van de Macht... :(
[lees verder]
Goeidemorgen!
donderdag, 03 juni 2004 om 08:56 uur
Ik ben d'r wel maar ik ben d'r nog niet helemaal. (gaap!)
Maar vrolijk ben ik wel: ik kreeg namelijk een mailtje van haar met een uitnodiging: zaterdag ontmoet ik haar, en nog een aantal andere Nijmegenaren: gezellig!
Helden
woensdag, 02 juni 2004 om 10:57 uur
Lions Gate Films, IFC Films en Fellowship Adventure Group zijn mijn helden van vandaag: zij gaan Michael Moore's film Fahrenheit 9/11 distribueren in de VS. Daarvoor is een speciaal consortium opgericht door Harvey en Bob Weinstein; zij hebben de rechten van Disney gekocht.
De Weinsteins kwamen met Disney overeen om de naar schatting zes miljoen dollar die al aan de film zijn uitgegeven, over te nemen en eventuele toekomstige winsten te schenken aan de liefdadigheid.

En nu maar wachten op de reacties van de Amerikanen op deze film...
Rowling krijgt spatjes
10:04 uur
Het Nederlandse domein jkroling.nl moet worden overgedragen aan de schrijfster van de Harry Potter-serie, althans, dat vindt Rowling zelf. Zij vindt dat ze recht heeft op het internetadres. Gelukkig voor Rowling is de huidige eigenaar vrij makkelijk: "Doe mij maar een stapel boeken met handtekening en de vergoeding van de gemaakte kosten en dan is het wel goed".
Toch krommen mijn tenen als ik zoiets lees. Zo is er een domein gien.nl dat wel is geregistreerd, maar waarmee al twee jaar lang niets wordt gedaan. Ik vind dat ik (en ik alleen!!) recht heb op dat domein.
Maar denk je dat het aan mij wordt overgedragen?
Mooi niet!
[lees verder]
Absoluut record
woensdag, 02 juni 2004 om 09:04 uur
Ik wist werkelijk niet wat mij overkwam: het begon eergisteren al met een enorme hoeveelheid bezoekers (277) maar gisteren barstte het pas echt los: maar liefst 474 bezoekers wisten mijn log te vinden, mede dankzij de mannen en vrouwen van Smoel die screenshots op hun website hebben geplaatst.
En er werden de afgelopen dagen nog twee records gevestigd op missgien weblog: 9 bezoekers tegelijk en 31 reacties op een stukje (nou ja, eigenlijk 30 want ik heb zelf ook een keer gereageerd)!
Nu afwachten hoeveel van die 474 mijn log boeiend vinden en blijven plakken.
Verhalenverteller
08:51 uur
Vroeger was de verhalenverteller het centrum van de avond. Hij (want helaas: het was meestal een hij) trok van kasteel naar kasteel, van markt naar markt, van boerengehucht naar boerengehucht en verdiende zijn brood door het vertellen van verhalen die al eeuwenlang mondeling werden overgeleverd. Later werden veel van deze verhalen opgeschreven en bewaard. Denk aan de fabels van La Fontaine, aan de stadssages Mariken van Nimweghen en Beatrijs, en aan de vele sprookjes die door de gebr. Grimm zodanig zijn bewerkt dat ze met de toen heersende christelijke moraal in overkomst waren door een enorm onderscheid aan te brengen tussen goed en slecht.

Deze verhalen en vele anderen zijn nu verzameld door het Meertens Instituut; je kunt een database doorzoeken in de Nederlandse Volksverhalenbank.
Deze 'bank' heeft niet alleen oude sages en legendes, ook nieuwe verhalen zijn erin te vinden: hoe koningin Wilhelmina tijdens haar bezoek aan psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze door een van de patiënten werd aangesproken met "Mien", hoe Hans Wiegel een belediging weet te pareren... voor elk wat wils.
[lees verder]
George says....
dinsdag, 01 juni 2004 om 14:09 uur
George schreef toch al nooit zijn eigen teksten, nu kun jij het doen

George says...

Lange halen...
dinsdag, 01 juni 2004 om 11:16 uur
...snel thuis.
Dat zal Julia Roberts (36) gedacht hebben. Ze is nl. zwanger van een tweeling. Als actrice wil je natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt aan het dragen en baren van babies. Een tweeling is dan erg slim, maar dat heeft er waarschijnlijk niets mee te maken. Er komen meer tweelingen voor in Roberts' familie. De kinderen worden begin 2005 verwacht.
Oud huis
08:21 uur
Dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is, dat weet u zo onderhand wel. Toch wil ik u nog even meenemen naar een stukje Nijmeegse geschiedenis. Aan de Lange Hezelstraat -toch wel de leukste winkelstraat van de stad- staan hele rijen oude huizen. Deze zijn bezit van Stichting De Oude Stad. Recentelijk archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het hout dat voor deze huizen is gebruikt in 1306 of eerder is gekapt. Er staan daar dus huizen die al bijna 7 eeuwen lang staan waar ze staan: dat spreekt enorm tot mijn verbeelding.
Ik denk dat ik vandaag maar eens de Lange Hezel doorga, maar nu kijk ik omhoog in plaats van naar de etalages.

link: Oudste huis Nijmegen in 1306 gebouwd' (De Gelderlander)
link: NovioMagusgeschiedenis
[lees verder]
Allemaal an d'automaat
07:56 uur
Vanaf vandaag zijn treinkaartjes duurder als je ze aan het loket koopt: 50 eurocent op een treinkaartje. Volgens de NS komen de loketmedewerkers nu niet voldoende toe aan hun eigenlijke taak: het verstrekken van informatie. NS kaartjes automaatEigenlijke taak??? EIGENLIJKE TAAK??? Volgens mij is de 'core-business' van een stationsloket kaartjes verkopen! Natuurlijk is informatie verstrekken ook belangrijk, maar je kunt dat toch anders doen? Eén loket voor kaartjes, twee voor informatie? Ik noem maar een zijstraat.
Vandaag protesteert de SP tegen deze onredelijke verhoging op diverse stations. In Hilversum geeft Tweede-Kamerlid Ada Gerkens aan reizigers die hun kaartje aan het loket hebben gekocht, de lokettoeslag teruggeven.

link: kaartjes kopen (NS)
link: Lokettoeslag NS terugbetalen (SP)
[lees verder]
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log