missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Katharine Hepburn overleden
maandag, 30 juni 2003 om 10:15 uur
De 'grand old lady of film' is dood.
Gisteren is zij in haar woonplaats Old Saybrook (Connecticut) overleden. Hepbrun kreeg als enige vier maal een Oscar kreeg voor beste vrouwelijke actrice.
Ze speelde in meer dan 50 films, kreeg twaalf keer een Oscarnominatie, waarvan er dus vier verzilverde. De laatste ij 1981 voor On Golden Pond, waarin ze schitterde naast en met Henry Fonda. Haar laatste flim speelde ze in 1994, op 87-jarige leeftijd: Love Affair.
Hepburn werd 96 jaar.
Meer in de Gelderlander
Oude liefde roest niet
15:44 uur
We kwamen elkaar tegen in de V&D.
G. en ik hadden elkaar sinds mijn terugkomst naar Nijmegen slechts 1 keer op straat gesproken en daarna elkaar weer volledig uit het oog verloren. Onze geschiedenis begint op dezelfde plek als waar Lief en ik verliefd op elkaar werden: het Nijmeegse arbeidsbureau. G en ik werkten in het centrum, Lief op locatie Dukenburg. G. en ik hadden veel van elkaar weg -niet alleen ons uiterlijk met een enorme bos bruine krullen- maar vooral onze humor en ons beider 'enorm vette' lach. Als wij lol hadden kon men aan het einde van de gang mee genieten en we hebben wat afgelachen samen.
G. was -uiteraard- bij ons huwelijk en begon spontaan te huilen toen ze hoorde dat we in verwachting waren. Of dat tranen van geluk waren of van verdriet, weet ik nu nog niet: indertijd lukte het haar en haar partner maar niet om zwanger te raken en voor adoptie waren ze op de valreep afgewezen: vijf jaar van hun leven hadden ze eraan gewijd om toch een kind te kunnen opvoeden.
Toen vertrokken wij naar Amsterdam en alle contacten werden verbroken maar viavia hoorden wij dat G. toch zwanger was geworden via IVF en ze een tweeling hadden.
En ineens stonden we dan weer oog in oog. Alsof het pas gisteren was dat we elkaar hadden gezien vlogen we in elkaars armen, gaven elkaar klinkende zoenen en kletsten honderduit totdat T. aangaf dat 'het nu wel weet genoeg was'.
Zojuist heb ik haar gebeld en een afspraak gemaakt in de eerste vakantieweek. Ik ga vast mijn stembanden smeren ;-)
[lees verder]
Kruistocht enzo...
09:35 uur
Gisteren vierde ze haar tachtigste verjaardag: Thea Beckman.
De heldin van menig boekenwurm. Ook nu nog staat me heel goed bij spannend in 'Kruistocht' vond! Beckman begon met schrijven in 1947. Eerst verhalen in jeugdtijdschriften, zoals korte (kinder)verhalen in 'Kris Kras' en 'Taptoe' en journalistieke stukjes in oa.s. de Haagse Post. Daarrna begon ze met boeken schrijven. Ze debuteerde in 1957 met een roman voor volwassenen: 'Anjers voor Adèle'. In de jaren 70 begon ze met het schrijven van jeugdboeken.
'Kruistocht in spijkerbroek' wordt later dit jaar verfilmd, in het Engels: 'Crusade in jeans'. De opnamen beginnen in december. Ouders die menen dat hun kind wel eens mee zou kunnen doen als figurant, kunnen hier een kijkje nemen.
Persoonlijk vond ik de 'Thule'-trilogie het boeiendste: een science fictionserie dat zes eeuwen na de Derde Wereldoorlog speelt en over een volk gaat dat alle technologie heeft afgezworen en bestuurd wordt door vrouwen. Ik heb ze alledrie in no-time verslonden. Het wordt tijd dat ik dat nog eens ga doen... ;-)
[lees verder]
Nijmegen: 2000 jaar jong (2)
zaterdag, 28 juni 2003 om 13:18 uur
Vandaag vindt de opening plaats van de aanvang van de festiviteiten rondom het feest van het tweeduizend jarig bestaan van Nijmegen, en daar gaan T. en ik zo maar eens een kijkje nemen, terwijl Lief zich vermaakt bij zijn wargamers.
Heb jij niets te doen, vermaak je dan met deze strips 'voor de echte wargamer' ;-)
Gna gna gna...
zaterdag, 28 juni 2003 om 10:19 uur
Nu.nl schrijft:
Mandela heeft geen zin in ontmoeting met Bush
Voormalig president Nelson Mandela van Zuid-Afrika heeft vrijdag gezegd dat er een kans bestaat dat hij de Amerikaanse president niet wil ontmoeten. Volgende maand bezoekt Bush Afrika en wanneer Mandela weigert hem de hand te drukken, betekent dat een diplomatieke kleinering voor Bush.

Lees verder
2 voor 12
zaterdag, 28 juni 2003 om 08:59 uur
De website van VARA's twee voor twaalf is vernieuwd: het spel is sneller en heeft -zeker met breedband- beslist geen last van haperingen.
Nu alleen die verrekte moeilijke vragen nog zien te beantwoorden....
Schoolreisje!
11:48 uur
Vanmorgen was het al vroeg dag, hier in huize Missgien. T. gaat vandaag op schoolreis. Met een heuse grote bus en nog naar het buitenland ook! Net over de grens, hier bij Nijmegen, ligt nl. het Kern Wasser Wunder Land: de naar een enorm pretpark omgebouwde kerncentrale in Kalkar.
De kerncentrale van Kalkar is wel gebouwd, maar nooit in bedrijf geweest en daardoor volledig veilig. Dat heb ik wel even gecontroleerd, uiteraard: "Tijdens de paarse kabinetten van Kok leek de afbouw van kernenergie in Nederland zijn beslag te krijgen. Dodewaard ging dicht. Kalkar werd nooit geopend..." (bron: website GroenLinks).
T. zelf hoopt vooral dat ze ook naar het Kernie Familie Park gaan, dat lijkt hem "hartstikke gaaf".
Vanmiddag om 5 uur mogen we onze kanjer weer op gaan halen... ik ben benieuwd hoe hij het heeft (gehad)!
[lees verder]
Kikkuh!!!
donderdag, 26 juni 2003 om 21:20 uur
Heb ik me daar het nieuws over de nieuwste Nijmeegse Bataafse vondst nog eerder dan zelfs het ANP!!
Nachtelijk bezoek
10:48 uur
Tot drie keer toe hebben wij deze week nachtelijk bezoek gehad. Ergens tussen 4 en 5 uur 's nachts sluipt hij naar binnen, met maar 1 doel: het opeten van het eten van onze Sammie!
Hij is groot en zwart en woont beneden: de grote zwarte kater van de buurvrouw.
Meestal word ik wakker van Sam's gegrom, een enkele keer zelfs van het gevecht zelf. Gisternacht stond die eigenwijze kater zelfs op onze bovenverdieping Sam een pak slaag te geven: dat ging me te ver. Ik heb een flinke portie verbaal geweld op de Zwarte Kater losgelaten en nam aan dat hij het daarna vast niet meer zou durven proberen...
Vannacht was het om 5 uur dat ik wakker werd van Sam's gegrom, maar ik heb geen kater gezien. Zeker weten dat het de zwarte van beneden is, doe ik dus niet. Het kan nl. ook De Grijze zijn geweest. De Grijze is een Grote Gemene Kater. Hij is halfverwilderd en schrikt er niet voor terug te aan te vallen als hij meent dat hij de Baas is. Dat was hij tot vorige week. Toen was ik zijn intimidaties meer dan zat en had een emmertje water klaargezet: De Grijze kreeg de volle laag en daarna heb ik hem niet meer gezien, behalve vanuit de verte.
Onze Sammie is geen vechtersbaas en delft keer op keer het onderspit. Zouden er ook assertiviteitstrainingen voor katten zijn?
[lees verder]
Bezorgdienst II
woensdag, 25 juni 2003 om 09:21 uur
Toen ik rond 8 uur -met Kind- vertrok richting station, was er nog geen wasmachine in velden of wegen te bekennen. Lief hield thuis de wacht.
Bij thuiskomst, rond kwart over 9, verklaarde Lief met een trots gezicht dat hij zojuist het nieuwe apparaat had aangezet: Eerst het spoelprogramma draaien, daarna pas gaan wassen. De bezorgers waren toen net een kwartiertje weg.
Dat viel mee... mag ik nu weer naar bed??
Bezorgdienst
woensdag, 25 juni 2003 om 07:43 uur
In deze tijd van alles-gaat-vanzelf kun je zelfs te weten komen hoe laat je nieuwe wasmachine wordt afgeleverd, zònder dat je ook maar iemand te spreken krijgt.
Het bandje spreekt na enige tijd het de afgrijselijke woorden uit: tussen half 8 en half 11.... daar gaat mijn uitslaapochtend... zul je zien dat ze om 5 voor half 11 op de stoep staan.
Grmbl
Geboekt!
dinsdag, 24 juni 2003 om 16:04 uur
Wij vieren dit jaar vakantie in eigen land.
Zo!
dinsdag, 24 juni 2003 om 12:01 uur
Weer een probleem uit de weggeruimd.
Ik had problemen met de GreyMatter waarmee ik Project 0 bijhoudt. Maar gelukkig wilde Joost mij wel vervangen, naast zijn andere drukke werkzaamheden. Hierdoor is er de afgelopen minder gepost dan anders, maar er stond tenminste iets.
Vanaf vandaag ga ik me er weer mee bemoeien, dusseh... maak je borst maar nat!
Joost, Bedankt! Maar je hoeft nu niet te stoppen, hoor! Je doet 't prima! :)
Zeven
dinsdag, 24 juni 2003 om 07:48 uur
Vandaag 7 jaar geleden zeiden we "ja" tegen elkaar!
Huisvrouwen-praat 2
16:00 uur
En zo kon het gebeuren dat er op een stormachtige doch warme, benauwde maandagmiddag de heer en mevrouw Missgien op stap gingen een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Al gauw hadden we de goedkoopste gespot die aan onze eisen voldeed. Althans... tot ik keek naar het waterverbruik: 64 liter per wasbeurt!! Dat is niet eens meer of je een emmer leeggooit, nee, dat is een hele tobbe vol! En aangezien ik toch vind dat je met het aanschaffen van zo'n machien rekening dient te houden met het milieu, viel dit prachtexemplaar heerlijk door de mand.
Als snel bleek echter dat dit een uitzondering was, gelukkig. Normaliter zweeft het aantal liters tussen de 40 en 50 liter. Er was er zelfs eentje die het deed met slechts 30 liter maar dat was dan ook wel weer aan de prijs te zien; zeg nou zelf: 1300 euro voor een wasding, da's toch gekkenwerk?? Zelfs als je het hèbt?
We besloten voor het huismerk te gaan: 3 jaar garantie, geen verwijderingsbijdrage en geen bezorgkosten. Woensdag wordt-ie afgeleverd.
"Hoe voelt dat nu?", vroeg hij, toen we de winkel uitliepen. "K*t", antwoordde ik, waarop hij breeduit grijnsde zoals alleen Lief dat kan.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij dat we nog 400 euro achter de hand hadden (je zou maar bijstandsmoeder zijn, tenslotte. Je kunt het allemaal wel krijgen van de gemeente, maar dat duurt weken, zo niet maanden) maar ik had ze liever aan iets/iemand anders uitgegeven.
[lees verder]
Huisvrouwen-praat
09:09 uur
De wasmachine deed al een poosje raar: enorm kabaal zo af en toe, vooral bij het pompen en het centrifugeren. Ik had al eens tegen Lief gezegd: 'vandaag of morgen geeft dat ding een enorme knal en komt er rook uit'.
Gelukkig was het niet zò dramatisch, maar je badkamervloer terug moeten vinden onder een laag sop, was ook niet bepaald iets waar ik op zat te wachten: een soort van schuimbadkamer... dus ik bekijk het maar van de positieve kant: heeft die vloer ook weer een extra boenbeurt gehad ;-)

Straks maar eens even gaan bellen of reparatie zinvol is, of dat we moeten gaan shoppen voor een nieuwe...

[update: 10.07 uur] Wist u overigens dat je ook wasmachines kunt leasen??
[lees verder]
Man in huis
zondag, 22 juni 2003 om 09:30 uur
Mannie weer thuis, 'Gezellig!' denk je dan... maar Lief ligt nu al 13 uur aan één stuk te slapen! Gelukkig luister ik met groot plezier naar mijn slapende liefde)
Ik geef 'em nog een uur of 2, als het dan nog niet genoeg is, gaat-ie vanavond maar weer gelijk met T. naar bed ;-)

Grt went USA
zaterdag, 21 juni 2003 om 12:05 uur
Telefoon: een zeer vermoeide Lief komt met de eerstmogelijkheid qua trein naar huis.
Nog een uurtje of drie, dan zijn we weer compleet....

Fijn!
Harry Potter
zaterdag, 21 juni 2003 om 09:42 uur
Ik heb zolang op deel 5 moeten wachten... nu wacht ik gewoon nog even op de paperback-uitvoering...
Link: 'Gekkenhuis' rond nieuwe Harry Potter
Vraag ik me toch af...
09:40 uur
Saddam Hussein leeft nog. Hij is samen met zijn zonen Uday en Qusay naar Syrië gevlucht. Dat heeft de privé-secretaris van Saddam, Abdel Hamid Mahmoud al-Tikriti, gezegd tegen zijn Amerikaanse ondervragers.
Vraagt u zich nu ook af hoe vrijwillig Abdel deze informatie heeft gekregen?
Vraagt u zich nu ook af in hoeverre de Amerikaanse ondervragers hem hebben moeten 'overhalen'?
Vraagt u zich ook al af hoe lang het nog duurt voordat internationale gemeenschap durfte te erkennen dat de VS tot de grote schenders van mensenrechten in de wereld behoort?
[lees verder]
Vakantietips gevraagd?
08:37 uur
De hele week vind ik mezelf terug op websites van campings/vakantieparken. Dit jaar wil ik eens kijken of de heren ervoor te porren zijn om een weekje in een bungalow of stacaravan te gaan logeren. Vooralsnog concentreer ik me op de Noordzeekust: T. heeft het zo vaak over de zee. Hij kan zich niet meer herinneren dat hij daar al meerdere keren is geweest.
Vroeger - zo'n jaar of 30 geleden- ben ik ooit eens met mijn familie naar een dergelijk park geweest in Noordwijkerhout. Eerlijk gezegd lijkt het me ideaal, zo'n bungalow. Je kunt gaan en staan waar je wilt en hebt toch zo'n overduidelijk vakantie-gevoel.
De beste reclame krijg je echter van ervaringen, dus wil ik jullie vragen deze met mij te delen: Geef 'ns een tip voor een vakantiepark nabij de randstad, zo ergens tussen Katwijk en Bloemendaal. En mocht u toevallig daar ergens wonen, zelf op vakantie gaan en uw huis willen uitlenen/verhuren: geef een gil!
[lees verder]
Nijmegen: 2000 jaar jong
zaterdag, 21 juni 2003 om 07:17 uur
De gemeente Nijmegen kondigt aan dat er op zaterdagmiddag 28 juni op het Mariënburg de formele aftrap plaatsvindt voor Nijmegen 2000 jaar. Rondom de kapel geven een twintigtal organisaties en instellingen een voorproefje van hun activiteiten in 2005.

Er is zelfs een heuse website gemaakt ter voorbereiding van het feest, dat overigens pas in 2005 wordt gevierd: 2000 jaar leven, 1900 jaar stad (ik heb het niet verzonnen! Ik ontken alles!)
Kermis
18:09 uur
Nadat ik T. -zonder moeite- wist over te halen zich aan te kleden en achterop de fiets te stappen ("verrassing" blijkt soms toch een magisch woord) reed ik naar het centrum en parkeerde mijn fiets mijn 'vaste' stek. Het vragen begon, en ik vond het al knap dat hij het zolang had volgehouden: "Gaan we naar de Bart Smit? O nee, die is hier niet! Gaan we dan naar die met die olifant? Ook niet? De Blokker dan? Of de V&D?"
Nee, ook niet naar de Blokker of de V&D. Zijn opties voor kinderspeelgoed zijn op en hij kijkt wat sip: "wat is nu een verrassing als het geen speelgoed is?", hoor ik hem bijna denken. We komen aan het einde van de winkelstraat, steken over en lopen richting Waalkade. Tenminste: ik loop, T. rent, hij rent of zijn leven er vanaf hangt. Soms vraag ik me af of de zwaartekracht geen vat op 'em heeft: hij lijkt wel te vliegen!
Onderaan slaan we rechtsaf, de kade op, het duurt even voor hij doorheeft wat daar allemaal staat! "Kermis? Gaan we naar de Kermis? Echt waar?", zijn ogen stralen als nooit tevoren. Dan komt er weer zo'n T.-vraag: "Welke attracties zullen we het eerst uitproberen?" Helaas zijn veel 'attracties' nog niet open, de octopus incluis, maar voor ik het weet zijn we twee rondjes in de draaimolen verder, drie waterpistolen en een robothond 'rijker' en 10 euro armer.
Misschien was 'die met die olifant' wel goedkoper geweest... maar beslist niet zo leuk!!
[lees verder]
Weet u het nog?
vrijdag, 20 juni 2003 om 17:22 uur
Oh, my god...
vrijdag, 20 juni 2003 om 16:11 uur
't Is niet waar, hè?
(In ieder geval maakt men hiermee weer eens duidelijk dat originaliteit niet een van de sterkste punten is....)
Hé, jij daar!
vrijdag, 20 juni 2003 om 12:26 uur
Ja, jij.
Nee, jij niet: die ander, daar achter dat bureau.... Die achter dat bureau met die computer bij de Gemeente Nijmegen: Heb je niets beters te doen, dan mijn weblog te lezen??
H&M voelt zich wel thuis
vrijdag, 20 juni 2003 om 12:04 uur
Vanmorgen stond het in de Gelderlander. Met veel minder tamtam dan bij de vorige aankondiging: Hennes & Mauritz openen tweede winkel in Nijmegen.
Kunnen we ons dan wèl voortbewegen tussen de rekken? Want het moet gezegd: H&M in Nijmegen draait als een tierelier: het is er altijd druk en veel te klein , met name de kinderafdeling. Dus kom maar op met die vestiging op die toplocatie naast de Molenstraatkerk: een hele etage jongenskleren alstublieft?
Amsterdam...
vrijdag, 20 juni 2003 om 10:18 uur
Soms mis ik ineens iets uit Amsterdam...

Gary's Muffins, bijvoorbeeld. Een koffieshop in de werkelijke betekenis van het woord. Multismaken en variaties in koffie. Daarnaast zelfgebakken muffins, ook alweer in de meest uiteenlopende variaties, en de dito bagels. Gary's Muffins was onze vaste stek voor een snelle hap en/of uitblazen na een middagje Amsterdam Centrum. Ik kan de muffins al bijna ruiken!
Vrij (?) dag
09:25 uur
Ik zou wel een hele dag kunnen slapen, volgens mij.
Ik sliep vannacht rond half 2 nog niet en vanmorgen -ondanks duidelijk instructies het niet te doen- maakte 't Kind mij rond 7 uur wakker. Grmbl!
Vervelend is dat ik nu zo duf ben als een konijn en niet de energie kan vinden voor die klus op zolder: het gordijn voor het dakraam afmaken. Daar hangt nu een oud kleurig gordijn, heel professioneel vastgezet met 5 spijkers.
Eigenlijk wilde ik vandaag 45 ringetjes bevestiging, een drietal roedes horizontaal en vertikaal bevestingen, een koordje rijgen en ophangen dat ding. Maar als ik al denk aan 45 ringetjes, naald en draad vallen mijn ogen resoluut dicht. 't Spijt me, lief, maar ik ben bang dat ik het toch niet ga halen voordat je terug bent.

De Octopus - mijn favoriete kermisattractie - vooral met een jointje op en alleen in zo'n bakkie.... ge-wel-dig!Het goede nieuws is dat het uitgestormd is, er vandaag weer een zonnetje zal schijnen, dat 't Kind vrij is en dat er zomerkermis is. T. weet dat nog niet, tot nu toe heb ik het kermisveld nog goed weten te ontwijken: ik denk dat wij vanmiddag maar eens los moesten op de kermis! Octopus: here we come! (Sssssst! Niks zeggen: het is nog een verrassing!!!)
[lees verder]
Nieuw!
donderdag, 19 juni 2003 om 21:03 uur
Schleplog en tweetalig maar liefst...
via: Jolie
Grt goes USA (2)
18:16 uur
Communicatie verloopt stroefjes. Niet door onwil maar door overmacht. Het tijdsverschil van 9 uur (vroeger in de VS) zorgt ervoor dat er slechts enkele momenten op een dag zijn dat er contact mogelijk is. 's Morgens vroeg en aan het einde van de middag.
Daarnaast blijkt Grt's mobiel niet te werken in de VS en veel online zijn is er ook niet bij. Als ze het in de VS hebben over 'working your butt off', dan menen ze het ook: ik begrijp dat het errug warm is en een errug vol programma en errug weinig tijd voor contact met het homefront.
Vanmiddag kwam er echter een mailtje, geschreven vlak voordat hij weer een 'meeting' in zou gaan: hij mist ons en wou dat hij thuis was.
Gek hè, dat hebben wij nou ook...
[lees verder]
Arturo?? Ammehoela!!
10:36 uur
'Koning Arthur geen Brit maar Italiaan'
Koning Arthur, voor Engelsen een mythische held, blijkt eigenlijk een Italiaan te zijn. De Arthur-legendes over het zwaard in de rots en de zoektocht naar de Heilige Graal zouden niet meer zijn dan kopieën van oudere Italiaanse verhalen. (...) Tot nu toe werd aangenomen dat de avonturen van Sint Galgano imitaties waren van de levensloop van Koning Arthur. Maar Moiraghi stelt dat het precies andersom is gegaan. In zijn boek 'Het raadsel van Sint Galgano' schrijft hij dat de legenden rond Koning Arthur geïnspireerd werden door verhalen van rondtrekkende Toscaanse troubadours. Vergelijking van teksten over Sint Galgano en Koning Arthur lijken deze these te bevestigen. De verhalen van Sint Galgano blijken van een oudere datum te zijn.
(Lees het volledige artikel bij RTL Nieuws).

Na enig zoekwerk vond ik meer informatie over de verhalen van St. Galgano bij TravelGuide: Galgano Guidotti was a knight born to rich parents in 1148. He wants to renounce the material world and also the arts of war. As sign to renounce violence, Galgano thrust the sword in the stone, adoring it as the Cross. Later on he does some miracles and die in 1181. Was declared Saint in 1185.

Er wordt bij deze berichtgeving een belangrijke, maar veelgemaakte fout gemaakt: men gaat ervan uit dat de verhalen over Arthur stammen uit de verlichte middeleeuwen, uit de Romantiek, uit de tijd van de Hoofse Liefde. Niets is echter minder waar: de originele verhalen stammen uit Wales en zijn origineel in Gaelic geschreven. Een dame, genaamd Charlotte Guest, heeft de artikelen in het Engels vertaalden opgenomen in de bundel: The Mabinogion. In deze verhalen komt de naam Arthur en verwijzingen naar zijn daden meerdere keren voor.

Zoals het stuk van RTL aangeeft zouden verhalen over de Ronde Tafel en de Heilige Graal kopiën zijn van die van Galgano. Dat is heel goed mogelijk, het is algemeen bekend dat deze verhalen zijn verzonnen/bedacht (of wellicht gekopieerd) ten tijde van het Liefdeshof van Eleonora van Acquitanië - de aartsmoeder van de hoofsheid. Lees daar hier meer over. In deze periode werd het boek van Geoffrey of Monmouth geschreven, waarin de hoofse verhalen over Arthur staan. Vermoedelijk wordt er naar dit boek gerefereerd als men het heeft over "kopiën". Voor mij hebben die verhalen echter nooit tot de Arthuriaanse legende behoort.
[lees verder]
Always the last to know...
donderdag, 19 juni 2003 om 07:18 uur
Zoals het altijd gaat met bijzonder nieuws, hoor ik het pas de volgende dag...
Vanmorgen, net wakker - de ogen nog amper open, zet ik het nieuws op van gisteravond en wat blijkt: Alex en Max zijn in verwachting!
Nou, jongens: Van Harte!! (Enneh... Max... laat je niet gek maken door alle 'goede raad' die gaat krijgen de komende maanden)

Hier kun je de officiële aankondiging lezen, mocht je daar behoefte aan hebben.
Trots!
woensdag, 18 juni 2003 om 15:31 uur
Ik ben een trotse mamma, en met recht!
T. heeft al drie dagen achter elkaar zich zo goed gedragen op school dat hij al die dagen topper was! Gisteren zelfs supertopper. Als hij hem dat morgen ook lukt, is het voor het eerst dat hij een hele schoolweek (vrijdag is hij vrij) de topperstatus heeft gehaald. En dat mag beslist een prestatie worden genoemd.
Echter, drie dagen achter elkaar is ook bijzonder, dus kan moeders het niet nalaten daar even over op te scheppen: mijn zoon is een kanjer
Personal Fire Wall
woensdag, 18 juni 2003 om 14:59 uur
Handig tooltje en helemaal gratis voor privégebruik, van Sygate.
Win XP
11:40 uur
En dan zit hier zomaar ineens achter een hele nieuwe laptop met -jawel!- Windows XP erop! En ik had me nog wel zo voorgenomen nevernooit Win XP te installeren! Nu heb ik dat natuurlijk ook niet gedaan, iemand anders was me voor, maar gebruiken is minstens zo erg!
Voordeel: vrijwel alle programma's die ik graag gebruik staan er al op. Dat betekent ook dat ik geen Outlook meer gebruik voor mijn mail - daarmee is het helemaal mis gegaan, tenslotte. Voordat ik Outlook gebruikte had ik zelden of nooit last van virussen en de laatste maanden... praat me er niet van!
Dus Outlook eruit, Agent erin! Dat is handig, want daarmee kan ik gelijk de nieuwsgroepen lezen...
Ik ga nog even wat rommelen voordat ik weg moet om 't Kind op te halen: vandaag doe ik dat lui... ik ga helemaal met de bus. Als hij het goed heeft gedaan, vandaag gaan we samen een heuse sorbet eten! (mjammie mammie)
[lees verder]
Over roken enzo...
09:45 uur
De volgende column komt uit de Metro van vandaag. De schrijver is onbekend, het is een zgn. 'waarnemer' omdat Justus van Oel ziek is, zo meldt de papieren versie van de krant.

Jehova’s Getuigen moeten in de leer
Roken moet mogen en samen komen we er wel uit. Jaja...
Het waren leuke slogans van de tabaksindustrie en haar lobbyclub, maar geholpen hebben ze niet. Vanaf 1 januari 2005 geldt in Nederland zo ongeveer overal een rookverbod.
Vooralsnog niet in je met zelf geleend geld gekochte woning, maar dat komt nog. Tenslotte ontsnapt die smerige rotzooi via kieren, ramen en deuren ook richting openbare ruimte en da’s toch een vorm van dwingen tot meeroken.
Een eclatante overwinning voor de anti-rooklobby. Waarmee de Elsen Borst van deze wereld van harte worden gefeliciteerd. Roken is slecht voor de gezondheid (feit), meeroken dus ook (feit), dus als we het de rokers nu maar op zoveel mogelijk plaatsen onmogelijk maken te roken, dan stoppen ze er vanzelf wel mee (geen feit) en gaan minder jongeren er mee beginnen (geen feit). Wel eens op een Amerikaans vliegveld geweest? New York heeft, midden in de looproute, een vissenkom waarvan het plafond met asfalt is geverfd en de glazen wanden met teer zijn behangen - en het is er altijd razend druk. Zo druk, dat een roker na zeven uurtjes verplicht non-smoken in de lucht geen eigen sigaret hoeft op te steken om zijn tekorten aan te vullen. Inademen volstaat. Roken is een ziekte, mensen, net als te veel drinken (krijg je leverkanker van), te veel eten (krijg je hartkanker van) en te veel in de zon (krijg je huidkanker van).
Maar goed, waar de anti-dranklobby geen poot aan de grond krijgt, de anti-eetlobby al evenmin en de antizonnebanklobby al helemaal niet, heeft de antirooklobby de strijd gewonnen. Op plaatsen waar het doorgaans gezellig is, mag over een tijdje niet meer gerookt worden. Soit.
Waar ik echter wel kromme tenen en acute hartruis van krijg, is die vreselijk gelijkhebberige toon van niet-rokers als het gaat om de misdaden hen door de rokers aangedaan. Het ergste zijn de ex-rokers. Van ex-rokers kunnen die andere handelaren in De Enige Waarheid, de Jehova’s Getuigen, nog veel leren. Qua
vasthoudendheid. Qua retoriek. Qua drogredeneringen. Qua zendingsdrang. En waarschijnlijk ook qua slechte adem. Of is het Jehova’s Getuigen verboden te roken, dat kan ik me gezien het feit dat ze eigenlijk helemaal geen leuke dingen mogen doen zo maar voorstellen.
Wat de ex-roker voor heeft op de Jehova’s Getuige is vooral zijn gebrek aan relativerings- en incasseringsvermogen. Als er eens een Jehova’s Getuige (of twee, het zijn er altijd twee) bij mij aanbelt (altijd minimaal één lekker wijf, maar dat terzijde), wordt zonder morren geaccepteerd dat ik een andere kerk aanhang. Natuurlijk, de vrouw dringt even aan, vraagt of het écht wel goed gaat met
mijn relatie, mijn .nanciën en mijn twee bloedjes van kinderen, maar als ik nog een keertje zeg dat ik mijn producten in een andere winkel koop, krijg ik de groeten en de zegen.
Zoals dat hoort.
Jehova’s Vrouwtje accepteert dat de heilstaat nu eenmaal niet voor iedereen is weggelegd. Vindt het jammer dat ik niet met haar mee wil, te zijner tijd, maar ze neemt er goedmoedig genoegen mee. Da’s mooi. Leven en laten leven.
Maar het kost wel klanten. Ex-rokers hebben van het deurbezoek van de Jehova’s Getuigen geleerd dat het zo in elk geval niet opschiet. Dus hebben ze besloten een andere tactiek toe te passen. Bikkelhard er in en net zo lang door gaan tot de roker de paria is die hij diep in zijn hart ook nog zou willen zijn, want lekker blijft zo’n peuk, maar niet is uit angst door de rest van de sekte verketterd te worden. Het is geen leven, maar ze kunnen vanaf 2005 wel weer naar de kroeg. Wat zal het daar gezellig zijn zonder rokers...
[lees verder]
Gefröbel
woensdag, 18 juni 2003 om 09:17 uur
Ik ben hier even wat aan het fröbelen.
Gelieve enige vreemdheden te negeren. Dank u! ;-)

[09.36 uur] alweer klaar! De links van de commenatoren werken nu wèl!
Blues is Back in Nijmegen
dinsdag, 17 juni 2003 om 18:11 uur
klikkerdieklikOftewel: als u altijd al een keer naar de oudste stad van Nederland had willen komen èn u houdt van blues dan lijkt me dit een uitgelezen kans!
Ik zal er in ieder geval zeker zijn, met de hele familie (als het aan mij ligt)!
Goffertblues, zondag 6 juli
Zo is er altijd wel wat...
17:03 uur
Duizenden exemplaren nieuwe Harry Potter gestolen
Een complete trucklading met exemplaren van de nieuwe Harry Potter is gestolen in het noordwesten van Engeland enkele dagen voor het langverwachte kinderboek in de winkel verschijnt. Dat heeft de politie van Liverpool dinsdag bekendgemaakt.
De boeken hebben een waarde van ongeveer 1,4 miljoen euro. Een aanhanger met duizenden exemplaren van 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' werd zondag ontvreemd van een terrein in Newton-le-Willows vlakbij Liverpool. Het voertuig werd een dag later leeg teruggevonden. De politie zegt nog geen idee te hebben waar de boeken van schrijfster J.K. Rowling zijn gebleven.
De nieuwe Harry Potter is vanaf zaterdag te koop. Rond de publicatie is veel fanfare. Van de eerste vier delen van Harry Potter zijn bijna 200 miljoen exemplaren verkocht. Het boek is in 55 talen verschenen in meer dan tweehonderd landen.
(Bron: ANP via Trouw
[lees verder]
Bende
10:39 uur
Het is hier een enorme bende in de hut.
Normaal gesproken gaat Lief in het weekend als een witte tornado door het huis, maar afgelopen weekend zat hij met z'n hoofd ergens anders bij. Het was dus al een rommeltje en na twee dagen zonder Lief's opruimwoede is het nu een heuse bende. Waarschijnlijk heeft het feit dat ik T. heb beloofd dat zijn lego mocht blijven liggen. Het bouwen van een legokasteel heeft nl. nogal wat voeten in de aarde en het kleed in zijn speelhoek ligt dan ook bezaaid met de meest uiteenlopende vormen en kleuren legoblokjes.
Tel daar nog een overvolle wasmand met schone was van ongeveer 5 trommels èn een zelfde hoeveelheid nog te wassen vuil goed bij op en het resultaat is er.
Ik heb gisteren wel de slaapkamer onder handen genomen. Opbrengst: twee bordjes, twee schaaltjes met oude chips, 7 glazen met ondefineerbare restjes (fris)drank en de nodige propjes en papiertjes. Dat ruimde lekker op!
Gelukkig is A. er nu: ze stoft, ze veegt en ze zuigt dat het een lieve lust is en straks zullen in ieder geval de keuken en de badkamer er weer uitzien als een zonnetje! Ik ga straks maar es beginnen met het opvouwen van de was... voel ik me minder schuldig!

12.23 uur: Was is weggewerkt, Poets is uitgewerkt... tijd om wat Zon te gaan genieten: ik ga de stad in en daarna T. halen van school. 'ns Kijken wat we vandaag voor leuks gaan doen...
[lees verder]
"Wakker worden"
07:05 uur
Ongeveer een uurtje geleden werd ik gewekt door kleine lieve kusjes en een lief stemmetje dat zei: "Wakker worden, mamma, de zon schijnt al!", gevolgd door een lieve zachte knuffel: hoe kun je nu zo'n 'man' weerstaan?
T. heeft overduidelijk goed geslapen. In tegenstelling tot de avond ervoor draaide hij zich rond 8 uur op z'n zij, mompelde nog iets van 'welterusten' en viel prompt in slaap.

Ook goedemorgen!
[lees verder]
Grt goes USA
maandag, 16 juni 2003 om 13:37 uur
Liefde belde zojuist, vanuit zijn hotelkamer, dus kort houden: goed aangekomen, heeft reeds geslapen. Was vanmorgen om 08.00 uur (NL-tijd) in Boise, Idaho (zo 23.00 uur lokale tijd). Het is daar nu half 6 's ochtends.
Het zal niet meegevallen zijn, die transatlantische vlucht - zelfs met nicotinepleisters, vandaar dat hij waarschijnlijk zat te roken. Dat mag kennelijk nog wel op hotelkamers...
Hij klonk goed gehumeurd en belt later vanaf zijn mobiel.
Sjit! Sjit! Sjit!
maandag, 16 juni 2003 om 07:37 uur
Soms heb ik gewoon de schurft aan het internet en het tuig wat er rondhangt. Ik heb een virus! Kan m'n laptop met geen mogelijkheid meer in en 'leen' nu Lief's computer om te posten. (Sorry Lief)
Heb je een firewall en een virusscanner geïnstalleerd, mag je toch verwachten dat je veilig zit... dacht ik toch....
Enniewee... HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!
Bedtijd
zondag, 15 juni 2003 om 20:05 uur
't Is mooi geweest. 't Kind heeft een halfuurtje langer mogen spelen als anders en zit/ligt nu voor het eerst in Het Grote Bed op zolder... te wachten tot z'n moeder iets te drinken komt brengen, 'em instopt en... ernaast kruipt.
Met de TV aan, maar het geluid zacht is hij zo verdwenen... meestal, tenminste.

Enne Lief... slaap lekker!
Ben je een Wereldburger of Hamburger?
zondag, 15 juni 2003 om 13:19 uur
Doe de test en je weet het!
Inpakken... en wegwezen
10:30 uur
Lief is druk doende zijn boeltje te pakken: over twee uur moet hij in de trein zitten op weg naar het Wilde Westen. Hoe zou het weer zijn in Boize, Idaho?
Dat zoeken we op: Warm! T-shirts en spijkerbroeken dus en een trui voor 's avonds... gelukkig hoeft hij niet in pak.
T. vindt het natuurlijk helemaal niet leuk dat papa een hele week niet thuis komt, maar ziet ook een lichtpuntje: "Maham... als papa weg is, dan mag ik toch altijd bij jou slapen....!"
(Ja, ik geef het toe: ik gebruik mijn zoon als knuffelbeer...)

[11.55 uur] Nog een zoen... nog een knuffel... nog even zwaaien uit het raam en dan... dan issie weg...
[lees verder]
Speurneuzen
21:24 uur
Op 20 juni, vanaf 22.10 uur, zendt de KRO detectives uit, de hele nacht door en voor het eerst hebben de kijkers invloed op welke films worden uitgezonden, o.a. via deze link.
Telefoon en SMS kan ook, maar die moet u zelf maar uitvogelen ;-)

Keuzemogelijkheden:
22.10 uur: Frost of Dalziel & Pascoe;
00.00 uur: Inspector Lynley of Murphy's Law;
01.38 uur: Foyles War of Rose and Maloney;
03.23 uur: New Tricks of Lloyd and Hill.
Om 04.53 uur wordt de nacht afgesloten met de eerste kleurenaflevering van De Wrekers.

Ik ga voor 22.10 uur: Frost en 00.00 uur: Murphy's Law. De rest laat ik voor de extra die-hards.
Waar gaat uw voorkeur naar uit? ...of heeft u de spreekwoordelijke schurft aan detectives?
[lees verder]
Feest van herkenning
10:26 uur
Gisteravond had ik een feest van XS4all. Als oud-medewerker ontving ik afgelopen week toegangskaarten en ik was wild van opwinding: Wie zouden er allemaal zijn??

Nog voordat ik binnen was, had ik mijn eerste knuffel al te pakken: buiten stond een clubje huidige medewerkers te babbelen. En eigenlijk was de 'hele' avond (tot 11 uur, want laatste trein enzo... - dank voor de vele aanbiedingen om te blijven slapen!!) een constante stroom van Ooooh's en Aaaah's. Niet alleen ik, maar vele oud-medewerkers hadden hun weg naar het Rokin gevonden en er is heel wat afgeknuffeld en -gezoend in het Park Plaza, gisteravond. En er bleek ook nog een redelijk grote groep 'oude garde' gewoon nog bij XS te werken.
Opmerkelijk hoeveel mensen mij na drie -en sommigen zelfs 4- jaar nog kenden! En ik moet toegeven: het was een goed gevoel te weten gemist te worden!!
Soms was het wel een tikkie genant: iedereen leek mij nog te kennen, zelfs mensen die mij maar drie dagen hebben meegemaakt, herkenden me gelijk (maar eentje heb ik een beetje moeten helpen...) maar ik moet bekennen dat ik sommige namen echt niet meer wist!
Over all, gaf het me wel een beetje een gevoel van heimwee. Heimwee naar mijn mooie eerste twee jaren bij XS.
En in oktober doen we het gewoon nog es dunnetje over... en dan zorg ik ervoor dat ik ergens een slaapplaats heb geregeld: daar kunnen jullie zeker van zijn!

[update: 22.22 uur: zojuist ontdekt dat een andere ex-xs4all-er ook een weblog heeft]
[lees verder]
XS4all is en blijft de beste!
vrijdag, 13 juni 2003 om 09:21 uur
De consumentenbond heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van providers: "Helpdesken blijven slecht", aldus Webwereld, drie uitzonderingen: XS4all, Freeler en Multikabel kregen het predikaat (zeer) goed. Het onderzoek beperkte zich niet tot de helpdesks, ook de downloadsnelheid werd getest d.m.v. een pakketje van 10Mb dat moest worden opgehaald.
De uitslag van de Consumentenbond kun je alleen online lezen als je lid bent. Je kunt natuurlijk ook voor één keer de gids kopen...
Feestje!
vrijdag, 13 juni 2003 om 09:07 uur
Ik heb vanavond een feestje.. of liever een FEEST!!
Het wat, waar en waarom volgen morgen wel... voorlopig houd ik dat nog even geheim... ssssstttt!!
Orth... ordo... moeilijk woord
18:26 uur
In de winkel lopen E. tegen het lijf, ze zegt T. gedag.
T. kijkt, fronst, houdt zijn handje onder zijn kin en zegt: "Ik ken je wel! Van een of andere school, volgens mij."
Hij kijkt naar mij voor bevestiging.
Ik knik. "Ik weet het al! Jij bent van Berk en Beuk, die school waar ik nu op zit. Jij bent de ort.. orte... iets ort en dan oog op het einde!"
Orthopedagoge, was het woord waar hij naar op zoek was, niet vreemd dat hij dat niet meer wist. We zeggen E. gedag - ze heeft tenslotte de hele dag al tussen de T-tjes gezeten - en lopen naar de kassa.
Buiten gekomen komt de vraag: "Mam, wat is dat eigenlijk een or-to-pe-doog?" Ik probeer het hem zo goed mogelijk uit te leggen, zonder kwestend te zijn: Een orthopedagoog is iemand die voor kinderen die op school niet zo best uit de voeten kunnen, kijken hoe de juf of meester het beste met hun kunnen omgaan.
Een hele mond vol, maar eenvoudiger weet ik het niet uit te leggen.
"Nu snap ik het! Daarom is er ook alleen om deze school één: omdat wij allemaal zo druk zijn, of brutaal. Op de andere school werd de juf gelijk boos, maar hier niet. Hier kun je overal wat van leren, zegt juf L. En E. helpt de juffen daarbij. Klopt dat??"
En of dat klopt. Hij mag dan 'druk' zijn of 'brutaal', slim issie gelukkig ook nog steeds...
[lees verder]
Sjit!
donderdag, 12 juni 2003 om 12:12 uur
Zegt m'n afspraakje voor morgenavond af... Snel een nieuwe zoeken!! ;-)
Sjit!
donderdag, 12 juni 2003 om 10:31 uur
Vind ik me hier zomaar ineens een half stickie op de asbak... van gisteravond.
Schoolbank
woensdag, 11 juni 2003 om 18:14 uur
Mooie boel!
Heeft er zich eindelijk iemand aangemeld bij Schoolbank waar ik vroeger echt wat mee had, moet ik eerst betalen voordat ik haar e-mailadres kan zien!!
Dus: ken of ben je Sjetta Wallenburg (Volledige voornaam: Enrigetta), mail me dan even! Het lijkt me vreselijk leuk om met haar/jou eens bij te beppen.
Ontdekking
woensdag, 11 juni 2003 om 14:19 uur
Als je wilt dat Miche je snel terugmailt, moet je haar een aanbod doen dat ze domweg niet kan of wil weigeren!! ;-)
Gat en Dag
13:53 uur
En zo heb ik dus een heerlijk gat in de dag geslapen. Niet dat ik nu net pas wakker ben (ik heb ondertussen al een afspraakje gemaakt voor vrijdag en 't kind van school gehaald), maar ik ben opgeknapt. Tijdens mijn gefoeter vannacht heb ik de paracetamol de kans gegeven om in werking te treden. Toen ik vervolgens rond een uur of 5 (de vogeltjes floten al) mijn ogen amper meer open kon krijgen, vond ik welletjes en ben ik weer naar bed gegaan. Ik kan me niet eens meer herinneren dat ik ben gaan liggen.
Kwart over 10 werd ik wakker: heerlijk uitgeslapen en zonder hoofdpijn. Heerlijk!!
[lees verder]
Onlijn
woensdag, 11 juni 2003 om 04:14 uur
Wouter Bos in de nieuwe onlijn: "Ik ben in drie maanden helemaal verjanpeterd. Ik hoorde mezelf zelfs een zin beginnen met 'als het gaat om...'" (en nog 15 andere onderwerpen)

Au!
02:45 uur
Daar zit ik dan: midden in de nacht. Met een splijtende hoofdpijn. Zo verschrikkelijk dat 2 paracetamol-met-cafeïne niet helpen en dat ik domweg niet kan slapen vanwege het feit dat zodra ik mijn ogen sluit, de pijn alleen maar helser lijkt te worden. Recht boven mijn linkeroog zit 't. De angst voor een nieuwe tia houdt me wellicht ook wakker - ik weet 't niet...
Lief slaapt, gelukkig, wel en aangezien ik hem niet wakker wil maken met mijn gedraai en gezucht, ben ik hier maar even. Je moet toch wat als hoofdpijnende logger?
Hopen dat het zakt, dat is het enige wat ik nu nog kan doen. Gelukkig brengt Lief T. morgenochtend naar school, zodat ik er niet vroeg uithoef, als ik straks eenmaal slaap. Want daar ga ik nu nog steeds vanuit - dat ik straks slaap.

Hoofdpijn: ik word er altijd zo sjagrijnig van!
[lees verder]
Disclaimer
18:29 uur
Dit log bevat Waarheid. Enkel Waarheid. Mijn Waarheid.
Velen van u zullen mijn waarheid niet als de waarheid erkennen. Hoeft ook niet.
De Waarheid bestaat volgens mij niet: waarheid wordt beïnvloed door de manier waarop je de wereld inkijkt, hetgeen op zichzelf weer is beïnvloed door je leven voor dit moment.
Iets dat nu mijn waarheid is, was dat misschien drie jaar geleden niet geweest en andersom kan ik ook iets, wat ik nu als waarheid beschouw, over een aantal maanden als complete nonsens bestempelen. In dat geval moet er zich natuurlijk wel iets tussen het nu en die aantal maanden iets gebeuren waardoor mijn visie op de wereld veranderd.
Waarheid is zo'n verheven woord, dat je het bijna niet meer durft te gebruiken. Het Ware Geloof, De Ware Jacob.
Voor hoevelen bleek het Ware Geloof geen waarheid meer te bevatten en hoevelen zijn gescheiden van hun Ware Jacob?
Ben je het niet met mijn Waarheid eens? Jammer dan!
Zoals die mensen die menen mij met mailtjes te moeten bestoken, om toch vooral bericht x of bericht y te herzien omdat het niet de waarheid is. Let wel: het gaat hierbij om hun waarheid! Voor hun waarheid moeten ze maar een eigen log opzetten en niet mijn mailbox bevuilen!
Reageren mag! Graag zelfs, maar dan wel via het reactiescherm en niet via mijn mailbox: daar zit al genoeg spam in!
[lees verder]
FF Loesje loslaten
dinsdag, 10 juni 2003 om 15:16 uur
Sukkel!
dinsdag, 10 juni 2003 om 11:55 uur
Zeg dat wel!
Ik ben werkelijk vreselijk duf vandaag. Ga met T. op de fiets naar het station om daar de bus te pakken om hem naar school te brengen. Kom terug met de bus, haal nieuwe maandabonnementen en pak vervolgens de bus terug naar huis... staat mijn fiets nog op het station!!
Sukkel! Ik voel me nu een vreselijke sukkel!
GGGGGGGGG
dinsdag, 10 juni 2003 om 07:53 uur
oeiemorgen, deze morgen!!
Ook zo lekker geslapen?
Gerold
18:22 uur
Ons weekend was heerlijk, alleen de terugreis verliep niet geheel zoals we hadden gehoopt. Ergens tussen de kiosk op een perron in Utrecht en de kiosk op een perron in Den Bosch heeft een of andere onverlaat Lief's portemonnee gerold! (Of hij moet 'em zijn verloren, maar dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.) K*t k*t k*t!!!
Dus onze reis stopgezet, oma gebeld dat we 't Kind later zouden komen halen, de diverse passen van Lief laten blokkeren en een duplicaat van z'n NS Jaarkaart aangevraagd. En nu maar hopen dat dat alles weer in huis is als hij naar de VS gaat, volgende weekend.
Een groot compliment voor het NS-personeel van de kaartjesbalie in Den Bosch: die hebben ons werkelijk geweldig geholpen! Telefoonnummers voor het blokkeren van de passen, telefoonnummers van diverse NS-afdelingen "voor het geval het nog gevonden wordt" en maar bellen, bellen en bellen!
Na anderhalf uur zijn we doorgereisd naar T. om daar het Kind op te halen, nog een bakkie te doen en naar Nijmegen terug te reizen. En zo waren we nog laat in de middag terug. Toch jammer, we hadden graag nog een paar uurtjes op een Nijmeegse terrasje van de zon genoten.

Leiden was overigens fantastisch, met name Naturalis! Daar gaan we nog eens naar terug, mèt Kind!
[lees verder]
Ben d'r weer
maandag, 09 juni 2003 om 18:06 uur
Zie boven ;-)
Verdikkie!
zaterdag, 07 juni 2003 om 09:59 uur
Hebben we ons weer verslapen. In plaats van dat we nu al in T. zijn om T. af te leveren, zit ik hier nog een beetje onze reis opnieuw te plannen.
En we hadden toch echt de wekker gezet...
Zo is er altijd wel wat...
vrijdag, 06 juni 2003 om 22:09 uur
Deense predikant geschorst wegens ongeloof
Een Deense lutherse predikant is voor tien dagen geschorst omdat hij heeft gezegd dat hij niet in God gelooft. Dat heeft het Deense persbureau Ritzau dinsdag gemeld.
Lees verder >>>
Hieperdepiep!
vrijdag, 06 juni 2003 om 21:30 uur
Kom ik er toch nèt pas achter dat Lief's yahoo-group: WAB_NL 1 jaar bestaat!

Gflctrd!!!
Nieuw
vrijdag, 06 juni 2003 om 16:16 uur
Gisteren kreeg T. nieuwe en vanmiddag heb ik mijzelf een paar kado gedaan: we hebben allebei nieuwe sandalen. Van die 'echte', mèt voetbed. Mijn oude had ik al 4 jaar en al waren ze nog lang niet op: ik wilde wel eens iets minder lomps aan voeten. Die oude van T. waren binnenin helemaal stuk aan het gaan en bovendien waren het amper sandalen te noemen: eerder schoenen met hier-en-daar een gaatje ;-)
Maar onze nieuwe zijn "hartstikke cool, man" (aldus T.)!
Radio 103
vrijdag, 06 juni 2003 om 10:22 uur
Sinds gisteren is er een nieuwe zender in Nederland: Radio 103. De FM frequentie laat zich raden voor het grootste deel van het land. Maar vind je daar geen 'ouwe Ouwen', kijk dan nog maar even hier.
Het persbericht op de website verklaart o.a.: Voorlopig non-stop muziek maar op korte termijn een volledige programmering met bekende presentatoren.
Kijk, dat is nou weer jammer. Want juist het nonstop draaien van oude muziek vind ik persoonlijk heerlijk. Geen gelul: plaatjes draaien!
Hollandsch Glorie
donderdag, 05 juni 2003 om 21:02 uur
Mark Verkerk heet-ie en heel de tenniswereld staat op z'n kop. Een ongeplaatste, vrijwel onbekende Nederlander die met oranje zweetbandjes zomaar ineens in de halve finale staat...
Morgenmiddag 12.30 uur, Nederland 2, Studio Sport.
Verzin maar eens smoes!

Overigens: op RG heeft er kennelijk niemand een fototoestel...
Hollanders
donderdag, 05 juni 2003 om 12:52 uur
Sam heeft post. Van Whiskas.
Hij gaat meedoen aan De Nationale Whiskas Test.
Wat dacht jij dan? Gratis voer krijgen, dat willen wij ook! We zijn tenslotte wel Hollanders en we moeten onze reputatie hoog houden!
Modem
donderdag, 05 juni 2003 om 11:24 uur
Mijn modem blijft raar doen, dus vooralsnog heeft Project 0 voorrang... (al was het alleen maar omdat ik voor Xantippe even geen inspiratie lijkt te hebben!)
Later...!
Nijmeegs straatvuil
woensdag, 04 juni 2003 om 21:04 uur
Zojuist ontdekt, hier, in mijn eigenste Nijmegen: Trashlog! (Nijmeegs straatvuil op het internet)
Leiden Museumstad
15:41 uur
Zojuist geboekt: twee nachten in een niet nader te benoemen hotel in het centrum van Leiden: aanstaand weekend gaan Lief en ik op museumtoer in de Leidse binnenstad. Eerste doel: Het Rijksmuseum voor Oudheden. Uiteraard, zou ik er bijna achteraan willen zeggen. Rome, Assyrië, Egypte... het water loopt me bij voorbaat al in de mond.
Ik ben ooit al eens naar het RMO geweest, maar daar weet ik -eerlijk gezegd- niet zoveel meer van. Ander gewenst museum is Naturalis en misschien ook nog wel het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Zo vieren wij dat we aan het einde van de maand alweer 7 jaar getrouwd zijn.
Hoe dan ook: ik heb de koffers bij wijze van spreken al gepakt.

"En T. dan?", zult U wellicht denken? T. gaat lekker logeren bij Oma J., dat was al afgesproken bij zijn verjaardag. Die zal zich beslist vermaken, daar maken wij ons niet druk over!
[lees verder]
Niets
13:50 uur
Om half 10 vanmorgen stopte het ineens. Het wilde echt niet meer. Niet bij mij en ook niet bij Lief. Uit- en weer inschakelen werkte ook niet: onze ADSL-modem leek het loodje te hebben gelegd.
Dan maar de helpdesk bellen van mijn provider die me direct doorstuurde naar een (dure) helpdesklijn van KPN, want Lief werkt thuis op woensdag en kan dus eigenlijk niet zonder.
Het jongetje aan de lijn was ervan overtuigd dat het aan de configuratie zou liggen, ondanks dat ik vanmorgen nog vrolijk had zitten posten op Project 0 en mail had ontvangen. Bovendien heb ik helemaal geen 'inlogicoon' (en hij wilde me ook nog gaan uitleggen wat dat was....!!) want wij hebben de lijn na de modem via een hub verdeeld over meerdere lijnen en daartoe heeft Lief de modem geherconfigureerd. Het jongetje wilde toch mijn configuratie doorlopen en vervolgens heb ik het jongetje doorgesluist naar Lief. Lief vertelde het jongetje dat hij wel ons netwerk kon pingen, maar niet naar XS4all. Hoe Lief dat dan wel had gedaan? "Telnet? Noooooit van gehoord!"
Het werd even stil... het jongetje was hulp gaan halen: "Of wij misschien zelf iets aan de configuratie van het modem hadden gedaan?". Dat was het geval en toen was het jongetje kort maar krachtig: "Dan hoef ik u niet te helpen. Goedemorgen!"

Lief en ik besloten het modem uit te zetten, de stad in te gaan, T. te gaan halen en het daarna nog maar eens te proberen. Bij thuiskomst (ongeveer een halfuurtje geleden) het modem weer aangezet en *hoppa* we zijn weer online. Het is en blijft voor ons beiden een raadsel wat er gebeurt is, maar we zijn wel erg blij dattie het weer doet!
En het jongetje bij KPN? Ach, die doet ook maar wat hem wordt opgedragen... en hij heeft natuurlijk wel gelijk.
[lees verder]
Vreselijke waarheid
dinsdag, 03 juni 2003 om 20:00 uur
Vanaf morgenavond herhaalt de VPRO de 12-delige documentarieserie The Awful Truth van Michael Moore (u weet nog wel...). Dit schrijft de omroep erover op haar website:
In de serie The Awful Truth trekt satiricus Michael Moore als het linkse geweten van de Verenigde Staten ten strijde tegen corruptie en hypocrisie. Met zijn zeer originele en komische werkwijze weet hij sociale misstanden en controversiële politieke issues aan te kaarten.
Zie ook: The Awful Truth
Kerreven
14:06 uur
Vage kennissen van ons hebben nu wel echt een vreselijke stap gemaakt: ze hebben een caravan gekocht! Zo'n sleurhut -mèt staanplaats!- is voor mij werkelijk het toppunt van burgerlijkheid.
Ik zie het al gebeuren: vrijdag 's avonds bij het 8 uur journaal wordt het weer nauwlettend in de gaten gehouden om te zien hoe het weekend zal zijn. "Kenne we naar de kemping of kenne we niet naar de kemping?" Als het wel ken, moet snelsnel de kerreven worden ingepakt want er moet natuurlijk wel op tijd vertrokken worden.
Ik heb het kreng nog niet gezien (naar verluidt is het een 'kleintje', maar dat is ook maar betrekkelijk, natuurlijk) en ik betwijfel of ik er ooit een blik op zal werpen. In het weekend stappen gaat dan ook niet meer, want "we gaan naar de kemping". Zul je zien dat daar ook feestjes zullen worden gehouden of -nog erger- barbecues!! Aaargh!!
Vroeger gingen ze altijd met de tent op vakantie, de laatste jaren zelfs 2 of 3 keer per jaar en dan natuurlijk ook nog 'op wintersport'. Dat doen ze nu niet meer... nu gaan ze wiekentjes naar de kerreven.
Het zal wel iets met zijn of haar midlife crisis te maken hebben... ze lopen tegen de vijftig...
[lees verder]
Ontsnapt!
09:48 uur
De afgelopen dagen was het hier heet als de hel: alle deuren en ramen moesten dichtblijven omdat anders Sam de benen zou nemen. 's Nachts lieten we hem in de woonkamer zodat we dan in ieder geval het dakraam van de zolder konden openzetten. Tot vanmorgen ging dat goed.
Vanmorgen was T. erg vroeg wakker en ging hij naar beneden. Sam, aldus T., zat vlak voor de deur en wist hem te ontglippen. Omdat ik pas zo'n anderhalf uur later wakker was, was Sam al een lekker poosje op pad. Roepen en met zijn bakje tikken hielp niets en T. moest toch echt naar school!
We zaten net op de fiets toen ik Sam zag lopen: hij liep voor ons huis heerlijk rond te scharrelen: hij was niet weggelopen!! Hij was alleen de omgeving aan het verkennen: kennelijk heeft hij ons toch geaccepteerd!
Bij terugkomst zag ik hem weer en na veel lokken en smeken gaf ik het op om hem binnen te halen en liet de voordeur op een kiertje staan, zodat hij ook de voor-ingang zou weten te vinden. Het werkte: nog geen 5 minuten later kwam Sam op zijn dooie akkertje binnenstruinen, keek mij aan, mauwde flink en liep naar zijn voerbak. Na een flinke bak te hebben gegeten, vertrok hij weer naar de bovenverdieping alwaar hij heerlijk weg kan kruipen of naar buiten kan via het dakraam.
Ramen en deuren kunnen dus weer open en ik waai hier dan ook bijna weg ;-)

Het was even angstig, maar het ziet ernaar uit dat Sam tevreden is over zijn huis en zijn omgeving!
[lees verder]
Koel II
17:56 uur
Het rommelt al een poosje als ik T. van school ga halen. Halverwege de busrit zie ik ineens dat de straten nat zijn - ik weet toch zeker dat het droog was waar ik vertrok, al voelde ik wel wat spetters. Het zag het echter niet naar uit dat het echt zo hard zou regenen als het had gedaan. De terugrit let ik goed op en ik zie dat de regenbui halverwege Nijmegen-Oost stopte: precies op de Broerdijk is de ene kant van de straat nat en de overkant droog.
Eenmaal thuis zakt het gerommel weer weg, maar het waait flink en fors. De Graafsebrug lijkt stijler dan ooit met de wind tegen en 20 kilo achterop. Thuis zwakt het weer af.
Tot zojuist: de lucht is fraai groen/blauw/geel en het gerommel veranderd in heuse donderslagen en lichtflitsen. Verkoeling is naderbij... maar gauw het zolderraam openzetten en Sam in de woonkamer houden. Kunnen we vanavond misschien eens zweteloos slapen....
[lees verder]
Koel
12:55 uur
Onze computerkamer functioneert prima, mag ik wel zeggen. Lief en ik zitten gezellig samen, 's avonds, ieder achter zijn eigen computer. De waterkoker zorgt ervoor dat er altijd koffie bij de hand is en de ventilator draait op volle toeren: hier is het het best uit te houden in het hele huis.

De laatste dagen ben ik vooral bezig geweest met Project 0. De omkat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en vanmorgen heb ik hier en daar nog een aanvullig gedaan. Project 0 zal zo, met de hulp van Joost blijven groeien. Naast de nieuwsberichten worden er nu af en toe ook artikelen toegevoegd en oude nieuwsberichten waarvan we vinden dat ze best nog de moeite waard zijn.
Als je nu vindt dat Project 0 een mooie omkat heeft doorgemaakt stem dan op ons!!
[lees verder]
Beroepskeuze
zondag, 01 juni 2003 om 10:41 uur
Bij Opa & Oma
O: "Weet je al wat je later wilt worden?"
T: "Oh ja, allang."
O: "Nou, vertel eens"
[Ook ik luister gespannen mee, want elke keer is het weer iets anders: politieagent, brandweerman, vuilnisman en dierenarts heb ik de afgelopen week voorbij horen komen...]
T: "Ik wil toch altijd alles weten?"
O: "Ja??"
T: "Ik wil wetenschapper worden!!"
Citaat
zondag, 01 juni 2003 om 08:38 uur
"Kennis is iets wat je opzoekt"

(Lief, 310503)
Omkatdag
zondag, 01 juni 2003 om 08:18 uur
Vanmorgen wekten de vogels me al weer vroeg, zodat ik rustig de tijd kon nemen om de omkat van Project 0 online te zetten.
Volgens mij heb ik overal al wel aan gedacht, maar mocht je iets geks tegenkomen zou ik een mailtje zeer waarderen!
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log