missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Inspirerend
maandag, 31 mei 2004 om 18:49 uur
Die zonnebloemen werken best wel... eh... inspirerend, ja.
Doorademen
maandag, 31 mei 2004 om 17:21 uur
Hendrikje van Andel-Schipper is, met haar 113 jaren, de oudste vrouw van Nederland. Op 24 juni wordt ze 114, althans daar gaat men vanuit.
Afgelopen zaterdag stierf de oudste vrouw van de wereld, een Colombiaanse van 114 jaar. Hendrikje is nu de oudste vrouwelijke aardling. Het is ruim 40 jaar geleden dat de vorige Nederlander zich Oudste van de Wereld mocht noemen.
Vorige jaar, toen ze als oudste Nederlandse tijdens haar 113e verjaardag werd geïnterviewd voor het journaal, verklapte ze haar geheim: "Gewoon blijven doorademen".
Omkat
maandag, 31 mei 2004 om 14:36 uur
Zo, da's dat!
Wat vind u ervan??

(en zo zijn er nog veel meer die omgekat zijn)
God & The Election
zondag, 30 mei 2004 om 14:54 uur
Vanavond in Netwerk: God speelt bij de Amerikaanse verkiezingen in november dit jaar een hoofdrol. George W. Bush, zelf een 'born again' christen, weet zich verzekerd van de steun van 70 miljoen evangelische christenen. In Netwerk praten familievrienden, adviseurs en politieke analisten over de gevolgen van de religieuze drijfveren van een president die zich als door god gezonden beschouwt.

Persoonlijk vraag ik me af hoe een president die op oorlogspad gaat en in het proces vele Amerikaanse mannen en vrouwen de dood in jaagt, die krijgsgevangen laat martelen en vernederen zich een christen durft te noemen.
Moenenstraat
zondag, 30 mei 2004 om 09:15 uur
Een blik op Nijmegen's nieuwste winkelstraat, die de verbinding vormt tussen de Marikenstraat en de Ziekerstraat.

(Schaamteloos gejat van de website van de Gemeente Nijmegen)
Morgen, 31 mei, wordt de Moenenstraat officieel geopend en daar is een feestweek aan gekoppeld.
Dat vind ik vreemd, aangezien de gemeente moet bezuinigen... ??
Apotheek
11:38 uur
Na het bezoekje aan de huisartsenpost, moest ik natuurlijk naar een apotheek. De weekenddiensten in Nijmegen liggen bij 1 apotheek voor de hele stad, en uiteraard was degene die dit weekend dienst heeft aan de andere kant van het kanaal, in Dukenburg - de Meyhorst op precies te zijn. Te ver om te fietsen (zeker nu!) dusch met de fiets naar het station, daar de bus genomen (ik had mazzel dat er eentje in de buurt komt op zaterdag). We waren er snel klaar maar al met al ben ik vanmorgen toch ruim 2 uur kwijt geweest met het dokterbezoek en het halen van mijn medicijnen.
Ik vroeg nog aan de arts van de post, waarom ze geen huisapotheek hadden. "Dat kan alleen als de apothekers het ermee eens zijn", antwoordde ze. Als ik het goed begrijp laten apothekers (zieke) mensen liever de halve stad doorkruisen in plaats van op één centrale plek, nl. de huisartsenpost, een weekend/avond-apotheek in te richten.
Medelevend zijn ze, hoor, die apothekers!

[lees verder]
Onderhoud
zaterdag, 29 mei 2004 om 08:27 uur
Ja, hoor! Mijn blaasontsteking is weer in volle hevigheid teruggekomen! Ik zal mijn persoonlijk onderhoud toch iets beter onder de loep moeten gaan nemen.
En dusch spring ik deze zaterdagochtend al vroeg op de fiets - met kind op sleeptouw, want Lief is naar Delft - en ga ik naar de huisartsenpost in Nijmegen. Het is mijn eerste kennismaking met de Nijmeegse huisartsenpost, volgens mij.
En nu maar hopen dat de volgende kuur wel afdoende werkt.
Pivot once again
vrijdag, 28 mei 2004 om 13:12 uur
Ik ben weer overnieuw begonnen en het lijkt dat het een beetje gaat lukken.
Ik heb een inlogscherm, ik heb toegang tot vanalles, maar helaas lijkt het pad naar mijn indexpagina niet goed, want ik zie de gewijzigde index niet...

Iemand een idee?
Origineel
vrijdag, 28 mei 2004 om 09:31 uur
Soms kom je echt originele winkelnamen tegen. Zo zit er in Nijmegen een winkel genaamd "bofkont".
Wat zouden ze daar verkopen? Heeft u een idee? (Nijmegenaren, u doet natuurlijk, uit pure sportiviteit, niet mee!)
En kent u ook van zulke originele winkelnamen? Laat het horen!
Rechtspraak
12:44 uur
Soms snap ik werkelijk niets van de Nederlandse rechtspraak.
Zoals de zaak van de frauderende Aegon-directeur. Maar liefst 18 miljoen heeft de financieel directeur verduisterd en daarvoor hoef-t-ie maar vier jaar brommen. Vier jaar! Ik vraag me af of dat zin heeft: deze man heeft niet alleen het vertrouwen van zijn werkgever geschonden: ook dan van vele verzekerden en klanten van de banken. De zaak wordt de 'grootste fraudezaak in de Nederlandse geschiedenis' genoemd. En dat kost de man dan vier jaar van zijn leven.

Ik vind het godsgeklaagd: witteboorden criminelen kunnen nog steeds spelen zoveel ze willen, als ze worden gepakt hoeven ze alleen maar een poosje binnen te blijven en worden vervolgens weer losgelaten. Snap u het?
[lees verder]
Sportdag
08:18 uur
Vandaag is het sportdag bij T. op school, en ik ga helpen.
Wat er precies van me verlangt wordt, weet ik nog niet. Dat hoor ik wel als ik er ben. Het is prachtig weer voor alle buitenspelletjes en zowel T. als ik hebben er veel zin in. U zult het dus vanmorgen weer zonder mij moeten doen.

Tot vanmiddag!

[update 12.44 uur] Moede ende voldaen keerde ik huiswaarts. Het was geweldig om al die kids zo enorm hun best te zien doen! Samen met de andere school van De Waarden was er een competitie: de Roelant Berk en Beukschool (RBB-school) heeft de wisselbeker gewonnen en de PI-school heeft de sportiviteitsprijs gewonnen.
Nu mag ik nog even bijkomen, want over anderhalf uur mag ik mijn monstertje alweer ophalen!
[lees verder]
Guestbook
07:51 uur
De laatste tijd vinden er steeds vaker zgn. ghost entries in mijn guestbook.
Mijn guestboek ben ik begonnen in 1997 toen ik mijn eigen domein kreeg en sindsdien heb ik er niet veel maar toch een leuk aantal entries in verzameld. Heel lang ging het goed en kreeg ik louter leuke en spontane reacties. In 2002 ben ik overgestapt op een guestbook van Bravenet.com en dat bevalt me prima.
De laatste tijd, echter, wordt mijn guestbook gespamd. Daar ben ik nóg minder blij mee dan met het spammen van mijn mailbox: wat daar binnenkomt zie ik tenminste alleen maar zelf. Laatst was er eentje bij T. in zijn gastenboek geplaatst met plaatjes waar ik rode kaken van krijg (en geloof me, dat gebeurt niet gauw meer). De aard en toon van de entries worden steeds grover en agressiever. Dus bij elke nieuwe melding houd ik mijn hart vast: vanmorgen waren het er zelfs drie. Onschuldig, maar vervelend genoeg.

Waar komt die drang toch vandaan om iets aan een ander te willen opdringen?

[lees verder]
Goedenavond
woensdag, 26 mei 2004 om 19:34 uur
Lief is onderweg naar de videotheek. We vinden dat we goed ons best hebben gedaan vandaag - de kids hebben vreselijk veel lol gehad en vonden het leuk, waren druk zoals kindjes als T. nu eenmaal druk kunnen zijn. We zijn moe en duiken straks lekker ons bed in met de video van The Lord of the Rings - The Return of the King.

Tot morgen
Voorspelbaar
woensdag, 26 mei 2004 om 09:53 uur
'k Doe d'r gewoon nog eentje:
What T.V.-show compares to your life?
Charmed

What T.V.-show compares to your life?
Karakter
woensdag, 26 mei 2004 om 09:43 uur
Ik mag het dan druk hebben: tijd voor een kwisje weet ik altijd nog wel te maken:
HASH(0x8b333b4)
Earth is your chinese symbol!


Welk Chinees symbool ben jij?
via
Zoveel te doen
woensdag, 26 mei 2004 om 09:06 uur
Soms kruipt ineens Erik Mesie in mijn hoofd, die begint dan te zingen dattie zoveel te doen heeft. Meestal doet-ie dat op een dag waarvan ik denk: "Ow, my god". (vertaling: gatverdamme: ik heb teveel te doen vandaag).
Gisteren was ik zo brak als wat door de bijverschijnselen van mijn anti-biotica, vandaag voel ik me gelukkig een stuk beter. En dat is maa goed ook, want we hebben om 11.00 een gesprek om T.'s school en daarna, om half 1, gaan we met 6 jongens T.'s verjaardagsfeestje vieren. Een speurtocht in het fietsmuseum moest het worden. Na het feestje komt één van de knapen mee naar huis, want zijn pa komt hem om 6 uur bij ons ophalen. Zo krijgt T. eindelijk eens een vriendje die thuis komt spelen; als dat nu bevalt mag 't joch van mij vaker op woensdagmiddag komen.

[update 18.23 uur] Het was erg leuk; het was erg gezellig... maar nu is moeders moe...
MAVO-klantje
dinsdag, 25 mei 2004 om 11:45 uur
'Het zijn voor het overgrote deel niet-geëngageerde mensen, die ik ken van de mavo'
PvdA-ster Edith Mastenbroeks visie op het intellectueel vermogen van mensen die alleen "maar mavo" hebben. (Volkskrant 22-05-04)

Ik ben ook zo'n MAVO-klantje. En geëngageerd ben ik vanaf mijn MAVO-tijd. Dit soort intellectuele discriminatie is uit den boze! Daar mogen we niet aan toe geven! Sommigen mensen leggen nu eenmaal een iets langere weg af, dan anderen. Sommigen leggen zelfs een hele korte weg af en gaan vroeg werken. Ieder zijn meug. Ieder zijn keuzes (persoonlijk ben ik ervoor zolang mogelijk in de schoolbanken te blijven zitten: werken doe je tenslotte nog lang genoeg) en ieder zijn mogelijkheden moeten worden gerespecteerd!
Intellectuele truthola!!
Pivot -2-
dinsdag, 25 mei 2004 om 11:04 uur
Ik ben al een stukje verder.
In tegenstelling tot wat in de helpfiles staat, moeten de documenten niet in de gewone www-directory komen te staan, maar in mijn www-cgi directory: Nu zie ik de phpinfo prachtig verschijnen...

Als ik vervolgens de rest in dezelfde dir zet, zie ik het inlogscherm (hoera!), maar inloggen en gebruikers aanmaken lukt niet! Waarom kan zoiets nu nooit gewoon van een leien dakje gaan bij mij?? Ik haat dit soort stress, vooral omdat het onnodig schijnt te zijn (ieder vraagt zich af waarom ik moeilijk doe, ik doe niet moeilijk: ik doe precies wat er staat!!!).
Ik ga maar eens hulp zoeken....

Nou, er zit schot in... ik kan nu users aanmaken. Maar blijft het probleem dat nu de hele handel in mijn cgi-bin staat: daar wil ik het echter liever niet hebben: ideetje, anyone??
Belachelijk
maandag, 24 mei 2004 om 15:47 uur
Adverteerders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 16 miljoen euro gespendeerd aan reclame op Nederlandse internetsites. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2003., aldus Nu.nl.

Schandalig vind ik het dat zulke bedragen maar gewoon over de balk worden gegooid.
Wie trekt zich ook maar iets aan van reclame op een website? Klikt niet iedereen gelijk de pop-ups weg, of -beter nog- gebruikt een pop-up killer? Het is al erg genoeg dat je met geen tv meer kunt kijken met goed fatsoen (kwartiertje film, 5 minuten reclame - afgelopen zaterdag gemeten tijden West Wing!!), maar nu wordt er ook nog miljoenen euro op internet verspild.
Ik weet nog wel een paar goeie doelen die heel erg blij zouden zijn met dat geld, bijvoorbeeld.
Pivot
maandag, 24 mei 2004 om 07:50 uur
"Voor Pivot heb je geen database nodig, hoor, die draait gewoon op PHP bij XS4all, daar heb ik ervaring mee."
Kijk, dat is nou informatie waar ik iets aan heb. Ik ga derhalve een poging ondernemen om het hele omkat-gebeuren een niveautje hoger te tillen: niet alleen de buitenkant veranderen, maar ook de 'binnenkant'. Ik word onderhand een beetje moe van GreyMatter.
En nu maar afwachten of het inderdaad zo'n makkie is als M. beweert want het is sneller 1 juni dan je zou denken... (ja precies: nog een week)
Bah!
maandag, 24 mei 2004 om 05:55 uur
Ik voelde het gisteren al aankomen, en na een nacht van slecht slapen en op-en-neer hollen naar de wc weet ik het zeker: ik heb blaasontsteking opgelopen.
Maar hoe? Wanneer? Ik heb werkelijk geen idee. Vervelend is dat T. vandaag trakteert op school en dat Lief naar A'dam moet voor zijn werk: ik moet er dus wel uit en kan pas in de loop van de ochtend de huisarts bellen: duimen jullie mee dat ik niet tot morgen hoef te wachten voor ik mijn anti-biotica kan krijgen? (ai, oei, dit is niet fijhijn!!)

[update 11.06 uur] Ik kon gelijk om 9 uur komen en mijn huisarts bevestigde mijn vermoedens: blaasontsteking. Antibiotica gekregen en nu maar hopen dat het met drie dagen weg is... ik mag woensdag niet ziek zijn!!
YES! YES! YES!
zondag, 23 mei 2004 om 09:20 uur
Michael Moore wint Gouden Palm met anti-Bush film
De documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore heeft de Gouden Palm gewonnen op het filmfestival van Cannes. De omstreden documentaire van regisseur Moore is bijzonder kritisch over het beleid van de Amerikaanse president Bush. Het is de eerste documentaire die een Gouden Palm wint, sinds The Silent World van Jacques Couseau de prestigieuze prijs in 1956 won. "Wat doen jullie nu? Ik ben volkomen overdonderd hierdoor.", zei Moore nadat hij de prijs in ontvangst had mogen nemen. De jury, onder leiding van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino, kende de Amerikaanse filmmaker en schrijver Michael Moore de prijs toe.


[foto]

[Zie ook: Nieuwe film Michael Moore vol schokkende beelden| Michael speech op de website van Cannes Filmfestival]


Met zo'n prijs op zak, zullen de Amerikanen ook wel nieuwsgierig gaan worden, vermoed ik. Het is nu een kwestie van tijd tot de film ook gewoon in de Amerikaanse bioscopen draait... let op mijn woorden!
jeetje...
zaterdag, 22 mei 2004 om 22:58 uur
alweer een dag voorbij.
Nu snel naar bed: "West Wing" kijken...
drukdrukdruk
zaterdag, 22 mei 2004 om 09:11 uur
Met: taart regelen; traktatie maken; poetsen, poetsen en nog es poetsen; boodschappen doen; en nog veel meer maar dat ben ik nu alweer kwijt...
Zeven
vrijdag, 21 mei 2004 om 08:31 uur
Zeven jaar geleden lag ik in de kinderverkoever van het AMC, de ruggenprik was net toegediend. Een legertje jassen om mijn bed, een gynaecoloog die continu grappen vertelde. Een Lief die gek werd van het wachten: het duurde nog ruim 10 uur voor de opgewekte weeŽn deden waarvoor ze dienden. Maar het was het wachten waard. Die dag werd ik moeder en hij vader; die dag werd hij geboren: Thomas Emrys, vandaag is hij jarig (en dat zullen we weten ook!)

Zeven!

:-)
Noest arbeid
donderdag, 20 mei 2004 om 22:00 uur
Dead or Alive
donderdag, 20 mei 2004 om 18:23 uur

Congratulations, you're ALIVE! Ain't life grand?

(pfew! that was close....)
via
Niet-rook-strand
donderdag, 20 mei 2004 om 18:14 uur
Op het populaire Manly Beach in AustraliŽ mag niet meer worden gerookt. De gemeenteraad van Manly bij Sydney heeft dat maandagavond besloten. Eerder al besloot de Amerikaanse stad Los Angeles het roken op de stranden te verbieden. Volgens burgemeester Macdonald van Manly zijn het milieu en de volksgezondheid van de strandgasten bij het verbod gebaat. Men wil laten zien dat roken niet meer de norm is. (Bron: ANP)

Tjongejonge, zouden het soms CDA-ers zijn die daar de dienst uitmaken? Wat een betutteling, zeg!
ADSL nog sneller
donderdag, 20 mei 2004 om 18:03 uur
"KPN verhoogt opnieuw de snelheid van zijn diverse adsl-abonnementen. Ditmaal gaat het evenwel om een relatief kleine verhoging.", zo meldt WebWereld: KPN verhoogt zowel de download- als uploadsnelheid van zijn abonnementen. ADSL Go, het lichtste abonnement, profiteert procentueel gezien het minst van de verhoging. De downloadsnelheid van dit abonnement wordt met 8 procent verhoogd tot 416 Kbps. De uploadsnelheid wordt verhoogd van 128 Kbps tot 160 Kbps. De andere abonnementen gaan er wat betreft downloadsnelheid een goede 9 procent in snelheid op vooruit. KPN zal 24 mei starten met de nieuwe snelheidsverhoging."

Nou, da's toch altijd weer mooi meegenomen!
Bush vs. Greenpeace - not guilty!
donderdag, 20 mei 2004 om 08:50 uur
Gistermiddag om half vier (plaatselijke tijd) heeft de rechter in Miami Greenpeace vrijgesproken van alle opgelegde aanklachten. De zaak van de aanklager werd van tafel geveegd nog voordat de Greenpeace advocaat het woord hoefde te nemen.
18.311 mensen, waaronder ik, hebben de afgelopen weken een protest-kaartje naar Bush en Ashcroft gestuurd. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse regering te zien kreeg hoe groot Greenpeace eigenlijk is. De rechter vond het wetje uit 1872 dat men probeerde te gebruiken om Greenpeace te bestraffen 'belachelijk' en noemde het een "onprofessionele manier om een actiegroep dwars te liggen". Die kunnen Bush en Ashcroft ook in hun achterste stoppen.
Deze zaak is gewonnen, dat geeft hoop voor de volgende: de rechtzaak tegen Exxon Mobil (Esso), de grootste producent van gassen die het broeikaseffect oproepen. Een aantal actievoerders, verkleed in tijger-pakken, die daar de nadruk op legden worden nu door Exxon voor de rechter gedaagd... Laten we hopen dat die rechter net zo nuchter is als die gisteren Bush het bos in stuurde.

en dan dit nog... ;-)
Mary Dresselhuys overleden
woensdag, 19 mei 2004 om 15:50 uur
De grootmoeder van het Nederlands toneel is hedenochtend in haar slaap overleden. Ondanks haar hoge leeftijd bleef ze tot het eind spelen. Dresselhuys werd 97 jaar.
Achter de rug van haar ouders om deed ze toelatingsexamen voor de toneelschool, waar ze werd aangenomen. In 1929, amper van de toneelschool, kreeg ze haar eerste rol en werkte daarna bij vele toneel-,cabaret- en theatergroepen en later ook in vrije producties. De actrice is meermalen onderscheiden met toneelprijzen. Onlangs is ze nog genomineerd voor de verkiezing van Grootste Nederlander aller tijden.
He, pssst!
woensdag, 19 mei 2004 om 13:09 uur
T. is alweer de hele week SuperTopper!!
Is het niet geweldig??
Omkatdag
woensdag, 19 mei 2004 om 09:52 uur
Na het initiatief van Saskia heeft about:blank het stokje opgepakt en een speciale omkatdagpagina geopend. Hierop kun je zien welke weblogs op 1 juni van uiterlijk zullen veranderen. Ook meedoen? Meld je aan!
Wat is het nou?
woensdag, 19 mei 2004 om 08:45 uur
Er is weer een nieuw stukje winkelstraat geopend in Nijmegen: de Moenenstraat. Of heet het nou de Verlengde Marikenstraat?
Verwarring alom, want: de website www.moenenstraat.nl verwijst gelijk door naar de Marikenstraat, waar je dus terecht komt terwijl je dat helemaal niet wilt.
Op de website van de gemeente wordt echter verwezen naar de Verlengde Marikenstraat. Het wordt allemaal nog vreemder als je weet dat er op een van de hoeken van de nieuwe straat een bord staat dat vermeld dat de Moenenstraat vanaf heden is geopend.
Snapt u het nog??

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Moenenstraat. Mariken zou immers nooit een grote naam hebben gekregen als Moenen haar niet had verleid. Moenen en Mariken, ze horen bij elkaar net zoals de Waal bij Nijmegen hoort.
blogger@xs4all
dinsdag, 18 mei 2004 om 21:46 uur
http://blogger.xs4all.nl/:
Dit is de experimentele weblog dienst van XS4ALL. Omdat het een test betreft kunnen we niet garanderen dat deze dienst altijd beschikbaar zal blijven of altijd gratis zal blijven.
De regels voor de inhoud van je weblog zijn hetzelfde als de regels voor de inhoud van je XS4ALL homepage.


Een van de nieuwe xs4all-bloggers is: Karin Spaink.


Nieuwe spamwet
dinsdag, 18 mei 2004 om 14:27 uur
Woensdag 19 mei treedt de nieuwe Telecomminicatiewet in werking, waarin ook het versturen van spam in Nederland aan banden wordt gelegd. De voornaamste winst is dat verzenders voortaan moeten kunnen bewijzen dat de ontvangers zich daadwerkelijk hebben aangemeld voor commerciŽle, charitatieve of ideŽle berichten, zo meldt Stichting Spamvrij.nl
Ook het vervalsen of verhullen van de afzender van spamberichten is voortaan verboden.
Stichting Spamvrij.nl meldt echter dat de nieuwe Nederlandse anti-spamwet niet volmaakt is en dringt aan op een wijziging van de wet: "De enige manier om serieus iets aan de spamproblematiek te doen, is alle ontvangers te vrijwaren van ongewenste bulk e-mail. Bedrijfsadressen mogen nog onverminderd bespamd worden."
"De overheid zag ten eerste niet in dat het buitengewoon moeilijk is om een onderscheid te maken tussen bedrijfs- en consumentenadressen, en meende ten tweede (abusievelijk) dat bedrijven wťl graag spam ontvangen." [Lees het hele artikel bij Nu.nl]

Het zal mij benieuwen of de hoeveelheid spam per dag in mijn mailbox (+ 200) zal verminderen... ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in: de meeste spam komt uit de US of A.
Crimineel
dinsdag, 18 mei 2004 om 10:27 uur
Nijmegen wordt echt een criminele stad. Je kunt niet eens meer even 5 minuten je boodschappen in je fietstassen laten zitten. Ik liep even de HEMA binnen, nog geen 5 minuten, en bij terugkomst zijn mijn tassen simpelweg leeggeroofd.
Ik word daar zo chagrijnig van!!
9/11 Fahrenheit
dinsdag, 18 mei 2004 om 08:05 uur
Citaat van Michael Moore's website:
Here's the latest. This morning, a columnist for the Wall Street Journal - who has not seen the film - has decided, instead, to review a "synopsis" of the film. That's right, a "synopsis" from a fax of an early version of a press release someone gave him from the studio. Based on this, he accuses the film of being inaccurate. But guess what? Everything he says about the film in his column is completely false. I mean, seriously, NOTHING of what he describes is in the film! ...
Op Michael Moore's website staat de hele brief.

Erg indrukwekkend zijn de brieven van Amerikaanse soldaten in Irak aan Moore hebben gestuurd.

[Fahrenheit 91 - trailer binnenkort te zien via deze URL]
Verjaardagstress
dinsdag, 18 mei 2004 om 07:44 uur
Vandaag wordt een vreselijke doedag: ik heb zoveel te doen dat ik bij voorbaat de bomen al niet meer zie staan! Het eerste wat geregeld moet worden (en waar vooralsnog al mijn aandacht naar uit gaat) is T.'s verjaardagsfeestje. Hij weet precies wat hij wil en het ziet ernaar uit dat het ook nog gaat lukken, ook! Als Moeders maar aan het bellen slaat, dan komt het allemaal wel goed.
De oma's en opa moeten nog worden uitgenodigd, een zekere tante met twee neven moeten ook nog worden gevraagd. Er moeten nog cakejes door T. zelf worden gebakken om te trakteren.

Nog drie nachtjes slapen... en dan is er bijna een week lang feestmomenten...
Nieuwe zoekmachine
maandag, 17 mei 2004 om 11:42 uur
Quote Media lanceert vandaag een nieuwe zoekmachine: zoeken.nl. Het is een goeie: ik sta er in ;-)
Blunder van Donner
maandag, 17 mei 2004 om 08:30 uur
Twee mensen op één cel, da's lekker goedkoop, dacht Donner. Ja, zo is het wel erg goedkoop!! (whoehahahah!)
Overwinning op Bush' regering!
maandag, 17 mei 2004 om 08:27 uur
Lesbische en homoseksuele stellen hebben zich zondagavond laat in lange rijen voor gemeentehuizen in de staat Massachusetts opgesteld om zich maandag in de echt te laten verbinden. [...] Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigerde vrijdag en omstreden initiatief in Massachusetts tegen te houden dat de weg vrijmaakt voor het eerste wettelijke homohuwelijk in de Verenigde Staten. Het besluit van Amerika's hoogste rechtsinstantie om zich niet met de zaak te bemoeien maakt het voor de noordoostelijke staat mogelijk om homoseksuele mannen en vrouwen met elkaar te laten trouwen. Het is een van 's lands meest controversiŽle juridische hervormingen in jaren. [Lees het hele artikel bij Nu.nl]

Niet zo lang geleden speelde ongeveer hetzelfde in San Fransisco, maar dat ligt in een staat dat zo'n beetje het Nederland van Amerika is.
Eindelijk gerechtigheid. Wordt 't daar misschien ooit nog wel eens echt 'the land of the free'...
Mogge
maandag, 17 mei 2004 om 07:40 uur
Grooooooooooote Gaaaaaaaaap!
Om half vier kruipt er ineens een klein mannetje naast me, die we nu met geen mogelijkheid wakker kunnen krijgen. Maar hij zal wel moeten, hij moet naar school! Ik ga 'em maar verleiden met "gel" en "kuif", misschien wordt hij daar wakker van. Wat u natuurlijk nog niet weet, is dat ik Thomas afgelopen vrijdag heb ontdaan van zijn enorme bos krullen, zodat hij er weer uitziet alsof hij ineens 3 jaar ouder is...

Nog vier nachtjes slapen en dan is het feest...
Oja!
22:04 uur
Er was een zeepkistenrace vandaag. Zeepkistenrace zorgt voor verkeerschaos
De Red Bull Zeepkistenrace in het centrum van Nijmegen heeft zondag tot onverwacht grote drukte en een verkeerschaos geleid. Een politiewoordvoerder meldde dat de snelwegen richting Nijmegen helemaal vol stonden.
Alle parkeerplaatsen in de stad waren bezet. Volgens de organisatie kwamen 80.000 bezoekers op het evenement af. De stad was daardoor urenlang onbereikbaar.
Volgens de politie leidde de drukte niet tot problemen en was de sfeer goed. Het is de tweede keer dat sponsor Red Bull de zeepkistenrace houdt. De eerste editie van het spektakel vond twee jaar geleden in Bloemendaal plaats. Zondag deden 125 teams mee.
Het team 'Hou me tegen' uit Rosmalen won de race. De winnende kist in de vorm van een frikadel, had de beste combinatie van snelheid en creativiteit, oordeelde de organisatie. Het team mag een weekendje naar de Formule 1 en heeft daar een ontmoeting met coureur Christian Klien.
[lees verder]
Rumsfeld zit hartstikke fout!
15:10 uur
Rumsfeld keurde verhoorplan Irak goed'
De Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld heeft het verhoorplan voor Irak goedgekeurd dat uiteindelijk tot de recentelijk onthulde excessen leidde. Dit meldt het tijdschrift The New Yorker zaterdag.
Volgens de publicatie gaat het om een streng geheim ,,speciaal toegangsprogramma'' (SAP), dat toegang tot informatie moest bewerkstelligen inzake terreur en de Iraakse opstand. Het programma, dat het doden, gevangennemen en ondervragen van zogeheten ,,waardevolle doelen in de strijd tegen het terrorisme'' toestaat, werd eerst in Afghanistan en vervolgens ook in toenemende mate in Irak toegepast.
Rumsfeld zou zich niet over de details hebben gebogen, maar een basisregel zou, volgens een bron bij de geheime dienst, zijn geweest: ,,Pak op wie je moet hebben - doe wat je wil!'' 'Anonieme speculaties'
SAP voorziet in fysieke dwang en seksuele vernedering van Iraakse gevangenen. Volgens bronnen bij de geheime diensten, waar The New Yorker zich op beroept, was er binnen de geheime diensten zelf verzet tegen het gebruik van de voor Afghanistan ontwikkelde methodes in Irak. De voor topterroristen ontwikkelde methodes zouden immers nu worden toegepast op ,,taxichauffeurs en van de straat geplukte mensen''.
Het Pentagon noemt het stuk van The New Yorker, geschreven door de bekroonde journalist Seymour Hersh die de Amerikaanse massaslachting in het Vietnamese My Lai onthulde, ,,bizar, samenzweerderig en gevuld met anonieme speculaties''. Het ministerie van Defensie ontkent ten zeerste dat Rumsfeld of een andere Pentagon-functionaris het verhoorprogramma heeft goedgekeurd. [Bron: ANP, 16-05-04]
[lees verder]
Charly Compagnie neemt afscheid
zondag, 16 mei 2004 om 08:09 uur
Sgt.1 Steensma, David, een verslag van de dagen na het overlijden van hun collega. Ik had er wel 'n zakdoek bij nodig...
Moe's moe
zaterdag, 15 mei 2004 om 21:04 uur
Nederlandse militairen beschieten huis aanhangers Al-Sadr
Nederlandse militairen zijn zaterdag rond het middaguur in As-Samawah in het zuiden van Irak betrokken geweest bij een schotenwisseling met aanhangers van de radicale geestelijke Muqtada al-Sadr. Dat bevestigde een woordvoerster van het Ministerie van Defensie. Voorzover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.
[Lees het hele artikel bij Nu.nl

Ik kan je vertellen: het is vreselijk vermoeiend om je "geen zorgen" te maken... en het is nog vergeefse moeite ook. Ik ben kapot! Ik ga tv liggen kijken op bed!
Brand in het Catshuis
zaterdag, 15 mei 2004 om 16:49 uur
In de ambtswoning van premier Balkenende in Den Haag, het Catshuis, is zaterdagochtend brand uitgebroken. Daarbij is een 49-jarige man uit Gorinchem om het leven gekomen. [...] Het pand, dat werd gebouwd in 1652, is onlangs voor 16 miljoen euro gerenoveerd. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er nog verbouwingswerkzaamheden bezig. Lees het hele artikel bij nu.nl
Yo!
zaterdag, 15 mei 2004 om 15:59 uur
De omkat gaat weer als een speer! Als ik in dit tempo doorga kan ik morgen al een nieuwe layout hebben. Maar dat is voor de muziek uitlopen en dat doen we niet, hier in huize Missgien.
Maar de kriebel werkt zeer motiverend en ik heb een inspiratie opgedaan uit het Heksencafé-thema van vanavond! Fantastisch gewoon. Wilt u een tipje van den sluierd?
NEE/JA
zaterdag, 15 mei 2004 om 10:44 uur
Het staat duidelijk op mijn voordeur en over het algemeen werkt het prima: ik wil geen reclame!
Vanmorgen lag er een foldertje in de bus:
"Speciale Bijeenkomst: Is New Age te rijmen met de Bijbel?"

Nee hè? Nu weet vrijwel iedereen mijn sticker te respecteren (alleen de SP blijft me spammen via mijn brievenbus) maar deze club doet dat niet. Waarom niet? Vanwege de heksen op mijn deurpost en voor het raam? Vanwege de bezem naast de voordeur? Voor degenen die de tekenen kunnen lezen, is het overduidelijk dat ik geen christen ben!
Reclame voor God? Ik vraag me af wat Zij daarvan vindt...
Blogroll (2)
zaterdag, 15 mei 2004 om 09:57 uur
Weird, heel weird. Maar hij doet 't weer! Dus heb ik 'em er weer tussen gefröbbeld :-)
Omkat
vrijdag, 14 mei 2004 om 15:42 uur
Het is allemaal haar schuld. Zij begint over de omkatdag op 1 juni. Niet meer officieel van weblogger ofzo, maar gewoon vanwege de traditie.
En nu kriebelt het, het kriebelt vreselijk! Afgelopen week heb ik al een beetje aan dit design zitten sleutelen, maar het blijft kriebelen.
En dus ben ik begonnen, voorzichtig, om iets van een omkat te doen. Echter, ik ben zwaar in dubio: wil ik wel afscheid nemen van mijn maantje? Hij is wel errug leuk!
Voorlopig begin ik gewoon en dan zie ik wel of ik ermee doorga of niet. U zult moeten wachten tot 1 juni... dan weet ik het zelf waarschijnlijk ook pas... ;-)

En dan nog even dit:
Blogroll
vrijdag, 14 mei 2004 om 07:58 uur
Mijn blogroll doet raar, ik krijg ze niet meer te zien, mag niet pingen ["the connection was refused while attempting to contact www.blogrolling. com"], en kan niet eens de hoofdpagina oproepen. Gisteren dacht ik dat het met de beroerde verbinding te maken had, waar ik mee te kampen had. Maar vanmorgen doet-ie 't nog steeds niet. Hoe is dat met u? Heeft u ook problemen met Blogroll of ben ik soms stout geweest?

Update 3 kwartier later: In MSIE doet-ie het wel, en dat is natuurlijk helemaal maf. Met mijn Mozilla wordt ik geweigerd, met MSIE doet-ie precies wat ik wil. Maar ik wil geen MSIE, ik vind dat een rotprogramma. Ik houd van Netscape/Mozilla, dat gebruikte in 9 jaar geleden al toen ik voor het eerst stappen zette op het internet... Iemand enig idee?
"Tell Bush and Ashcroft to Prosecute Illegal Loggers, Not Greenpeace"
donderdag, 13 mei 2004 om 22:45 uur
Zojuist ontving ik een e-mail van Greenpeace:
As a supporter of Greenpeace, you're going on trial on Monday for protecting the rainforest in the Amazon.
For the first time ever, the US government has decided to prosecute an entire organisation for exercising its right to free speech through non-violent protest.


De rechtzaak begint op 17 maart (a.s. maandag) en is het gevolg van een protest tegen alle illegale zendingen mahonie, voor de haven van Miami, Florida twee jaar geleden. De landsadvocaat heeft Greenpeace aangeklaagd vanwege een obscure 19e eeuwse wet, oorspronkelijk aangenomen om hoeren te verhinderen aan boord van een schip te gaan. Een meer passende wet kon hij kennelijk niet vinden. Als Greenpeace schuldig wordt bevonden, betekent dat dat ze gebrandmerkt is als een criminele organisatie.
Ik hoop dat u het met mij eens bent dat dit van de gekke is. Als je wilt kun je een petitie ondertekenen waarmee je je steun aan Greenpeace toont. Kleine moeite, toch?
Laptop revival
17:42 uur
Ongeveer een jaar geleden wilde hij niet meer, mijn oude laptop. Grote paniek: al mijn bestanden op dat ding waren onbereikbaar geworden en backups? Ben je gek! Een paar weken geleden kwam ik 'em ineens weer tegen, het gewraakte ding. Ik deed de klep open en klikte het knopje 'aan' aan. Zowaar: hij deed 't weer! Vandaag kwam ik er eindelijk aan toe om eens te kijken wat er nu eigenlijk allemaal op stond. Een waar feest van herkenning! Oude foto's, mp3's, allerlei bestanden waarvan ik het bestaan volledig was vergeten. Het is leuk om op zo'n ding rond te struinen. Het heeft ook iets gluurderigs, want het lijkt net of je een ander z'n computer aan het bekijken bent. Op het moment is hij een aantal MP3's aan het uploaden naar een hoekje op het net, waar ik het straks weer vandaan haal met mijn 'dagelijkse' laptop.
Maar ik ben in dubio: het oudje loopt nl. op Windows 98 en dat vind ik veel fijner dan de XP waar mijn huidige op draait. XP sucks big time, als je het mij vraagt: zo traaaaaaaaaag, vreselijk! Dus stelt Lief voor om mijn huidige bestanden over te zetten naar het oudje, de huidige schoon te maken en Win98 erop te installeren. Erg lief allemaal, maar dat houdt natuurlijk ook weer het her-installeren van allerlei programma's in. Zoeken naar paswoorden, frustratie omdat alles niet gaat zoals je wilt. Nee, daar heb ik nu even geen hoofd voor.
Maar het grasduinen is leuk en daar ben ik wel even zoet mee geweest.
[lees verder]
Onbereikbaar
donderdag, 13 mei 2004 om 17:39 uur
Helaas was deze website de hele dag niet of nauwelijks bereikbaar. Een grote, of althans lange, storing bij XS4ALL is daar de oorzaak van geweest. Ben blij dat "ik" weer bereikbaar ben, en dat U het weer heeft weten te vinden.
Weblog wordt verfilmd
donderdag, 13 mei 2004 om 08:55 uur
Het weblog Where is Raed ? (aka Dear Raed) wordt verfilmd. Filmmaatschappij Intermedia is op zoek naar een scenarioschrijver die het weblog moet gaan bewerken, zo berichtte de BBC woensdag. De weblogger hield een online dagboek bij over het dagelijks leven in Bagdad, tijdens en na de Amerikaanse invasie in Irak. De weblogger noemde zichzelf Salam Pax, resp. Arabisch en Latijn voor 'vrede'. Het weblog is al uitgebracht in boekvorm onder de titel "The Baghdad Blog".
Crisis? Crisis? Mooi!
08:43 uur
Bij Nu.nl lees ik dat Verhagen en Van Aartsen de houding van D66 bekritiseren t.a.v. de verlenging van het verblijf van de Nederlandse militairen in Irak. D66 heeft nl., bij monde van Boris Dittrich, laten weten alleen verder te willen gaan indien de VS macht overdraagt aan de VN. En aangezien het er niet naar uitziet dat de VS die vette kluif die ze vast hebben willen loslaten, zou D66 wel een moeilijk kunnen gaan doen.
Laten we hopen dat dit leidt tot een vette kabinetscrisis en een breuk: dan kunnen we nog net de foutenvan Balkende corrigeren voordat ze echt schade aanrichten...
Duim je mee?
[lees verder]
Stats
woensdag, 12 mei 2004 om 17:22 uur
Opmerkelijk hoevaak het Ministerie van Defensie tegenwoordig op mijn log komt kijken... zou ik onder surveillance staan? ;-)
Kaartje
woensdag, 12 mei 2004 om 15:16 uur
Het handschrift herkende ik meteen. Er zijn maar twee mensen in mijn wereld die een vrijwel onontcijferbaar handschrift hebben en die verschillen zodanig veel van elkaar dat ik gelijk wist van wie deze brief was. En waar het vandaan kwam.
"Hier is een hoop met oude stenen", staat er op de achterkant, en "Binnenkort gaan we even kijken naar Ur, of wat daarvan over is". Dat, en zijn naam, is het enige wat op de kaart staat geschreven. Kennelijk wist hij niet veel meer zinnigs te melden.
Het kan me niet schelen: het is het eerste teken van leven dat ik direct krijg van mijn broertje in Irak... :)
Het maakt me als een kind zo blij. Raar mens ben ik toch.
Hehe, eindelijk!
woensdag, 12 mei 2004 om 08:34 uur
Foto: Erik van ít Hullenaar
Van de kerncentrale in Dodewaard is straks niet veel meer over dan een grote schoenendoos. Alle bijgebouwen van de centrale die jarenlang felle protesten uitlokte, worden gesloopt; het reactorgebouw, dat volgens de centrale nog 1 procent straling bevat, wordt zo stevig ingepakt dat het veertig jaar lang hoogwater kan weerstaan. Als het gebouw Ďuitgestraaldí is wordt het gesloopt.

Dodewaard is dood! Leve het leven!!
Verandering
dinsdag, 11 mei 2004 om 08:54 uur
Ik had effe behoefte aan verandering. Klein, maar toch.
Hoe vind u het zo??
Dode in Irak
07:39 uur
Net wakker was ik, en ik zette de TV aan om het nieuws te horen. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat de dode militair in Irak waar Conny Mus het over had een Nederlander was. "Een Nederlandse militair is maandag omgekomen door een aanslag met handgranaten in de stad As Samawah in Zuid-Irak, waar de Nederlanders hun basis hebben. Een andere Nederlandse militair raakte gewond.", aldus het ANP. Ik haal opgelucht adem: As Samawah, daar zit broerlief niet! Ik ga er vanuit dat hij nog steeds veilig in Al Khidr zit. De opluchting is slechts van korte duur en maakt plaats voor een schuldgevoel: mijn broer kan dan wel veilig zijn, ergens in Nederland is een moeder die haar kind kwijt is, een echtgenote die haar man kwijt is en mogelijk kinderen die hun vader kwijt zijn.
Ik denk aan mijn broer's vrouw en kinderen en aan onze moeder en het huilen staat me nader dan het lachen: wat moeten die mensen, die echt iemand hebben verloren in deze gekte, voelen?

Wat doen we daar in godsnaam? Hoe kwamen wij bij deze gekte betrokken en belangrijker: hoelang gaan we ermee door? Hoeveel Nederlanders moeten er gewond raken of sterven voordat iemand eens opstaat en zegt: "Nu is het afgelopen! Wij hebben hier niets te zoeken!! Dit is niet ons conflict! Laat de Amerikanen hun eigen rotzooi opruimen!"
Wanneer? Wie?

[Uitgebreid artikel in De Gelderlander]
[Uitgebreid artikel bij Nu.nl, inclusief kaartje van de regio]
[lees verder]
Gevonden Voorwerp
maandag, 10 mei 2004 om 11:38 uur
Een voorbijganger heeft zondag onder het viaduct van de Wormerringdijk in Wormer (Noord-Holland) een zandhaai van anderhalve meter lengte aangetroffen. Het dier komt voor in de Noordzee. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog onbekend hoe de haai op de weg is terechtgekomen. [Bron: nu.nl]
Van die dingen
10:33 uur
Ieder heeft wel van die dingen die zhij moet doen en waar zhij een vreselijke hekel aan heeft. Zo moet ik regelmatig naar de trombosedienst. Het is voor mijn eigen "bestwil", maar naar mate de tijd verstrijkt krijg ik er een steeds groter hekel aan. Reeds 6 jaren hobbel ik zo gemiddeld 1 keer in de twee weken naar een prikpost, alwaar ik wordt ontdaan van een buisje bloed. Het stelt niets voor, maar iedere keer weer ga ik met grotere tegenzin.
Het lijkt zo zonde van je tijd: je bent nl. al gauw drie kwartier à een uur kwijt aan het hele gedoe en hoe vaak het niet voorkomt dat je onderweg een plensbui op je kop krijgt! Grmbl.
Ja, met de bus kan ook, maar die stopt op zo'n 7 minuten lopen van de prikpost: probeer dan maar eens droog van A naar B te komen.
Nee, er moet verandering in komen. Nu was met jaren geleden in het AMC bezig met een systeem waarbij je jezelf kunt prikken. Elke dag, zodat je precies weet hoeveel medicijnen je in moet nemen om je bloed op je juiste dikte te houden. Dàt lijkt mij nu wel wat. Ik zal die prikmiep straks eens even vragen hoe dat nu zit.
En nu moet ik rennen, want over een halfuur sluiten ze de tent...!
[lees verder]
TiepMiep
14:29 uur
Cockie heeft deze week uitgeroepen tot tikweek... nu is die week al bijna voorbij, maar ik ben nooit een van de vlotsten geweest...

Vroegah, toen ik op de meao zat, kregen we tieples van een strenge mevrouw met een dito bril. Haar naam is me ontschoten, waarschijnlijk omdat ik een takkehekel had aan dat getik. Zij stond erop dat we het 'machineschrijven' noemden, en geen 'typeles'. Mevrouw had altijd een metronoom bij zich. Ik zie ons nog zo zitten.... 20 meiden achter van die ouderwetse hoge schrijfmachines (van het merk International, dat vergeet ik nooit meer!) tikkend op het ritme van de metronoom: jfjfjfjf hghghghg dkdkdkdk slslslsl a;a;a;a; (op de plaats van de ; zat indertijd een 'ij') enz. enz. Dat ging nog wel, maar naar mate we verder kwamen, hoe sneller 't kreng die metronoom zette, tot op gegeven moment je vingers in de knoop zaten. En de cijfers.... aaargh! Als ik daaraan denk, lig ik gelijk in een stuip! Ik heb het vereiste aantal aanslagen per minuut (APM) van 180 nooit gehaald.
Pas veel later, toen ik op een secretaresse opleiding zat en de computer zijn intrede had gedaan, leerde ik vlot en accuraat met 10 vingers typen, en dat doe ik nog steeds, eigenlijk.
Op die laatste opleiding introduceerden we zelf de term 'TiepMiep', vooral omdat we de term 'tikgeit' wel erg denigrerend vonden. De mannen op de opleiding (en dat waren er behoorlijk wat) hadden al snel de bjinaam: TikDik...

In het kader van de typeweek, nog een leuk linkje: Typewriter Museum.
[lees verder]
Moederdag
zondag, 09 mei 2004 om 11:08 uur
In mijn mailbox, vanmorgen...
AU!
zaterdag, 08 mei 2004 om 11:09 uur
Het is niet slim om, als je al spierpijn hebt, tot diep in de nacht op je bureaustoel opgevouwen te zitten om spelletjes te spelen met je lief... auwauwauwauwauw!!
Hmpf
vrijdag, 07 mei 2004 om 17:21 uur
Vanmorgen praatten T. en ik nog even na over de Julianatoren.
"Wat vond je nu het allerleukste?", vroeg ik, antwoordde T.: "Jouw gezicht en gegil in de achtbaan!!"
Opgravingen
vrijdag, 07 mei 2004 om 10:57 uur
Opgravingen in mijn geboortedorp, Wolfheze, hebben verrassende vondsten aan het licht gebracht.
Ik was me al bewust van het feit dat er lang, heel lang, mensen woonden in de bossen rondom het huidige Wolfheze: de vele grafheuvels in het bos getuigen van pre-historische bewoning. Daarnaast is het publiek geheim dat er ooit een kasteel heeft gestaan in de bossen.
Onderzoekers van de UvA zijn al drie jaar bezig met het onderzoeken van de oude sporen. In De Gelderlander van gisteren staat een uitgebreid artikel hierover.
Dat er veel te zien is in Wolfheze weten ze bij Natuurmonumenten al lang, zoals is te concluderen uit deze archeologische wandeling. Fietsen langs de archeologische vindplaatsen kan ook.
Weg
donderdag, 06 mei 2004 om 07:34 uur
Vandaag ben ik hier, met hem en haar en haar kids...
Thea Beckman overleden
21:58 uur
Jeugd- en kinderboekenschrijfster Thea Beckman is in de nacht van dinsdag op woensdag in haar woonplaats Bunnik overleden. Dat bevestigde haar uitgeverij Lemniscaat in Rotterdam. Beckman was 80 jaar oud.
Volgens een woordvoerder van de uitgeverij was de schrijfster al een paar maanden ziek. Beckman's boeken zijn erg populair. Van de bestseller 'Kruistocht in spijkerbroek' verschenen zeventig drukken en gingen maar liefst een half miljoen exemplaren over de toonbank.
Beckman schreef bijna dertig boeken en verhalenbundels, waaronder 'Zwerftocht met Korilu', 'Hasse Simonsdochter' en 'Saartje Tadema'.
[Bron: Nu.nl]

Vorig jaar kocht ik nog Kinderen van Moeder Aarde voor de vakantie. Dat boek en -zoals voor velen- Kruistocht in Spijkerbroek hebben een enorme indruk om mij gemaakt.
80 jaar: da's een mooie leeftijd om even pauze te nemen.
[lees verder]
Breedster-MissGien
woensdag, 05 mei 2004 om 17:50 uur
Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat Breedster-MissGien heden is overleden op de hoge leeftijd van 30 dagen. Ze heeft een mooi leven gehad, met 47 partners en 23 kinderen... Op haar eigen verzoek is er een einde gemaakt aan haar lange volle leven.
Kruisingen
09:03 uur
Aanstaande zaterdag vind het eerste Nijmeegse Crossroads Festival plaats: Het Crossroads Festival gaat in de samenstelling van het programma uit van "oorspronkelijkheid". De "roots" van het land van herkomst zijn de basis voor de programmering. De bands die optreden combineren de originele "folk" geluid, bepaald door instrumenten als accordeon, banjo en viool, met modernere invloeden van rap, scratch, techno en breakbeat.
Een van de bands, The Asylum Street Spankers, is een heel geinig bandje: ze maken ouderwetse Amerikaanse muziek (met wasborden enzo) en mijn grote held Guy Forsyth speelt er ook wel eens mee, of dat zaterdag ook het geval is, moeten we nog afwachten.
Hier een eluidsfragmentje van de Spankers (schaamteloos gejat van de Crossroads-site): ASP 1

Zie ik u ook op het Valkhof, a.s. zaterdag??
[lees verder]
Hoop
18:47 uur
Lopend langs de St. Annastraat naar huis zag ik aan de overkant een lang manspersoon wiens postuur en manier van lopen mij erg bekend voorkwamen. Ik tuurde naar hem, hij tuurde naar mij en ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en riep de naam van de persoon van wie ik dacht dat het was. Zijn gezicht lichtte op en met drie grote stappen met zijn lange benen was hij bij me met de vertrouwde grijns op zijn gezicht. We hadden elkaar zeker 8 jaar niet gezien, zo rekenden we snel uit. Het laatste wat ik van hem wist, was dat zijn derde kind op komst was en het laatste wat hij van mij viavia te horen had gekregen was dat ik in Almere woonde.
"Ik dacht al dat jij het was, maar dat kon niet! Je haar is véél te lang en bovendien woon je niet meer hier!", zei hij. Snel praatten we elkaar bij, ik gaf hem mijn adres en nodigde hem uit om eens langs te komen om echt eens goed bij te praten. Hij knikte en gaf toen aan dat hij moest opschieten. Ik nam afscheid in de hoop hem snel weer te zien.
Zelfs na al die jaren van elkaar niet gesproken te hebben was het vertrouwde gevoel er weer: het gevoel van vriendschap voor deze man die er voor me was toen ik in een diep dal zat. Deze man die mij op sleeptouw nam door de hele stad, naar Duitsland en naar veel, heel veel concerten. In de tijd dat ik dat het meeste nodig had, had hij zich een ware vriend getoond.
Ik hoop dan ook dat het niet zó lang duurt voor we elkaar weer zien.
[lees verder]
CreaWie?
11:25 uur
Afgelopen weekend en op internet kom ik de term steeds weer tegen: CreaBea. Ik snap 'em wel, daar gaat 't niet om. Alleen noemen wij een CreaBea altijd een CreaThea...
Mijn eerste kamer in Nijmegen was een hokje van 2x4 in een oude bakkerij waar we met ons dertienen op 11 kamers woonden: het was er druk, het was er vies en het was er errug gezellig.
In de loop van het jaar kwamen en gingen er een aantal mensen, hetgeen natuurlijk zijn neerslag had op de sfeer.
Eén van de nieuwelingen was Thea. Thea zat op de opleiding Creatieve Therapie. Tot zo lang ging het goed. Tot er allerlei dingen begonnen te verdwijnen. Die doken vroeg op laat weer op: onder de klei, onder de verf, je kunt het zo gek niet bedenken: deegrollen, mixerhaken, lepels, vorken, pannen: onze complete keuken viel in handen van Thea die het concept 'gemeenschappelijk' wel heel letterlijk nam. Op gegeven moment waren we het zat en spraken we Thea erop aan. Ze verdedigde zich niet, ze verontschuldigde zich niet, ze zei alleen maar: Ik ben nu eenmaal CreaThea, daar kan ik ook niets aan doen!
Het hoeft geen betoog dat de term CreaThea sinds die tijd in ons aller geheugen staat gegrift. CreaBea's die kennen we niet, CreaThea: die kennen we!

En nu ben ik er zelf eentje geworden.... gelukkig is gemeenschappelijk in dit huis echt gemeenschappelijk.
[lees verder]
Knutselfrutsel
dinsdag, 04 mei 2004 om 11:17 uur
De eerste wastekening van thuis is klaar. De strijkijzer wordt te warm, veel te warm, dus ik zal toch aan een "echte" moeten, ben ik bang. Straks gaan we gedrieën naar Arnhem want daar is een Pippoos, die hebben we hier in Nijmegen niet: eens kijken of ze daar een speciaal strijkijzertje hebben die niet 7 euro boven de gangbare prijs ligt.
Bovendien is in Arnhem Wentink te vinden: een perfect adres voor modelbouwspullen, die Lief weer gebruikt voor het schilderen van zijn miniaturen.
T. kopen we gewoon om met het vooruitzicht van Lego, MacDonalds of iets van dien aard ;-)
Vooruit met den Geyt!
dinsdag, 04 mei 2004 om 09:56 uur
Nu ik aan het knutselfrutselen ben geslagen, vind ik dat ik daarvoor ook de ruimte moet hebben. En dusch wordt Lief van zijn brede tafel verstoten (hij heeft tenslotte ook nog zijn eigen knutselhok) en ruilen we van plaats. Dat lijkt altijd wel mee te vallen, want het is immers 'slechts' en kwestie van het omzetten van de twee computers. Zelfs de monitoren hoeven niet mee: of je nu de ene 17" hebt of de andere: dat maakt niet uit.
Wel moesten er weer vele boeken het veld ruimen, en aangezien er op zolder ruimte is doordat we op koninginnedag een flink aantal boeken hebben verkocht, heeft Lief een deel van zijn collectie naar de zolder verhuisd, heb ik vervolgens een boekenkast naar de computerkamer versleept en zijn de boeken van de tafel naar de kast verplaatst. Dat was allemaal al gisteren.
Nu de rest nog...
Ik ga er zo maar vast aan beginnen, want als ik moet wachten tot Lief wakker en er klaar voor is, zijn we al gauw een paar uur verder... mijn geduld is op: ik wil nu aan de slag!
Zie je mijn opgestroopte mouwen voor je?? (ik ben dus effe een poosje offline)
Wastekeningen
maandag, 03 mei 2004 om 20:33 uur
Hieronder staat een selectie van de wastekeningen die ik het afgelopen weekend heb gemaakt. De twee kleinere waren oefeningen, de laatste het eindproduct van de dag workshop. Klik op de plaatjes voor een groter exemplaar.
Honden
maandag, 03 mei 2004 om 20:06 uur
Ik heb er geen woorden voor...
Honden zijn het, honden!!
Nieuw virus: sasser
maandag, 03 mei 2004 om 08:39 uur
Het virus Sasser kan elke computer treffen die aanstaat en verbonden is met een internetprovider. In tegenstelling tot andere virussen verspreidt het zich niet via e-mail.
Een nieuw internetvirus heeft wereldwijd waarschijnlijk al miljoenen computers geÔnfecteerd en verspreidt zich verder. Een Finse deskundige meldde dat zaterdag telefonisch vanuit Helsinki bij het Franse persbureau AFP. Dat was die dag zelf slachtoffer van het virus geworden en ondervond grote problemen met de verspreiding van zijn nieuws.
Het virus Sasser kan elke computer treffen die aanstaat en verbonden is met een internetprovider. In tegenstelling tot andere virussen verspreidt het zich niet via e-mail, aldus Mikko Hyppoenen, hoofd van de Finse internetbeveiligingsfirma F-Secure.
Het virus sluit de computer af en start hem daarna uit zichzelf weer op en herhaalt die procedure steeds. De worm is lastig, maar niet echt schadelijk en kan relatief eenvoudig worden vernietigd. Het virus werd in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst gesignaleerd. (Bron: Nu.nl)
Wasstrijken
13:07 uur
Wat zegt ze nou weer voor rare dingen? Was stijken? Gien?? Dat deed ze toch nooit?
Klopt! Ik heb het dan ook over wasstrijken en niet over was strijken.

Afgelopen dagen op de Brookberg heb ik een workshop wasstrijken gevolgd.
Dat is een manier van 'tekenen' of 'schilderen' door middel van het strijken met stukjes bijenwas. Het is heel eenvoudig:
je warmt een (oud!) strijkijzer op tot net onder de laagste stand. Vervolgens neem je een stukje bijenwas (met kleurstof), dat je smelt tegen het strijkijzer dat je horizontaal ondersteboven houdt. Vervolgens zet je het ijzer op het papier en ga je aan het strijken. Het geeft de fraaiste resultaten en als ik de energie op heb gebracht, dan zal ik hier een paar voorbeelden laten zien.
Ik ben er helemaal weg van en heb mezelf gelijk een hoeveelheid wasblokjes en een pakket speciaal papier aangeschaft. Nu nog een oud strijkijzer op de kop tikken: eentje zonder stoomgaatjes. Bovendien: als je er eenmaal was op hebt gehad kun je het strijkijzer niet meer gebruiken voor het wasgoed.
Het is vooral leuk omdat je relatief snel resultaat hebt en hoe langer je naar zo'n plaatje kijkt, hoe meer je er in ziet.
hier staat een voorbeeld en een korte beschrijving. Op Tera.web-log staan nog veel meer voorbeelden.
[lees verder]
Beltane - vruchtbaarheidsfeest bij uitstek
09:48 uur
Beltane is de viering van de eenwording van God en Godin. Met hun heilige huwelijk brengen zij de gift van leven. In de natuur zien we overal om ons heen de paringsdrang, de vruchtbaarheid en bevruchting. Beltane is het vruchtbaarheidsfeest. Schepping ontstaat daar waar het ontvangende aspect en het gevende aspect samensmelten. Traditioneel was Beltane een seksueel getint feest waar de jonge vrouwen het hof werden gemaakt door de jonge mannen. Later werd de viering rond de meipaal een centraal thema. De meipaal als fallussymbool, gebonden door witte en rode linten (maagdelijkheid en vruchtbaarheid). Er zijn veel variaties op het vruchtbaarheidsthema te vinden. Het springen over de ketel waar vuur in gestookt wordt is bijvoorbeeld zoín element uit het Beltane ritueel. Tijdens Beltane is de sluier tussen de werelden net als bij Samhain dun. De nadruk ligt echter niet op overleden dierbaren maar op de wereld der natuurkrachten. In het Beltane ritueel kan hier aandacht aan besteed worden door met de natuurkrachten te werken en dank te zeggen voor de giften die zij ons geven. Om de natuurkrachten gewaar te worden kun je tijdens zonsopkomst op de dag van het ritueel, je gezicht wassen met dauw.
Beltane is het enige feest dat min of meer met rust is gelaten door de Christenen en het leeft voort in populaire tradities rondom de meiboom, een fallussymbool. De linten die eromheen worden geslingerd tijdens de meiboom dans worden als vrouwelijk beschouwd. Het gaat dus om een symbolische paring van de God met de Godin. Vroeger werd het vee tussen twee vreugdevuren gezet om hun vruchtbaarheid te garanderen. Tegenwoordig is er vaak geen vee meer bij, de vreugdevuren zijn ook kleiner. [Meer over Beltane]
[lees verder]
En?
zaterdag, 01 mei 2004 om 08:39 uur
En? Heeft u nog goed geboerd of gescoord, gisteren?
Vertelt! Vertelt!
Beltane
zaterdag, 01 mei 2004 om 08:08 uur
Vandaag is het Beltane: vruchtbaarheidsfeest bij uitstek.
Dit weekend ben ik derhalve hier... als ik nog tijd heb voor ik weg moet zal ik nog iets over Beltane posten, zo niet: dan komt dat morgen of maandag wel.

Doewie!!
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log