missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Daar bij die molen...
zaterdag, 31 mei 2003 om 19:37 uur
Een prachtig stukje geschiedenis, voor mij persoonlijk nog bijzonderder.
Zomaar een zaterdag
18:43 uur
Het was heerlijk in W.
T. heeft er heerlijk met een bak water gespeeld en we zijn heerlijk een eind wezen wandelen in het bos. Want zelfs al is Roy dood, wandelen moesten we, volgens T. "Want dat hoort erbij als je in W. bent." Ik vond het best... samen met ma herinneren opgehaald en allemaal oude plekjes gezien die wel bekend voorkwamen maar toch anders waren: enorme bomen, waar vroeger kleine dennetjes stonden. Hele gebouwen zijn er verdwenen, een deel van de patiëntenwoningen zijn aan 'gewone' mensen verhuurd.

Terug met de trein. Het verkeer was weer op gang gekomen en de treinen rijden weer min of meer normaal. Onze trein naar Nijmegen was keurig op tijd. Stopte in Elst, reed vervolgens het (nieuwe) station Nijmegen-Lent voorbij om halverwege de Waalbrug te stoppen en -tot grote hilariteit van de reizigers- achteruit terug te rijden naar Nijmegen-Lent.

Eenmaal thuis aangekomen ging T. gelijk in bad (want het was weer net Pietje Bel), en kwam Lief ook thuis van zijn dagje spelen.
[lees verder]
NS... zucht...
zaterdag, 31 mei 2003 om 11:18 uur
Arnhem-Utrecht v.v
Door een aanrijding rijden er tussen Wolfheze en Arnhem geen stoptreinen maar bussen. Intercity's en sneltreinen worden tussen Ede-Wageningen en Arnhem door bussen vervangen.
Vertraging: 30 tot 45 minuten.
Reisadviezen:
Reizigers tussen Utrecht en Zutphen reizen via Amersfoort en Apeldoorn.
Reizigers tussen Utrecht en Nijmegen reizen via Den Bosch.
Prognose: ongeveer 11.15 uur

(Let u vooral even op het tijdstip onderaan deze posting...!)

Gelukkig wil opa ons wel komen ophalen in Arnhem...
Naar de bossen!
10:18 uur
Ma belde zojuist: ze heeft de gordijnen voor de zolder klaar, als we willen kunnen we die vandaag komen halen. Ik vraag of T. of hij zin heeft om naar Opa & Oma te gaan en ik krijg een juichkreet als antwoord.
Dus trekken wij straks onze kleren aan en de bossen in.
T. kan dan de hele dag lekker buiten zijn, zonder dat moeders bang is dat hij weer eens de straat oversteekt zonder om zich heen te kijken (daar wil ik naar toe, daar ga ik naar toe!) en kan moeders zich lekker laten bruinen en de gezonde boslucht weer eens opsnuiven.
Want Opa & Oma wonen in het mooiste plaatsje van Gelderland: midden tussen de bossen en de grafheuvels.
Oud land.
Houd ik van...
[lees verder]
Humor?
zaterdag, 31 mei 2003 om 10:03 uur
Psychiatrisch patiënten moeten ook stoppen met roken
"Een rookverbod is inderdaad onmenselijk! Het enige waar psychiatrische patiënten een kleine ontspanning vandaan kunnen halen is roken. Als ze die behoefte hebben, laat ze dan. Deze mensen worden steeds maar beoordeeld en geobserveerd, 24 uur van de dag. Het weinige wat ze zelf kunnen bepalen is roken. Stoppen met roken kun je pas doen als je rust kunt vinden. Deze mensen vinden geen rust. Dat is afschuwelijk"

Absurd! Nu heb ik het geluk kennis te hebben gemaakt met het leven in en rond een psychiatrisch ziekenhuis en ik ben het volledig met de schrijver hierboven eens!
De Haagsche Courant houdt een enquête: De Stelling (ietsje naar beneden scrollen)
Weet u het nog?
vrijdag, 30 mei 2003 om 21:14 uur
Zonsverduistering.

[update: 31 mei 03]

De gedeeltelijk verduisterde zonneschijf was in veel Europese landen zaterdagochtend goed te zien.
[Foto: EPA/De Gelderlander]
Huisvrouw
vrijdag, 30 mei 2003 om 17:49 uur
Het is al bijna zes uur en T. vroeg een uur geleden al hoelaat we gingen eten...
Die Hollebollgijs zal nu wel op apegapen liggen.
Dus *hup* de keuken en aan het koken, huisvrouw, want straks komt Mannie thuis en die wil dan ook zijn toffeltjes en zijn warme hap!
Geldverspilling
vrijdag, 30 mei 2003 om 07:50 uur
"Minister Veerman mag een nieuwe naam voor het ministerie van Landbouw verzinnen. Dit schreef premier Balkenende gisteren aan Koningin Beatrix in zijn eindverslag van de kabinetsformatie."

Geld over de Balkenende! Want wat gaat dat geintje van een nieuwe naam kosten?
Even kijken: nieuw briefpapier in diverse maten, dito voor de enveloppen, 'businesscards' en wat dies meer zij. Het 'uithangbord' bij het ministerie moet worden vervangen, etc. etc.
En was toch echt in de veronderstelling dat deze regering wilde bezuinigen???
"Bowling for Columbine"
06:58 uur
"Whoa. On behalf of our producers Kathleen Glynn and Michael Donovan from Canada, I'd like to thank the Academy for this. I have invited my fellow documentary nominees on the stage with us, and we would like to — they're here in solidarity with me because we like nonfiction. We like nonfiction and we live in fictitious times. We live in the time where we have fictitious election results that elects a fictitious president. We live in a time where we have a man sending us to war for fictitious reasons. Whether it's the fictition of duct tape or fictition of orange alerts we are against this war, Mr. Bush.
Shame on you, Mr. Bush, shame on you.
And any time you got the Pope and the Dixie Chicks against you, your time is up. Thank you very much.
"
(Michael Moore bij de Oscar-uitreikingen)

"Bowling for Columbine"; gisteravond hebben we deze oscarwinnende documentaire van Michael Moore gekeken. Indrukwekkend en beangstigend. Het Amerikaanse gedachtegoed ("A man has te right to defend himself and his family") is -helaas- nog zeer diep doorgedrongen in de manier van denken en leven van vele Amerikanen. Het kan dan ook geen toeval zijn dat ik vanmorgen hier terecht kwam tijdens het surfen.
Prachtige documentaire: niet objectief, wel verhelderend!
Huren! Kijken! Doen!!
[lees verder]
Zo is er altijd wel wat...
vrijdag, 30 mei 2003 om 06:17 uur
Zo kun je in Italië beter voorzichtig zijn met espresso drinken: Lees hier.
En Ie See
vrijdag, 30 mei 2003 om 06:05 uur
Gistermiddag, nadat wij moe en bezweet waren van al het harde werken, besloten we de dag te besluiten met een wandelingetje naar een terrasje om ons daar even lekker te ontspannen in de zon (en/of schaduw). Onderweg ernaar toe, het zal rond half vijf zijn geweest, werd duidelijk dat NEC de wedstrijd tegen RKC Waalwijk gewonnen had: luid toeterende auto's, met uit de ramen hangende fans met de groen-rood-zwarte vlaggen zwaaiend, kwamen in collone de stad binnen rijden: En Ie See gaat Europa in!!!
Ik had er spijt van dat ik op het laatste moment had besloten om mijn NEC-pet niet op te zetten.
Zie voor een fraaie foto-impressie: FotoGeert. Toch jammer dat ik de huldiging op het Kelfkensbosch heb moeten missen.

En ik kan dit toch niet laten: lange neus naar het dat kluppie met hun zwartgele plunje aan de andere kant van de Waal: whoehahaha...
Back online
donderdag, 29 mei 2003 om 18:25 uur
Daar zitten we dan met ons tweetjes, allebei achter onze eigen computer, vlak bij elkaar. Als ik mijn rechterarm naar achteren beweeg, kan ik Lief's linkerschouder precies raken. 't Is wel effe wennen: we hebben nog nooit onze computers op één kamer gehad.
T. zit beneden naar Villa Achterwerk te kijken. T.'s computer is nog niet klaar, zo heeft hij bijv. nog geen netwerkkaart, maar ook hij zal binnenkort online zijn. Weet er iemand nog een goede Nederlandse kinderfilter?
Effe offline
donderdag, 29 mei 2003 om 13:24 uur
Jaja, het gaat goed hier. Het trapgat is bijna dicht, de computertafels zitten in elkaar en Lief gaat nu de computers ombouwen, terwijl ik me op de afwerking van het trapgat ga richten.
De computerverhuizing kan dus beginnen. Daarom ga ik nu een poosje offline, en hopelijk kan ik vanavond melden dat alles weer werkt zoals het moet... cya in cyberspace.
Humor
donderdag, 29 mei 2003 om 11:57 uur
"Ook coffeeshop moet rookvrij worden", schrijft het AD: "Ook in coffeeshops mag straks niet meer worden gerookt. Net als alle bedrijven moet de coffeeshop zich houden aan de Tabakswet en die geeft werknemers vanaf 1 januari recht op een rookvrije werkplek."
lees verder

Wil ik toch es een enquête houden:
* Wie van u rokers, gaat straks nog stappen (als je midden in de winter buiten moet gaan roken)?
* Wie van u niet-rokers vind het niet bezwaarlijk als er wordt gerookt in een café?

Lees hier hoe blowend Nederland reageerde
Hmmm
donderdag, 29 mei 2003 om 11:41 uur
Vreemd, hoe wij het altijd zo weten te plannen dat als wij gaan klussen de rest van Nederland heerlijk van de zon ligt te genieten...
Zonsverduistering
09:15 uur
Aanstaande zaterdagmorgen, rond half zes staat de maan precies tussen de aarde en zon in en zal de maanschaduw de zon verduisteren. Het fenomeen is bijna een uur lang waar te nemen, het beste in het noorden van Groningen.
Zons- en maansverduisteringen hebben al sinds mensen-heugenis een vreemde invloed op mensen.
Nog geen drie eeuwen geleden was men er nog van overtuigd dat er iets vreselijks stond te gebeuren als de zon werd verduisterd. Dat was bij een totale zonsverduistering die voor het laatst te zien was in 1715. In die tijd dachten veel mensen dat hun laatste uur geslagen had. Een wetenschappelijke verklaring voor de plotseling invallende duisternis was er immers niet.
Zonsverduisteringen spelen in de overleveringen een belangrijke rol. Culturen van over de hele wereld kennen legenden waarin deze angstaanjagende gebeurtenis wordt beschreven. Het verdwijnen van de zon werd gezien als een zeer slecht voorteken: naderende rampspoed, de ineenstorting van de heersende macht of een mislukte oogst. Om dat onheil af te wenden, moesten astrologen in het oude China, Japan en Babylon zonsverduisteringen voorspellen en voorkomen.
Mensen kenden er ook magische krachten aan toe. Een baby, verwekt tijdens een zonsverduistering, zou onsterfelijk worden en uiteraard verwachtten doemdenkers het einde der tijden.

Meer info: www.zonsverduistering.nl
[lees verder]
Mogge
07:44 uur
Ik was al vroeg op, vanmorgen. Om kwart voor 7 hield ik het voor gezien en ben ik opgestaan. Kopje koffie, even spelen met Sam. (Totdat hij het zat is en me een enorme uithaal geeft, waardoor ik nu met twee enorme Jip en Jannekepleisters, bij gebrek aan andere, op mijn rechterhand zit. Er zit ook nog bloed op mijn nieuwe spierwitte badjas Jaja, ik weet! wie koopt er nou een witte? Probeer maar es een donkere kleur te krijgen als klein vrouwtje... dat is ondoenlijk!)
Computer aan en mail checken. Een uitnodiging voor het 10-jarigbestaansfeestje voor XS4all(ex)medewerkers. Gezellig! Gelijk even checken bij andere ex-medewerkers of die er ook eentje hebben.

Dan gaat de deur open en een zeer slaperig jongetje, nog wrijvend in zijn ogen, komt hij binnen. Hij kruipt op schoot en wordt daar langzamerhand wakker. Heerlijk vind ik dat. Dat lijfje, nog warm van de slaap, dat zich zo heerlijk op schoot nestelt.

Er is weer een dag begonnen en ik realiseer me ineens dat het een soort van zondag is, vandaag. Had ik gisteren toch boodschappen moeten doen!
[lees verder]
Onlijn
woensdag, 28 mei 2003 om 07:52 uur
Het Regeerakkoord voor Dummies en nog veel meer leuk en minder leuk politiek nieuws in de nieuwe onlijn.
Moeder is zo vreselijk moe...
07:45 uur
In eerste instantie denk je dan: "Ojee! ik ben toch niet zwanger!?!" Want dat was de laatste keer dat ik zo vreselijk snel moe was. Bovendien had ik de indruk dat mijn a-depra niet goed meer deed wat het moest doen want zo af en toe zitten de tranen wel heel erg hoog.
Huisarts R. wist raad. Mijn Hb zou wel te laag zijn. En of!! 5,7 i.p.v. de gewenste 7,1! Geen wonder dat ik niet vooruit te branden was. Dus aan de staalpillen - die kunnen er ook nog wel bij. En bovendien een verhoogde dosis a-depra.
Later in de middag ging ik naar de apotheek om weer een voorraad medicijnen op te halen. De zakken waarin ik het meekrijg worden steeds groter... Ik heb me er maar bij neergelegd, want steeds boos zijn - daar wordt je pas moe van!
[lees verder]
Klusserdeklusserdeklus
15:52 uur
Een hoop herrie van de bovenverdieping: Lief is alvast begonnen met klussen.
Vanmorgen bracht de lokale Big Boss, Van Werkhoven, ons bestelde hout: MDF voor Lief z'n speelvelden, vloerplaten om de zolder te kunnen aftimmeren, 3 werkbladen voor ons zelf in elkaar te klussen computertafels, 12 poten en isolatiemateriaal.
De taken zijn als volgt verdeeld: Gien gaat de 12 poten onder de tafel schroeven. Lief probeert ondertussen het onderstel van ons boxspring zodanig te ontleden dat het een etage hoger weer in elkaar kan worden gezet. Vervolgens wordt het tijd dat het trapgat eindelijk eens wordt geïsoleerd en afgetimmerd (en geverfd!). In W. worden ondertussen de gordijnen gezoomd dus hopelijk kunnen we aan het einde van de week de zolder het predikaat 'klaar' kunnen geven.
Als er dan nog tijd over is, wordt onze computerkamer zover mogelijk klaar gemaakt, zodat alle computers zich in één ruimte bevinden, verbonden zijn aan een netwerk en veilig achter één firewall komen te zitten in plaats van alle locale beveiligen die we nu in gebruik hebben.
Het wordt nog wel eens wat bij ons.... ooit.
[lees verder]
Omkat-drukte
dinsdag, 27 mei 2003 om 09:57 uur
De deadline begint te naderen en ik krijg het benauwd. A.s. zondag moet de nieuwe versie van Project 0 online zijn en ik ben nog lang niet klaar.
Ik ga dus maar gauw verder en hoop tussendoor tijd te hebben om hier zo af en toe te posten en te kijken bij Kika die gisteravond nog postte dat de bevalling eraan zat te komen... spannend, hoor!
Magisch
maandag, 26 mei 2003 om 12:50 uur
Gisteren heeft een klein mannetje een héééél groot kado gekregen: Hogwart's Castle, oftewel het Harry Potter kasteel.
Ik weet, ik weet: het is een vreselijk groot en duur kado, maar met vijf personen is het best op te brengen (dank opa en oma's!). Ik had verwacht dat hij er wel een paar dagen over zou doen om dat ding in elkaar te prutsen, maar nee hoor! Vanmorgen om 6 uur was hij begonnen (zo schatten wij in, want wij sliepen nog) en net, zo rond 12 uur, klonk het: "KLAAR!!!". Onvoorstelbaar!
En toen wij vroegen of hij soms magie had gebruikt, moest hij heel hard lachen (foto)!
Gezellig feestje
09:57 uur
Het was gisteren gezellig bij ons. Opa en de beide oma's, een tante en een oom en twee neven, een vriendin van mamma met haar twee kinderen: allemaal waren ze gekomen om T.'s zesde verjaardag te vieren.
Sam stal de show door parmantig door de massa heen te lopen, hier en daar kopjes uitdelend of aaitjes in ontvangst nemend, om vervolgens -ondanks de drukte- 'zijn' stoel op te eisen en daarop heerlijk te gaan zitten soezen (zie foto gisteren). We wisten niet wat we zagen! Als we vooraf hadden gewet hadden we zwaar verloren, want wij hadden verwacht dat hij bij de eerste bel al onder de kast zou zitten.
Het geeft een goed gevoel: Sam voelt zich hier duidelijk thuis!
[lees verder]
Fotootje
zondag, 25 mei 2003 om 18:27 uur
Checklist
zondag, 25 mei 2003 om 13:24 uur
Gebak - check
Kadootjes - check
Huis aan kant - check
Alle ramen dicht - check
Slingers ophangen - check
Bordjes en vorkjes - check
CD met feestliedjes - check
Lekkers voor de kids - check
Lekkers voor de bigs - check
Geestelijke voorbereiding - check

Ik ben d'r klaar voor: laat de meute maar komen!
Zon!
zondag, 25 mei 2003 om 09:51 uur
De zon schijnt!! Eindelijk, na wat wel weken lijkt eens een ochtend dat de zon me tegemoet schijnt als ik de gordijnen opendoe! Dat is echt een oppepper voor mijn humeur, geloof dat maar!
En dat komt goed uit, want vanmiddag zit hier het huis vol met familie en vrienden om T.'s verjaardag nog es dunnetjes over te doen.
Bijnaam
18:27 uur
Miche heeft het over bijnamen en dan met name die je niet leuk vond.
Gelijk schiet mij de leraar Duits in mijn hoofd. Herr Jansen (uit te spreken als Janzen, aldus Herr Jansen) en vond "het erg leuk om iemand in de klas te hebben met dezelfde achternaam". Ik kan me zo voorstellen dat 'em dat elk jaar wel een aantal keer zou gebeuren, maar niettemin vond Herr Jansen het nodig om daar de aandacht op te vestigen. In mijn geval kreeg ik er zelfs een bijnaam van hem bij, hiij vond dat hij mijn toenmalige roepnaam (Regina) wel mocht verkleinen tot Reginchen (wat je uitspreekt als Ruhkienchjun, ofzoiets): ik haatte dat werkelijk.
Een aantal jaren later maak ik deel uit van een camping-recreatieteam. In dat team zat ook ene J. en J. was..... leraar Duits. Ondanks mijn aversie van de taal, werden we hevig verliefd en op een avond noemde hij mij 'Reginchen'... Geloof me: dat was de enige keer dat hij dat 'koosnaampje' heeft durven gebruiken!
[lees verder]
Sam
18:09 uur
Mijnheer Sam (of Sammie) voelt zich al prima thuis. Gisteravond kwam hij, nadat hij het grootste deel van de middag onder de kast gezeten had, tevoorschijn en installeerde zich op mijn oude Opastoel die hij voor zichzelf heeft gereserveerd. Ik heb er maar het kleedje opgelegd waar hij bij zijn oude baasjes ook op sliep. In een mum van tijd was hij in slaap.
Sinds vanmorgen maakt hij wandelingetjes door de woonkamer, om dan langs onze benen te strijken en kopjes te geven. Ook heeft hij een plekje gevonden op de vensterbank waar hij heerlijk naar buiten kan gaan zitten kijken.
Vanmiddag, toen we terugkwamen van boodschappen doen, zat hij midden op tafel en sprong er gelijk af toen wij binnenkwamen en begon klaaglijk te mauwen en naar de deur te lopen. Het arme dier wil graag -heel graag- naar buiten, maar dat kunnen we natuurlijk nog niet toestaan.
Over het algemeen ben ik heel tevreden, maar het is wel jammer dat hij -als hij bang wordt- gelijk begint te blazen en te slaan (weliswaar met ingetrokken nagels, maar toch). T. schrikt daar heel erg van.
[lees verder]
Toetsdruk
10:27 uur
Het nieuwe kabinet wil kinderen al klaarstomen voor het onderwijs nog voordat ze goed en wel uit de luiers zijn! De "Kleutertoets" moeten ze maken, de kleintjes, voordat ze naar groep 3 mogen. Het moet niet veel gekker worden. Wat zal de volgende stap zijn: een kleurherkenningstoets voordat ze naar de kleuterschool toe mogen, of een vormherkenningstoets, wellicht? Of misschien een zindelijkheidstoets voordat ze naar de 'groten' mogen op een kinderdagverblijf??
De toetsdruk van vroeger op de 'lagere school' voelde bij de Citotoets was al bijna ondraaglijk, en dan ben je 11 à 12. Ik herinner me uit die tijd dat er een heftige discussie gaande was over het al dan niet kunnen toetsen van kinderen op zo'n jonge leeftijd. Voorstanders meenden dat je niet jong genoeg kunt beginnen met het oefenen in toetsen maken, tegenstanders meenden juist dat het hele toetssysteem van de baan moest. Ik weet het ook niet, hoor. T. is dol op het maken van toetsen, maar ja, hij maakt ze dan ook altijd allemaal goed tot heel goed. Dan is er inderdaad weinig stress. Maar om zo jong al zo prestatiegericht bezig te zijn, vind ik persoonlijk niet gewenst.
De hele wereld lijkt alleen nog maar te draaien om prestatie en het feit dat de bestuurders van dit land menen dat er een toets moet komen waarvoor kleuters moeten 'slagen' voordat ze verder onderwijs mogen genieten is daar een triest, een heel triest voorbeeld van!
[lees verder]
Zakenreis
18:33 uur
Lief gaat volgende maand op 'zakenreis'. Nu doet hij dat wel vaker, blijft dan 1 of 2 nachten weg, maar nu moet hij een hele week!! En niet zomaar even ergens om de hoek... nee, Mijnheer gaat gelijk maar een week naar Boise. Boise, Idaho in de Joe Es of EE.
Zijn we mooi klaar mee...
Echt veel zin heb ik er niet in om een week allen thuis te zitten, maar aangezien we er geen zak aan hebben om mee te gaan en dat eigenlijk alleen een hoop poen kost voor vliegtickets, leg ik me er maar bij neer.
Ik hoop echter wel dat het bij opmerkingen als: "Misschien komt hij wel helemaal niet meer terug... met die terroristen weet je het maar nooit." eenmalig zullen blijven. De rillingen liepen me over de rug toen ik die woorden hoorde...
[lees verder]
Verjaardagfoto!
vrijdag, 23 mei 2003 om 12:05 uur
Deze wil ik jullie niet ontnemen:
FotoLief: "Kun je nu ook even laten zien dat je ècht heel erg blij bent?"
Jarig Job: "Ja natuurlijk!"
Sam est arrivé
11:43 uur
Sinds anderhalf uur hebben we dan eindelijk onze nieuwe huisgenoot: Sam!
In de woonkamer hebben we 'em uit het reismandje gehaald en daarna heeft hij ca. een kwartiertje onder een kast gezeten. Daarna begon hij de kamer te onderzoeken. Nu ligt hij rustig op een stoel te soezen. Hij heeft zelfs al een brokje gegeten.
De reismand: daar heeft hij een hekel aan. Zodra ik die oppakte om 'em weg te bergen, mauwde hij angstig en dook weer onder de kast. Maar toen hij doorhad dat het mandje weg was en weg bleef kwam hij alweer te voorschijn.
Sam is een mooie kat. Ik kan niet anders zeggen: slank, hoog op de poten en een fraaie glanzende, roodwitte vacht. Als ik niet beter wist, zou ik denken dat hij nog vrij jong was, maar hij is al vijf.
[lees verder]
Lieve Weergoden
vrijdag, 23 mei 2003 om 07:39 uur
Zou het misschien mogelijk zijn om het weer te doen omslaan naar prachtig lange, warme dagen van -pak 'em beet- 22 graden? Elke ochtend deze troosteloze aanblik is niet goed voor mijn geestelijke gesteldheid...
Please? Please? Pretty, pretty please??
Dagdag!
12:13 uur
Skippie is zojuist weer opgehaald. Hij mauwde heel hard toen J. de kamer in kwam en hem riep. Hij ging zeer gewillig in zijn mandje en ze zijn gelijk weer vertrokken. Ik weet dat het beter is voor het beest, maar leuk is anders...
Ondertussen heeft zich al wel weer een 5-jarige rode kater én een nestje kittens aangediend. Vanavond moeten we maar even goed overleggen wat we gaan doen. Een week of 7 wachten en dan een kitten in huis halen of bellen voor Sam, de rode kater. Persoonlijk denk ik dat we, na alle deze commotie, beter even kunnen wachten en straks een kitten kunnen gaan halen, maar misschien denken de mannen daar wel heel anders over.

[20.25 uur] Nou, en of de heren er anders over dachten! Lief vertelde me dat T. 'em had toevertrouwd dat hij eigenlijk het allerliefste een rode kat wilde 'zoals Dikkie Dik'. Dus het wordt De Rode Kater. T. was het daar roerend mee eens... Morgenochtend word ik gebeld, met een beetje mazzel issie er morgenmiddag al als T. thuiskomt!
En ik vind alles best, hoor! Ik wil gewoon weer een lopend knuffeldier in huis. En dat mag dan jong zijn, of oud. Rood, of Tijger. Man of Vrouw of Jeweetwel. Mij maakt het geen moer uit.
[lees verder]
Gaaaaaaap!
donderdag, 22 mei 2003 om 08:17 uur
We komen wat langzaam op gang hier, in huize H-J....
En het afscheid van Skippie...
15:57 uur
Het baasje van Skippie belde zojuist op: ze had Skippie nooit aan ons mogen toewijzen: hij is niet alleen een buitenkat maar is bovendien geen kinderen gewend. Ze heeft opdracht gekregen van Kattenzorg om 'em zo snel mogelijk weer op te halen.
Ik ben boos, kwaad en vooral verdrietig. Vreemd hoe je je door een foto en een paar uur al zo kunt hechten aan een dier. Skippie laat zich door mij al oppakken, maar dat mocht niet baten. Skippie moet terug tot er een betere plaats (Lees: buiten de stad) wordt gevonden.
Fijn! Hoe leg ik dat uit aan T.? Dat valt toch niet uit te leggen aan een kind: binnen 2 uur een kat rijker en gelijk weer armer! Binnen twee uur van euforie tot verdriet.
T. vertel ik het nog niet, morgen misschien. Ik wil hierover eerst even met Lief overleggen, die is er nu natuurlijk net even niet...

Verdomme!!
[lees verder]
Skippie en het afscheid
14:31 uur
Een klein drama: Skippie is gebracht en zijn baasje heeft het er vreselijk moeilijk mee. Skippie dook gelijk weg toen hij op "zijn" kamer kwam en daar kon zijn baasje niet zo goed tegen. Ze is er ineens van overtuigd dat ze geen juiste keuze heeft gemaakt en ze staat erop dat ze over een week mag komen kijken en 'em weer meenemen als het niet gaat.
Ik heb geprobeerd haar duidelijk te maken dat als een kat in een vreemd huis komt, het vrij logisch is als hij zo reageerd. Voorlopig laten we Skippie lekker wennen op z'n kamer en ik ga naar binnen om voor 'em te zorgen. T. mag straks kennis gaan maken met onze nieuwe huisgenoot.
[lees verder]
FEEST
woensdag, 21 mei 2003 om 07:32 uur
Hieperdepiep! Hoera! T. wordt vandaag 6 jaar!

(een kaartje sturen kan naar: thomas@missgien.net)
De spanning is om te snijden
18:26 uur
Het is me een spanning hier in huis: niet te filmen!
T. stuitert alsof hij aan de pep zit, vraagt om het kwartier waar ik nou toch die kadootjes heb verstopt (kadootjes? wat voor een kadootjes?), hoelaat hij ons morgen mag wakker maken en of papa morgen thuis is en of we hem samen naar school brengen. Nou ja, je had mij vroeger moeten zien de laatste dagen voor mijn verjaardag: T. doet het allemaal nog heel netjes! "Ja, wacht maar... tot hij moet gaan slapen", fluistert een duiveltje in mijn oor... 't Is ook niet niks: 6 worden, want als je 6 bent... dan ben je kleuter-af!
Samen hebben we de uitdeelzakjes voor school gevuld, en ik ben me ietwat te buiten gegaan. Laten we het maar schuldgevoel noemen vanwege het niet doorgaan van een kinderfeestje: een bellenblaas, een doosje Cheez Dippers en een doosje mini-smarties voor elk. Daar gaan mijn goede voornemens om altijd alleen maar gezond te (laten) trakteren...

En dan natuurlijk nog de komst van Skippie. Ik moet zeggen: ik kijk daar ook erg naar uit.
Het is nu bijna 6 jaar geleden dat er voor het laatst een poes bij ons in huis woonde en ik ben druk bezig mezelf bezig te houden. Zojuist heb ik onze oude slaapkamer -waar het nog een rommeltje was- opgeruimd en ingericht als 'kamer' voor Skippie. Het is voor een kat een enorme overgang om van een huis aan de velden te verhuizen naar een stadswoning, dus we pakken het grondig en goed aan.
Voorlopig blijft Skippie op de kamer boven, daar gaan we met 'em spelen. Ik zal 'em steeds verder het huis laten ontdekken. Bovendien laat ik volgende week bij de dierenarts een chip plaatsen, zodat hij hier terug komt als hij wegloopt. De Dierenambulance zit hier vlak achter, dus die zal ik ook inlichten over de nieuwkomer.
[lees verder]
Onrustig
dinsdag, 20 mei 2003 om 11:40 uur
Van dat stormachtige weer wordt ik wel erg onrustig merk ik. Ik heb me daarom net maar even gegooid op het verzamelen van zoveel mogelijk Nederlandstalige artikelen voor Project 0. Da's aardig gelukt, geloof ik ;-)

Gelukkig hoef ik er voorlopig nog even niet uit: brrr. Ik word al koud als ik die wind tekeer zie gaan!
Zoef zoef II
dinsdag, 20 mei 2003 om 07:40 uur
Vandaag deel 2 van de voorbereidingsdag. Er moeten ballonnen en slingers worden geregeld. En natuurlijk een taart en traktaties voor op school. En ik zat te denken dat ik iets van een feestmuts of feestshirt wil maken. Wordt allemaal wel weer op het laatste moment...
Bovendien komt vanmorgen mijn poetshulp en moet ik dus ook snel terug, straks, en kan ik pas na twaalven op stap. Ik zit hier nu dus eigelijk mijn tijd te verdoen ;-)
Gezellig
maandag, 19 mei 2003 om 18:32 uur
Het is keigezellig op de zolder met zo'n enorme stortbui: klettert lekker!
Bloedstollend
13:52 uur
Gisteravond hebben wij zitten kijken naar de film Bloody Sunday. Wat een film! Wat een opnametechniek! Wat een spanningsopbouw!
Een film maken die over een paar uur gaat, is nooit eenvoudig maar Bloody Sunday is werkelijk een prachtfilm. Zelfs al ken je het verhaal van die 30e januari 1972 is het van begin tot eind een thriller.
Verschillende keren heb ik de film stilgezet om mijn hevig kloppend hart tot bedaren te brengen.
Zondag 30 januari 1972, Derry, Noord-Ierland. Ivan Cooper (James Nesbitt alias Adam Williams uit Cold Feet) organiseert een geweldloze demonstratie voor gelijke rechten tussen katholieken en protestanten. Het doel is alle geweld tussen beide partijen de wereld uit te helpen. Ondanks zijn overleg met de overheid en zijn pogingen om te onderhandelen met de Britse ordestrijdkrachten loopt de demonstratie uit de hand.

Ga 'em halen uit de videotheek en ga 'em zien! Je zult er geen spijt van krijgen!
[lees verder]
Zoef Zoef
maandag, 19 mei 2003 om 10:00 uur
Het is een hol-en-ren-dagje, vandaag.
Heb Thomas veilig afgeleverd op school, wasje draaien, b'tje door het huis heen en hup, straks, weer de bus in: naar de stad. Kleine frutselcadeautjes voor T. halen en natuurlijk kattespul kopen. (Ik zie mezelf al zeulen met zo'n kattebak!)
Daarna snelsnel weer naar huis; de was overdoen in de droger; weer -hup- de bus in om T. te halen om vervolgens vanmiddag rond een uur of half 4 volledig uitgeteld weer thuis te komen.
Mocht ik tussen door nog tijd vinden, zal ik blijven berichten! Pffft, ik word al moe al ik het zo opschrijf...
Wat is een heks?
15:58 uur
Een heks is iemand die macht heeft over haar eigen leven.
Iemand die haar eigen regels opstelt.
Iemand die niet toegeeft aan zelfontkenning.
Iemand die geen autoriteit met hogere waarde erkent dan haar eigen.
Iemand die trouwer is aan zichzelf dan welk abstract idee dan ook.

Iemand die ongetemd is.
Iemand die wild is.
Iemand die driemaal hardop heks durft te zeggen.
Iemand die energie transformeert.
Iemand die hartstochtelijk kan zijn over haar veranderende ideeën en waarden.

Iemand die explosief is, die intens is als vulkanen, overstromingen, wind en vuur.
Iemand die wanordelijk is, chaotisch.
Iemand die extatisch is.
Iemand die de realiteit verandert.


Het woord is een woord van kracht. Het is een vluchtige belediging uit angst of een stempel voor bijzondere krachten die niet eenvoudig te beheersen of te begrijpen zijn. In beide gevallen is het vrouwzijn geen hindernis voor die kracht, maar een kanaal ervoor.


Elke heks is haar eigen priesteres en verantwoordelijk voor haar eigen magie. Daarin ligt de schoonheid van hekserij besloten: het is een inherent wereldbeeld waarin de magie die we ons als kinderen voorstelden wel degelijk bestaat en een ieder het vermogen heeft toegang tot die magie te verwerven.
(Bron: Website Heksencafé Nijmegen)
[lees verder]
Trio wordt kwartet II
zondag, 18 mei 2003 om 13:57 uur
Vanmorgen hadden we bezoek: iemand die ons via Stg. Kattenzorg had gevonden. Zij woont in een gebied waar nieuwbouw komt en daarom moet ze een groot deel van haar 6 katten bij andere mensen onderbrengen.
Ze wilde eerst komen kijken hoe wij woonden en of ze 'er een goed gevoel bij had'. Ze was onder de indruk van de tuin, de grote hoeveelheid mogelijke prooidieren (het stikt hier van de muizen en vogeltjes) en de ruimte in en om het huis zelf en het 'goede gevoel' had ze ook. Dus a.s. woensdag - op Thomas' 6e verjaardag - komt ze Skippy brengen: een tweejarige jeweetwel-kater. Wij zien er enorm naar uit en morgen ga ik dan ook flinke kat-inkopen doen, want we hebben helemaal niets meer op dat gebied.
"Zal mij 'n rotzorg zijn"
zaterdag, 17 mei 2003 om 18:05 uur
In de stad was er zaterdagmarkt. Deze kenmerkt zich door het grote aantal 'standwerkers'. U kent ze wel, van die schreeuwerds met van die producten waarvan je denkt 'wat moet ik ermee', zelfs nadat er een demonstratie is gegeven.
Eén van de stands verkocht spinners met een opdraaimechanisme (vroeger noemden we die dingen toch echt gewoon tollen hoor!). Daarnaast had hij nog een stuk of 15 waterjojo's liggen.
Ik vroeg hem of hij zich ervan bewust was dat die dingen verboden waren. "Waarof ik me wel niet mee bemoeide" en "Zal hem 'n rotzorg zijn. Hij moet zijn boterham verdienen".

Ja, 't zal hem een rotzorg zijn als er een kind stikt, als hij die vijf euro meer maar in zijn zak kan steken...
Kraak
13:43 uur
Al maanden lang hoorde ik 'kraak' als ik in een stoel ging zitten. Of op de bank. De eerste paar keer keek ik nog geschrokken op en controleerde het zitmeubel waarop ik plaats had genomen. Maar steeds was er niets te zien.
Het heeft lang -heel lang- geduurd voordat ik door had waar het vandaan kwam, en dan nog heb ik zelf het raadsel niet opgelost, maar Lief.
"Volgens mij ben jij aan een nieuwe badjas nodig", zei hij eens. "Hoezo?", vroeg ik.
"Omdat ik de laatste tijd steeds vaker tegen je ondergoed aankijk, of tegen het ontbreken ervan..."
Jaja, erg grappig.
Ik deed de badjas uit en keek. De rafels hingen erbij op bilhoogte, maar dat zie je natuurlijk niet als je 'em aanhebt. Noch als hij aan de muur hangt: de rafels bleken prachtig in de rimpels weg te vallen. Pas toen kon ik het gekraak plaatsen. Iedere keer als ik ging zitten deed ik weer aan aanslag op de badstof.
Mijn knalroze badjas heb ik al een jaar of 15, en toen ik hem kreeg was-t-ie al niet nieuw meer. Ik heb hem indertijd gekocht bij het Leger de Heils, voor een of ander luttel bedrag. En nu mag het met pensioen... dat heeft-ie wel verdiend!
[lees verder]
Kont en krib
zaterdag, 17 mei 2003 om 09:37 uur
Mag ik?
Mag ik even?
Mag ik even van me af blaten?

Ik word werkelijk stapelgek van het constante tegenwerpen van 't Kind. Zeg ik 'ja', zegt hij 'nee'; zeg ik 'links', zegt hij 'rechts'. Zeg ik 'boven', zegt hij 'beneden'. Nu ja, U snapt.

Ik weet wel: het hoort er allemaal bij, maar soms... soms... soms... kan ik gewoon even niet meer horen!!!
Iets zegt me dat het een lange dag wordt vandaag...
Magnolia's
vrijdag, 16 mei 2003 om 19:38 uur
Vanavond, om 20.30 uur, alweer één van mijn persoonlijke top 10 films bij Net5: Steel Magnolias.
M'Lynn Eatenton en haar dochter Shelby vormen het dynamische middelpunt van zes uitzonderlijke vrouwen, die elkaar regelmatig ontmoeten in een schoonheidssalon. Wanneer de aan suikerziekte lijdende Shelby tegen het advies van de arts in toch besluit een baby te krijgen, baart dit haar moeder grote zorgen. Dit besluit zal niet alleen de vriendschapsbanden tussen de vrouwen te verstevigen, maar ook hun leven een andere wending te geven.

Het is met name de keigoede cast die deze film boven zijn niveau weet te halen.
Met: Julia Roberts, Daryl Hannah, Olympia Dukakis, Dolly Parton, Sally Field en Shirley Maclaine.
Zien!
Trio wordt kwartet
vrijdag, 16 mei 2003 om 13:05 uur
De kogel is door de kerk. We gaan op zoek naar een nieuwe huisgenoot: een poes mag ons trio tot een kwartet gaan omvormen.
Ik heb vanmorgen contact met Stg. Kattenzorg gehad, maar het ziet er niet uit dat dat iets gaat opleveren. Dus dan toch maar op zoek naar een kitten. Straks even de supermarkten en dierenartsen in de buurt af om te zien of er aanbiedingen zijn.
Of u moet iemand kennen die jonge poesjes heeft of -ook goed!- iemand die voor zijn nietzoheelergoude kat(er) een nieuw tehuis zoekt.
Saai
vrijdag, 16 mei 2003 om 09:18 uur
Eingenlijk heb ik momenteel maar een heel saai leven...
Vroeg op of heeel lang opblijven
donderdag, 15 mei 2003 om 20:50 uur
Wie morgenvroeg tussen iets over 4 en 3 voor 6 naar de nachtlucht kijkt zal getuige kunnen zijn van een fenomeen dat zo'n 66 keer per eeuw voorkomt. Vannacht hebben we mazzel in Nederland. We kunnen de maansverduistering dan wel niet helemaal waarnemen, maar zoals het zich laat aanzien zal er weinig bewolking zijn. De eclips duurt tot ongeveer 07.10 uur, maar in Nederland gaat de maan om drie minuten voor zes onder. De maan is vanaf 05.14 tot 06.06 uur totaal verduisterd.
De laatste keer dat de volle maan enkele uren door de schaduw van de aarde werd verduisterd, was in 2001.
Natuurlijk: die Parade!
15:52 uur
Ik wist dat ik het de afgelopen week al met iemand over de KUN had gehad en nu weet ik het weer: de Katholieke Universiteit Nijmegen bestaat dit jaar 80 jaar. En volgens goede traditie wordt ook dit lustrum weer uitgebreid gevierd.
Daarom liepen al die hoge(re) omes in hun apepakkies over straat: ze gingen naar de Lustrumtentoonstelling: 80 jaar KU Nijmegen gepresenteerd in 80 objecten:

Aan de hand van 80 gedenkwaardige en aansprekende voorwerpen brengt de KU Nijmegen haar 80-jarig bestaan in beeld. Tussen de Stichtingsakte uit 1923 - als eerste document - en Groepsportret, het kunstwerk waarin Jean Le Gac de geschiedenis van de KU Nijmegen in het perspectief van haar toekomst verbeeldt - als tachtigste en laatste-, zijn voorwerpen van de meest uiteenlopende aard tentoongesteld: de pedelstaf, rectorenketen en geschenken; akten, brieven, manuscripten, dissertaties, redes en boeken; vlaggen, portretten, beelden en gebouwen. Een deel hiervan wordt in het Prentenkabinet en op de Galerij van Museum Het Valkhof geëxposeerd.

Nog te bezichtigen in het Valkhof Museum tot en met 17 augustus a.s.
[lees verder]
Parade?
15:46 uur
Een lange stoet mannen en vrouwen -maar toch voornamelijk mannen- gekleed in statig zwart trok door de Nijmeegse binnenstad, vanmiddag. De bus waar ik in zat bleef er zelfs even voor staan. De statigheid van de lange stoet leek iedereen in te palmen. Iedereen bleef staan en keek... moeders met kinderwagen, oudere dames achter een kopje thee op een terras, jongens stopten zelfs met skateboarden. En je zag iedereen denken: wazda??

Voorop liep een oude man, in nog statiger kledij dan de rest. Behangen met de prachtigste kettingen en een mal mutsje op: dat was de Rector Magnificus, fluisterde iemand in de bus. Dat malle mutsje hadden ze overigens allemaal. Er vlak achter nog een aantal hogere dan hoge omes en daarachter een lange rij van professoren. Tjonge, ik wist niet dat er zoveel professoren op de KUN werkzaam waren. Of waren er misschien ook hoogleraren bij? Of is dat tegenwoordig hetzelfde? De voorfluisteraar wist het ook niet.
Waar kwamen ze vandaan? Waar gingen ze naar toe?

[ 15.55 uur: zo'n parade heet overigens "cortège van hoogleraren", wist u dat? Ikke niet! ]
[lees verder]
Ally Fans Opgelet!!
donderdag, 15 mei 2003 om 11:01 uur
Vanmiddag om 15.55 uur (rottijd, ik weet het!) komt de herhaling van de Spinoff Ally. Vol met scènes die niet in de originele serie te zien waren en zit vol met dagdromen, fantasieën en andere hilarische situaties. Het gaat hierbij voornamelijk om Ally en niet zozeer om haar werk.
Zender: Net 5
Tijdstip: 15:55-16:20 (vandaag)
1 april?
07:51 uur
Microsofts internettoilet blijkt grap Het verplaatsbare toilet met snelle internetverbinding dat de Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft vorige week presenteerde aan de pers, blijkt een grap te zijn. Een woordvoerder van het concern heeft dit dinsdag toegegeven.
De Britse divisie van Microsoft bracht schetsen van de 'vinding' vorige week naar buiten, inclusief verstelbaar plasmascherm en waterafstotend toetsenbord. Over toiletpapier met internetadressen, voor inspiratie tijdens het surfen op het wereldwijde web, werd nog nagedacht.
Volgens de Microsoft-zegsman hadden de Britten voor de presentatie geen toestemming gekregen van het hoofdkantoor in Seattle en bestaat de 'iLoo' helemaal niet. (Bron: ANP)
[lees verder]
EO gaat vreemd
07:37 uur
EO plaatst eigen homostand op Jongerendag... De Evangelische Omroep plaatst voor het eerst een eigen stand op de Jongerendag waar bezoekers informatie kunnen krijgen over homoseksualiteit die binnen het EO-beleid past. Dat heeft EO-directeur Ad de Boer woensdag gezegd.
De kraam moet eraan bijdragen dat "de homo-onvriendelijkheid en soms homovijandigheid in delen van orthodox christelijk Nederland wordt doorbroken''. De stand van de omroep komt in de plaats van de stands van de Evangelische Hulp aan Homofielen die er al jaren stond en Contrario, een werkgroep voor homo's en lesbiennes in de Vrijgemaakt-Gereformeerde Kerken.
De stand van Contrario, die voor het eerst op de Jongerendag aanwezig was, leidde vorig jaar tot commotie. De EO had gehoopt met die kraam meer aandacht te krijgen voor de vraag hoe christenen moeten omgaan met homo's. Maar in plaats daarvan ging de discussie vooral over de vraag wat de EO van homoseksualiteit vindt. De achterban van de omroep is daarover zeer verdeeld.

Veilige weg
De EO heeft besloten het heft in eigen handen te nemen in de hoop de zwijgcultuur rond homoseksualiteit in behoudende kring te doorbreken, zei De Boer. Hij wees erop dat de omroep zich in de afgelopen vijftien jaar ook schuldig heeft gemaakt aan die cultuur. De directeur sluit niet uit dat de eigen stand opnieuw tot kritiek in de achterban leidt. "We kiezen niet voor de veilige weg'', zei hij.
De stand op de Jongerendag is volgens De Boer bedoeld om jongeren, of ze nu homo zijn of niet, "dichter bij Jezus te brengen''. Centraal daarbij staat volgens hem de vraag wat Jezus zou doen.
(Bron: ANP)
[lees verder]
Mistig
woensdag, 14 mei 2003 om 15:47 uur
'k Heb ondertussen nog drie uur geslapen, heb het Kind van school gehaald en probeer nu de rook uit mijn hoofd te verdrijven... ik ben echter bang dat het de hele dag mistig blijft...
Dageraad
woensdag, 14 mei 2003 om 06:28 uur
Het diepblauwe van de nachtlucht veranderd langzaam maar zeker naar paars, rood, oranje, geel.
Vogels fluiten, een haan kraait... dan, ineens, is het licht.
'nacht
woensdag, 14 mei 2003 om 04:21 uur
Opeens zit ik rechtop in mijn bed. Klaarwakker. 03.26 uur. Hmm, niet bepaald een tijd om op te staan, zeker niet als je de avond ervoor met je lief een 'slag' hebt moeten maken om uit te mogen slapen.
Ik draai me om en probeer verder te slapen. Vergeefs.
Vandaar dat ik nu maar even een update doe om jullie te laten weten dat ik gisteren mijn website, noch mijn cgi-bin kon bereiken om berichten te posten.
Bij dezen.
Column
dinsdag, 13 mei 2003 om 10:06 uur
In de Metro van vandaag staat een column van K.G.
K. woont hier 'om de hoek' en zijn kinderen hebben wel eens met T. gespeeld. Ze kwamen me voor als zeer welopgevoede, eng-nette kinderen; zeer beleefd - net minimensen. Maar ik bleek het fout te hebben. K. en zijn vrouw hebben net zoveel problemen met hun kinderen hun speelgoed te laten opruimen als wij met T.
En eigenlijk is het best kicken om dat te lezen ;-)
De bel
maandag, 12 mei 2003 om 19:49 uur
Ik zit net 'boven-boven' als de bel gaat.
Drie trappen af... pffft! Nog hijgend open ik de deur.
Een blonde jongeman-met-rugzak kijkt me wat zenuwachtig aan, hij kijkt op het stapeltje papier dat hij in zijn handen houdt. Hij dreunt zijn -duidelijk ingestudeerde - verhaaltje op: ik ben bladiebla van marketingbureau bliedablie ... onderzoek ... onderhoud van uw auto ...
Ik lach: hier kom ik makkelijk vanaf.
Onderhoud van ...hihi
mijn auto...
hmpfff
Tjonge...
maandag, 12 mei 2003 om 18:41 uur
Alweer een saaie, lange huisvrouwendag overleefd...
en dat zonder naar de sherry te grijpen ;)
Humor
maandag, 12 mei 2003 om 13:29 uur
Klikt u maar even door... (en val niet van uw stoel!)
Klingonspreker gezocht!
maandag, 12 mei 2003 om 13:21 uur
Spreek je Klingon? En heb je wel zin in een reisje naar het verre VS, Portland om precies te zijn? Let dan nu even heel goed op:

Een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Portland is op zoek naar een vertaler die het Klingon machtig is, zo las ik bij CNN.
Het Klingon is een fictieve taal, gecreëerd voor de tv-series Star Trek en de daarvan afgeleide bioscoopfilms. Het is een samenhangende taal, met een grammatica en een eigen idioom. Ze wordt gesproken door het personage Worf en andere buitenaardsen, afkomstig van de planeet Klingon (The Klingon Homeworld).
De directie van het provinciale gezondheidscentrum van Multnomah in Portand, waar zo’n 60.000 mensen met mentale problemen worden behandeld, is nu op zoek naar een tolk die het Klingon in Engels kan vertalen. Sommige patiënten blijken namelijk niets anders (meer) te spreken dan de Klingontaal.
In de bus
11:53 uur
Het verkeer zat muurvast: T. zou beslist te laat op school komen. Gedurende 10 minuten verbleven we op het Keizer Karelplein, die in de maandagochtendspits kreunde onder het geweld van de wielen. Op de maandag rijden de bussen ook via het Plein vanwege de weekmarkt die dan in het centrum plaatsheeft.
Een groep scholieren, eenvoudig te herkennen aan de grote broeken en de nog veel grotere rugzakken die laag op hun rug hangen, loopt vanaf het station naar hun school. Ze zijn het plein lopend veel eerder rond, dan wij het in de bus.
Tussen hen in een vreemde eend in de bijt: een zakenman - strak in pak, een messcherme vouw in zijn broek, attachékoffer in de rechter-, paraplu in de linkerhand - doet verwoedde pogingen tussen de scholieren uit te komen. De scholieren laten hem niet gaan, zijn gezicht staat op onweer. Gaat hij naar links, gaat de hele groep voor hem ook naar links; gaat hij naar rechts, gaat de groep naar rechts.
Onschuldig vermaak, lijkt mij, maar de Zakenman lijkt daar anders over te denken. Ik zie hem iets zeggen en hevig gebaren met zijn paraplu. De scholieren lachen alleen maar... zij zijn beslist niet onder de indruk. Uiteindelijk verlies ik ze uit het oog: ze lopen harder dan wij rijden.
Even later, we zijn het plein eindelijk af, halen we ze weer in. Het is de Zakenman gelukt om zich los te maken van de groep. Met een venijnige pas loopt hij naar de deur van een statig kantoorgebouw aan de Oranjesingel: 'Notariskantoor' staat er met grote letters op het bord in de tuin. Met een ferme duw doet hij de deur open en loopt naar binnen. Het laatste wat ik van hem zie is de punt van de paraplu.
[lees verder]
Mogge
maandag, 12 mei 2003 om 07:45 uur
Shit, verslapen.
Shit, geen fruit.
Shit, geen koffie.
Shit, shit, shit...

Ook goedemorgen!
Moe, moe, moederdag...
zondag, 11 mei 2003 om 19:08 uur
Moederdag is vermoeiend, met name voor een kind.
's Morgens moet je stil zijn omdat moeders mag uitslapen. Dan moet je je vader helpen bij het ontbijt maken (brood smeren gaat steeds beter, er lag nu maar een halve centimeter boter op i.p.v. één). Dan lief en zachtjes gaan spelen tot moeders zich vertoond.
Vervolgens moet je ook nog -bah!- aankleden, want moeders wil naar de Dag van het Levenslied en ze wilde er ook nog helemaal naartoe lopen!!
Daar moest natuurlijk gedanst worden en daarna wilde ze ook nog door de stad wandelen en een terrasje pakken. Gelukkig gingen we wel terug met de bus...

Geen wonder dat de Kleine Man nog voor het einde van Sesamstraat op de bank in slaap was gevallen... luid snurkend, uiteraard!
Goed nieuws voor rokers!
zondag, 11 mei 2003 om 12:31 uur
Roken verbetert je geheugen, althans dat beweren een aantal wetenschappers.
Ze wensen echter geen ruchtbaarheid aan het feit te geven, omdat daarmee de anti-rookcampagnes ...eh... in rook opgaan. Zo zou het in de toekomst kunnen gebeuren dat niet-rokers met nicotinepleisters rondlopen om hun beginnende Alzheimers' tegen te gaan. (Bron: Weekly World News)

Ik wist wel dat ik een goede reden had om niet te stoppen met roken na mijn TIA. Daar heeft mijn geheugen immers een flinke opdonder van gekregen... :)
Moederdag II
10:53 uur
De geschiedenis van moederdag

Mensen over de hele wereld hebben moeders al duizenden jaren geëerd. In de oudheid werd de naam moeder gegeven aan dingen en plaatsen waarvan zij hielden en eerden zoals moeder aarde en moeder natuur. De Grieken organiseerden zo het jaarlijks lentefeest ter ere van de moeder aller Goden, Rhea. In de Middeleeuwen was 'Moeder Zondag' een kerkelijke feestdag in Europa. Het werd op de zondag voor Pasen gevierd. In deze periode verlieten kinderen hun ouderlijk huis op jonge leeftijd om een vak te leren. Elke lente kwamen de kinderen thuis op deze zondag. Zij bezochten hun kerk en moeder en namen geschenken voor beiden mee.

In Nederland wordt moederdag op de tweede zondag van mei gevierd. De oorsprong van deze traditie in moderne vorm is met zekerheid te herleiden tot het begin van de twintigste eeuw in de Verenigde Staten. De Amerikaanse vrouw Anna Reeves Jarvis begon, nadat haar moeder was overleden in 1906 op de tweede zondag van mei, een campagne bij de plaatselijke kerkleiders om op deze dag een speciale dienst ter ere van alle moeders te houden. In 1907 werd in Grafton, West Virginia de eerste moderne moederdag gevierd. De traditie werd al snel overgenomen in de rest van de Verenigde Staten en in 1914 riep president Wilson de tweede zondag van mei uit tot officiële feestdag ter ere van alle moeders.

De Amerikaanse feestdag werd na de Eerste Wereldoorlog door veel landen overgenomen, zo ook in Nederland. Vooral de afgelopen twee decennia leeft moederdag meer dan ooit in Nederland en andere landen. De traditie van het geven van kado´s aan moeder op de feestdag werd door de middenstand met open armen ontvangen. De komkommertijd tussen Pasen en Sinterklaas kreeg zo weer invulling door de nieuwe feestdag. Moederdag wordt tegenwoordig voornamelijk gekenmerkt door het verwennen van moeders in de vorm van een persoonlijk kado of een ontbijt op bed. Ook worden de huishoudelijke taken van de moeder overgenomen door vader en kinderen zodat moeder van een dag van complete rust kan genieten.
[lees verder]
Moederdag
zondag, 11 mei 2003 om 10:52 uur
Moederdag vieren is niet overal even leuk:

Vrouwen die moederdag vieren in Zimbabwe opgepakt
In Zimbabwe heeft de politie zaterdag tientallen vrouwen gearresteerd die in Bulawayo, de tweede stad van het land, een tocht ter gelegenheid van moederdag wilden houden. Zij wilden de aandacht vestigen op de moeilijke positie van moeders in het land waar hongersnood heerst.
Dat hebben oppositieleden en ooggetuigen gemeld. Volgens een woordvoerder van de Beweging voor Democratische Verandering (MDC), de grootste oppositiebeweging in Zimbabwe, zijn de vrouwen naar diverse gevangenissen gebracht en brengen ze daar vermoedelijk het hele weekeinde door.
Mensenrechtenadvocaat Perpetua Dube liet echter weten dat de vrouwen alleen een boete zouden krijgen van 3000 Zimbabwaanse dollars (circa 3,5 euro) en nog dezelfde dag zouden worden vrijgelaten. Vandag wordt moederdag officieel gevierd in Zimbabwe.
De MDC heeft de arrestaties veroordeeld. De politie, die geen toestemming had gegeven voor de bijeenkomst, zoals de strenge veiligheidswetten in Zimbabwe eisen, wilde geen commentaar geven.
(bron: nu.nl)
Moeders' wok
17:53 uur
Mijn wok is dood. Ik heb hem vanmiddag officieel dood verklaard. De anti-aanbaklaag was veranderd in een superaanbaklaag, het handat moest elke 5 minuten worden aangedraaid. Kortom: er was geen lol meer aan om ermee te koken. Hij heeft 8 jaren intensieve dienst gehad. Hij heeft zijn rust verdiend.

Eerder vanmiddag gingen de heren samen naar de stad. Nee, moeders mocht niet mee. Moeders wilde immers uitgebreid douchen? Moeders zou immers T.'s kamer op gaan ruimen? Moeders zou immers de ladenkast verplaatsen? Nee, de heren kunnen zich prima redden zonder moeders, en ze zouden flink lang wegblijven, zo werd me beloofd.

Dus ging moeders eerst heerlijk uitgebreid douchen en vervolgens aan de slag, op T.'s kamer. En ach, laat ik ook nog maar even een wasje draaien. En ach, laat ik ook gelijk die wok maar voor doodverklaren en 'begraven'. En ach, laat ik ook nog maar even... dan gaat de bel. 6,7,8 keer.
Grmbl: als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan zo'n doorbeller...!!
T. staat op de stoep en Lief komt er net aan. Lief blijkt een gave te hebben: de grote doos in zijn hand geeft hij aan mij: 'voor moederdag', zegt hij er nog bij. Ook hij kon niet wachten tot hij zijn kado liet zien ;-)

En voor wie het nog niet geraden had: ik kreeg van mijn liefdes een wok! Een echte, van gietijzer.
[lees verder]
Kei
zaterdag, 10 mei 2003 om 12:59 uur
Vrijdagmiddag, ca. 17.00 uur: T. heeft het moederdagkadootje dat hij op school voor mij heeft gemaakt in de boekenkast verstopt. Eerder deze week kon ik hem met veel moeite overhalen om vooral niet te vertellen wat ze aan het maken waren.

Een halfuurtje later:
"Mam, mag ik je nu vast mijn kadootje geven?"
"Wil je dat graag?"
Een stralende lach glimt me tegemoet: "Jaha!"
En gelijk spurt hij richting boekenkast. Na enig gerommel komt hij weer tevoorschijn met een rondachtige prachtig ingepakt pakje. Het is zwaar, erg zwaar!
Eenmaal uitgepakt ligt er in mijn hand een lieveheersbeestje, of liever een lieveheersbeest: een beschilderde kei met een briefje erbij: "Voor een kei van een moeder".

"Omdat ik zo vreselijk veel van je hou!", zegt hij nog...
Daar word je toch stil van...?
Aap en Mouw
zaterdag, 10 mei 2003 om 10:31 uur
Ja hoor!
Ik wist het wel.
Mooie praatjes over zielige irakezen die het zo slecht hebben onder Sadam, heilige woorden over vrede en slechts goede bedoelingen. Maar de Duivel laat nu toch eindelijk zijn ware gezicht zien, want wat kopt de krant vanmorgen?
De Amerikaanse regering heeft gisteravond in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een ontwerp-resolutie gepresenteerd die de VS voor zeker een jaar controle moeten geven over de Iraakse olie-industrie.
Olie! Niks zielige Irakeesjes, niks Sadam. Olie, daar was het ze om te doen vanaf het begin! Alsof we dat nog niet wisten...

Ineens schiet me te binnen hoe de indianen van Midden-Amerika afrekenden met de Spaanse overheersers die hun hun goud kwamen ontnemen: ze goten kokend goud door hun keelgat. Misschien een idee om het opnieuw in te voeren nu de Amerikanen het zwarte goud willen stelen? Kokende olie, met veren om het wat inzichtelijker te maken voor de gemiddelde Amerikaan!
Dear Raed
zaterdag, 10 mei 2003 om 10:15 uur
Dear Raed is weer online. Eind april, toen Amerikaanse bombardementen de elektriciteit in Bagdad uitschakelden, hield het dagboek op. Deze week verscheen hij weer online met een levendig beeld van de laatste dagen van de oorlog en van Bagdad nu.

Op de website deze fantastische quote, die ik ook ergens een plekje ga geven:
"the West won the world not by the superiority of its ideas or values or religion but rather by its superiority in applying organized violence. Westerners often forget this fact, non-Westerners never do." (Samuel P. Huntington)
Europa
vrijdag, 09 mei 2003 om 15:13 uur
Al sinds 1985 schijnt het op 9 mei Europadag te zijn.
Europaportaal is een website die uitgebreid aandacht besteed aan de op handen zijnde uitbreiding van de Europese Unie, in 2004.
De Unie dan zal worden uitgebreid met een fiks aantal landen, waaronder mijn persoonlijke paradijs: Malta!! De Maltezers hebben half april definitief besloten zich aan te sluiten bij de EU, daarnaast deden de inwoners van Slovenië en Hongarije dat ook. De overige kandidaatlanden, Litouwen, Slowakije, Polen, Tjechië, Estland en Letland zullen in de komende maanden de referenda hierover houden. Cyprus vindt een dergelijke referendum niet nodig, maar wil ook toetreden.

't Zal je maar gebeuren...
donderdag, 08 mei 2003 om 15:59 uur
Russische vrouw spreekt talen uit vorige levens
Een Russische vrouw, die beweerd dat ze maar liefst 120 talen kan spreken, zegt dat ze de meeste kent uit haar vorige levens.
Luiguisten hebben vastgesteld dat ze 16e eeuws-Engels spreekt. Daarnaast beheerst ze Chinees, Persisch, Egyptisch, Mongools, Vietnamees, Koreaans en Swahili, zo rapporteert de Komsomol'skaya Pravda.
Tatti Valo is 23 jaar en komt uit Anapa in Zuid-Rusland. Ze vertelde: "Het zijn talen die ik in vorige levens heb gekend en gesproken. Tien jaar geleden, tijdens de wiskunde les, kwam het allemaal terug.
Ineens was ik al het Russisch vergeten, ik kon geen woord meer uitbregen. De docent en de medeleerlingen wisten niet wat ze overkwam toen ik ineens in talen begon te praten die ze niet konden verstaan.
(Bron: Ananova)
Echt!
donderdag, 08 mei 2003 om 11:02 uur
Ik heb het geprobeerd, echt waar!
Ik stond zelfs voor 9 uur al voor de HEMA te wachten tot ze open zou gaan en ik heb ook al de laatste spulletjes gehaald voor het ophangen van het spandraad. En ik was het echt van plan, hoor! Ik wilde echt dat het vandaag zou hangen. Echt waar!

Maar zeg nu zelf: het is toch veel te mooi weer om op een zolder te gaan rommelen?
Je kunt toch veel beter met je laptop in de zon gaan zitten surfen?
Echt hoor!
Echt waar!

Toch?
Maaltijd
woensdag, 07 mei 2003 om 18:35 uur
Wat dacht u van pannenkoeken, gevuld met gebakken champignons, uien en spekreepjes? Juist!
Dat dacht ik ook... het water loopt me reeds in de mond!
IJdelheid
woensdag, 07 mei 2003 om 13:38 uur
Aangezien ik de komende jaren T. naar en van school moet begeleiden, heb ik gisteren voor ons beiden busabonnementen aangeschaft.
T: Mam, wil jij 'em asjeblief laten zien?
G: Wat?
T: Mijn abollement.
G: Waarom?
T: Ik vind het eng!
G: Waarom vind je dat eng??
T: Ik weet het niet.... ik vind het gewoon eng.
G: Rare vent!
T: Nou, eerlijk gezegd....
G: Ja?
T: Ik vind die foto gewoon hartstikkel stom!

IJdelheid komt kennelijk ook met de jaren...
Post
woensdag, 07 mei 2003 om 11:01 uur
Zojuist zat bij de post een bloemetje. Een onvolgroeid bloemetje. Om precies te zijn: bloemenzaad. Een actie van Multiple Sclerose Internationaal. 'k Ga ze vanmiddag in de tuin zaaien.
Hartelijk dank aan de Gulle Geefster!
Internetbeschermer
dinsdag, 06 mei 2003 om 10:26 uur
Het Vaticaan ziet het belang van het internet, haar gebruikers en programmeurs in. Een virusscanner en een firewall zijn echter niet genoeg: ze is van plan een heilige aan te stellen als Beschermer van internet-gebruikers en computer-programmeurs: St. Isidoor.
De motivatie om St. Isidoor te kiezen is de volgende:
"De heilige die de bekende 'Etymologae' schreef gaf zijn werk de structuur die lijkt op een database. Hij startte een systeem dat nu bekend staat als 'flashes'. Het is heel modern, ondanks dat het in de zesde eeuw reeds werd bedacht. Sint Isidoor volbracht zijn werk met grote samenhang: het is compleet en de onderdelen vullen elkaar aan."
Hierbij een plaatje van St. Isidoor, terwijl hij via zijn Dell Inspirion 4000 is ingelogd op de website van het Vaticaan.
Nee!
dinsdag, 06 mei 2003 om 07:06 uur
Nee, ik doe er niet aan mee!
4 en 5 mei valt er al meer dan genoeg te herdenken.
6 mei is een gewone dag!
Ik wil het dan ook beslist niet over PF hebben!

Begrepen??
Het gewone leven
dinsdag, 06 mei 2003 om 06:52 uur
Na ruim twee weken begint hier vandaag weer het gewone leven. De eerste week had Lief vakantie, de afgelopen week het Kind en nu moeten ze allebei weer aan de slag.
Jammer. Het was nl. erg gezellig de afgelopen dagen en ik zal mijn mannen node missen...
Vreemde geluidjes
maandag, 05 mei 2003 om 08:01 uur
Ik had er natuurlijk rekening mee moeten houden, maar dat had ik dus niet... vreemde geluidjes.
Zoals altijd als je ergens anders slaapt dan dat je gewend bent, werden we vannacht getrakteerd op een aantal opmerkelijke geluidjes.
Een muis, die onder onze voeten aan het scharrelen was, een vogel die boven onze hoofden druk zat te piepen. En vanmorgen vroeg werd ik gewekt door hanegekraai en een koerende duif in een opmerkelijk duet. Nu snap ik waarom 't Kind 's morgens zo vroeg wakker wordt: hij heeft de meest natuurlijke wekker die je je maar kunt voorstellen...

Goede morgen, overigens!
Wist u dat...
zondag, 04 mei 2003 om 18:19 uur
... een boxspringmatras zonder box ook prima springt?
... wij dus verdere pogingen om de box uit- en inelkaar te monteren maar achterwege laten
... het er heel knus uitziet boven
... we eigenlijk nog niet klaar zijn
... we wel al heel trots zijn
... we nu een terrasje met een pizzaatje gaan pakken

??
ff pauze
zondag, 04 mei 2003 om 16:29 uur
Effe pauze. Dat hebben we wel verdiend. De meeste tegels liggen erin. De ombouw van het bed staat ook al op zolder. Op onze oude slaapkamer ligt het 'spring' reeds gesepareerd van de 'box'. Na de koffie-met-peuk gaan we eens kijken hoe we de box zodanig kunnen slopen dat we het een etage hoger weer in elkaar kunnen schroeven (of spijkeren, al naar gelang ons geduld).
Ik ben kapotmoe, maar wil er niet aan toegeven. Maar, oh! Wat zal ik vanavond lekker slapen op de zolder!!
Koude Voeten
zondag, 04 mei 2003 om 11:02 uur
Vanavond op Nederland 3 bij de VARA de allerlaatste aflevering van de allerlaatste serie van Cold Feet... de zondag zal nooit meer hetzelfde zijn en het weekend nooit meer zo goed worden afgesloten... ik mis ze nu al!!
Mogge?
zondag, 04 mei 2003 om 09:42 uur
Mogge, allemaal.
Wakker worden wil nog niet echt, dus verwacht nog even geen hele verhalen van me, okee?
Ter vergelijking
zaterdag, 03 mei 2003 om 20:15 uur
Boven: zoals het was toen we kwamen. Onder: zoals het nu is.


Gelukt!
zaterdag, 03 mei 2003 om 18:33 uur
Vanmiddag zijn we dan uiteindelijk op stap gegaan, op zoek naar gordijnen voor de zolder, lekker met ons tweetjes: 't kind logeert bij Oma J. in T. Maar liefst 10 meter hebben we nodig om alle (lelijke) kastjes achter weg te werken en de ingang van een gordijn te voorzien. Dat laatste hebben we besloten om toch nog iets van privacy te hebben als 't kind de open trap op komt denderen...
We hebben fraaie stof, heel toepasselijk met maantjes en sterretjes. Zelfs Lief vond het een prima stof, maar dat had waarschijnlijk minder met de stof te maken en meer met de lage meterprijs. Op de markt is je euro er twee waard, kennelijk. De stof was echt supergoedkoop!
Verder: 10 meter spandraad, 4 spankatrolletjes, 4 open en 4 gesloten oogjes (met schroefdraad!) en 60 knijpertjes om straks de lappen stof op te kunnen hangen. Verder nog gekeken naar alle mogelijke vormen van opbergsystemen, van rieten manden tot plastic zakken. Hetzal wel een mengelmoes gaan worden.
Het spandraad is mijn idee, dus 'moet ik er ook aan'. Zo gaat dat hier. Wie een moeilijk uitvoerbaar plan heeft, dient het ook uit te voeren. Ben ik even blij dat Lief met het idee kwam om een boekenkast tot aan het plafond te maken op de toekomstige computerkamer...

Morgen gaan we de vloertegels leggen... nu zijn we te moe!
112
zaterdag, 03 mei 2003 om 09:46 uur
Zojuist heb ik voor het eerst in mijn leven 112 gebeld. Ik werd opgeschrikt door een hoop gegil en geschreeuw. Vanuit mijn erker zie ik een man een andere man achterna zitten. Een enorm vleesmes in zijn hand. De man die achterna wordt gezeten heeft geen bovenkleding meer aan en zijn broek zit onder het bloed. Dan zie ik dat zijn rechterhand ook bebloed is.
Tussen de geparkeerde auto's heen probeert de messentrekker zijn slachtoffer nog meer schade toe te brengen. Het gegil van een vrouw blijft maar doorgaan en ik besluit dat het genoeg is geweest en bel de politie. "We komen er zo aan, mevrouw"
Het gegil houdt op en het slachtoffer krijgt zijn bovenkleding toegeworpen. Met zijn linkerhand probeert hij zich aan te kleden. Dan zie ik pas dat het hemd ook onder het bloed zit. Het slachtoffer vlucht weg, blijft nog even bij een dikke BMW staan praten en maakt zich vervolgens uit de voeten. De rust is weergekeerd als ik een politiebusje in de verte zie aankomen. Nog voordat ze hier zijn, slaan ze een hoek om: de hoek waar eerder het slachtoffer verdween.
Voor alle zekerheid heb ik maar even de nummerplaat van de BMW genoteerd en het huisnummer van de woning waarin de messentrekker verdween.
En dan te bedenken dat ik uit Amsterdam wegwilde, omdat het met daar dus te geweldadig was!

[drie kwartier later]
Nadat ik even heb gedoucht en net een kop koffie had ingeschonken, kwam de politie: of ik iets had gezien? UIteraard heb ik het verhaal zo goed en uitgebreid mogelijk verteld. Mogelijk moet ik nog naar het bureau voor een getuigeverklaring, maar daar hoor ik dan nog wel over.
Onderutssne heb ik wel de indruk dat er voordat het incident buiten zich afspeeld, er binnen in de woning ook nog het een en ander is gepasseerd. Ik hou u op de hoogte als er meer informatie komt via bijv. de kranten.

Om eerlijk te zijn: ik zit nog te bibberen op mijn stoel!
Witteboordencrimi
zaterdag, 03 mei 2003 om 09:28 uur
Heeft u het gelezen? Gehoord, wellicht?
Je kunt in Nederland doen en laten wat je wilt, zolang je maar een wit boordje hebt: Boonstra vrijgesproken. Hij had geen voorkennis, maar 'slechts' kennis.
Persoonlijk heb ik veel meer moeite met dit soort criminelen als de eerste de beste junk die een fiets jat om aan zijn eerste levensbehoefte te voldoen. Een type als Boonstra heeft al meer dan genoeg, maar wil nog meer.
Ik kan het dan ook maar heel moeilijk verkroppen dat zo'n man nu, zonder enige blaam, ook nog zelf het nieuws opzoekt en dan het volgende durft te zeggen: ‘rechter niet opbjectief' en dat is nog lang niet alles...
Bah! Misselijkmakend!
Klunzig
vrijdag, 02 mei 2003 om 18:15 uur
Wist u dat vloertegels zwaar zijn? Mijn hemel! Ik heb er net een tigtal (genoeg voor 20m2) één trap opgedragen. En nog een x-aantal een tweede trap. Maar ik ben nu vet buiten adem en ik werd toch wat licht in mijn hoofd, dus dan maar besloten om voorlopig te stoppen. Drie trappen moeten ze op. Eén-en-kwart heb ik nu gedaan. De rest is voor Lief (die vast begint te foeteren als hij ziet wat ik al gedaan heb!). Wat kan ik zeggen: ik ben een kluns!

Morgen gaan we zoldersjoppen: gordijnen voor de kastjes (met spandraad en knijpertjes), rolgordijn voor het dakraam, hout etc. voor het aftimmeren van het trapgat. We hopen zondag het bed naar boven te kunnen transporteren, maar we weten eerlijk gezegd nog niet of het wel gaat. Wat we wel zeker weten is dat het boxspringmatras eraan moet geloven..., zoals gezegd: we zijn klunzen!

Ik vind het wel leuk dat het zo lekker klunzig gaat allemaal. Als het allemaal zo vreselijk gepland gaat, voel ik me er toch niet goed bij.
Historisch Atlas
vrijdag, 02 mei 2003 om 15:25 uur
Prachtig geïllustreerd boek over de 2000-jarige geschiedenis van Nijmegen: een bourgondische stad met een zeer oud en bewogen verleden.
Net gekocht, dus een verder oordeel laat ik nog achterwege; al ben ik nu al vreselijk onder de indruk van al die prachtige oude kaarten en de daardoor duidelijk zichtbaar groeiende stad! Een recentie volgt t.z.t. via Project 0.
Oost
vrijdag, 02 mei 2003 om 10:08 uur
We kunnen het niet laten: kijken naar huizen.
Niet dat we van plan zijn binnenkort te verhuizen, maar het is zo leuk om je voor te stellen dat je in die wijk woont waar je graag zou willen wonen. In ons geval is dat Bottendaal - alwaar ik reeds 8 jaar van mijn Nijmeegse leven heb doorgebracht- en Nijmegen-Oost.
Nijmegen-Oost ligt in het hogergelegen gedeelte van de stad, op de stuwwal. Nijmegen-Oost is het deel van Nijmegen waar 2000 jaar geleden Romeinse soldaten hun kampen bouwden. Nijmegen-Oost is "op stand" wonen.
De huizen zijn daar gemiddeld duurder puur vanwege de locatie, hoewel het deel met de echt bijzondere huizen niet eens zo groot is. "Iedereen" wil naar Oost. Oost is hèt! Onze reden om naar Oost te willen gaan zijn echter van practische aard: T.'s school ligt, zoals wij dat noemen, hoog in Oost.
Voorlopig zal het nog wel even blijven bij 'dromen over Oost' en daar is helemaal niets mis mee!
Vanavond kijken!
donderdag, 01 mei 2003 om 11:43 uur
Op Net5 komt vanavond een van mijn favofilms: Erin Brockovich Een aanrader, dus als je niets anders te doen hebt: kijken!
Drang
donderdag, 01 mei 2003 om 11:15 uur
Ik voel een enorme drang opkomen om vreselijk te gaan spenderen.
Om allemaal dingen te gaan komen voor de zolder, die nu eindelijk maar eens af moet! Om ons drieën eens helemaal lekker in het nieuw te steken... om eindelijk die laars eens te laten maken... en de rits van mijn leren jas... kadootjes voor T.'s verjaardag... en boeken... eindeloos veel boeken...

Waar zou die drang toch vandaan komen? Zou het misschien iets met de Belastingdienst te maken hebben, die eindelijk over de brug is gekomen? Neuh.... vast niet ;-)
1 mei vieringen over de hele wereld
donderdag, 01 mei 2003 om 09:03 uur
1 mei: tradiotioneel de Dag van de Arbeid: de dag van de gewone man. In Nederland heerlijk overschaduwt door het Oranjefeest op de dag eraan voorafgaand. Ik kan het niet laten even vuil naar Willemien te kijken: die heeft het vast expres gedaan. Bevallen op 30 april bedoel ik ;-)
Een fraaie impressie over wat er vandaag allemaal gebeurt in de wereld vindt je op de website van De Waarheid
(Zo'n poster van Che had ik ook ooit aan mijn muur hangen...)
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log