missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Koninginnedag 2004
vrijdag, 30 april 2004 om 07:17 uur
Google Special


Groningen
Koningin bedankt voor "bijzondere Koninginnedag"
Koningin Beatrix bedankte vrijdagmiddag in haar speech op het bordes van het stadhuis in Groningen het Nederlandse volk voor een "bijzondere Koninginnedag". De koningin memoreerde hoe zij 24 jaar geleden besloot Koninginnedag te blijven vieren op haar moeders verjaardag om Juliana te bedanken en aan haar te blijven denken. [Lees verder]
[Hunne Majesteiten hebben zich wel vermaakt, zo te zien]

De Goffert
We hebben goede zaken gedaan, in de zin dat we de helft van de aangeboden spullen kwijt zijn. En daar was het tenslotte om te doen. Een man viel echt op de voorraad scifi-romans en nam er maar liefst 10 mee. T. was even in tranen toen hij ontdekte dat zijn bal verkocht was, want eigenlijk wilde hij die toch niet kwijt. Lief hing de verkoper uit en wist veelal toch nog een boekje extra te slijten en ik zat een poosje in de zenuwen omdat T. zelf was gaan rondneuzen, gelukkig vond Lief hem al gauw weer.
Redelijk wat bekenden en die lopen dan toch niet door zonder iets te kopen.
Om een uur of twee hielden we het voor gezien. T. werd duidelijk moe en raakte enigszins verveeld en ik moest nog pakken voor het weekend.
En nu maar hopen op een leuk prijsje bij de Koninginnedagloterij...

Koninginnedag-links
Oranje Groningen
Koninginnedag.net
Koninginnedag (website Koninklijk Huis)
Oranje-weer (uitgebreid)
Koninginnedag op TV
Oranje.pagina.nl
Koninginnedag in beeldkoninginnedag in beeld (Planet Hotlinks)

Koninklijk Weer
In de ochtend is het op de meeste plaatsen droog. Vooral in de middag schijnt nu en dan de zon maar er kunnen opnieuw enkele regen- en onweersbuien ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het zuidwesten tot 22 plaatselijk in het noordoosten. De oostelijke wind is zwak tot matig, rond
kracht 3, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig, 5. (Bron: KNMI)

Fijne dag, allemaal!!
New York verbiedt vredesdemonstratie in Central Park
donderdag, 29 april 2004 om 13:27 uur
Het stadsbestuur van New York weigert een pacifistische groepering toestemming te geven voor een antioorlogsdemonstratie in Central Park. De weide waar de demonstratie gehouden moest worden zou te klein zijn. Bovendien zouden de 250.000 mensen die op de manifestatie van 29 augustus worden verwacht het gras kunnen beschadigen. [Lees de rest]

Ja, hoor. The Land of The Free! Kinderen die anti-oorlogstekeningen maken worden ondervraagd, protestmarsen mogen niet meer. Tjonge, jonge, wat zijn die mensen 'free'...

Mag ik even een teiltje...
Europa
donderdag, 29 april 2004 om 11:22 uur
Op 10 juni is het weer zover: dan mogen wij onze stem weer laten horen. Deze keer voor het Europees Parlement, waarvan Nederland de laatste helft van dit jaar voorzitter van is.
Weet je, net als ik, nog niet precies wat je wilt gaan stemmen voor de EP, dan kan de stemwijzer je van dienst zijn: Beantwoord 30 stellingen en kom uit bij de partij die het dichtst bij je staat.
Je kunt de stemwijzer ook downloaden.

[update] De uitslag was overigens toch wel voorspelbaar te noemen: op naar een groener Europa :-))
Weinig verrassend
09:32 uur
Nederland:
Balkenende en kabinet scoren slecht in peiling
Premier Balkenende en het kabinet hebben het bij een meerderheid van het Nederlandse volk verbruid. Dat blijkt uit een representatieve enquÍte die in opdracht van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) is uitgevoerd door het onderzoeksbureau Motivaction. Het merendeel van de ondervraagden tussen 18 en 65 jaar vindt de premier geen sterke leider, niet inspirerend en niet bevlogen. Van het kabinetsbeleid wordt weinig heil verwacht. Als ook 65-plussers bij het onderzoek zouden zijn betrokken, was de score zowel voor Balkenende als het kabinet hooguit 3 procent gunstiger uitgevallen, aldus de onderzoekers.
(Vooral die laatste zin is opmerkelijk. Een grote groep CDA-stemmers komt toch uit die categorie, lijkt me. Ook in mijn eigen omgeving merk ik dat Balkenende c.s. het niet goed doet voor de ouderen: degenen die op hem hebben gestemd hebben verklaard dat nooit meer te zullen doen. )

Verenigde Staten
Kerry loopt verder uit op Bush
[...]Nog nooit waren de cijfers zo laag voor Bush. Van de ondervraagden vindt 46 procent dat hij het goed doet als president, 41 procent staat achter zijn politiek inzake Irak en 40 procent keurt zijn aanpak van het buitenlands beleid goed.[...]

Het lijkt me duidelijk: deze leiders horen domweg niet op de plek waar ze horen: opzouten, dusch!!

[lees verder]
ff tussendoor
woensdag, 28 april 2004 om 14:32 uur
(hee, psssst! T. was wéér Supertopper vandaag!)
Testing Times
woensdag, 28 april 2004 om 11:29 uur

What classic movie are you?

Verrassend, mag ik wel zeggen....
[Gezien bij: Gooly]
Blatter is gek geworden
10:23 uur
In de Sp!ts en Metro van vandaag staat vermeld dat Blatter (de voorzitter van de FIFA) wil dat het gelijkspel bij het voetbal wordt afgeschaft. "Ieder wedstrijd moet een winnaar hebben. Als je een kaartspel speelt of wat voor spel dan ook, is er altijd een winnaar en een verliezer.", aldus Blatter in de artikelen.
Dat is natuurlijk grote kolder: neem nu schaken en dammen. Gelijkspel is bij deze 'spelletjes' de meest-voorkomende uitslag, volgens mij. En ook bij andere veldsporten is een gelijkspel gewoon iets wat erbij hoort.
Blatter komt wel vaker in het nieuws met opmerkelijkheden, zo is er grote twijfel aan de juistheid van de uitslag van zijn herverkiezing in 2002 en zijn er niet-aflatende geruchten over de manieren waarop hij zich zou verrijken via zijn functie als FIFA-voorzitter.
[lees verder]
Het zij ze gegund
woensdag, 28 april 2004 om 07:58 uur
Spaanse militairen 27 mei uit Irak
De Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero heeft dinsdag in het parlement gezegd dat alle Spaanse militairen Irak op 27 mei moeten hebben verlaten.
Zapatero zei dat in een parlementair debat over de kwestie, aldus Spaanse media.
In het debat herhaalde Zapatero dat de oorlog in Irak illegaal is wegens het ontbreken van een VN-mandaat. "We hadden niet naar Irak moeten gaan. Daarom moeten we nu zo snel mogelijk terugkeren", zei de premier onder luid applaus.
(Lees de rest bij: Planet)

Zapatero heeft helemaal gelijk!! Om dezelfde reden zouden de Nederlanders ook terug moeten komen, of op z'n minst geen nieuwe troepen sturen als de huidige naar huis komen!
Van de gemeentelijke website geplukt
dinsdag, 27 april 2004 om 20:21 uur
Vrijmarkt op Koninginnedag
Op Koninginnedag is er ook dit jaar weer een vrijmarkt op de Goffertwei. Deze start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
Joepey ende Hoerah!
dinsdag, 27 april 2004 om 17:34 uur
De afgelopen drie dagen (donderdag, vrijdag en maandag) was T. Supertopper (dan heb je heel goed je best gedaan), maar dat is nog niet alles: vandaag was hij zelf Super-de-supertopper (dan heb je echt heel erg supergoed je best gedaan).

En zulk soort dingen maakt me zó trots! :-))
Grootste Nederlander
dinsdag, 27 april 2004 om 10:33 uur
Eindelijk, na Engeland en Duitsland, zijn we in Nederland toe aan de verkiezing van de Grootste Nederlander Aller Tijden
Hieronder ziet u mijn keuze:

v.l.n.r.: Claudius (Julius) Civilis - Maurits Cornelis (M.C.) Escher - Joop den Uyl -Annie M.G. Schmidt - Art Schenk

Wat is jouw selectie?
[Link: De Grootste Nederlander]
(minpuntje van deze site is dat hij alleen in MSIE goed te bekijken is...)
Barbie
dinsdag, 27 april 2004 om 07:38 uur
Ik had er al veel over gehoord en gelezen, maar gezien had ik 'em nog niet: de trouwjurk van Mabel. Gisteravond was de primeur voor mij: ik zag 'em voorbij komen bij een of ander programma tijdens het zappen.
Strikken, veel strikken, dat had ik al gehoord, dus ik dacht dat ik was voorbereid. Maar wat een schok! Wat een vre-se-lijk le-lij-ke jurk! Een Barbiepop in een Barbiejurk, dat was het eerste wat in mij opkwam. Mabel is ook een wel een beetje een Barbie natuurlijk: prima gevormd met een leeghoofdig blond koppie d'rop.
SFIR nieuws
11:00 uur
Nederlandse soldaat doodt Irakees

Een schietincident waarbij Nederlandse militairen betrokken waren, heeft een Irakees zondagavond het leven gekost. Militairen die een controlepost bemande opende het vuur op een naderende wagen. Het voertuig kwam op zijn kant terecht. Een onbekend aantal andere Irakezen raakten gewond. Aan Nederlandse kant vielen geen slachtoffers. Het incident vond plaats in Al Khidr, zo'n 30 kilometer van Camp Smitty, het hoofdkwartier van de Nederlandse troepen in As Samawah. Een wagen met zeven Irakezen naderde een controlepost dat door een Nederlandse patrouille wordt bemand. Het voertuig reed door na een stopteken, waarop het vuur werd geopend. De wagen raakte van de weg en kwam op z'n kant terecht. Het lichaam van de gestorven Irakees vertoont schotwonden, maar er is nog geen officiële doodsoorzaak vastgesteld.

Het is niet bekend hoeveel Nederlandse troepen bij het schietincident betrokken waren. De bemanning van de checkpoints varieert afhankelijk van de veiligheidssituatie, waar het ministerie geen uitspraken over doet. Aan Nederlandse zijde raakte niemand gewond.
De wagen was eerder al een controlepost benaderd van de Iraakse politie, maar keerde om voor het tot stoppen werd gemaand. Woordvoerder Gwendolin Rahusen van het ministerie van Defensie kon niet bevestigen dat het om een guerrilla-aanval ging. Het is niet bekend of de mannen wapens of explosieven in de auto hadden.
De Koninklijke Marechaussee doet in samenwerking met de Iraakse politie onderzoek naar het incident. "Het ministerie van Defensie doet onafhankelijk daarvan eigen onderzoek", zegt Rahusen.
Dit is het derde schietincident met dodelijke afloop in Irak waarbij Nederlandse militairen betrokken waren. Het eerste incident, begin dit jaar, leidde tot de arrestatie van de betrokken militair door de Nederlandse justitie. Hij werd uiteindelijk niet vervolgd.
(Bron: ANP/Novum Nieuws, bijgewerkt 13.05 uur)

Al Khidr... daar zit m'n broertje...
[lees verder]
Primeur
maandag, 26 april 2004 om 07:04 uur
Dit jaar gaan wij, hier ten huize MissGien, een heuse primeur beleven: we gaan koninginnedag dit jaar van de andere kant bekijken. De kant van de verkopende Nederlander, in plaats van de kopende: we gaan staan (of liever, zitten) op de rommelmarkt in het Goffertpark.
Al maanden geleden riep ik dat ik wat zooi kwijt wil, en 30 april is daarvoor de aangewezen dag. Dus gisteren zijn we gaan uitzoeken wat er mee mocht en wat niet. Aangezien ons vervoer is gehalveerd tot 1 fiets, zullen we nog minder mee kunnen nemen naar de Goffert. Boeken (veel Engelstalige SF-romans) en video's zullen we voornamelijk proberen te slijten. T. heeft zijn oude kleren, waar hij de afgelopen maanden uit is gegroeid, gedoneerd en misschien wat oude baby- en peuterboekjes - daarvan moet ik hem zien te overtuigen.
Heeft er misschien iemand een bakfiets te leen?
Idolen?
zondag, 25 april 2004 om 09:28 uur
Ik heb me laten vertellen dat er een Nijmeegse meedoet aan Idols.
Idols? Bestaat dat nog, dacht ik even, want ik hoor of zie er niets meer van. Maar ja, het schijnt dat Idols nog bestaat en dat een Nijmeegse wellicht in de finale komt... of ik dan niet moet stemmen en kijken??
Nou, nee, dank u. Persoonlijk vind ik dat soort programma van nivo -7, en programma's van nivo -7 komen er bij ons niet op!

Dank u!
Slapen, hoezo??
zondag, 25 april 2004 om 09:25 uur
T. wil de laatste tijd niet meer slapen. Eerst dacht ik dat het erom ging dat hij liever bij ons was dan op zijn kamer, maar ik ben er nu achter dat hij niet wil slapen. Hij wil wakker blijven om te kunnen puzzelen, lezen, legoën, whatever. Met als gevolg dat hij zo onderhand chronisch slaapgebrek oploopt.
Al een aantal avonden slaapt hij niet voor 10 uur/half elf, maar is de volgende ochtend alweer met de vogeltjes op, een uur of 6/half 7. Dat is veel te weinig slaap voor een kind van zijn leeftijd, gemiddeld hebben kinderen van zijn leeftijd tussen de 9 en de 11 uur slaap nodig. 8 uur is domweg te weinig. Hij ziet vreselijk bleek, is sjagrijnig, maar het wil er bij hem niet in dat hij vroeger moet gaan slapen.

Iemand tips hoe dit probleem op te lossen??
Uit Den Ouden Doosch
vrijdag, 23 april 2004 om 15:47 uur
Uit een stoffig hoekje kwamen ze tevoorschijn: de twee CD-roms van Ages of Empires. AoE1 spelen we samen-tegen-de-computer via he netwerk, en da's errug gezellug. AoE2 (Age of Kings) laat dat niet toe omdat we dan twee CD-roms nodig hebben :-(
Maar niettemin vermaken we ons enorm en af en toe is het rennen om de CDrom van AeE2 als eerste te pakken te krijgen...
Snapt u gelijk waar ik me de laatste tijd mee bezig houd

We blijven d'r jong bij ;)
Kijk wat je koopt
vrijdag, 23 april 2004 om 08:33 uur
Greenpeace is een actie begonnen om mensen erop te wijzen dat er ook in Nederland eten op de markt is waarmee is gerommeld, genetisch gemanipuleerd. Hier staat een overzicht van producten op de Nederlandse voedingmarkt. Ik moet je bekennen dat ik schrok: zelfs de ordinaire De Ruyter Hagelslag bevat genetisch gemanipuleerde zooi!!
Greenpeace is tot deze actie overgegaan omdat veel bedrijven blijven weigeren informatie te geven over het al dan niet bevatten van genetisch gemanipuleerd materiaal in hun producten.
Voor meer informatie: Lees hier en hier.
EU komt op voor privacy Europeanen
donderdag, 22 april 2004 om 12:47 uur
Het Europees Parlement zet het conflict met de Verenigde Staten over het opslaan van gegevens van Europese reizigers op scherp. Woensdag besloot het parlement met zeer nipte meerderheid naar het Europees Hof van Justitie te stappen om een akkoord tussen de VS en de Europese Unie over het overdragen van de gegevens te laten verbieden.
In de strijd tegen terrorisme vragen de VS van inkomende reizigers allerlei gegevens. Het gaat niet alleen om naam en paspoort, maar ook om bijvoorbeeld informatie over de kredietkaart.
De Europese Commissie heeft met de VS een principeakkoord bereikt over de voorwaarden waaronder deze gegevens worden verstrekt. Het parlement is van oordeel dat de privacy van de luchtreiziger nog steeds niet is gewaardborgd en wil dat laten toetsen door het hof. Bovendien is het verbolgen dat het buitenspel is gezet bij de onderhandelingen. Ook daar moet het hof zich over buigen.
[Bron: ANP]

Nou, hehe! Je moet ondertussen je complete doopceel laten lichten als je de VS nog in wil, maar daar wil de EU nu dan eindelijk een stokje voor steken. Maar ik ben bang dat het een loze actie is: die paraonoia Amerikanen zien nu eenmaal in iedere niet-Amerikaan een potentiële terrorist!
SFIR-nieuws
donderdag, 22 april 2004 om 12:42 uur
Granaten afgevuurd op Nederlands kamp in Irak
Het Nederlandse kamp in het Zuid-Iraakse As-Samawah is in de nacht van woensdag op donderdag beschoten met diverse mortiergranaten. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse landmacht donderdag gezegd.
Een granaat kwam op het kamp terecht, maar richtte geen schade aan. Het was de eerste keer dat Camp Smitty onder vuur lag.
"Alle mensen zijn veilig, en dat is het belangrijkste", aldus de zegsman. Het is nog onduidelijk hoeveel mortiergranaten precies zijn afgevuurd op het Nederlandse kamp. Dat moet onderzoek in de loop van donderdag uitwijzen.
De beschieting vond plaats omstreeks 3.00 uur plaatselijke tijd (1.00 uur Nederlandse tijd). Conform de procedures zijn de Nederlandse militairen de bunkers in gegaan en is de wacht versterkt.
[Bron: ANP]
Nieuw museum geopend
donderdag, 22 april 2004 om 08:05 uur
Nou, nou, dat werd tijd, zeg!
Gisteren is het eerste Nederlandse Strip Museum geopend. Het eerste, ja! Het is een regelrechte schande dat er nog niet eentje was!
Uit het persbericht:
Op 21 april is Het Nederlands Stripmuseum Groningen officieel geopend door de burgemeester van Groningen, Jaques Wallage. Bij de officiŽle opening zijn de twee eerste ĎBeloftení bekend gemaakt. Dat is aanstormend striptekentalent, dat middels een nationale wedstrijd, de kans krijgt zich te presenteren aan het publiek. De genomineerden mogen drie maanden gratis exposeren in het museum. De twee winnaars dingen mee naar de titel Striptekenbelofte van 2004.

Het is jammer dat het in het hoge noorden is, daar kom je niet zo 1-2-3, maar anderszijds is dit misschien wel eens een extra reden om er eens een kijkje te gaan nemen :-)
ff niet
woensdag, 21 april 2004 om 10:46 uur
Vandaag blijf ik zoveel mogelijk horizontaal... het koutje lijkt te zijn uitgegroeid tot een virusje... of het is een keiharde KOU geworden. Hoe dan ook: ik verrek van de koppijn en de rest van mijn lichaam wil ook niet erg meewerken :(
Potverdikkie!
dinsdag, 20 april 2004 om 18:20 uur
Het is me wat, in archeo-land. De ene dag ben je overal aan het peuteren naar nieuws en de andere dag vallen de vondsten als het ware in je schoot. De "score" van vandaag: kleine schat aan Romeinse munten, een gave maalsteen, bronzen speerpunten en mogelijk een cultusplaats in Nijmegen-Noord (beter bekend als de Waalsprong); en bewoningsresten van Germanen in Zuid-Limburg: haard met haardblokken (!!), munten, werkplaatsen... het is echt fantastisch!

Ik moet u bekennen dat ik helemaal lyrisch wordt als ik al dat moois voorbij zie komen - al is het dan merendeel in tekst. Het Nijmeegse Valkhof Museum zal de gevonden munten in een tijdelijke expositie (met andere vondsten) tentoonstellen...
Meer weten? archeonet.nl
Snotverdorie!
dinsdag, 20 april 2004 om 08:35 uur
Het was iets te fanatiek, gistermiddag op de fiets. Maar voordat ik dat doorhad was ik al te ver onderweg en was het kwaad al geschied: een flinke kou opgelopen en vanmorgen een hoofd met watten. Uit mijn keel komen rare geluiden als ik probeer te praten, maar dat zal wel beter worden al naar gelang ik mee drink.
Lief brengt momenteel T. naar school (op mijn fiets) dus ik hoef er voorlopig nog niet uit. Rustig aan wakker worden, uitgebreid douchen en vervolgens goed warm aankleden: ik zal dat koutje er wel onderkrijgen!!!
Eitje
maandag, 19 april 2004 om 13:55 uur
Er liggen nog 9 10 13 14 Breedster-eggs te wachten in mijn koelkast... Vrijwilligers?
Walgelijk!
10:46 uur
Eén van de kranten die ik regelmatig online bezoek is het Reformatorisch Dagblad voor Archeonet. "Waarom?", zul je denken: nu, die hebben een nogal opmerkelijk kijk op archeologie en het levert af en toe opmerkelijke artikelen op.
Maar ik geloof dat ik die krant maar even laat voor wat het is. Men houdt op de voorpagina een enquete over de aanval op de tweede Hammasleider.... kijkt en huivert...
Opnieuw heeft IrsaŽl een Hamas-leider geliquideerd. Zaterdag werd Abdel Aziz Rantisi in zijn auto beschoten en hij overleed vijf minuten later in het ziekenhuis. IsraŽl moet stoppen met het doden van Hamas-leiders.

Nee, in deze oorlog is het rechtvaardig om Hamas-leiders te liquideren   40.3 %
Nee, IsraŽls veiligheid is belangrijker dan het leven van een Hamas-leider   36.1 %
Ja, als IsraŽl zo doorgaat, komt er nooit vrede   20.8 %
Ja, neerschieten vanuit de lucht is laf en Hamas-leiders zijn ook mensen   2.8 %

Ik zou u allen willen oproepen om deze enquete een heel andere uitslag te geven...breng uw stem uit in de rechterkolom onder het kopje "Hamas Leiders"

[lees verder]
Mornin' smilie!
maandag, 19 april 2004 om 07:47 uur
Waarom ook niet?
zondag, 18 april 2004 om 15:13 uur
En toen ontdekte Lief vanmorgen dat zijn fiets vannacht is gejat: hij stond stevig op slot en vlak voor de deur in de tuin... maar dat gaf kennelijk niets voor de dief: hij is weg!
Nu was dit niet zo'n fraaie nieuwe fiets als die van mij, maar het is wel onhandig! Los van het feit dat we nu op zoek moeten naar vervanging (die van Lief was niet verzekerd, want al een jaar of 6 oud) moeten we kijken hoe hij nu T. naar school gaat brengen.
Misschien is dit een optie...

Ik weet niet wat het is met die fietsendieven in Nijmegen, maar ik vind eigenlijk dat ze ons zo onderhand wel eens met rust mogen laten!!!
SFIR nieuws
zondag, 18 april 2004 om 11:29 uur
Militairen betrokken bij schotenwisseling Irak
Nederlandse militairen in Irak zijn zaterdagavond betrokken geweest bij een schotenwisseling. Aan Nederlandse zijde zijn geen gewonden gevallen, aan de andere kant raakte een persoon gewond. Dit laat de Landmachtvoorlichting zondag weten.
De gewonde is voor behandeling afgevoerd naar het Nederlandse mobiele operatiecentrum in de stad As Samawah, waar de schotenwisseling plaatshad. Het Nederlandse hoofdkwartier is ook in die stad gevestigd.
(Bron: ANP)
...Dutch in Space...
zondag, 18 april 2004 om 09:50 uur
Het is niet Nederlander nr. 2, maar nr. 3 die morgen de ruimte in wordt geschoten: voor Wubbo Ockels was er ook al een Nederlander in de ruimte: Lodewijk van den Berg. Hij reisde in 1985 met de Challenger om experimenten uit te voeren. [De 'vergeten' astronaut]
De Man Van Vandaag zal dat echter een zorg zijn. Hij is al Science Fiction-fan sinds zijn jeugd, en nu wordt de fictie werkelijkheid voor Andrť Kuipers. En de Nederlandse pers smult mee; NOS Actueel heeft een behoorlijk aantal programma's op de rol staan:

zondag 18 april
Nederland 2, 21.50-22.40 uur (voorbeschouwing)

maandag 19 april
Nederland 2, 05.00-05.30 uur (lancering)
Nederland 2, 07.10-08.00 uur (samenvatting lancering)
Nederland 2, 08.10-09.00 uur (herhaling samenvatting lancering)
Nederland 2, 19.25-19.50 uur (samenvatting)

vrijdag 23 april
Nederland 2, 10.10-10.20 uur (gesprek)

vrijdag 30 april
Nederland 2, 19.27-19.52 uur (landing)
Dat zal ze leren!!
14:47 uur
Vele liters 'zeehondenbloed' voor Canadese ambassade
De voortuin van de Canadese ambassade is vrijdagmiddag rood gekleurd zodat het even "dezelfde nare aanblik als de ijsvelden in Canada'' heeft. Milieuorganisatie Greenpeace heeft 4700 liter rood water de tuin ingespoten als protest tegen de commerciŽle jacht op de zeehonden. Deze vindt momenteel in Canada plaats. Jagers mogen van de Canadese regering de komende drie jaar 975.000 zeehonden afmaken. Deze jacht moet de kabeljauwstand in het gebied ten goede komen. Een vals argument vindt Greenpeace omdat de toegestane aantallen 'overduidelijk' wijzen op een nieuwe commerciŽle jacht voor de bontverkoop.
"De Canadese regering maakt van de zeehond de zondebok en maskeert haar eigen falende visserijbeleid achter een werkgelegenheidsproject voor de vissers'', aldus bioloog Van den Broek van de milieuorganisatie.
Met de actie vrijdagmiddag in Den Haag wil Greenpeace dat de Canadese ambassadeur zijn regering aanzet tot beŽindiging van de zeehondenjacht.
(Bron: ANP)

Heeft u ook uw spuitbussen alweer klaarstaan?
[lees verder]
Op mijn verjaardag...
zaterdag, 17 april 2004 om 14:41 uur
31 maart 1965 ...

was de Nummer 1 single: The Rolling Stones - "The Last Time"
was het Nummer 1 album: Rolling Stones - "Rolling Stones No. 2"

het verklaart in ieder geval mijn vroege voorliefde voor Rock 'n' Roll :-D

Kijk wat er scoorde op jouw verjaardag (of willekeurige andere dag).

(Via Bareuh!]
Pan
11:44 uur
Een keer in de paar weken loop ik de Aldi es binnen. Meestal pak ik dan wat toetjes mee, ontbijt voor T., flesjes cassis, wc-papier, affijn: u heeft een beeld. Donderdag was ik er weer en wat was er -naast heel veel andere dingen- in de aanbieding: een hapjespan! Nu is mijn hapjespan bejaard te noemen: hij hoorde bij de allereerste pannenset die ik bezat. Aangeschaft toen ik mijn eerste kamer-poging ondernam, nu zo'n 20 jaar geleden. Die oude pan heeft heel wat gerechten voorbij zien komen, en al werd er al snel een wok aangeschaft: mijn oude pan bleef in de kast staan en dienst doen, zelfs toen alle bijbehorende pannen al als onbruikbaar bij het grof vuil waren gezet hield mijn oude hapjespan het vol, al moest je "er wel even bijblijven voor het beste resultaat".
Nu staat er een bourgondische schotel te pruttelen in mijn nieuwe hapjespan en voor het eerst sinds lange tijd durf ik weg te lopen zonder bang te zijn dat de hele boel aanbrand; de nieuwe heeft nl. een anti-aanbaklaag.
Vanavond wordt er weer eens ouderwets gebunkerd en geboerd hier in huis: een goede bourgondische schotel maak je niet alleen met bier, je spoelt het er ook mee weg!
[lees verder]
Wat...
zaterdag, 17 april 2004 om 09:21 uur
...zullen T en ik vandaag eens samen gaan ondernemen...?
Suggesties, iemand?
Oscar
vrijdag, 16 april 2004 om 19:18 uur
Wij zijn zojuist uit eten geweest bij Bistro Restaurant Oscar aan de Bloemerstraat in Nijmegen, in één woord: fantastisch!
Vriendelijke bediening, goed eten voor een zeer redelijke prijs, een aparte kinderkaar en een speciale speelkamer voor kinderen.

Een aanrader, zeker als je met (een) kinderen uit eten wilt dat nog niet het geduld heeft om te wachten terwijl het eten wordt bereid.
SFIR-nieuws
vrijdag, 16 april 2004 om 08:13 uur
Woensdag 21 april wordt om 16.55 uur in het programma Mir@kel aandacht besteed aan kinderen wiens vader in Irak is geplaatst met SFIR-3. Aan het programma nemen 6 kinderen uit Seedorf deel, die hun ervaringen vertellen. Hoe is het om hun vader zo'n lange tijd te missen en met name dat hij in Irak zit?

Onverwacht
07:49 uur
Onverwachte bijstand uit een totaal onverwachte hoek: Staatssecretaris wil verbod op diesel in de stad
Op diesel rijdend vrachtverkeer en taxi's moeten de toegang tot grote steden worden ontzegd, daar pleit Milieu-staatssecretaris Pieter van Geel voor. Hij wil de voor de gezondheid schadelijke uitlaatgassen in de oude binnensteden terugdringen. (het hele artikel)

Mijn zegen heeft-ie: ik stik af en toe zowat als ik weer eens wordt geblokkeerd door zo'n viezerotzooispuitend monster dat men 'vrachtwagen' noemt. Weet je wat: laten we vrachtwagens uberhaupt weren uit de stad, overdag. Bevoorrading doet men doet men dan maar 's nachts. Is nog effectiever ook!


[lees verder]
Belachelijk
vrijdag, 16 april 2004 om 07:45 uur
Dat je als voetbalsupporter flink feestviert als je club gewonnen heeft is normaal, maar zeg nou zelf, dat is dit toch niet??
The big 4-0
vrijdag, 16 april 2004 om 07:29 uur
Hij wordt er waarschijnlijk liever niet aan herinnerd, maar hij wordt vandaag toch ècht 40!
Reactie
donderdag, 15 april 2004 om 15:22 uur
T. loopt vast voor me uit, de trap op en de kamer in. "Wauw! Kikkuh!!", hoor ik hem roepen.
Even snap ik niet waar hij het over heeft, maar dan begint er iets te dagen.
Als ik ook de kamer binnenkom, staat hij als een volleerd keurmeester met zijn vingertjes de stof te keuren en zegt: "Wauw, mam, wat een kikkuh gordijnen! Die zijn ècht gaaf!"
Poehpoeh hehe
13:06 uur
Echt iets voor mij om midden op de dag, als het eindelijk warm begint te worden, enorm aan de slag te gaan.
Gordijnen eraf, gordijnen eraan... ff kijken: oooooooooo, moooooi!
Nog meer gordijnen eraf, nog meer gordijnen eraan... nog ff kijken: ook moooooooooi!!
En weet je wat? Als ik nu gelijk die lange gordijnen in de serre ophang, dat scheelt een hoop hitte in huis (als het echt zomer wordt). Meten, zoeken naar een juiste lengte gordijnrails (ja! gevonden!), zoeken naar ophangmateriaal (want helaas blijft zo'n rail niet vanzelf aan het raamkozijn hangen) (helaas: ff halen - later afmaken).
En ach, ik ben nu toch bezig: laat ik gelijk de gordijnen van de computerkamer vervangen door die van de erker, zijn wel te lang. Pufpuf, hijghijg (wat zitten er *()^%$^%-veel ruitertje aan die rail!!) en ze hangen... het is hier nu heerlijk licht op de computerkamer waar gordijnen onontbeerlijk zijn vanwege het invallend zonlicht.
T. moet maar effe wachten op de ruil, eerst zeker weten dat hij het wel wíl want nu ben ik moe...
[lees verder]
Gordijnen
08:16 uur
Op mijn antwoordapparaat: "Hallo, hier de HEMA. Wij bellen om u te laten weten dat uw gordijnen binnen zijn gekomen. U kunt ze komen afhalen!"
Wauw! Da's lekker snel! Het op maat maken zou zo'n 3 Š 4 weken duren (en wellicht langer ivm met de grote drukte) en morgen is het pas drie weken geleden dat ik ze heb besteld! Ik realiseer me overigens nu pas dat ik daarover helemaal niets heb gepost, alleen over het wassen ervan!
Enniewee: nadat ik mijn gordijnen had gewassen waren ze gekrompen en niet zo'n klein beetje! Nee, maar liefst 10 cm: dat is echt een enorm gat als je gordijnen 10 cm boven de vensterbank hangen: het ziet er echt niet uit!
Dus vond ik dat we wel nieuwe konden bestellen. Die oude gordijnen hingen hier al toen we hier kwamen wonen en toen was het een meevallertje: prima gordijnen dus waarom zouden we nieuwe bestellen.
Nu, het werd tijd, dusch. En bovendien worden de oude 'gerecycled'.

Het komt echt mooi uit want ik moest toch nog de stad in om Lief te verwennen, morgen ;-)
[lees verder]
Yes! Yes! Yes!
11:16 uur
Sandalen staan al te trappelen...
Winterjas wil nu echt de kast in...
Pet roept me al dagen, maar krijgt nu eindelijk gehoor...

[lees verder]
Gaaaap
11:03 uur
Ca vier uur vannacht staat er een klein jongetje met een grote beer naast me: "Ik kan niet slapen, mag ik bij jou?" Natuurlijk mag dat... Helaas was het mannetje nogal draaierig, stak Beer zijn grote poot in mijn ogen, draaide Lief zich ook nog om, om mij in een liefdevolle omhelzing vast te nemen. Erg lief allemaal, maar slapen.... ho maar!
Rond 6 uur had ik het gehad en stuurde ik het mannetje-met-beer terug naar zijn kamer: "als je toch niet gaat slapen, doe het dan maar daar!"
Het volgende uur hing ik tussen waken en slapen, maar ik moet toch voor 7 uur in slaap zijn gevallen, want Lief's wekker heb ik niet gehoord. Zo rond half 9 schrik ik wakker van de buurtkinderen die naar school (aan de overkant) gaan.
Ik ben geradbraakt... dus of u mij wilt vergeven als ik verder weinig zinnigs weet te melden...
[lees verder]
Tempel
dinsdag, 13 april 2004 om 15:43 uur
In Kessel, nabij Lith (NB) is een grote Romeinse tempel ontdekt: de grootste tot nu toe op Nederlands grondgebied. Lees er alles over bij Archeonet: hier en hier.
Weblog Links
dinsdag, 13 april 2004 om 12:14 uur
Omdat ik nogal lui van aard ben, geef ik iedereen zelf de kans om mijn Webloglinks uit te breiden. Er staan er nu drie: alledrie min of meer van Missgien-origine. De rest mogen jullie zelf toevoegen: HIER!

Gaat uw gang!
Strijken
11:29 uur
"Een op de vijf mannen strijkt naakt, schrijft Nu.nl, daarbij vertellend dat dat bij heren <24 zelfs 33% is en dat de meeste mannen het liever overlaten aan hun (vrouwelijke) partner. De rest van het verhaal leest u verderop.. Nu wil ik wel eens weten hoe u dat nu doet...
Strijken staat nu niet echt bekend als het opwindendste huishoudelijke werk. De meeste mensen stellen het klusje dan ook het liefst zo lang mogelijk uit. Een onderzoek naar het strijkgedrag onder Nederlanders toont aan dat een op de vijf mannen naakt of halfnaakt zijn overhemden glad strijkt. Bij heren onder de 24 jaar is dat zelfs een op de drie.

Mannen strijken in 33 procent van de gevallen alleen wat ze op dat moment nodig hebben. Zij laten ook het liefst de klus over aan hun (vrouwelijke) partner. Vooral oudere mannen hebben daar een handje van. Vrouwen klaren het werk in 95 procent van de gevallen zelf.

Overigens kiest een op de vijf dames bij het kopen van kleding voor kreukvrije stoffen, staat in het onderzoek onder ruim vijfhonderd mensen dat Philips en Robijn hebben uitgevoerd voor de Perfective, een nieuw strijkijzer dat zij samen ontwikkelen. (Bron: Nu.nl, 13 april 2004)
[lees verder]
Wauw!
09:00 uur
Zojuist lees ik in de Gelderlander dat oud-schaatscoach Henk Gemser betrokken was bij de vrijlating van Arjan Erkel:
De goede contacten tussen vertegenwoordigers van de Nederlandse en Russische schaatssport hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de vrijlating van Arjan Erkel. De lijn liep van de Nederlandse schaatscoach Henk Gemser via de Russische schaatser Vadim Sajoetin naar diens buurman in Moskou, Valentin Velitsjko. Velitsjko blijkt de spil te zijn in het verhaal rond de vrijlating van de in Dagestan ontvoerde Nederlandse coŲrdinator van Artsen Zonder Grenzen. Lees verder in De Gelderlander

[Het zal wel aan mij liggen, maar ik ben hier behoorlijk van onder de indruk! Gemser was een soort god voor me in zijn actieve schaatscoach tijd en dat hij hier nu ook mee te maken heeft gehad: wauw, wauw en nog es wauw!!]
[lees verder]
Welles!
dinsdag, 13 april 2004 om 08:19 uur
Een dag niet gelogd is een dag niet geleefd, zeggen ze wel eens.
Maar ik leefde gisteren echt wel, hoor! Echt waar!
Woeiizz
15:27 uur
Ik ging dus een eitje bakken... boter in den pan, eitje d'rbij en sudderen maar. 't Eitje moest worden omgedraaid en toen ging het mis! Vermoedelijk spatte er wat vet over de rand en voor ik het wist, schoot er een steekvlam omhoog. Ik was er snel bij met de deksel en doofde de vlam en zette het gas uit, dat ei zou nu wel goed zijn... Maar toen rook ik iets vreemds: er smeulde iets en mijn hoofd werd warm.
Mijn haar! Mijn haar had vlam gevat!
In een stap was ik boven en bekeek mezelf in de spiegel: mijn gezicht zat vol met zwarte vegen, en rechts leek een pluk haar te ontbreken. Bij nadere beschouwing vond ik toch dat mijn wimpers wat kort leken, vergeleken bij die aan mijn linkeroog; er zat ook een grijs randje aan, net zoals mijn haar!
Ik bekeek mezelf eens goed en realiseerde me dat ik vette, hele vette mazzel had gehad!
Alleen wat haar weggeschroeid... ik moet er niet aan denken wat er nog meer mis had kunnen gaan...
[lees verder]
Rondvraag
zondag, 11 april 2004 om 11:29 uur
Vraag ik me toch af: wie van u viert Pasen om het Paasfeest (en dus niet om de eieren en de chocolade)??
Just curious...
Erkel vrij
zondag, 11 april 2004 om 11:09 uur

Arjan Erkel is in de nacht van zaterdag op zondag vrijgelaten. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat zondagochtend laten weten. [lees verder]
Hout
zaterdag, 10 april 2004 om 13:35 uur
"Maar wat een prachtig kruis is dat", riep Jezus blij-verrast,
"Het lijkt waarachtig wel sandelhout, maar pin mij daarniet op vast......!"

Sperma-race
10:30 uur
Primeur BBC: eerste 'spermarace'
LONDEN - Het educatieve wetenschapsprogramma Lab Rats van de BBC brengt binnenkort naar eigen zeggen de eerste 'spermarace' op de televisie. Dat maakte de Britse omroep vrijdag bekend op zijn internetpagina. De spermacellen van het presentatorenduo Mike Leahy en Zeron Gibson doen dienst als 'coureurs'. Zij worden in reageerbuisjes gestopt en met behulp van een microscoop gefilmd. Het publiek kan de race volgen op een megascherm in een kroeg.
Volgens een woordvoerder van de BBC is het programma bedoeld om een breder publiek te interesseren voor wetenschappelijke programma's. Of degene die het snelste zaad blijkt te hebben zich mag gaan baden in champagne is niet bekendgemaakt. [Bron: ANP]
[lees verder]
Timi Yuro overleden
10:02 uur
De Amerikaanse zangeres Timi Yuro, vooral bekend van het nummer Hurt, is op 63-jarige leeftijd in haar huis in Los Angeles overleden. Dat hebben familieleden en haar manager bekendgemaakt, aldus Amerikaanse media vrijdag.
Haar nichtje Michelle Duval zei tegen The New York Times dat de zangeres op 30 maart aan de gevolgen van kanker is overleden. Ze had al jarenlang gezondheidsproblemen. Begin jaren negentig constateerden artsen dat Yuro longkanker had.
Hurt uit 1961 bracht Timi Yuro wereldfaam. Daarna scoorde ze hits met nummers als I Apologize en What's a Matter Baby.
[lees verder]
Men wordt wakker...
09:52 uur
Kritiek op Irak-beleid VS groeit
BAGDAD/LONDEN/MOSKOU - Het optreden tegen opstandelingen in de stad Fallujah in West-Irak komt de Amerikanen op steeds meer kritiek te staan. Rusland riep de Amerikanen vrijdag op hun militaire offensief te staken en af te zien van 'buitenproportioneel geweld'. Iraakse soennitische schriftgeleerden riepen op tot een algemene staking uit protest tegen de Amerikanen. Ook uit de door de Amerikanen aangestelde Iraakse regeringsraad kwam kritiek. De invloedrijke soenniet Adnan Pachachi noemde het Amerikaanse offensief 'illegaal en volstrekt onacceptabel'.
Precies een jaar na de val van Saddam Hussein onthield de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw zich voor de BBC van directe kritiek op bondgenoot Amerika. Wel zei Straw dat de huidige situatie in Irak de ergste crisis is waarmee de coalitietroepen tot dusver zijn geconfronteerd. [Lees meer bij nu.nl]
[lees verder]
Rare zaken
15:20 uur
Over een afgesloten kabel die het toch doet en een rapport dat niet compleet is.... Vreemde zaken gebeuren er hier in huis: T. zet de TV aan, want hij was vergeten dat de kabel het niet meer deed. Wat schetst zijn (en onze) verbazing als hij gewoon beeld krijgt!
UPC weet dus echt niet meer wat ze doet, kennelijk... Hoe dan ook: T. kan weer tv kijken, dat brengt wat rust in huis ;-)

Ook kwam vandaag het lang-verwachte rapport van Ackjon die constateerden dan T. het Syndroom van Asperger heeft... tjongejonge, wat een broddelwerk!
Ten eerste zijn het 4 A4-tjes en we kunnen ons niet voorstellen dat dat het hele rapport is...
Ten tweede is het rapport al op 30 maart (!) naar onze huisarts gestuurd terwijl wij de aanvraag hebben gedaan.
Ten derde staat het vol met te snel gemaakte conclusies, aannames en fouten.
Ten vierde ontbreken de testresultaten, en daar was het ons net om te doen.

Om het allemaal nog erger te maken, zijn ze vandaag gesloten en kunnen we pas dinsdag verhaal halen...
[lees verder]
Muziek
12:35 uur
Het niet hebben van kabel-tv heeft het grote voordeel dat je je eigen dvd-collectie weer es grondig gaat bekijken. Vooral de muziek-films hebben grote aantrekkingskracht. Niet alleen heb ik de afgelopen week de nieuw-gekregen DVD van Frank Boeijen een tweede keer bekeken, ook heb ik de DVD van Sting (All this time) weer uit de kast getrokken. Het bijzondere aan deze DVD is, dat het is opgenomen op de avond van 11 september 2001, dat heeft grote invloed op de stemming van de muzikanten.
In een bijgeleverder documentaire zie je hoe de muzikanten zich gedurende ruim een week voorbereiden op het concert dat Sting geeft in de achtertuin van zijn huis in Tocane. De sfeer is goed en er wordt veel gelachen. Er is een vrolijke generale repetitie, die laat zien hoe het concert eigenlijk had moeten zijn. Dan komt een zeer sombere Sting in beeld, die vertelt over de aanslag en vervolgens gaan de muzikanten om de tafel om te beslissen wat te doen met het geplande concert. Besloten wordt om in ieder geval 'fragile' te zingen en dan de reactie van het publiek af te wachten.

Wat zal ik vanavond eens gaan bekijken: het concert van "Simon & Garfunkel in Central Park" of The DVD "Hell Freezes Over" van de Eagles...?
[lees verder]
Nederlanders willen vertrek militairen uit Irak
09:24 uur
Peiling: Nederlanders willen vertrek militairen uit Irak
Een ruime meerderheid van de Nederlanders, 59 procent, vindt dat de Nederlandse militairen onder de huidige omstandigheden niet in Irak kunnen blijven. Dat blijkt uit een respresentatieve peiling van bureau Interview/NSS in opdracht van NOVA. Evenveel mensen vinden dat de Nederlanders wel kunnen blijven als de missie onder de vlag van de Verenigde Naties wordt voortgezet.
Als er een aanslag op de Nederlandse militairen wordt gepleegd, vindt 67 procent van de ondervraagden dat ze ogenblikkelijk moeten terugkeren. Ruim een kwart wil dat ze ook dan blijven. De oorlog in Irak is weer in volle gang. De gevechten waren donderdag de zwaarste sinds de val van Saddam. De Nederlanders zijn tot nu toe niet belaagd, maar het geweld is niet ver weg.
PvdA-stemmers willen geen enkel risico nemen en de Nederlanders het liefst terughalen. Zo'n 70 procent is daar voor. Van de CDA en VVD-kiezers vindt de helft dat de militairen moeten blijven, de ander helft is voor vertrek.
[lees verder]
Eindelijk een positief geluid uit Den Haag
15:43 uur
D66: 'Legaliseer softdrugs'
D66 wil dat het huidige softdrugsbeleid wordt voortgezet en dat softdrugs uiteindelijk volledig gelegaliseerd worden. "Dan kunnen we de gezondheidsrisico's nog beter beperken en blijft de softdrugsmarkt controleerbaar", aldus het D66-Kamerlid Boris van der Ham. De ministers Piet Hein Donner van Justitie, Hans Hoogervorst van Volksgezondheid en Johan Remkes van Binnenlandse Zaken lieten de afgelopen week weten een verbod op nederwiet te overwegen, omdat het THC-gehalte zo hoog zou zijn dat de wiet als harddrugs aan te merken valt. Van der Ham vindt het goed dat het kabinet de risico's van softdrugsgebruik in kaart wil brengen om zo de gebruikers beter te kunnen voorlichten. "Maar een algeheel verbod zal leiden tot criminalisering van softdrugs", denkt hij.
In plaats daarvan stelt het Kamerlid voor dat de Keuringsdienst van Waren in de toekomst de bevoegdheid krijgt om hasj en wiet te keuren. "Als er kaf tussen het koren zit, moeten zij dat signaleren en uit de coffeeshop halen", aldus Van der Ham. "Maar de oplossing mag in geen geval zijn dat we softdrugs criminaliseren en coffeeshops sluiten. Want dan gooien we het kind, het badwater Ťn het bad weg".
[lees verder]
God bestaat, althans...
10:38 uur
...voor 67% zeker.
Moet ik me dan achter die andere 33% scharen??
'Kans dat God bestaat 67 procent'

LONDEN (ANP) - De wiskundige waarschijnlijkheid dat God bestaat, is 67 procent. Dat heeft de Britse natuurkundige Stephen Unwin uitgerekend. Hij baseert zich op het zogeheten theorema van Bayes, genoemd naar een 18e-eeuwse Britse wiskundige en predikant. Dat meldde het dagblad The Times maandag.

Als gelovig christen had Unwin de kans dat God bestaat hoger ingeschat. In zijn berekening nam hij factoren op als het bestaan van kwaad en lijden, de vrije wil, de aangeboren goedheid van de mens en allerlei filosofische argumenten voor of tegen het bestaan van God.

Unwin, die in de Verenigde Staten onder meer de kans op nucleaire rampen berekende en daar nu een bedrijf voor risicomanagement heeft, onderbouwt zijn kansberekening in het boek De waarschijnlijkheid van God: een eenvoudige berekening die de ultieme waarheid bewijst, dat eind april verschijnt.
[lees verder]
Ja, joh... waarom niet?
10:32 uur
Je zou toch denken dat ze wel iets geleerd zouden hebben van het deb‚cle dat men nu Vietnam-oorlog noemt... maar nee, hoor! Leest en Huivert!
VS willen militairen langer in Irak houden

BAGDAD/WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn vastbesloten om een eind te maken aan het oplaaiend geweld in Irak en willen daarom ervaren troepen langer laten dienen in het Arabische land. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld gezegd.

Woensdag was een van de bloedigste dagen sinds de val van Saddam Hussein. Tientallen mensen kwamen om, vooral Irakezen. In Fallujah proberen de VS een soennitische opstand neer te slaan. Militieleden van de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heersen in enkele steden in het zuiden. De belangrijkste sjiitische geestelijke in Irak, Ali al-Sistani, heeft in een religieus decreet opgeroepen tot beŽindiging van het geweld. Tot dusver heeft Al-Sadr alle pogingen om tot een staakt-het-vuren te komen, van de hand gewezen.

Doorgewinterde militairen
Volgens The New York Times wil het Pentagon de terugkeer van mogelijk 25.000 militairen uitstellen. Hun vervanging is deels al in Irak gearriveerd. Rumsfeld zei dat het uitstel van de terugkeer naar huis van doorgewinterde militairen onderdeel uitmaakt van het plan ,,om systematisch de situatie waarmee we geconfronteerd worden, aan te pakken''. "Onze wilskracht wordt getest en wij zullen die proef doorstaan'', aldus de minister.
Hij zei dat de coalitietroepen de situatie nog steeds onder controle hebben. Hij omschrijft de toestand als "een serieus probleem'', maar wil niet spreken van een sjiitische opstand. Het aantal opstandelingen van Al-Sadr "is relatief klein''. De geestelijke heeft volgens hem niet meer dan duizend tot 6000 gewapende aanhangers.[lees verder]
naGeslacht
donderdag, 08 april 2004 om 09:45 uur
Mijn Breedster profielHet is wat, zeg! Wordt je uitgenodig om je eigen ei uit te broeden, ben je ineens aan het poppen en vervolgens een mooie fraaie bug (al zeg ik het zelf). Maar dan? Dan wordt je van alle kanten besprongen en voor je het weet heb je drie vier kinderen en nog een stuk of 13 12 eieren die vooralsnog niet lijken te doen.
Ik heb mijn best gedaan voor het nageslacht... mag ik nu ff rust? Plies?
Zwemles
woensdag, 07 april 2004 om 13:22 uur
Lees alles over T.'s eerste zwemles op zijn eigen website!
What drug??
woensdag, 07 april 2004 om 11:55 uur
Marijuana
You should be a pot head.
Chill man, it's all good.

What drug should you be on?
SFIR nieuws
07:44 uur
De 1260 Nederlandse militairen in het zuiden van Irak zijn in verhoogde staat van paraatheid. Aanleiding is de toenemende onrust in diverse delen van het land. De politieke partijen in de Tweede Kamer en de militaire vakbond AFMP maken zich grote zorgen over de veiligheid van de Nederlandse militairen in Irak, nu het geweld daar verder toeneemt. Maar de regeringspartijen staan achter de aanwezigheid van de Nederlanders in de Zuid-Iraakse provincie al-Muthanna, juist omdat het er niet veilig is. De militaire vakbond AFMP vreest voor escalatie in het gebied later deze week, wanneer grote groepen sji'ieten op pelgrimstocht er doorheen trekken.

De beelden uit Irak die Nederland bereiken, stellen CDA-fractievoorzitter Verhagen niet gerust. "Maar de soldaten zijn er juist naar toe omdat het er onveilig is. Voor de wederopbouw van en stabiliteit in de regio is het nodig met militairen in Irak te zijn." VVD-leider Van Aartsen heeft niet de indruk dat de veiligheidsanalyse, op grond waarvan Nederlandse militairen naar Irak zijn gestuurd, is veranderd. Juist als het moeilijk wordt, 'is het niet het moment om af te marcheren'. Van Aartsen hoopt dat Kamer en kabinet geen 'Zapatero-gedrag' gaan vertonen. Hij doelt op de nieuwe Spaanse premier, die direct na zijn verkiezingsoverwinning aankondigde dat hij de Spaanse troepen uit Irak zal terugtrekken.

D66-fractieleider Dittrich noemt de situatie in Irak 'een punt van grote zorg'. "Het is geen automatisme dat D66 zegt: we blijven in Irak. Maar we zitten er wel om een goede reden, dat moeten we niet vergeten." Op verzoek van D66 zal minister Kamp van Defensie een brief over de veiligheidssituatie naar de Kamer sturen. Oppositiepartij PvdA pleit voor grotere betrokkenheid van de Verenigde Naties. Volgens fractievoorzitter Bos zal dat de situatie ter plaatse veiliger maken en de steun onder de Irakese bevolking doen toenemen. De politieke partijen willen volgende week een spoeddebat over de veiligheid in Irak met premier Balkenende en minister Bot van Buitenlandse Zaken.

De militaire vakbonden zien vooralsnog geen reden de militairen terug te halen. Die optie komt volgens voorzitter Van den Burg van de militaire federatie AFMP pas in beeld als de soldaten hun taak niet meer kunnen uitvoeren. Als ze bijvoorbeeld dagen achtereen op het kampement moeten blijven en er geen perspectief is op verbetering. Een pelgrimstocht van de sji'ieten op 9 en 10 april is volgens Van den Burg 'een testcase'. Grote groepen trekken dan dwars door het gebied waar de Nederlanders zitten. Hij is daarover 'niet erg optimistisch'.

In de provincie al-Muthanna hebben zich volgens minister Kamp nog geen incidenten voorgedaan. Maar de Nederlandse soldaten hebben wel de opdracht gekregen activiteiten buiten het kamp tot het absolute minimum te beperken. Patrouilles gaan door, maar worden wel met extra voorzorgsmaatregelen omgeven en waar nodig gaan versterkingen mee.

Militairen van de coalitie leverden gisteren opnieuw op een aantal plaatsen strijd met opstandige Irakezen. Een luitenant van de Iraakse burgerbescherming maakte bekend dat militieleden van al-Sadr samen met Iraakse veiligheidstroepen de controle over de Iraakse stad al-Kut hebben overgenomen. Gisteravond laat sneuvelden zeker twaalf Amerikaanse mariniers bij gevechten rond Fallujah.

Ook in de zuidelijke stad Nasiriya was het onrustig. Bij confrontaties tussen Italiaanse militairen en volgelingen van al-Sadr werden vijftien Irakezen gedood. Twaalf Italianen raakten gewond. Ten zuiden van Nasiriya werd een konvooi van zes trucks aangevallen, waarbij een Bulgaarse chauffeur werd gedood.

[Bron: De Gelderlander, 7 april 2004]
[Zie ook: Balkenende bezorgd over Irak, nu.nl, 7 april 2004 12:35]
[lees verder]
De arrogantie van de macht
07:16 uur
Gistermiddag zet ik de TV aan: sneeuw, sneeuw, niets dan sneeuw.
"Dah klop nie", dacht ik, en belde met kabelexploitant UPC. Een lompe boer van de storingsdienst vertelde mij dat ik een grote wanbetaler was en dat ik daarom was afgesloten. Ik ontplofte, en dat is misschien nog iets te voorzichtig uitgedrukt.
Ik besluit Lief in te schakelen: zijn professionele koelheid werkt altijd heel goed.
Lief belt UPC en krijgt een vriendelijke dame van de klantenservice (figures!) die hem vertelt dat in de computer staat dat wij sinds november niet meer betaald zouden hebben en dat we daarom zijn afgesloten. Een brief met een waarschuwing zou dan ook in november zijn verstuurd; het feit dat we nu pas zijn afgesloten komt omdat men steekproefsgewijs controleert of de blokkering wel een feit is.

Ik weet vrijwel zeker dat wij de brief in november niet hebben ontvangen: er zouden namelijk alarmbellen gaan rinkelen als ik een dergelijke brief onder ogen kreeg. In ieder geval weet ik wel> zeker dat wij een machtiging hebben gestuurd naar UPC (maar wanneer dat precies geweest is kan ik niet meer terughalen) en die heeft men dus kennelijk niet verwerkt.

Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik het meest pissig over ben: over de lompe boer die klanten domweg uitmaakt voor wanbetalers ("Bad payer" in zeer slecht engels uitgesproken), het feit dat ze ons de schuld geven van het niet door hen niet verwerken van de machtiging, of het feit dat we zomaar zonder waarschuwing op zwart zijn gezet. Het is jammer van mijn vaste programma's. Voor T. is het echter een kleine ramp: het gooit zijn vaste strakke ritme helemaal in de war, en daar wordt-ie vast niet rustiger van.

Dit hele festijn gaat tot na de Pasen duren: eerder is er geen monteur vrij die ons weer kan aansluiten. En dat moet je dus wel pikken, want UPC is de enige kabelexploitant in Nijmegen. Monopolie leidt tot willekeur, dat blijkt maar weer.
[lees verder]
Opmerkelijke berichtjes
14:52 uur
In de metro van vandaag staan een paar opmerkelijke berichtjes:

Inburgeringscursus voor autochtoon,
Gratis OV kost Ä 1,68 per Nederlander
Vrouw had het eerste woord
Inburgeringscursus voor autochtoon
Autochtone Nederlanders, die in Rotterdam gaan wonen, moeten een inburgeringscursus krijgen.
Dat voorstel doen de fracties van GroenLinks in Rotterdam en de Tweede Kamer. Nieuwkomers zouden kennis moeten maken met de verschillende culturen in de stad, die meer dan 160 nationaliteiten kent. De fractie in Rotterdam wil de cursus vrijwillig aanbieden, behalve voor discriminerende autochtone nieuwskomers: die moeten de cursus volgen willen ze zich in Rotterdam kunnen vestigen.

Gratis OV kost Ä 1,68 per Nederlander
Gratis openbaar vervoer (OV) is mogeljk met een bijdrage van Ä 1,68 per dag per reiziger. Dit geld kan door de overheid worden uitgetrokken. Dit heeft voormalig staatssecretaris van Verkeer, M. van Hulten, uitgerekend. De bewindsman pleit ervoor de kaartjes geleidelijk af te schaffen.

Vrouw had het eerste woord
De oudst bekende Nederlandse zin, meer dan duizend jaar oud, moet worden toegeschreven aan een vrouw. Dat concludeert mediŽvis prof. Frits van Oostrom. "Hebben alle vogels nesten, behalve ik en jij, wat wachten we nu' werd wel door een man opgeschreven, maar komt inhoudelijk overeen met de door vrouwen gezongen Spaanse volkliedjes uit die tijd.
[lees verder]
Totem-kwisje!
10:51 uur
You are the Wolf...
Traditionally, someone with Wolf Medicine has a strong sense of self, and communicates well through subtle changes in voice inflection and body movements. They often find new solutions to problems while providing stability and support that one normally associates with a family structure. Wolf's medicine includes facing the end of one's cycle with dignity and courage, death and rebirth, Spirit teaching, guidance in dreams and meditations, instinct linked with intelligence, social and family values, outwitting enemies, ability to pass unseen, steadfastness, skill in protection of self and family, taking advantage of change.

What Totem will the Great Spirits give you?
[lees verder]
Morgen
dinsdag, 06 april 2004 om 10:29 uur
...heeft T. zijn eerste zwemles! :-)

Gezellig
maandag, 05 april 2004 om 11:18 uur
Straks komt mijn oude Juf op bezoek!
BITCH!
10:15 uur
Doe de bitch-test en ontdek hoe bitchy jij bent!

(Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ik een groter bitch zou zijn... daar gaat mijn reputatie!)

Ook leuk zijn allerlei cijfertjes naar aanleiding van de vele bitches die zijn getest.
[lees verder]
Typical
maandag, 05 april 2004 om 07:16 uur
En toen was ik zomaar voor niets opgestaan om 7 uur... ik hoef T. nl. niet naar school te brengen. Dat doet Lief omdat hij morgen de hele dag in Amsterdam zit...
ook een goeie maandagmorgen!
Vechtende koningin
10:52 uur

Net als Koning Arthur, is Boudica een zgn. vroege Brit, waarvan weinig bekend is en over wie veel is aangenomen en zelfs bedacht. Wat we weten van Romeinse geschiedschrijving (Suetonis, Tacitus) is dat Boudica de vrouw was van Prasutagus, de leider van de Keltische stam de Iceni. Ze werden overwonnen door de Romeinen in de eerste eeuw van onze jaartelling. De Iceni verbleven in het gebied dat nu vlak bij Norfolk, Engeland, ligt.
Prasutagus, krijgerkoning van de Iceni, werd gedwongen tot het aangaan van een 'overeenkomst' met de Romeinen. De Pax Romana werd door hun strot geduwd: accepteerden zij het niet, dan zouden de Romeinen wel naar een rivalerende stam gaan om daar hun waren en kennis aan te bieden. Prasutagus ging morrend akkoord, tot ongenoegen van Boudica.
Nadat Prasutagus rond het jaar 60 stierf, werden Boudica en haar dochters door de Romeinen gegeseld en verkracht om hen te laten voelen wat hun plaats was. In het Rome van die dagen hadden vrouwen geen rechten; koningin of niet: haar koningschap werd door de Romeinen niet erkend.
Deze gruwelijkheden hadden echter niet het gewenste effect: eerder het tegendeel was waar. De vernederingen zorgden er voor dat de toch al strijdlustige koningin de stammen verenigde in een verwoestende strijd tegen de Romeinen: de eerste aanval resulteerde in het compleet uitbranden van een enorm Romeins kamp.
Deze woede onder de stammen zal beslist gevoed zijn door torenhoge belastingen, confiscatie van land en het in slavernij wegvoeren van jonge gezonden mannen en vrouwen. Maar zelfs de Keltische woede was niet groot genoeg voor het Romeinse leger: ondanks een aantal overwinningen ging de eindzege toch naar de Romeinen.

Dit is in het kort het verhaal van Boudica. Het verhaal dat sinds kort op DVD te verkrijgen is: Warrior Queen.
[lees verder]
Kofffiiieee!
zaterdag, 03 april 2004 om 09:34 uur
You Are a Plain Ole Cup of Joe
But don't think plain - instead think, uncomplicated. You're a low maintenance kind of girl... who can hang with the guys. Down to earth, easy going, and fun! Yup, that's you: the friend everyone invites. And your dependable too. Both for a laugh and a sympathetic ear.

What Kind Of Coffee Are You?
Gewoon Nijmegenaar
zaterdag, 03 april 2004 om 08:40 uur
Burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen wil dat de term allochtoon wordt afgeschaft. Marokkaanse, Turkse, Somalische en Antilliaanse inwoners van de stad zijn 'gewoon Nijmegenaren,' vindt Ter Horst. "De term allochtoon is misplaatst voor iedereen die hier al is", zegt de Nijmeegse burgemeester. Het onderscheid autochtoon versus allochtoon heeft niemand 'een spat' verder geholpen. (Bron: De Gelderlander, 03/04/04)

En zo is 't!
Nooit naar Amerika
08:14 uur
Nu hoefde ik al niet zo nodig... behalve de natuur -waarvan weinig over is- heeft de VS mij weinig te bieden. Misschien de muziek van het zuiden: de zwarte Blues van Louisiana, maar dan houdt het ook op: helaas ga ik dat dus niet zien. Als een land dat zoveel eist van zijn bezoekers waarom zou ik er dan heen gaan? Je hele doopceel wordt gelicht en of je ook nog even je vingerafdrukken achter wilt laten. Wat gebeurt daarmee als men eenmaal heeft geconstateerd dat je niet in hun databases staat? In ieder ander land zou ik denken: die worden vernietigd, maar op een of andere manier lijkt het me dat dat bij de VS van A niet het geval zal zijn...
De minister van Binnenlandse Zaken van de VS verzekerde dat de overlast zo veel mogelijk zou worden beperkt maar er wordt met geen woord gerept over wat er met je gegevens gebeurd.
En ze gaan nog verder: Om de Verenigde Staten in te kunnen komen, moeten reizigers uit de 27 landen vanaf 2006 een paspoort met biometrische gegevens bij zich hebben. Met andere woorden: 27 landen worden gedwongen om hun paspoorten aan te passen voor het geval er iemand naar de VS wil reizen.

Laat ze toch ontploffen daar...
[lees verder]
De schuld van de VS
vrijdag, 02 april 2004 om 17:57 uur


Hierboven zie je de groeiende schuld van de VS. Klik F5 zodat je ziet dat het bedrag veranderd... stijgt!
De staatsschuld van de Verenigde Staten stijgt sinds 20 september 2002 met een gemiddelde van maar liefst $1,67 miljard per dag. Uitgaande van een populatie van 292.040.337 inwoners betekent dit dat de gemiddelde schuld per inwoner ongeveer een dikke 23 duizend dollar is.

Lees meer bij Ed Hall's Brillig.
Sparta
vrijdag, 02 april 2004 om 17:32 uur
Spartan! is een nieuwe game van Slitherine Strategies:
Over 2000 years ago there was a city called Sparta. The city had only two purposes Ė to train for war and to fight the wars she trained for. Over time Sparta became renowned for having the strongest, fastest, bravest and most deadly fighters in the known world. They were the Spartaites and were feared by all. With these warriors Sparta carved out an Empire for itself ĖĎLakedaimoní. However, it was soon to find that its reign was not to be unopposed and other great cities were rising to the fore; Athens, Thebes, Corinth, Macedonia and not to forget the threat from the east Ė the massive Persian Empire.
Can you unite Greece in time to defy the Great King and his mighty Persian Empire?


Probeer nu de demo, hij is spiksplinter nieuw!
GGQ
vrijdag, 02 april 2004 om 12:36 uur
Op 12 maart vindt het weer plaats, op Nederland 3 om 20.35 uur: de Grote Geschiedenis Quiz.
Wie vast wil oefenen of gewoon eens een keer zijn kennis wil testen kan dat doen via Netspanning van de VPRO.
De GGQ wordt georganiseerd door: de Volkskrant, het Historisch Nieuwsblad en het TV-programma Andere Tijden, en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.
Leraar vindt feminisering onderwijs niks
vrijdag, 02 april 2004 om 09:45 uur
Op de man af gevraagd ziet de helft van de leraren een groot gevaar in de feminisering van het onderwijs. Dat blijkt uit een enquÍte in de vrijdag verschenen editie van het Onderwijsblad.
De mannen vrezen dat de kwaliteit door de grote aantal vrouwelijke leraren gevaar loopt. Leraressen vinden dat onzin en zien in de komst van mannen een zegen.
Het Onderwijsblad, een uitgave van de Algemene Onderwijsbond (AOb) ondervroeg vijfhonderd leraren. Ze zeggen af te willen van wat wordt genoemd "het hoge kippenhokgehalte'' in de lerarenkamers. "Met meer mannen gaat het tenminste niet alleen over baby's'', zegt een ondervraagde lerares. De meerderheid van de geŽnquÍteerden vindt een betere honorering het enige effectieve antwoord om de feminisering af te remmen.
(Nu.nl)

Aggot! De mannetjes voelen zich bedreigd...
Mesjogge
13:21 uur
Zojuist lees ik bij Planet dat Nederland Alarmfases gaat krijgen die betrekking hebben op mogelijke terroristische aanslagen... Mijn eerste gedacht was: mesjogge! Als je terreurdreiging wilt verminderen is het niet verstandig scheepsladingen vol militairen naar een conflictgebeid te sturen waar ze niet zijn uitgenodigd! Dat scheelt al een hoop dreiging.
Maar wat doet de Bak Ellende... die loopt zijn Amerikaanse baasje weer achterna... leest u zelf maar: Nederland krijgt een alarmsysteem voor terreurdreigingen, vergelijkbaar met het Amerikaanse kleurensysteem.
Het systeem is onderdeel van extra maatregelen die het kabinet neemt naar aanleiding van de aanslagen in Madrid. Volgens de regering is Nederland ook een potentieel doelwit van terroristen.
De regering gaat een landelijk alarmsysteem invoeren dat het publiek moet informeren over terreurdreiging. Waarschijnlijk wordt dit een kleurensysteem naar Amerikaans voorbeeld, oplopend van groen tot rood.

AIVD uitgebreid
Verder heeft het kabinet besloten de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) uit te breiden, zo onhult het ANP. Na de aanslagen in de VS van 11 september 2001 werd de dienst al uitgebreid met 150 extra mankrachten.De opsporing van terroristen is een van de speerpunten van de AIVD. Momenteel worden 150 tot 200 mogelijke terroristen in de gaten gehouden.
Het kabinet wil het ook beter mogelijk maken dat informatie van de AIVD wordt gebruikt in strafzaken. Eerder werden terreurverdachten vrijgesproken omdat de politie geen bewijsmateriaal dat door de AIVD vergaard was mocht gebruiken.
Ook laat het kabinet zogeheten 'soft targets' in kaart brengen. Dat zijn vooral plekken waar veel mensen bijeen komen, zoals stations, waar aanslagen moeilijk te voorkomen zijn en veel slachtoffers gemaakt kunnen worden.

(Bron: Planet)
[lees verder]
Gisteren
09:57 uur
Jarenlang was het vaste prik op 1 april: een song van Paul Simon schalde dan uit mijn boxen. Helaas heb ik geen cd meer waar het nummer op staat, dus doe ik het vandaag maar met alleen de songtekst van Have A Good Time...
Have A Good Time
Words & music by Paul Simon

Yesterday it was my birthday
I hung one more year on the line
I should be depressed
My life's a mess
But I'm having a good time

Oo, I've been loving and loving and loving
I'm exhausted from loving so well
I should go to bed
But a voice in my head
Says "Ah, what the hell"

Have a good time
Have a good time
Have a good time
Have a good time

Paranoia strikes deep in the heartland
But I think it's all overdone
Exaggerating this and exaggerating that
They don't have no fun

I don't believe what I read in the papers
They're just out to capture my dime
I ain't worrying
And I ain't scurrying;
I'm having a good time

Have a good time
Have a good time
Have a good time
Have a good time

Maybe I'm laughing my way to disaster
Maybe my race has been run
Maybe I'm blind to the fate of mankind
But what can be done?
So God bless the goods we was given
And God bless the U. S. of A.
And God bless our standard of livin'
Let's keep it that way
And we'll all have a good time

Repeat and fade:
Have a good time
Have a good time
Have a good time
Have a good time
[lees verder]
Day After
donderdag, 01 april 2004 om 07:38 uur
Hmmmzzz
Ik had tóch vroeger naar bed moeten gaan. Vijf uurtjes slaap is echt niet genoeg, maar de DVD van Frank was ook zó mooi. Ik kon gewoon niet ophouden met kijken.
Ook T. heeft er moeite mee vanmorgen, dus die heb ik even teruggelegd. Dan komt-ie maar te laat op school: liever een uurtje te laat en uitgeslapen dan op tijd en strontvervelend van de slaap. Althans: zo zie ik dat ;-)

Al me al was het gisteren een heerlijke dag met al het bezoek, de post en de vele virtuele groeten. Hartelijk dank daarvoor allemaal!

Nu ga ik weer verder met leven... goed?
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log