missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
T-shirt
donderdag, 31 maart 2005 om 11:08 uur
Naast een DVD (Ben Hur) en twee CD's (Huub van der Lubbe - Concordia en Poels&Giesen - Holland America Lijn) kreeg ik van Lief vanmorgen ook een t-shirt. Op de borst staat: www.missgien.nl

Jaaaa! Ik krijg mijn nieuwe domeintje! De aanvraag loopt nog, dus is er nu nog niets te zien, maar zodra het zover is, zult u dat als eerste weten!

Lief hè, van Lief?
40
donderdag, 31 maart 2005 om 07:35 uur

Laat het leven nu maar beginnen, dan...
Tandheelkunde -4-
15:11 uur
Ben d'r weer. Nog steeds pijn, maar wel een stukje verder. Ik heb nl. hele vette pijnstillers gehad, van die dingen waarvan je een beetje gaat zweven, zal ik maar zeggen :-) Alcohol is echter uit den boze, da's wel jammer want ik had morgenavond een bacchanaal in de kroeg gepland...
Foto gemaakt: ontsteking was duidelijk zichtbaar. Ik snap niet dat ik daar niet eerder last van heb gehad.
De tand zit los, en aangezien ik zo'n complex medisch verhaal meebreng, hebben we besloten na het weekend (die ik stoned van de pillen door ga brengen en met antibiotica die de ontsteking moet remmen) mijn reguliere afspraak houdt en dat we dan beslissen wat er gaat gebeuren: wortelkanaalbehandeling of gewoon trekken.
Ondertussen heb ik alweer een halfuur met de trombosedienst aan de lijn gehangen en heb ik de behandeling voorbereid in zoverre dat ik de juiste medicatie vast heb geregeld (althans, gedeeltelijk), en dat ik weet wat ik wanneer moet innemen.
Al met al ben ik tevreden: de student-tandarts was heerlijk rustig, overlegde veel met me en zag ook wel in dat ik meer van mijn situatie afwist dan hij (toch prettig dat dat ook eens wordt erkend!). Alleen die foto.. die ging ouderwets met een plaatje in mijn mond en dat vond ik niet fijn. Ben trots op mezelf!
[lees verder]
Dutje
woensdag, 30 maart 2005 om 13:03 uur
Ik heb een lekker dutje gedaan, met behulp van een mantra. Twee uur lang heb ik geslapen: dat was lekker. Daarna gedouchet en aangekleed - ik liep al die tijd nog in mijn kloffie.
De pijn is momenteel te verdragen, maar dat komt vast omdat ik weet dat ik over een halfuurtje in de stoel zit.
Wat wel lastig is, is dat ik het afwisselend warm en koud heb. Als ik niet zeker zou weten dat het van die kies kwam, zou ik denken dat de overgang was begonnen...
Tandheelkunde -3-
woensdag, 30 maart 2005 om 08:42 uur
Ik kan vanmiddag om half twee terecht. En nu maar hopen dat ze gelijk iets kunnen doen en dat ik niet eerst een week lang met mijn bloedverdunners moet stoppen...
Duimt u voor mij?
Fout, MP, heel fout!
woensdag, 30 maart 2005 om 07:26 uur
Ik had een heel stuk willen schrijven over het foute gedrag van onze MP, maar ik zag zojuist dat Cinner dat al heel degelijk heeft gedaan.
Dus leest u het daar maar even ;-)
K*t!
woensdag, 30 maart 2005 om 01:54 uur
Nou, daar zit ik dan.
't Is tien voor 2, ik ben keimoe maar heb zo'n verschrikkelijke kiespijn dat ik er niet van kan slapen. Alles al geprobeerd: pijnstiller, spoelen met jenever, spoelen met whiskey, spoelen met kruidnageltinctuur, maar niets helpt. Het is om gèk van te worden en het huilen staat me nader dan het lachen.
Heb ik weer...
Bier!!
dinsdag, 29 maart 2005 om 19:36 uur
Brinkhorst kleedt providers uit
13:44 uur
'Brinkhorst biedt te lage vergoeding internettaps'
Minister Brinkhorst (Economische Zaken) heeft de toekomstige basisvergoeding aan internetaanbieders voor het plaatsen van een internettap vastgesteld op iets meer dan 13 euro per keer. Internetaanbieders noemen de overheidsvergoeding vrijdag "exorbitant laag''. Opsporingsdiensten gebruiken informatie uit internettaps om surf- en e-mailgedrag van verdachten te volgen. In de conceptregeling staat dat de vergoeding is gebaseerd op eerdere ervaringen. Een internetaanbieder als XS4All declareert momenteel echter gemiddeld 1350 euro per tap. "Dat zijn de reŽele personeelskosten'', verklaarde technisch-directeur S. Hania vrijdag.
Internetaanbieders zijn volgens de Telecommunicatiewet verplicht de technische maatregelen te treffen die het mogelijk maken om hun diensten af te tappen. Over het aantal taps dat providers in opdracht van de opsporingsdiensten plaatsen, mogen ze in het belang van de staatsveiligheid niets zeggen.

Allerminst gelukkig
Ook andere internetaanbieders zijn ontevreden. "We zijn daar allerminst gelukkig mee'', bevestigde een woordvoerder van Wanadoo vrijdag. Wanadoo ontving tot nu toe 700 euro per aftapbevel. "Misschien kan Brinkhorst de mensen leveren die het voor dat geld doen'', schamperde een woordvoerder van @Home/Essent vrijdag.
KPN (Planet en Het Net) is "bijzonder ongelukkig'' met het voorstel van de minister. "De werkelijke kosten liggen veel hoger dan deze vergoeding'', aldus een zegsman. Het bedrijf zal op korte termijn zijn zorgen uiten aan het ministerie en de Tweede Kamer.
Voor de persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats) van klanten die horen bij verdachte ip-nummers, declareerden de aanbieders tot op heden meer dan 100 euro per keer. Brinkhorst wil die vergoeding verlagen tot 6,56 euro. [Bron: ANP]

[Zie ook: XS4ALL daagt staat om kosten aftappen]
[lees verder]
Windhaantjes
08:45 uur
Dat dat paasakkoord een lachertje is, bent u waarschijnlijk met me eens. Dat Bak Ellende en die griezel van een Van Aartsen D66 in de mangel hebben genomen, waarschijnlijk ook. Maar waarom hebben die pakken van D66 dat dan niet in de gaten??
Dat die partij het akkoord ook nog met veel bombarie op hun website durven te zetten...! Heb je Boris vanmorgen zien glunderen bij Goedemorgen Nederland... alsof hij ikweetnietwat had bereikt! Je hebt je laten naaien, man!, wilde ik hem wel toeschreeuwen. Maar dat wil hij volgens mij helemaal niet weten... Hebben ze bij D66 nu echt niet door dat ze de narren van dit kabinet zijn geworden (voor zover ze dat al niet waren)? Ik had al nooit veel met D66 op: stelletje windhaantjes, dat zijn het altijd geweest. Windhaantjes zonder ruggegraat.

Ow, wat zal vriend P. baaaaaalen als hij terugkomt uit Zuid-Amerika (hahahaha!)
[lees verder]
Who's there?
dinsdag, 29 maart 2005 om 08:21 uur
Knockknock van slagVolgens mij is KnockKnock een beetje van slag: 10 bezoekers tegelijk op mijn log en dat 's morgensvroeg om kwart over 8... dat lijkt me heel sterk. Maar misschien is mijn rode haar zo aantrekkelijk dat u niet weg kunt blijven. Dus als u er bent of was om 08.15 uur, laat het me dan effe weten. Anders voel ik me populair terwijl ik dat helemaal niet ben...
Man weg
dinsdag, 29 maart 2005 om 08:12 uur
Ik kan me voorstellen dat je lesbisch bent en liever je vent kwijt bent dan rijk, maar dit is wel wat overdreven.
Resultaat
maandag, 28 maart 2005 om 20:40 uur
Nou, daar is ze dan...
Mooi rood is niet lelijk
12:34 uur
"Vurig rood" stond er op het doosje. Ik wilde dat wel eens proberen: vurig rood, al had ik geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen. Het pakje zelf was oranje, maar aangezien de overige pakjes blauw, groen en paars waren kon ik daar niets uit afleiden.
Het was een mouse en het zou met 8 keer wassen weer uit mijn haar moeten zijn. Dat risico durfde ik wel te nemen: desnoods zou ik dezelfde dag nog 8 keer mijn haren wassen.
De mouse zelf was -evenals het pakje- knaloranje. Ik zette door, ik was tenslotte geen mietje, "wie A zegt, moet ook B zeggen" en meer van dat soort cliché's schoten er door mijn hoofd. Een halfuurtje intrekken en dan uitspoelen. Ook dat moest wel lukken. Maar bij het uitspoelen was het water echt knalrood. Roder dan rood. Bloedrood. En het bleef maar rood, tot het uiteindelijk -na eindeloos uitspoelen - lichtroze was. Ik vond het wel best zo: als ik nog langer zou spoelen zou alle verf er weer uit zijn: dat hadden eerdere ervaringen me wel geleerd.
En nu zit ik te wachten tot mijn haar droog is en ik kan zien hoe vurig rood mijn haar is. Al nat kun je al zien dat het mooi rood is, maar zou het droog ook mooi zijn - of nog mooier... ik wacht het maar af.
[lees verder]
East Of Eastern
08:37 uur
Voor de tweede keer is er dit jaar, op tweede paasdag, in Nijmegen een Jazzstafette East of Eastern genaamd, georganiseerd door Stichting JIN. In café's verspreid over Nijmegen-Oost is er van alles aan jazz te zien en te horen. T.'s muziekschool, het muziekfiliaal doet er ook aan mee. Niet dat T. gaat spelen, maar wel een ander lid van dit gezin: Lief is gestrikt om mee te bassen. Hij heeft lang niet meer gespeeld, maar aangezien het een workshop-met-publiek betreft, is dat niet zo erg.
Lief heeft het er al langer over dat hij graag weer wil gaan spelen en had al een balletje opgegooid bij het Filiaal. De van de docent (contra)bas heeft hem gevraagd/overgehaald om vanmiddag mee te spelen.

En dus brengt vanmiddag oma het kind naar huis zodat we met ons drieën kunnen gaan kijken hoe Lief gaat bassen. En daar heb ik zin in!
[lees verder]
Een middagje op stap
23:03 uur
De tentoonstelling viel een tikkie tegen. Niet dat er niets interessants te zien was, maar op zich heb ik niets gezien of gelezen wat ik nog niet wist. Het was leuk om de zilverschat van Wieringen een keer in 't eggie te zien, om de replica van de sloep te zien die in de vecht is gevonden en tot slot om het gevaarte te zien waar het allemaal om te doen was, maar toch verliet ik het museum enigszins teleurgesteld. Voor we weggingen heb ik in het winkeltje nog wel een hangertje gekocht van de hamer van Thor: dat leek me wel gepast.
We wandelden nog wat rond in Utrecht: het domplein, de steegjes en straatjes en namen te trein terug naar huis.
In Nijmegen doken we de kroeg in en gingen aansluitend nog lekker uit eten met z'n tweetjes: even alle tijd voor elkaar nu T. bij oma logeert. Thuisgekomen trokken we nog een flesje wijn open en hingen wat voor te tv.
En nu, zo rond 11 uur wens ik u gaarne: welterusten!
[lees verder]
De hort op
10:18 uur
Straks, als we onze koffie op hebben en het gevoel hebben wakker te genoeg te zijn om ons op straat te begeven, gaan Lief en ik samen de hort op.


Utrecht is ons doel vandaag, meer specifiek het Centraal Museum waar nog tot 10 april een tentoonstelling over de Vikingen loopt. En dat willen wij niet missen, zo'n tentoonstelling. Zo is er o.a. een vikingschip op ware grootte te zien en dat is alleen al genoeg om erheen te willen, hier in huize missgien.
Utrecht is ons doel vandaag, meer specifiek het Centraal Museum waar nog tot 10 april een tentoonstelling over de Vikingen loopt. En dat willen wij niet missen, zo'n tentoonstelling. Zo is er o.a. een vikingschip op ware grootte te zien en dat is alleen al genoeg om erheen te willen, hier in huize missgien.
[lees verder]
Reminder
zaterdag, 26 maart 2005 om 17:27 uur
Vanavond, 20.00 uur BBC1: Dr. Who!
Rok
15:24 uur
Al weken zit ik erop te azen: ik wil een rok. Een fladderige lange hippiepippierok.
Ik had er een paar zien hangen, maar de kleur die ik wilde was er net niet in mijn maat. Er was er maar eentje in S en dat was een bruine. Ik wilde geen bruine rok. Ik wilde een paarse, of een aubergine, of desnoods een blauwe. Maar géén bruine!
Vandaag gingen we weer even de stad in en ik dook toch weer even de winkel in waar ze van die hippiepippierokken verkopen. Die rok die ik had gezien was er nog steeds niet in mijn maat. Maar wel een andere: een paarsblauwe met fladders en hij was nog lang ook! Ik paste 'em en hij zat gegoten en stond geweldig met mijn laarzen eronder! Niet verder kijken, betalen en wegwezen.
Dus heb ik nu mijn lange paarsblauwe fladderige hippiepippierok en ik ben helemaal gelukkig :)
[lees verder]
Marsmannetjes!
zaterdag, 26 maart 2005 om 10:48 uur
Zonder twijfel de grappigste SF-film die ik ooit heb gezien, Mars Attacks van Tim Burton, komt vanavond op TV. Niet alleen is het een enorm grappige film, de cast mag er ook wezen: Jack Nicholson, Glenn Close, Pierce Brosnan, Annette Bening, Danny DeVito. Martin Short, Sarah Jessica Parker en Michael J. Fox om maar een greep te doen.

Vanavond op 21.00 uur op Net5. Kijken!

Zonnebril
09:31 uur
Vorig jaar was ik 'em ineens kwijt. Ik wist toch zeker dat ik hem nog op mijn hoofd had staan toen we het vakantiehuisje in Drenthe achter ons op slot deden en de camping verlieten. Maar tegen de tijd dat we bij de bushalte waren, was hij ineens weg. Foetsie, nergens te vinden. En het was zo'n fijne zonnebril.
Nu moet u weten dat ik een klein koppie heb. De gemiddelde hoed valt direct tot over mijn oren (en ogen), toen ik ooit eens op motorles ging had ik een helm maatje XS - ongelogen! En dus is het vinden van een zonnebril die goed op mijn hoofd zit, én geen MickeyMousejes aan de zijkant heeft, is een hele klus. U snapt dus dat ik baalde als de spreekwoordelijk stekker. De rest van de zomer bekeek ik de wereld door spleetoogjes want ik ben dol op de zon, maar niet in mijn ogen.

Tot ik gisteren het koeltasje zag staan en daar, in het zij-net, daar zat... mijn zonnebril!! Laat de zon nu ook maar weer komen!
[lees verder]
Joepie
zaterdag, 26 maart 2005 om 09:08 uur
De Ping doet 't weer!
Volle Maan
zaterdag, 26 maart 2005 om 09:04 uur
Gisteravond was het volle maan. Dat was aanleiding om eens met een aantal gelijkgestemden bij elkaar te kruipen. Moe, voldaan en een tikje aangeschoten lag ik om half twee in mijn bed.
Jammer dat het nog vier weken duurt voordat de maan weer vol is...
Einde voor Terri in zicht
17:50 uur
Rechter verwerpt verzoek ouders Schiavo
Een rechter in het Amerikaanse Tampa heeft vrijdag een nieuw verzoek verworpen van de ouders van comapatiënte Terri Schiavo. De ouders hadden rechter James Whittemore opnieuw gevraagd de sondevoeding weer aan te sluiten. Dat heeft nieuwszender CNN gemeld. (...)
Eveneens donderdag verwierp een rechter in Florida een verzoek van gouverneur Jeb Bush om haar onder staatstoezicht te plaatsen. Bush nam 'nieuw bewijs' mee van een neuroloog die stelde dat Terri niet in een vegetatieve coma ligt, maar in een 'minimaal bewuste toestand', wat minder hopeloos zou zijn. Daarop stapten Terri's ouders donderdagavond naar rechter James Whittemore in Tampa. [Meer bij Plein]
[lees verder]
Verdomme
vrijdag, 25 maart 2005 om 11:38 uur
Ben té fanatiek geweest

4000 m gefietst
1000 m stevig doorgewandeld, bergop
2500 m geroeid
en nog op die ellendige steps staan stappen.
Vooruitstrevend
donderdag, 24 maart 2005 om 16:07 uur
Op digitaal gebied is de gemeente Nijmegen behoorlijk vooruitstrevend: zo hebben wij hier -primeur!- een digitale historische atlas (de"Historische @tlas Nijmegen") waarop je allerlei informatie op kunt vragen over plaatsen in Nijmegen.

Neem ook eens een kijkje
Tandheelkunde -2-
donderdag, 24 maart 2005 om 15:37 uur
Zojuist belde een student Tandheelkunde op om een afspraak te maken, of ik volgende week donderdag, 31 maart, kan komen... Nou, ik wil graag snel geholpen worden, maar op mijn verjaardag, dàt gaat me nu net te ver... Gelukkig begreep hij dat ook wel: de maandag erop dan, 4 april om half 10.
Da's nog vlotter dan ik had verwacht!! :)
Hobbel
11:41 uur
D66-voorzitter somber over toekomst coalitie
Partijvoorzitter Pechtold van D66 is somber gestemd over de toekomst van de coalitie. Volgens hem ligt er een "behoorlijke hobbel" en staan de coalitiepartners CDA en VVD voor de taak D66 de komende twee jaar geïnteresseerd te houden in de coalitie. Dat zei Pechtold donderdag op Radio 1 in het programma De Ochtenden (EO).
De drie fracties spreken de komende dagen over het regeerakkoord, omdat ze het niet eens kunnen worden over de herziening van het kiesstelsel dat daarin is afgesproken. "Het kiesstelsel is belangrijk. VVD-fractievoorzitter Van Aartsen ziet dat niet zitten. Nou, dan zie ik Van Aartsen even niet zitten", zei Pechtold. [Bron: Nu.nl]

Kom maar op met die crisis!
Laat maar vallen dat kabinet: twee gevallen kabinetten Balkenende, dat staat leuk op je CV... [evil grin]
[lees verder]
Allemachtig!
donderdag, 24 maart 2005 om 07:59 uur
Een mailtje van Oma J. waarin ze vraagt naar T.'s kledingmaat doet mij ertoe bewegen om hem weer eens te meten. De laatste keer was in januari: toen was hij 1.25m. Vanmorgen wees de meetlat 131,5 cm. aan. Geen wonder dat zijn broeken veel te kort zijn en zijn mouwen allemaal driekwart lijken.
Dat kind groeit echt als kool, deze dagen. Vorige week gingen we nieuwe schoenen kopen, heeft meneer gewoon al maat 34! Nog drie maatjes verder en hij kan mijn schoenen aan!

Waaaah! Niet alleen word ik oud, mijn zoon wordt groot!!!
Zaak Terri nog niet afgelopen!
donderdag, 24 maart 2005 om 07:44 uur
Ouders Terri stappen naar hooggerechtshof VS
De ouders van de comapatiënte Theresa Schiavo hebben zich tot het hoogerechtshof van de Verenigde Staten gewend. Hun raadslieden hebben donderdag laten weten dat ze een bevel van het hof willen om de patiënte in de staat Florida weer te laten voeden. [nu.nl]

Wat zijn die ouders een stelletje egoïsten, zeg!
Reactie op...
donderdag, 24 maart 2005 om 07:42 uur
vacature minister Bestuurlijke Vernieuwing
Zwarte Pieten
07:24 uur
Wie is er de schuld van dat De Graaf opstapte.


1. De Graaf zelf (hij had zijn grondwetswijziging niet goed voorbereid en wilde te snel een resultaat halen terwijl er vanuit het veld duidelijk werd aangegeven dat dat niet gewenst was)2. De 1e Kamerfractie van de PvdA, woordvoerder Van Thijn voorop (ze hadden de grondwetswijziging moeten steunen omdat partijleider Bos dat wilde en omdat ze in eerdere stemronde niet tegen hadden gestemd)


3. Coalitiepartner VVD - Van Aartsen voorop (omdat die weigerde toezeggingen te doen over verdergaande bestuurlijke vernieuwing waardoor de positie van De Graaf onmogelijk was geworden)4. Een van de bovenstaanden, maar om een andere reden.
5. Geen van de bovenstaanden, maar...

Eens kijken wie U de Zwarte Piet toespeelt.
Argumentatie is bij uw stem vereist: stemmen met alleen wijzende vingertjes tel ik niet mee. Noem naam en argumentatie, niet alleen het nummer van de mogelijkheid hierboven.
[lees verder]
Font-tooltjes
woensdag, 23 maart 2005 om 15:39 uur
Als je vlug wilt zien welke fonts je op je pc hebt, gebruik dan: FontBrowser
En als je een (duidelijk) plaatje hebt en wilt weten welk font daarvoor is gebruikt, kun je dat plaatje uploaden en krijg je direct suggesties terug bij What The Font.

Leuk voor font-o-fielen...
Terri mag sterven
woensdag, 23 maart 2005 om 12:09 uur
Het Hof van Beroep in de Amerikaanse stad Atlanta heeft woensdag besloten dat de voeding van Terri Schiavo niet hoeft te worden hervat. Dat meldde de nieuwszender CNN. Het Hof heeft het beroep verworpen van de ouders van Schiavo tegen de uitspraak van een lagere rechter om de sondevoeding te stoppen. Dinsdag weigerde de federale rechtbank de kunstmatige voeding te hervatten. [Bron: nu.nl]

[Zie ook: CNN]
Tandheelkunde
woensdag, 23 maart 2005 om 10:52 uur
"Moet je tegenwoordig ook al op intake bij de tandarts?", vroeg Gooly.
Bij een gewone tandarts hoeft dat inderdaad niet, daar moet je tegenwoordig - als je particulier verzekerd bent - wel een zak geld meenemen voordat ze überhaupt willen behandelen, maar dat is een ander verhaal.
Wij gingen echter naar de opleiding Tandheelkunde van de Radboud Universiteit. Daar word je behandeld door tandartsen in opleiding. Het voordeel is dat het er daar heel rustig aan toe gaat, er geen tijdsdruk op de behandelingen zit en dat het goedkoper is. Bij Tandheelkunde nemen ze echter alleen patiënten aan die interessant zijn voor leerlingen. Wij bleken interessant genoeg: anderhalf uur nadat we binnen stapten, stonden we buiten, met een -nog lege- afspraakkaart in de hand.
Ik krijg binnen een paar weken een oproep voor het maken van plaatjes beneden en boven. Lief gaat voor de eerste behandeling naar de kaakchirurg.
Het zweet stond ons in de handen, maar we hebben het klusje geklaard. We zitten nu in de molen en zijn trots op elkaar en op onszelf.
Worden we toch nog verstandig op onze ouwe dag!
Vloeken verboden!
woensdag, 23 maart 2005 om 08:43 uur
Staphorst voert vloekverbod in
Vloeken wordt strafbaar in Staphorst.
In de strijd tegen verder normverval stelt het Staphorster college voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) uit te breiden met een vloekverbod.
Het vloekverbod is niet uniek. Er zijn meer gemeenten (onder meer in Zeeland en op de Veluwe) die godslastering strafbaar stellen. Volgens burgemeester Joop Alssema heeft het verbod in Staphorst 'vooral een symbolische waarde'. Maatschappelijke verloedering wordt volgens de burgemeester niet opgelost met zo'n verordening. "Maar je geeft wél een signaal af: we laten zien dat het ons ernst is, dat die taalverruwing hier niet wordt getolereerd." [Bron: Dagblad van het Noorden]

Vraag ik me af of dat ook geldt voor vloeken tegen andere godheden, zoals Allah en de Godin...

De Graaf en de burgemeester
08:35 uur
Zij vroeg zich af waar mijn stuk over de niet-gekozen burgemeester bleef. Echter, toen de PvdA-senatoren hun vernietigende stemmen uitbrachten, lag ik al lekker op één oor!
Ondertussen heb ik echter begrepen dat De Graaf een vette nederlaag heeft geleden. Ik vind dat wel best: Op zich ben ik niet tegen een gekozen burgemeester, maar een dergelijke verandering moet je er niet 1-2-3 doorheen moet jagen. Zelfs Jan Terlouw (D66-coryfee) zei aan de vooravond van het debat het eens te zijn met de kritiek van de PvdA-senatoren op de plannen van De Graaf: "die rammelen simpelweg."

De Gelderlander opent vandaag met de kop: PvdA torpedeert droom van D66. Hierin haalt een gefrustreerde Thom de Graaf fel uit naar de PvdA-fractie: "Het leek wel of men sowieso niet wilde meewerken aan de gekozen burgemeester. De PvdA is de kampioen van de regenten".
Tuttut Hoho, Thom! Als je je zin niet krijgt, ga je schelden? Kinderachtig, erg kinderachtig.

In PvdA-kringen reageert men ook niet erg positief op dit besluit: Bos is immers voor de gekozen burgemeester. Ook senator Van Thijn (die, ja) was óór, maar vond dat De Graaf "dom bezig was geweest. De Graaf hield teveel vast aan zijn oorspronkelijke plannen". Ook vond hij dat coalititiepartner CDA de minister had laten bungelen door hem niet volmondig te steunen.

De twee meest hete hangijzers voor de PvdA waren dat er een 'proef' zou moeten komen met 25 steden met meer dan 100.000 inwoners. Zo'n 'proef' vindt de PvdA niet verantwoord. Daarnaast -en dat is ook voor mij een erg belangrijk punt- vreest de PvdA dat de gekozen burgemeester straks niets te vertellen heeft over de politie. De minister van Binnenlandse Zaken is juist bezig zijn greep op de politie te vergroten. En aangezien Nederland meer en meer op een politiestaat begint te lijken, lijkt het me zinnig om de directe aansturing bij de burgemeesters te houden en niet bij de minister van BZ. En al helemaal niet deze minster van BZ!

En dan het vervolg: in diverse artikelen wordt druk gespeculeert of De Graaf nu wel aan zal blijven. D66-fractievoorzitter (2e Kamer) oris Dittrich reageerde furieus op de vraag of De Graaf nu zal aftreden: "Hij heeft het goed gedaan! Het is de PvdA die onze plannen hebben doorkruist."

Zie ook: Door Koningin benoemde burgemeester blijft in de grondwet op de D66-website.
Relevante krantenartikelen:
Trouw: Nacht van Van Thijn is bijna onvoorstelbaar (gisteren)
Trouw: Geen gekozen burgemeester
De Gelderlander: PvdA torpedeert droom van D66
AD: Zeperd voor De Graaf
Volkskrant: PvdA blokkeert gekozen burgemeester
[lees verder]
Spellen
dinsdag, 22 maart 2005 om 20:33 uur

Wil jij ook je naam spellen met foto's?

[Gezien bij Branwen]
O jakkes!
dinsdag, 22 maart 2005 om 20:14 uur
Morgenochtend ga ik voor een intakegesprek naar tandheelkunde... enerzijds vind ik het dóódeng, anderszijds kijk ik ernaar uit om over een poos weer een gewoon gebidt te hebben en weer voluit te kunnen lachen.
Loterij Rip-off
15:32 uur
Je zal maar een lot hebben van de Postcodeloterij, de BankGiroloterij of de Sponsorloterij. Dan ben je zomaar ineens €5,25 meer kwijt voor je lot. Of erger nog: je zult maar bij al die loterij één of meerder loten hebben... ben je mooi zuur!
De helft van de meerprijsgaat naar een cadeau voor onze koningin (alsof ze al niet alles heeft wat haar hartje begeert), waar die andere helft blijft schijnt niemand te weten.
Maar het wordt nog erger: als je niet wilt dat de betreffende loterijen ongevraagd die meerprijs van je rekening rippen, moet je daarvoor bellen naar een telefoonnummer dat je ook nog eens 15 eurocent per minuut gaat kosten. Zul je zien dat je gauw een halfuur aan de lijn hangt...
Donner staat achter de €5,25 meer per lot, dat blijkt uit zijn uitspraak: "De kosten voor het opbellen heb ik niet toegestaan". Over de meerprijs zegt hij echter niets!
[Bron: nu.nl]

Ik heb loterijen altijd al rip-offs gevonden, dit bewijst maar weer dat het ook echt rip-offs zijn!
[lees verder]
Terri wordt niet gevoed
13:50 uur
Een Amerikaanse federale rechter heeft dinsdag bepaald dat de sondevoeding van comapatiënte Terri Schiavo (41) niet hoeft te worden hervat. Dat heeft nieuwszender CNN gemeld. Schiavo's ouders hadden gevraagd om de voeding weer te laten aansluiten, nadat die vrijdag op last van een rechtbank in Florida was afgesloten. (...) Tegen de beslissing van rechter Whittemore is hoger beroep mogelijk. Het ligt in de verwachting dat de ouders dat ook doen. [nu.nl]

Kunt u het tandengeknars van Bush ook horen?
Helaas zal het getouwtrek om deze vrouw waarschijnlijk nog langer gaan duren als de ouders inderdaad in hoger beroep gaan. :-(


[lees verder]
Romeins verleden herleeft
11:32 uur
Romeinse toren aan Ubbergseveldweg
Aan de Ubbergseveldweg in Nijmegen wordt een archeologisch park aangelegd waar het Romeinse verleden in dit deel van de stad zichtbaar wordt gemaakt. De gemeenteraad pleitte ervoor om aan dit park nog de herbouw van de Romeinse wachttoren die tevens als uitkijkpunt en informatieruimte kan dienen, toe te voegen. [Bron: gemeente Nijmegen]
Het gebied waar men hier over spreekt staat bekend als het Kops Plateau, welke zich bevindt op de Hunerberg: hier bevond zich zo'n 2000 jaar geleden een Romeinse legerplaats waar het 10e Legioen was gevestigd. Op de website van Cultuurwijzer staat een uitgebreide beschrijving over het Romeinse verleden van de Hunerberg.
[lees verder]
Wie A zegt...
dinsdag, 22 maart 2005 om 10:52 uur
... moet ook B zeggen. Hoe nietszeggend dat ook is.

Plein.nl - Internet met inhoud?
Gatverdamme!
10:49 uur
Minder vloeken, meer scheldwoorden op tv
In 2004 werd er minder gevloekt, maar meer gescholden op de Nederlandse televisie dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Bond tegen het Vloeken.
Voor de zogeheten Vloekmonitor telden de onderzoekers drie weken lang zestien uur per dag op alle Nederlandse televisiezenders het aantal vloeken, verbasterde vloeken, verwensingen en scheld- en schuttingwoorden. Gemiddeld waren er op de Nederlandse zenders 1850 grove woorden per week te horen tegen ruim 1600 in 2003.
Gemiddeld klonken 1,3 grove woorden per uur, tegen 1,2 in 2003. BNN spande net als vorig jaar de kroon met 5,1 grove woorden per uur. Dat waren er wel minder dan in 2003, toen er bij de jongerenomroep 7,7 per uur over het scherm vlogen. [Bron: Plein]

En nu zou ik wel willen weten wat men precies onder 'grove' woorden verstaat en wie dan bepaald wat er precies onder 'grof' moet worden verstaan.
[lees verder]
Koffie
dinsdag, 22 maart 2005 om 08:12 uur
Al twee bekers op, maar nog steeds willen de luiken niet echt open.
Misschien dat een stukje fietsen wel helpt (bleh!)
Kamperen
maandag, 21 maart 2005 om 20:24 uur
Alle webloggers op één camping: dat wordt beslist een dolle boel!
En nu maar hopen dat er ook veldjes zijn waar je de auto niet bij de tent mag zetten...
Campingbeheerder: She=Marmod

Ik heb plekje nr. 28 gereserveerd...
FF-tool -2-
maandag, 21 maart 2005 om 17:16 uur
Alweer zo'n handig Firefox-tooltje: Firetoon.
Dit tooltje helpt je je Firefox nog sneller te laten lopen. Speciaal voor hen die niet zo thuis zijn in het bewerken van de config.sys.
[Via Gooly, waarvoor dank!]
Rotkat
maandag, 21 maart 2005 om 11:44 uur
Als wij 's morgens zijn opgestaan, willen we eerst koffie, dan komen huisgenoten pas aan de beurt. Sam heeft daar lak aan: als hij honger heeft, laat hij dat merken ook. Drentelen, knorren, rond je benen struinen en als het allemaal te lang duurt, kun je een mep tegen je enkels of schenen krijgen. Wij, met name Lief, krijgen daarvan nu niet bepaald de neiging om sneller zijn bakkie te vullen. Als hij het nu zo zou vragen, zou het een heel ander verhaal worden... ;-)

[Foto: HumorSphere]
Hoezo, scheiding van machten?
10:45 uur
In de VS wordt een gevaarlijk politiek spel gespeeld: de scheiding tussen Wetgevende en Rechterlijke macht wordt door de eerste overschreden, nu er een noodwet is uitgevaardigd die het leven van comapatiënte Theresa (Terri) Schiavo uit Florida (jawel, de staat waar het kleine broertje van Sjors gouverneur is!!) moet verlengen. Eerder had immers een rechter in Florida bepaald dat het leven van Terri mocht worden beëindigd door het kunstmatige voeden te stoppen. Terri verkeert al 15 jaar in comatueuze toestand nadat ze in 1990 een hartstilstand kreeg en ten gevolge daarvan ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Mocht ze ooit wakker worden, dan zal ze niet veel meer zijn dan het kasplantje dat ze de afgelopen 15 jaar al was. Al twee keer eerder is de sonde verwijderd en weer teruggeplaatst.
Echtgenoot wil haar uit haar lijden verlossen, ouders willen hun dochter niet kwijt. Je kunt van euthanasie vinden wat je wilt maar het stoppen met kunstmatig voeden is geen actieve daad. Je laat de natuur zijn werk doen, nadat je dat jarenlang hebt tegengehouden.
Er is wellicht toch hoop: een eerder wet, door Jeb Bush uitgevaardigd werd door het Hooggerechtshof ongrondwettelijk verklaard.

De houding van de Amerikaanse regering vind ik vreselijk hypocriet: enerzijds stuur je gezonde jonge jongens de dood in door ze naar, bijvoorbeeld, Irak en Afghanistan te sturen maar een zieke vrouw moet kunstmatig in leven worden gehouden. Totale gekte!

[Zie ook Leven comapatiŽnte Schiavo verlengd - Planet]
[lees verder]
Verjaardagen
09:20 uur
Van sommige mensen vergeet ik hun verjaardag nooit meer zelfs al staan ze al jarenlang niet meer op mijn kalender. Bij anderen moet ik ieder jaar weer beschamend toegeven dat ik het weer straal was vergeten - ondanks mijn kalender.
Zo weet ik bijvoorbeeld nog steeds dat vandaag mijn oude buurjonge"tje" C.S. jarig is. Ik weet zelfs hoe oud C. geworden is: 39. Hoe ik dat weet is geen groot geheim: hij is. nl 1 jaar jonger dan ik en 10 dagen eerder jarig waardoor we 10 dagen per jaar even oud waren, sort of. Als je een jaar of 10/11 bent is dat een 'big issue'.
C. woont al jaren in Alaska, of het Canadese equivalent ervan -kijk, dat weet ik dan weer niet - en eigenlijk vind ik het best jammer dat ik zijn e-mailadres niet heb: ik had 'em vandaag graag een e-kaartje gestuurd.

Vijf dagen geleden was een oud-buurmeisje jarig. Een kreng van een meid en ik heb dan ook geen idee hoe oud zij is geworden. Ik weet wel dat ik haar heel dom vond, want zij dacht dat zij ouder was dan ik omdat ze eerder jarig was: ze moet toch minstens 3-4 jaar jonger zijn geweest.

En drie dagen geleden was een van mijn nichtjes jarig: ik heb geen idee hoe oud ze is geworden. Ik neem aan dat het haar geen moer uitmaakt dat haar tante haar geen kaartje heeft gestuurd.

Maart was altijd een drukke verjaardagenmaand en ik weet zeker dat ik er nog eentje ben vergeten... maar wie? En wanneer? Niet dat het er iets toe doet: ik weet nl. zeker dat er tussen vandaag en 1 april nog maar 1 persoon jarig is die ik ken: en dat ben ik zelf.
[lees verder]
Even lachen?
zondag, 20 maart 2005 om 17:36 uur
Een grafsteen met een verborgen boodschap; een uit de hand gelopen 'practical joke'; een rat die aan kindervingertjes kluift; koeien die uit de lucht komen vallen; de overeenkomsten tussen twee amerikaanse presidenten; een naakte vrouw in een Disney-film... Waar of niet waar... het zijn Broodje Aap-verhalen.
Man of vrouw?
zondag, 20 maart 2005 om 11:35 uur
Your Brain is 46.67% Female, 53.33% Male
Your brain is a healthy mix of male and female
You are both sensitive and savvy
Rational and reasonable, you tend to keep level headed
But you also tend to wear your heart on your sleeve

Doe de Genderbrain Quiz (What Gender Is Your Brain?)
Who?
09:40 uur
Het komt als mosterd na de maaltijd: gisteren was het de Doctor Who-night bij de BBC. Een terugblik naar al die jaren dat Doctor Who deel uit maakte van een wekelijks avondje BBC-tv. Naar verluidt heeft de TROS ooit twee seizoenen uitgezonden, maar is daarmee gestopt omdat het 'te eng' zou zijn geweest.

Maar.... deze Doctor Who-night was een voorproefje voor iets groters, iets fantastisch: volgende week zaterdag begint een kersverse serie afleveringen op de BBC. (In september 2003 meldde ik al dat het eraan zat te komen, zag ik zojuist in mijn archief.)
De serie werd in 1989 stopgezet, nadat het 26 jaar (vanaf 1963) zeer succesvol was geweest op de Engelse televisie, in 1996 is er eenmalig een bioscoopfilm uitgebracht. De hoofdpersoon, "The Doctor", is een zgn. Time Lord en kan reizen door tijd en ruimte. In de hoofdrol is al door 8 verschillende personen gespeeld (7 in de serie, 1 in de film), waarvan waarschijnlijk Tom Baker de meest-bekende is met die enorme sjaal en dito hoed, hoewel ook Peter Davison ruimte bekendheid genoot. Elke nieuwe Doctor had ook weer een eigen stijl, zo ook de nieuwste die we vanaf volgende week kunnen gaan zien.

Alle "Doctors" op een rijtje:
William HartnellPatrick TroughtonJon PertweeTom Baker

Peter DavisonColin BakerSylvester McCoyPaul McGann

...en dít is de nieuwe Doctor...
Christopher Eccleston
Zaterdag 26 maart om 20.00 uur
[Link: Doctor Who BBC-website]
[Foto's: BBC Website]
[lees verder]
NIMF
13:24 uur
Maar liefst 58% van de Nederlandse bevolking vindt het acceptabel als er Nederlandse soldaten sneuvelen bij de militaire actie in Afghanistan. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Typisch geval van een nimf: "niet in mijn famlilie". Ik zou wel eens willen weten wat de uitslag is als je deze vraag voorlegt aan familieleden van militairen...
Vreemd genoeg is bijna de helft van Nederland (49%) het niet eens met de uitzending van 165 commando's en mariniers en 85 man luchtmachtpersoneel naar Aghanistan. 45% vindt het wel een goede zaak.

Ik zal wel blond zijn, maar dan snap ik niet hoe 58% dode militairen acceptabel kan vinden als slechts 45% het eens is met deze uitzending. ??
Een en ander is te lezen in het volgende ANP-bericht:
'Sneuvelen militairen acceptabel'
De Nederlandse bevolking vindt het acceptabel dat eigen militairen bij oorlogsmissies, zoals in Afghanistan, sneuvelen. De Tweede Kamer en niet de regering of de NAVO moet echter het laatste woord hebben over de uitzending van Nederlanders naar oorlogsgebied.
Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 58 procent van de achthonderd ondervraagden het sneuvelen van Nederlandse militairen bij zulke riskante missies acceptabel vindt. Voor 40 procent geldt dat niet. Binnenkort vertrekken 165 commando's en mariniers en 85 man luchtmachtpersoneel naar Aghanistan om onder Amerikaanse leiding jacht te maken op terroristen van al-Qaeda en resten van het verdreven Taliban-regime.

Geheime missie
De oppositie in de Tweede Kamer viel over premier Balkenende heen die aanvankelijk stelde dat de instemming van de Kamer met de geheime missie niet nodig was. Zijn argument was dat de missie valt binnen Enduring Freedom, zoals de Verenigde Staten de internationale strijd tegen het terrorisme betitelen. Minister Bot (Buitenlandse Zaken) verzekerde in het debat dat die instemming wel gewenst was en dat de gevolgde procedure, waarbij de volksvertegenwoordiging voorafgaande over de missie zal worden geÔnformeerd, zal worden gehandhaafd.
De missie in Afghanistan ligt niet goed bij de bevolking. 45 Procent is het ermee eens dat er Nederlandse militairen aan meedoen, 49 procent is tegenstander, blijkt uit de peiling die De Hond zaterdag vrijgaf. Ook de beŽindigde uitzending van militairen naar Irak ligt gevoelig: voor- en tegenstanders (46 procent) houden elkaar in evenwicht. Daarentegen geniet deelname aan vredesmissies onder de vlag van de Verenigde Naties, zoals destijds in Libanon en Cambodja, wel brede steun: 69 procent vindt dat een goede zaak, slechts 11 procent is ertegen gekant. (Bron: ANP, 19 maart 2005)

[lees verder]
Haai-baai
zaterdag, 19 maart 2005 om 13:12 uur
Moe
zaterdag, 19 maart 2005 om 11:49 uur
3165 meter geroeid
1500 flink doorgewandeld
3500 meter gefietst

en nu ben ik moehoe!
Lente-jasjes
zaterdag, 19 maart 2005 om 09:54 uur
Of het nu aan de Lente zelf ligt of dat mijn lente-omkat ze heeft aangestoken, weet ik niet. Maar ik heb de afgelopen drie dagen al minstens 5 lente-omgekatte weblogs gezien. Ik kan er echter nog maar drie terugvinden: MonLog, Tekst Zonder Titel en MikMak.
Wie zijn die anderen of weet jij ook nog lente-logs? Laat het dan even weten! Thanx! :)
The excuse
zaterdag, 19 maart 2005 om 09:39 uur
"Londen beëindigt gedogen cannabisgebruik"... Die ongelofelijk stijve britten weer! Alleen de suggestie dat er misschien wel een verband zou kunnen zijn tussen a en b (wat ondertussen alweer in twijfel is getrokken door meerdere andere wetenschappers) is genoeg om wiet weer te bestempelen als een 'ernstige drug'. En dat terwijl ze zich allemaal volgieten met gin-tonics en whisky waarvan vast is komen te staan dat het je lever verrot maakt, korsakov kan veroorzaken (I can't remember!) en nog talloze andere rottige dingen in je lijf uitvreet.
Hypocrite bastards!

[Bron: Nu.nl]
"Once and Future King"
vrijdag, 18 maart 2005 om 13:15 uur
[update] HMPF!! Het blijkt dat de serie al is afgelopen en maar dat er wel herhalingen komen. De BBC History Newsletter stuurde een oude versie... Heb ik deze aflevering dus toch al gemist! Grmbl

Vanavond komt op de BBC de -door mij- langverwachte uitzending over Koning Arthur van de serie In Search Of Myths And Heroes. Historicus Michael Wood werkt zich door het verhaal en de geschiedenis heen door de plaatsen op de Briste eilanden te bezoeken die voorkomen in de legende van de grote koning die de Saksen uit de eilanden verdreef - voor een tijdje, tenminste.

Vanavondooit weer eens, BBC2, 22.00 ?? uur
[In Search of Myths and Heroes: King Arthur, 'Once and Future King' - BBC]
[Arthurian Legend op missgien.net]
"De Roode Leeuw"
vrijdag, 18 maart 2005 om 11:30 uur
Het lijkt oorlog te worden in de Nijmeegse binnenstad: ras-Nijmegenaar en restauranthouder Jo Janssen kruist de degens met de Commissie Beeldkwaliteit en hij zal krijgen wat hij wil, of anders...
Nijmegen Centraal
Help! Een bom!
donderdag, 17 maart 2005 om 17:39 uur
Een pakje op een Duits postkantoor begon vreemde geluiden te maken en te trillen. Postmedewerkers dachten aan een bom.
Het bleek een sexbom te zijn. ;-)
Lijken in de kast
donderdag, 17 maart 2005 om 13:30 uur
Ashford Prince kreeg de schrik van zijn leven toen hij het huis van zijn pas overleden tante in Swansea (Wales) ging leegruimen: hij trof er maar liefst 42 skeletten aan in een kast! Extra! Extra! Read all about it!
Stichting Brein stuurt vorderingen
donderdag, 17 maart 2005 om 13:01 uur
Planet meldt dat Stichting Brein vorderingen gaat sturen naar providers van internet- gebruikers die illegaal MP3's aanbieden op internet, en vraagt aan de providers om deze door te sturen naar hun klanten. Brein kan de vorderingen niet naar de gebruikers zelf toe sturen omdat ze (officieel) geen adressen hebben. Wel hebben ze IP-nummers en e-mailadressen.
Enkele providers (waaronder Planet Internet en HetNet van KPN en @Home) hebben reeds toegezegd de vorderingen door te sturen naar de gebruikers in kwestie. XS4all doet dat niet. "We hebben niets vernomen van de Stichting Brein, maar ons standpunt is daar bekend. We zijn geen verlengstuk van private opsporingsinstanties als Brein. We voldoen alleen aan vorderingen van een rechter-commissaris.", aldus XS4all.
"Gien" in boeken
donderdag, 17 maart 2005 om 12:39 uur
Via AmazType kun je zoeken hoevaak je naam voorkomt in boeken bij Amazon. "Missgien" gaf geen enkele titel en ook de combinatie van mijn voor- en achternaam geef geen resultaten. "Gien" komt in één boek voor: "Contemporary Authors: Gien, Pamela" bij Amazon.com.
Je kunt ook zoeken op "Music" (veel resultaten voor Gien) en Video's & DVD's (geen resultaten).
Nieuw bloed
donderdag, 17 maart 2005 om 07:45 uur
Nijmegen Centraal heeft behoefte aan meer redactie-leden. "Nieuw bloed" zogezegd. Dat lijkt nogal een probleem te zijn, want ondanks oproepen op de website blijft het aantal aanmeldingen bedroevend laag. Onlangs kregen we een reactie van iemand uit Amsterdam. Aardig bedoeld, maar Nijmegen Centraal is voor en door Nijmegenaren, dus verwachten we op z'n minst dat je in Nijmegen woont. Daarnaast hopen we ook op enig schrijftalent, dus vragen we iedere 'kandidaat' een proefstukje te schrijven.
Ik weet het: ons eisenpakket is fors, maar daar staat wel tegenover dat je kans maakt deel uit te gaan maken van een select groepje Nijmegenaren die behalve graag schrijft, ook regelmatig vergadert - bij voorkeur in de kroeg ;-)

[Meeschrijven op Nijmegen Centraal? Schrijf hier je proefstukje]
26.000 gezichten in de Molenstraat (Nijmegen)
07:26 uur
Normaal gesproken laat ik de reacties waar ze staan: bij de reacties. Deze wil ik echter graag onder de aandacht brengen:

Breed Pardon en Keer het Tij samen in actie
Donderdag 17 maart 19:30 uur Molenstraat, Nijmegen
26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een gezicht in de Molenstraat.

Keer het Tij en Breed Pardon voeren donderdag 17 maart actie tegen het asielbeleid van minister Verdonk. In de Molenstraat zal de aandacht van het winkelend publiek gevraagd worden voor de schrijnende en onzekere positie van asielzoekers die in afwachting zijn van een beslissing of zelfs uitgezet dreigen te worden. Korte films uit de reeks ‚Äú 26.000 gezichten‚ÄĚ, waarin deze mensen in beeld worden gebracht, zullen op een prominente plek in de straat worden geprojecteerd. Verschillende regisseurs van naam en faam werkten al aan dit project mee. De komende weken zullen deze korte films ook dagelijks te zien zijn op Nederland 3.

Velen hadden hun hoop gevestigd op een generaal pardon, maar de beslissing van minister Verdonk voor een zogenaamd ‚Äėspecifiek pardon‚Äô sloeg deze hoop de grond in. Alleen in Nijmegen zijn er al meer schrijnende gevallen dan de minister in heel Nederland heeft willen vinden. In Nijmegen dreigen ongeveer 160 mensen, die al jaren wachten, nu uitgezet te worden. Deze mensen wonen in onze wijken, gaan op school met onze kinderen, zijn vrienden, kennissen en bekenden.

Keer het Tij en Breed Pardon roepen de regering en het parlement op om tot inkeer te komen en alsnog te besluiten tot een rechtvaardige en complete maatregel. Ook vandaag roepen we op tot een generaal pardon. Dat zo’n maatregel zeer wel mogelijk is, blijkt uit het feit dat Spanje sinds februari 800.000 mensen aan het legaliseren is.

Aanvullende informatie
 • Meer informatie over de films en het uitzendschema vindt u op: www.26000gezichten.nl
 • Het Nijmeegs Platform voor een Breed Pardon is opgericht uit onvrede met het "specifieke pardon" van minister Verdonk. Voor meer informatie: www.breedpardon.nl
 • Keer het Tij Nijmegen is de lokale afdeling van het landelijke platform Keer het Tij. Dit omvat zo'n 500 organisaties en verzet zich al jaren tegen het onsolidaire beleid van de regering Balkenende. Voor meer informatie: www.keerhettij.nl/nijmegen
  [lees verder]
 • Ostara komt eraan
  woensdag, 16 maart 2005 om 15:33 uur

  De ostara-takken zijn opgetuigd en staan in de woonkamer... het lente-festijn kan beginnen, wat mij betreft!
  Uitslag MRI
  woensdag, 16 maart 2005 om 15:26 uur
  Zojuist belde mijn cardioloog met de uitslag van de MRI: de aorta is inderdaad verwijd, maar alleen het eerste stukje direct na de aortaklep. Daarna neemt al snel weer de gewone breedte aan.
  Niets dan goed nieuws want ze wist me ook nog te vertellen dat ik de status 'stabiel' heb gekregen. Over anderhalf jaar moet ik weer op controle.
  Minister tegen subsidie "26.000 gezichten"
  13:03 uur
  Op 11 maart is de 26.000 gezichten'. Deze serie portretten krijgt subsidie van het ICCO, de Novib en Ontwikkelingssamenwerking, Van Ardenne, heeft daar bezwaar tegen. "Deze films doorkruisen het beleid van de regering en zijn onverenigbaar met mijn beleid', aldus Van Ardenne. Ze is van mening dat ze het recht heeft om van de organisaties te vragen hun steun in te trekken omdat het subsidiegeld dat ICCO c.s. van de overheid ontvangt aan regels gebonden is. "Eén daarvan is rekening houden met het beleid van de minister". De minister is zijdelings betrokken bij het terugkeerbeleid van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken, '26.000 gezichten' bekritiseerd dat beleid.

  De minister gaat hier echter buiten haar boekje: geen van de drie organisaties heeft nl. subsidiegelden gebruikt bij hun steun aan de film-serie: de Novib-directeur zit in het comité van aanbeveling, ICCO en Plan Nederland gaven wel geld, maar gebruikten daarvoor andere middelen.
  Dit lijkt verdomd veel op censuur en valt volgens initiatiefnemer Joost Bosland samen met de opmerkingen van Verdonk over de eenzijdige berichtgeving in de media. Bosland:"Kennelijk mag het beleid van deze regering niet bekritiseerd worden".
  [Via: Medialog]
  [lees verder]
  Appeltaart
  woensdag, 16 maart 2005 om 11:57 uur
  Beste appeltaart in Eindhoven
  Dan kennen ze de mijne nog niet!
  Lentejasje
  woensdag, 16 maart 2005 om 10:38 uur
  Zo, nu de zon zich eindelijk langdurig zal laten zien en over de wereld al menig lentefeest is gevierd, werd het tijd voor een lente-jasje hier bij missgien.log.
  Mocht u vreemde dingen tegenkomen: laat u het dan weten? Dank!
  "Bottom 10"
  woensdag, 16 maart 2005 om 08:46 uur
  Platenhoezen maken is een vak: ik heb hier ook nog een aantal hoezen staat die niet om aan te zien zijn. Nu gaat het natuurlijk om de muziek die op de plaat in die hoes zit. Maar toch... sommige hoezen zijn zo wanstaltig dat ze tot de Bottom 10 behoren.

  Opmerkelijk
  dinsdag, 15 maart 2005 om 15:58 uur
  Een Nijmeegse zwerver is gearresteerd omdat hij regelmatig in een oud graf sliep. Hij gebruikte stenen van andere graven om meer beschutting te creëren. Hij was al eerder betrapt en had van de politie een waarschuwing gekregen. De laatste keer kreeg hij een proces-verbaal vanwege het schenden van graven.

  Op zich al een opmerkelijk bericht, maar het wordt nog gekker als je weet dat ik het heb gelezen bij Ananova, die de Gazet van Antwerpen citeert. Een uitgebreide zoektocht op de website van De Gelderlander leverde niets op...
  Op de fiets
  10:36 uur
  T. had ik veilig afgeleverd bij school, wat nog een hele klus bleek door de ochtendspits van deze dinsdagmorgen en ik fietste rustig naar de supermarkt. Onderweg zag ik ergens takken met eitjes: Ostara-takken, dacht ik gelijk. Al zal bij menigeen eerder 'paastakken' te binnen schieten. Met de boodschappen in de fietstas reed ik door naar de stad en de zon brak net door het wolkendek.

  Ik ging op zoek naar naar een winkel met krulhazelaar-takken. Of iets vergelijkends. De eerste twee kiosks waren nog dicht: het was ook nog niet eens half tien, dus zo raar was dat niet. Decora bleek wel open. Decora is een hele sjieke bloemen- en plantenzaak die eruit ziet alsof je het dubbele betaalt alleen voor hoe het eruit ziet. En soms is dat ook zo, maar ik vond 3 euro 50 voor 5 takken-met-knopjes een koopje. Ik zag nog een andere dingetje dat ik als kadootje kocht voor twee lieve mensen (en omdat ze hier ook wel eens lezen, verklap ik niet wat en voor wie het is) en ik stapte weer op de fiets.

  Ik zag nog meer sneeuwklokjes en hier en daar stak een krokus zijn kopje boven de grond. Op het midden van het Keizer Karelplein vochten twee woerden om een wijfje dat driftig om hun heen liep te snateren. Het verkeer om hen liet hen koud, maar dat wijfje... dat wijfje dreef de hitte op tot grote hoogten. Een vloog er vandoor en de andere vloog er achteraan: in de lucht nog luid snaterend.
  Ik reed verder, op weg naar huis, de zon op mijn wang, een luchtig briesje in mijn haren en mijn takken over mijn stuur en met kloppend hart realiseerde ik het me ineens: Ostara komt eraan...
  [lees verder]
  Filmpjuh!
  dinsdag, 15 maart 2005 om 07:34 uur


  Okee, hier stond dus een link naar een heel grappig filmpje met the King of Pop als "Maria" zijn 'favorite things' te zingen. Maar de URL in kwestie is 'disabled'. Da's nou jammer...
  Leers for president
  14:00 uur
  Leers: 'Legaliseer productie softdrugs'
  De Maastrichtse burgemeester Gerd Leers (CDA) is voorstander van het legaliseren van het produceren en leveren van softdrugs. Dat zei hij vooruitlopend op een wietconferentie in april met de raden van alle buurgemeenten van Maastricht. Voor Leers is het daarbij wel essentieel dat Nederland, België en Duitsland dezelfde wetgeving kennen.

  Het gedogen moet samengaan met strenge controles op de te produceren hoeveelheden en de kwaliteit van de wiet. Belangrijke winst hiervan is dat de teelt uit de illegaliteit wordt gehaald en de politie daardoor minder tijd en menskracht kwijt is aan het bestrijden ervan. Als coffeeshops meer in voorraad mogen hebben en de productie en levering wordt gedoogd dan is de angel uit de criminaliteit, aldus Leers. Hij wil dat Maastricht en de buurgemeenten gezamenlijk een signaal afgeven aan politiek Den Haag en Brussel. [Bron: FOK]
  [lees verder]
  Mag het een maatje meer zijn?
  13:57 uur
  De grootste man ter wereld krijgt nieuwe schoenen uit België. Oekraïner Leonid Stadnik is 2,55 meter lang met schoenmaat 62 en kan in eigen land moeilijk aan passend schoeisel komen. Stadnik leeft op het platteland en heeft dringend behoefte aan een paar werkschoenen en sandalen.

  Belgische schoenmakers ontwerpen nu bij wijze van liefdadigheid gratis schoenen voor de man. In mei reist een groep schoenmakers af naar Oekraïne om Stadnik de maat te nemen. In oktober moeten de schoenen klaar zijn, meldde de stichting Schoeninfo van de zelfstandige schoenhandelaars in Belgisch Limburg vrijdag. [Bron: Plein]
  [lees verder]
  Vulkanen
  11:03 uur

  Met stijgende waardering heb ik gisteravond zitten kijken naar de gedramatiseerde documentaire Super Volcano op de BBC.

  De documentaire draait om de supervulkaan die zich onder Yellow Stone Park (VS) bevindt en de oorzaak is van de geisers, kokende modder en andere opmerkelijke natuurverschijnselen in het natuurpark. De supervulkaan is al 670.000 jaar rustig geweest, maar volgens de experts ontploft een dergelijke vulkaan tussen de 600.000 en 700.000 jaar één keer. In de documentaire vindt een dergelijke ontploffing ook daadwerkelijk plaats en is het gevolg een vulkanische winter, zoals deze voor het laatst 47.000 jaar geleden plaatsvond na een eruptie van een supervulkaan in India.

  Vanavond komt het tweede en laatste deel van deze documentaire, om 22.00 uur op BBC1. Aansluitend, op BBC2, deel twee van de documentaire The Truth about Yellow Stone met meer wetenschappelijke informatie over Yellow Stone Park.
  In zowel het drama-verhaal als de documentaire wordt regelmatig gerefereerd aan de eruptie van Mount St. Helen's in 1980. En wat las ik vorige week: US volcano Mount St Helens erupts. Toeval bestaat niet...
  [lees verder]
  "We doen mee aan operatie waar gemarteld wordt"
  zondag, 13 maart 2005 om 19:32 uur
  Het stuk op het weblog SP-er Bart Vermeulen vertelt genoeg: ik doe er verder -rillend- het zwijgen toe (wat overigens niet wil zeggen dat ik instem met deze uitzending: in tegendeel!!) en laat het aan uzelf om uw mening te vormen.
  80's revival
  zondag, 13 maart 2005 om 14:41 uur
  Tussen wat rommel vond ik oude CD's met mp3's. Daaronder ook een mapje: 80's misc...
  En dus zit ik hier de hele middag al te swingen achter mijn peeceetje op Culture Club, Aha, Alphaville, Dexy's Midnight Runners, etc.
  En om de revival te vervolmaken heb ik ook Tetris weer uit de kast getrokken :-)

  Ik voel me gelijk weer 20 jaar jonger ;-)
  Ring
  zondag, 13 maart 2005 om 08:15 uur
  Monchito wilde wel helpen met het maken van een non-commerciële ring voor de Nijmeegse Weblog Ring. Dus iedereen die daarbij hoort - of er graag bij wil komen- gaat hier naar toe en laat weten wat hij/zij wil van die ring.
  Valideren
  zaterdag, 12 maart 2005 om 14:02 uur
  Met mijn nieuwe Firefox-web developer toolbar is het valideren van documeten 'a piece of cake' geworden.
  Zo is de indexpagina van Archeonet helemaal volgens de eisen van W3C opgemaakt tot en met de CCS aan toe!
  Hier is het nog een rommeltje en daar doe ik lekker niet meer aan, maar wie weet -als er zin in krijg- maak de html voor de nieuwe frisse lente-look ook wel helemaal zoals het hoort.
  Turks
  vrijdag, 11 maart 2005 om 15:35 uur
  Om half 7 vanavond staat een tafeltje voor ons drietjes klaar in Turks Restaurant Ankara. Gewoon, omdat we daar zin in hebben! Omdat dat kopjes linzensoep (van het huis) altijd weer lekkers is. Omdat het eigenlijk best een zware week was. Omdat het al bijna een jaar geleden is dat we voor het laatst uit eten gingen... Omdat... omdat we eigenlijk helemaal geen reden nodig hebben om eens lekker buiten de deur te eten!

  En u? Waar en/of wat eet u?
  Oud wijf
  vrijdag, 11 maart 2005 om 11:17 uur
  Zojuist ben ik, na 41 minuten, van de machines afgestapt in de sportschool. Of het de griep/verkoudheid is die me nog steeds dwars zit, of dat het domweg een motivatieprobleem is, weet ik niet. Misschien, heel misschien, ben ik wel gewoon een oud wijf aan het worden.
  Desperate housewives-quiz
  donderdag, 10 maart 2005 om 15:35 uur
  Susan
  You always mean well, but somehow things don't always work out as you'd planned. It doesn't matter. You take your tumbles with good grace and alway come up smiling. But try to remember you're the grown-up in your family.

  [Welke wanhopige huisvrouw ben jij?]
  [Via: MikMak]
  Queen komt naar Nijmegen!
  donderdag, 10 maart 2005 om 13:57 uur
  Queen geeft extra concert in Nederland
  Ter ere van het 2000-jaar bestaan van 'mijn' stad komt Queen naar Nijmegen!
  Op 10 juli geeft de band een concert in het Goffertpark. Aanstaande zaterdag begint de voorverkoop. Persoonlijk denk ik dat ik maar lekker buiten de hekken ga picknicken...
  [Bron: Nu.nl]
  Koelman roelt!
  13:12 uur
  Duisenberg-column weer online na uitspraak
  Metro- en internetcolumnist Luuk Koelman heeft de bodemprocedure tegen Gretta Duisenberg gewonnen. Zijn column staat weer online.
  Uiteindelijk heeft de Meervoudige Kamer van het Gerechtshof in Amsterdam bepaald dat de omstreden column 'Menselijk schild in Ramallah' niet onrechtmatig was.
  Wel vond het hof dat de column een scherpe toonzetting heeft en als een schending van eer en goede naam kan worden opgevat. Omdat het karakter van de tekst duidelijk fictief is en de toonzetting humoristisch wilden de rechters de tekst evenwel niet verbieden. (...)
  De columnist liet geen gras groeien over de uitspraak en plaatste de column woensdag direct weer online, aangevuld met een stempel 'Goedgekeurd door het Openbaar Ministerie'. [Lees het bij WebWereld]

  [Column: Menselijk schild in Ramallah]

  [lees verder]
  No Blogroll
  donderdag, 10 maart 2005 om 12:47 uur
  De blogroll ligt er tegenwoordig zo vaak uit en mijn log doet deed er zo lang over om te laden, dat ik de roll voorlopig op non-actief heb gezet!
  Waarschuwt u even als-ie 't weer doet??
  Stadskrant
  donderdag, 10 maart 2005 om 11:43 uur
  De maart-editie van de Nijmeegse Stadskrant staat online. Zo kunt u nu ook de andere stukjes lezen over de Nijmeegse weblogs.
  Op de fiets
  11:23 uur
  Vanmorgen om 8 uur maakten T. en ik ons klaar om naar school te gaan met de bus. We liepen, goed aangekleed want het zag er koud uit, naar buiten. Maar buiten bleek het helemaal niet zo koud: het zonnetje scheen ons vrolijk tegemoet en T. verbaasde me met zijn vraag of we niet konden gaan fietsen.
  Natuurlijk kon dat! Graag zelfs! Als ik mag kiezen tussen 's morgens vroeg in een overvolle bus zitten met mensen-met-ochtenhumeuren of fietsen in zo'n lekker lentezonnetje, is mijn keuze snel gemaakt.
  En zo fietsten wij -eigenlijk te vroeg- op ons dooie akkertje vanuit het Willemskwartier naar het uiterste puntje van Nijmegen-Oost. Het beruchte colletje vlak voor de Broerdijk deed T. bijna bezwijken. Maar met een duwtje van moeders in zijn rug, kwam hij toch boven. Vlakbij school kwamen we T.'s juf tegen, ook op de fiets. "Stoer, hoor!", zei ze tegen hem en T. glunderde. Ik had ook al gezegd dat ik het heel stoer van hem vond dat hij op de fiets wilde, maar dat maakt natuurlijk veel minder indruk dan wanneer je juf dat tegen je zegt.

  De terugweg onderbrak ik voor een bakkie-leut-met-klessebes bij vriendin A. Toen ik om half 11 weer op de fietst stapte om naar huis te gaan, scheen de zon zo fel dat je 't zelfs warm zou kunnen noemen. Zou het dan eindelijk lente worden??
  [lees verder]
  FF-tool
  donderdag, 10 maart 2005 om 08:00 uur

  Via de nieuwsbrief van Women on the Web (voorheen The Webgrrls) kwam ik dit tooltje tegen. Het is speciaal gemaakt voor Firefox en het is een hulp bij het maken van website. CSS, Valideren, Resizen (800x600) en meer van dit soort handigheidjes zijn nu bereikbaar met 1 druk op de knop.
  Zelf heb ik het nog niet echt uitgebreid uitgeprobeerd, maar het ziet er veelbelovend uit.
  Bon Bini
  13:09 uur
  Ongeveer 2 jaar geleden verhuisden een collega van Lief met zijn nieuwbakken echtgenoot naar Curacao. Om de paar maanden schrijft hij zijn vrienden en bekenden in Nederland en de VS een uitgebreide brief waarin hij ons vertelt over hun leven en belevenissen op het zonovergoten eiland.
  Hij doet dat met zo'n enorme hoeveelheid humor, dat ik graag stukjes ervan hier zou willen laten lezen, uit privacy-overwegingen heb ik echter besloten dit niet te doen.
  Een paar annekdotes kunnen echter geen kwaad: zo beschrijft hij hoe zijn leerlingen -hij geeft Nederlands op een openbare middelbare school- reageerden toen hij ze vertelde dat hij homo is en hoe hun reactie was toen ze begrepen dat hij niet in God gelooft. Maar minstens zo kolderiek zijn zijn vertellingen over het legaliseren van hun huwelijk op dit conservatieve eiland. Elke paar maanden lezen we dat ze nog geen stap verder zijn, maar op een of andere manier houdt hij de moed erin en blijft vechten voor zijn recht. Daarnaast worden we op de hoogte gehouden van roddels over lokale politici die de internationale pers meestal niet halen, maar het eiland op hun grondvesten doen schudden.
  Volgens mij zouden, als hij hier en daar wat aanpassingen doet, deze brieven gebundeld een prachtig boek kunnen opleveren.

  Hij eindigt zijn brief meestal met de wens dat we minstens 1 keer per dag kunnen lachen (en altijd als ik een van zijn brieven heb gelezen, bedenk ik me dat ik alweer genoeg gelachen heb voor een maand) en de vraag wanneer degenen die nog niet op bezoek zijn geweest nu wel een keertje komen. Stelt u zich voor: een paar weken logeren op dat prachtige eiland! Helaas zijn de vliegkosten (ruim 2.500 euro) een te hoog vakantiebudget voor ons.
  Maar ik blijf hopen op betere tijden...
  [lees verder]
  Boekenweek -2-
  09:47 uur
  Boeken, boeken, boeken. Ik ben d'r dol op! En dat geldt voor Lief en de Kleine Man ook: je ziet ons steeds vaker met ons drieën op de bank zitten: ieder verdiept in zijn eigen boek. En vroeg of laat komt T. dan bij een stukje dat hij wil voorlezen. En dat mag: want voorlezen is goed!

  Vandaag begint de Boekenweek. En deze boekenweek is een bijzondere boekenweek, niet vanwege het feit dat Jan Wolkers uit zijn hol is gekropen en gisteren zichtbaar genoot van het Bal, maar omdat het thema Vaderlandse geschiedenis is. En ik dol op geschiedenis, Vaderlandse geschiedenis in het bijzonder. Ik woon natuurlijk ook in een van de meest historische plaatsen van Nederland: hier wonen al 2000 jaar onafgebroken mensen op dezelfde plek: dat is ongekend in Nederland. Ik zal u het Nijmeegse geschiedenislesje besparen dat ik zojuist al uit mijn toetsenbord deed vloeien.
  Elke dag uit deze week heeft een thema. Zo is het vandaag de Dag van de Historische Roman: ik denk dat ik straks Kruistocht in Spijkerbroek nog maar een keer ga lezen, of Johannes Smetius' Stad der Bataven, een 17e-eeuws boekbundel dat ik ooit kreeg van Lief: gelukkig is er wel een vertaling in modern Nederlands bij...
  [lees verder]
  Boekenweek -1-
  woensdag, 09 maart 2005 om 09:23 uur
  Proest!
  dinsdag, 08 maart 2005 om 09:55 uur
  Een kop vol gele kledder, een hoofd vol watten, een keel als schuurpapier....
  ja, het gaat weer lekker, hier!

  Gelukkig heb ik lekkere thee en honing. En die honing is door mijn mannen gisteren speciaal gehaald bij de Natuurwinkel: de schatten!
  XS4ALL daagt staat om kosten aftappen
  12:33 uur
  Internetaanbieder XS4ALL is vandaag een rechtszaak begonnen tegen de Staat der Nederlanden om de kosten vergoed te krijgen van het aftapbaar maken en houden van haar netwerk. XS4ALL heeft sinds eind 2001 een half miljoen euro geinvesteerd om te kunnen voldoen aan de wettelijke verplichting tot aftapbaarheid. Door de snelle groei van het aantal klanten en de nog snellere groei van het internetgebruik verwacht XS4ALL komende jaren nieuwe hoge investeringen te moeten doen. XS4ALL vindt het onredelijk dat de Staat deze kosten niet vergoedt. Providers hebben immers geen enkel voordeel van deze investeringen die worden gedaan in het algemene belang van opsporing van strafbare feiten.

  De Telecommunicatiewet uit 1998 verplicht telecomaanbieders om hun diensten en netwerken aftapbaar te maken. Sinds 2001 moeten ook internetproviders volledig aftapbaar zijn. De Staat vergoedt alleen de administratieve kosten van het uitvoeren van een tapbevel, niet de investeringen in de aanschaf en het onderhoud van de tapapparatuur.
  Deze kostenverdeling is destijds door de Staat gerechtvaardigd met een beroep op 'budgettaire overwegingen'. De Raad van State en leden van de CDA-fractie waren toentertijd al zeer kritisch over deze kostenafwenteling, omdat zij het opsporen van strafbare feiten een overheidstaak bij uitstek vonden. Dat de kosten van aftapbaarheid stijgen, onder andere door steeds toenemende technische eisen van opsporingsorganisaties, is volgens XS4ALL geen reden om de kosten op de internetaanbieders af te wentelen. In de dagvaarding stelt advocaat R.D. Chavannes van het kantoor Brinkhof: "Als de kosten van aftappen voor de Staat niet meer opwegen tegen de baten in de vorm van effectievere opsporing, is dat een indicatie dat spaarzamer gebruik gemaakt zou moeten worden van de bevoegdheid tot aftappen, niet een indicatie dat de kosten op de aanbieders moeten worden afgewenteld."

  [Lees verder bij XS4ALL
  [lees verder]
  Borsten te koop!
  maandag, 07 maart 2005 om 09:57 uur
  Een stripper heeft haar borsten te koop gezet op E-bay... en het bod stijgt... en stijgt... en stijgt...
  [Bron: CNN]
  Gnagnagna
  zondag, 06 maart 2005 om 09:53 uur

  Zie ook: dit artikel bij FOK.
  Weblogqueen?
  17:09 uur
  Zoals ik op dit log al eerder schreef ben ik -en velen met Nijmeegse loggers met mij- benadert door de Nijmeegse stadkrant. Want in de editie van maart is er een special over Nijmeegse Weblogs, op dit moment staat echter de inhoud van februari nog op de website.
  Naast missgien.log komen ook weblogs als Flabbergasted Rommelhok, jnnk en Trashlog aan bod. Ik bevind mij dus in goed gezelschap. Naast een aantal uitgebreidere omschrijvingen van de diverse weblogs is er ook een rijtje links waaronder Onderhuids. Wel jammer dat de URL onder mijn stukje verwijst naar mijn website en niet naar de subdirectory van dit log.

  En nu bent u vast benieuwd naar de tekst over missgien.log...:
  Weblogqueen MissGien
  Ze is de vrouw achter een van de langst bestaande en bekendste weblogs van Nijmegen: Gien Jansen. In juli 2001 begon ze met haar weblog als MissGien en post nog steeds dagelijks met onverminderd enthousiasme. Haar stukjes zijn vaak kort en geven een kijkje in haar leven. Als lezer deel je in haar verwondering (de eerste sneeuwklokjes, gesignaleerd in een tuin aan de St. Annastraat) en andere grote en kleine dingen die haar internet- en levenspad kruisen. Dat ze trots is op 'haar stad' blijkt uit haar postjes en andere activiteiten. Gien is de grondlegger van de Nijmeegse Log Ring en schrijft mee op www.nijmegencentraal.nl; het collectieve weblog dat commentaar levert op wat er gaande is in de stad. En ook dit jaar zal Gien tijdens de Vierdaagse weer een themalog bijhouden over dit Nijmeegse evenement bij uitstek.
  [lees verder]
  Mosterd na de maaltijd
  zaterdag, 05 maart 2005 om 11:29 uur
  Minster Kamp (Defensie): twijfels over massavernietigingswapens
  Minister Kamp (Defensie) vraagt zich af of er wel voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak om een aanval te rechtvaardigen. Ook betwijfelt hij of de Verenigde Staten genoeg militairen naar Irak stuurden.
  Kamp uit zijn twijfels in een terugblik van het Algemeen Dagblad op de Nederlandse missie in Irak, waar binnenkort een einde aan komt. Tot nu toe onderschreef Nederland de Britse en Amerikaanse conclusie dat het Iraakse bezit van wapens voor massavernietiging een aanval op dit land rechtvaardigde.
  "Ik ben nog niet toe aan een eindoordeel'', zegt Kamp over de aanval op Irak. "Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken? En hebben de Amerikanen wel voldoende militairen gestuurd om meteen grip op de situatie te krijgen? Die vragen leven bij iedereen. Een antwoord heb ik nog niet.''

  Tjongejonge, zeg! Kamp twijfelt... had hij die twijfels niet een paar jaar eerder kunnen hebben, bijvoorbeeld voordat er duizenden Nederlanders werden los werden gerukt van hun families en verscheept naar oorlogsgebied waardoor er 2 doden vielen?
  Wat een ongelovelijke eikel, zeg!
  Observatie
  zaterdag, 05 maart 2005 om 10:24 uur
  Het kruispunt Molenstraat/Ziekerstraat/Broerstraat is in Nijmegen een druk punt met veel winkelend publiek. Er is daar een pleintje dat normaal gesproken druk is: het is een kruispunt van winkelstraten.
  Gistermiddag, echter, zag ik een compleet ander beeld: het winkelend publiek stak met een omtrekkende beweging het pleintje over, rondom het plein was het een drukte van belang. Midden op het pleintje stonden vier mensen. Ze spraken op luide toon en hielden een boek omhoog, ze droegen gele vestjes met de tekst "Bidden helpt"...
  Mevrouw de Heks
  vrijdag, 04 maart 2005 om 17:06 uur
  gheghegheheh...
  door: Alex Turk
  [klik]
  Niet
  vrijdag, 04 maart 2005 om 13:46 uur
  Een halfuurtje geleden is de beslissing gevallen: ik ga vanmiddag niet naar Amsterdam. Het idee dat ik -met al die uitvallende treinen -eerst T. naar opa en oma moet brengen en dan maar zien hoe ik daar weer weg kom en hoe laat ik uiteindelijk in Amsterdam geraak, bezorgt me de hele ochtend al hoofdpijn en stress.
  Nu ik de knoop heb doorgehakt, voel ik me stukken beter. De nodige telefoontjes zijn gepleegd en iedereen vindt dat het de enige juiste beslissing is. Wel k*t dat het uitgerekend deze week zo moet winteren.

  Het geeft ons wel een excuus om binnenkort, als de sneeuw is verdwenen en het zonnetje schijnt, een keer naar het Amsterdamse af te reizen om alsnog een klein feestje te vieren.
  Stom
  vrijdag, 04 maart 2005 om 10:53 uur
  Er is zoveel gewaarschuwd dat het glad en mistig zou worden, en ja, het was heel erg mistig hier vanmorgen! En nog zijn er sukkels die hier in de buurt in hun auto stappen. Tja, als je dan op je voorganger knalt, kan ik maar één ding zeggen: eigen schuld, dikke bult!
  Tegen/Meevaller
  vrijdag, 04 maart 2005 om 07:35 uur
  Hmpf... ik hoopte stiekem op een extra vrije dag voor T. en mij, want met die vorst en die stadsbusmaatschappij hier in Nijmegen weet je het maar nooit.
  Ik bel Novio gezien eerdere ervaringen zet ik me vast schrap: Novio-ers staan niet bekend om hun gezelligheid 's morgens vroeg:
  tuut - tuut - tuut - klik...
  "Een hele goedemorgen! Novio, met Hans"
  "Met mij. Ik wil graag weten of de stadsbussen rijden vandaag."
  "Mijn bovenstebeste jij: alle bussen rijden vandaag gewoon, zoals altijd. Heb ik speciaal voor jou geregeld!"
  "Oh, eh, nou, eh, dankjewel!"

  Grmbl: op zo'n vrolijke begroeting en zo'n vrolijke stem, daar kun je niet boos op worden... maar hij heeft wel speciaal voor mij geregeld dat ik er vanmorgen uit moet met die kou.
  Hmpf, hmpf, driewerf hmpf!
  Joe Pie Sie
  donderdag, 03 maart 2005 om 17:19 uur
  Joe Pie Sie gaat m.i.v. 1 april de facturen per kwartaal innen. Dat wil dus zeggen dat je dan ineens met een rekening van zo'n 40 euro zit die je dan ook nog in een keer moet gaan betalen. Nah, da's lekker dan! Daar gaat onze uitgebalanceerde budgettering!
  Dat stelletje monopolisten doet ook maar precies waar ze zin in hebben! Asociaal gewoon!!
  Daar gaat m'n feestje...
  donderdag, 03 maart 2005 om 13:53 uur
  Na de zware sneeuwval van de afgelopen dagen voorspelt het KNMI in de nacht van donderdag op vrijdag plaatselijke temperaturen van 10 tot 15 graden onder nul., aldus nu.nl.
  En ik ga morgen naar Amsterdam voor het afstudeerfeest van K.
  Ik zie nu de bui al hangen: grote vertragingen bij het spoor... of zelfs treinuitval... Als ik nu maar wel naar dat feestje kan, als T. nu maar wel naar zijn logeerpartij bij opa en oma kan...
  Vanavond maar een extra kaarsje branden voor de weergoden: misschien warmt dat ze een beetje op...
  De Generaal is dood
  12:11 uur
  Voetbaltrainer Rinus Michels is donderdagochtend op 77-jarige leeftijd in het ziekenhuis in het Belgische Aalst overleden. Dat heeft Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, bevestigd.
  Twee weken geleden werd Michels geopereerd. Hij kreeg een nieuwe hartklep en een pacemaker. Hij overleed aan complicaties.
  Michels was begin jaren 70 succesvol coach van Ajax en Barcelona. Onder zijn leiding werden de Amsterdammers vier keer kampioen en wint hij de Europacup 1.
  Als speler komt Michels in 1941 bij Ajax. Later speelt hij zelf vijf keer voor het Nederlands elftal. Als trainer van het Nederlands elftal krijgt hij de bijnaam 'De Generaal'. In 1974 leidt hij Oranje naar de finale van het WK, die met 2-1 verloren gaat. Zijn grootste wapenfeit stamt uit 1988, toen hij met Oranje Europees Kampioen werd. [Bron: Planet]

  Zie ook de fotogallerij bij Planet.
  [lees verder]
  Uit eigen tuin
  donderdag, 03 maart 2005 om 11:25 uur


  Besneeuwde rozenbottels: iets zegt mij dat die de jam niet meer gaan halen...
  Sneeuwpoppen
  donderdag, 03 maart 2005 om 11:15 uur
  Overal langs de route van huis naar de RBB-school zijn er de meest fantasie-rijke sneeuwpoppen te vinden. Nijmegen leeft zijn creativiteit uit in de sneeuw, want dit kunnen geen prestaties van kinderen zijn: er zijn ware sculturen bij! Helaas neem ik nooit een camera mee als ik mijn kind naar school breng, en dat is me al vaker opgebroken. Zul je zien dat ik dat vanmiddag weer vergeet!
  De grappigste sneeuwscultuur die ik heb gezien, staat aan de Berg en Dalseweg, ter hoogte van de Hugo de Grootstraat. Daar staat een sneeuwmeneer klaar op boodschappen te doen: hij heeft het boodschappenwagentje al bij zich!

  Zo ligt Nederland er nu bij... (actuele sneeuwval in Nederland)
  ZÚ'n pak!
  donderdag, 03 maart 2005 om 07:09 uur
  Vanmorgen, nou ja, eigenlijk vannacht om 06.20 uur, komt het kind fluisterend: "Mam! Maham! Ben je wakker?" (Ja, nu wel, ja - grmbl). Hij kijkt me opmerkelijk wakker aan en ik herinner me dat ik hem al een uur eerder wakker heb zien zijn. "Mam! Er ligt wel zÚ'n pak sneeuw!"
  Aangezien het donker was, kon ik niet zien hoe groot dat pak sneeuw wel was, dus ik besloot maar op te staan en zelf te gaan kijken - van slapen zou toch niets meer komen. Vol verwachting schoof ik de gordijnen opzij en keek ik naar buiten en.... werd hevig teleurgesteld. Dat was een pakje: 4, hooguit 5 cm. sneeuw. Waarschijnlijk meer dat T. zich kan herinneren, maar niettemin teleurstellend voor iemand die zich de sneeuwstorm van februari 1979 zich nog goed kan herinneren: dat waren pakken sneeuw!
  Ally's back!
  woensdag, 02 maart 2005 om 12:58 uur
  Zojuist zag ik, bij toeval, dat Ally McBeal terug komt op de Nederlandse TV. De neurotische advocate hielp me door menig depressie in mijn Amsterdamse tijd: ze liet me zien dat gekte ook een voordeel kan zijn: Ally McBeal is advocate. Aan het begin van de eerste werkdag wordt Ally voorgesteld aan haar naaste collega: Billy. Dezelfde Billy die ze al vanaf haar zevende jaar kent en met wie ze jarenlang een knipperlicht relatie heeft gehad. Alleen is hij nu getrouwd met de goedogende, gereserveerde Georgia.

  Toevallig klaagde ik afgelopen weekend nog tegen Lief dat allerlei series herhaald worden, behalve Ally... blijk ik er effe helemaal naast te zitten!!
  Doseren
  woensdag, 02 maart 2005 om 10:45 uur
  Vanmorgen heb ik het wekelijkse ritueel van zelf prikken, zelf meten en zelf doseren weer herhaald. En nog geen twee minuten nadat ik mijn dosering ter controle naar de Trombosedienst had gestuurd, kreeg ik het bericht terug dat ik het (weer) goed had gedaan.
  Het is misschien raar, maar daar krijg ik een kick van!
  Winter-weer niet
  woensdag, 02 maart 2005 om 09:10 uur
  "In grote delen van het land ondervinden de mensen hinder van de sneeuwval", zo lees ik -onder andere- bij Planet. Ik kijk nog maar eens naar buiten: niets, noppes, nada. Geen vlokje aan de lucht. Het is wel bewolkt, maar opmerkelijk helder en de zon doet zelfs zijn best om door de bewolking heen te prikken - hetgeen tot nu toe nog niet is gelukt.
  Overal lees ik berichten over 10, 20 en zelfs 30cm sneeuw. Hier ligt nog wat van eergisteren, maar dat mag nauwelijks een pak genoemd worden. Mij hoor je er niet over klagen: ik vind het wel best zo.
  Maar er is hier een jongetje in huis, die vandaag vrij is en het 'heel gemeen' vindt dat er overal sneeuw ligt, behalve hier. Tja, daar kan ik nu ook wel weer inkomen...
  Wanhopige huisvrouwen
  dinsdag, 01 maart 2005 om 22:44 uur
  Tjongejonge, wat een neurotisch stel, zeg! Voor wie geen idee heeft wie de 'wanhopige huisvrouwen' zijn, kijk hier.
  Ik moet toegeven: ik had mijn twijfels, maar toen ik las dat zelfs de VPRO-gids behoorlijk positief was over deze serie kon ik het niet laten en heb ik vanavond naar de eerste twee afleveringen zitten kijken.
  Het ging gelijk goed los: een zelfmoord, een brand, een mysterie en een heleboel geharrewar. Neurotica Optima Forma!
  De producenten weten wel hoe je je kijkers aan je moet binden. Desperate Housewives zal een blijvertje zijn, hier bij mij. En ik kan het natuurlijk niet nalaten om vast de afleveringen vooruit te gaan lezen bij ABC.
  Tsk... ik leer het ook nooit!
  Hard - harder - hardst
  dinsdag, 01 maart 2005 om 07:58 uur
  In de jaren '80 mocht dat nog gewoon: demonstreren. Tegenwoordig ontruimt de ME het maagdenhuis binnen 7 (zeven) uur én arresteert ook nog eens alle demonstranten. Het lijkt het godverdomme steeds meer op een politiestaat!
  "Rutte heeft ons opgeroepen om in actie te komen om onze gesprekspositie te bekrachtigen. Maar hij heeft zich vandaag van zijn slechtste kant laten zien. We wilden dinsdagochtend met Rutte praten, maar hij weigerde. Hij laat het afweten.", aldus de woordvoerder van de protestgroep.

  De LSvB heeft aangekondigd vanmiddag om half vier een persconferentie te houden in de Nieuwspoort.

  Zie ook: Het Maagdenhuis Bezet!
  missgien.net/weblog
  missgien.nl

  Archief
  2005:
  [04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
  2004:
  [12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
  2003:
  [12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
  Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

  missgien.log