missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Bubbly
woensdag, 31 maart 2004 om 11:43 uur
Bubbly!You're bubbly! Life doesn't get you down, or if it does, not for long! If your friends need cheering up, you're right there for them!

[What strange type of person are you?]
[via Downer]
Ontbijt op bed
woensdag, 31 maart 2004 om 09:43 uur
... dat kreeg ik zojuist van mijn mannen. T. is vrij en Lief werkt thuis, dus is het dubbel feest vandaag! Het vaasje met de ene narcis maakte het ontbijtje helemaal af, T.'s knutselwerk krijgt een prominente plaats. Het liedje dat voor me werd gezongen, de kadoos van Lief. Mijn dag kan nu al niet meer stuk!
Goeiemorgen!
39
woensdag, 31 maart 2004 om 00:02 uur
Doet u mij maar 'n borrel... en neem d'r zelf ook één!
Proost!
Tussen de bedrijven door
dinsdag, 30 maart 2004 om 14:19 uur
Echt, ik wilde echt wel het hele gebeuren bekijken, maar ik heb het druk vandaag: het oud-papier moest worden gebundeld, de vuilniszak verschoond, de woonkamer toonbaar maken. En er moest appeltaart worden gebakken (hij is mooi en ruikt héél lekker), brownies moesten er komen (staan net af te koelen, even een veilig plekje zoeken voordat Lief "even moeten proeven"...) èn er moest soep komen. Dus staan er nu twee pannen op het vuur te pruttelen: groentesoep en een tomatensoepje, uiteraard beiden puur biologisch ;)
Straks nog even wat boodschappen doen en dan kan ik rustig gaan zitten.
En verder zal ik me vanavond nog wel bedenken wat ik allemaal nog meer had moeten doen.

Desondanks heb ik grote delen van de bijzetting kunnen zien: het was indrukwekkend. En witter dan ik had verwacht :)
Ieks!
dinsdag, 30 maart 2004 om 07:22 uur
Ow, ik haat dat!
Sta je bloot om onder de douche te stappen... wordt het water niet warm. Sterker nog: het water is ijskoud! Snel naar de benedenverdieping: F5 zegt de verwarmingsketel. Reload, oftewel bijvullen!
Ja, dahag, daar heb ik zo 's morgensvroeg een broertje dood verschrikkelijke hekel aan.
Mag Lief doen... als hij ooit nog wakker wordt.
Broer
dinsdag, 30 maart 2004 om 07:11 uur
En toen stond er ineens een berichtje van broer-lief uit het verre Irak tussen de reacties... Die paar regeltjes zorgen er wel voor dat ik hier 's morgens vroeg al zit te snotteren :-)
Uniek
maandag, 29 maart 2004 om 17:05 uur
Van mij mag elke dag de klok wel een uurtje vooruit: T. moest gewekt worden, vanmorgen! :o)
Ustinov
maandag, 29 maart 2004 om 15:42 uur
Peter Ustinov, acteur, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Ustinov speelde o.a. in Quo Vadis, Spartacus, maar het grote publiek kent hem van Agatha Christie's Death on the Nile.
Zijn eerste film was Mein Kampf, My Crimes uit 1940 waarin hij Marinus van der Lubbe speelt. Zijn laatste optreden als acteur was in 2003 toen hij Sir Peter Ustinov (ofwel zichzelf) speelde in de film Winter Solstice. Op het moment van overlijden was hij verteller in de productie Siberia: Railroad Through the Wilderness.
Kaas
13:05 uur
camembertYou are camembert!
You are a creamy, delicate tasting cheese. You are refined and graceful and very organized. As a very insightful cheese, you like to ponder the meaning of life.
A very famous French cheese, Camembert dates back to the 18th century and is named for a Norman village in which there is a statue of the creator of this particular variety (Marie Harel). Originally, this cheese was dry and yellow-brown, but after a few modifications it became softer and more earthy. In 1855 one of Marie Harel's daughters presented Napoleon with a piece of that cheese, saying that it came from village called Camembert. He liked it a lot and from that moment Camembert became known by its contemporary name. At the beginning of its ripening, Camembert is crumbly and soft and gets creamier over time (usually 2-3 weeks). A genuine Camembert has a delicate salty taste.
[Country: France|Milk: cow|Texture: soft|Recommended Wine: St. Emilion,St Estephe]


[Wat voor een kaas ben jij?|Via Gooly]
[lees verder]
Vrijheid van meningsuiting?
10:03 uur
Kennelijk geldt de vrijheid van meningsuiting, waar de Amerikanen hun mond altijd van vol hebben, niet voor de Iraki's. Afgelopen weekend hebben de Amerikaanse bezetters besloten (tijdelijk) een krant te verbieden nog te publiceren:

Massaal protest tegen sluiting Iraakse krant
Duizenden Iraki's hebben zondag in Bagdad geprotesteerd tegen de sluiting van een krant. Het door de Verenigde Staten geleide bestuur legde al-Hawsa een verschijningsverbod van twee maanden op.
Het bestuur beschuldigt de uitgevers van de hoofdstedelijke krant van het aanzetten tot geweld tegen de coalitietroepen, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. De krant wordt uitgegeven door aanhangers van de radicale sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr, die bekend staat als onruststoker.
Coalitietroepen hebben het gebouw van al-Hawsa in Bagdad verzegeld. Op pogingen de krant toch uit te brengen staat een maximumstraf van een jaar gevangenisstraf en 1000 dollar (ongeveer 850 euro) boete.
(Bron: Het Noordhollands Dagblad)
[lees verder]
Schurkenstreken -3-
07:17 uur
Sharon in het nauw
De hoogste openbare aanklager van Isral heeft officieel aanbevolen om premier Sharon te vervolgen wegens corruptie. Aanklager Arbel droeg zondag haar ontwerp-aanklacht over aan procureur-generaal Mazuz, die de definitieve beslissing over de vervolging moet nemen. Politici van coalitiepartijen en de oppositie stelden dat Sharon bij een aanklacht moet aftreden. Aanklager Arbel vindt dat er voldoende redenen zijn om de premier voor omkoperij te vervolgen. Sharon zou, toen hij nog minister van Buitenlandse Zaken was, steekpenningen van de zakenman Appel hebben aangenomen. Deze projectontwikkelaar werd al in januari aangeklaagd. Hij nam Sharons zoon Gilad in dienst als adviseur voor een vakantiepark op een Grieks eiland, hoewel Gilad geen ervaring had in de sector. Naar verluidt stak Appel Gilad honderdduizenden dollars toe.
Appel zou ook een steentje hebben bijgedragen aan de verkiezing van Sharon tot leider van de Likud-partij. De huidige premier zou op zijn beurt weer bij de Griekse regering een goed woordje hebben gedaan voor het eilandproject.
Appel zou ook een steentje hebben bijgedragen aan de verkiezing van Sharon tot leider van de Likud-partij. De huidige premier zou op zijn beurt weer bij de Griekse regering een goed woordje hebben gedaan voor het eilandproject.

Ontkenning
De 76-jarige Sharon is in verband met de affaire al herhaaldelijk door de politie ondervraagd en ontkende tot nu toe elke overtreding. Bronnen bij de Isralische justitie zeiden dat het wel twee maanden kan duren voordat de eerder dit jaar benoemde procureur-generaal Mazuz tot een conclusie komt. Zijn voorganger voelde er niets voor om Sharon voor andere fraudezaken juridisch aan te pakken.
Sharon raakte eerder al in opspraak door mogelijke misstanden rond de financiering van verkiezingscampagnes. Het bureau van de premier wilde nog niet reageren op de aanbeveling van de openbare aanklager in afwachting van het besluit van de procureur-generaal.

'Aftreden'
De Isralische minister van Infrastructuur Paritzky vindt dat Sharon moet aftreden als hij wegens corruptie wordt aangeklaagd. Volgens de bewindsman van de Shinui-partij moet Sharon dan naar huis gaan om van daar uit zijn onschuld te bewijzen. De Shinui is de belangrijkste coalitiepartner van Sharons Likud.
Het advies voor vervolging lijkt vooralsnog geen invloed te hebben op de agenda van Sharon. Hij wordt op 14 april in Washington verwacht voor overleg met de Amerikaanse president Bush. Gespreksthema's zijn de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de verhoudingen tussen de twee landen.
(Bron: nu.nl)
[lees verder]
Nederlandse militairen versterken dijken in Irak
07:14 uur
Nederlandse militairen in de provincie Al Muthanna in Irak verloochenen hun afkomst niet: op verzoek van de autoriteiten helpen zij de plaatselijke bevolking in de strijd tegen stijgend water in de Eufraat. Het ministerie van Defensie in Den Haag heeft dat zondag laten weten. Het waterpeil in de rivier stijgt met enkele centimeters per dag waardoor op enkele plaatsen de dijken dreigen te bezwijken. De militairen helpen onder andere bij het verstevigen van de waterkering met zandzakken. Verder worden militaire voertuigen ingezet voor het verplaatsen van grond.
Volgens Defensie zijn de dijken inmiddels voldoende verzwaard en stabiel, hoewel het water volgens de lokale bevolking nog enkele weken blijft stijgen. Acht jaar geleden werd het gebied voor het laatst getroffen door overstromingen.
De internationale coalitie in Irak heeft 50.000 dollar en 25.000 zandzakken beschikbaar gesteld voor de versterkingsoperatie. Het Nederlandse leger zet mensen en materieel van de geniecompagnie van de 42 NL Battlegroup in. Militairen van de Charley-Compagnie zorgen voor bewaking.
(Bron: nu.nl)
[lees verder]
Schurkenstreken -2-
zondag, 28 maart 2004 om 12:42 uur
'Sharon moet aftreden'
De Isralische minister van Infrastructuur Paritzky vindt dat premier Sharon moet aftreden als hij wegens corruptie wordt aangeklaagd. Paritzky zei zondag voor de Isralische radio dat Sharon dan naar huis moet gaan om zijn onschuld te bewijzen.
Isralische media berichtten zaterdag dat het Openbaar Ministerie tot de conclusie is gekomen dat er voldoende redenen zijn om Sharon voor omkoperij te vervolgen. De politicus zou, toen hij nog minister van Buitenlandse Zaken was, steekpenningen van de zakenman Appel hebben aangenomen.
Aanklager Arbel zal een dezer dagen haar advies aan procureur-generaal Mazuz voorleggen, die de knoop moet doorhakken.
(Bron: Nu.nl, 28 maart 12.05 uur)
Narcisme
zondag, 28 maart 2004 om 11:53 uur
bosje narcissen

Kent u dat gevoel: u zet een verse bos bloemen op tafel, nog in de knop en de volgende ochtend staat er een gele pracht op je te wachten dat je er warm van wordt...
Dat is toch een héérlijk gevoel?!
An die Arbeit!
zaterdag, 27 maart 2004 om 09:00 uur
T. wil graag achter de computer. Al vanaf het moment dat hij een van ons heeft gezien, stel hij om de haverklap de vraag: "Wanneer mag ik nou achter de computer??"
Ik heb een deal met hem gemaakt: Eerst ontbijten ("Waarom? het is toch weekend? Ik hoef toch niet naar school? Ik hèb niet eens honger!"), daarna even samen douchen ("Maar ik ben pas nog in bad geweest! En ik heb gisteren gedoucht na het gymen!"), vervolgens aankleden en boodschappen ("Ik ga alleen mee als ik de flessen in de automaat mag doen")doen.
En dan... als dàt allemaal is gebeurd, dàn mag jij achter de computer...
Zegt T.: Ik snap werkelijk niet waarom dat altijd allemaal zo ingewikkeld moet!"
Latijn
vrijdag, 26 maart 2004 om 12:41 uur
Noviomagum is een nijmeegs weblog...
(ja, hehe, dat zien jullie ook wel aan die naam! duhuh!)
Summertime
vrijdag, 26 maart 2004 om 07:57 uur
"Summertime, summertime, summertime, summertime"
Oftewel: aanstaand weekend gaat de klok weer een uurtje vooruit en is het 's morgens vroeg weer effe bibberen van de kou...

Fijne lente, allemaal :-)
Hidden Agenda
vrijdag, 26 maart 2004 om 07:42 uur
Amerikaanse foetussen krijgen rechtspersoonlijkheid
De Amerikaanse Senaat heeft donderdag (plaatselijke tijd) een wet aangenomen waardoor ook ongeboren kinderen rechtspersoonlijkheid krijgen. Volgens de voorstanders is de wet bedoeld om strafvervolging te vergemakkelijken van geweld tegen zwangere vrouwen. De dader kan dan ook worden aangeklaagd voor moord of doodslag op een foetus.
De wet, die werd bevochten door religieus rechts, is reeds aangenomen door het Huis van Afgevaardigden. President Bush, die nog zijn handtekening moet zetten, heeft al verklaard voorstander te zijn van de Unborn Victims of Violence Act (Ongeboren Slachtoffers van Geweldwet).
Democratische tegenstanders van de wet vrezen dat zij onderdeel is van een rechtse strategie tegen de abortuswetgeving die in 1973 is aangenomen.
(Bron: Nu.nl)

Ik denk dat de Democraten gelijk hebben: de Bush Administration doet werkelijk alles om de christelijke 'normen en waarden' door ieders strot te douwen.
Gekleurde energie
donderdag, 25 maart 2004 om 16:02 uur
Purple VibesYour Energy is Purple.
You are a visionary with unmatched intuition and spiritual consciousness. The mystical world and uunexplainable forces fascinate you. There resides in you a true dignity and nobility, and others see you as a worthy leader, and loyal friend. You are often very mature, with a deep understanding of human nature, and you will instinctively encourage and guide others toward their full potential.
You find it natural to express yourself aesthetically and artistically, you may be involved in the artistic professions, a religious organization, or in activities that have a degree of ceremony and ritual. You would make a good therapist, healer, psychic, or entrepreneur.

[what color is your energy?]
[via Cynthia]
Zoekplaatje
donderdag, 25 maart 2004 om 08:52 uur
Alweer zo'n leuke foto via Schoolbank verkregen. Deze keer van één van mijn oud-medeleerlingen van de lagere school! Een klassenfoto deze keer. Dus Rara, waar ben ik??


Vragenstokje
14:05 uur
1. Je bent blut, maar je krijgt een aanbieding die je niet kan laten schieten, zou je daar op ingaan en een week moeten zien hoe jij en je huisdieren te eten krijgen ?
2. Stel je zou in een film mogen spelen, wat voor film en rol zou je dan willen spelen ?
3. Als je een dag minister president zou zijn, wat zou je als eerste gelijk veranderen of invoeren ?
Voor de antwoorden: 1. Je bent blut, maar je krijgt een aanbieding die je niet kan laten schieten, zou je daar op ingaan en een week moeten zien hoe jij en je huisdieren te eten krijgen ?
Meestal is er nog wel genoeg in huis om een paar dagen mee uit te zingen. Als het moet kunnen we hier heel zuinig leven. Kattenvoer is er ook altijd nog wel. Dus ik denk dat ik het aanbod afsla.

2. Stel je zou in een film mogen spelen, wat voor film en rol zou je dan willen spelen ?
Ojeetje, mijn droom komt uit! De film zou gaan over de bataafse opstand (69/70) in de regio Nijmegen en de rol die ik zou willen spelen zou die van Veleda zijn, de germaanse priesteres die opstandeling Julius Civilis spiritueel terzijde stond.

3. Als je een dag minister president zou zijn, wat zou je als eerste gelijk veranderen of invoeren ?
Eén ding maar? Hmz, dat wordt moeilijk: het rookverbod terugdraaien dringt zich als eerste aan me op. Maar ik denk dat ik het meer zoek in verkeersveiligheid: rijbewijzen niet meer vanaf 18 maar vanaf 25 jaar. Dat zal heel wat verkeersdoden schelen.

Nu aan mij de taak om ook drie vragen uit mijne mouw te schudden en te verzinnen wie ze moeten beantwoorden...


1. Je mag é´n regeringsleider (minister-president/president) ontslaan: wie vliegt er de laan uit?

2. Welk land zul je nooit willen bezoeken, en waarom niet?

3. Je kind heeft vreselijke ruzie met zijn/haar vriend(innet)je en vraagt jou om je ermee te bemoeien. Wat doe je?

En de vragen gaan naar.... Micheline en Odette
[lees verder]
Schurkenstreken
11:50 uur
Ik had al geen hoge pet op van Ariel Sharon (oorlogsmisdadiger van de Sabra and Shatila slachtingen in 1982) maar nu is er helemaal geen pet meer over. Zijn verklaring voor de moord op Yassin is dat het puur en alleen een gevecht tegen het terrorisme is. Sharon vind het daarom niet nodig dat er eerst een proces plaatsvind. Nee, zo iemand mag je gewoonweg neerknallen. Gezien Sharon's eigen geschiedenis zou hij zelf dus ook zo mogen neergeknald: zijn acties in Sabra en Shatila neigen ook zeer sterk richting terrorisme: ook maar neerknallen, dan? Nee, liever voor het internatinaal gerechtshof, samen met zijn vriendje Sjors.
Want Sjors (die president van de VS mag spelen) vindt óo´k dat dat gewoon mag. Niks geen proces (net als de velen die nu al zo'n 2 jaar in Afghanistan worden vastgehouden zonder enig vorm van proces of een bezoek van een advocaat), gewoon ombrengen, liefst zo bloederig mogelijk.
Tjonge jonge, wat een grote jongens! Hoelang mogen ze nog buitenspelen?

Als regeringsleiders zich als terroristen gaan gedragen, in hoeverre kun je dan nog over een beschaving spreken??

[zie ook: Indict Sharon]
[lees verder]
Ojee!
woensdag, 24 maart 2004 om 10:09 uur
Gisteravond tijdens het eten raakt T. enigszins verstrikt in zijn verzinsels...
Zegt-ie: "Ik denk dat ik uit deze situatie niet meer kom"
slidedoors
dinsdag, 23 maart 2004 om 18:10 uur
Icons
dinsdag, 23 maart 2004 om 12:28 uur
Ikoontje nodig? Hier zul je 'em vast wel vinden...
Pak
dinsdag, 23 maart 2004 om 12:08 uur
Lief moest gisteren in pak naar zijn werk. Dat gebeurt niet vaak, eigenlijk alleen als hij bij een klant op bezoek moet, zoals gisteren. Hij was al vroeg weg, maar T. had hem wel eventjes gezien.
"Heb je gezien hoe papa eruit zag?", vraag hij met een vies gezicht.
"Ja, vind je het niet mooi!?"
"Nee! Ik vond het vreselijk stijf. Lijkt me niks met zo'n stijf nekding! Brrr!"
Gaaaaaaaaaaf!
dinsdag, 23 maart 2004 om 07:46 uur
USB asbak

De meest gave spulletjes die je laat lopen via je USB-poort: ventilators, luchtverversers, geheugenpen, geheugenhorloge (!) en nog veel meer! Kijk je ogen uit bij: Think Geek!

via Branwen
Gala
13:53 uur

Hebben jullie het gezien, gisteren? Frank Boeijen, maar dan goed 'verstaanbaar'? Nee?? Da's bere-jammer want het was een prachtig optreden: het Gala van het Nederlandse Lied was geheel gewijd aan liedjes van Frank. Andere groten uit van het nederlandse lied vertolkten zijn nummer, de een mooier als de ander, maar allemaal bijzonder.
Met name Huub van der Lubbe deed mijn kippevel rijzen: prachtig zong hij het protestlied "De Wapens Spreken". Andere interpretaties waren o.a.: Freek de Jonge (Zeg Me Dat Het Niet Zo Is, op zijn eigen dramatische wijze weergegeven), Matilde Santink (Vaderland), Boudewijn de Groot en Liesbeth List.
Gelukkig wordt het concert herhaald op de radio: maandag 7 april, 14:05 uur Nederland 1, Radio 2.

Ook leuk: Frank heeft dit jaar de oeuvre-prijs gewonnen van de Edisons. Eindelijk is er erkenning voor zijn muziek. Deze wordt morgen (23 maart) uitgereikt.


[lees verder]
Vijf planeten aan avondhemel te zien
maandag, 22 maart 2004 om 13:38 uur
sterrenkaart

Aan de avondhemel is vanaf maandag 22 maart bij helder weer een zeldzaam fenomeen met het blote oog te zien: vijf planeten op een rij. Het verschijnsel is de komende twee weken ongeveer drie kwartier na zonsondergang te aanschouwen. [lees hier verder]

De kans dat het vanavond helder genoeg is, is niet groot. Maar je weet maar nooit...
Kardinale fout
07:29 uur

Ik heb het niet gezien, de 'kardinale' fout. U wel?

Welke kardinale fout, zal ze bedoelen? Nou, het schijnt dat Balkenende nogal heeft gestunteld tijdens de opname van de bekendmaking van het overlijden van Juliana. Daar is óók een band van... Ja, u voelt 'em al: De NOS zond zaterdag in eerste instantie een mislukte band met de officile bekendmaking van het overlijden van Juliana door premier Balkenende uit.

(whahahahah, jammer dat ik dat niet heb gezien!)
[lees verder]
Asjemenou
maandag, 22 maart 2004 om 07:11 uur
Dat is nog eens een famlilie in stand houden: de een via de voordeur naar buiten, en de ander via de achterdeur erin. Claus-Casimir, welkom op de wereld.
Ostara!
08:00 uur
Een fijn Ostara allemaal!


Ostara is het vruchtbaarheidsfeest, en een zekere eigenschap van de haas heeft hem de status van vruchtbaarheidssymbool verworven bij veel volkeren en culturen. De haas is eigenlijk een kip van Ostara die haar eieren constant verborg. Uit onvrede hierover veranderde Ostara haar in een haas om ze weer te zoeken. Deze speurtocht komt niet alleen overeen die van kinderen tijdens Pasen, maar bijvoorbeeld ook met het zoeken naar het eerste kievitsei. Het verband tussen de vogel en de haas wordt mogelijk verklaard door het feit dat sommige vogels hun eieren op de grond en in verlaten holen van hazen leggen. Vroeger stopten boeren een ei in hun akker om de oogst te zegenen. De eieren zijn, net als de haas, in veel culturen het symbool van nieuw leven. Het beschilderen van de eieren is een gebruik dat zelfs bij volkeren in China bekend was. De felle kleuren symboliseren de herlevende kleuren van de natuur. Met name rood was populair. Deze kleur is bij uitstek verbonden aan Ostara want morgenstond, de roodgekleurde ochtendhemel in het oosten, had ook toen al goud in de mond.
Nog steeds worden elk jaar op eerste Paasdag de zogenaamde Paasvuren aangestoken om de terugkeer van het licht en de lente te vieren, al is het de laatste jaren wel hard achteruitgegaan met deze gewoonte. Met name in het oosten van het land komt het nog voor. Traditioneel heeft men in de Saksische regio Paasvuren, en kent men in de Frankische gebieden de zogenaamde st. Jansvuren. De laatste vinden plaats op Zomerzonnewende. Vanzelfsprekend zijn er ook gebieden waar men beide tradities kent. Paasvuren werden meestal gehouden op heuvels en bergen, en nu nog dragen sommigen de naam 'Paasberg'.
Paasvuren zijn een heidense gewoonte en hebben een hoop afgeleide tradities. Zo is de Paarskaars waaraan men kaarsen aansteekt een gekerstende versie van het gebruik om takken van het paasvuur mee naar huis te nemen om de haard mee aan te steken. Met de houtskool uit het Paasvuur maakte men het gezicht zwart en nam het mee naar huis: het was een afweermiddel tegen brand en blikseminslag. Ook sprong men over het vuur voor geluk. Eeuwenlang heeft de kerk geprobeerd de paasvuren en andere heidense tradities er omheen uit te bannen.

Ik ben vandaag hier (maar niet voordat ik voor T. een boel eitjes heb verstopt in huis...)
[lees verder]
The Yeti Returns
zaterdag, 20 maart 2004 om 23:25 uur
JULIANA IS DOOD
zaterdag, 20 maart 2004 om 09:47 uur
Prinses Juliana is vanmorgen vroeg overleden. Ze is tegen zes uur in haar slaap gestorven op Soestdijk. De prinses is 94 jaar geworden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.
Premier Balkenende zal het overlijden waarschijnlijk om 10 uur officeel bekendmaken. Prinses Juliana had geheugenproblemen en leefde al 5 jaar in de beslotenheid van paleis Soestdijk. Koningin Beatrix zei vorig jaar in de Kersttoespraak dat de dagen haar moeder erg zwaar vallen. (aldus het NOS Journaal)
Op zijn plaats
09:24 uur
Lief en ik hebben gister gelijk een boek aangeschaft (Het syndroom van Asperger van Attwood) en al bij de eerste pagina's herkende ik zo vreselijk veel! Niet alleen de tics die deze kinderen (en volwassenen!) hebben, maar ook kleine dingen zoals het niet kunnen fietsen, de veters met heel veel moeite leren strikken en netjes eten. Hele rijen symptomen trokken aan mij voorbij. Het boek is goed te lezen en ik zou iedereen die met T. in aanraking komt willen aanraden om het eens door te nemen (over een paar dagen hebben wij het uit, en kan het geleend worden).
En van de meest opmerkelijke dingen is dat Aspergers de obsessieve neiging hebben om over één onderwerp tegelijk te praten. Zo kan T. zijn mond niet dicht houden over een bepaald computerspelletje. Hij wil over niets anders praten. Als we hem over school vragen, moeten we de antwoorden eruit trekken en dan zijn het nog antwoorden van 1 of 2 woorden. Als hij echter over zijn computerspelletje verteld is het een spraakwaterval, er komt geen einde aan en het interesseert hem eigenlijk niet of jij het wel wilt weten: als hij er maar over kan praten. Dat dat bij Asperger hoort en dus onderdeel is van zijn ziektebeeld is voor mij echt een eye-opener. Hoe ik ermee om moet gaan, weet ik nog niet (ik moet nog veel, veel lezen) maar het is op zich een geruststelling om te weten dat het bij T. hoort, als u begrijpt wat ik bedoel.

Ik vermoed overigens dat er de komende dagen veel over Asperger geschreven gaat worden, hier. Maar daarvoor heeft u vast wel begrip ;-)
[lees verder]
Besluit
zaterdag, 20 maart 2004 om 09:07 uur
Gezien het feit dat ik genoeg aan mijn kop heb, heb ik besloten de demonstratie van vandaag te laten voor wat ze is... ik kan het er effe niet bijhebben...
Morgen, echter, ga ik zeker wèl naar de Ostara viering van Turning Wheel: knappe kop die deze heks daarvan kan weghouden!
Fotootjes!
zaterdag, 20 maart 2004 om 00:24 uur
Marmod heeft een lijstje met foto's-met-links. Een leuke andere manier van loglinken: Web of Friends
Friday Five
18:26 uur
If you...
1. ...owned a restaurant, what kind of food would you serve?
Een stamppotteneettent stond vroeger op mijn wensenlijstje. Hollandse pot voor een Hollands zuinig prijsje.

2. ...owned a small store, what kind of merchandise would you sell?
Boeken en film, over geschiedenis en mythologie (want waar eindigt het éé en begint het ander). Dit staat overigens nog steeds als eerste op mijn "hopelijk ooit eens te realiseren"-lijstje.

3. ...wrote a book, what genre would it be?
Zie boven, zou ik haast willen zeggen. Een of ander episch fantasy-verhaal, vol draken en schone jonkheren ;-)

4. ...ran a school, what would you teach?
Maatschappijleer of geschiedenis. Ook hiervoor geldt: waar eindigt het éé en begint het ander?

5. ...recorded an album, what kind of music would be on it?
Blues, blues en nog eens blues, met een vette harmonica (bij voorkeur van Guy Forsyth) en een stampende bass. Ow yeah!


Friday Five via spiege|og
[lees verder]
Asperger
15:57 uur
De verschillende disciplines die T. hebben onderzocht in de afgelopen maanden, komen tot een eensluidende conclusie: T. heeft het syndroom van Asperger, een autisme verwant syndroom. Een 'handicap' waarmee je wel kunt leren leven, maar dat niet te genezen is. Hoe wij nu verder gaan, moeten we nog zien. We beginnen maar eens met ons heel goed in te lezen in het syndroom en de schriftelijke neerslag van de onderzoeken goed door te nemen. Daarna nemen we een beslissing over het te volgen traject.
Ik ben enerzijds opgelucht omdat we nu weten wat er met T. is, anderszijds is het gewoon moeilijk te accepteren dat je kind het niet makkelijk zal krijgen in zijn verdere leven...

[Links: Het Asperger Syndroom| autisme-asperger.pagina.nl]
[lees verder]
Dag der Waarheid
vrijdag, 19 maart 2004 om 11:34 uur
T. is logeren bij opa en oma in W. zodat wij onze handen vrij hebben om bij Ackjon te horen te krijgen hoe onze kleine man nu helemaal in elkaar zit, althans dat hopen we. Ik moet bekennen dat ik best nerveus ben...
Gestalkt
11:11 uur
Ik heb het gevoel dat ik gestalkt wordt. Online, wel te verstaan. Hoewel, gevoel: ik word gestalkt.
Er is een 'dame' (ik zal het netjes houden) die het niet kan nalaten te reageren als ik reageer. En dan er altijd tegenin gaan, altijd onder de gordel zodat een willekeurige lezer er niets aan ziet, maar ondertussen zijn het gemene steken onder water. Eerst beperkte dit ziekelijke gedrag zich tot één website, maar nu heeft ze ook nog een ander ontdekt waar ze vrolijk haar gang gaat.
Al jaren probeer ik dit persoon uit mijn leven te bannen, maar dat laat ze niet gebeuren. Steeds weer, op de meest onverwachte momenten, lukt het haar zich aan mij op te dringen, alsof ze er een ziekelijk genoegen in schept mij met haar bestaan te confronteren.

Wat kan ik eraan doen? De logs niet meer bezoeken waar ze me stalkt, zult u zeggen. Maar laten dat nou twee van mijn favorieten zijn! Bovendien: voor terrorisme dient men niet te wijken, toch?

Wat te doen, wat te doen!?
[lees verder]
South Park once again
18:50 uur
Terwijl ik aan Thomas' website zat te werken, zat South Park Thomas me steeds aan te kijken.
What the heck, dacht ik, ik doe 'em gewoon in de herhaling! En hier isse dan:

SOUTH PARK MISSGIEN

Hier kun je er ook eentje maken ;-)

[Heb je trouwens al die leuke spelletjes ook al ontdekt...?]
[lees verder]
Vernieuwd
donderdag, 18 maart 2004 om 12:44 uur
Thomas! is vernieuwd: een nieuwe lay-out, nieuwe foto's en nieuwe voorleesverhalen.
Ga maar eens een kijkje nemen...

[update 20.04 uur] Gooly wees me erop dat 'het een en ander nog niet af was'. Ik was een deel vergeten te uploaden (duh!). Dat is alsnog gedaan, dus als het goed is kunnen jullie nu alle logjes met/over Thomas bij hemzelf lezen ;-)
ISP? Wat ISP?
donderdag, 18 maart 2004 om 09:53 uur
Minister van Justitie, Donner, is gedwongen zich te verdiepen in het Internet-gebeuren. Dat levert vaak de meest kolderieke opmerkingen op. Zoals deze:
"De heer Holdijk stelde een vraag over ISPs. Ik moet eerst achterhalen wat een ISP is, maar het gaat waarschijnlijk om de behartigers van de belangen van burgers."

[Citaat afkomstig van de plenaire behandeling van het wetsvoorstel vorderen gegevens telecommunicatie in de Eerste Kamer op 16 maart 2004]

Een ei hoort erbij
donderdag, 18 maart 2004 om 08:01 uur


zelfs, of misschien wel jst, deze (Artikel Brabants Dagblad)
pfff!
woensdag, 17 maart 2004 om 18:06 uur
Ik ben de hele dag al druk bezig met foto's en andere aangelegenheden voor Thomas' vernieuwde website. Zijn kleurkeuze is erop vooruit gegaan: in plaats van roze/geel/oranje heeft hij nu gekozen voor rood/wit. Dat leest in ieder geval een stuk relaxter.
Nog even doorduwen en dan kan het waarschijnlijk na het weekend wel online...
Hand gevonden?
woensdag, 17 maart 2004 om 09:54 uur
Breng 'em dan effe terug naar de kroeg waar het in eerste instantie werd gevonden, in 1911...
Wie-o-wie
woensdag, 17 maart 2004 om 08:34 uur
Niet alleen om zoveel mogelijk mensen te motiveren, maar vooral om te kijken of er gecarpoold kan worden: wie van u gaat er zaterdag demonstreren in Amsterdam?
Als u gaat, en u komt uit de omgeving Nijmegen, is het dan wellicht mogelijk dat ik meerijd? Er rijden nl. geen treinen tussen Arnhem en Nijmegen dit weekend (de langverwachte fietsbrug moet uitgerekend dit weekend worden geplaatst!). Er gaat wel een bus maar dat vind ik zo niet prettig (vooral vanwege de terugreis).

FF mailen mag ook, als u liever niet aan de wereld laat weten dat u meeloopt, a.s. zaterdag.

Dank u, dank u, dank u...
Mogge
woensdag, 17 maart 2004 om 08:16 uur
Mag ik u een prettige dag wensen op deze ozo schone, zonnige woensdag?
Ja?

Nou, bij dezen dan! :-)
Het gedonder en de glazen
dinsdag, 16 maart 2004 om 19:19 uur
Daar heb je het al!

"Nederlandse burger gedood in Irak
Bij een aanslag ten zuiden van Bagdad is een Nederlandse ingenieur omgekomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd." (zie verder bovenstaande link)
Zinloze Quiz
dinsdag, 16 maart 2004 om 12:00 uur
Shakespeare's testament nu online
dinsdag, 16 maart 2004 om 10:12 uur
Document Online heeft veel, heel veel documenten online staan, waaronder 172 testamenten van beroemdheden. De nodige koningen en koninginnen, hertogen en meer van dat adelijke spul n die van William Shakespeare. Helaas kost het wel 3 pond kost om ze te kunnen zien.
SFIR-nieuws
07:17 uur
Commando-overdracht Nederlandse militairen in Irak
De Nederlandse militairen in Irak hebben het commando overgedragen hun opvolgers van SFIR 3. Luitenant-kolonel Richard van Harskamp lost daarmee luitenant-kolonel der mariniers Richard Oppelaar na vier maanden af als commandant. De hoofdmacht keert donderdag terug naar Nederland. De overdrachtsceremonie vond plaats bij Camp Smitty, het grootste kamp van de Nederlanders in de zuidelijke provincie Al Muthanna. De plechtigheid werd bijgewoond door een groot aantal Irakese autoriteiten, ook waren er verschillende vertegenwoordigers aanwezig van landen die deel uitmaken van de stabilisatiemacht in Irak.
SFIR 3 bestaat grotendeels uit militairen van 41 Gemechaniseerde Brigade uit Seedorf en 11e Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Ook is er een helikopterdetachement van de Koninklijke Luchtmacht. In totaal gaat het om ongeveer 1200 Nederlandse militairen. De nieuwe groep zal, evenals SFIR 2, vier maanden in Irak blijven.

[Bron: Min. van Defensie]
[lees verder]
Keltisch boomteken
maandag, 15 maart 2004 om 17:11 uur
De Keltische Zodiak is gebaseerd op de maanscyclus waarin het jaar wordt onderverdeeld in dertien maan maanden, die elk aan een boom zijn toegewezen en op vijf nachten waarvan de eerste overeenkwam met de eerste dag van het jaar en de andere vier met de winterzonnewende, zomerzonnewende, de lentenachtzegening en de herfstnachtevening.

hazelaar
Mijn Keltische boomteken is een... Hazelaar!
(Buitengewoon)
Charmant, niet veeleisend, heel begripvol, weet indruk te maken, actieve vechter voor het goede doel, populair, humeurig, eerlijk en een tolerante partner, gevoel voor rechtvaardigheid.

[wat is jouw Keltisch boomteken]
[via Spiege|og]

Hebbuh!
maandag, 15 maart 2004 om 10:48 uur

of n van de andere modelletjes, natuurlijk...

via Branwen
Vandaag
maandag, 15 maart 2004 om 10:35 uur
Ergens vandaag vliegt mijn broertje naar Irak om daar deel uit te gaan maken van de bezettingsmacht van Bush...
Ik ben niet blij!
Bush, gezien vanuit Amerika
maandag, 15 maart 2004 om 07:28 uur
Lees de column van Anton van Hooff en houd je zakdoeken bij de hand.
Nederlanders...
zondag, 14 maart 2004 om 22:40 uur
Raadseltje
zondag, 14 maart 2004 om 14:00 uur
T. komt me zojuist een raadseltje vertellen:

Een zwerver had een broer, die broer ging dood.
Maar voordat die broer doodging, had hij gn broer... rara hoe kan dat?

Goede ontwikkeling in Amerikaanse politiek
zondag, 14 maart 2004 om 11:20 uur
Wat zegt ze nou? Een goede ontwikkeling in de Amerikaanse politiek?
Ja, dat zegt ze!
Er is een groep Amerikaanse athesten die een politiek comit heeft opgezet dat politici steunt die alle sporen van godsdienst uit de regering willen verwijderen. In Amerika zijn -officieel- kerk en politiek gescheiden. Echter, met de komst van Bush lijkt de tijd gekomen van religie de politiek benvloed, getuige de aanval op de 'vrije' abortus en de homohuwelijken.
De club athesten gaat zich voornamelijk bezighouden met het financieel steunen van politici die zich uitspreken tegen religieuze invloed op de politiek.
Dienstregeling NS
zondag, 14 maart 2004 om 10:15 uur
Gisteren las ik er al iets over in de Metro, maar vergat het eigenlijk gelijk weer. Zojuist kwam ik er echter weer iets over tegen: de nieuwe dienstregeling van de NS.
Volgens mijn laatste bron zouden de prijzen nog meer gaan stijgen en zouden er minder treinen gaan rijden. Met name de zgn. dal-uren moeten daaronder gaan lijden. Met andere woorden: als je niet in de spits reist, kan je rustig langer wachten?!
Als dit zo door gaat in dit land ga ik nog eens emigreren!
Wees Wijs met de Waddenzee
zondag, 14 maart 2004 om 09:49 uur
Kent u die nog, die slogan? Kennelijk zijn ze 'em in Den Haag even vergeten, of men wilde hem doen vergeten, met het rapport van commissie Meijer dat gisteren uitlekte. De cie Meijer beweert in haar rapport dat "boren in de Waddenzee niet zo schadelijk is als altijd wordt beweerd", maar geeft daarbij geen enkele onderbouwing hoe men aan die conclusie komt.
De decennia-oude discussie over gasboren in de Waddenzee is weer eens opgedoken. Waar komt toch die drang vandaan om voor mensen alles voorrang te verlenen zonder ook maar enigszins rekening te houden met de natuur om ons heen?? Walgelijk, domweg walgelijk!

[Lees persbericht Groen Links]
Al-Qaeda eist aanslagen Madrid op
zondag, 14 maart 2004 om 09:18 uur
Het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda heeft in een videoband de aanslagen in Madrid opgeist. Dat heeft de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Angel Acebes zondag gezegd.
De videoband, gesproken in het Arabisch door een man met een Marokkaans accent, werd na een anonieme tip aangetroffen in de buurt van de moskee in Madrid. De man op de band zegt de militaire zegsman van al-Qaeda in Europa te zijn. De aanslagen zouden een vergelding zijn voor de Spaanse samenwerking met de Verenigde Staten. Hij dreigde met meer aanslagen "als er geen einde wordt gemaakt aan het onrecht''.
[Lees de rest van het bericht]

[update] Gisteren in de Metro:
Terrorisme kan ook ons treffen
Het internationaal terrorisme zou ook Nederland kunnen reffen met aanslagen. Dat zei premier Balkenende gisteren. "Als het terrorisme overal kan toeslaan, dan zou het ook in Nederland kunnen", zei de premier.
Daarom moet ook Nederland zijn "steentje bijdragen" aan de strijd tegen het terrorisme. (ANP)


Ik snap werkelijk niet hoe zo een domme man regeringsleider kan worden? Juist door die "steentjes bij te dragen" lopen we meer risico dat er een of andere gek een metro op gaat blazen ofzo. En wat doet het Lulletje Rozewater: die stuurt gewoon nog een stel Rode Baretten naar Irak...
Eindelijk gerechtigheid
12:16 uur
XS4ALL wint cassatie spam-zaak
Gisteren, 12 maart 2004, heeft de Hoge Raad beslist dat internetprovider XS4ALL spam mag weigeren op haar netwerk. Hiermee komt een einde aan een rechtszaak die XS4ALL begin 2002 had aangespannen tegen spammer AbFab.
De Hoge Raad vindt het feit "dat XS4ALL exclusieve rechten heeft op haar computercapaciteit, transmissiecapaciteit en klantenbestand (haar computersysteem)" zwaarder wegen dan het beroep op vrijheid van meningsuiting dat Abfab deed. Heel algemeen stelt de HR:
"Iemand die zonder daartoe gerechtigd te zijn gebruik maakt van een goed waarop een ander een exclusief recht heeft, en die daardoor inbreuk maakt op dat exclusieve recht, handelt onrechtmatig tegenover die rechthebbende, behoudens de aanwezigheid van een rechtvaardigingsgrond. Zo'n rechtvaardiging is niet gelegen in het recht op vrijheid van meningsuiting. Dit grondrecht kan immers in beginsel niet dienen ter rechtvaardiging van een inbreukmakend gebruik van een goed waarop een ander exclusieve rechten heeft."

Een provider heeft dus geen vervoersplicht. Op grond van dit arrest kunnen alle providers in Nederland op voorhand een verbod instellen op het toezenden van spam, ook als deze aan hun zakelijke klanten is gericht. Daarmee gaat dit oordeel verder dan de voorgenomen nieuwe spamwetgeving in Nederland. Die verbiedt alleen het bespammen van particuliere e-mail adressen, maar laat zakelijke e-mail adressen vogelvrij.
XS4ALL is zeer verheugd over de nieuwe ruime mogelijkheden om spammers op voorhand te kunnen weigeren, maar is ook bezorgd over de stelligheid waarmee de Hoge Raad eigendomsrecht laat prevaleren boven de vrijheid van meningsuiting. XS4ALL hecht grote waarde aan het vrije verkeer van berichten, en is het met de Advocaat-Generaal eens dat providers voldoende zwaarwegende gronden moeten aanvoeren om derden het gebruik van zijn faciliteiten te weigeren/beletten. XS4ALL zal verkeer alleen op voorhand weigeren als dat technische overlast oplevert, zoals bij spam en virussen.
Het arrest in hoger beroep van 18 juli 2002 is vernietigd, het vonnis in kort geding (van 7 maart 2002) bekrachtigd. De HR heeft de zaak niet naar een ander hof verwezen, maar AbFab veroordeeld om XS4ALL ca 4.500 Euro aan proceskosten te vergoeden.
XS4ALL vindt spambestrijding niet alleen een zaak van providers maar ook van de overheid en internetgebruikers. XS4ALL pleit voor een actieve opstelling van de overheid om spammers in Nederland aan te pakken. Daarnaast is internationale samenwerking cruciaal om spam te bestrijden.

het vonnis van de Hoge Raad
dossier AbFab
[lees verder]
Dat is nog eens een demonstratie!
zaterdag, 13 maart 2004 om 12:13 uur
Cyber Witch
zaterdag, 13 maart 2004 om 11:36 uur
Cyber Witch

[gevonden bij Yggdrasil]
Uit eten
zaterdag, 13 maart 2004 om 10:25 uur
Gisteravond zijn we uit gaan eten, hier met ons drietjes. Geen directe aanleiding, maar gewoon gezellig omdat we er zin in hadden. En het ging prima: geen drama's, geen scenes, alleen drie hele bolle buikjes toen we weer naar buiten kwamen na die enorme pannenkoeken en de al even gigantische ijsen (ijsjes doet geen eer aan het formaat) toe.

De pannenkoekenhuizen 't Hoogstraatje en De Duivelsberg, zijn niet zomaar pannenkoekenhuizen; er wordt milieubewust gebakken: EKO-eieren, meel en melk, gescheiden afvalverwerking en bovendien gebruiken ze al jaren natuurstroom. Geloof me, dan smaakt zo'n pannenkoek ng veel lekkerder...
Kadootje
zaterdag, 13 maart 2004 om 10:10 uur
van mijn Lief....


(u weet vast nog wel)

lief, he?
De Grootste
vrijdag, 12 maart 2004 om 12:52 uur
Binnenkort bij de KRO: de verkiezing van de Grootste Nederlander...
Ik begin vast een voorronde: wie is volgens u de Grootste Nederlander Aller Tijden?
Nieuwe krant
vrijdag, 12 maart 2004 om 12:50 uur
Er is een nieuwe krant op internet. Het heet, heel toepasselijk: De Internet Krant en heeft als ondertitel Het stratenboek voor de digitale snelweg.
De krant geeft tips over websites. Aanmelden van je eigen website kan ook, echter plaatsing wordt bepaald door de redactie. Vooralsnog lijkt het erop dat de gegeven tips hevig gesponsord zijn, maar wellicht dat daar verandering in komt.
Niettemins de moeite waard om eens rond te neuzen.
Nog meer zeurkousen
vrijdag, 12 maart 2004 om 07:52 uur
IN de VS van A stikt het van de zeurkousen, je zou bijna denken dat het daar een nationale sport is. Alleen in San Francisco zijn ze wel okee: daar mogen mochten homo's trouwen, tot er een paar zeurkousen in toga bepaalde dat "San Francisco donderdag opgedragen onmiddelijk te stoppen met het verstrekken van trouwvergunningen aan homostellen." want "Het stadsbestuur dient zich te houden aan de bestaande wetten die huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht verbieden."

De burgemeester van SF is echter "van mening dat deze wetten in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet". Sinds hij op 12 februari begon met het inzegenen van homohuwelijken zijn er al 3700 paren getrouwd. Dat zegt toch wel iets over de wens die mensen hebben, lijkt mij zo!
Zeurkous
vrijdag, 12 maart 2004 om 07:47 uur
Zeurkous Simonis heeft weer eens wat te rochelen: Hij "betreurt het dat prinses Catharina-Amalia, de dochter van prins Willem-Alexander en prinses Mxima, geen rooms-katholieke opvoeding krijgt."
Ten eerste was dat al duidelijk bij het huwelijk: eventuele kinderen zouden protestants worden opgevoed. De man mag nog blij zijn dat het kind uberhaupt een religieuze opvoeding krijgt, als Lex en Max zouden doen wat de gemiddelde Nederlander op dit moment doet, zou het kind geen kerk van binnen zien tenslotte.
Simonis rochelt nog wat door: "zelf blijf ik erbij: een katholiek is moreel verplicht zijn kinderen katholiek op te voeden'".

Een zeurkous, een ongelovelijk zeurkous, dat issie, die Simonis.
Bah, bah en nog es bah!
Loyaliteitsconflict
donderdag, 11 maart 2004 om 16:01 uur
De stress van de afgelopen dagen is te verklaren door een vreselijk loyaliteitsconflict. Hoe kies je tussen je overtuigingen en een dierbaar familielid? Wat als dat familielid deel uit gaat maken van iets waar je een enorme aversie tegen hebt, maar je tegelijkertijd weet dat als hij zijn werk doet, dat je je beslist dag-in dag-uit vreselijke zorgen maakt?
In mij strijden liefde en overtuiging om de winst, maar tot nu toe lijkt het een bloedeloze strijd te zijn die enkel leidt tot een verschrikkelijk gevoel en tot een afschuwelijke remise: ik kan niet kiezen en ik kan het al helemaal niet winnen...
Zo'n dag
donderdag, 11 maart 2004 om 11:13 uur
Soms heb ik van die dagen die ik maar het liefste zou overslaan.
Vandaag is er zo een...
Spelen maar
woensdag, 10 maart 2004 om 16:01 uur
Play Free Online Games. Je komt tijd tekort! :-D
Stop de bezetting van Irak
10:28 uur
20 maart a.s. is er een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Een demonstratie tegen de aanwezigheid van buitenlandse troepen in Irak, k tegen de aanwezigheid van de Nederlandse troepen aldaar. Al doen ze hun werk nog zo goed: Nederlanders zouden geen deel uit moeten maken van deze illegale bezetting door de Amerikanen.
Uit veel Nederlandse steden gaan er bussen naar Amsterdam voor deze demonstratie voor vrede. Meer informatie vind je op www.wereldcrisis.nl.


[lees verder]
Sterke maag
dinsdag, 09 maart 2004 om 17:59 uur
Wat gebeurt er als je vlees 19 dagen aan de elementen laat... dat was het uitgangspunt van een "wetenschappelijk onderzoek". Hiernaast een deel van de resultaten. Het hele verhaal vind je hier.

Eet smakelijk, trouwens ;)
Albert Mol
dinsdag, 09 maart 2004 om 15:13 uur
Ik lees zojuist bij Nu.nl dat Albert Mol op 87-jarige leestijd is overleden...
In de jaren zestig was Albert Mol de eerste bekende Nederlander die op de televisie openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam. Op dat moment speelde hij onder meer een gastrol in Ja Zuster, Nee Zuster.
Uit zijn online-biografie:
Freek de Jonge: Bij het definitieve afscheid van Albert Mol zou je drie kisten op het toneel kunnen zetten. Om vervolgens een panel bestaande uit Kees Brusse, Martine Bijl en Joop Braakhekke onder leiding van Herman Emmink te laten raden in welke kist de echte Albert Mol ligt.

Persoonlijk zal ik hem nooit vergeten als de dirigent van Kunst en Vriendshap in "Fanfare" (1958 - lang voordt ik werd geboren) van Bert Haanstra. Vooral de scene waarbij hij, hangend aan een poolstok langzaam het water in zakt en alleen nog "kwaaaak" weet uit te brengen! Hilarisch!
Stoer
dinsdag, 09 maart 2004 om 12:16 uur
Vanmorgen heb ik T. op de fiets naar school gebracht. Drie-en-halve kilometer de berg op met zo'n 22 kilo achterop. Toen de bult me echter de steil werd, gingen we een stukje lopen. T. vond dat dat 'cool': met zijn rugzakje bungelend op zijn ruggetje huppelde hij voor me uit. Zodra de weg weer enigszins vlak werd gingen we verder met fietsen.
Op school aangekomen (zo'n 25 minuten later, pffft!) zegt T: "Mam, ik vond dat hartstikke stoer van je".

En met een grote grijns op mijn gezicht zoefde ik even later weer naar beneden: op huis aan. Mijn zoon vind mij stoer. Dt vind ik nou 'cool'...
Het kon niet anders...
dinsdag, 09 maart 2004 om 10:29 uur
What Muppet are you?

The Swedish ChefYou are the the Swedish Chef. You are a talented individual, nobody understands you. Perhaps it's because you talk funny.

fav. expression: "Brk! Brk! Brk!"
hobbies: Kokin' der yummee-yummers
fav. movie: "Wild Strawberries...and Creme"
book: "Der Swedish Chef Kokin' Bokin'"
quote: "Vergoofin der flicke stoobin mit der brk-brk yubetcha!"

[via cynthia]
Met jezelf spelen...
dinsdag, 09 maart 2004 om 07:55 uur
Landje pik
maandag, 08 maart 2004 om 11:39 uur
De Nieuw-Zeelandse regering lapt het verdrag dat in 1840 is getekend tussen de toenmalige heersers en de Maori's aan haar laars. De Maori's, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, kunnen op grond van een verdrag uit 1840 echter aanspraak maken op delen van het kustgebied. Volgens de commissie, die de regering adviseert over zaken die de Maori's betreffen, is nationalisering van de kust in strijd met dit verdrag.
De Regering legt echter het verdrag n het advies van de commissie naast zich meer opdat de stranden 'genationaliseerd' kunnen worden want alleen daardoor kan vrije toegang tot de stranden worden gegarandeerd. De Vice-premier zei maandag dat de commissie haar conclusie baseert op foute aannames. (bron: nieuws.nl, 6 maart 2004)

Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar!
Internationale Vrouwendag
maandag, 08 maart 2004 om 08:25 uur
Internationale Vrouwendag is de actiedag van de vrouwenbeweging, jaarlijks op 8 maart. Internationale Vrouwendag werd voor het eerst uitgeroepen door Clara Zetkin op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910, waaraan 100 mannen en vrouwen deelnamen uit 17 landen.
Hoewel de aanleiding de massale staking was op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht, stond de strijd voor algemeen kiesrecht aanvankelijk centraal. De jaren daarop werden in een groeiend aantal landen op 8 maart demonstraties en vergaderingen gehouden. De Eerste Wereldoorlog maakte een einde aan dit gebruik.
Met de opleving van de feministische beweging in de jaren zestig kwam de belangstelling voor een internationale vrouwendag weer terug en sinds de jaren zeventig wordt er in veel landen aandacht aan besteed. In veel socialistische landen is op 8 maart een officile feestdag en in 1978 werd de dag door de Verenigde Naties tdaals feestdag erkend.
Vanaf 1978 wordt in Nederland door veel vrouwengroepen gezamenlijk 8 maart gevierd. De bedoeling van de dag is opnieuw de gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwenbeweging naar voren te brengen.

Een uitgebreidere geschiedenis van je op de pagina's van deVerenigde Naties
Of ga een naar de website gewijd aan Nederlands eerste feministe Aletta Jacobs.
Mjammie, mammie!
zondag, 07 maart 2004 om 18:18 uur
In de oven staat een schotel te garen, nog een kwartiertje en dan is het klaar ("toevallig net als Villa Achterwerk is afgelopen")
Laag voor laag ziet dat er zo uit: aardappelpuree; daarop gesneden witlof en blokjes ham doorelkaar en geraspte kaas erover; vervolgens een flinke scheut kaassaus en daarop weer een laag puree. Over die laatste laag puree het restje van de kaassaus en wat geraspte kaas...

En... wat eten jullie vandaag?
Maanfasen -2-
zondag, 07 maart 2004 om 18:13 uur
Nou, dat gifje waar ik het hier over had doet dus gewoon helemaal niks.
Terug naar het "oude" javascriptje... dan lopen we maar een halve dag achter, ofzo. Zo'n ramp is dat nu ook weer niet, wel?
Pyjama-dag
zondag, 07 maart 2004 om 15:55 uur
Heerlijk, zo'n hele dag in je kloffie blijven lopen ;-)
Zondagkrant
zondag, 07 maart 2004 om 09:43 uur
TC Tubantia - zondagkrant

Vandaag is de eerste editie uitgekomen van de TC Tubantia Zondagkrant. Je kunt een deel ervan hier lezen.
Monthy Python Characters :-)
zaterdag, 06 maart 2004 om 09:57 uur

Well, u-- um, can we come up and have a look?

What Monty Python Character are you? [Via Branwen
Maanfasen
zaterdag, 06 maart 2004 om 09:47 uur
Ik ben wat aan het k*tten links, in de hoek. Ik wil graag de maanfasen op mijn log, maar de scripts willen niet erg meewerken. Het eerste script deed gewoon helemaal niets, het tweede was niet naar mijn zin, het derde loopt een hele dag vr (en mijn kennis van javascript is niet zodanig dat ik dat ff aanpas), maar nu heb ik een gifje dat, als ik het goed heb begrepen, op de vier uur van gestalte veranderd en zo de maanfases aanpast. Eens kijken hoe dit bevalt :-)
Eu leuttle beut eu Ceuking
18:26 uur
Absoluut mijn favoriete Muppet is The Swedish Chef. Zijn 'verzweedste' Engels geeft me elke keer weer een lachstuip.
De Chef zit beuvendien in de lmp nst mijn ceumputer te keuken wt is z lleml n het deun ben.
Nu is de Muppetsite helemaal vernieuwd en natuurlijk heeft mijn Zweudse Vreund euk een eugen Keutchen :-)

Wat is jouw favoriet Muppet?

Als extraatje hierbij het recept voor Chocolate Moose....
Step oone, geet a five-pound block oof chocolate. (5 lb. chocolate hefted onto table. THUNK!)

Step twoo, get dee mooose. Heer, mooosee mooosee mooosee mooosee! (Moose walks into kitchen).

Step three, put dee mooose een dee bleender. (Moose looks quizically as chef puts moose in blender, head first.Vreee! Vreee! Vruuunk!)

Nuutice: dee bleender cun't hundel dee entlers. Put dee entlers een last. (Chef reverses moose, puts back in blender. Moose raises front legs in "why me?" gesture Vreee! Vreee! Vruuuuuuuuuuuuuuuuuunknknknknk Chef pulls antlers out of blender)

Seeve dee entlers, yoo cun use dem fur furks.

Steep three: cuut chocolate eentoo leetle bite-size peeces. Heer, we uuse a cleever. (attempts to chop chocolate block with meat cleaver, but only succeeds in breaking the cleaver.)

Dees is guud chocolate. Weell, eef at furst yuu dun't succeed, pass dee buck. Get dee asseesteent. Aseesteent! (Miss Piggy, in chef's hat and apron, enters kitchen.) Asseesteent, pulees cuut dee chocolate eentoo leedle bite-size peeces. (Miss Piggy karate-chops chocolate block into little pieces, leaving chocolate all over counter.)

Theenk yooo, asseestent. (Miss Piggy leaves. Chef uses dustpan and broom to collect chocolate pieces)

Steep fuur, put chocolate een weeth mooose, und bleend egen. (dumps chocolate into blender, and turns it on. He has forgotten to place the lid on the blender, however, and chocolate moose begins to cover the chef and his kitchen.)

Allweeys remembur oone uf twoo theengs. Eether puut dee leed on dee bleender, ur meg shuur det yuur diiners ur een dee keetchen. (Collects chocolate moose from his apron using his finger, then tastes it.)

Uum! Dees ees guud mooosee!
[lees verder]
Countrrrrrrrry Quizzzzzzz
vrijdag, 05 maart 2004 om 09:27 uur


You're Ireland!
Mystical and rain-soaked, you remain mysterious to many people, and this makes you intriguing.  You also like a good night at the pub, though many are just as worried that you will blow up the pub as drink your beverage of choice.
You're good with words, remarkably lucky, and know and enjoy at least fifteen ways of eating a potato.
You really don't like snakes.

country quiz via juul
Orkut
vrijdag, 05 maart 2004 om 08:32 uur
Een week geleden schreef Karin Spaink in het Parool een vlammend betoog tegen Orkut want het zou privacy schenden en een loopje nemen met copyrights. Orkut is 'community software' en werkt door dat mensen elkaar uitnodigen om erbij te komen. Je kunt jezelf niet aanmelden, je moet worden uitgenodigd. Je zoekt je online-vrienden bij elkaar en zo ontstaat je eigen i-netwerk. Tot mijn grote verbazing is mijn online-netwerk al gegroeid tot 62 personen! En dan zit daar eigenlijk niemand bij die ik in het gewone leven dagelijks tegenkom.
De kritiek van Karin vond ik een beetje overtrokken. Ja, de voorwaarden zijn absurd maar we weten ook allemaal dat er geen rechtbank is, die daarmee zomaar akkoord gaat. Mocht Orkut mijn foto vreselijk misbruiken is een gang naar het Europese Hof waarschijnlijk genoeg om mijn gelijk te halen. Netkwesties heeft nu een uitgebreid stuk over Orkut en waarom mensen er deel aannemen. Internet-goeroe Rop Gronggrijp bijt het spits af en is opmerkelijk mild: "En aangezien ik ervan uitga dat bijna alle serieuze bedreigingen van de privacy van overheden komen heeft de tegenstander die gegevens dus al."

[Artikel over Orkut bij Netkwesties]
Opmerkelijk
donderdag, 04 maart 2004 om 17:05 uur
hoe je humeur kan opknappen van een dagje html-en.
Ben wel helemaal kapot, dat wel. Maar ik kan tenminste weer lachen :)
Off Day
10:23 uur
Ik heb een niet-dag vandaag. Het begon vanmorgen al vroeg: ik was vergeten mijn wekker te zetten en werd een kwartier later wakker dan ik had gewild. En een kwartier is 's morgens vroeg een zee van tijd. Aankleden en ontbijten van T. ging prima, hij had zelfs zijn schoenen al aan. Toen ging het mis: hij had de verf te pakken en ging daar eens flink mee aan het smeren: niet alleen de map die hij wilde verven zat eronder, maar ook de tafel was blauw, vreselijk blauw! Het liet zich verwijderen, echter niet helemaal.
Er knapte toen iets bij me en de tranenvloed kwam en liet zich maar moeilijk terugdringen. Op de fiets naar het station kon ik ze nog wijten aan de wind, maar ik de bus trok ik de klep van mijn pet ver over mijn ogen.
T., met wie ik het ondertussen alweer goed had gemaakt, kwam dicht tegen me aanzitten. Ik bracht T. naar school en teruggekomen bij de bushalte reed de bus voor mijn ogen weg. Thuisgekomen (doorfietsen want de poets komt) was er geen poets in velden of wegen te bekennen. Om 10 uur stond ze op de stoep. Hadden we kennelijk afgesproken (?). Het is de laatste keer dat ze komt: vanaf morgen moeten we zelf onze bende opruimen: thuiszorg is te duur geworden voor onze portemonee.
Ik zit hier nu, weliswaar met droge ogen, maar het trillen van mijn vingers verraden dat het niet helemaal goed zit.
Ik weet niet waar ik het zoeken moet...
[lees verder]
Nachtbrakertje
woensdag, 03 maart 2004 om 09:00 uur
Rond een uur of drie vannacht krijgt T. naast me: "ik heb naar gedroomd, mag ik bij jou?"
Natuurlijk mag dat... als je weer gaat slapen. En dat doet-ie... 2 uur later! En pas nadat ik gedreigd heb hem terug te leggen in zijn eigen bed als hij nu niet...

Het kan gebeuren dat je niet kan slapen, maar helaas is het T. dan zo dat je er zeker van kunt zijn dat jj ook niet slaapt. En dat is toch minder: ik ga na effe een beetje slaap inhalen! '-0
Lente...
woensdag, 03 maart 2004 om 08:35 uur
lentebloemen (53k image)

Verlangt er u ook zo naar?
Tjongejonge...
dinsdag, 02 maart 2004 om 12:54 uur
Eigenlijk is het heel logisch dat Donner van die rare keuzes maakt: wat doet zo'n man dan ook op een hasjboot??
Verrassend
dinsdag, 02 maart 2004 om 12:43 uur
Thuiswerken breekt in 2004 definitief door.
Lief is zijn tijd ver vooruit, niet dat dat een verrassing voor mij is...
De lamme en de blinde
dinsdag, 02 maart 2004 om 11:00 uur
VS helpen China met aids-bestrijding

Alsof ze zelf hun zaakjes zo goed op orde hebben...
Tjonge...
dinsdag, 02 maart 2004 om 08:56 uur
Donner wil harde aanpak spammers
Ben benieuwd hoe hij dat wil gaan realiseren... te meer daar:
"Het sturen van spam, zoals een reclamemail, zonder de bedoeling een systeem schade toe te brengen wordt niet strafbaar gesteld."

Nou, laat maar, Donner... laat maar...
Lentekriebels
maandag, 01 maart 2004 om 09:39 uur
Ik had er afgelopen week al even last van: toen moesten en zouden er lentebloemen in huis komen. Het gevolg is een rieten mand vol met bollen die op het punt van uitkomen staan.
Vandaag is het nog een graadje erger. Onze gordijnen, nu zeker drie jaar hangend waar ze hangen, moesten schoon. Althans, dat had ik mij zo voorgenomen. Dus ik de trap op, gordijnen eraf. De eerste, een brede en kamerlang gordijn, die achter voor de schuifpui hangt, zit ondertussen in de trommel -meer kon er niet bij- en de andere drie liggen te wachten op hun beurt.
Alsof dat nog niet genoeg was, vond ik mijzelf terug met een ragebol in mijn handen: op zoek naar stofnesten op richeltjes waar je normaal gesproken niet bijkomt. Voor ik het wist was ik de hele kamer doorgeweest, inclusief de rare oude lamp, die hier al hing toen we hier kwamen wonen.

Ik geef er maar aan toe: het bevechten van lentekriebels is waarschijnlijk nóg vermoeiender ;-)
Oscars
maandag, 01 maart 2004 om 07:45 uur
Het lag in de lijn van de verwachting: het derde deel van The Lord of the Ring heeft alle elf (!) nominaties beloond gezien met een Oscar: evenals Ben Hur uit 1959 (uitreiking 1960) en Titanic een aantal jaar geleden. Het zij ze gegund: het was een monsterproject.

De Tweeling heeft helaas de Oscar aan haar neus voorbij zien gaan, de Canadese nominatie won de Oscar voor beste buitenlandse film.

Alle Oscars van 2004 op een rijtje
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log