missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Pffft!
zondag, 29 februari 2004 om 15:21 uur
Niet om het een of ander, maar eigenlijk ben ik best blij dat de vakantie morgen weer voorbij is...!

[update 15.35] Opvallend, dat terwijl ik dit schreef, er voor T. een kaartje in de mailbox viel van Oma J. om te vragen hoe de vakantie geweest was. Natuurlijk hebben we gelijk een kaartje terug gestuurd.

;-)
Bijna-botsing?
12:10 uur
Afgelopen week, zo lees ik bij de BBC, hadden astronomen bijna de hele wereld op z'n kop gezet: er kwam een asteroide gevaarlijk dichtbij en men had, bij wijze van spreken, de telefoon al in de hand op Bush te waarschuwen. Gelukkig bleek het allemaal nogal mee te vallen. Maar stel je eens voor wat een paniek er zou uitbreken als het telefoontje wèl was gepleegd?! Het enige wat men met zekerheid durfde te zeggen over de inslag, was dat het in het noordelijk halfrond zou zijn. Maar het liep allemaal met een enorme sisser af, de astroide -zo'n 500 meter lang - vloog aan ons voorbij op een afstand van 12 miljoen kilometer.

Maar als het nog een keer gebeurd, laat het dan gewoon gebeuren. Geen paniek veroorzaken, dat heeft geen zin. Het enige wat je bereikt is dat er mogelijk meer slachtoffers vallen door de gekte van de mensen.

Het zou een mooi einde zijn geweest van de verrotte westerse beschaving: ingrijpen van bovenaf :-)


[lees verder]
Koudste
zondag, 29 februari 2004 om 08:49 uur
Het KNMI voorspelde zaterdag dat vandaag, 29 februari, de koudste schrikkeldag ooit gaat worden. Zaterdag werden boven het verse sneeuwdek al temperaturen gemeten onder de tien graden Celsius. Zondagochtend gaat het waarschijnlijk nog harder vriezen. Het zou de koudste schrikkeldag in de meetreeks van het meteorologisch instituut kunnen worden.
Schrikkeljaren
08:41 uur
Paus Gregorius XIII besloot in 1582; om de kalender in de pas te laten lopen met de Zon stelde hij dat jaartallen deelbaar door 100 geen schrikkeljaren zijn, tenzij ze ook deelbaar zijn door 400. Dit betekent dat 1700, 1800 en 1900 geen schrikkeljaren waren, maar 1600 en 2000 waren dat wel! Door dit besluit begint de astromische lente rond 21 maart. Eigenlijk zijn het kunstmatige ingrepen om de werkelijke duur van een jaar, net iets meer is dan 365 dagen, na verloop van tijd te corrigeren. Een (zonne)jaar is gedefinieerd als de tijd die de aarde nodig heeft om rond de zon te draaien. De aarde draait in 365 dagen, 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden om de zon. Als we ons van het verschil niets aantrekken en de duur van een jaar op 365 dagen afronden, dan komen we na vier jaar bijna een dag te kort.
In het verre verleden zijn er verschillende methodes gehanteerd voor de kalenderbepaling: sommige volkeren keken naar de omlooptijd van de maan, anderen hadden een kalender gebaseerd op zon en maan. Julius Ceasar voerde de zonnekalender in waarin een jaar 365 dagen en 6 uur telde. Eens in de vier jaar was er een schrikkeldag en telde 24 februari dubbel. Iedere eeuw is volgens de Juliaanse kalender echter 18 uur te lang en zo schoof het astronomische begin van de lente (het moment waarop dag en nacht precies even lang zijn) steeds verder naar voren.
In het jaar 325 had het Concilie van Nicaea besloten dat 21 maart voortaan het vaste lentepunt zou zijn; het Concilie van Trente machtigde de Paus in 1563 de kalender te hervormen. Een vaste datum was nodig voor de bepaling van de paasdatum (Paaszondag valt op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente). In 1582 liep men dus flink uit de pas en het lentebegin viel toen tien dagen eerder op 11 maart. Paus Gregorius werkte dat verschil weg door 4 oktober 1582 direct te laten volgen door 15 oktober 1582. Om een nieuwe verschuiving van het lentepunt te voorkomen bepaalde hij dat de jaren 1700, 1800 en 1900 geen schrikkeljaren zouden zijn.
Volgens de Juliaanse kalender, waarin elk jaar 11 minuten te lang duurde, waren dat wel schrikkeljaren en dat leverde in vier eeuwen tijd drie dagen teveel op. De kalenderhervorming van Gregorius, waardoor tien dagen uitvielen, leverde veel protest op onder boeren die heilig geloofden in weerregels die aan bepaalde data waren gebonden. De katholieke streken namen de nieuwe kalender weldra over, de protestantse veel later. Daardoor kende ons land in de 17e eeuw twee kalenders: als Utrecht nieuwjaar vierde was het in Amsterdam al 11 januari ;-)

[Bron: Sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht]
[lees verder]
Totem
zaterdag, 28 februari 2004 om 22:32 uur
nutty strong moose
your totem is:
MOOSE
and your totem name is
NUTTY STRONG MOOSE.


Maak je eigen totem bij "Brother Bear".
Sammie
zaterdag, 28 februari 2004 om 11:28 uur
50 jaar voetbal
zaterdag, 28 februari 2004 om 11:06 uur
De Gouden Voetbal Jaren. Zo heet de website die 50 jaar betaald voetbal in Nederland viert:
50 jaar betaald voetbal: 'n feest voor iedereen
Het gouden voetbaljaar is in 2004 aangebroken voor het betaald voetbal. De KNVB viert het 50-jarige bestaan samen met de Eredivisie NV en Coöperatie Eerste Divisie op twee fronten.
Gedurende het kalenderjaar 2004 worden op verschillende momenten festiviteiten voor en met de (ex-)profclubs uit 1954 georganiseerd.


Als je van voetbal houdt, is deze site een aanrader.
Spam
zaterdag, 28 februari 2004 om 10:38 uur
Op de lijst met de 12 grootste spamlanden van de wereld, staat Nederland op de 5e plaats, met aandeel 2,3%. Dat is niet netjes, maar dat is nog niet zo bont als de Amerikanen het maken, die staan met 56,74% met stip op de eerste positie.
Dat meldt Sophos, een van de vele organisaties die zich inzetten tegen spam.
Bij Sophos vind je ook een aantal 'whitepapers' (in PDF-formaat) met tips en truuks om spam buiten de deur te houden.

Zo onderhand zijn we meer bezig met spam en spyware bestrijden dan met surfen... triest, heel triest!
Het Nederlandgevoel
zaterdag, 28 februari 2004 om 08:40 uur


Nationaal debat over de zin en onzin van Nederland...
KRO Reporter is, in samenwerking met Trouw, op zoek naar het 'Nederlandgevoel'. Reporter besteedt aandacht aan 'Het Nederlandgevoel' in een driedelige serie die uitgezonden wordt op 17, 24 en 31 maart op Nederland 1.
Maak de enquête of zeg je ding in het forum.
Nieuw
12:22 uur
Er wordt een nieuw restaurant geopend in Nijmegen. Geen gewoon restaurant, maar een happietaria, deze blijft gedurende 3 weken open van maandag tot en met zaterdag in het pand van het alom bekende O42.
Happietaria is een tijdelijk restaurant dat gerund wordt door vrijwillige studenten. Voor de maaltijden staat een minimumprijs, maar de gasten bepalen zelf wat er wordt betaald. De Happietaria in Nijmegen wordt gedragen door een christelijke studentenvereniging en ook in het comité van aanbeveling staan heel christelijke koppen onder aanvoering van Dries van Agt. Maar zolang het niet verplicht is om te bidden voor het eten, heb ik daar geen problemen mee :-)

Link: Happietaria Nijmegen
[lees verder]
Never Ending Story - The End
vrijdag, 27 februari 2004 om 12:06 uur
Ik heb 'em weer, mijn Florence, en hij rijdt als vanouds!
Ik heb er gelijk een enorm duur slot bij gekocht: een Cyclops. Deze ketting is, volgens een onderzoek van de Fietsersbond, het moeilijkste open te krijgen, hetgeen door fietsendieven zelf is bevestigd. En nu maar hopen dat ze met hun poten van mijn fiets afblijven!!
Grmbl
vrijdag, 27 februari 2004 om 09:25 uur
Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het als ik probeer mijn website (Archeonet bij te werken en ik krijg een time-out bij het uploaden. En dat dire, vier keer achter elkaar!
Grmbl-de-grmbl!
Ik ga maar es een koude neus halen, mijn bloed laten prikken en een fiets halen... dat heb ik tenminste allemaal nog zelf in de hand. Tenminste als de bussen een beetje op tijd willen rijden...
Never Ending Story - part II
20:21 uur
Vanmorgen zag ik de postbode onder mijn raam voorbij schuiven en ik vloog naar de hal. Niets! He-le-maal niets! Ik gromde en brieste en keek weer uit het raam. Toen zag ik weer de postbode, ploeterend door de sneeuw, de andere kant uit- en ons paadje inlopen. Weer vloog ik naar de hal. En daar lag-t-ie. De envelop met de langverwachte verklaring waarmee ik een fiets kan gaan uitzoeken. Ik wachtte tot het een beetje minder sneeuwde en vervoegde mijzelve naar den busch. Bij de winkel aangekomen kwam dezelfde man naar de toe, die vier weken geleden mij mijn nieuwe fiets gaf. "Problemen?", vroeg hij -hij herkende me nog!- en ik deed mijn verhaal.
Hij kwam gelijk in actie en liep zijn fietsen langs. Nee, er stond geen "Florence" meer bij. "Maar", zo verklaarde Leo, met wie ik ondertussen op een first-name-basis was gekomen "volgens mij is er nog wel eentje in een van onze andere winkels", en nadat hij mij van een heerlijke kop koffie verkeerd had voorzien sloeg hij gelijk aan het bellen. Ik had mijn koffie nog niet half op, toen hij vertelde dat er elders inderdaad nog een Florence was, precies hetzelfde. Die fiets gelijk zou gelijk worden klaargemaakt en vannacht zou worden vervoerd naar Nijmegen.
"Morgenvroeg om 10 uur staat de fiets voor je klaar, Gien, gegarandeerd". Nou, daar reken ik dan maar op :-)
[lees verder]
Waarom?
donderdag, 26 februari 2004 om 13:05 uur
Waarom, oh, waarom verschijnen mijn updates niet bij BlogRolling?
Ik vind het niet eerlijk!!
Wintertuin
donderdag, 26 februari 2004 om 09:00 uur

"Papa! Mama! Kom eens kijken: het sneeuwt!"


Bits of Freedom
17:17 uur
bits of freedomBits of Freedom strijdt voor burgerrechten op het internet. En dat doet ze goed, zolang ze er mee door kan gaan tenminste, want Bits of Freedom moet het hebben van giften van organisaties en bedrijven. Ze ontvangt geen subsidie van de overheid en is dus volledig onafhankelijk. Bits of Freedom heeft steun nodig, ook het jouwe, zodat ze door kunnen gaan met het blootleggen van gevoelige punten als het gaat om privacy en beveiliging. Dat kun je doen door donateur te worden. Als je een account hebt bij XS4ALL is er nog een andere manier waarop je BoF kunt steunen: ga naar het Service Center van XS4ALL , kies wijzingen van "Ondersteuning Bits of Freedom" (onder rode balk met 'service') en kies voor JA. Dan maakt XS4ALL 1 euro extra per jaar over op de bankrekening van de Stichting Bits of Freedom. Jij betaalt zelf niets en je blijft anoniem, XS4ALL verstrekt geen individuele gegevens aan de Stichting.
Dat moet wel de makkelijkste manier van doneren zijn. Dus doe het en ga nú naar het Service Center!
[lees verder]
Februari: reinigingsmaand
13:28 uur
In de PZC van vandaag staat een prachtig stuk over de ontwikkeling van de diverse februari-feesten door de millennia heen.
Het begint met een stukje over onze voorouders: Onze voorouders gaven er [het carnaval, red.] een wat diepere betekenis aan. Voor hen was februari de maand van het ploeg- en zaaifeest. Via onze Germaanse voorouders komen we terecht bij de Romeinen: Voor de Indo-Germaanse volkeren en stammen was ploegen een heilige handeling. Nadat de eerste voor was getrokken, vierde de hele gemeenschap feest. Daarmee werd eer betoond aan de Moeder Aarde-godin en aan de Hemelgod die haar met zijn zaad zou bevruchten. Ook voor de Romeinen was februari de maand voor rituelen die ertoe dienden de vruchtbaarheid van de aarde te herstellen. De naam van de maand is afgeleid van februare, dat 'ritueel reinigen' betekent.
Vervolgens kruipen we langzaam maar zeker onze jaartelling binnen: In de loop van de eeuwen kwamen de relaties tussen de geslachten steeds meer centraal te staan. Daaruit ontstond Valentijnsdag: de gewoonte om anoniem kaartjes en bloemen te sturen aan een heimelijke geliefde.
Tot het moment waarop de Kerk de touwtjes stevig in handen heeft: De kerk bewoog hemel en aarde om de heidense rituelen te kerstenen. Het verdringen van de Hemelgod door de christelijke God verliep betrekkelijk soepeltjes, mede doordat de kerk de heidense naam Dyaus overnam. Vandaar de Latijnse naam Deus, en bijvoorbeeld het Franse Dieu.
De Moeder Aarde-godinnen lieten zich heel wat minder gemakkelijk kerstenen. De Heilige Maagd Maria moest hen vervangen. Zoals in Vrouwenpolder, waar Onze Lieve Vrouwe de verering van de plaatselijke godin Nehalennia verdrong. De christelijke heiligenkalender telt in februari aanzienlijk veel meer vrouwelijke heiligen dan in andere maanden.

Om te eindigen bij de voorganger van de Carnavalsoptocht: Op Vastenavond, de vooravond van de vastentijd, was voor het volk de laatste gelegenheid zich te buiten te gaan aan dans, zang en drank. De wagens die in de optochten werden meegevoerd, waren een voortzetting van de voertuigen waarop een beeld van een god of en godin werd meegedragen.

Mooi toch, hoe onze -door de christelijke religie beïnvloede - cultuur vast weet te houden aan de oude "heidense" gebruiken...

Lees het hele verhaal hier
[lees verder]
Yo! Testje!
woensdag, 25 februari 2004 om 10:10 uur
DiamondYou are a Diamond.
You seem like a cold and an unreachable person outside, yet you are beautiful inside and outside. You may be stubborn at times. You act with grace and elegance and you are a precious asset to all your friends.

[ Heb ik weer: ik vind diamanten helemaal niet bijzonder... ik was veel liever een robijn geweest ofzo... ]

Wat voor een juweel ben jij?
Greenpeace wint proces tegen E$$O
09:36 uur
Esso lost its two-year-old court case against Greenpeace in France on 4 February in a victory for freedom of expression on the web and for our campaign against the world's #1 environmental criminal. As part of our "Don't buy Esso, Don't buy Exxon/Mobil" campaign, we developed a parody of Esso's logo with a double dollar sign: E$$O. Esso took us to court for copyright infringement, claiming our Stop Esso website would "confuse customers" into thinking they were at a real Esso site. But the real belly laugh came when Esso claimed that our abuse of their logo would damage their "good reputation." This is the company that has done more than any other corporation to undermine the science and policy debate on global warming.
Thank you to the thousands of cyberactivists who sent letters and photos to the ExxonMobil board of directors, sent e-cards to their friends and colleagues, and defied the oil giant personally by contributing hundreds of alternative parody logos during our on-line design contest. This is your victory too.

Link: Greenpeace wins against oil giant
[lees verder]
Never Ending Story
12:21 uur
Zojuist ontving ik een brief van de fietsverzekeringsmaatschappij (mooi scrabblewoord maar doet nu niet ter zake). De fietsverzekeringsmaatschappij wist mij te vertellen dat ze mij geen uitkeringsbrief konden doen toekomen omdat ik in principe het recht heb om de premie binnen 30 dagen te laten terugboeken op mijn eigen rekening. Oplossing: wachten tot de premie 30 dagen bij hen binnen is - het is vorige week afgeschreven! - of ze een brief sturen waarin ik verklaar dat ik afzie van mijn recht om de premie etc. etc.
Als ik het zo wil lezen dan zegt de fietsverzekeringsmaatschappij dus eigenlijk: "beste klant, wij vertrouwen u niet totdat we zeker weten dat wij uw geld mogen houden". Dat vind ik niet prettig. Te meer daar ik mijn volgende fiets ook weer zal moeten verzekeren. Ik moet er nog even hard over nadenken of ik dat wel bij de zelfde fietsverzekeringsmaatschappij ga doen...
Ik ben hier vooral pissig over omdat zij tot vorige week hebben gewacht met het afschrijven van de premie. Als ze dat gelijk hadden gedaan, was het precies na de termijn van 30 dagen geweest op het moment dat ze mijn aanvraag binnen kregen.

Affijn de brief is -onder protest- geschreven en zal ik straks posten. Als alles dan goed gaat, krijg ik over 2 dagen mijn uitkeringsbrief waarmee ik dan weer naar d'n dieler kan...
[lees verder]
Puzzelen
dinsdag, 24 februari 2004 om 11:30 uur
Met gepaste trots komt hij vragen of ik wil controleren.
Is alles goed?
Het ziet ernaar uit van wel!
Thomas heeft zijn eerste puzzelboekje volgemaakt. Hij heeft maar een paar keer gespiekt bij de antwoorden, want zeg nou zelf: wist jij op 6-jarige leeftijd dat een oude Egyptische koning een 'farao' is? Nee toch! Nou dan!

Morgen gaan we op zoek naar nóg zo'n leuk Tom & Jerry puzzelboekje :-)
Vakantie
maandag, 23 februari 2004 om 13:19 uur
T. heeft voorjaarsvakantie en dusch heb ik wel iets anders te doen dan achter de pc zitten...
Later!
Trots
maandag, 23 februari 2004 om 08:37 uur
Ik kon het niet laten plaatsvervangende trots te voelen, toen ik zojuist bij Nu.nl las dat een Nederlander een medicijn heeft gevonden tegen Sars...
maf, toch?
Verzin een onderschrift
zondag, 22 februari 2004 om 13:37 uur
foto schaamteloos gejat van de Telegraaf
Laf
zondag, 22 februari 2004 om 10:30 uur
Geweer voor laffe mensen (wordt gebruikt in Israel, en níet door de Palestijnen. Bang om door een steen geraakt te worden zeker... tsk!)

(via Polskaya waar u een link vandaan moet halen: zulk vulles post ik niet)
Nog meer boeken
zondag, 22 februari 2004 om 10:20 uur
Eigenlijk was het nog niet genoeg.
Ik heb nog zoveel meer boeken waarover ik graag een boekje opendoe.
Zo is daar "Mariken van Nimwegen", de tekst van het middeleeuwse passiespel, in het oud-Nederlands (in 2-voud) .
Op diezelfde plank staan ook "Esmorije & Pepijn" , "Anderland" en een verzameld werk met o.a. "Karel ende Elegast", "Het Roelantslied", "Floris ende Blancefleur" en nog 3 middeleeuwse gedichten. Mist nog "Van de vos Reijnaerde", "Walewein" en "Tijl Uijlenspieghel" in een oud-Nederlandse vertaling. En zo zijn er natuurlijk nog vele andere... Zoals....? Brand u maar los!
Geef mij een kijkje in uw boekenkast en ik zeg u wie u bent
11:03 uur
heksenboeken

Opslag
Onze boeken zijn verspreid over het hele huis: 3 boekenkasten in de woonkamer,1 op de kleine werkkamer, 1 op de overloop en 2 grote planken met een onoverzichtelijke partij boeken op de slaapzolder. Tot slot liggen er her en der stapeltjes.

Aanschaf
We houden het rustig, momenteel. Het liefst zouden we elke week de boekenwinkels induiken, maar we beperken het tot om de week. En dan 'mogen' we allebei één boek uitzoeken. Op vakantie gaan alle remmen los: dan kopen we boeken dat het een lieve lust is. Zelfs in Parijs wisten we nog een Engelstalige boekwinkel te vinden :-)

Favoriete schrijver
Ik ben meer iemand die op het genre afgaat, dan op de schrijver. Maar okee, ik heb wel een tweetal schrijvers die ik graag lees: Marion Bradley Zimmer (fantasy/arthuriaanse legende) en onze eigen Leon de Winter. De pil "Kaplan" heb ik in een middag aan het water van de Berendonck gelezen, tot groot ongenoegen van mijn mannelijke gezelschap...

Favoriet boek
Ik noem hier niet één boek, maar een serie: de Avalon-serie van MBZ. De hele cyclus beslaat zo'n 3 eeuwen waarin Engeland van een 'heidense' staat langzaam maar zeker wordt veroverd door een nieuwe religie, het laatste boek uit de serie gaat over de Arthurlegende. Daarnaast lees ik alles wat los en vast zit over heksen en hekserij (zie foto boven)

Vulles
Ik ga nu vloeken in de kerk.... 'In de Ban van de Ring' van Tolkien: ik heb vele pogingen gedaan, ben het boek zelfs een behoorlijk eind ingekomen, maar ik kom er domweg niet doorheen. Vreemd genoeg vond ik de Hobbit erg leuk en die had ik in een mum van tijd uit. De Ring... helaas... niet op mijn lijstje 'goed te lezen boeken'.

Tijd
Altijd te weinig, natuurlijk ;-)
Ik lees het meest als in onderweg ben: in trein of bus leest het heerlijk. En op vakantie heb ik ook de rust om uren achtereen te blijven lezen. Overdag gun ik me er vaak de tijd niet voor, maar gelukkig moet T. elke dag van school worden gehaald en zit ik dan zo'n 3 kwartier alleen in het OV: zo kom ik in ieder geval dagelijks aan een portie leesvoer.

Wens
Een kamerhoge en -brede boekenkast (met een hangtrap!) om alle boeken bij elkaar te kunnen opruimen: 15m2, dat zou toch genoeg moeten zijn? Nog een wens? Mijn collectie boeken over de Arthuriaanse legende nog verder uitbreiden :-)

Niet op de foto, gelukkig wél in huis
Johannes Smetius: Nijmegen, stad der Bataven, twee delen in een cassette. Uitgave 1999, originele uitgave 1630.

Niet op de foto, gelukkig níet in huis
Blokken van Bordewijk. Gelezen voor eindlijst: wat een crime! Vréselijk boek, werkelijk vreselijk.

Kindertijd
Als kind las ik alles wat los en vast zat. Favorieten uit mijn jeugd zijn:
* "Kinderen van Moeder Aarde" van Thea Beckman (er heeft altijd al een heksje in mij gezeten);
* "De Scheepsjongens van Bontekoe" van Johan Fabricius (het eerste boek dat ik van mijn eigen zakgeld kocht: 5e klas lagere school).

Rare boeken
* Een stripboek van Vaillant, in een buitengewoon groot formaat. Collector's Item, gevonden in een 2ehands-boekwinkel in Arnhem;
* 18-delige Wereldgeschiedenis van Sesam (rommelmarkt: 5 gulden!);
* "Hoe overleef ik mijn familie" van John Cleese en Robin Skynner (dit boek is overigens niet van mij, maar van Lief en hij kocht het niet eens voor mij)

Bijzonder moment
Op vakantie in Malta zag ik ineens het boek "Peoples of the Temples" liggen. Een novelle, geschreven door een Maltese, over het leven op de eilanden in de tijd dat de tempels nog in gebruik waren, zo'n 6 millennia geleden. In één ruk uitgelezen en meerdere malen herlezen. Bij het lezen van dat boek waan ik me weer zittend tegen de warme stenen van de temel van Mnajdra.En dan nu de grote vraag: wie-o-wie wil het stokje? Ik wil vingers zien!
[lees verder]
Een intellectueel stokje, poeh hé!
vrijdag, 20 februari 2004 om 10:28 uur
Ik heb een stokje ontvangen. Een boekenstokje. Van jnnk.
Kern is: fotografeer je boekenkast en beantwoordt een aantal vragen over de inhoud ervan. Foto's zijn gemaakt, maar nog niet gedownload. En nu moet ik eerst even gaan worstelen met het lijstje vragen.
Geduld dusch allen, er wordt hard gewerkt :-)
Waar is mijn koffie!
vrijdag, 20 februari 2004 om 07:43 uur
Ik ben nog niet wakker, eerst moet ik koffie!

Er wacht mijn zoon -en dus ook mij- een lange, lange dag vandaag.
Ik vraag me af of hij Boog (speltherapie) wel gaat halen, want na een halve dag school en een paar uurtjes carnaval vieren, vermoed ik dat T. bek-af is.
Ik zal mijn mobiel maar bij de hand houden, voor het geval ik word gebeld of ik asjeblieft T. wil komen halen :-)
En dan... een hele week voorjaarsvakantie... laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt en we er een paar keer uit kunnen gaan!
Carnaval -2-
donderdag, 19 februari 2004 om 17:07 uur
Op weg terug van school zegt T. ineens: "Eigenlijk wil ik veel liever als piraat!"
Dat komt mooi uit! Er ligt nog een piratenpak en met een ander truitje en een vestje erbij, is het piratenpak af. Een pracht vna een piraat zal mijn zoon morgen zijn. Helaas was hij al weer uit de kleren voordat er een foto gemaakt kon worden, maar dat halen we nog wel in!
Carnaval
donderdag, 19 februari 2004 om 13:36 uur
T. heeft morgen carnaval op school. Klein en bescheiden, maar er moet natuurlijk wel verkleed worden. Brandweerman! Dat moet het worden.
Hij heeft al een hele fraai brandweerhelm, maar daar blijft het verder bij steken. Geen gele jassen in huis, geen laarzen die bruikbaar zijn voor het festijn, noch iets wat op een brandweermannenbroek lijkt. Ik heb hem al aangeboden dat hij mijn -zwarte- regenbroek wel mag gebruiken maar nee: "da's niks".
Dus zit er niets anders op om straks even naar Het Goed te gaan en daar te kijken of er tussen de tweedehands carnavalskleren iets te vinden is wat T. een heuse brandweerman maakt.
Mocht u ondertussen nog suggesties hebben: ik houd me sterk aanbevolen!
Goedemorgen
donderdag, 19 februari 2004 om 10:27 uur
deze morgen!
Schandalig lang geslapen. Poets is al aanwezig en T. zit al op school... da's lekker wakker worden!

Ik zei het al eerder: heerlijk zo'n thuiswerkende man die zijn kind graag naar school brengt!
Lieve B.
20:39 uur
Ik zit hier met een steen in mijn buik. Een naar gevoel in mijn lichaam en een verdriet dat als uit het niets zich aan me opdringt. Ik weet dat jij je nog veel beroerder voelt, dat je je bedrogen voelt en in de steek gelaten. Dat je niet meer op kunt houden met huilen en dat je wereld in puin ligt. Dat jou, uitgerekend jou, dit moet overkomen. Jij, lieve, lieve vrouw. Zo zorgzaam en zo intens goed. Ik kan me nog goed herinneren hoe wij elkaar leerden kennen. Ik was een jaar of 13 en jij en J. waren net in het grote huis komen wonen en je was zwanger. Al snel kwam ik dagelijks bij je over de vloer. Ik mocht bij jou zijn wie ik was, hoefde niet te doen alsof: je nam me zoals ik was en ik geloof oprecht dat je de eerste in mijn leven was bij wie ik dat gevoel had, buitenshuis. Mij sloot je in je hart en zelfs al zagen we elkaar misschien één keer per jaar, we moesten altijd ff bijbeppen. Natuurlijk bleef we altijd op de hoogte van elkaar via via.
En nu zit je alleen. Na 30 jaar huwelijk is J. er vandoor met een andere vrouw. Wat een cliché! Wat een vreselijke waarheid. Toen ik het nieuws vanmiddag hoorde, schoten de tranen in mijn ogen en ik zweer je, als J. op dat moment in de buurt was geweest was ik hem aangevlogen!
De wond is nog zo vers, ik wilde me niet opdringen. Maar later, als je weer een beetje onder de mensen komt, wil ik je graag spreken en je laten voelen dat er altijd mensen zijn voor wie je wel speciaal en bijzonder bent gebleven.

Blessed Be, B. Moge je de vreugde hervinden.
[lees verder]
Ow Momma!
woensdag, 18 februari 2004 om 20:04 uur
Spelletjes, spelletjes en nog es spelletjes...


Pas op: hier is de verslaving reeds toegeslagen...!
Lucy in the sky with diamonds...
woensdag, 18 februari 2004 om 18:13 uur
Een reuzendiamant zwerft door het heelal. Deze knots van een diamant was ooit een ster, een zon zoals de onze: "De diamant is het overblijfsel van een zonachtige ster die al een paar miljard jaar geleden is gestorven. De ster stootte daarbij zijn buitenste gaslagen af, waarna zijn kern onder invloed van de zwaartekracht instortte. [...] De onderzoekers stellen voor om de ster een andere naam te geven. Voortaan gaat BPM 37093 door het leven als 'Lucy', vanwege de Beatles-klassieker 'Lucy in the sky with diamonds.'

Lees het hele verhaal bij VPRO's Noorderlicht.
Hoogervorst denkt het allemaal wel weer te weten
17:52 uur
Hoogervorst veegt vloer aan met homeopathie
"Hoe bestaat het dat huisartsen die jarenlang een wetenschappelijke opleiding hebben gevolgd, zich serieus bezighouden met homeopathie. Terwijl iedereen weet dat je mensen dan gewoon water voorschrijft." Minister Hoogervorst van Volksgezondheid moet niets hebben van alternatieve geneeswijzen, zo liet hij woensdag weten. Ook niet van homeopathie. (lees verder bij nu.nl)
Dhr. Hoogervorst is zich er kennelijk niet van bewust dat vele, vele medicijnen van de farmaceutische industrie gemaakt worden van... jawel, planten; dat de medicinale werking van veel planten domweg bewezen is en dat er vele mensen baat hebben bij homeopatische middelen of andere alternatieve geneeswijzen. Dacht hij soms dat men, voordat de farmaceutische industrie de touwtjes stevig in handen hadden, iedereen maar doodging? Heeft hij soms teveel naar verhaaltjes gekeken over kwakzalvers?
Weet hij dan niet dat er vele mensen dankzij acupunctuur niet meer roken? Dat de heilzame werking van kristallen bij menigeen hoofdpijn wegneemt, zonder maar een pijntiller te hoeven slikken?
Weet hij dan niet dat de meeste verzekeraars alternatieve geneeswijzen vergoeden omdat ze werken?

"Terwijl iedereen weet dat je mensen dan gewoon water voorschrijft"... wat een ongelooflijke domheid! Dat zo'n man minister mag zijn van Volksgezondheid... walgelijk, gewoon! Kan die man niet gewraakt worden??
[lees verder]
Ergernis
10:22 uur
Weet je waar ik me werkelijk enorm aan erger? Aan het verkeerd schrijven van het werkwoord 'ontstaan'
Het is zo makkelijk: Het ontstaat...
ont-staan 1 (het ~)
  1 begin van het bestaan van iets => genese, wording

ont-staan 2 (onov.ww.)
  1 beginnen te bestaan, zijn oorsprong nemen => gestalte krijgen, het licht zien, opkomen, tot stand komen

Maar wat kom ik meer en meer tegen *gruwel: dat men voor het gemak de eerste T vergeet, oftewel: alles lijkt tegenwoordig te onstaan. Onstaan is, als ik het woord ontleed, zoveel als: zitten of liggen, in ieder geval Niet Staan (on=niet).
Onstaan staat niet eens in Van Dale: het woord bestáát niet eens, laat staat dat het onstaat!

[lees verder]
74
woensdag, 18 februari 2004 om 08:33 uur
Lieve Pap,Van harte gefelici... eh... floepstaart!


Madam!
woensdag, 18 februari 2004 om 08:11 uur
MikMak is weer online :-)
En dat al ruim een week! *bloos*
07.32
woensdag, 18 februari 2004 om 07:34 uur
Half acht pas?
Da's veels te vroeg: ik ga nog ff terug naar bed...

trustuh '-)
(Toch fijn, zo'n thuiswerkende man die ook nog zijn zoon naar school wil brengen!
En best triest dat ik, ondanks mijn voornemen om weer terug te gaan naar bed, nog steeds achter mijn peeceetje zit....)
Aangifte
13:30 uur
Op 5 februari deed ik aangifte van de diefstal van mijn fiets via internet.
Makkelijk en relaxed: je hebt de tijd om je spullen, serienummers, datatags etc. bij elkaar te zoeken. Binnen 5 dagen zou ik iets te horen krijgen. Vijf dagen gingen voorbij zonder iets te zien. Ach, dacht ik, laat ik ze 5 werkdagen gunnen... maar ook na een week bleven de brievenbus én mijn mailbox verschoont van post van de Hermandad.
Gisteren vergat ik het, maar vandaag heb ik toch maar even gebeld. Een vriendelijk agent met een echte Nijmeegse G nam mijn verhaal aan en vertelde dat hij het uit zou zoeken en ik teruggebeld zou worden.
En jawel, na twee uurtjes werd ik gebeld door een even vriendelijke agente met een even Nijmeegse G (zouden ze daarop geselecteerd worden, hier in Nijmegen?) die mij wist te vertellen dat de aangifte binnen was gekomen én was verwerkt. Ze snapte er dan ook niets van dat ik geen automatisch bericht via e-mail had binnengekregen. Daar zou ze werk van maken. Maar belangrijker is dat ze mijn aangifte ter plekke zou uitprinten en per post naar me toe zou sturen. Hartelijk dank!

Goed dat er politie is. Nu de postbode nog!
[lees verder]
Oeps!
dinsdag, 17 februari 2004 om 07:36 uur
Vergeet ik toch zomaar de eerste verjaardag van Project 0 / Archeonet!
Op 14 februari 2003 ging het eerste bericht over een archeologische vondst online. Vele duizenden zouden er volgen. Voor Project 0 werd al gauw meegezocht door Joost, die ook nu nog zijn bijdrages levert, en met de komst van Archeonet leverde ook Juul haar bijdrage.
Bedankt voor jullie hulp en inzet: op naar het eerste lustrum! :-)
Bafta's
maandag, 16 februari 2004 om 11:58 uur
Gisteravond viel ik met mijn neus in de Bafta's: de Engelse filmprijzen. Nee, niet de Engelse Oscars: daar heb ik een hekel aan. Alsof de Bafta's slappe aftrekseltjes zijn van de Amerikaanse variant - wat mij betreft is het andersom eerder het geval.
Goed, de Bafta's dusch...

The Lord of the Ring: The Return of the King is, met 5 Bafta's, de Grote Winnaar.
De meest opmerkelijke film vind ik Cold Mountain met Nicole Kidman, Renee Zellweger (Bafta voor 'beste vrouwelijk bijrol) en Jude Law. Die gaat op mijn lijstje movies to see.

Alle winnaars van de Bafta's vind je hier.
Britse regering kan niet tegen kritische tv
zondag, 15 februari 2004 om 12:21 uur
De Britse regering overweegt de BBC op te breken en de onafhankelijke status van de omroep op te heffen. Het plan zou het gevolg zijn van de bittere ruzie die de regering vorig jaar uitvocht met de BBC en die een tragische climax bereikte met de dood van wapendeskundige David Kelly. Dat meldde The Sunday Times, die citeerde uit nog geheime regeringsplannen.

Britse regering overweegt ontmanteling BBC (nu.nl)
Sunday papers query BBC future (BBC)
Zo! Horen jullie 't ook eens van een ander!
zondag, 15 februari 2004 om 11:18 uur
You're Perfect
You're the perfect girlfriend. Which means you're rare or that you cheated. You're the kind of chick that can hang out with your boyfriend's friends and be silly. You don't care about presents or about going to fancy placed. Hell, just hang out. You're just happy being around your boyfriend.

What Kind of Girlfriend Are You?
Darten...
zaterdag, 14 februari 2004 om 09:03 uur
...maar dan anders:


Laatste test
vrijdag, 13 februari 2004 om 14:23 uur
T. had vanmorgen zijn laatste psychologische test. Hij vond het 'werkjes maken' de vorige keren leuk, en ik hoopte dat het vanmorgen weer leuk zou zijn. Helaas, het mocht niet zo zijn:
Nee, hij had geen 'werkjes' mogen doen, hij het moeten práten. Nee, vragen waarover er gepraat werd mocht ook niet, dat was zijn geheim!

Nou, daar moeten we het dan maar mee doen :-)
Kleurenspel
donderdag, 12 februari 2004 om 17:28 uur
Ineens wist ik het!
Ineens was alle inspiratie weer terug en begon ik als een gek in mijn hoofd te bouwen.
Mijn 'building-block' was helemaal weg en ik zag een website voor me waarvan ik wíst dat men hem mooi zou vinden! Ik vergat alles om me heen en begon het kleurenspel vorm te geven. Drie kleuren: geel en blauw (want dat zijn de huiskleuren) en rood en een lichtere kleur blauw als steunkleuren.
Nu, vier uur later heb ik 8 voorbeelden: allemaal net even anders en de een mooier als de andere.
Het allereerste ontwerp dat ik een paar weken geleden maakte, vind ik persoonlijk nog steeds de mooiste, maar het aanpassen van de kleuren is daarbij niet bepaald eenvoudig, en ze moeten wat te kiezen hebben.

Nou ze hébben wat te kiezen, zaterdag, in Delft, maar liefst 9 modellen! Als het nu maar niet té veel is...
Zeldzame paddestoel gevonden
donderdag, 12 februari 2004 om 11:10 uur
Soms, heel soms, komt mijn geboorteplaats in de krant. Het is maar een klein dorpje en er gebeurt nooit veel. Vandaag staat ze echter groot in De Gelderlander, want er is een zeer zeldzame paddestoel gevonden in het bos bij Wolfheze: een paarssteelveentrechtertje. En zo ziet-ie er uit:

foto schaamteloos gejat van website Natuurmonumenten

En nu niet allemaal ineens naar de Wolfhezer bossen gaan rennen: dat vind dat paarssteelveentrechtertje niet fijn! Lees er bij Natuurmonumenten maar gewoon meer over... ;-)
Schoolfotograaf
donderdag, 12 februari 2004 om 07:53 uur
Of Thomas iets fleurigs aan mag, vandaag, want de schoolfotograaf komt. We hebben gekozen voor een trui met een enorme Bart Simpson voorop. Gedoucht en haren gewassen, want hij moet er wel een beetje toonbaar uitzien. Als ik zijn haren enigszins in model aan het brengen ben -zo goed en zo kwaad als dat gaat met die krullen- zeg ik: "Je ziet er weer schattig uit."
T. staat op, kijk me verontwaardigd aan zegt: "Ik wil helemaal niet schattig!"
Flapstaart!
woensdag, 11 februari 2004 om 11:07 uur
Vandaag is mijn favoriete nichtje jarig. Toen ze heel klein was heb ik een weeklang overdag voor haar gezorgd en dat maakt haar nog steeds bijzonder voor mij. Zij op haar beurt paste regelmatig op T. toen wij in de polder woonden.

R. van harte met je 21e verjaardag!
"Hoe kan dát nou?"
woensdag, 11 februari 2004 om 11:03 uur
We waren al vroeg op pad, vanmorgen, T. en ik. Het beviel gisteren wel, zo lekker op tijd op school zijn. De eerste bus was er al gauw en de tweede stond al te wachten toen we op het station aankwamen. Het was druk, dus moesten we blijven staan.
T. kijkt een beetje om zich eens en roept ineens keihard door de bus: "Hé, dat is C!". En inderdaad, Juf C. (stagiaire in T.'s klas) zit in de bus. Daar snapt hij nu helemaal niets van: "Hoe kan dát nou? Een juf in een bus.... nou jaaaaah!"
Juf C. vertelt dat haar auto het niet doet en dat ze nu met de bus moet. "Maar, maar", stamelt T. "woon jij dan níet op school?" Nee, juf C. woont niet op school en ze vraagt wie er dan wel op school woont. T. trekt zijn 'dat weet ik heus wel-gezicht' en zegt: Juf L. natuurlijk! Die is er altijd, óók als ik uit Boog kom!"
En hoe wij ook probeerden het aan zijn verstand te peuteren, het wil er bij T. niet in dat Juf L. niet op school woont... waar zou ze anders moeten wonen??
Jeetje, zó laat al?
dinsdag, 10 februari 2004 om 16:04 uur
Hoog tijd voor een stukje zeep!
Kaart leggen
dinsdag, 10 februari 2004 om 13:25 uur
Maar dan anders

***Waarschuwing: hevig verslavend***
Pardon, zeg ik!
dinsdag, 10 februari 2004 om 12:27 uur
Prins in de verdediging
dinsdag, 10 februari 2004 om 11:18 uur
U zult het allemaal wel gelezen of gehoord hebben: de brief van Prins Bernhard. Die man had daar kennelijk even behoefte aan. En heel Den Haag had er geen problemen mee. Héél Den Haag? Nee! Een kleine fractie blijft zich hevig verzetten tegen het onorthodoxe gedrag van deze Prins op leeftijd:

De SGP zet kritische kanttekeningen bij het handelen van de prins, zonder op de inhoud in te willen gaan. SGP-woordvoerder De Bruyne, tevens kenner van het koninklijk huis: "Hij mengt zich in een historische discussie. Hij moet wachten tot historici de zaak uit hebben gezocht. Prins Bernhard is geen prins-gemaal meer, hij onthult geen staatsgeheimen, maar toch is het niet verstandig. Hij is verkeerd ingereden, bij zijn constitutionele opvoeding ging het al mis. En de gevolgen daarvan zie je vandaag de dag nog steeds."

De SGP zou eens niet iets te zaniken hebben...
Poeh hé!
dinsdag, 10 februari 2004 om 09:56 uur
Ik open mijn ogen en zie 07.43.
Ik sluit mijn ogen om ze gelijk weer te open: 07.43???? Ojeetje: ik heb me verslapen!
Snel uit bed, naar T.'s kamer. Die zit lekker te spelen met zijn lego, zonder enig benul van tijd. Maar zodra hij hoort hoe laat het al is, springt hij op en gaat zich aankleden: 2 minuten later is hij klaar.
Ik kleed me aan terwijl ik brood smeer, voor zowel ontbijt als lunch, en T.'s tas klaar maak. Geen tijd voor koffie.
Elf minuten nadat ik op mijn wekker keek, lopen we buiten. Ik nog half in slaap, T. vrolijk babbelend over van alles en nog wat. We staan net bij de buslhalte als de bus komt (5 minuten te vroeg!!!), in de bus geef ik T. een boterham als ontbijt en zelf neem ik een pakje sinaasappelsap, want ik moet toch iets drinken. Ik snak naar koffie!
Twee minuten later is de boterham op en zijn we op het station, vóór ons staat lijn 2: die moeten we hebben! De chauffeur denkt er echter anders over: met de deuren nog half open trekt hij op en T. rent met de bus mee. De chauffeur kijkt niet in zijn spiegels (of heeft een nieuwe bril nodig) ziet T. volledig over het hoofd en rijdt hem bijna aan als hij een bocht maakt. Ik grijp T. vast en trek hem naar me toe.
De chauffeur keurt ons geen blik waardig en trekt hard op: ik zie mensen vallen in de bus. Ik ben blij dat we die gemist hebben. Die man is levensgevaarlijk!
Uiteindelijk komen we precies om kwart voor 9 op school aan, de les is nog nèt niet begonnen....

En nu heb ik wel een bak koffie verdiend!
Joepie ende Hoera
maandag, 09 februari 2004 om 09:31 uur
Het is oud nieuws, ik weet het. Maar toch nog ff een foto:Renate Groenewold: Wereldkampioene Allround 2004
You've got mail!
zondag, 08 februari 2004 om 13:20 uur
Weet je nog, dat ik schreef over Juf Bloem, haar bruiloft en die foto?
Vanmorgen lag er een mailtje van haar in mijn mailbox, die ze via Schoolbank had gestuurd.
Het toeval (ik weet het J!, toeval bestaat niet!) wil dat ik gisteravond een mailtje heb gestuurd naar een e-mailadres waarvan ik vermoedde dat het van haar was, maar dat was naar een werk-adres.
Klaar!
zondag, 08 februari 2004 om 13:00 uur
Lieve huisgenoten,

Alle vuile was is gewassen, gedroogd en opgevouwen.
Gelieve de komende drie weken géén schone kleren aan te trekken...
Droog
zaterdag, 07 februari 2004 om 18:25 uur
Gedoucht, aangekleed, naar buiten geweest, op de bank gehangen, schaatsen gekeken, in slaap gevallen, gewekt door T. en Lief, weer in slaap gevallen, weer gedoucht en de tranen zijn droog. Als er nu verder vandaag niemand iets 'niet liefs' tegen me zegt, houd ik het de rest van de avond wellicht ook nog wel droog...

Morgen weer een dag
K*T K*T K*T
10:45 uur
Dit zou een fijne dag moeten zijn. Een dag van vreugde en plezier, want het is Imbolc: het prille begin van de lente. Helaas stormt het, buiten even hard als binnen. Vanmiddag is er een imbolc-viering waarvoor ik me heb opgegeven, maar het voelt niet goed erheen te gaan. Ik heb alle spullen bij elkaar gezocht, in de hoop dat dat iets zou doen ontvlammen, maar ook dat schijnt niet te werken.

Het stormt teveel in mijn lijf en ik schijn niet te kunnen ophouden met huilen en dat is al zo sinds mijn fiets is gestolen. Ik ben boos, onredelijk, pesterig en niet aardig. Ik voel me net een sprookjesheks, alleen de pukkel op mijn neus ontbreekt. De negatieve energie jaagt door mijn lijf maar kan geen uitweg vinden. Ik voel me verloren en alleen -de mannen zijn naar spellenbeurs Ducosim- en toen ik zojuist wéér een verzoek tot taxi-vervoer afgewezen zag, wist ik dat deze dag vol negativiteit alleen nog maar erger kan worden.

Ik ga terug naar bed.

[lees verder]
Heksen kunnen weer rustig ademhalen
16:10 uur
Occultismebestrijder Matzken overleden
Directeur R. Matzken van de stichting Bijbel en Onderwijs, bestrijder van in zijn ogen occulte verschijnselen, is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vriend en medestander L. Dorenbos van de stichting Schreeuw om Leven donderdag laten weten. Matzken, die overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk, kreeg vooral bekendheid door zijn kruistocht tegen 'occulte' invloeden waaraan kinderen naar zijn mening door onder meer het lezen van de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter en het Pokemon-spel blootstaan.
In 2001 verscheen van zijn hand een Zakwoordenboek Occultisme, waarin ook zaken als yoga en reiki het moeten ontgelden. In datzelfde jaar was Matzken ook medeoprichter van het platform Het occulte tegen 't Licht, een reactie op "oprukkend satanisme, hekserij en occultisme". Vorig jaar stond hij aan de wieg van het Centrum voor islamvragen, dat betrouwbare informatie over de islam wil geven.
"We begrepen dat de islam een door demonen geteisterde godsdienst is die niet alleen anderen bedreigt maar de eigen onderdanen ook hun vrijheid ontneemt en deze omzet in een religie van angst en verplichting", aldus Dorenbos.


Ach ja, sommigen zullen nooit willen begrijpen dat er niets griezeligs is aan 'satanisma, hekserij en occultisme'. Sneu, errug sneu...
[lees verder]
Vertalingen
11:25 uur
Ik ben bezig een stukje te vertalen voor Archeonet, en wilde het wel eens proberen met een vertaalbot. Dat levert opmerkelijke resultateen Hieronder zie je achtereenvolgens: het origineel (in het Engels), de bot-vertaling en mijn eigen vertaling van de eerste regel van het artikel. Weet u welke van mij is en welke van de bot?
Origineel:
The tomb of an East Saxon king containing a fabulous collection of artefacts has been unearthed, it was announced today.

Vertaling 1:
Vandaag is bekend gemaat dat er een graftombe van een Oost-Saskische koning -met een fantastische verzameling artefacten- is opgegraven.

Vertaling 2:
Naar de tombe van een Oriënt Saksisch koning inhouden te fabuleus verzameling van artefacts heeft geweest opduiken , op watertje kennis geven van vandaag.
[lees verder]
Fien Westendorp overleden.
donderdag, 05 februari 2004 om 18:19 uur
Ze gaf een gezicht aan Jip en Janneke, ze tekende Pluk en Otje... en nu is ze dood.
Afgelopen dinsdag is Fiep Westendorp op 87-jarige leeftijd overleden in Amsterdam na een kort ziekbed.
Energie
donderdag, 05 februari 2004 om 13:46 uur
Ik had net zoveel energie die voorkwam uit mijn woede dat ik besloot deze aan te wenden voor iets positiefs: de vloer van onze computerkamer is nog nooit zo stof-vrij geweest, volgens mij...
GODVERDOMME!!!
09:46 uur
Weet u nog, hoe blij is was met mijn nieuwe fiets? Nou, je kunt het geloven of niet, maar MIJN FIETS IS WEER GEJAT!!! 23 januari gekocht, 5 februari gejat: dat moet wel een record zijn.
Ik geloofde het eerst niet, liep verdwaasd rond. Maar de kabel hing, geforceerd en al, aan de paal waaraan ik nog geen uur eerder mijn fiets had vastgelegd.
Wat moet ik nou mee? Wat kan ik hier nou mee? Ik weet niet eens of de verzekeringspremie al is afgeschreven!
Ik ben zo boos, zo kwaad en ook zo vreselijk verdrietig, dat ik al loop te huilen vanaf het moment dat ik die verfomfaaide kabel zag liggen.

A. komt straks om te poetsen, daarom kon ik niet gelijk aangifte gaan doen. Misschien ook wel beter, want zoals ik me nu voel, trek ik de eerste de beste agent over de balie!
[update 10,19 uur] Gelukkig kun je tegenwoordig óók online aangifte doen van diefstal... dat scheelt een hoop irritatie. Wat wel weer jammer is dat ze tot 5 werkdagen de tijd kunnen nemen voordat ik het formulier weer thuis heb....

[lees verder]
Oog in oog... met jezelf
07:52 uur
Een mailtje van Schoolbank: er zijn aanmeldingen op alle scholen waar ik ook op heb gezeten.
De opmerkelijkste is die van "Juf Bloem", mijn juffrouw van de 3e klas Lagere School. Wij zijn de enige klas die ze heeft gehad -toen althans, ik weet natuurlijk niet of ze op latere leeftijd weer voor de klas is gaan staan - omdat ze tijdens dat jaar trouwde en zwanger raakte. In 1973 was het nog zo dat je dan als vrouw niet meer ging werken.
Juf Bloem heeft een [foto] online gezet van haar bruiloft, waar wij natuurlijk ook allemaal bij mochten zijn. 't Was wel ff schrikken want ik sta pontificaal vooraan vol adoratie te kijken naar mijn juf in haar trouwjurk!
[lees verder]
Wakker worden!
19:30 uur
SBS weigert spotje Wakker Dier
Directeur Blijenberg van de stichting Wakker Dier uitte zijn verdenkingen zondag in het programma Antenne 2. Hij meent dat vleesproducenten undercover actie voeren tegen de reclamecampagne: "Er wordt enorm veel geld besteed, om ervoor te zorgen dat wij vlees blijven eten." Volgens Blijenberg weigert SBS de commercials na ontvangst van tientallen klachten over de gruwelijkheid ervan. "En dat terwijl de spotjes nog niet waren uitgezonden. Ze zijn ervoor gezwicht."

SBS... ach ja... die laten zich wel manipuleren, ja...
[lees verder]
Grootmoeders
18:19 uur
Lief is naar Den Haag, naar 't Paard van Troje waar vanavond een optreden is van The GrandMothers, ex-bandleden 'Mothers of Invention' van oa Frank Zappa. The GrandMothers, met vier van de originele leden uit het voormalige Mothers of Invention is (her)opgericht met als doel de muziek en geest van wijlen Zappa te laten herleven.
The GrandMothers (of Invention) brengt het oeuvre van Frank Zappa zoals het was én zoals het hoort.
Mijnheer Zappa, wat is hierop uw antwoord? “Awennawennawennawenemaaaa... enemaaa"!


Lief en Zappa: ze horen bij elkaar. Daar wil ik niet tussen komen en ik wil er al helemaal niet naar luisteren (tenminste geen hele avond: een halfuurtje DVD gaat nog net...), dus je zult me echt niet tussen al die grijze mannen zien staan om naar een stel nog grijzere mannen op het podium te kijken. Hij wel, hij verheugt er zich al weken op!

The GrandMothers

[lees verder]
Thomas' website
16:08 uur
Voordat ik over anderhalve week ga écht ga beginnen aan het bouwen van een website-in-opdracht, moet eerst T.'s website onder handen worden genomen. Het thema waarvoor hij heeft gekozen is -heel verrassend!- LEGO! Vanmiddag hebben we alvast een achtergrondje uitgezocht. Het was moeilijk kiezen tussen een transparante achtergrond bestaande uit allemaal legosteentjes (verkrijgbaar in vele kleuren) of eentje met rand met diverse lego-stukjes aan de linkerkant. Na ampel overleg en beraadslagen heeft T. gekozen voor de laatste optie... wat mij betreft de beste keuze maar T. kennende dat kan nog wel 10 keer veranderen. Dat mag, totdat ik ben begonnen met bouwen. :-)
[lees verder]
Patrick Stewart moet niets hebben van 'Space Travel'
10:33 uur
In een interview met de BBC, zegt Stewart onder andere: I would like to see us get this place right first before we have the arrogance to put significantly flawed civilisations out on to other planets. Ik kan niet anders dan het met hem eens zijn. Laten "we" eerst onze rotzooi hier opruimen en ervoor zorgen dat "we" weten hoe we met toekomstige rotzooi om moeten gaan, voordat we de rest van het universum nog meer gaan vervuilen.
En dan heb ik het nog niet eens over de belachelijke hoeveelheden aan euro's en dollars die worden uitgeven aan dit soort pret-projectjes, terwijl een groot deel van de wereldbevolking onder de armoedegrens leeft.
[lees verder]
Zin
woensdag, 04 februari 2004 om 08:51 uur
Lief brengt T. naar de GGZ voor de test en gaat daar een uurtje in de wachtkamer zitten werken. Voor T. duurde het echter allemaal vééél te lang en hij kwam papa dan ook al ophalen: hij heeft er gewoon zin in 'om werkjes te maken'.
Ik ben blij dat hij zo enthousiast reageert op al die testjes en word zo onderhand wel erg nieuwsgierig naar de uitkomst.
Oeps!
woensdag, 04 februari 2004 om 01:02 uur
't Is alweer veel te laat!
Naar bed, naar bed....
Nieuwe bezoekers
dinsdag, 03 februari 2004 om 17:38 uur
Vergis ik me nu, of heb ik de laatste tijd een aantal nieuwe bezoekers??
Het lijkt wel of er ineens allerlei onbekende namen in het WIE-lijstje staan...
Hmpf!
dinsdag, 03 februari 2004 om 16:28 uur
De dagen dat ik helemaal alleen ben zijn spaarzaam geworden, nu Lief thuiswerkt. Des te meer baal ik ervan als die dagen omvliegen. 't Lijkt wel of ik T. nog maar net bij school heb afgezet, en nu moet ik 'em alweer gaan halen...
Wel fijn dat ik weer op den fietse kan :-)
Ook leuk voor aan den muur
dinsdag, 03 februari 2004 om 09:55 uur
[ via | link ]
Koppen Snellen
dinsdag, 03 februari 2004 om 07:19 uur
(Nu.nl) Bush naar dieptepunt in peilingen [evil grin]
(Nu.nl) VVD groter dan CDA, PvdA grootste [evil grin]

Zie je ze al rollen...die koppen?!
Go, Cow, Go!
maandag, 02 februari 2004 om 12:00 uur
Een Indonesische waterbuffel, die geen zin had om zich te laten offeren vanwege de Islamitische feestdag Eid al-Adha, ontsnapte de moskee en wist gedurende vijr uur zijn slagers te ontlopen. [Yahoo News]

Toch jammer dat 't beest niet heeft weten te ontkomen aan die slagers.
intelligence failures
maandag, 02 februari 2004 om 11:53 uur
"Bush to Seek Probe Intelligence Failures", kopt Yahoo News.
Ik denk dat de man eerst zijn eigen "intelligence failures" kan zoeken....
Gemeen
maandag, 02 februari 2004 om 08:22 uur
Net, toen wij wakker werden (en we ons realiseerden dat we ons 'een pietsie' hadden verslapen) was het donker en droog. En net toen Lief en T. op het stonden om te vertrekken, gutst het hemelwater neer. Dat is gemeen!
Gelukkig past T. nog in zijn (paarse!) regenbroek. Lief moet zich straks als hij terugkomt maar gewoon omkleden.
De gekte voorbij...
maandag, 02 februari 2004 om 08:10 uur
Bush kandidaat voor Nobelprijs voor de Vrede, lees ik bij Nu.nl! Dus begin een oorlog zonder directe aanleiding, val een land binnen met alle denkbare geweld en *hup* je krijgt een Nobelprijs-nominatie!
Dit is te gek voor woorden... en dat is nog niet alles.
Wat te denken van de nominatie van Slobodan Milosevic, de Paus en Adolf Hilter, ook de Europse Unie voor het openstellen van de Unie voor vml. Oost-Europese landen: alsof die keuze is gemaakt uit medeleven in plaats van de keiharde Euro's die er te verdienen zijn. Ja, Bush & Blair bevinden zich in een illuster gezelschap.
Overige kandidaten, die wat mij betreft wel een kans maken zijn: Vaçalv Havel, het Leger des Heil en Chinese dissidenten.
Lee-vi's
zondag, 01 februari 2004 om 21:58 uur
Waar het gisteren winkel in, winkel uit en broek in, broek uit was, ging het vandaag een stuk beter: de eerste winkel én de eerste broek: gelijk bingo! Een Levi's 501 Preshrunk Button Fly Jeans: een maatje W29/L30! Ha!

En dat terwijl ik toch eigenlijk meer een Lee-meid ben, dusch, reeds...
Uitvinding van de Eeuw, nee, van het Millennium!
zondag, 01 februari 2004 om 10:54 uur
CNN meldt dat het een Fransman, die al sinds 1997 bezig is met zijn uitvinden, is gelukt om een auto te laten rijden op lucht!
De auto rijdt zo'n 100 km per uur (en da's hard zat!) en is volledig afvalstoffen vrij.

Als dit waar is en deze auto's worden in productie gebracht, ga ik gelijk mijn rijbewijs halen! Wauw!!
Piep ende Kraek
10:38 uur
Ik moet u iets bekennen: ik ben een schijterd! Gisteravond tijdens de storm voelde ik met net een klein kind en ik was het liefste onder een tafel gaan zitten. Nu moet u weten dat wij hier bijna aan de Duitse grens zitten en dat het veel minder erg was dan u in het Westen hebt moeten ondergaan. Ik was in gedachten bij u, als ze niet werden overmand door allerlei scenario's als vallende schoorstenen, vliegende dakpannen en een omgevallen Kersenboom. Op zolder slapen kan best leuk zijn, maar eigenlijk zou ik graag een reservematras in de woonkamer hebben voor als het nog een keer zo hard stormt. De kieren en gaten zorgden ervoor dat de gordijnen rondom vrolijk wapperden, het dakraam piepte zo hard dat ik elk moment verwachtte dat het uit de sponning zou vliegen. Iedere klap, gerinkel, gepiep en gekraak bezorgde me meer kriebels, tot ik uiteindelijk uitgeput tegen Lief's veilige warme lijf aankroop en in slaap viel.
Ik vind het maar niks: als die weersveranderingen!
Hoeland zal het nog duren voor Nijmegen a/d Waal, Nijmegen aan Zee is geworden??
[lees verder]
Pronk for President!
09:18 uur
Terwijl ik aan het rondsurfen ben voor Archeonet, stuit ik bij het Dagblad van het Noorden op: Pronk wil actie tegen vreemdelingenbeleid. Ik had gisteravond nog net gezien hoe Pronk een vurig pleidooi afsloot in NOVA. De oud-minister vindt dat uitgeprocedeerde asielzoekers "onmenselijk'' worden behandeld. Hij pleit voor politieke actie, die ertoe moet leiden dat de Tweede Kamer de regering nu op andere gedachten brengt. "De Nederlandse regering behandelt mensen ongelijk en onrechtvaardig om er zoveel mogelijk uit te zetten.'' Die kritiek uitte oud-PvdA-minister Pronk als voorzitter van de Vereniging van Vluchtelingenorganisaties Nederland (VON). Van de 9800 verzoeken is slechts 2 procent gehonoreerd. "Schaamteloos'', vindt Pronk, "om zoveel verwachtingen zo matig te honoreren''.

Nu weet ik natuurlijk ook wel dat het ie Bak Ellende worst zal zijn wat Pronk vind. Maar vooralsnog vind ik Pronk's houding een stuk christelijker dan die van Janpetertje!
[lees verder]
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log