missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Joepie!
maandag, 31 januari 2005 om 12:26 uur

Zojuist ben ik erachter gekomen dat RTL4 volgende week doorgaat met het uitzenden van het derde seizoen van The West Wing, al is het tijdstip nog beroerder dan het al was: 00.15 uur i.p.v. 23.45 uur.

Toch is ikke blij :-)
Links muizen
maandag, 31 januari 2005 om 09:10 uur
Al een paar dagen doet mijn rechterarm pijn. En ik weet wat dat voor pijn is: ik heb mijn arm overbelast door veel (te veel) achter de computer te zitten. Ik vermoed dat de verbouwing van Archeonet de grootste last heeft veroorzaakt.
Ik heb het huis afgezocht naar het tekentablet dat ik jaren geleden gebruikte maar kan het vooralsnog niet vinden. Het kan in de kelder liggen of in die ene doos die helemaal achterin een kast staat en waar ik zo 1-2-3 niet bij kan komen.
Dus heb ik mijn muis bij mijn linkerhand gezet. Ik heb 'em nog niet omgebouwd (van rechtermuis naar linkermuis) want ik kan de knoppen feilloos vinden. Alleen de coördinatie, hè, dat lijkt nergens op. De muis springt van hot naar haar en vooral he fijnere werk kost tijd en moeite.
Geduld is dus nodig. Voor mij, zolang mijn coördinatie niet zo goed is als hij rechts is. Voor jullie, omdat mijn postings, met name op Archeonet, domweg langer op zich laten wachten.

Kunt u dat opbrengen? Dat geduld?
Winterliedje
zondag, 30 januari 2005 om 20:00 uur
T. speelt blokfluit in zijn nieuwe truiOm kwart over 12 liepen oma Joke en ik de zaal in waar T.'s eerste publieke muziek-optreden plaatsvond. T. en Lief waren er al vroeger, want de artiesten moesten vroeger aanwezig zijn. Vriendin A. kwam ook kijken, zij is ook muziekdocente en dus altijd erg geïnteresseerd in T.'s vooruitgang.
Op het programma konden we zien dat T.'s groep ("oriëntatiecursus") na de pauze aan de beurt was, dus moest hij bijna een uur wachten tot het zover was. Dat was eigenlijk een beetje te lang. In de loop van de eerste sessie leek hij gelukkig een beetje te ontspannen maar in de pauze kwamen zijn zenuwen in alle hevigheid terug.
Tegen de tijd dat de kinderen zich moesten verzamelen stond het huilen hem nader dan het lachen en ik besloot zo lang mogelijk bij hem te blijven om hem gerust te stellen. Op gegeven moment 'mocht ik wel weg', wat ik een goed teken vond. Vlak voor het optreden begon leek het weer even mis te gaan maar docent Leon pakte dat heel goed op en T. deed goed zijn best.
Omdat er drie groepen waren die de oriëntatiecursus volgen, was het een drukte van belang. De groepen hadden nooit samen gespeeld dus ging het niet allemaal helemaal gelijk. Maar het publiek was erg coulant en ze kregen een lange ovatie. Natuurlijk helpt het te weten dat het de jongste cursisten waren en dat ze pas vier maanden aan het spelen zijn.
En pa, oma, A. en moeders barstten van trots!
Spanning
zondag, 30 januari 2005 om 10:32 uur
De spanning neemt toe in huize missgien... vanmiddag is het zover: de winterpresentatie van T.'s muziekschool!
Superlief
zondag, 30 januari 2005 om 10:09 uur
Toen T. en ik gisteren thuiskwamen uit de stad, herkende ik mijn huis bijna niet meer. Lief was als een witte tornado door het huis gegaan: de keuken en badkamer blonken als een spiegel, alles was gestofzuigd en gestoft, de was was weggevouwen... en dat terwijl ik eigenlijk T. had meegenomen zodat hij een wat tijd voor zichzelf had... kortom: hij verdient de titel SuperLief!!!
Nu tekenfilmkonijntje onder vuur
08:49 uur
Na de populaire tekenfilmfiguur SpongeBob Square Pants is een andere populaire Amerikaanse tv-persoonlijkheid onder vuur komen te liggen van conservatieve krachten die tegen positieve benadering van homoseksualiteit zijn. Ditmaal is het het tekenfilmkonijntje Buster, dat de kijkertjes naar de kinderserie 'Postcards from Buster' bekend moet maken met culturele diversiteit en tolerantie.
De conservatieve minister Margaret Spellings van Onderwijs vindt dat Buster de fout in is gegaan met een bezoek aan twee lesbische stellen. Zij deelde de producent van de serie, de publieke omroep PBS, mee dat het bezoekje van Buster niet door de beugel kon en dat PBS daarvoor geen overheidsgeld had mogen gebruiken.
"Talrijke ouders zouden het niet prettig vinden als hun jonge kinderen worden blootgesteld aan de levensstijlen zoals die in deze aflevering worden getoond", aldus Spelling in een brief aan PBS. PBS heeft daarop besloten de aflevering niet uit te zenden. Het geld terugstorten, zoals Spellings wil, doet PBS niet. Zij steekt het in een nieuwe aflevering.
De gewraakte opnamen zijn gemaakt in de staat Vermont. De acht jaar oude Buster reist Amerika af met zijn vader, die piloot is. Hij heeft op tal van plaatsen ontmoetingen met gewone echte mensen, zoals bewoners van een indianenreservaat in Wyoming en een gezin van negen personen dat in een caravan in Virginia woont - en maakt daar voor zijn vrienden een video-dagboek van.
De toonzetting daarvan is niet-opiniŽrend en onschuldig, zeggen de ouders van kijkertjes. Dat geldt ook voor de episode in Vermont, benadrukken tal van commentaren in tal van kranten, die de draak steken met Spellings actie.
In Vermont loopt Buster tijdens zijn kennismaking met de fabricage van maple-syrup tegen een kind van lesbische ouders aan en ontmoet daarna de ouders en nog een lesbisch paar. "Jongen, wat een hoop moeders", zegt Buster bij het bekijken van de familiefoto's van zijn nieuwe vriendinnetje Emma.
De met PBS gelieerde televisiezenders die ook de serie over Buster uitzenden, zijn het overigens niet allemaal eens met het besluit om de aflevering uit Vermont niet te brengen. Een zender in Boston, die de aflevering heeft gemaakt, heeft al gemeld dat hij de aflevering gewoon zal vertonen en dat hij die beschikbaar stelt voor andere zenders. Senator Jim Jeffords van Vermont zei het onbegrijpelijk te vinden dat "iemand van zo'n zoet verhaaltje over ahornstroop zoiets zuurs kunnen maken".

Dus een tekenfilm figuurtje wordt gecreëerd om kinderen "bekend moet maken met culturele diversiteit en tolerantie", maar als hij dat vervolgens doet door kinderen op -in mijn ogen- onschuldige manier kennis te laten maken met het fenomeen 'homostellen' mag dat niet?
Snapt u het nog??
[lees verder]
Voor taalfreaks
zaterdag, 29 januari 2005 om 17:49 uur
De taalspeeltuin, een initiaitief van Ferrie

Hier en hier vind je mijn eerste twee bijdragen.
Met Kind de stad in
14:36 uur
Zijn kwebbeltje stond werkelijk geen moment stil, vanaf het moment dat we de deur achter ons dichttrokken tot het moment dat we er weer ingingen, drie uur later, was hij een grote spraakwaterval.
Zelfs bij de kapper, alwaar zijn rondspringende krullen vakkundig werden gekortwiekt door een geduldige kapster, bleef zijn mond bewegen. De kapster zelf hielp vrolijk mee door te vragen op welke school hij zat (T.: een speciale) en in welke klas hij zat (T.: dat heet 'groep' bij ons) en zo hadden de twee het heel gezellig en mijn oren even rust. Ik genoot van mijn kopje thee aan een tafel een meter of twee verderop.
De tweede taak van vandaag was op zoek naar een trui met kleurtjes: het is nog net uitverkoop en daar wilde ik gebruik van maken. Eén blik in T.'s kledingkast leert je gelijk dat zijn smaak nogal eenzijdig is: blauwe en grijze broeken en overwegend blauwe truien. Lief en ik vonden dat het tijd werd voor wat kleur. H&M bracht uitkomst met een trui met diverse kleuren in horizontale strepen. T. stribbelde niet eens tegen (wat ik eigenlijk had verwacht) maar vond 'em gelijk 'leuk'. Het viel me overigens wel op dat leuke jongenstruien voornamelijk in het blauw worden gemaakt. Vreemd, eigenlijk. Waarom zouden meisjes wel met rode en gele truien rond mogen lopen en jongens niet?
Ik was nog niet tevreden, maar verdere speurtochten leidden tot niets: óf geen leuke kleuren óf niet de juiste maat. Vooral dat laatste is erg frustrerend. Op het laatst, we waren ondertussen al een chocolademelk en een croissant en zo'n zeven winkels verder, besloot ik mijn heil te zoeken in een winkel waar ik eigenlijk nooit kom: Zeeman. En uitgerekend daar wist ik te slagen met een beige/groene trui met een enorme Snoopy erop en een groene fleece-trui. Uiteindelijk gingen we met 3 truien naar huis voor een totaalbedrag van nog geen 15 euro: kijk, da's fijn shoppen!

In de bus naar huis stopte ik hem het stukje noga toe dat ik nog in mijn tas had zitten... Met een verheerlijkt gezicht straalde zijn glimlach me tegemoet en zijn gesmak als muziek in mijn oren.
[lees verder]
12 eh.. 10 jaar later
09:14 uur

Ik wist niet wat ik zag toen ik met de trein de Waal overreed. Ik had wel eerder gezien hoe de Waalkade overstroomd was, hoe het water tegen de afsluitschotten van hout en paardenmest aan klotste, maar dit sloeg werkelijk alles. Het was niet 1995, maar 1993...
Het leek wel of de Waal een zee was geworden: het water stond vanaf het topje van de winterdijk in Lent tot onder de ramen van de huizen aan de kade en tot aan het randje van de schotten! Als de schotten het zouden begeven, of als het water nog verder zou stijgen, zou de benedenstad gedeeltelijk onderlopen. Gelukkig zakte het water net voor het kritische punt was bereikt.

Een mogelijk groter ramp zou zich twee jaar later aan weerszijden van de stad van de stad voordoen: beelden op tv zag van een ondergestroomde Ooijpolder, scheuren in dijken en de beelden die de naam 'het Land van Maas en Waal' wel heel letterlijk leken te maken. Buitenlandse camera-ploegen kwamen van heinde en verre om te laten zien hoe Nederland -hét land dat het water altijd wist te beheersen- volledig werd verrast in haar eigen achtertuin!
In totaal zijn er 200.000 mensen geëvacueerd in die januari-dagen in 1995. Mensen uit de Ooijpolder, het Land van Maas en Waal, de Tieler- en Culemborger Waarden en de Bommelerwaard moesten hun huizen verlaten, ook al verzetten zich daar sommigen heftig tegen: de sterke arm was echter onverbiddelijk!
Zo ver ik me kan herinneren zijn er, behalve vee, geen slachtoffers gevallen bij deze bijna-ramp. Maar de schrik zat er goed in... des te vreemder is het dat men zich in de Ooijpolder blijft verzetten tegen het teruggeven van een deel van dat gebied aan de natuur, als het water weer zo hoog komt te staan. Nog vreemder is het, dat er ondanks de toezeggingen indertijd, behalve hier en daar een versterkte dijk, eigenlijk nog bar weinig is verbeterd!

Op de website van de gemeente Millingen staat een verslag van deze week van de evalcuatie.
Op TV Gelderlander is er vanavond (30/01/05) een thema-uitzending over de bijna-watersnood van 1995, deze wordt van 17.00 uur elk uur herhaald.
Website Min. V&W aangaande het Rampenbeheersingsstrategie overstromingen Rijn en Maas
Website Min. V&W: Dijkteruglegging Lent
[lees verder]
Mopje
vrijdag, 28 januari 2005 om 14:52 uur
T. vertelt een mopje:

Er staan twee paarden in de wei en ze zijn heel boos op elkaar.
Zegt de een: "Ik sta morgen heel vroeg op en schrijf ezel op je deur."
Zegt de ander: "Dan sta ik nog vroeger op om het er weer af te vegen!"
Lekker moe
vrijdag, 28 januari 2005 om 12:01 uur
Zow, dat was lekker!
Vandaag heb ik me beperkt tot de cardio-training om me te concentreren op mijn conditie. Dat betekent dat ik twee keer het conditie-circuit heb gedaan...
Nu ben ik lekker moe en ga ik zo iets te eten voor mezelf klaarmaken: een lekker gebakken ei of iets anders vets: ik moet op een of andere manier die caloriën die ik eraf heb gezweet wel weer terug krijgen: het is niet de bedoeling dat ik ervan afval, namelijk!
Prikstress
vrijdag, 28 januari 2005 om 10:03 uur
Het begon goed, het thuisprikken. Maar de afgelopen weken levert het alleen maar stress op.
Of het aan mij ligt of aan de machine weet ik niet, maar ik krijg foutmelding op foutmelding. Verbruik teveel van de dure controlestrips (zijn slecht 1 keer te gebruiken) en mijn uitslagen laat ook te wensen over.
Net nog. Ik prikte en had een grote druppel, maar volgens de machine was het niet genoeg. Dus nog een keer geprobeerd: nog een grotere druppel, maar weer kreeg ik een foutmelding.
Ik word hier echt helemaal nerveus van, dus ik de TD gebeld. Er was helaas niemand van het zelfmeetteam, dus word ik vanmiddag teruggebeld.
Ondertussen wordt het echter tijd om te gaan fitnessen: ik voel me niet goed, maar ik ga wel. Ik wil niet gelijk al de tweede keer verstek laten gaan....
Met de staart tussen de poten...
08:50 uur
'Rumsfeld en Hoon eens over terugtrekkingsstrategie'
De Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ zijn het eens geworden over een manier om de troepen van beide landen uit Irak terug te trekken. Dat meldde de Britse krant The Guardian vrijdag. Volgens de krant hebben de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld en zijn Britse collega Hoon afgesproken om het aantal Iraakse politierekruten te verdubbelen en paramilitaire eenheden op te richten. Dat is op advies van de voormalige Amerikaanse generaal Gary Luck. Het Pentagon stuurde Luck vorige maand naar Irak om het gebrekkige functioneren van het Iraakse leger te onderzoeken.
Luck zei dat duizenden Amerikaanse trainers voor de opleiding van de Iraki's nodig zijn. Dat proces zou van enige jaren tot enkele maanden kunnen worden bekort. Britse militaire bronnen hebben tegen The Guardian gezegd dat naast Britten mogelijk Italiaanse troepen in Irak gaan helpen bij de opleiding.
[lees verder]
Fan
18:14 uur

Ik durf er best voor uit te komen, ik was fan van ABBA.
(Bent u er nog??)
Ik had zegge en schrijve drie (3!) elpees verzameld door de jaren heen, de meesten gekregen op verjaardagen en sinterklaas: Arrival (dat sprak ik dan ook precies uit zoals je het schrijft), Super Trouper en ABBA, the Album, de soundtrack van de film die (heel origineel) "Abba, the Movie" heette.
Maar toen kreeg ik ('k heb overigens geen idee meer hoe ik eraan kwam) The Very Best Of ABBA, een dubbel-elpee waarvan je hierboven de binnenkant ziet staan. Het bijzondere aan deze elpee, vond ik, was dat er vrij onbekende nummers op stonden, al werd het een 'greatest hits'-album genoemd. Wist ik veel: ik had maar drie elpees voor ik deze dubbelaar kreeg en ik kende er gewoon weinig van.
Op de officiële Abba-website staat deze elpee echter niet bij de uitgebrachte albums genoemd, hetgeen doet vermoeden dat het een bootleg was - niet dat ik op die leeftijd enig benul had wat dat was.
Ja, ik was heel lang een ongelovelijk onnozel kind.

Ik geloof dat het tijd word dat ik vol ga toegeven aan mijn persoonlijke midlife-crisis door mijn ABBA-revival een kans ga geven: ik ga The Definitive Collection aanschaffen. Kan nog net voordat ik 40 word...
[lees verder]
Buikgriep
13:29 uur
Een late start, vandaag hier op mijn log: andere zaken waren even belangrijker.
Kind naar school brengen, boodschappen doen en artikelen voor Archeonet. Ik was daar juist mee klaar was en wilde aan iets voor Nijmegen Centraal beginnen, toen de telefoon ging: T.'s juffrouw aan de lijn: "T. klaagt over hoofdpijn en hij ziet wel heel erg bleek, of ik hem wil komen halen". Uiteraard wil ik dat.
Dus ik vlieg de deur uit, spring in de bus, had gelukkig gelijk aansluiting op het station zodat ik een halfuur later de school binnenliep. T. lag in ander lokaal op een bank en hij zag inderdaad lijkbleek. Hij had ondertussen ook nog overgegeven. Zijn juf was het met me eens dat het verstandig was als hij in ieder geval morgen ook thuis zou blijven.
Terug in de bus gaf ik hem een plastic zak om evt. in te spugen als hij misselijk zou worden. Je weet maar nooit natuurlijk... Tijdens de rit was hij opvallend stil en het was maar goed dat ik die tas gegeven had: hij haalde het station net niet. We besloten het laatste stukje naar huis te lopen, lekker in de frisse lucht: dat voelt geheid beter dan in zo'n bedompte bus.
Onderweg naar huis begon hij weer babbels te krijgen en kreeg hij weer wat kleur. Nu ligt hij op de bank, met beer te kijken naar een dvd van Pipo de Clown en de P-P-Parelridder.
En ik hoop stiekum dat hij in slaap valt...
[lees verder]
Albert Heijn en Laurens betuttelen klanten
17:33 uur

Dat je van de huidige regering betutteling kunt verwachten, weten we allemaal.
Maar van Albert Heijn en het concern Laurens Laurus (eigenaar van Super de Boer, Konmar en Edah) verwacht je dat niet. Toch menen deze supermarkten het recht te hebben om de Nieuwe Revu deze week uit de schappen te halen omdat er wietzaadjes zijn bijgevoegd. AH laat weten dat ze "willen voorkomen dat de zaadjes bij kinderen terecht komen." Knap hypocriet voor een winkel waar drank en sigaretten vrij verkrijgbaar zijn, om over de grote hoeveelheden snoepgoed bij de kassa's maar niet eens te beginnen. Misschien moet iemand aan Albert Heijn uitleggen dat wietzaadjes op zich niets doen. Dat je ze toch echt eerst moet planten en groot laten worden, de planten vervolgens moet drogen en schoonmaken alvorens er gerookt kan worden.
Een tweede argument van de grootgrutter is dat "De Revu met de zaadjes wil provoceren tegen de politiek" Dat vindt het concern "niet gepast". Ik zei het al: betutteling in optima forma. AH als beschermen van de waarden en normen: laat me niet lachen!

Nieuwe Revu heeft deze week een thema-nummer over drugs en geeft daarbij 'als kleine serviese' een aantal wietzaadjes aan de lezer. Nieuwe Revu heeft op haar website een artikeltje gewijd aan de actie van Albert Heijn en c.s. Daarnaast schijnen niet alle op de Veluwe woonachtige lezers van het blad het statement van de Revu, om de softdrugs te legaliseren, te moeten missen. Het hoe en waarom staat er niet bij, maar laat zich raden.
Ik geloof dat ik even naar de kiosk moet...

Het drugsnummer van Nieuwe Revu
[lees verder]
Proefproces rookregels
17:06 uur
Ziekenhuis lokt proefproces rookregels uit
Het Deltaziekenhuis voor psychiatrie in Rotterdam wil een proefproces uitlokken over de regels voor roken in zorginstellingen. Het ziekenhuis heeft dat woensdag bekendgemaakt.
Minister Hoogervorst van Volksgezondheid liet dinsdag weten vast te houden aan zijn beleid om instellingen te verplichten rookvrije ruimtes te maken. Het Deltaziekenhuis is het fundamenteel oneens met dat beleid.
Directeur E. Schuyer herinnert eraan dat patiŽnten permanent in zijn inrichting verblijven. Woon- en recreatieruimten in het Deltaziekenhuis zijn volgens de directeur te vergelijken met een privť-woning. PatiŽnten moeten daar volgens hem zelf kunnen beslissen of er gerookt wordt of niet. De leiding van de instelling of de overheid hebben daarover naar zijn mening niets te zeggen.
Schuyer hoopt dat controleurs zijn instelling snel een boete komen geven. Hij stapt dan onmiddellijk naar de rechter. [Bron: nu.nl]
[lees verder]
Website update
woensdag, 26 januari 2005 om 13:05 uur
Zoonlief vertelt over de nieuwe lego, die ze bij de naschoolseopvang hebben!
En moeders besloot de fotogallerij maar even een beetje uit te breiden...
Even boos worden
woensdag, 26 januari 2005 om 11:13 uur
Gladheidbestrijding in Nijmegen...
Zaterdaggevoel
woensdag, 26 januari 2005 om 09:33 uur
T. is vandaag vrij wegens een studiedag van de docenten op zijn school. We lopen allemaal nog in pyjama en dat geeft zo'n heerlijk zaterdaggevoel. Behalve T.'s muziekles hebben we geen verplichtingen.
Heerlijk, zo'n dagje vrij midden in de week! :)
"Vader" Kikker en Klein Mannetje overleden
09:31 uur

Max Velthuijs, schepper van de wereldberoemde Kikker, is dinsdag in Den Haag overleden, zo heeft een familielid meegedeeld. Hij is 81 jaar geworden.
De tekenaar en schrijver van kinderboeken was jarenlang werkzaam in het reclamevak. Pas op latere leeftijd, in 1962, begon hij met illustraties voor kinderboeken. Zijn werk werd vele malen nationaal en internationaal bekroond. Hij drukte zijn stempel op de hedendaagse kinderboekcultuur. 'Kikker is Verliefd' betekende zijn internationale doorbraak.
Velthuijs ontving tweemaal Het Gouden Penseel. In 1977 voor 'Het goedige monster en de rovers' en in 1986 voor 'Klein-Mannetje vindt het geluk'. [Meer bij nu.nl]

Al is Max Velthuijs waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn Kikker-boeken, hier in huis is vooral Klein Mannetje populair. Toen T. pas geboren was, noemde ik hem altijd Mijn Klein Mannetje (zoals waarschijnlijk vele moeders hun pasgeboren zoon noemen). Later kregen we van een famlilie het boekje "Klein Mannetje vindt het geluk": een passender kado had men niet kunnen bedenken. Later ontdekten we dat er nog twee boekjes waren over Klein Mannetje: "Klein-Mannetje helpt een vriend" en "Klein-Mannetje heeft geen huis". Al deze boeken staan nog steeds in T.'s boekenkast en al kent hij de tekst ondertussen van buiten: ze moeten nog regelmatig worden voorgelezen!
Ik denk dat ik voor de gelegenheid vanavond ons allereerste Klein Mannetje-boek maar weer eens uit de kast trek...
[lees verder]
Archeonet omgekat
dinsdag, 25 januari 2005 om 13:12 uur
Nounou, dat was me een klus! Maar het is klaar: Archeonet ziet er misschien op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar er zijn toch echt wel details veranderd: een ander en kleiner lettertype, bijvoorbeeld. En er zijn een aantal onderdelen geschrapt en de index-pagina is een beetje uitgekleed: toeters en bellen zijn verdwenen.

Ik ben tevreden!
Jezus mag niet surfen en blowen
11:01 uur

In Griekenland is striptekenaar Gerhard Haderer veroordeelt tot een halfjaar gevangenisstraf vanwege zijn stripboek "Het leven van Jezus". In dit stripboek wordt Jezus afgetekend beetje sullige, aardige wierookverslaafde surfer, wiens hoofd gaat glimmen als hij high wordt. Zijn wonderen worden afgeschilderd als toevalstreffers, waar zijn op geld beluste discipelen flink aan verdienen. Tel daar nog een flinke zuippartij met Jimi Hendrix bij op en de rel is geboren. Het boek kwam al in 2002 uit in Oostenrijk en toen liepen er al een stapel bisschoppen tegen te hoop. Een Oostenrijkse kardinaal zei destijds dat "hij er niet aan kon wennen dat geloofszaken altijd moeten worden geridiculiseerd in naam van de artistieke vrijheid". Ook de Grieks Orthodoxs Kerk was 'not amused' en diende, al bijna twee jaar geleden, een klacht in. De verkoop van het boek in Griekenland is gestaakt totdat er een definitieve uitspraak is.
De Internationale Uitgevers Associatie (IPA) zegt 'bezorgd' te zijn over de uitspraak. Omdat Griekenland deel uitmaakt van de Europese Unie en die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft, is de uitspraak op zijn minst opmerkelijk te noemen. Haderer's advocaat heeft reeds aangekondigd de uitspraak aan te vechten bij het Europese Hof indien ze niet wordt vernietigd, hij heeft tegen het vonnis beroep aangetekend.

"Das Leben des Jesus", zoals de originele titel luidt, is al uitgebracht in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea, Tsjechië, Portugal, Hongarije en Haderer's thuisland Oostenrijk, waar het 80.000 exemplaren verkocht. In geen van deze landen is het zo hoog opgelopen als nu in Griekenland. [Bronnen: Ananova, Katholiek Nederland, News24]

[Link: Das Leben des Jesus homepage]
[lees verder]
Heksen op TV
maandag, 24 januari 2005 om 18:18 uur

Vanavond zendt RTL4 de eerste van vier delen van de miniserie Salem witch trials uit. De andere drie delen volgen morgen-, woensdag- en donderdagavond.
Het verhaal is al vaker verteld, maar waarom wil ik dan kijken? Nu, bijvoorbeeld omdat Kristie Alley de rol van Ann Putnam speelt, Shirley MacLaine haar opwachting maakt als Rebecca Nurse en omdat Peter Ustinov de rol van van William Stoughton voor zijn rekening neemt. En dat zijn dan nog maar 3 van de geweldige acteurs in dit verhaal.

Wel jammer dat het op zo'n onchristelijk tijdstip wordt uitgezonden... maar dat kun je natuurlijk verwachten van een heksenfilm... 22.50 uur RTL 4.
Woest
maandag, 24 januari 2005 om 17:50 uur
Vast salaris topbestuurders stijgt 2 procent
De topbestuurders in het bedrijfsleven krijgen dit jaar tot 2 procent meer vast salaris. Ook de bonussen van de bedrijfstop zullen hoger uitvallen. Dat zei een woordvoerder van het beloningsadviesbureau Towers Perrin maandag.
Het afgelopen jaar is het vaste salaris van de topbestuurders niet gestegen. Hun bonussen lagen toen 20 procentpunt lager dan het streven dat vooraf was vastgelegd. Dat kwam door de economische tegenwind. Dit jaar zal het verschil tussen het doel in variabele beloning, zoals opties en aandelen, en de werkelijke uitkering kleiner worden, voorspelt Towers Perrin.
Het adviesbureau baseert de vooruitzichten op gesprekken met bedrijven die een notering hebben in de AEX-index. Towers Perrin adviseert circa tweederde van de AEX-bedrijven over het beloningsbeleid. [Bron: nu.nl]

Van dit soort berichtjes word ik dus echt witheet, hè!
De werknemers leveren keer op keer in, zelfs de zgn. middeninkomens kunnen nog met moeite het einde van de maand halen en die rijke stinkerds krijgen er gewoon even 2% bij.
Godnondeju!!!
mmmmmmm
maandag, 24 januari 2005 om 15:53 uur

MM-tjes met je eigen tekst!

[Via: UDN]
Pfffft!
maandag, 24 januari 2005 om 13:36 uur
De omkat van Archeonet heeft heel wat meer voeten in de aarde, dan ik aanvankelijk had gedacht...
Nondeknetter, zeg. Wat een _)(&%%$*()_+-klus!
De aarde beeft
maandag, 24 januari 2005 om 11:41 uur
Het beeft nog steeds in Zuidoost-Azië. Vanmorgen vroeg kwam het bericht dat het Indonesische eiland Sulawesi (v/h Celebes) was getroffen door een aardbeving, deze had een kracht van 6.2 op de schaal van Richter. Er volgden zeker 24 kleinere naschokken met een kracht van 3 tot 4 op de schaal van Richter.
In de loop van de ochtend werd een nieuwe aardbeving gemeld bij Indiase eilandengroep Nicobaren met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter. Volgens de meldingen waren en 'vele' naschokken, over de zwaarte daarvan is nog niets bekend.
Sneeuw en IJs
maandag, 24 januari 2005 om 08:58 uur
Tjongejonge, zeg. Wordt ik me daar pas echt wakker toen ik de gordijnen opendeed. Het heeft hier gesneeuwd! Nou ja, er ligt hier een miniem laagje sneeuw. Te weinig om mee te spelen, maar precies genoeg om het verkeer heerlijk in het honderd te laten lopen. De klinkerstraat hiervoor ziet er al uit als een ijsbaan... ben benieuwd hoe de mannen op school geraken,vandaag.

En dan dat ijs, hè. Dat ijs is Salt Lake! Als een spiegel was 't!
Zaterdagavond heb ik de grootste consternatie gemist: op het moment dat Gerard vreselijk op zijn bek ging , Jan de 1000 meter won en Erben zijn claim op een tweede wereldtitel vastlegde, lag ik al op één oor. Niet dat dat de bedoeling was, maar ik ben tijdens de 1000 meter van de dames in slaap gevallen...
Gisteravond moest en zou ik alles zien. Maar helaas... ik haalde weer de cruciale 1000 meter van de heren niet: de eerste vier ritten heb ik gezien en daarna moet ik opnieuw in slaap zijn gevallen. Ik werd nog precies op tijd wakker voor de huldiging van de 1000 meter heren, gevolgd door die van de Sprintkampioenen.

Ik ben blij dat het WK Allround over 2 weken in Moskou is: dan zijn het tenminste fatsoenlijke tijden! (Ga ik volgende week vast de erwtensoep maken...)
Roken kan beschermen tegen ziekte van Parkinson
zondag, 23 januari 2005 om 10:41 uur
Roken kan de kans op de ziekte van Parkinson verkleinen. Dat heeft het Zweedse persbureau TT zaterdag gemeld. Onderzoekers van Karolinska, de medische faculteit van Stockholm, hebben de effecten van nicotine op het zenuwstelsel bestudeerd.
Daarvoor keken zij naar tweelingen van wie de ťťn rookte en de ander niet. Van 52.000 tweelingen die tussen 1886 en 1958 werden geboren, onderzochten de wetenschappers gegevens over de leefwijze, doodsoorzaak en eventuele ziekenhuisopnamen.
Het onderzoek heeft aangetoond dat bij de gebruikers van tabak, om te snuiven of te roken, Parkinson minder vaak voorkwam dan bij hun tweelingbroer of -zus die geen nicotine binnenkreeg.
De wetenschappers, onder leiding van Nancy Pedersen en Karin Wirdefeldt, hebben hun studie gepubliceerd in het medisch tijdschrift Annals of Neurology. Zij zeggen het kennelijk beschermende effect van nicotine nog niet te kunnen verklaren. [Bron: Nu.nl]
Uit de nieuwsgroepen geplukt
zondag, 23 januari 2005 om 08:32 uur
Gisteravond werd onderstaande posting in nl.relgie geplaatst:

Oorvijg voor Jehova's Getuige
Het gebeurt echt, Jehova's Getuigen die hun voet tussen de deur zetten. Een inwoner van het Belgische Ronse, die in woede een Jehova's Getuige aan zijn huisdeur een oorvijg verkocht, hoeft daarvoor geen boete te betalen. Volgens Belgische persberichten wees een rechter in Oudenaarde ook de eis van de
Jehova's Getuige af tot schadevergoeding voor zijn bij het incident
stukgemaakte bril. De man werd wel schuldig bevonden, maar gezien de omstandigheden achtte de rechter een straf niet nodig. De religieus geÔnspireerde bezoekers hadden de van een nachtploeg teruggekeerde man tweemaaluit zijn bed gebeld en een voet tussen de deur geplaatst. [Bron: Visie]
Gedraag je naar je leeftijd... of niet!
zaterdag, 22 januari 2005 om 11:55 uur
You Are 28 Years Old
20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.
Mwoaaa: niet slecht voor een bijna-veertiger :)

[What age do you act?]
Omkat
zaterdag, 22 januari 2005 om 10:14 uur
Neenee, schrikt u niet. Hier wordt niet omgekat voordat het echt lente is!
Maar ik ben bezig met Archeonet een nieuw jasje te geven, en dat vergt nu eenmaal wat tijd. Bovendien is Lief weg, wil het Kind aandacht (en terecht) moeten er boodschappen en andere vervelende huishoudelijke dingen worden gedaan.... dus rekent u niet teveel op mij vandaag.

Aan de andere kant: misschien heb ik er straks wel zo vreselijk tabak van dat ik het bijltje erbij neergooi :-)
Oeps
vrijdag, 21 januari 2005 om 19:10 uur
En... heeft u mij vanmiddag gemist?
Ik moet u bekennen: ik was op de bank in slaap gevallen. Kennelijk was het fitnessgedoe van vanmorgen nog vermoeiender dan ik al dacht. Het feit dat ik vannacht werd gewekt door het kind en daarna niet best meer kon slapen zal er ook wel iets mee te maken hebben.
En dan ben ik nog ongesteld ook!

't Zal allemaal wel ergens goed voor zijn...
Kilometervreters
12:16 uur
Daar zitten we dan. Allebei moe... lekker moe.
We hebben zojuist onze eerste cardio-fitness gehad bij de 'achterburen' en ik moet zeggen: 't viel mee!
Eerst een rondje krachttraining: 30 seconden werken, 10 seconden rust, dan weer 30 seconden werken en vervolgens wisselen. En dat gedurende ca. een halfuur. Mijn dijbenen waren daar niet tegen bestand en doen nu pijn. Gaat wel weer over. De rest van mijn spieren hadden er -vooralsnog- minder moeite mee. Eerst maar 'ns afwachten hoe die morgen aanvoelen...
Het tweede rondje was cardio-fitness: 6 minuten fietsen/steps/hardlopen/roeien en vervolgens een halve minuut rust: dat ging beter dan verwacht. Ik vond met name het fietsen en roeien leuk. Steps en hardlopen was vooral zwaar: maar het hoeft ook niet allemaal makkelijk te zijn. Het geheel werd afgerond met een cooling-down.
We hebben voor volgende week zelfde dag en tijd alvast besproken.

Zo, en nu eerst een pafke!
[lees verder]
Publieke bestel op de schop
09:54 uur
Medy van der Laan, staatsecretaris van Media, heeft weer eens van zich laten horen, of, beter gezegd: ze laat volgende week weer eens van zich horen. "Ingewijden" wilden zo lang niet wachten en brachten vast, via de Telegraaf, naar buiten dat Ms. Van der Laan flink de bezem gaat halen door het publieke bestel.
Quizzen en spelletjes worden taboe, aldus de bron, da's mooi balen want dan blijven er dus alleen nog die ongelovelijk domme spelletjes van de commerciëlen over: geen Twee voor Twaalf meer, om maar eens een kwalitatief hoogstaande quiz te noemen.
En we gaan terug naar 2 publieke netten en verder -en dat is de grootste verandering- "wordt macht van omroepen geminimaliseerd en worden ze slechts producenten van programma's voor de publieke netten, waar ze verder niets over te zeggen hebben. In deze variant wordt de NOS de spin in het web van het publieke bestel".
Zouden we dan eindelijk af zijn van die verschrikkelijke verzuiling?
Zouden we dan eindelijk een publiek bestel krijgen naar het model van de BBC?
Het zou mooi zijn, maar ik vrees het ergste, want van Van der Laan krijg je nu niet bepaald de indruk dat ze bezig is met 'verbeteringen', het gaat hier natuurlijk puur om bezuiningen.

[ Medy van der Laan | Publieke omroepen ]
[lees verder]
Think Secret vindt advocaat voor Apple rechtzaak
08:03 uur
De uitbater van de Apple-geruchtensite Think Secret heeft een advocaat gevonden die hem zal bijstaan in een rechtszaak tegen Apple. Hij is door Apple aangeklaagd nadat hij voorspelde dat het bedrijf de goedkope Mac Mini zou uitbrengen.
De advocaat Terry Gross zal de 19-jarige student Nicholas Ciarelli gratis juridisch bijstaan. Apple stelt dat de uitbater van Think Secret bedrijfsgeheimen heeft openbaar gemaakt. Zelf zegt hij gewoon nieuwsgaring te hebben verricht en weigert zijn bron te onthullen.
Onder de naam dePlume schrijft Ciarelli op Think Secret dat hij "dankbaar is dat meneer Gross naar voren is gekomen om cruciale vrijheden te helpen verdedigen."
Volgens Ciarelli's advocaat Gross heeft Apple geen schade geleden, doordat het artikel kort voor de lancering van de Mac Mini op Think Secret stond. Daarnaast was het artikel speculatief van toon, verklaart Gross in een interview met CNet. [Bron: nu.nl]

Tjeez, wat sick van Apple: ik vond het altijd nog wel een sympathiek bedrijf, maar ze beginnen nu Mirco$oft-trekjes te krijgen...

[ Think Secret | Apple | MiniMac ]
[lees verder]
The Village
12:39 uur
Gisteravond hebben we "The Village" zitten kijken. We hadden de aankondigingen voor de bioscoop al gezien, maar kwamen er domweg niet aan toe om 'em te gaan kijken. Dus op DVD gehuurd.
Hij was spannend! Ik kan niet anders zeggen: op gegeven moment klopte mijn hart zo hard dat het wel uit mijn borstkast leek te springen!

Het verhaal speelt zich af in een 19e eeuwse setting ergens in the middle of nowhere in Amerika. Plaats van handeling: een klein dorp in een vallei, omgeven door bossen. In die bossen wonen Zij Over Men Niet Spreekt: wezens die gruwelijke dingen uithalen met iedereen die de bossen durft te betreden. Wachttorens en vuurpotten geven de grens aan tussen waar wel en waar niet te gaan. En constant zit je met het gevoel dat er iets niet klopt... totdat er toch iemand het lef heeft door de bossen te gaan en er zich een opmerkelijke ontknoping manifesteert.

Niet alleen het scenario is goed, ook de cast is geweldig: William Hurt, Joaquin Phoenix, Sigourney Weaver, Adrien Brody...

[The Village]
[lees verder]
Niet verlegen zijn...
donderdag, 20 januari 2005 om 10:28 uur

Nationale IQ-test:
Sommige vragen waren echte een makkie, anderen heb ik domweg gegokt. Ik vraag me af in hoeverre deze test representatief was, al teveel waarde zal ik er niet aan hechten. Mijn score was 125.

Ook testen?
Wat was jou score?
WIP
donderdag, 20 januari 2005 om 08:43 uur
De WIP-pert toetut weer!
Gevonden via Google
donderdag, 20 januari 2005 om 08:41 uur
Het heeft een poos geduurd, maar ze heeft zich gemeld. Vanmorgen lag er een e-mailtje in mijn mailbox dat er een reactie was in mijn gastenboek: en daar was ze!
Is het internet niet geweldig??
Kamermeerderheid tegen donorregistratie
18:12 uur

Het voorstel om een nieuw systeem voor orgaandonatie in te voeren, haalt vrijwel zeker geen meerderheid in de Tweede Kamer. VVD en SGP wijzen het af, de ChristenUnie zeer waarschijnlijk ook. De stemmen van de VVD of de twee christelijke partijen zijn beslissend voor een meerderheid in de Kamer. De Kamer vergadert woensdag over de kwestie. VVD vindt dat de overheid eerst op andere manieren moet proberen om meer Nederlanders bereid te vinden hun organen af te staan. Zo zouden ziekenhuizen meer moeite moeten doen om nabestaanden over te halen organen van hun overleden familielid beschikbaar te stellen.
Het Actieve Donor Registratiesysteem gaat de liberalen te ver.
De SGP vindt dat ook. De ChristenUnie (CU) zegt 'nee, tenzij' tegen het systeem. Volgens de partij zijn er in Nederland mensen die niet goed in staat zijn hun mening op een rijtje te zetten.
Het CDA heeft het voorstel voor de actieve donorregistratie eerder al afgewezen. De fracties vertegenwoordigen samen een nipte meerderheid van 76 stemmen in de Kamer. [Lees het volledige artikel bij Planet]

Dat de SGP tegen is, verbaast mij niets: een goed christelijk standpunt zou ze echter beter staan dan dit lullige 'het gaat te ver, en er wordt nog niet genoeg gedaan'. Overigens herinner ik me al vele campagnes op TV en in de ziekenhuizen (die ik, zoals u weet, nogal eens van binnen zie).
Het CU denkt kennelijk dat Nederlanders stuk voor stuk oerstom zijn: laten we ze gelijk het stemrecht maar afnemen, dan. Als we niet eens weten wat er met ons eigen lichaam moet gebeuren, dan zullen we zeker niet in staat zijn om een fatsoenlijke keuze te maken als het om politiek gaat.
Maar het standpunt van de VVD slaat werkelijk alles. De VVD geeft tegenwoordig wel een heel vreemde invulling aan het fenomeen 'liberalisme'... ??
Het is immers niet zo dat iedereen ook verplicht zijn organen moet afstaan: alleen zij die dit echt niet willen kunnen daar vanaf zien, door dat kenbaar te maken. Een kleine moeite die je wel neemt als je er echt tegen bent een ander te helpen na je dood.

Want laten we eerlijk zijn: mensen zijn lui. Hoevelen zijn er niet die het eigenlijk wel best vinden dat hun organen worden gegeven aan mensen die er nog verder mee kunnen leven, maar die er gewoon niet aan toe komen om die registratie te regelen? [Doe het nu, hier] Als iedereen, van jong tot oud, automatisch is geregistreerd en alleen zij die er echt bezwaar tegen maken (en dus wel de moeite nemen om dat kenbaar te maken) uit het bestand worden gehaald, kunnen jaarlijks velen worden gered van een wisse dood, of van urenlange sessies aan dialyse-apparaten, of eindelijk (weer) kunnen zien, of... , of...
Donor zijn is in mijn ogen een plicht. Dus zeg ik volmondig JA tegen die verplichte (zeg liever: automatische) registratie.

[update 20/1] Waarom passieve registratie niet werkt:
Een van de problemen van het huidige systeem van orgaandonatie is dat veel mensen niet reageren op verzoeken van de overheid om aan te geven of ze bereid zijn hun organen na hun dood af te staan. De overheid stuurt hen daarover een brief. Het is de bedoeling dat ze antwoorden via een retourformulier.
Achteneenhalf miljoen volwassenen, 65% van de bevolking, vult het formulier niet in. Via het ADR-systeem zouden deze mensen dus automatisch donor worden. De overheid meldt hen dat via een tweede brief. Daarin staat dat ze de donorregistratie ongedaan kunnen maken als ze alsnog aangeven hun organen niet af te willen staan. [Bron: ANP]

[Donor-voorlichting]
[Actieve Donorregistratie - Ministerie VWS]
[Word orgaandonor]
[82% Nederlanders voor actieve registratie - Nierstichting]
[lees verder]
Next!
14:58 uur
We konden er natuurlijk op wachten.... Na foto's van Amerikaanse mishandelende militairen zijn er nu Britse exemplaren boven water gekomen (link niet voor gevoelige lezers).
Aan de overkant van het plasje zijn ze geschokt, Tony voorop, uiteraard en de hoogste militaire baas wist niet hoe snel hij voor de camera's moest uitleggen dat dit toch echt een 'incident' was en dat het 'grondig zou worden onderzocht'. En uiteraard heeft dit gevolgen voor alle Britse militairen die nog in Irak verblijven.
Drie militairen van het Koninklijk Regiment der Fuseliers staan terecht voor de krijgsraad in Duitsland: ze worden met naam en toenaam in de Britse media genoemd. Eén van hen kwam het het 'befehl ist befehl'-lulverhaal: hij had er opdracht toe gehad.

Ligt het nu aan mij (generalisatie-alert!) of verliezen militairen elk greintje geweten en zelfcontrole zodra ze er de kans voor krijgen? Ik zou denken: liever voor de krijgsraad omdat ik een order weiger uit te voeren dan omdat ik een gevange heb mishandeld. Maar ja... ik ben geen militair en zal er ook never nooit eentje worden. Ik denk dat altijd maar: Ik ga liever gewoon dood!
Ik heb overigens sterk het vermoeden dat onze regering hiervan eerder op de hoogte was als wij, het 'gewone' volk gezien de supersnelle beslissing om toch vooral in maart af te taaien. Daar werd immers vrijdag nog over getwijfeld.

What's next: Foto's van Nederlandse militairen in zo'n compromiterende positie: de goden verhoeden het!
[lees verder]
Optreden
woensdag, 19 januari 2005 om 14:36 uur
Op 30 januari heeft T. zijn eerste optreden van de muziekschool: winterpresentatie staat op de flyer die meekwam van de muziekles: "Van kinderliedjes tot rock en van oriëtatie-klas tot gevorderde band."

Onze artiest haalt er zijn schouders over op: het zal zijn tijd wel duren. Ik ben ondertussen plaatsvervangend nerveus.
Hap Slik Weg
woensdag, 19 januari 2005 om 11:38 uur
Vroeger, dat wil zeggen voordat Sam werd vermist, kreeg hij alleen droogvoer. Hij was enigszins aan de gevulde kant toen hij hier kwam en dus werd hij op brokkendieet gezet. Bovendien, zo merkten we, was hij minder agressief toen hij geen vlees meer kreeg.
Maar aangezien Sam, bij nader inzien, toch vermagerd is tijdens zijn afwezigheid, heb ik vanmorgen blikken voer voor 'em gehaald. Bij thuiskomst maakte ik een schoteltje klaar, maar Sam reageerde niet op mijn roepen. Dus klom ik twee trappen omhoog, met schoteltje in de hand. Vervolgens hield ik het schoteltje onder zijn neus: dat wekte zijn interesse. Ik nam het schoteltje weer mee naar beneden en Sam volgde, haalde me in en spoot de trap af. Heeft u ooit wel eens een kat zien vliegen? Ik vandaag voor het eerst :)

Eenmaal beneden, zette ik het schoteltje op de grond. Hap Slik Weg. En vol genoegen ging hij weer liggen slapen.
Maak 't met MissGien
10:28 uur
Weet u al wat u gaat eten vanavond?
Nee?
Dan heb ik hier een heerlijk receptje voor u. Het is niet heel erg snel klaar, maar het smaakt geweldig... het is een recept dat ik heb bedacht toen ik nog op kamers woonde, omdat het zo makkelijk in grote hoeveelheden te maken is. Sinds kort maak ik het ook weer hier thuis en de mannen vinden het heerlijk! Mie met prei en kip
Voor 4 personen heeft u nodig:
4 kippenpoten
8 nestjes mie
2 preien
1 ui
1/2 bakje champignons
12 1 teentje knoflook
olie
zoete sojasaus
peper
zout

Kook de kippenpoten gedurende ca. 3 kwartier. Bewaar het kookvocht.
Snij de prei in ringen, snipper het ui en halveer de champignons (grote in kwarten snijden). Warm een wok op, en doe de olie erin. Knijp de knoflook uit (of snij het heel fijn) en doe het met de uien in de wok. Voeg de prei toe en laat het geheel zachtjes smoren.
Kook de mie in het kookvocht dat je hebt bewaard van de kippenpoten.
Voeg de champignons toe aan het preimengsel en doe er een flinke scheut sojassaus bij. Laat het weer smoren.
Ontdoe de poten van de botjes en snij het in kleine stukje. Voeg het toe aan de rest en laat het door en door warm worden.
Giet de mie af en meng het door het prei/kipmengsel. Evt. op smaak brengen met peper en zout en smullen maar!

(In plaats van mienestjes kun je ook gebroken mie gebruiken, dat mengt makkelijker. Gebruik voor 4 personen ongeveer 300 gram)
[lees verder]
Gruwelijk
dinsdag, 18 januari 2005 om 14:29 uur
Groenland lokt toeristen met jacht op ijsbeer
Groenland wil proberen rijke toeristen naar het land te lokken door ze te laten deelnemen aan een ijsberenjacht. De gedeeltelijk autonome regering van het Deense eiland heeft buitenlandse deelname aan de jacht goedgekeurd, meldde gisteren de Deense krant Politiken. Tot nu toe was dat alleen aan Groenlanders voorbehouden.
"Wij stellen ons jagers voor die uit zijn op grote trofeeën en die vroeger op olifanten hebben gejaagd", aldus het toeristenbureau van het eiland. Alleen in Canada is ijsberenjacht toegestaan voor mensen die niet in het gebied rond de noordpool leven. [Bron: Metro]

Volgens het WWF is de ijsbeer nog steeds een bedreigde diersoort, niet zozeer vanwege de jacht, maar vanwege de stijgende temperatuur, waardoor zijn jachtgebied steeds kleiner wordt. Laten we 'em vooral een handje helpen, zeg!
Slordigheid loont
dinsdag, 18 januari 2005 om 13:31 uur
Heb ik het al die jaren toch goed gedaan!
School stereotype
dinsdag, 18 januari 2005 om 13:25 uur

You scored as Stoner.
What's Your High School Stereotype?

Stoner? Ik? Tsk.
Ik blow al zeker een maand niet meer! ;-)

[via Knurplog]
SAM IS WEER THUIS
dinsdag, 18 januari 2005 om 10:55 uur
Kijk eens links. Ja, kijk maar! Het fotootje van Sam is weg. Hij is weer thuis!
De dame belde een kwartiertje geleden dat ze er al was, dus ik sprong gelijk op de fiets en ging kijken.
En daar zat-ie. Hij kwam gelijk op me af, sprong zo'n beetje in mijn armen en gaf kopjes tegen mijn kin.
Terug in de reismand vond hij niet fijn, dus nu is hij boos. Maar dat mag. Ik vind alles best.
De dame vertelde dat hij sinds 3 dagen in haar tuin zat, ze had 'em eten gegeven en zag dus gisteren dat briefje. Ik ben onbeschrijflijk blij en zit hier te janken van geluk.

Hij is er weer!
Kijken
dinsdag, 18 januari 2005 om 09:35 uur
Ze heeft gebeld en straks, rond een uur of twaalf als ze weer thuis is, ga ik kijken of de poes die in haar tuin rondscharreld, onze Sam is. Ik heb op de kaart gekeken waar het is, en het is vlakbij de plek waar ik al eerder een rode kat heb gezien. Ik houd mijn hart dus vast, want als deze het niet is...
Verhongeren
dinsdag, 18 januari 2005 om 07:36 uur
Dutroux is in hongerstaking. De grootste griezel van onze Zuiderburen is het niet eens met het gevang waar hij wordt vastgehouden. Hij wil, volgens zijn advocaat, bewerkstelligen dat hij terug kan naar het gevang in Aarlen. Hij is nu overgebracht naar een soortgelijk instituur in Itteren, omdat hij daar nogmaals moet voorkomen. Ditmaal voor autozwendel. Die zaak is verdaagd tot april en Dutroux meende dat hij terugmocht naar Aarlen voor die periode. Toen dat niet het geval bleek, ging hij in hongerstaking. [zie: nu.nl]

Dus "mijnheer" denkt nog eisen te kunnen stellen ook? Ik zeg: lekker honger laten lijden. Geen mens op de wereld die 'em zal missen.

[update 15.25 uur] Het schijnt dat de Grote Griezel het precies twee dagen heeft volgehouden: hij is alweer aan het eten. Het is niet alleen een lafbek, hij heeft nog geen doorzettingsvermogen, ook!
Snijdende spanning
maandag, 17 januari 2005 om 21:27 uur
Mijn mobiele telefoon ligt naast me: sinds ik posters van Sam heb opgehangen, verlies ik het ding geen seconde uit het oog en nu al helemaal niet!
Vanmiddag was ik bij de bakker hier vlakbij waar ook een postertje op het raam hangt. Ze vertelde me dat, er vlak voordat ik er was, een vrouw in de winkel was, die vertelde dat zij een onbekende rode kat in haar tuin had rondhangen. Ze had het nummer opgeschreven en zou bellen... dat was vanmiddag op halfvier.
U begrijpt: ze heeft nog niet gebeld en ik word, zoals bij elk sprankje hoop, een beetje gestoord.
Als ze morgenochtend nog niet heeft gebeld, vraag ik aan J. (van de bakker) of ze weet waar ze woont. Het is zo'n klein buurt-bakkerswinkeltje met vanallesennogwat en ze kent de halve buurt bij naam. En nu maar hopen dat dit bij deze dame ook het geval is...

Ondertussen ga ik nog maar eens bij Amivedi kijken en bij dierenasiels.com. Je weet tenslotte maar nooit...
It's official: I'm hooked!
21:20 uur

Het is nog maar 5 dagen geleden dat ik schreef dat we de eerste elf afleveringen van het tweede seizoen van West Wing op gingen ophalen. Zojuist hebben we de laatste van de 22 afleveringen gezien en een kei van een cliff-hanger hangt nu boven ons hoofd.
Op TV komen de laatste twee afleveringen komende zondag en de zondag erna nog, dus al teveel wil ik er niet over kwijt. Maar het komt hier op neer: doet-ie-'t of doet-ie-'t niet??
We zijn verslaafd, zoveel is duidelijk.
Direct nadat de aflevering was afgelopen, doken we beiden achter onze pc's om op zoek te gaan naar het derde seizoen op DVD: wah kost dah? Hmm, teveel! En bovendien, die hebben we dan ook binnen 5 dagen weer gezien en moeten we nóg langer wachten op seizoen 4, hoewel die in de VS ook al uit is op DVD, zag ik zojuist bij Amazon...

Nee, geduld. We moeten maar leren geduld te hebben tot RTL 4 met de volgende serie komt... in september ofzo...

snif
[lees verder]
Red Stan!
maandag, 17 januari 2005 om 13:58 uur

Stan is een varkentje, wat zijn baas (de boer) wil opeten. Je kunt Stan redden door het woord te raden: Kun jij Stan redden?
Tijdelijk is rekbaar begrip
maandag, 17 januari 2005 om 12:38 uur
WIP (Who Is Present) is al sinds donderdag "tijdelijk in onderhoud".
Tijdelijk is daardoor wel een heel rekbaar begrip geworden...
Nederlanders toch half maart naar huis
maandag, 17 januari 2005 om 12:34 uur
De Nederlandse militairen vertrekken half maart uit Irak. Dat is nu definitief, hebben premier Balkenende, minister Bot (Buitenlandse Zaken) en minister Kamp (Defensie) maandag besloten, aldus de woordvoerder van premier Balkenende maandag.
De voltallige ministerraad zal het besluit van de drie naar verwachting komende vrijdag bevestigen. Half maart wordt de verantwoordelijkheid voor de 'Nederlandse' provincie Al Muthanna overgedragen aan de Britten.
De hoofdmacht van de 1350 Nederlandse militairen gaat dan terug naar Nederland, een kleiner deel van enkele honderden militairen blijft nog zes tot acht weken om de Nederlandse kampen te ontmantelen. [Bron: ANP]

Pfft: gelukkig!!
21 minuten
maandag, 17 januari 2005 om 10:18 uur

21 minuten van uw tijd. Dat is alles wat men vraagt.
21 minuten om een vragenlijst in te vullen die een beeld geeft over hoe Nederlanders over Nederland denken. Of ze het eens zijn met het regeringsbeleid, of ze menen dat Nederland op de goede weg is, hoe ze denken dat Nederland er over 35 jaar uit zal zien. Vragen over de arbeidsmarkt, vergrijzing en het onderwijs. Allemaal vragen waar je zelf, naar ik aanneem, ook over nadenkt, of in ieder geval over na zou moeten denken.
21 minuten van je tijd, zodat de Tweede Kamer in het voorjaar het rapport kan ontvangen en dat men kan zeggen: "Zo denkt Nederland over Nederland. Zo denkt Nederland over de toekomst van Nederland." En hoe meer mensen meedoen, hoe beter het resultaat zal zijn.

Dus maak even 21 minuten vrij (ik deed het in minder dan, overigens) en vul die vragenlijst in.
Muziekmiddag
zondag, 16 januari 2005 om 14:17 uur
Vanmiddag gaan wij naar de The Shuffle, waar we gaan luisteren naar Just Like That, die jazzstandaards te horen gaat brengen.
't Is lang geleden dat we op zondagmiddag naar muziek gingen luisteren. Vroegah (> 8 jaar geleden) deden we dat vaker. En ook voordat we samen waren, kwamen we elkaar regelmatig tegen op de een of andere zondagmiddagsessie, waar vriendin A. dan ook speelde. Dat was gezellig en leuk: je wist nooit tevoren wat je te horen ging krijgen.
De enige sessie die er, zover ik heb kunnen ontdekken, in Nijmegen nog is, is op dinsdagavond in Merleyn. En daar kunnen we dus nooit samen, of met ons drietjes, naar toe.
Maar nu dus wel. Ik ga ook nog even vriendin A. bellen: misschien heeft zij ook wel zin om te komen luisteren.
Tetris-virus
zondag, 16 januari 2005 om 10:53 uur
Een nieuw computervirus is gesignaleerd. Dit keer niet als een opvallende bijlage in de mail, maar vermomd als het spelletje Tetris. De worm, genaamd Cellery, gebruikt de speeltijd van het slachtoffer om op zoek te gaan naar andere computers op een netwerk.
Nadat de gebruiker het spel opent, verschijnt er een boodschap met de tekst "Chancellery". De worm verandert dan een aantal Windows-instellingen. Cellery is niet gevaarlijk, maar als de worm veel computers binnen een netwerk heeft geinfecteerd, dan kan het gebeuren dat het netwerk wat trager wordt. Klik hier !
Anti-virusbedrijf Sophos legt op haar website uit hoe de geinfecteerde gebruiker de worm weer van zijn pc kan verwijderen. [Bron: nu.nl]
Grote schade aan Babylon door toedoen Amerikanen
zaterdag, 15 januari 2005 om 16:47 uur
Militairen van de door de Amerikanen geleide internationale coalitie in Irak hebben een spoor van vernielingen achtergelaten in Babylon, de uit de 6e eeuw voor Christus daterende stad ten zuiden van Bagdad. Dat blijkt zaterdag uit een rapport van het British Museum.
De Britse krant The Guardian publiceerde de uitkomsten van dit rapport in de zaterdageditie. John Curtis, medewerker van de sectie Nabije Oosten van het museum, constateerde tijdens een bezoek vorige maand aan Babylon dat "substantiŽle schade'' aan de stad is toegebracht.
Curtis zag onder meer dat een 2600 jaar oude stenen bestrating door militaire voertuigen was platgewalst. Verder repte Curtis in het rapport van het British Museum over archeologische fragmenten die bij zand en aarde waren gevoegd om zandzakken te vullen. Curtis bepleit een internationaal onderzoek van archeologen om de schade aan Babylon vast te stellen.
Amerikaanse militairen vestigden een basis in Babylon in april 2003, kort na het begin van de invasie van Irak. In september 2003 kwam de basis onder toezicht van Poolse militairen te staan. Deze zaterdag wordt Babylon formeel overgedragen aan het Iraakse ministerie van Cultuur. [Bron: Gooi- en Eemlander]

Dit doet mijn archeologie-minnende hart pijn!
Graner schuldig
zaterdag, 15 januari 2005 om 16:36 uur
Graner schuldig aan mishandelingen in Abu Ghraib
Een militaire jury in Texas heeft vrijdag de Amerikaanse cipier Charles Graner schuldig bevonden aan mishandeling van gevangenen in de door de VS beheerde gevangenis van Abu Ghraib in Irak. Volgens de jury is de 36-jarige militair schuldig op alle tien punten van de aanklacht.
Die luidt onder meer dat hij gevangenen heeft geslagen, gedwongen tot masturbatie en naakt op elkaar gestapeld. Eťn van de punten is afgezwakt. Veel van de incidenten zijn vastgelegd op foto's, die vorig jaar in de media verschenen en de wereld schokten.
Graner werd samen met vriendin Lynndie England het gezicht van de mishandelingen in de Abu Ghraib-gevangenis. Ze verschenen breed grijnzend op fotoīs naast vernederde Iraakse gevangenen.
De militaire jury komt mogelijk zaterdag met de strafmaat tegen Graner. Op basis van de oorspronkelijke aanklacht zou hij 17,5 jaar cel kunnen krijgen. [Bron: Plein.nl]

[Zie ook; Befehl ist befehl]
Huisje bouwen
zaterdag, 15 januari 2005 om 13:19 uur

Het lijkt eenvoudig, maar probeer maar eens een huis te bouwen waarbij alle kamers zijn afgesloten.... My house is bigger than your house.
No sense of satire
zaterdag, 15 januari 2005 om 11:28 uur
Een 37-jarige boekverkoper uit Edinburgh heeft zijn baan verloren vanwege zijn satirische weblog. Omdat Joe zijn verhaal uitgebreid heeft beschreven, lijkt het me zinnig dat jullie het zelf lezen en jullie eigen oordeel vellen.

Ik heb hier echter geen woorden voor.
Oja, toch wel: Ik ga dus never nooit meer naar Waterstone's. En als je weet hoe zeer ik van Engelse boeken houd, weet je ook dat dat geen beslissing is die geen hout snijdt!
Sterker nog: ik zou iedereen willen oproepen om Waterstone's te boycotten, zodat ze weten dat dit soort praktijken gewoonweg niet kunnen.
TGP wordt TNT
09:24 uur

Ze blijven aan het veranderen, bij de post.
Het begon allemaal in 1770 met de Statenpost, wat in 1799 werd veranderd in PTT (Post Telefoon Telegraaf). En die naam, daarmee zijn we (bijna?) allemaal opgegroeid. En toen begon de privatersingsgolf in Nederland, eind tachtiger jaren. PTT werd toen ineens KPG (Koninklijke PTT Nederland NV).

Negen jaar later, in 1998, wordt de TPG een feit, het is de splitsing van TNT Post Group van KPN:de Postpoot gaat in zijn eentje verder met noteren op diverse internationale beurzen. Nou ja, in zijn eentje: samenwerkingsverbanden worden aangegaan met oa. China State Post en het Zwitserse Die Post.
In de 21e eeuw worden het aantal samenwerkingsverbanden alleen maar uitgebreid met oa. Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS.
In 2002 krijgt de firma opnieuw, nu naar TPG Post en worden de samenwerkingsverbanden verder uitgebreid in Europa: ScandinaviŽ en Duitsland komen erbij. Daarnaast krijgt de pakketdienst een belangrijker rol in het geheel, doordat door de concurrentie van de e-mail het aantal poststukken afneemt.

En dan nu opnieuw een naamsverandering: TGP wordt TNT (zie de logo's boven het artikel). Er zijn al zoveel veranderingen geweest, waarom schenk je hier dan aandacht aan, zou je zeggen...
Nu: al die jaren, van 1770 tot 2004 was de herkenningskleur rood: rode brievenbussen, rode koetsen, rode autootjes en niet te vergeten rode posttassen. En dat wordt nu veranderd... in de kleur van TNT... oranje! De brievenbussen worden oranje, dat is reeds aangekondigd. Oranje!!!
De woordvoerder: "Oranje is dan de beste kleur die we hadden kunnen kiezen. Deze geeft toch een verbondenheid van nationale trots." Ja hoor... dat TNT al jaren een oranje kleur draagt en dat over de hele wereld doet, heeft er vast niets mee te maken... Hoe dom denkt de Woordvoerder wel niet dat we zijn?

In mijn gedachten zie ik al oranje autootjes rijden, en postbodes in oranje outfits op fietsen met oranje fietstassen of lopend achter oranje karretjes. En dat kan niet! Dat mag niet: de post hoort gewoon rood. Daar ben ik toevallig heel conservatief in!
[lees verder]
Titan
zaterdag, 15 januari 2005 om 08:45 uur

Natuurlijk heeft iedereen die foto allang gezien. Maar ik kan dit domweg niet voorbij laten gaan.
Meer bij ESA en NASA...
Over NASA gsproken: zullen die lui nu balen, of wat? [evil grin]

[ESA Cassini-Huygens | NASA Cassini Huygens]
Top!
zaterdag, 15 januari 2005 om 08:39 uur
Gisteren kwam T. thuis met een trots gezicht: hij was topper die dag. Nu is dat op zich niet opzienbarend meer hier in huis. Maar wel als je weet dat het de vijfde keer deze week was dat hij (super)topper was. Hij had dus een echte topweek! Zo ver ik me kan herinneren is dat de eerste keer in zijn twee jaar op Roelant Berk en Beuk.
En daar zijn we blij om, hier in huize Missgien :-D
Pizza!
vrijdag, 14 januari 2005 om 13:42 uur
'Na buikgriep drie dagen niet koken'
Wie buikgriep heeft gehad, kan de eerste twee ŗ drie dagen na die kwaal beter geen eten klaarmaken. Dat advies geeft de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) vrijdag op basis van een onderzoek naar dertien klachten over voedselinfecties.
In ťťn van de gevallen kon het virustype in de uitwerpselen van de zieke direct gerelateerd worden aan het genuttigde voedsel. In vier gevallen werd het zogeheten norovirus aangetoond. Klik hier !
Naast het kookadvies stelt de VWA dat het verstandig is om ook in de daarop volgende dagen extra te letten op de hygiŽne. [Bron: nu.nl]

De bezorgrestaurants zullen er wel bij varen... ;-)
Religie en onderwijs
11:11 uur
Amerikaanse school mag niet waarschuwen tegen evolutieleer
Een federale rechtbank in de Amerikaanse staat Georgia heeft een middelbare school in de stad Cobb County donderdag opdracht gegeven waarschuwende stickers te verwijderen uit schoolboeken waarin de evolutieleer wordt uitgelegd. "De evolutie is een theorie, geen feit", staat er, onder andere, op de stickers.
Volgens de rechter schendt de school met de sticker het grondwettelijke verbod op het promoten van een bepaalde godsdienst. De schoolbestuurders stelden juist dat de sticker, waarop verder staat dat de evolutieleer kritisch moet worden benaderd, een open denkwijze over de oorsprong van het leven op aarde bevordert. De sticker was op biologieboeken geplakt. Het hooggerechtshof bepaalde al in 1987 dat de scheppingsleer, de christelijke visie op het ontstaan van de wereld, een geloofsdogma is dat niet op scholen dient te worden onderwezen. [Bron: Houston Chronicle]

De volledige, Engelse tekst op de stickers luidt:
"This textbook contains material on evolution. Evolution is a theory, not a fact, regarding the origin of living things. This material should be approached with an open mind, studied carefully and critically considered."

Ik heb niet veel op met de VS, zoals u onderhand wel zult hebben begrepen. Maar één dingen hebben ze daar geregeld: de scheiding van religie en staatszaken (geen partijen gebaseerd op geloof, al doet tegenwoordig Bush hard zijn best om tussen de regels door behoorlijk mee te chargeren) en -heel belangrijk!- de scheiding van religie en onderwijs. Ik ben er nl. stellig van overtuigd dat het bijzonder onderwijs, zoals wij hier dat kennen, niet bepaald meehelpt in het kweken van begrip voor andersdenkenden.
[lees verder]
Boys will be boys
10:06 uur
Prins Charles is boos op zijn zoons. Op zijn oudste omdat deze niet goed op zijn jongere broertje heeft gelet en op zijn jongste omdat die het lef had om in een nazipak op een verkleedfeestje te komen.
Huh?
Ja, dat schijnt niet te mogen als je lid bent van een Koninklijk Huis. En nu moet hij boeten: hij moet van zijn vader, met zijn broer, naar Auswitz.

Ik vind het persoonlijk allemaal een beetje overdreven en opgeklopt: de jongen heeft zich al verontschuldigd en als er een schuldige moet worden aangewezen, dan lijkt mij dat de persfotograaf van the Sun, die niet alleen deze knaap maar niet met rust lijken te kunnen laten, maar ook zijn moeder behoorlijk dwars hebben gezeten.
En Charles, ach, da's gewoon een gefrustreerde oude r... vijftiger. En Fergie... die neemt het op voor de jongens: "I know what it is like to have very bad press and be continually criticised".
[lees verder]
Kattenquiz
donderdag, 13 januari 2005 om 12:36 uur
You are a Random cat! Also known as an alley cat or a mutt. You aren't given to high-falutin' ways, but you're accessible and popular. People love you for who you are, not what you are.

[What breed of cat are you?]
Als u het echt niet meer weet:
donderdag, 13 januari 2005 om 12:09 uur
Martelen? Moet kunnen...
donderdag, 13 januari 2005 om 11:22 uur
De Amerikaanse regering heeft druk uitgeoefend op politieke leiders om het gebruik van extreme verhoormethodes door inlichtingendiensten niet te beperken. Op aandringen van het Witte Huis is vorige maand een wetsvoorstel geschrapt dat foltering en onmenselijke behandeling zou hebben verboden.
Dat meldde de Amerikaanse krant The New York Times donderdag. De krant baseert zich op functionarissen in het Amerikaanse parlement, het Congres.
De Eerste Kamer van het Congres, de Senaat, had de beperkingen al goedgekeurd met 96 tegen twee stemmen. Het wetsvoorstel bepaalde onder meer dat bijvoorbeeld het ministerie van Defensie of de centrale inlichtingendienst CIA de volksvertegenwoordiging laat weten welke methodes ze gebruiken bij het verhoren van gedetineerden. [meer (nu.nl)]

Hoelang durft dat land eigenlijk nog te beweren een democratie te zijn??
De westerlijke vleugel
17:39 uur
De Amerikaanse dramaserie The West Wing is enig in zijn soort. Weinig tot geen actie, maar veel, heel veel dialogen van een behoorlijk hoog niveau. Geen kost voor de gemiddelde Amerikaanse tv-kijker zul je denken, maar toch loopt in de VS alweer de vijfde serie.
De serie handelt om het personeel van de 'West Wing' van het Witte Huis wat je een 'inside' geeft van het reilen en zeilen van een politiek centrum: de sleutelfiguren die niemand ziet maar wel al het werk verzetten. President Josiah Edward "Jed" Barlett (een rol van filmacteur Martin Sheen) zwaait er de scepter: hij is echter opmerkelijk weinig aanwezig evenals "First Lady" Stockard Channing, die we nog kennen als Rizzo uit Grease. Een andere blikvanger is advocaat en speech-schrijver Sam Seaborn, gespeeld door niemand minder dan Rob Lowe, al heeft hij ondertussen de serie verlaten. Overige acteurs mogen dan minder bekend zijn, hun acteerprestaties zijn er niet minder om. The West Wing wordt ook in Nederland uitgezonden, door RTL 4 op het onmogelijke tijdstip van kwart voor 12 op zondagavond. Geen wonder dat het merendeel van de Nederlandse bevolking deze prachtserie nog niet heeft ontdekt. Bovendien zendt RTL4 alleen de afleveringen met meer dan gemiddelde actie uit, waardoor je verhaallijn compleet misloopt.
Gelukkig wordt de serie ook op DVD uitgebracht. De Cinematheek heeft seizoen 1 en 2 in hun bestand zitten. Tijdens de feestdagen hebben wij ons verlekkerd aan de 22 delen van het eerste seizoen: we waren in no-time verslaafde. Vier, vijf afleveringen op een avond was geen uitzondering, dus soms zaten wij tot lang na 'bedtijd' aan onze tv gekluisterd.
De tweede serie afleveringen moest echter uit een filiaal in Tilburg komen, dus moesten wij wachten. Hetgeen we knarsetandend deden. Vanmiddag kwam echter het verlossende mailtje: ze lagen klaar. Zojuist ben ik op mijn fietsje naar het verhuurbedrijf gesjeesd en heb de eerste 11 afleveringen opgehaald. De andere 11 bewaren ze voor ons en worden voorlopig nog niet uitgeleend. Toffe lui, daar bij de Cinematheek. Nu hopen dat ze ook zo tof zijn om de resterende series op te kopen: seizoen 3 in onlangs op DVD uitgekomen...
[lees verder]
Muziekdrama
woensdag, 12 januari 2005 om 14:49 uur
Nadat ik boodschappen had gehaald, ging ik T. ophalen bij muziekles. Ik was vroeg, wel 20 minuten, maar eerst nog naar huis gaan was de moeite niet.
De wachtruimte is direct naast de ruimte waar de groepslessen worden gegeven en ik hoorde dat ze met een nieuw stuk bezig waren. Een nieuw stuk èn en een nieuwe toon: de G. Het ging niet echt best -ik betreurde de trommelvliezen van de docent- en ik hoorde T. al steunen en kreunen. Tegen de tijd dat de les was afgelopen, was hij letterlijk in tranen. Ik kán het gewoon niet. Ik kan het àcht niet!, zei hij door zijn tranen heen. De docent legde uit wat het probleem was: hij wil het gelijk perfect kunnen, hij kan er domweg niet tegen als hij het niet direct feilloos kan spelen. Tja, dat krijg je als je altijd overal goed in bent geweest: dan is het moeilijk te accepteren als er soms iets niet zo goed gaat.
Onderweg naar huis leg ik hem uit dat hij op les zit om te leren, dat het echt niet gelijk allemaal goed hoeft te zijn. En ik maak de vergelijking met de gymlessen: zijn coördinatie is gewoon minder als bij andere kinderen, maar hij heeft wel vorderingen gemaakt. Zo kan hij nu al goed gecoödineerd tegen een bal aanschoppen en touwtje springen: iets wat vorig jaar onmogelijk te halen doelen leken.
Ik geloof dat het heeft geholpen, want hij wil morgen 'best wel' met papa het nieuwe stuk spelen.

Pffft, weer een drama gedwongen.
Mafkees
woensdag, 12 januari 2005 om 07:51 uur
Toen ik gisteravond om kwart over 8 mijn flanellen pyjama aantrok om naast het kind in bed te kruipen, lag hij al in een diepe slaap. Hij lag er net zo bij als ik hem een halfuur eerder had ingestopt. Normaal gesproken moet er dan nog minstens een half uur worden gelezen ofzo, maar kennelijk was het zo fijn om in papa-en-mama's grote bed te liggen dat het kind spontaan en acuut in slaap viel.
Erg gezellig was het dus niet, maar het kind slaapt wel prachtig en ik keek meer naar hem dan naar de Gilmore Girls...
Kabouterboom in brand gestoken
dinsdag, 11 januari 2005 om 20:13 uur
Onbekenden hebben dinsdag de dikste boom van Nederland in de Heerlijkheid Beek in brand gestoken. De brandweer kon voorkomen dat de 450 jaar oude zogenoemde Kabouterboom in vlammen opging, maar de kastanje heeft wel forse schade opgelopen volgens natuuropzichter H. Hengeveld.
De Kabouterboom heeft een stamomtrek van 8.50 meter. De boom heeft een immens, deels bovengronds wortelstelsel. Ook heeft de voet van de stam veel gaten en spleten. Daaraan dankt de kastanjeboom zijn naam. Maar de spleten lopen hier en daar door tot in de kern van de eeuwenoude boom. Vuur dat wordt aangestoken in zo'n gat of spleet kan de hele boom via de binnenkant in brand steken. [Bron: nu.nl]
Klaagzang
dinsdag, 11 januari 2005 om 18:32 uur
Jaren geleden kocht ik veel strips, in ieder geval meer dan tegenwoordig. Eén serie in het bijzonder had mijn aandacht getrokken: Thorgal. Een strip over een jongen die opgroeit bij de vikingen maar afkomstig is 'van de sterren'. Het eerste exemplaar kreeg ik, misschien wel 15 jaar geleden, van vriendin A. Ondertussen staat de volledige collectie in mijn kast: afgelopen week liep ik tegen het meest recente album aan die overigens al sinds oktober in de winkel schijnt te liggen (en natuurlijk moest die worden gekocht). De tekenaar was Rosinski. En sinds die tijd ben ik een Rosinksi-fan: wat kan die man tekenen! Prachtig!
Later ontdekte ik de serie "De Klaagzang van de verloren gewesten", waaraan ook Rosinski meewerkte. Vier strips kwamen voort uit de samenwerking van deze geweldige tekenaar en Jean Dufaux, de tekstschrijver. Maar na die vierde was het, in 2002, afgelopen.
Maar het creatieve bloed gaat kennelijk waar het niet gaan kan, want vanmiddag ontdekte ik deel 5: De Moriganen, het eerste deel van een nieuwe serie in dezelfde reeks, ook al twee maanden verkrijgbaar. En al is de tekst nog steeds van Dufaux, de tekenaar is nu Philippe Delaby: een waardig opvolger voor Rosinski want wederom zijn de tekeningen prachtig. Uiteraard kon ik ook deze niet laten liggen.

[Grzegorz Rosinski | Jean Dufaux | Philippe Delaby]
Filmpje...
dinsdag, 11 januari 2005 om 12:22 uur
Passagiers op New Delhi's Indira Gandhi International Airport kregen gedurende 20 minuten een harde-pornofilm te zien op de televisieschermen in de vertrekhal. De uitzending gebeurde om middernacht, het drukste tijdstip op het betrokken vliegveld.
De geschokte passagiers kregen sexscenes die, gepaard met gekreun en gehijg, te zien en te horen waren in de hele terminal. Beambten schakelden de tv's uit na klachten, maar toen had de film al 20 minuten gedraaid.
De leiding van het vliegveld beweerden later dat een tv-station de film draaide in verband met een actie om mensen meer bewust te maken van aids. Andere bronnen op het vliegveld meldden echter dat enkele medewerkers de film keken en het per ongeluk op alle schermen te zien was. [Bron: Ananova]
Befehl ist befehl!
dinsdag, 11 januari 2005 om 07:58 uur
Hoe ver ga je, als advocaat, om je cliënt vrij te krijgen? Het is mij overduidelijk dat de advocaat van militair Graner, Guy Womack, geen scrupules heeft als het daarom gaat. Graner, die wordt beschuldigd van marteling van Iraakse gevangenen, pleitte 'niet schuldig' omdat hij "alleen maar bevelen opvolgde".
Alsof dat nog niet erg genoeg is, bracht Womack ter verdediging naar voren dat men het vormen van pyramides van naakte Iraakse soldaten diende te vergelijken met de pyramides die cheerleaders maken, dat wordt immers ook niet als marteling beschouwt? [meer]
10 cm regen
dinsdag, 11 januari 2005 om 07:46 uur
Die 'westcoasters' zijn ook helemaal niets gewend.
Vakantie
dinsdag, 11 januari 2005 om 07:31 uur
Ja, hoor. Voor mij is de vakantie nu ook echt definitief voorbij. Mocht ik gisteren nog lekker in mijn bedje blijven liggen, vandaag moet ik T. naar school brengen. Het is ook gelijk flink aanpoten, want Lief blijft vannacht een nachtje 'over' in het Amsterdamse vanwege een tweedaagse bijeenkomst.
Maar dat geeft helemaal niets, want dat betekent dat T. vannacht lekker bij mij kan slapen :-)
Een ware schoonmoeder
maandag, 10 januari 2005 om 21:40 uur
Twee vrouwen kwamen voor de wijze koning Salomo, een jonge man in een driedelig pak tussen zich in meeslepend. "Deze advocaat heeft beloofd met mijn dochter te trouwen!", riep de een.
"Nee!", riep de ander, "Hij heeft beloofd met mijn dochter te trouwen!"
En ze ruzieden om het hardst met wie de man zou moeten huwen, tot Salomo zijn hand ophief en zei: "Breng mijn grootste zwaard. Ik zal hem in tweeën hakken, zodat allebei de dochters een helft kunnen krijgen.
"Dat lijkt mij een prima idee", zei de eerste moeder.
"Nee", zei de ander, "we moeten niet onnodig bloed vergieten. Laat hem maar met haar dochter trouwen."
De wijze koning twijfelde geen moment en zei: "Prima. Deze man zal trouwen met de dochter van de eerste moeder."
"Maar, maar zij was bereid om hem te laten klieven", zei de tweede moeder ontzet.
"Inderdaad", zei Salomo "Daarmee toont ze aan een ware schoonmoeder te zijn."
Gezichtsanalyse
maandag, 10 januari 2005 om 15:48 uur
Of: hoe een computer er heerlijk naast kan zitten...

Volgens de Face-Analyzer ben ik nl. voor 47% van Koreaanse/Japanse afkomt en voor 53% van Chinese afkomst! Wat een blunder: ik ben namelijk zo Hollands als het gras, of, zoals ze mij op deze website zouden moeten noemen: Anglo Saxon.
En dat allemaal aan de hand van deze foto
Het persoonlijke profiel was al niet veel beterL ik heb geen 'extended social life', noch begeef ik mij in een 'greater social circle' bovendien zie ik mijzelf beslist niet als een 'charmer', wat mijn archetype zou zijn.

Dat dit tooltje maar wat doet, blijkt als ik dezelfde foto opnieuw laadt. Dan ben ik ineens 100% Zuid-Europees (nope, nog steeds niet goed) en is mijn archetype plotsklaps veranderd in 'beta-artist'. In de beschrijving van dit archetype kan ik me echter beter vinden: politiek-geëngageerd, geeft niets om geld, status of macht en ik vind een jointje op z'n tijd helemaal niet verkeerd. Maar ik ben wel ineens in een man veranderd...

Leuk, grappig, maar hier moet je dus beslist geen waarde aan hechten.

[via]
XS4all koopt Cistron
maandag, 10 januari 2005 om 13:53 uur
XS4ALL en Cistron hebben het definitieve koopcontract getekend voor de overname door XS4ALL van het volledige klantenbestand van Cistron. Per 1 januari is de overname van Cistron door XS4ALL definitief rond.
Cistron heeft ruim 5.000 klanten, vooral snelle ADSL-abonnementen, maar ook zakelijke hostingklanten en een kleine groep klanten die inbelt. XS4ALL, sinds 1998 100% dochter van KPN, heeft door de overname ruim 165.000 klanten met een ADSL-verbinding. Daarnaast heeft XS4ALL ruim 20.000 zakelijke hostingklanten. [meer]
Fahrenheit 9/11: winnaar People's Choice Awards
maandag, 10 januari 2005 om 11:35 uur

De documentaire van Michael Moore, waarin hij een kritische blik werpt op het presidentschap van George W. Bush, werd door het Amerikaanse publiek boven filmhits als 'Shrek 2' en 'Spider-Man 2' verkozen. Moore zei in zijn speech 'verbaasd' te zijn dat het publiek op zijn film had gestemd. "Ik beschouw deze prijs als een uitnodiging nog meer 'Fahrenheit 9/11s' te gaan maken", aldus Moore. [meer]

[People's Choice Awards]
Hoop
maandag, 10 januari 2005 om 11:08 uur
Even, heel even, leefde ik in het land van Hoop: een beschrijving bij Amivedi leek wel erg veel op onze vermiste huisgenoot.
Tot ik het dierenasiel belde waar het beestje was opgevagnen en ze vroeg om de foto online te bekijken: mijn hoop werd keihard de grond in geslagen toen ze zei: "Helaas, de hier binnengebrachte kater heeft niet zoveel wit."
Cyborg
zondag, 09 januari 2005 om 22:29 uur

Wat zou jouw naam zijn als je een cyborg zou zijn?
Democracy according to the Pentagon
zondag, 09 januari 2005 om 18:20 uur
Uit den ouden doosch
zondag, 09 januari 2005 om 14:22 uur
Kom ik me toch zomaar ineens de HTML-cursus tegen die ik jaren geleden heb gemaakt voor -toen nog- de webgrrls. Ik was toen zwanger van Thomas en zat je een rotje te vervelen in Almere (ja, verschrikkelijk, hè?) en besloot mijn tijd nuttig te gebruiken.
Wat me daarvan het meeste is bijgebleven, is dat ik een steeds een stukje verder van het bureau moest gaan zitten om mijn gestaag groeiende buik de ruimte te geven. Op het laatst zat ik met gestrekte armen achter de pc :-)
Lekker hapje
zondag, 09 januari 2005 om 12:44 uur
Overleef je een tsunami, word je opgevreten door krokodillen...
Herinneringen
zondag, 09 januari 2005 om 12:16 uur
Won't you be my number two?
Me and number one are through.
There won't be too much to do;
Just smile when I feel blue.


en

You can't always get what you want
But if you try sometimes
You just might find
You get what you need
Dames: opgelet!
zaterdag, 08 januari 2005 om 18:16 uur
Brad Pitt is weer 'beschikbaar'... :)
Stappen
11:53 uur
Gisteravond ben ik met A. wezen stappen. Dat was echt heel erg lang geleden, dus vermeldingswaard.
We begonnen onze strooptocht in de Lux, daar hadden we afsproken. Niet dat het daar zo gezellig is: ik vind het maar saai me al dat staal en beton en veel verlichting, bovendien wacht je uren op een drankje terwijl het er wemelt van het personeel en het is er ook nog 'ns duuhuur! Echt geen wonder dat het bedrijf noodlijdend is...
Na een drankje gingen we naar een echte kroeg: Café 't Paleis. 't Paleis is een huiskamerkroeg: het is er erg klein, naast de bar is er nog 1 tafel met stoelen en twee hoge tafels aan de muur met wat krukken en dat is het dan. Het is er altijd gezellig, er wordt lekkere muziek gedraaid en als je mazzel hebt kom je er Frank Boeijen tegen (maar die mazzel heb ik helaas lang niet meer gehad).
Wel liep ik er N. tegen het lijf, de voormalige directeur van Doornroosje bij wie ik jaren geleden stage liep voor mijn opleiding management-assistente. Heerlijk herinneringen opgehaald. Helaas is Doornroosje Roosje niet meer, dus wij komen er beiden niet meer, tenzij er een concert is van Guy Forsyth, natuurlijk.
Een paar biertjes later vonden we het tijd om weer te gaan. We maakten een wandelingetje door de benedenstad en langs de Waal om daar even heerlijk uit te waaien, om uiteindelijk in Dollars te belanden. En daar was het feest, want er speelde een rock 'n' roll-bandje. Binnen no-time stonden 'de oude wijven' de swingen dat het een lieve lust was, en van zo kwam onze voorgenomen kroegentocht vroegtijdig tot een eind want we kwamen gewoon niet meer weg. Ik haalde nog een vette hap tegen de kater (en dat heeft gewerkt).

Bij het afscheid besloten we dat we op z'n minst een keer per maand zo'n avondje nodig hebben. Ben benieuwd of we dat ook kunnen waarmaken ;-)
[lees verder]
Ballonvlucht
zaterdag, 08 januari 2005 om 09:33 uur


Deze heer heeft het goed voor elkaar: dit is pas echt ballonvaren, of misschien moet ik zeggen ballonnen-varen...

[Via: Edwin's Journaal]
Film Quiz
vrijdag, 07 januari 2005 om 18:18 uur
Het is bijna 3 jaar geleden dat ik 'em maakte. Maar ik heb 'em weer van stal gehaald, afgestoft en opgeverfd en aan jullie de taak om 'em te maken. Laten jullie weten wat jullie score is?
Doet u maar: missgien's scifi-film quiz.

De quiz blijft hier nog 24 uur staan, daarna is de link uitsluitend nog rechts --> te vinden.
Open deur
vrijdag, 07 januari 2005 om 15:14 uur
"Het bombardement van Nijmegen in 1944 was geen opzet"
Dat is de conclusie van een vooronderzoek dat het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) uitvoerde, in opdracht van de gemeente Nijmegen. Het NIOD baseert haar bevinden op het onderzoek van Alphons Brinkhuis, dat in boekvorm uitgegeven is onder de naam 'De fatale aanval'.
Doordat het op de 25e februari 1944 helder weer was, was er altijd nog twijfel of er opzet in het spel was. Daardoor heerst er in Nijmegen altijd nog een sfeer van verwijt richting de Amerikanen, waarschijnljk voornamelijk omdat er nooit officiëe excuses zijn gemaakt door de Amerikaanse autoriteiten.
Het aantal doden op 800 gesteld, maar waarschijnlijk was het aantal hoger, omdat onderduikers niet konden worden meegeteld.

[Geen nieuw onderzoek Bombardement Nijmegen]
[Vooronderzoeksrapport NIOD PDF]
Montage
vrijdag, 07 januari 2005 om 11:42 uur

Leuk concept: je vult een zoekwoord in, een script zoekt daar plaatjes bij, m.b.v. Google en vervolgens genereert het een collage: Montage-a-google. Hierboven het resultaat van het zoekwoord 'missgien'. Probeer het meerdere keren met hetzelfde zoekwoord en je krijgt elke keer een andere montage.

[Schaamteloos gejat bij Marmod]
Knap
vrijdag, 07 januari 2005 om 11:35 uur
Gisteren was het 4 maanden geleden dat Lief is gestopt met roken. Dat is toch wel een vermelding waard want ik vind het ontzettend knap.
Ding-dong
15:58 uur
Ik werd wakker doordat Lief opstond en hoorde nog net 'dong'. Ik zal me wel vergissen, dacht ik met een blik op de wekker: om kwart over 4 's nachts wordt er niet aangebeld. Maar direct hoor ik: ding-dong ding-dong en gelijk hoor ik Lief praten.
Mijn nieuwsgierigheid overwon het van de slaap en ik toog twee trappen af, alwaar Lief -hangend uit het keukenraam- een conversatie hield met een man uit de buurt. Ik ken hem wel: hij loopt dagelijks een rondje met zijn twee herdershonden, de ene hond nog sneuer als de ander.
Lief vroeg wat hij nu precies wilde, want erg verstaanbaar praat het heerschap niet, maar hij liep al weg met een wegwerpgebaar en "Laat maar! Laat maar!" roepend. Onderweg terug naar bed vroeg ik nog aan Lief: wat hij nou eigenlijk wilde? Of wij even de dierenambulance willen bellen want zijn hond is niet goed.
Nu ben ik de beroerdste niet, maar midden in de nacht de dierenambulance bellen voor een vreemde waarvan ik niet eens weet waar hij woont, gaat zelfs mij te ver.

Terug in bed kan ik de slaap niet meer vatten. Een uur later houd ik het voor gezien en sta op. Ik maak een bak koffie, kijk nog eens naar de klok: half zes en ik gaap. Tjonge, wat gaap ik.
Nog geen halfuur later stapt Lief de kamer binnen: kon toch ook niet meer slapen. Nog geen 5 minuten later stapt de kleine man ook binnen: helemaal verbaast dat wij al wakker zijn. Daar gaat zijn kans om stiekum naar FoxKids te kijken... Net 6 uur 's morgens en de hele familie al op...

En nu zitten wij elkaar een beetje aan te staren; koffie, douches en een ommetje mochten niet baten: de wallen onder onze ogen lijken alleen maar groter te worden. Ik gaap nog maar een keer en vraag me stilletjes af hoe het met de hond is...
Vanavond allemaal vroeg naar bed, of op de bank in slaap vallen. Dat kan ook.
[lees verder]
Het alternatief -2-
12:23 uur
[Update 7/01/05]
Nahja! Er werd gisteren allerlei bagger uitgezonden op Yorin... maar géén K-PAX. Belachelijk!


Vanavond wordt er op maar liefst 3 Nederlandstalige zenders dezelfde 'show' uitgezonden: RTL4, SB6 en Nederland 2 zenden doen alledrie mee met de actie voor Azië. Gelukkig is er een prima alternatief voor iedereen die ook een beetje actie-moe wordt. Op Net5 Yorin wordt de meesterlijke film K-PAX uitgezonden. In deze film is Kevin Spacey Robert Porter -die zich echter liever Prot laat noemen - die als patiënt is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij beweert van de planeet K-PAX afkomstig te zijn en wordt daarvoor behandeld door psychiater Jeff Bridges. Prot heeft echter zo'n opmerkelijke invloed op zijn mede-patiënten dat zowel psychiater als kijker constant met de vraag zit: Is-t-ie 't of is-t-ie 't niet...

Vanavond 20.30 uur, Net 5 Yorin: K-PAX
[lees verder]
Zeikerd
donderdag, 06 januari 2005 om 09:56 uur
Sommige mensen hebben ook altijd wat te zeu.... eh zeiken. Een reactie in de KRO's Microgids van ene heer T. uit R.: Belachelijk dat de KRO publiek geld uitgeeft aan de film Lord of the Rings. Laat dat aan de commerciŽle zenders over, die staan ervoor in de rij. Daarnaast mis ik in een film van drie uur de reclame-onderbrekingen. Je moet af en toe toch naar het toilet.

Klagen over een gebrek aan reclameboodschappen?? Je kunt het als omroep kennelijk nooit goed doen...
Beetje boos
08:12 uur
Weet u, eigenlijk ben ik een beetje boos. Waarom, wilt u weten? Tja, hoe zal ik dat eens uitleggen zonder tegen al dan niet zere schenen aan te trappen.
Kijk, ik weet ook wel dat die ramp in Azië echt een hele erge ramp was. En dat er veel geld nodig is om de mensen daar weer op de been te helpen, dat snap ik ook. Dagenlang kijken we nu al, sensatiebelust als we zijn, naar beelden van enorme golven, grote chaos, drijvende lijken, mensen die zich vastklampen aan alles wat maar drijven wil en satellietbeelden van ervoor en erna... En met ons groeiend schuldgevoel, wij zitten immers warm, 'hoog' en droog, trekken we massaal onze portemonee om deze mensen te helpen. En dat is goed, daar zul je me niet over horen.

Maar wat de hele wereld massaal schijnt te vergeten dat er dit jaar velen meer zullen sterven van de honger in Afrika. Dat daar een ramp staat te gebeuren -wat zeg ik?- dat daar een ramp plaatsvindt waarbij de gevolgen van de zee-beving in het niets verdwijnen. Er zullen dit jaar op het Afrikaanse continent meer mensen sterven aan gebrek aan voedsel dan aan de gevolgen van aids, TBC, oorlog en polio samen!
En ik zou willen dat al die mensen die zich nu zo 'spontaan' inzetten met allerlei benefietweetikveelwatjes dat ook zouden doen voor al die miljoenen in Afrika. Want zij hebben het ook zo hard nodig. Om eerlijk te zijn: zij hebben het harder nodig dat wie dan ook!

En? Hoeveel blauwe schenen zijn er te tellen?
[lees verder]
Briefje invullen hoeft niet meer
07:44 uur
Nijmegen heeft weer een primeur en dit keer is het er eentje om echt trots op te zijn: het maandelijkse ritueel van het invullen van het inkomens - en sollicitatieformulier voor uitkeringsgerechtigden is afgeschaft in de Waalstad. Daarmee is Nijmegen de eerste gemeente die deze stap zet. Hiermee is de sollicitatieplicht niet afgeschaft want uitkeringsgerechtigden die redelijke kans maken op werk krijgen een 'case-manager' toegewezen die hen intensief begeleid in het sollicitatieproces. De 'andere' groep, de mensen die minder kans hebben om 1-2-3 een baan te vinden, krijgen een ander soort begeleiding die meer gericht is op socialisering.
Het Nijmeegse beleid druist in tegen het beleid dat vanuit Den Haag wordt gevoerd. Den Haag wil dat iedereen weer gaat werken, in Nijmegen is met realistischer, aldus de betrokken wethouder: sommige mensen missen domweg de sociale vaardigheden of de opleiding om aan het werk te komen. Die zijn meer gebaat bij andersoortige begeleiding die ze meer maatschappij-vaardig maakt. Bovendien weet iedereen dat er domweg niet genoeg werk is voor iedereen.

En als Nijmeegse zeg ik dan: Sjappoo!
[lees verder]
'Verplichte legitimatie absurd'
woensdag, 05 januari 2005 om 15:48 uur
[Update 06-01-05]
Cool! Een burgemeester die tegen verplichte indentificatie is:

"Verplichte legitimatie voor alle Nederlanders vanaf 14 jaar is absurde schijnveiligheid. Het alternatief voor deze zogenaamde veiligheidsmaatregelen is meer geld voor onderwijs, opvoeding en inburgering."
Dat heeft burgemeester A. Pechtold van Wageningen woensdag gezegd. Pechtold meent dat overheidsmaatregelen als verplichte legitimatie, cameratoezicht en preventief fouilleren slechts vrijheidsbeperking tot gevolg hebben. Hij vindt dat gemeentebestuurders zich nadrukkelijk van "dit soort Haagse maatregelen'' moeten distantiŽren. [Bron: ANP]

Meer over deze uitspraak vind je bij Planet
Het Jaar van het Kasteel
woensdag, 05 januari 2005 om 10:11 uur

2005 is uitgeroepen tot het 'Jaar van het Kasteel' om te zorgen dat er meer aandacht komt voor:
 • het behoud van de belangrijke samenhang tussen het kasteel of de buitenplaats en zijn cultuurhistorische omgeving
 • de kwetsbaarheid van kastelen, buitenplaatsen en historisch groen
 • de vergroting van de kennis over kastelen, buitenplaatsen en hun geschiedenis
 • de stimulering van belangstelling voor de cultuurhistorische waarde van de Nederlandse kastelen en historische buitenplaatsen

... en omdat de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) 60 jaar bestaat.
De landelijke, provinciale en lokale kastelenorganisaties hebben gezamenlijk een groot aantal evenementen opgezet. Lees er meer over bij Kastelen.nl
Zeeuwse 'zuunigheid'
woensdag, 05 januari 2005 om 09:52 uur
Terwijl ik artikelen zocht voor archeonet, kwam ik er eentje tegen die zo bevestigend is voor Zeeuwse zuunigheid, zeg maar gerust krenterigheid, dat ik het niet kan nalaten om het even met jullie te delen.

Het Tympaanplein in Middelburg is vernieuwd. Bij de werkzaamheden die daartoe dienden troffen archeologen sarcofagen en andere graven aan. Wat besluit de gemeente vervolgens? De voorwerpen blijven liggen, niet omdat er niet de goede mensen of materialen zijn om de opgraving goed te laten verlopen (wat wel vaker gebeurd) maar omdat er "anders een echte opgraving moet worden gedaan" en dan wordt het veel duurder." Was getekend: B. Pekaar van de gemeente Middelburg.

Tjongejongejonge, zeg!
Achteraan aansluiten
dinsdag, 04 januari 2005 om 23:06 uur
Zo zie of hoor ik in geen weken van m'n vrienden en zo staan ze voor me in de rij...
Vanavond belde A., of ik zin had om vrijdagavond mee te gaan de kroeg in. Nou, daar heb ik wel zin in. Een avondje bijbeppen, zonder kids of mannen: gezellig. De afspraak was dus snel gemaakt.
Ik had nog niet neergelegd, of P. belde op: of ik zin heb om vrijdagavond mee te gaan de kroeg in. Nou, daar heb ik wel zin in, maar ik heb dus nèt met A. afgesproken. Een ander keertje dan maar? Goed, een ander keertje.
En verdomd als het niet waar is: nog geen kwartier nadat P. en ik ons gesprek hadden beëindigd, belt H. op. Of ik zin heb om vrijdag mee te gaan de kroeg in te gaan...

Het zullen de goede voornemens wel zijn, denk ik dan maar... :-)
Oplichters misbruiken ramp
dinsdag, 04 januari 2005 om 17:55 uur
Je moet toch maar durven: Ruim een week na de tsunami in AziŽ, duiken de eerste mailtjes op waarin oplichters een donatie voor de slachtoffers vragen. Het afzendadres van het bericht is vervalst waardoor de mail afkomstig lijkt van Oxfam, een wereldwijde hulporganisatie die in Nederland beter bekend is als Novib. De oplichters vragen hun beoogde slachtoffers geld te doneren op een bankrekening in Cyprus, zo lees ik bij WebWereld.

Walgelijk!
Daar konden we op wachten
dinsdag, 04 januari 2005 om 17:50 uur
Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) komt deze maand met een plan om overgewicht bij jongeren terug te dringen. Ik wist dat dat er aan zat te komen, sterker nog: ik heb er al over gepost in oktober en in september kwam Hoogervorst Duitse collega van FinanciŽn, Hans Eichel, met eenzelfde opmerking: die stelde toen voor om vet-belasting in te voeren waardoor mensen met overgewicht meer premie zouden moeten betalen voor hun ziektekostenverzekering.
Terug naar Nederland: Scholen, winkels en horeca moeten minder calorierijke producten aanbieden. De meeste betrokken organisaties zouden Hoogervorst hun medewerking hebben toegezegd. Dit voorjaar zal de branche een convenant met de minister ondertekenen. Die overeenkomst moet op 1 juli van dit jaar in werking treden. Deze maand presenteert Hoogervorst een intentieverklaring die moet leiden tot dat convenant, aldus het NRC
Ben benieuwd hoelang het duurt voordat je per kilogram gaat betalen voor trein, bus en andere openbare voorzieningen... :-/
Het alternatief
dinsdag, 04 januari 2005 om 10:28 uur
Klaas noemde het al in zijn reactie op mijn stukje over Schoolbank: Schoolpagina.
Schoolpagina is gratis, zo schrijven ze op hun website: Dat kan omdat Schoolpagina reclame-inkomsten heeft. Als je onderstaande vragen beantwoordt, zorgen wij ervoor dat je af en toe e-mailings ontvangt, die aansluiten bij je interesses. (dit is uiteraard niet verplicht, ze geven tenminste eerlijk toe dat je wordt gespamd als je iets invult)
Deze e-mailings ontvang je van Schoolpagina zelf. Uiteraard kun je deze service op elk gewenst moment stopzetten. Bovendien steun je kosteloos SOS Kinderdorpen omdat wij 17,5% van deze inkomsten aan SOS Kinderdorpen doneren. (Dat is wel weer sympathiek: ze steken tenminste niet het volledige bedrag in eigen zak én ze zijn er heerlijk open in!)
Sam online
dinsdag, 04 januari 2005 om 09:51 uur
Bedankt voor al jullie bemoedigende woorden: ik geef de moed nog niet op!
Ik heb Sam zojuist online "gezet": hier en er is een word-document onderweg naar een vriendin met een kleurenprinter, met ongeveer dezelfde tekst. Zij print die voor me uit en ik ga 'em straks ophalen en vervolgens laat ik daar tig kleurkopiën van maken die ik in de wijde omtrek van de spoorkuil ga verspreiden.
Ik moet en zal weten waar Sam is of wat er met hem is gebeurd.
Goed idee, slechte uitvoering
dinsdag, 04 januari 2005 om 08:47 uur
Het wàs een goed idee: de schoolbank.
Oude vrienden en klasgenoten terugvinden, lezen over hoe anderen de schooltijd ervaarden. Ik héb er zelfs weer een aantal contacten mee opgedaan. Maar nu gaan ze te ver!
Je moet nu zelfs betalen om de ervaringen van oud-schoolgenoten te kunnen lezen, en de kosten zijn weer omhoog gegaan. Betaalde je vorig jaar nog € 10 voor een jaar, dit jaar is dat € 12,95. Bovendien, zo vernam ik van een oud-klasgenoot, komt het ook voor dat je, als je hebt betaald, nog geen toegang krijgt. Niet omdat er een fout in de software zit, maar omdat men je domweg weer afsluit als je niet regelmatig een kijkje komt nemen. Hoe regelmatig je moet komen kijken, wist echter geen mens haar te vertellen.

Met andere woorden: schoolbank, ooit zo'n geweldig plan, vorig jaar nog winnaar van de titel 'Website van het Jaar', kan wat mij betreft per direct de prullenbak in! Het is ze in de bol geschoten, die prijs. En of dat nog niet genoeg is, hebben ze nu ook 'workmates' en 'dienstmakkers' zodat je resp. oud-collega's en oud-mede-soldaten kunt terug vinden.
Wat denkt u: wat zullen ze nog meer bedenken waar ze een slaatje uit proberen te slaan??
Spoken
maandag, 03 januari 2005 om 10:03 uur
Ik heb last van spoken, of beter gezegd: één spook.
Sinds een week word ik 's nachts wakker en hoor dan iets bij de voordeur. Ik stap mijn bed uit en ga de deur opendoen omdat ik ervan overtuigd ben dat Sam ervoor zit te mauwen: uiteraard zit hij er niet. Alsof ik het zou kunnen horen als hij vier etages lager zit te mauwen voor een gesloten deur...
Of ik word wakker en hoor hem rommelen in de kattenbak, maar bij nadere inspectie blijkt het dan T. te zijn die -heerlijk vroeg- zat te rommelen in zijn bak met legoblokjes. 's Avonds als ik in de kamer zit, hoor ik hem krabbelen aan de schuifpui, bij het overdekte balkon.
U snapt: ik kan het verlies van Sam niet verwerken. Ik weet dat de kans dat hij nu nog terugkomt klein is en met de dag kleiner wordt. Lief stelde gisteren voor om de kattenbak, zijn voer- en waterbakje en speeltjes -voorlopig!- op te ruimen, zodat mijn spoken misschien verdwijnen. Maar ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen: stel je voor dat hij nog wel terugkomt en alles wat aan hem herinnert is verdwenen?
Ik word hier echt helemaal gestoord van!!
Webloggers voor AziŽ
maandag, 03 januari 2005 om 09:34 uur

Buxx blogg is een actie gestart voor de slachtoffers van de ramp in Azië: donderdag zetten alle deelnemers hun indexpagina op wit. Dat is dan al de tweede loggers-actie (zie bij Marti) en het zijn stuk voor stuk prima initiatieven.
Maar aangezien ik al een paar dagen de actiebanner van Giro 555 op mijn log heb staan, vind ik het persoonlijk niet nodig om er aan mee te doen. Bovendien worden "we" zo onderhand helemaal horendol van alle acties: op TV, op de radio en meerdere op het Internet. Ik vind het wel best. Waarom dan wel een vermelding? Nu, een dergelijke actie mag best wel een beetje gepromoot worden, al doe ik er niet aan mee. Dus staat er aan uw rechterkant onder de banner van Giro 555 ook de banner van deze actie.
Anderszijds: mijn indexpagina is altijd wit ;-)
Tycoon
zondag, 02 januari 2005 om 11:54 uur

T. kreeg een nieuw computerspelletje. Hij had eigenlijk Railroad Tycoon gekregen omdat moeders (dat ben ik, ja) niet goed had opgelet, en Railroad Tycoon is moeilijk, errug moeilijk. Dus togen wij opnieuw naar de winkel en haalden RollerCoaster Tycoon, want die had hij eigenlijk willen hebben. Dat was een week geleden...

Een week later zit de hele familie (vader, moeder en kind) ieder achter zijn/haar eigen pc en ze doen de hele dag niets anders dan.... inderdaad, RCT spelen. Verslavend!
Jaarwisseling in Nijmegen
12:35 uur
Politie tevreden over jaarwisseling in Gelderland-Zuid, aldus de website van de politie in deze regio. Dat de politiel nogal snel tevreden is, blijkt uit de hier onder beschreven incidenten in Nijmegen, afkomstig van de eerder genoemde website:
 • Aan het begin van de avond gooiden een paar mensen op de Bosbesstraat nitraatbommen naar politie en brandweer.
 • Op verschillende plaatsen in de regio ontstonden kleine brandjes. De politie moest de brandweer diverse keren te hulp schieten, omdat brandweermensen bekogeld werden.
 • Er werden tijdens de jaarwisseling in Nijmegen in totaal zeventien mensen aangehouden, onder andere voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en diefstal.
 • In een woning aan de Tweede Walstraat werden elf mensen aangehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van een incident waarbij een automobilist een bierfles op zijn auto gegooid kreeg. Hij zag dat het bierflesje uit het raam van een woning kwam. Hij waarschuwde de politie, die probeerde te bemiddelen, maar de bewoner weigerde de politie binnen te laten. Na herhaaldelijke pogingen tot een gesprek, hebben de politiemensen aangekondigd dat ze toch naar binnen wilden komen. Ze wilden achterhalen wie uiteindelijk de fles naar buiten gegooid had. Omdat de bewoner en zijn gasten ook toen geen medewerking verleenden, zijn ze alle elf aangehouden.
 • Tijdens een controle in de Tweede Walstraat hield de politie een auto aan. Hierin zaten twee mannen uit Kleef van 18 en 19 jaar. Zij werden aangehouden omdat in hun auto een honkbalknuppel, cocaïne en XTC-tabletten werden aangetroffen.
 • Op de Muiderslotstraat werden autobanden in brand gestoken. De brandweer werd tijdens bluswerkzaamheden gehinderd en toen de politie kwam, werd vuurwerk naar de politiemensen gegooid. Toen zij ingrepen, werd de sfeer grimmiger en is pepperspray gebruikt.
 • Op het Potgieterplein (Willemskwartier) werd de brandweer gehinderd werd bij bluswerkzaamheden. Ook hier werden de brandweer en politie bekogeld met stenen.

[lees verder]
Een heel jaar feest
11:25 uur
Vanaf vandaag is het zover: Nijmegen viert een heel jaar feest, zoals ik een halfjaar geleden al aankondigde. Want Nijmegen bestaat 2000 jaar, althans: er is al 2000 jaar een nederzetting aan de oevers van de Waal, daar waar nu Nijmegen ligt. 1900 jaar geleden kreeg die nederzetting stadsrechten, dat vieren we ook. Wat daarmee is Nijmegen met recht de oudste stad van het jaar en heette de stad Ulpia Noviomagus Batavorum wat zoveel betekent als "de Nieuwe Markt der Bataven door Trajanus gesticht".
De website is behoorlijk uitgebreid sinds de laatste keer dat ik ernaar verwees. Er is natuurlijk een stukje historie te lezen maar het gaat overwegend over het feest, waarvan de pagina met de evenementen wel de belangrijkste is.
Gisteravond gaf TV Gelderland de aftrap met een 'wervelende show' (aldus de website), persoonlijk vond ik dat wervelende nogal meevallen (maar het was vannacht dat ik de herhaling keek - ik was derhalven niet helemaal helder meer) maar het gaf mooie plaatjes van mijn geliefde stad en Clemens van de Ven zong een lied dat hij speciaal voor de gelegenheid gemaakt had. (Clemens is wereldberoemd in heel Nijmegen: hij is een blueszanger, die in 1991 op Texel een concert gaf voor 1000 schapen, wat hij "Woolstock" noemde. De beelden gingen de hele wereld over. Wij kwamen vroeger in dezelfde kroeg en vroeger of later kroop Clemens dan achter de piano en zette de tent op zijn kop met zijn stemgeluid dat hij van Tom Waits lijkt te hebben gejat. Dat even ter uwer informatie.)

Vooralsnog ziet het er best leuk uit, dat programma: diverse opvoeringen van Mariken, Nijmeegs beroemdste meisje. Het meest spectaculaire is echter waarschijnlijk dat de Donjon (de toren van de Valkhofburcht) die 600 jaar de "slyline" van Nijmegen beheerste voor een jaar weer terugkomt: " Maar niet voor altijd, want in 2005 herrijst hij! Speciaal voor de viering van Nijmegen 2000 jaar wordt deze 48 meter hoge toren gereconstrueerd. Een fantastische eyecatcher als u via de Waalbrug Nijmegen binnenkomt. Deze concrete herinnering aan wat hier ooit heeft gestaan, brengt de geschiedenis dichtbij! In de maand januari wordt de eerste paal geslagen. Tenminste als het weer het toestaat en de vorst niet in de grond zit.", aldus de Nijmegen 2000.
[lees verder]
Mogge
zaterdag, 01 januari 2005 om 10:52 uur
Sssssst! Zachtjes, hoor. Want eigenlijk had ik nog moeten slapen.
Maar ja, het kind, hè... dat was om half 9 alweer klaarwakker. Hoe snap ik niet, want hij is gisteren de hele dag en de hele avond op gebleven en ging vannacht pas om half twee slapen! Een klein uurtje geleden wekte hij ons, heeft nog een poosje bij ons gelegen, maar van slapen kwam niets meer. Dus maar opgestaan en het heertje er wel op gewezen dat hij dan vanmiddag nog wat moet gaan slapen!

Grmbl. Koffie!!
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log