missgien.log
sinds 2001
Sneeuwklokjes!
"Lente: mijn fiets heeft een afwijking naar grasveldjes en slootkantjes" - Loesje
 
Buit en Binnen
18:53 uur
't Was inderdaad erg gezellig. Moeder wilde niet mee naar huis, ze wilde gelijk terug naar T. om daar nog snel even wat boodschappen te kunnen doen voor de winkels dichtgaan. Ze zal er nu net zo'n beetje uit de trein stappen... T. is er weer goed vanaf gekomen met 1 broek, 2 truien, 1 shirt en een riem ("Die wil ik niet! Dat is niet cool") en een boekje genaamd Websites voor Kinderen.
Ik heb mezelf getrakteerd op een O'Reilly's bijbel: HTML & XHTML, the definitive guide (4e 5e editie). Kan ik me weer eens gaan storten op het uitbreiden van mijn kennis, want die is behoorlijk gedateerd.
Helaas is mijn zoektocht naar een strakmodel spijkerbroek uitgelopen op een fiasco: die zijn domweg niet meer te krijgen.
En wederom prijs ik me gelukkig dat ik mijn schoonmoeder en ik het zo goed kunnen vinden samen: het geplaag over en weer was niet van de lucht :-)
[lees verder]
Gezellig
zaterdag, 31 januari 2004 om 10:39 uur
Lief is weer een dagje in Delft.
Ik vroeg aan T. of het een goed idee vond om Oma J. te bellen en te vragen of ze zin heeft om naar Nijmegen te komen om het laatste staartje uitverkoop te bestormen. Dat leek hem wel wat.
Dus belde ik zojuist (10.15 uur) om te constateren dat ze er niet was. Een kwartiertje later belt ze op: "Ik lag nog te bed"... ai...
Maar ja, het lijkt haar erg gezellig en ze komt graag. Om een uur of 1 probeert ze hier te zijn.
Gezellig... ik heb er echt zin in!
I Seek You
zaterdag, 31 januari 2004 om 08:10 uur
Jaaa! Het is gelukt! Wat een keertje opnieuw opstarten van je PC al niet voor gevolgen kan hebben :-)
Vanaf heden kunt u mij bereiken via ICQ-nummer: 237355858. Schroomt u niet om 't eens te proberen.
JCSS DVD
zaterdag, 31 januari 2004 om 08:04 uur
Op zoek naar een DVD-versie van eerdergenoemde rockopera/musical Jesus Christ Superstar, deed ik een opmerkelijke ontdekking. Die DVD is niet eenvoudig te vinden, de meeste winkels beperken zich tot de draak van een film die in 2000 uit is gekomen.
Toch heb ik er eentje gevonden: ondertiteling in het Spaans... We gaan het ook nog maar even op E-bay proberen.

[update 11.11 uur] Ik dacht: Kom, ik probeer het eens bij Universal Studios, die gaven indertijd tenslotte ook het Album uit. En ja hoor: bingo! Maar Not Available for Individual Sale. A Real Lot Of Crap, zou Michael Moore zeggen. Wij zeggen hier gewoon: verd*mme wat een k*tstreek!
Heftige kost
09:20 uur
Het overlijden van Guusje Nederhorst doet mij persoonlijk niet zoveel, maar het brengt een hoop herinneringen naar boven:

Het moet het najaar van 1982 zijn geweest dat onze buurvrouw 's morgens vroeg tijdens het ontbijt kwam binnenlopen. De haren nog in de war en ze had de tranen over haar wangen lopen: ze had de hele nacht gehuild. Hortend en stotend kwam het nieuws: M.S. was de avond ervoor overleden tijdens de training van de plaatselijke volleyball-club. Ze had een hartstilstand gehad en tegen de tijd dat er medici bij waren was ze niet meer te reanimeren.
Ik trok bleek was, was geschokt en voelde me verschrikkelijk slap worden. M. was hartpatint geweest, had dezelfde cardioloog als ik en we maakten deel uit van hetzelfde clubje dorpsjongeren. Ze was 18 en net aangenomen voor de verpleegopleiding waar ze zo vreselijk hard voor had moeten leren om erin te komen.
Die dag ben ik niet naar school gegaan, maar de volgende dag wel. Ik weet nog dat de leraar Maatschappijleer, ook afkomstig uit ons dorpje waar een ware kolonie aan leraren woonde, me strak aankeek en vroeg hoe het ging. We hebben samen op het plein koffie gedronken, een peuk gerookt en gelachen en gehuild om onze herinneringen aan M.
Dat beeld koester ik altijd nog. En nog steeds heb ik spijt dat ik het niet kon opbrengen om naar de ter aardebestelling te gaan. Ik nam afscheid in mijn hoofd en probeerde er zo weining mogelijk aan te denken, nam aan dat de pijn wel zou verdwijnen.

Maar waarom zit ik hier dan nog te huilen om iemand die al 20 jaar niet meer hier leeft?
[lees verder]
Geschokt
donderdag, 29 januari 2004 om 16:06 uur
Ik ben geschokt door het nieuws dat ik zojuist op het journaal hoorde: Guusje Nederhorst is overleden. Ik wist dat ze kanker had, maar had er geen idee van dat het zo ernstig was!
Wat vreselijk om zo jong, zo in de bloei van je leven te moeten sterven.

Het in memoriam van haar echtgenoot Dinant, zanger van Kane.
Jezus als inspiratiebron
donderdag, 29 januari 2004 om 10:39 uur
Sinds een paar dagen draai ik nog maar n ding op zowel mijn PC als mijn minidisc-speler: Jesus Christ Super Star. Los van de prachtige film klinkt de muziek veel indrukwekkender en komt de boodschap van deze film misschien nog wel beter door.
Momenteel ben ik bezig een aantal voorstellen voor websites aan het maken voor een klant en met deze muziek erbij ga ik werkelijk als een speer! Boxen op vol vermogen, MP3-speler dito en gn!

Dat Jezus ooit nog als mijn inspirator zou werken, zelfs al is het dan als Superster, had ik nooit gedacht.
;-)
Opgepast!
donderdag, 29 januari 2004 om 07:50 uur
Hoe u ook naar uw werk/school/andere bezigheid gaat vandaag, lopend, op de fiets of ingeblikt: u dient op te passen:
Vandaag vallen sneeuwbuien en het kan onweren en flink waaien. Bij zee is ook regen mogelijk. We zien wel wat zon. De noordwestenwind neemt toe, bij zee is het eerst stormachtig, lokaal kan het stormen, 8-9 Bft. De temperatuur komt vanmiddag tussen de 4 en 0 graden., aldus de weerkamer.

Houd u uw botten heel? Dan doe ik hetzelfde ;-)

Meer winter
woensdag, 28 januari 2004 om 20:36 uur
Rond de avondspits ligt de lijn met actiefste sneeuwbuien van West-Brabant in de richting van Nijmegen, verwacht het KNMI. Daarna valt de sneeuw ook in de rest van het land. (nu.nl)

Het is een beetje later dan de avondspits, maar het begint hier nu dan toch ook gestaag te sneeuwen. De vlokjes beginnen vlokken te worden en buiten ziet het eruit als een winterwonderland. Jammer van die autosporen.

En terwijl ik schrijf, komt Lief binnen wandelen, met een hoedje op... van sneeuw :-)
Winter
08:06 uur
Er ligt hier sneeuw!
Geen enorme pakken, maar het is vannacht gevallen en het ligt er nog. T. is helemaal door het dolle, want vanwege een test straks bij het GGZ heeft hij de rest van de dag vrij gekregen van school:

T.: Gaan we nu een slee kopen?
M.: Voor dat beetje sneeuw? Dat heeft echt geen zin.
T.: Jeetje: jij weet ook elke keer weer een ander smoesje te verzinnen.

Wat moeten wij in Moedersnaam met een slee? We wonen midden in de stad, sneeuwen doet het zelden in Nederland en als het sneeuwt ga ik echt niet eerst een pokkeneind lopen/fietsen om me vervolgens het pleuris te trekken vanwege te weinig sneeuw. Noem mij ontaarde moeder: ik vertik het domweg. Slees zijn uit. Slees behoren over 10 jaar tot een museumstuk van Nederlandse Folklore.
Maar als we straks terugkomen van het onderzoek mag hij van mij in de tuin een sneeuwkabouter maken: veel meer sneeuw is er nu al niet...
[lees verder]
Onlijn = Oflijn
woensdag, 28 januari 2004 om 07:52 uur
De allerallerallerallerallerlaatste edite van Onlijn staat nu Online.
Zeven jaar lang heeft de redactie met regelmaat dit historische E-zine in elkaar gehtml-ed met groot enthousiasme en dan kom ik er bij deze laatste editie pas achter dat de redactie in een "Nijmeegs hol" verblijft...

Het Einde van een Tijdperk
Filmtip: M*A*S*H
dinsdag, 27 januari 2004 om 18:36 uur
Vanavond zendt RTL 5 om 20.30 uur een absoluut meesterwerk uit: M*A*S*H: zwarte humor in een groen jasje.
De film wel te verstaan. Niet de serie die ook best leuk is, maar het niveau van de film domweg niet haalt.
Donald Sutherland, Elliot Gould en Robert Duvall: ow, wat zijn ze jng!
Let ook eens op Father 'Dago Red' Mulcahy: star trek fans zullen daar "Odo" oftewel Rene Auberjonois in herkennen... een must, zelfs of misschien wel just- als je pacifist bent want geen andere film laat zo pijnlijk grappig zien hoe absurd oorlog en het leger eigenlijk zijn.

IMDb: M*A*S*H
Groovy
15:44 uur
When I'm feeling blue
All I have to do
Is take a look at you
Then I'm not so blue

When you're close to me
I can feel your heartbeat
I can hear you breathing in my ear

Wouldn't you agree
Baby you and me
got a groovy kind of love...

Telepatie: juist toen ik de bovenstaande posting schreef... was Lief bezig een reactie te schrijven... A Groovy Kind of Love... indeed!
[lees verder]
Frustratie
dinsdag, 27 januari 2004 om 12:56 uur
ICQ, AIM, Trillian. Een ramp is het om ze te installeren... of ligt dat nou echt aan mij? Waarom moet men al dat soort infantiele programma's installeren, terwijl je ook prima kunt chatten via IRC. Dat is -over het algemeen- heerlijk stabiel en problemen om een connectie op te zetten heb ik daarbij zelden of nooit.
Maar ik dacht, ach kom: ze wil liever niet via IRC, dan maar via een van bovengenoemde programma's, met als gevolg dat ik nu met ICQ en Trillian zit en dat ze beiden domweg niet werken. Waarom niet? Geen idee. Ik heb alle instellingen gecheckt, gedubbelcheckt en gedriedubbelcheckt: ze zijn domweg in orde.

Ik besloot het forum maar eens te raadplegen: blijkt dat er een heel legertje gebruiken geen connectie kan maken... Beide genoemde poorten zijn kennelijk overbelast, of liggen er helemaal uit.
Lullig misschien: maar dit bevestigt mij alleen maar in mijn oordeel dat dit soort programmaatje zwaar zuigen!

Ik zie u wel weer op IRC...
Virusscanner updaten!
dinsdag, 27 januari 2004 om 07:46 uur
Er is weer een virus 'on the loose'. Volgens VirusAlert gaat om een virus die de welluidende naam draagt van W32.Mydoom@MM. Meer inhoudelijke informatie, hoe het virus te herkennen en te verwijderen is, is te vinden op de website van VirusAlert.
Zo en nu laat ik voor de zekerheid mijn scannertje nog maar een keer lopen, vandaag.
Verwennerij
maandag, 26 januari 2004 om 17:45 uur
Als je me cht wilt verwennen, moet je me een bord met gebakken kippelevers, uitgebakken spekjes en glazig gebakken uien op witbrood voorzetten. Alleen bij het idee, loopt het water me -letterlijk!- in de mond.
Ik ben dl op kippelevers. Als wij samen gourmetten of fonduen (een half keer per jaar, gemiddeld) grijp ik gelijk mijn kans en maak ik heel veel levervinkjes: kippelevers gerold in ontbijtspek en die dan in de pan of in het frituurvet. Ik eet ze zo heet op, dat ik menigmaal mijn tong verbrand, maar dat kan me niet schelen, want ik vind het hrlijk om die weege leversmaak vermengt met zout spek in mijn mond te proeven. Als daar dan nog glazige uitjes en zacht gebakken champignons bij zitten, is het helemaal feest!
Vanavond verwen ik mezelf: ik maak kippelevers, met spekblokjes, uien en champignons en meng dat vervolgens door rijst met doperwten, een paar druppels Maggi, zout en peper maken het geheel af. Een echte studentenschotel, tenminste, ik heb het recept jren geleden uit een studentenkookboekje gehaald. Ik hoop voor T. dat hij het ook kan waarderen, ik vind dat hij het zeker n keer moet proberen.

Vaders zal het vanavond met een restje opgewarmde macaroni moeten doen: die walgt van weege levers, of ze nu van een kip of van een ander dier zijn.
Cardiodinges
maandag, 26 januari 2004 om 12:18 uur
Het kan niet op met het goede nieuws: mijn cardioloog was zo tevreden over het functioneren van mijn kunstklep en de conditie van mijn bloed, dat ik pas over 3 jaar terug hoef voor controle!

Zo'n bericht zorgt ervoor dat ik nu met een belachelijke grote grijns achter mijn pjoetertje zit :-]
Opwarmen
maandag, 26 januari 2004 om 09:38 uur
En toen was ik mijn kaart van de trombosedienst vergeten.
Lullig maar niet onoverkomelijk. Eigenlijk komt het wel goed uit, want nu kunnen de ijspegels aan het einde van mijn hand (onder normale omstandigheden 'vingers' geheten) eerst wat ontdooien en zich om een warme beker koffie heen draperen. 'k Heb tenslotte nog tot 11 uur.
Bovendien mag ik niet vergeten dat de cardioloog rond het middaguur belt met de uitslagen van de Echocardiogram en de andere jaarlijkse onderzoeken. Ik verwacht niets schokkends te horen, maar het is wel handig als ik dan naast de telefoon zit te wachten...

Zo: koffie is klaar! En nu eerst een bakkie!
Rendag
maandag, 26 januari 2004 om 07:54 uur
Ik ben bang dat dit weer een ren-dag wordt: eerst T. naar school brengen, dan helemaal naar de andere kant van de stad: naar de trombosedienst. Dan weer terug, want ik moet nu eindelijk eens de stad in om een aantal dingen te halen. Ik heb het zo lang mogelijk uitgesteld om niet aan de uitverkoop-koorts verslaafd te raken (tot op heden nog helemaal niets gekocht in d'n uitverkoop!!), maar kan er nu niet meer onderuit. 'k Zal wel zien of ik er de energie voor hebt, voorals nog lijkt het of mijn batterij niet goed is opgeladen, vannacht... zo af en toe valt het licht uit.
Zondagavond blues
zondag, 25 januari 2004 om 21:26 uur
Nog even en dan begint de week weer... ik kan niet zeggen dat ik er erg veel zin in hebt. Ik duik straks nog even lekker op de bank om te genieten van de betrekkelijke rust en dan moet ik het nog een week uithouden...

En na die week.... wordt alles anders!! ;-)
Geit? Welke geit?
zondag, 25 januari 2004 om 13:03 uur
Ik kom vandaag niet op gang!
Tegen zevenen werd ik gewekt door 't kind... of ik even wilde vertellen waar ik de afstandsbediening van de TV verstopt had.
Ha! Ik was dan wel slaperig, maar niet gek! Er is een reden voor het verstoppen van het gewraakte ding. Als hij zijn kans krijgt, sluipt hij 's morgens vroeg (soms zelfs midden in de nacht) naar beneden om TV te gaan kijken. Daar trapte moeders dus mooi niet in.
Ik nam T. bij me in bed, maar die hield dat niet lang vol, zodat ik min of meer gedwongen al heel vroeg naast mijn bed stond. En vanaf op dat moment ben ik blijven steken. Drie grote mokken koffie helpen niet: er zit maar n ding op: douchen, aankleden en naar buiten!

Vooruit met den geit!
Anti-Spam?
08:47 uur
Vanmorgen kreeg ik een e-mail van 'Geldhalen.nl': "bedankt voor uw aanmelding op onze nieuwsbrief".
Ammehoela! Ik ben wel wijzer, dat ben ik dus NIET geweest en als iemand anders denkt dattie grappig was, laat 'em dit dan in z'n oren knopen: Geld maakt niet gelukkig en bovendien behoor je andermans e-mailadres niet rond te strooien! Maar dat terzijde. Het meest frustrerende is nog dat ik me nergens kan afmelden en ik dus weer een filter moet aanmaken.

Ik kom op die website doordat ik per ongeluk in het mailtje klik, ik blader naar beneden in de hoop dat ik me daar ergens kan afmelden, zie ik ineens dit staan:
WIJ ZIJN TEGEN SPAM: Wij streven er naar om hooguit 3 e-mails er dag te sturen. Zo zult u dus nooit een overladen e-mail box krijgen.


???
[lees verder]
Spammen die man!
zaterdag, 24 januari 2004 om 11:50 uur
Op de website van BBC News staat een stukje over "onze" Jaap De Hoop Scheffer, de nieuwe baas van de NATO (heeft U zich dat eigenlijk al gerealiseerd?!).
Bij dat stukje staat een mailformulier, zodat u kunt communiceren met de nieuwe Secretary General, hij zal vragen beantwoorden in het programma Talking Point, morgen. Het programma wordt uitgezonden via BBC World Service Radio, maar kan ook via de van de BBC worden bekeken.

Waar wacht je nog op: *hup* naar die website en spammen: hoe meer anti-NATO, hoe beter, wat mij betreft [evil grin]
Floris!
vrijdag, 23 januari 2004 om 17:51 uur
De opnamen zijn klaar, eind van het jaar komt ie uit: Floris, de speelfilm.

Een website over de film (een officile website is er nog niet), maar ook over de series uit 1969 en 1975.

In Andere Tijden (Dinsdag 27 jan., Ned 3, 20.55 uur) gaat terug naar Floris, de jeugdserie, die in 1969 een sensatie op de Nederlandse televisie en een financile ramp voor de omroep betekende. Regisseur Paul Verhoeven vertelt...
Fiets vervolg -5-
vrijdag, 23 januari 2004 om 16:23 uur
JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Ik heb een nieuwe fiets!!
Een hele mooie Batavus! Hetzelfde model als op de foto (klik), alleen is de mijne blauw met donkergrijs.
En hij rijdt gewldig! Wat zeg ik? Hij rijdt niet... hij zweeft!

Echt vet kicken, hoor, om een nieuwe fiets uit te zoeken, een papiertje te overhandigen en er z de winkel mee uit te rijden!
"Verboden te skaten"
vrijdag, 23 januari 2004 om 11:06 uur
Sinds een aantal weken is skaten in de Nijmeegse binnenstad verboden. De regel wordt, opmerkelijk genoeg, stipt nageleefd: vorig weekend was ik in de Marikenstraat en aan het eind van de straat is een pleintje waar altijd skaters bezig waren. Maar het was oorverdovend stil.
"Jammer", zei ik nog tegen Lief, "Ik vond die skaters wel gezellig".
Maar wat het meest opviel was dat er geen eens borden (nodig) waren om het verbod kracht bij te zetten. Niets bleek echter minder waar: de borden zijn gejat! Maar ja, zeg nou zelfs... zat erin. Toch?
Joepie!
vrijdag, 23 januari 2004 om 08:55 uur
Zit ik ineens zomaar op een vrijdag met allebei mijn mannen thuis :-)
Helemaal stil
vrijdag, 23 januari 2004 om 00:03 uur
Het overkomt me zelden dat ik door een foto geroerd raak, maar Bas heeft 't 'em cht gelapt met deze foto.
Bas, sjappoo!
McAfee komt met spywareverwijderaar
donderdag, 22 januari 2004 om 17:20 uur
Network Associates, de maker van McAfee antivirussoftware, introduceert waarschijnlijk vandaag een nieuw programma om spyware te verwijderen, aldus The Wall Street Journal. Network Associates’ rivaal, Symantec, kwam vorige maand al met een dergelijk programma. “Spyware is n van de grootste problemen op internet aan het worden”, aldus Network Associates. Volgens cijfers van de National Cyber-Security Alliance komt op 91 procent van pc’s spyware voor. [Bron]

Link: Spyware: alles wat u erover moet weten [Netkwesties]
Bereikbaarheid
donderdag, 22 januari 2004 om 11:51 uur
Een website valt en staat bij de bereikbaarheid. En tot afgelopen week had ik daarover geen klagen bij XS4all. Echter, afgelopen week is mijn website (en die van vele anderen) verhuisd naar een nieuwe server en deze schijnt een beetje de hik te hebben, ofzo. Missgien.net is via de domein niet bereikbaar, en werken de plaatjes ook niet. Ik ga even kijken of ik daar iets aan kan veranderen...

Enniewee: vooralsnog is was mijn website, en dus ook dit log, uitsluitend bereikbaar via: http://www.xs4all.nl/~missgien.

Zodra alles weer 'gewoon' draait, leest u het hier!

[update 12.50 uur]: Hij toetut weer!!
Gedoe
donderdag, 22 januari 2004 om 07:48 uur
Mogge!
Het gaat iets beter. De pillen beginnen aan te slaan. Maar eerlijk gezegd zie ik er nogal tegenop om die bus in te moeten... eerst naar Oost, waar Thomas op school zit, en vervolgens helemaal terug naar 't kanaal (voor hen die Nijmegen kennen) daar in de buurt naar de trombosedienst te gaan, want met nieuwe medicijnen moet je altijd alert zijn op trombose.
Voorlopig ziet u me hier niet terug, vandaag...
Aan vakantie toe...?
woensdag, 21 januari 2004 om 17:39 uur
Even helemaal weg van 't werk, de herrie van de stad, de stress van alledag? Geen telefoons, mobieltjes, e-mails, computers, noem het maar op? Dan is dit het helemaal voor jou!
All quiet
woensdag, 21 januari 2004 om 10:38 uur
Het ziet ernaar uit dat verhuisstorm bij XS4all is overgewaaid. Ik heb ondertussen begrepen dat u niet hebt kunnen reageren. En vanmorgenvroeg kon ik u zelfs niet even laten weten dat ik -ondanks dat ik prima heb geslapen- nog steeds pijn in mijn rug heb, hoewel het zo langzamerhand steeds meer richting zijkant aan het verschuiven is.
Ondertussen wacht ik op de huisarts (niet Roos, zij doet vandaag geen visites, helaas) die moet bellen om een nadere afspraak te maken om hier thuis te komen kijken wat er met mijn rug aan de hand is.

Zo af en toe neem ik hier een kijkje, maar al te lang op deze stoel is niet fijn.

Later...
Note to self: Tillen moet je aan sterke mensen over
dinsdag, 20 januari 2004 om 15:15 uur
Tillen moet je aan sterke mensen overlaten. Zeker als het gaat om zware dozen met allerlei computerspul die uit een rare hoek gehaald moeten worden: dat scheelt 'n hoop rugpijn. (AU!)
MikeRoweSoft
13:32 uur
Microsoft eist sluiting MikeRowesoft.com
Een 17-jarige Amerikaanse scholier met de naam Mike Rowe heeft zich de woede van Microsoft op de hals gehaald. De jongen liet zijn naam met het achtervoegsel 'soft' registreren als domeinnaam waardoor de site Mikerowesoft.com ontstaat. Microsoft eist dat de jongen zijn site opgeeft, aldus Amerikaanse media. Rowe ontving in november een brief waarin Microsoft stelt dat hij inbreuk maakt op het auteursrecht. De softwaregigant heeft Rowe 10 dollar geboden voor het sluiten van zijn site, de kosten voor de registratie van het domein. De scholier wil echter 10.000 dollar van het concern.
"Ik had niet verwacht dat Microsoft zijn duurbetaalde advocaten op mij zou afsturen'', zei Rowe. Deze week beschuldigde Microsoft hem ervan het bedrijf een grote som geld af te dwingen. "Het is nooit mijn bedoeling geweest geld te eisen. Ik heb alleen maar om 10.000 dollar gevraagd, omdat ik verontwaardigd was dat Microsoft slechts 10 dollar bood.''
Een woordvoerder van Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf onderhandelt met Rowe om tot een gezamenlijke oplossing te komen.
(Bron: ANP)

Tjongejongejonge, zeg. Micro$oft krijg 't nu wel hl hoog in de bol, of achter de ellebogen: dat mag u bepalen.
[lees verder]
Bah, bah en nog es bah
13:21 uur
Er is was iets vreemds met mijn log, momenteel. Ik kan kon de cgi-files niet bereiken om te updaten. Dat betekentde dus ff handmatig invoeren. Reageren is was derhalve ook niet mogelijk. [11.30 uur: Heb uiteindelijk de helpdesk gebeld en er wordt nu hard gewerkt om de boel weer op orde te krijgen. Laten we hopen dat het vandaag nog in orde komt, want dit vind ik het helemaal nix!]
[13.15 uur: JOEPIE!! Hij toetut weer! Hartelijk dank ex-collegae van XS4all!]

En dat terwijl ik me verschrikkelijk boos loop te maken over het feit dat een wethouder met jarenlange dienst zo eenvoudig terzijde wordt geschoven door de PvdA. Kijk, bij het CDA en de VVD verwcht je zoiets gewoon. Maar hier zakt Cohen c.s. wel diep in het moeras!

Oudkerk was is een politicus met hart voor mensen. Iemand die, net als ieder ander, wel eens naar de hoeren ging. Oudkerk is genaaid, en goed ook. Door wie? Wie het weet mag het zeggen eh mailen ...

[lees verder]
Collina
maandag, 19 januari 2004 om 23:23 uur
Het internationaal voetbal zal voor altijd veranderen in 2005 want: Arbiter Collina stopt in 2005
D'r is toch wel ets te zeggen voor een kantoortuin...
maandag, 19 januari 2004 om 22:36 uur
Ttoen een finse belastingambtenaar aan zijn bureau stief, dat bleef gedurende twee dagen onopgemerkt door zijn collega's, zo schrijft de BBC.
Fries (Frysk)
17:14 uur
Van een bezoeker aan Archeonet kreeg ik een link naar een artikel over een Romeinse schat. Erg attent, maar helaas is het artikel in het Fries. Nu kan ik er wel enigszins uit opmaken wat er staat, maar om een goede vertaling te kunnen maken heb je wel iets meer bagage nodig.
Wie van u, mijn geachte lezers, spreekt Frysk en is bereid het artikeltje (5 zinnen slechts) voor me vertalen? Uiteraard krijgt u de vertaal-krediet :-)

[update 17.58 uur]: Asjemenou! Er staat nog een stukje op die website: even klein en over een even fraaie vondst!
[lees verder]
Missgien To The Rescue
13:23 uur
Ex-collega F. belt vanmorgen in paniek op: de computer is gecrasht en nu hebben ze geen HomeSite meer. Ik heb indertijd het programma netjes aangeschaft (met de baas zijn geld, uiteraard), maar nergens te vinden die CD-rom. Of ik nog weet waar... Ojeetje, daar vraag je me wat! Het is al ruim een jaar geleden dat ik daar wegging. Ik noem alle plekken op waar ik mogelijkerwijs die CD-rom kan hebben gelaten. Nee, nee, nee en nog es nee!
Of ik even wil kijken of ik 'em niet toevallig heb.
Ik weet zeker van niet, want recentelijk zijn er nog stapel CD-roms door mijn vingers gegaan toen we de kamer hier ombouwden. Maar ik beloof hem de dozen in te duiken.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik vind een aantal CD-roms (Hee! MP3-3!) en nog wat ander prut maar geen CD-rom van HomeSite, zoals ik had voorspeld. Wl vind ik een gebrande CD met daarop "Internetstuff". Hm, dat kan van alles zijn!
Ik bekijk de inhoud en zie een foldertje "HomeSite". Verrek! Ik heb de installatie-cd gekopieerd! 't Is niet waar ex-collega F. op hoopte, maar hij kan in ieder geval het programma installeren en zelf een kopie maken.
[lees verder]
Kunt u zingen...
maandag, 19 januari 2004 om 10:41 uur
zing dan mee!
Wetenschappers van de Universiteit van Frankfurt publiceren deze week een onderzoek waaruit blijkt dat zingen goed is voor het immuumsysteem. [ De Gelderlander ]
Ik zing als een kraai, maar daar trek ik me over het algemeen niets van aan. Zeker nu ik weet dat het goed voor me is n de hele dag met muziek achter de pc kan zitten, zal niets mij nog kunnen weerhouden.
Huisgenoten schaffen maar oordopjes aan :-p
Goedemorgen!
maandag, 19 januari 2004 om 09:08 uur
Heeft u al uit het raam gekeken? Ik wel.
Bent u zelfs al naar buiten geweest? Ikke niet!
't Is dat ik vanmiddag T. van school moet halen, anders bleef ik de hele dag in mijn kloffie lopen en ging ik den deur niet uit. Brrr!

En een goedemorgen, allemaal! **gaaaap**
Als een klein baasje
zondag, 18 januari 2004 om 16:15 uur
"Even wat veranderingen aanbrengen op Archeonet", dacht ik 3 uur gelden, stellig van plan om daarna de herhaling van het WK sprint te kijken.
Maar van 't een kwam 't ander en nu heb ik zelfs het foto-album weer onder handen genomen. Over het resultaat ben ik tevreden, over de tijd die ik eraan gespendeerd heb, minder...
Als ik opschiet kan ik nog net de huldigingen zien!
Jarig!
zondag, 18 januari 2004 om 11:15 uur
Vriend P. is vandaag jarig. Hij bereikt de achtenswaardige leeftijd van 40 jaren.
Joeie ende Poepie! Van Harte Proficiat!
Uitslag WK Sprint 2004
zondag, 18 januari 2004 om 11:04 uur
De WK Sprint is alweer verreden. De winnaars zijn bekend, maar ik laat ze nog even in een pop-up staan, voor het geval er iemand voorbijkomt die vanmiddag de herhalingen nog wil zien (Ned. 2 14.05-16.00 uur).
Ontsaaien
17:50 uur
Plein 1944 in Nijmegen is zonder meer het saaiste en misschien ook wel lelijkste plein van Nijmegen. Er staat namelijk helemaal niets!
Bijna 60 jaar geleden, op 22 februari 1944, lieten geallieerden -per abuis: ze zagen de stad aan voor het Duitse Keulen- hun bommen vallen op de stad is aan de Waal. De bommen verwoestten een groot deel van de stad. Er kwamen bijna 900 mensen om, al noemen andere bronnen 'bijna 800'. De huidige verdieping van het plein symboliseert de krater van zo'n bom, zo heb ik me laten vertellen.
Het Plein heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, van busstation, tot parkeerplaats tot marktplein. Tegenwoordig is staan er af en toe wat kraampjes en vinden er sporadisch evenementen plaats. Alleen tijdens de Vierdaagsefeesten is het plein 7 dagen aan n stuk in gebruik.

Al jaren is er getrouwtrek in de gemeenteraad over 'wat te doen met dat plein'. Nu is er dan bijna een kogel door de kerk: alle Nijmegenaren van 10 jaar en ouder mogen meebeslissen wat er met het Plein gaat gebeuren. Er zijn twee mogelijkheden waaruit 'we' mogen kiezen: Het Bastion of Een Plein voor Iedereen. Ik houd mijn keuze lekker nog even voor me ;-)

Aanstaande dinsdag wordt er in Andere Tijden (VPRO/NPS: nederland 3, 20.55 uur) aandacht besteed aan wat de geschiedenis is ingegaan als het "vergissingsbombardement".
[lees verder]
"No smoking in bars"
10:06 uur
BBC News is n van mijn favoriete nieuwsbrengers. Ze zijn over het algemeen goed kritisch en nemen geen blad voor de mond. Gisteren stond er op de website van BBC News een artikel over roken in New York: het is daar vrijwel onmogelijk om nog buitenshuis van je sigaret te genieten. In caf's mag niet gerookt worden maar het schijnt dat er een aantal caf's zijn waar -nadat de gordijnen dicht zijn en de buitenverlichting gedoofd is- de asbakken nog wel eens op tafel komen. In het diepste geheim, want zelfs roken na sluitingstijd schijnt taboe te zijn: dat kan je als kroegbaas (tijdelijk) je vergunning kosten. In New York blijft het echter niet bij een rookverbod... je kunt er voor de vreemdste dingen gearresteerd worden...
[BBC: Crimes and misdemeanours in New York]

Zeg nou eens eerlijk: zou jij in zo'n "maatschappij" willen leven, een maatschappij waarin een ander bepaald wat goed voor jou is? Nee toch?


[lees verder]
Net (niet) op tijd
09:34 uur
Ongeveer 6 uur werd ik wakker, dacht gelijk aan de WK Sprint, maar was nog niet bij machte om op te staan. Nog maar drie-en-een-half uur daarvoor was ik gaan slapen en mijn lichaam was niet eens in staat om de benen over de rand van het bed te zwaaien, laat staan om twee trappen af te lopen zonder geluid te maken... ik ging 'ns lekker tegen Lief aanliggen en droomde verder. Kwart over 8: ik word iets meer wakker en dwing mijzelf om op te staan. Ik moet en zal nog iets van het schaatsen zien en slaapdronken stommel ik zo zachtjes mogelijk naar beneden. Daar is het kind al aan het spelen n tv aan het kijken (Foxkids: foei!). Ik neem de Macht over en zet 't schaatsen op. Ik ben een geluksvogel, want ik zie nog net de vier laatste ritten van de 1000 meter heren: Wennemars als een pijl uit een boog, de rest kwam daar niet meer aan. Prachtig!

Ik zou graag naar de herhalingen hebben gekeken, vanmiddag, maar ik ben bang dat dat er niet in zit. Morgen een nieuwe poging om op tijd te zijn.

[lees verder]
Genieten
vrijdag, 16 januari 2004 om 19:29 uur
En zo klinken ineens Acda & De Munnik uit mijn boxjes....
bedankt G.! :-)
empeedrie again
vrijdag, 16 januari 2004 om 17:33 uur
Kazaa is niet te verbieden.
Na jaren van juridisch getouwtrek heeft de Hoge Raad vandaag bepaald dat het bedrijf achter de populairste muziekruilbeurs op internet geen inbreuk maakt op auteursrechten.

Hh, ze zijn d'r ook achter, hoor!
Dat heeft een hoop geld en ellende gekost en nu puntje bij paaltje komt, verandert er dus helemaal niets.
Zwitsers zakmes
vrijdag, 16 januari 2004 om 13:15 uur
Avant la lettre, so to speak ;-)
Twee weken
vrijdag, 16 januari 2004 om 06:46 uur
hielden ze maar vol... al die energie *poef* in rook op.
empeedrie
22:16 uur
Ik heb mijn cd's met mp3-tjes weer es opgedoken. Of eigenlijk cd, want ik kon er maar 1 van de drie lokaliseren. Ik heb deel 2 te pakken, met muziek van Goede Doel tot en met Ramses Shaffy. A t/m Gi en Re t/m Z staat resp. op de twee missende delen. De CD bestaan uit stukken die ik in 2001/2001 van 't internet heb geplukt toen er nog niet moeilijk werd gedaan over Napster, en men -zowel op 't net als IRL- veel vriendelijker tegen elkaar leek te zijn. 't zal wel nostalgie zijn...

En nu zit ik de hele avond al te genieten van muziek die me naar andere tijden brengt. Jesus Christ Super Star, Joe Jackson, John Lennon. Ik ben bang dat ik morgen allerlei dozen ga uitpluizen naar de twee missende CD's...
[lees verder]
... -2-
donderdag, 15 januari 2004 om 17:42 uur
"De Duivel is onder ons", dat heeft Ruud Lubbers vorige week gezegd in zijn gesprek met Paul Rosenmller. En al geloof ik niet in een Duivel waarin hij, als christen, wel geloofd; ik kan niet anders dan het met hem eens zijn. Het Kwaad grijpt om zich heen, onzichtbaar tot het moment waarop het toeslaat. En zoals God een synoniem voor Goed is, zo is De Duivel dat voor het Kwaad. In mijn overtuiging zijn dat echter geen twee wezens maar maken ze beiden deel uit van het menszijn.

Het Kwaad overwint deze week: Directeur doodgestoken op werk in Delft
Fiets vervolg -4-
donderdag, 15 januari 2004 om 15:48 uur
Zo togen wij vanmorgen gezamenlijk naar de Dealer om een nieuw stalen ros uit te zoeken. Hetzelfde merk en model als ik de vorige keer had uitgezocht hadden ze niet meer maar Batavus was in de aanbieding. Het merendeel dat binnen budget viel had echter maar 3 versnellingen en ik wil er minstens 5, liever nog 7. Bovendien moet de bagagehouder sterk genoeg zijn om volle fietstassen, een kinderzitje n een kind te kunnen dragen. Ik zag 'mijn' fiets er domweg niet bij staan.
De Dealer was aardig en vertelde dat de aanbiedingen nog zeker wel 2 weken zouden duren en dat er ook nog andere modellen binnen zouden komen. Dus besloot ik over 2 weken terug te gaan, als de financin weer wat zijn aangetrokken en ik iets ruimer in mijn budget zit.
Lente-gevoel
10:58 uur
Ik werd wakker van de warmte van de zon op mijn gezicht, en met mijn ogen nog dicht rekte ik me eens heerlijk uit.
In de verte hoorde ik iemand praten in een taal die ik niet thuis kon brengen. Ik had gedroomd, realiseerde ik me. Ik had gedroomd over Juul en over Malta en over lente-zonnewendes.
Ik opende mijn ogen en was stomverbaasd dat ik in mijn eigen bed lag, teleurgesteld ook. Ik deed mijn ogen weer dicht en probeerde mijn droom terug te halen. Tevergeefs.
Met mijn ogen dicht bleef ik nog even liggen. Er streek iets zachts langs mijn gezicht en een enorm gesnor klonk er in mijn oor, dat deed mij mijn ogen weer openen. Sam keek me recht in mijn gezicht aan, hij kneep zijn ogen even dicht, mijn hart smolt.
Nog steeds hoorde ik iemand praten en nog steeds kon ik het niet thuisbrengen. Ik stapte uit bed en liep zachtjes naar beneden. Hoe lager ik kom, hoe beter ik het gesprek kan verstaan: het is Engels.
De mist van de slaap trekt langzaam op en ik realiseer me dat Lief aan de telefoon zit voor zijn werk en met iemand ergens anders op de wereld zit te praten. Ik benijd hem om zijn rappe en professionele Engels, doe hem een kushandje toekomen en ga koffie zetten....
Op Malta zal ik nog even moeten wachten, helaas, op de lente-zonnewende eveneens.
[lees verder]
Skrebbel
donderdag, 15 januari 2004 om 00:13 uur
Een witje voetje halen is er niet meer bij!
woensdag, 14 januari 2004 om 23:46 uur
Het Ministerie van Financin heeft berichten in de internationale media, waarin werd beweerd dat er een 'oorlog tegen witte sokken' zou worden gevoerd, tegengesproken. Het bericht zou gesuggereerd hebben dat witte sokken niet meer zouden zijn toegestaan omdat ze 'de grenzen van fatsoenlijke kleding' zouden overschrijden, zo schrijft de BBC in een hilarisch stuk.
Wat nou ?
woensdag, 14 januari 2004 om 20:47 uur
Wat nou, stoffig imago ??
Fiets vervolg -3-
woensdag, 14 januari 2004 om 13:46 uur
De postbode bracht een brief met de verlossing: de bevestiging dat ik een nieuwe fiets mag gaan uitzoeken bij de dealer waar ik ook de vorige heb gekocht. Daar ga ik morgen eens fijn een poosje voor uittrekken: ik wil de meeste waarde voor mijn geld krijgen!

Meer van zulk soort berichten en ik raak mijn blh helemaal kwijt :)
Blh
woensdag, 14 januari 2004 om 11:08 uur
Ik heb een off-day, vandaag. Slecht geslapen, chagrijnig en bij het minste of geringste staan de tranen in mijn ogen.
Thuiszorg
22:04 uur
Het kan u bijna niet zijn ontgaan: de thuiszorg is duurder geworden: Karin Spaink schreef er een fraaie column over in Het Parool van vandaag.
Doordat ik zelf thuiszorg heb n er heb gewerkt, ken ik nu beide kanten van de zaak. Ik wt dat de meest schrijnende gevallen van de laatste bezuinigingen de dupe worden, want dat zijn de mensen met de kleine pensioentjes en uitkeringen.
Bij ons komt er 1 keer in de week komt er een forse studente die gedurende drie uur het huis grondig onder handen neemt. Ze is een Engel, ik zou me geen raad weten zonder....

Toen kwam de brief. De brief die ons vertelde hoeveel onze eigen bijdrage werd verhoogd. Omdat wij al het volle pond betaalden aan eigen bijdrage, nam ik aan dat het wel mee zal vallen... Ik werd eerst rood en vervolges wit toen ik het nieuws vernam. Het exacte bedrag doet er niet toe, het percentage zegt genoeg: vanaf deze maand betalen wij 63 % meer betalen. Drie-en-zestig procent!
En hoe goed we het ook hebben, dat kan er niet meer vanaf: we zullen de hulp op moeten zeggen.

[lees verder]
Vouwvrouw
dinsdag, 13 januari 2004 om 16:13 uur
Ik heb d'r pijn in mijn rug van.
Zojuist heb ik de kleren opgeruimd, die ik in de anderhalf uur ervoor heb gevouwen. Ik schat zo'n 5 trommels wasgoed lagen te wachten tot ze eindelijk zouden worden opgevouwen: 3 grote wasmanden vol was het toen de was eenmaal opgevouwen was.

En nu op een holletje naar den busch om T. op te halen van speltherapie...
... (hier heb ik geen woorden voor)
dinsdag, 13 januari 2004 om 14:16 uur
Tsk
06:51 uur
Met de ogen amper ogen, lees ik bij nu.nl: Tweede-Kamerlid Ali Lazrak van de Socialistische Partij is [...] tegen de afdracht van een groot deel van zijn salaris aan de partijkas van de SP. Hij doet dat sinds een jaar niet meer.
Wat is dat nou voor belachelijks? Als je je aansluit bij een partij, doe je dat toch vanwege een principe. Het socialtistische principe van de SP is onder andere het terugstorten in de kas (wat bij Groen Links overigens ook gebeurd, zij het in een andere vorm). Als je daar een probleem mee hebt, dien je zo'n functie niet te ervaren, volgens mij.
Vraag ik me ineens af: mogen Kamerleden worden ontslagen door hun eigen fractie?
[lees verder]
Sukkel -2-
maandag, 12 januari 2004 om 23:40 uur
Ik schreef het al eerder, het bewijs dat er in Nijmegen hier en daar ook een echte sukkel rondloopt, wederom bewezen:

Een gewapende overval op het Texaco-tankstation aan de Sint-Annastraat in Nijmegen is zondagmorgen mislukt.

(maar dit was wel gevaarlijk dichtbij: da's onze tabaksdealer in het weekend)
Everybody: YATTA!!
maandag, 12 januari 2004 om 18:41 uur
Spannend
maandag, 12 januari 2004 om 14:05 uur
Vanmiddag gaan Lief en ik voor het eerst naar de psych, om te praten over T.
En ik ben nerveus... niet omdat ik onzeker ben over mijn presteren als moeder: ik handel naar mijn beste weten en kunnen. Nee, ik ben nerveus omdat ik -door het afkicken van chemische hulpmiddelen- gewoon huileriger en makkelijker van mijn stuk te krijgen ben als dat ik normaal gesproken zou zijn.

Ik neem gewoon een extra pakje Kleenex mee en houd Lief's hand heel stevig vast, dan zal het wel gaan... hoop ik... Gauw nog ff een sigaretje roken, want dat mag daar binnen natuurlijk weer niet!
Ow, Momma!
maandag, 12 januari 2004 om 09:34 uur
Jaja, past U maar op!
Voor u het weet hack ik uw computer, overlaadt ik u met de gemeenste virussen via de illegale MP3-tjes die ik je stuur en tussen neus en lippen door neem ik ook nog even een kijkje op de computer van de belastingdienst!


De Verrijking! Verarming, zul je bedoelen! Maatschappelijke regels opleggen in het internet kn domweg niet. Ik had gedacht dat de "heren van het Rijk" dat onderhand ook wel doorhadden...
[de 'test' staat als reclame bij Kranten.com]
Nieuw(s) foto's
zondag, 11 januari 2004 om 22:56 uur
Na hard werken is het goed rusten... ik heb een aanzet tot een foto-album online gezet bij Archeonet.
Mocht u fraaie foto's hebben van archeologische opgravingen en/of vondsten n u wilt ze delen, neem dan contact met ons op. Het wordt zeer gewaardeerd. :-)
Veni Vidi Vici
zondag, 11 januari 2004 om 18:19 uur

Niet te sTuitert!
Imbolc
zondag, 11 januari 2004 om 18:12 uur
Turning Wheel organiseert op 7 februari alweer haar derde Jaarfeest. Dit keer ter gelegenheid van Imbolc.
Imbolc is het feest van de aankondiging van de lente, waarbij Moeder Aarde en haar vruchtgevende krachten worden geerd. Uitgebreidere infromatie over dit feest kun je vinden op de website van Green Craft.

Meer informatie over de Imbolc-vieringvind je op de website van Turning Wheel.
Groooooooote Gaap
zondag, 11 januari 2004 om 12:59 uur
Ook goeiemorgen... eh... goeidemiddag.
Een hoofd vol mist een een fantastisch gevoel in mijn lijf. Voor hen die mijn cryptische berichten begrijpen: het stoppen werpt zijn vruchten af... en hoe! :-))

En nu ga ik eerst mijn spierpijn verwennen en vervolgens languit op den bankh: De laatste dag van het EK is alweer begonnen... en ik ben d'r ook klaar voor, bijna...
De Goede Dingen Des Levens
19:39 uur
Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen in het leven.

Na de dames en de heren 1500 meter te hebben zien ploeteren over het ijs, is de hele familie H-J op stap gegaan. Eerst naar vriend P. en zijn vriendin, die hun huis hebben omgebouwd tot feesttent om de beide verjaardagen te vieren. Daar kwam ik oog in oog te staan met mijn ex-schoonfamilie, wat een leuke verrassing was. Het was goed om na zo'n 10 jaar weer eens bij te praten en te merken dat het daar nog precies hetzelfde aan toe gaat, als 'vroegah'. Ik vind mijn huidige schoonfamilie vl leuker :-)

Daarna de stad in: op zoek naar betaalbare nieuwe bureaustoelen - niet geslaagd, helaas. We zetten onze zoektocht volgende week voort. Even naar de dump, vreselijk al dan legergroen (brrrr!), maar het is zover ik weet de enige plek in N-centrum waar PLO-sjaals te verkrijgen zijn, al zijn die van veel mindere kwaliteit dan de mijne. T. kreeg daar een houten bouwpakket van de SpaceShuttle (hij had in eerste in stantie liever een tank, maar daarvoor heeft-ie de verkeerde papa en mama: dat soort troep komt er bij ons niet in).
Vervolgens Opwarmen in Caf De Nieuwe Maan (tja, je moet haast wel, als heks): koffie verkeerd met een likeurtje en daarna eten bij de Grote M. Niet mijn favoriete 'restaurant' maar 't jongmens mocht kiezen.

En nu ga ik me voorbereiden om samen met Lief van een film (Romantisch, over de Liefde) te kijken. Er ligt een fles Ketel koud (ik mag weer iets drinken - joepie!), stokbrood en allerlei lekkers ligt te wachten. Mijn avond kan niet meer stuk! :-)
[lees verder]
Verraad
09:48 uur
Als mensen die zich je vrienden noemen je niet kunnen accepteren zoals je bent - met je eigenaardigheden - hoeveel is/was die vriendschap dan eigenlijk waard? Of is er nooit sprake geweest van vriendschap van de andere kant, maar meer iets als een functionele relatie of een soort van misplaatste gevoel van loyaliteit omdat je elkaar nu eenmaal vaak tegenkwam?

Ik weet het niet.
Ik weet wel dat ik mij vreselijk verraden voel.

[update 10.50 uur]
Wat ik eigenlijk nog het ergste vind, is dat ik het ervaar als een dolk in mijn rug omdat de persoon in kwestie heel goed weet dat ik momenteel een zware tijd doorga.
[lees verder]
Pensioensgerechtigde leeftijd: 32 jaar
vrijdag, 09 januari 2004 om 22:01 uur
Voor Loekie, that is...
Censuur
vrijdag, 09 januari 2004 om 21:54 uur
Als er dan toch gecensureerd wordt, doe ik toch gezellig even mee. Goed voor de sfeer enzo.
EK 2004
vrijdag, 09 januari 2004 om 18:28 uur
Hiernaast, in het minilog, zal ik de verwijzingen naar de uitslagen op de website van de KNSB zo snel mogelijk updaten. Top op heden: 500 meter heren en dames zijn verreden.
Anti-anti-rookbeleid
17:32 uur
Kijk, ik snap er dus effe helemaal niets van!
Wordt er eerst aan alle kanten allerlei gruwelijk maatregelen op je dak gestuurd door onze o-zo bezorgde regering en nu komen ze met de volgende maatregel:
Horecaondernemers, snackbareigenaren en andere exploitanten van tabaksautomaten mogen voortaan zelf bepalen hoe zij de leeftijd controleren van jongeren die sigaretten komen kopen. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten. [...] De koper kan bijv. aan de barman zijn paspoort of bromfietsverzekeringsbewijs laten zien, zodat duidelijk wordt dat de persoon de juiste leeftijd heeft. De barman kan dan per geval de sigarettenautomaat ontgrendelen zodat de koper zijn sigaretten uit de automaat kan halen.
(Bron ANP)

Het zal wel aan mij liggen maar op deze manier werk je jezelf tegen, volgens mij. Bovendien moet ik de eerste barkeeper nog tegen komen die om de haverklap van zijn bar naar de sigarettenautomaat wil lopen om deze te ontgrendelen, dan kan hzij net zogoed de sigaretten weer van achter de bar verkopen. De sigarettenautomaat is juist in het caf gekomen om de barkeeper te ontlasten...

Dom dom dom
[lees verder]
Pfew!
12:42 uur
Zojuist belde Vriend P. terug, nadat ik gister -enigszins in paniek- een boodschap op zijn antwoordapparaat had achtergelaten. Aanstaande maandag worden Lief en ik verwacht voor een gesprek, in verband met de onderzoeken van T. Het gesprek vindt plaats om 3 uur en om kwart vr 3 gaat de school uit. Meenemen kan niet, en al zou het mogen, ik zou het niet willen. Kleine potjes hebben grote oren en die van T. lijken soms wel ingebouwde versterkers te hebben en ik wil wel vrij-uit kunnen praten.
Oppas vinden voor een kind als T. is niet eenvoudig: ik laat hem niet zomaar bij de eerste de beste achter. Hij moet de persoon in kwestie niet alleen kennen, maar ook vertrouwen. Ik had oppas geregeld, maar die belde gistermorgen -om niet nader te noemen redenen- af. Mijn ouders zouden graag, maar hebben andere afspraken en onze 'database' van mogelijke oppassers puilt nu niet bepaald uit. Na een rondje bellen merkte ik dat het niet eenvoudig is om op een relatief korte termijn voor overdag oppas te regelen.
Gelukkig is Vriend P. op maandag altijd vrij en hij is van harte bereid T. op te halen en mee te nemen naar huis. Bovendien is T. helemaal idolaat van P. en noemt het steevast zijn 'grote broer'.
Ik ben nu helemaal gerustgesteld en kan met een blij gemoed het gesprek van maandag tegemoet zien.
Echte vrienden zijn goud waard!
[lees verder]
Blad en mond
vrijdag, 09 januari 2004 om 07:03 uur
Soms moet je gewoon even precies zeggen waar het op staat, anders blijven ze aan je trekken. Niet fijn, en al helemaal niet lief, maar dat kan me domweg niets schelen. 't Leven is al moeilijk genoeg znder het volgens een ander z'n regels te moeten leven. En het lucht ook zo heerlijk op.
Archeonet gekeurd
donderdag, 08 januari 2004 om 23:27 uur
Ach, 't kan nooit kwaad, toch? Een zilveren award
Koek en Zopie
21:44 uur
Mijn eerste herinnering aan Schaatsen op TV is van toen ik -ik schat- een jaar of 5/6 was.
Het was het WK, het was in februari want vader -of was het nu toch mijn opa?- was jarig. Vader en zoon zaten in de achterkamer naar schaatsen te kijken op een zwart-wit teeveetje, terwijl de rest van de familie zich in de voorkamer te goed zat te doen aan allerlei lekkernijen: pepsils, chips en gazeuse.
Het zag er koud uit en eigenlijk snapte ik niet goed waarom mensen voor hun lol naar zoiets zouden kijken en al helemaal niet waarom iemand voor zijn lol in het rond zou blijven rijden. Ik was nog te klein was om te snappen wat er precies gebeurde en was al helemaal niet zover dat ik de sensatie van het krassen van de ijzers op het ijs tot in mijn botten kon voelen.
Mijn opa (of was het nu toch mijn vader?) hield nauwkeurig alle tijden bij. Hele kladblokken werden volgeschreven met rondetijden, eindtijden en records.
Het was de tijd van oranje pakken, schaatsmutjes en wanten.
Het was de tijd van Art en Keessie, maar dat zei mij toen nog niet veel.
Ik zag de mannen door de sneeuw ploeteren om de eindstreep te halen. Ergens achter in mijn geheugen hoor ik de stem van iemand die extatisch roept: "Hij rijdt een rondje onder de 37! Hij rijdt een rondje onder de 37!"

Morgen gaat wat mij betreft, het schaatsseizoen cht van start met het EK Hardrijden op de Schaats in Neerlands enige echte schaatstempel, Thialf.
En al liggen schrijfblokken nog niet klaar en moet ik de koek nog kopen, de Zopie ligt al in de koelkast te wachten.
[lees verder]
Kei-mooi!
donderdag, 08 januari 2004 om 21:04 uur
zoals we dat hier in 't Nimweegse zeggen.
Een fraai stukje nijverheid van Miche.
Gek mens en slimme jongens
17:57 uur
Dat mens is hartstikke gek, volgens mij.
Dan pakt de Zorggroep Noord-Limburg het een stuk beter aan: Proefproces tegen rookbeleid Rijk

VENLO (ANP) - De Zorggroep Noord-Limburg wil samen met brancheorganisatie Arcares een proefproces voeren tegen het rookbeleid van het Rijk. Het zou daarmee het eerste proefproces in Nederland zijn tegen het rookverbod.

Dat heeft de Venlose regio-directeur T. Borghs donderdag bekendgemaakt. Aanleiding is een boete die de Keuringsdienst van Waren oplegde wegens overtreding van de rookregels in het Venlose verpleeghuis D'n Horstgraaf. Borghs verwacht dat elk moment ook een boete opgelegd wordt aan het Venlose verzorgingshuis De Beerendonck, om diezelfde reden. De Zorggroep weigert de boete te betalen en lokt daarmee een proefproces uit.

Zo'n boete kan per geval oplopen tot 4800 euro. Volgens het nieuwe beleid mogen patinten enkel nog op hun kamer roken. Maar vaak hebben zij geen eigen kamer. De inrichting van aparte rookruimtes en het maken van afgeschermde rookgebieden in het eetgedeelte van de tehuizen is volgens Borghs onbetaalbaar.

De Zorggroep lokt een proefproces uit, omdat het om een principekwestie gaat. ,,Je kunt mensen die hun hele leven hebben gerookt, dat in hun laatste levensdagen niet onmogelijk maken'', vindt Borghs. De Zorggroep verwacht steun van collega-instellingen die de afgelopen dagen ook bezoek hebben gehad van inspecteurs. (Bron: ANP)
[lees verder]
De Uitdaging -2-
donderdag, 08 januari 2004 om 12:56 uur
Het gaat best goed, vooralsnog. Ik merk nu alleen nog maar voordelen: ik kan bljven eten en ik barst werkelijk van de energie.
Op weg naar het ziekenhuis, betrapte ik mijzelf erop dat ik luidkeels liep te zingen!
Uyt den Ouden Doosch
donderdag, 08 januari 2004 om 12:48 uur
Moet je nu toch eens kijken wat ik nog op mijn servertje vind, uit de "Much Ado About Nothing"-tijd: Gien's Grote SciFi film Quiz. Hij is niet overal even actueel meer, maar doet 't in principe nog prima!
Dus als je het (nog eens?) wilt proberen... hou je vooral niet in! :)
Oops!
donderdag, 08 januari 2004 om 09:29 uur
Zou ik toch bijna vergeten zijn dat ik straks om half 12 in het UMC Radboud wordt verwacht voor een echocardiogram.
No Big Deal, ik heb dat soort onderzoeken al sinds mijn 16e, geloof ik.
Maar het gooit wel mijn planning voor vandaag volledig in de war.
Dusch: nog even geen upgrade van GM vandaag... daar wil ik in alle rust aan kunnen werken.
Hoera!?
woensdag, 07 januari 2004 om 18:31 uur
Ik ben de enige niet, die ze te pletter ergert aan de anti-rookgestapo... Ik zou zeggen, neemt u vooral goed de tijd voor dit artikel in de Limburger.

Een discussieover het rookbeleid, met dank aan Bas.
Ter illustratie
woensdag, 07 januari 2004 om 18:09 uur


missgien @ work
Koekjes -3-
woensdag, 07 januari 2004 om 13:05 uur
Ik heb de cookie-stuff er ff uitgesloopt. Het maakte er alleen maar meer een zooitje van.
Dus helaas... u zult voorlopig gewoon nog ff moeten typen. Surrie

[update] Het is ook een zooitje: nadat u hebt gereageerd krijgt u een -heel vaag- en wit scherm met broncode. Niets van aantrekken: je reactie is wel ontvangen. Even de [back]toets gebruiken en vervolgens F5: et voila!
Ik weet: het is niet bepaals state-of-the-art.
Misschien wordt 't es tijd voor een upgrade...
Its all in da brain
12:25 uur
Via Gooly kwam ik bij verschillende testjes uit. U weet: ik ben dol op testjes. De eerste berekent of je een HPS-er bent, een Zeer Gevoelig Persoon, so to speak...
Mijn score: 16 punten:
15-23 punten: Je bent heel waarschijnlijk hoogsensitief (HSP-er). Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen. Het kan nut hebben om een boek te lezen over hoogsensitiviteit of kennis te maken met andere HSP-ers. Het kan zijn dat je heel veel herkent en daardoor iets bewuster wordt van deze eigenschap van je.
Ojajoh? Goh! Oftewel: niet echt een verrassing voor mij, deze uitslag.


Vervolgens kun je bekijken of je een Sensation Seeker bent, oftewel: iemand die [quote]met zijn ene voet op het gaspedaal zit en met het andere op de rem. In de literatuur wordt dan ook wel gesproken van een extravert iemand[/quote].
Mijn score: 55 punten:
50-70 punten: Als je in deze categorie valt heb je in ieder geval geen extreem rustig of sensationeel leven. Je neemt wel risico's, maar die zijn te overzien. Op dit punt ben jij dus mooi in balans.
En zo is het: teveel ritme en regelmaat maakt me stapelgek, teveel gedoe eveneens. Let's face it: I'm a softy ;-)


Een Intutie-test: [quote]Sommige mensen vertrouwen heel erg op hun intuitie, anderen weer op hun verstand. Soms wordt dat intuitieve vertrouwen ook wel het "buikgevoel" genoemd[/quote].
Mijn score: 20 punten:
Succesvolle Intutieve Probleemoplosser
U bent iemand die maar weinig informatie en tijd nodig heeft om toch de juiste beslissing te nemen. U durft te vertrouwen op uw buikgevoel en neemt soms risicos die veel mensen niet durven nemen. U kunt hiermee zowel op het persoonlijke vlak als in uw werk grote successen behalen.
Dit komt ook niet als een verrassing voor mij. De meeste beslissingen neem ik snel en vaak ook puur op mijn gevoel.


En zo kunnen we nog wel ff doorgaan.

Nou, nog eentje dan, om eens een veer in mijn eigen bevallige achterste te steken:
Hoe wijs bent u?
Mijn score: 13-20 punten:
Gemiddeld wijs
U treedt problemen met vertrouwen tegemoet en bent redelijk in staat om u aan te passen aan veranderende omstandigheden. U kunt een probleem van meerdere kanten bekijken.
Laat mij mezelf eraan helpen herinneren deze test nog eens te doen over een jaar of 10 15 als ik de positie van Crone inneem in deze wereld.[lees verder]
Recalcitrant
woensdag, 07 januari 2004 om 10:38 uur
Steek er maar lekker eentje op. Hier mag het!
De Uitdaging
18:39 uur
Hier heb ik het over 'stoppen met medicijnen'. Nu zijn dat uiteraard geen pilletjes die mijn bloed verdunnen, noch zijn het de pilletjes die mijn cholestorol op orde houden. Ook de hartpilletjes blijf ik gewoon slikken, net zoals het foliumzuur. Dat zijn allemaal pillen die ik domweg moet hebben om te voorkomen dat er allemaal gruwelijke dingen gebeuren in mijn lijf (ik zal u de details besparen). 't Is niet anders. Ik kan daar wel mee leven.
Mijn vijfde medicijn was 2 jaar lang een antidepressivum. Je weet wel, van de happy-makers die je chemisch vrolijk maken (om Youp maar eens te citeren), onder 'kenners' ook wel a-depra genoemd (weet u dat ook weer).
Om niet nader te noemen redenen wilde ik een andere soort proberen, hetgeen afgelopen zondag resulteerde in ziek zwak misselijk. Dus toog ik gisteren naar Roos, de huisarts die al jarenlang mijn steun en toeverlaat is, en we bespraken het probleem. We kwamen tot de conclusie dat het wellicht tijd was om te proberen of het ook zonder gaat. Ik moet toegeven dat ik er wat huiverig over ben, dusch... mocht ik soms wat kribbig doen: hebt meelij.

Doe maar of ik gestopt ben met roken... dan begrijpt u het vast wel: het schijnt dat daar tegenwoordig iedereen zoveel respect voor heeft tenslotte.
[lees verder]
Koekjes -2-
dinsdag, 06 januari 2004 om 14:35 uur
Het hele recept opnieuw erbij gepakt.
Woord voor woord gevolgd, maar wat er ook gebeurt: geen naam en www in het reactie-scherm.
Wl zie ik dat er een cookie is geplaatst op mijn computer, maar op n of andere manier snapt GM dat niet.

Iemand enig idee wat ik fout doe??
Bezig Bijtje
dinsdag, 06 januari 2004 om 13:32 uur
Ik heb vanmorgen bergen werk verzet: ik barstte van de energie. Ik heb:
- twee 'officile' brieven geschreven
- de thuiszorg gebeld voor de verlenging van mijn huishoudelijke hulp
- het huis ontdaan van kerstversiering en -boom
- de woonkamer gestofzuigd (inclusief de bank)
- het oudpapier uitgezocht en gebundeld
- de vuilniszak verschoond
- gezocht naar de oorzaak van het cookie-probleem, maar het nog niet gevonden...

Dat was, op 1 na, mijn lijstje voor vandaag. Boodschappen moeten er nog gedaan worden, maar als ik daar geen energie voor heb, eten we vanavond gewoon weer uit het vet. Een beetje dikker kan geen kwaad voor de meesten van ons in huize H-J :-p
Koekjes
dinsdag, 06 januari 2004 om 09:48 uur
Om n of andere vage reden lukt het bakken van koekjes niet. Ik ga ff onderzoeken hoe en wat, maar als er nog iemand een tip heeft, graag!! In ieder geval moet het nog ff wachten tot ik minstens de helft van mijn to-do-lijstje heb kunnen afstrepen.
Mogge
07:29 uur
Da's nu al de tweede dag op rij dat ik mijn mannen moeten wekken. Dat gaat -helaas voor hun- met het nodige geweld. Bij T. ('t is sneu, maar waar) helpt niets anders dan de grote lamp aan te doen. Maar dat doe ik uiteraard niet voordat ik hem heb gewaarschuwd dat hij ff met zijn hoofd onder de dekens moet kruipen. Lief vraag ik eerst vriendelijk of hij niet op moet staan. Dat werkt vanmorgen, gelukkig. Gisteren waren er minder vriendelijke maatregelen nodig.
Als ik daarbij bedenk dat ik heen en weer vlieg tussen keuken en kamer met ontbijt, mee-neembrood & -tussendoortjes, koffie zet en dat klaarzet voor Lief en mijzelf, dan word ik al moe voordat ik dien te beginnen...
Gelukkig ging het best vlot vanmorgen want beiden mannen zijn wakker (min of meer), T. zit al te ontbijten, zijn schooltas is klaar en het enige wat ik nog hoef te doen is genieten van een heerlijk bakkie troots: goedemorgen!
[lees verder]
Waaaah!
18:57 uur
Ik zie ineens dat T. groter is.
'Groter dan wanneer?', zult u nu denken; sinds de laatste keer dat we samen onder de douche stonden. Vanavond moest er gemeten worden, dusch.
Een schok.
Nee, dat kn niet goed zijn!
5 centimeter?? 5 centimeter in even zoveel maanden?
Geen wonder dat 't zo'n gratenpakhuis wordt, geen wonder dat bij bijna alle truien de armen zoveel langer zijn dan de mouwen...
Bijna 1 meter 28...
Waar gaat dat toch helemaal naar toe?
[lees verder]
Yo!
maandag, 05 januari 2004 om 10:30 uur
Ben d'r weer.
Heb wel ff een afspraak gemaakt bij de huisarts, ik kan vanmiddag om 14.00 uur al komen.
't Wordt krap met Thomas halen, maar wat mot dat mot!
ziek zwak misselijk
zondag, 04 januari 2004 om 15:41 uur
FF snel via grt's comp (vandaar als 'xantippe') om te laten weten dat 't ff niet best is met me: gruwelijke hoofdpijn, misselijk, gedesorinteerd... kortom: hondsberoerd. Ik vrees dat mijn nieuwe medicijnen er debet aan zijn... :(
Hopelijk morgen betere berichten...
Koude voeten -2-
16:35 uur
Had u ook zo'n last van afkickverschijnselen, nadat vorig jaar het laatste deel van Cold Feet was uitgezonden. Denkt u ook regelmatig: ik wilde dat ik de eerste serie k helemaal gezien had?
Zou u ook wel weer eens helemaal in de serie willen duiken?
Dat kan! Want onze Zuiderburen beginnen vanavond met Deel 1 uit Serie 1.
Jawel, helemaal van voor af aan: ik geniet al bij voorbaat!
[lees verder]
Blauw
10:38 uur
"Ik heb overal blauwe plekken van jou, blauwe plekken van jou...", zingt Herman van Veen in een van zijn liedjes. Dat is mijn lijflied, letterlijk en figuurlijk. Ik heb u vast al wel eens verteld over mijn blauwe plekken en dat ik die krijg als ik me simpelweg ergens aan stoot.
Momenteel is mijn rechterdij het slachtoffer. Drie fraaie platen, varirend van dieppaars tot frisblauw met geel sieren het lichaamsdeel. Het moet een meubel zijn waar ik tegenaanloop, maar welke daar ben ik nog niet uit. Het gekke is namelijk dat ik het zelf helemaal niet voel als ik een plek oploop, want een klein tikkie is genoeg. Meestal zie ik pas dat ik schade heb opgelopen als ik mijn weerschijn zie in de spiegelwand van de badkamer.

[lees verder]
Het tiende koninkrijk
18:02 uur
Vanavond begint op RTL4 de fantasy-serie The 10th Kingdom.
Het is een modern sprookje waarin om een New Yorkse serveerster, haar vader en de kleinzoon van Sneeuwwitje. De laatste die wordt door de Slechte Koningin veranderd in een hond. Op zoek naar hulp belandt de hond in het huidige New York (het 10e koninkrijk) en maakt vervolgend kennis met Kimberley en haar vader. De serie is doorspekt met mythologische en sprookjesfiguren: trollen, elfen, feen en wie weet wat er nog meer rondloopt.
De cast mag er ook wezen: vele prominente tv-sterren komen voorbij: Ed "Al Bundy" O'Neill, Rutger Hauer (wiekentemniet), Scott Cohen (Max in Gilmore Girls), Camryn Manheim (The Practice) en Dianne Wiest (een van de heksentantes in Practical Magic) als de Slechte koningin. Kimberley Williams speelt de serveerster Virginia.

Maak je klaar voor 10 weken een uur lang heerlijk in sprookjes geloven, vanaf half 11 vanavond...

Link
[lees verder]
Vergeten
16:07 uur
En ik bedenk me net dat ik zojuist iets ben vergeten in de stad. Ik heb gedacht aan een kaartje, aan lekkere warme sokken, aan de nodige rookwaren en aan de fiets. Maar ik ben vergeten een oogtest te doen. Want volgens mij heb ik zo onderhand een bril nodig voor de computer: mijn ogen gaan steeds sneller branden, dus ga ik fluks achter mijn peeceetje vandaan.
[lees verder]
Genieten
vrijdag, 02 januari 2004 om 16:03 uur
't Is trouwens wel heerlijk dat Lief nu al bijna twee weken thuis werkt... domweg genieten!
Fiets vervolg -2-
11:53 uur
Ondanks het verkrijgen van een fiets van S., ga ik straks met mijn verzekeringspapieren naar de verkoper in de hoop dat het allemaal net zo vlotjes verloopt als bij Juul, zoals ze als hart onder de riem schreef.
Als u nu even massaal gaat duimen of heel positief gaat denken, dan gaat het vast lukken.

Ik houd u op den hoogte.

[update 14.41 uur] Helaas... deze verkoper wil het niet voor mij regelen. Ik dien zelf den hele handel op te sturen naar den verzekeraer. Dat duurt dan een week à 10 dagen en dan komt er een papier in de bus waarmee ik terug kan naar mijn fietsenleverancier en er een fiets voor uitzoeken. Da's niet zo moeilijk: dat kan ik vast wel :-)
[lees verder]
Gala van het Nederlandse Lied
11:49 uur
Terwijl ik rondstruin op de website van Radio 2 (ja, ik luister nog naar de 100 'die het net niet gehaald hebben' - afkickprogramma) kom ik ineens een bericht tegen: Frank Boeijen winnaar Zendtijdprijs 2004. De prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Conamus aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. De prijs wordt 'em op 14 maart 2004 tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied in het Nieuwe Luxor in Rotterdam uitgereikt. Het Gala wordt op 14 maart live uitgezonden op Radio 2. KRO-Televisie maakt van het gala opnamen die een week later op Nederland 1 worden uitgezonden.
Het rijtje Nederlandse zangers die hem vooraf gingen, mag er zijn: Herman van Veen, Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot en Rob de Nijs. Ook Gerard den Braber mocht de prijs in ontvangst nemen.
Frank: Sjappoo!

En om de feestvreugde te completeren: op 1 januari 2004 zal de KRO om 19.05 uur op Nederland 1 een herhaling uitzenden van het Gala van het Nederlandse Lied 2003. Frank Boeijen bracht tijdens deze hommage aan Ramses Shaffy Gras en Ik Drink, samen met het Metropole Orkest.
[lees verder]
missgien.net/weblog
missgien.nl

Archief
2005:
[04/05] [03/05] [02/05] [01/05]
2004:
[12/04] [11/04] [10/04] [09/04] [08/04] [07/04] [06/04] [05/04] [04/04] [03/04] [02/04] [01/04]
2003:
[12/03] [11/03] [10/03] [09/03] [08/03] [07/03] [06/03] [05/03] [04/03]
Oudere archieven (06/2001 - 03/2003) zijn helaas verloren gegaan

missgien.log