missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
vrijdag
01 april 2005
1 april...!
13:32 uur


Burgemeester Ter Horst van Nijmegen nam woensdag 30 maart het eerste, roze plaatsnaambord van haar gemeente in ontvangst. Op het bord staat dat Nijmegen 'de oudste roze stad van Nederland' is, een verwijzing naar het homovriendelijke klimaat in de gemeente. Het bord komt vrijdag te hangen onder het bestaande plaatsnaambord net voorbij de Waalbrug.

Nijmegen is oudste roze stadDit jaar viert Nijmegen het 2000-jarig bestaan. Voor de stichting Roze Zaterdag, een organisatie voor homoseksuelen, was dat reden de landelijke Roze Zaterdag voor het eerst sinds 1984 weer in Nijmegen te organiseren. De feestdag heeft plaats op 25 juni.
Vorig jaar kreeg de gemeente al een landelijke onderscheiding wegens het homovriendelijke beleid. Ook de tweede wandeldag van de Vierdaagse, door de Nijmeegse binnenstad, staat bekend als een nationaal homofeest.

Tolerant
Ter Horst zei woensdag blij te zijn met het roze plaatsnaambord. Het bord toont aan dat het eeuwenoude Nijmegen een tolerante gemeente is, waar plaats is voor iedereen, ongeacht aard, ras of afkomst, aldus de burgemeester. [Bron: gemeente Nijmegen]


Cynthia [www]
Eeeeh...dit was een 1 aprilgrap las ik net...
01-4-2005, 18.05 uur
missgien [www]
@Cynthia: zie de titel van het stukje ;-)
01-4-2005, 18.50 uur
Cynthia [www]
....Oeps....
01-4-2005, 20.48 uur

Jouw reactie
[Als je op "Plaatsen" hebt geklikt, wacht dan tot het tekstvak weer leeg is en klik: hier]
Je naam:
E-mail:
WWW:
Je reactie:
 
missgien.log