missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
dinsdag
29 maart 2005
Brinkhorst kleedt providers uit
13:44 uur


'Brinkhorst biedt te lage vergoeding internettaps'
Minister Brinkhorst (Economische Zaken) heeft de toekomstige basisvergoeding aan internetaanbieders voor het plaatsen van een internettap vastgesteld op iets meer dan 13 euro per keer. Internetaanbieders noemen de overheidsvergoeding vrijdag "exorbitant laag''. Opsporingsdiensten gebruiken informatie uit internettaps om surf- en e-mailgedrag van verdachten te volgen. In de conceptregeling staat dat de vergoeding is gebaseerd op eerdere ervaringen. Een internetaanbieder als XS4All declareert momenteel echter gemiddeld 1350 euro per tap. "Dat zijn de reŽele personeelskosten'', verklaarde technisch-directeur S. Hania vrijdag.
Internetaanbieders zijn volgens de Telecommunicatiewet verplicht de technische maatregelen te treffen die het mogelijk maken om hun diensten af te tappen. Over het aantal taps dat providers in opdracht van de opsporingsdiensten plaatsen, mogen ze in het belang van de staatsveiligheid niets zeggen.

Allerminst gelukkig
Ook andere internetaanbieders zijn ontevreden. "We zijn daar allerminst gelukkig mee'', bevestigde een woordvoerder van Wanadoo vrijdag. Wanadoo ontving tot nu toe 700 euro per aftapbevel. "Misschien kan Brinkhorst de mensen leveren die het voor dat geld doen'', schamperde een woordvoerder van @Home/Essent vrijdag.
KPN (Planet en Het Net) is "bijzonder ongelukkig'' met het voorstel van de minister. "De werkelijke kosten liggen veel hoger dan deze vergoeding'', aldus een zegsman. Het bedrijf zal op korte termijn zijn zorgen uiten aan het ministerie en de Tweede Kamer.
Voor de persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats) van klanten die horen bij verdachte ip-nummers, declareerden de aanbieders tot op heden meer dan 100 euro per keer. Brinkhorst wil die vergoeding verlagen tot 6,56 euro. [Bron: ANP]

[Zie ook: XS4ALL daagt staat om kosten aftappen]


bareuh [www]
jaha, voor niets gaat de zon op en voor 7 eurie heb je een tapje.

hoe is dat bedrag opgebouwd vraag ik me af?
29-3-2005, 18.00 uur

Jouw reactie
[Als je op "Plaatsen" hebt geklikt, wacht dan tot het tekstvak weer leeg is en klik: hier]
Je naam:
E-mail:
WWW:
Je reactie:
 
missgien.log