missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
donderdag
24 maart 2005
Zwarte Pieten
07:24 uur


Wie is er de schuld van dat De Graaf opstapte.


1. De Graaf zelf (hij had zijn grondwetswijziging niet goed voorbereid en wilde te snel een resultaat halen terwijl er vanuit het veld duidelijk werd aangegeven dat dat niet gewenst was)2. De 1e Kamerfractie van de PvdA, woordvoerder Van Thijn voorop (ze hadden de grondwetswijziging moeten steunen omdat partijleider Bos dat wilde en omdat ze in eerdere stemronde niet tegen hadden gestemd)


3. Coalitiepartner VVD - Van Aartsen voorop (omdat die weigerde toezeggingen te doen over verdergaande bestuurlijke vernieuwing waardoor de positie van De Graaf onmogelijk was geworden)4. Een van de bovenstaanden, maar om een andere reden.
5. Geen van de bovenstaanden, maar...

Eens kijken wie U de Zwarte Piet toespeelt.
Argumentatie is bij uw stem vereist: stemmen met alleen wijzende vingertjes tel ik niet mee. Noem naam en argumentatie, niet alleen het nummer van de mogelijkheid hierboven.


Gooly [www]
Vooral bij De Graaf zelf. Niet omdat ie het niet goed voorbereid zou hebben, maar om de doodeenvoudige reden dat het zijn eigen keuze, en dus zijn eigen verantwoordelijkheid is. Ik vind het stierenpoep om op te stappen als minister met als reden dat je je zin niet krijgt, althans helemaal niet bij een onderwerp als dit. De overige schuld ligt bij coalitiegenoten VVD en CDA omdat ze comtinue zo aan de D'66 dingetjes in het regeerakkoord hebben lopen knagen dat er nu bijna niks meer over is. Normaal was het floppen van de gekozen burgemeester een van de vele punten geweest, maar nu was het zo'n beetje het enige wat D'66 nog over had.
De PvdA treft geen enkele blaam, ze zijn door de tegenstelling in eerste en tweede kamer hooguit weer wat ongeloofwaardiger geworden, maar dat waren we al van ze gewend. Maar ik zie in de beschuldigende vinger naar het PvdA een oude traditionele CDA-VVD trend die al jarenlang bestaat: Als het kabinet faalt onder leiding van de PvdA, dan is het de schuld van de PvdA, en als het kabinet faalt onder CDA of VVD... dan is het k de schuld van de PvdA. Het is niet de eerste keer dat ik dat zie gebeuren.
De bekende arrogantie van de twee groten en de meelopende kleuter.
25-3-2005, 06.13 uur

 
missgien.log