missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
zondag
20 maart 2005
Who?
09:40 uur


Het komt als mosterd na de maaltijd: gisteren was het de Doctor Who-night bij de BBC. Een terugblik naar al die jaren dat Doctor Who deel uit maakte van een wekelijks avondje BBC-tv. Naar verluidt heeft de TROS ooit twee seizoenen uitgezonden, maar is daarmee gestopt omdat het 'te eng' zou zijn geweest.

Maar.... deze Doctor Who-night was een voorproefje voor iets groters, iets fantastisch: volgende week zaterdag begint een kersverse serie afleveringen op de BBC. (In september 2003 meldde ik al dat het eraan zat te komen, zag ik zojuist in mijn archief.)
De serie werd in 1989 stopgezet, nadat het 26 jaar (vanaf 1963) zeer succesvol was geweest op de Engelse televisie, in 1996 is er eenmalig een bioscoopfilm uitgebracht. De hoofdpersoon, "The Doctor", is een zgn. Time Lord en kan reizen door tijd en ruimte. In de hoofdrol is al door 8 verschillende personen gespeeld (7 in de serie, 1 in de film), waarvan waarschijnlijk Tom Baker de meest-bekende is met die enorme sjaal en dito hoed, hoewel ook Peter Davison ruimte bekendheid genoot. Elke nieuwe Doctor had ook weer een eigen stijl, zo ook de nieuwste die we vanaf volgende week kunnen gaan zien.

Alle "Doctors" op een rijtje:
William HartnellPatrick TroughtonJon PertweeTom Baker

Peter DavisonColin BakerSylvester McCoyPaul McGann

...en dít is de nieuwe Doctor...
Christopher Eccleston
Zaterdag 26 maart om 20.00 uur
[Link: Doctor Who BBC-website]
[Foto's: BBC Website]


Paool [www]
ik vond het als kind verschrikkelijk...alleen dat muziekje deed me al achter de bank kruipen :-)
20-3-2005, 11.51 uur
Frans van Lottum [e-mail]
Doctor Who terug op TV......
Geweldig.
Alleen in mijn oneindige dommigheid Dr. Who Night gemist :-(
En inderdaad, Eccleston is de negende!!
24-3-2005, 16.11 uur

 
missgien.log