missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
donderdag
17 maart 2005
26.000 gezichten in de Molenstraat (Nijmegen)
07:26 uur


Normaal gesproken laat ik de reacties waar ze staan: bij de reacties. Deze wil ik echter graag onder de aandacht brengen:

Breed Pardon en Keer het Tij samen in actie
Donderdag 17 maart 19:30 uur Molenstraat, Nijmegen
26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een gezicht in de Molenstraat.

Keer het Tij en Breed Pardon voeren donderdag 17 maart actie tegen het asielbeleid van minister Verdonk. In de Molenstraat zal de aandacht van het winkelend publiek gevraagd worden voor de schrijnende en onzekere positie van asielzoekers die in afwachting zijn van een beslissing of zelfs uitgezet dreigen te worden. Korte films uit de reeks “ 26.000 gezichten”, waarin deze mensen in beeld worden gebracht, zullen op een prominente plek in de straat worden geprojecteerd. Verschillende regisseurs van naam en faam werkten al aan dit project mee. De komende weken zullen deze korte films ook dagelijks te zien zijn op Nederland 3.

Velen hadden hun hoop gevestigd op een generaal pardon, maar de beslissing van minister Verdonk voor een zogenaamd ‘specifiek pardon’ sloeg deze hoop de grond in. Alleen in Nijmegen zijn er al meer schrijnende gevallen dan de minister in heel Nederland heeft willen vinden. In Nijmegen dreigen ongeveer 160 mensen, die al jaren wachten, nu uitgezet te worden. Deze mensen wonen in onze wijken, gaan op school met onze kinderen, zijn vrienden, kennissen en bekenden.

Keer het Tij en Breed Pardon roepen de regering en het parlement op om tot inkeer te komen en alsnog te besluiten tot een rechtvaardige en complete maatregel. Ook vandaag roepen we op tot een generaal pardon. Dat zo’n maatregel zeer wel mogelijk is, blijkt uit het feit dat Spanje sinds februari 800.000 mensen aan het legaliseren is.

Aanvullende informatie
  • Meer informatie over de films en het uitzendschema vindt u op: www.26000gezichten.nl
  • Het Nijmeegs Platform voor een Breed Pardon is opgericht uit onvrede met het "specifieke pardon" van minister Verdonk. Voor meer informatie: www.breedpardon.nl
  • Keer het Tij Nijmegen is de lokale afdeling van het landelijke platform Keer het Tij. Dit omvat zo'n 500 organisaties en verzet zich al jaren tegen het onsolidaire beleid van de regering Balkenende. Voor meer informatie: www.keerhettij.nl/nijmegen  •  
    missgien.log