missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
dinsdag
15 maart 2005
Op de fiets
10:36 uur


T. had ik veilig afgeleverd bij school, wat nog een hele klus bleek door de ochtendspits van deze dinsdagmorgen en ik fietste rustig naar de supermarkt. Onderweg zag ik ergens takken met eitjes: Ostara-takken, dacht ik gelijk. Al zal bij menigeen eerder 'paastakken' te binnen schieten. Met de boodschappen in de fietstas reed ik door naar de stad en de zon brak net door het wolkendek.

Ik ging op zoek naar naar een winkel met krulhazelaar-takken. Of iets vergelijkends. De eerste twee kiosks waren nog dicht: het was ook nog niet eens half tien, dus zo raar was dat niet. Decora bleek wel open. Decora is een hele sjieke bloemen- en plantenzaak die eruit ziet alsof je het dubbele betaalt alleen voor hoe het eruit ziet. En soms is dat ook zo, maar ik vond 3 euro 50 voor 5 takken-met-knopjes een koopje. Ik zag nog een andere dingetje dat ik als kadootje kocht voor twee lieve mensen (en omdat ze hier ook wel eens lezen, verklap ik niet wat en voor wie het is) en ik stapte weer op de fiets.

Ik zag nog meer sneeuwklokjes en hier en daar stak een krokus zijn kopje boven de grond. Op het midden van het Keizer Karelplein vochten twee woerden om een wijfje dat driftig om hun heen liep te snateren. Het verkeer om hen liet hen koud, maar dat wijfje... dat wijfje dreef de hitte op tot grote hoogten. Een vloog er vandoor en de andere vloog er achteraan: in de lucht nog luid snaterend.
Ik reed verder, op weg naar huis, de zon op mijn wang, een luchtig briesje in mijn haren en mijn takken over mijn stuur en met kloppend hart realiseerde ik het me ineens: Ostara komt eraan...


grt [e-mail]
soms kan je best heel mooi schrijven ;-D
15-3-2005, 13.51 uur
Cynthia [www]
Dank je wel voor je mooie omschrijving...
15-3-2005, 16.00 uur
mam
jij hebt je paastakken dus al weer. ik zal wel weer even moeten wachten tot een lieverd ze voor mij uit de tuin haalt. maar dat zal vast niet lang meer duren.
15-3-2005, 20.35 uur

 
missgien.log