missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
donderdag
10 maart 2005
Op de fiets
11:23 uur


Vanmorgen om 8 uur maakten T. en ik ons klaar om naar school te gaan met de bus. We liepen, goed aangekleed want het zag er koud uit, naar buiten. Maar buiten bleek het helemaal niet zo koud: het zonnetje scheen ons vrolijk tegemoet en T. verbaasde me met zijn vraag of we niet konden gaan fietsen.
Natuurlijk kon dat! Graag zelfs! Als ik mag kiezen tussen 's morgens vroeg in een overvolle bus zitten met mensen-met-ochtenhumeuren of fietsen in zo'n lekker lentezonnetje, is mijn keuze snel gemaakt.
En zo fietsten wij -eigenlijk te vroeg- op ons dooie akkertje vanuit het Willemskwartier naar het uiterste puntje van Nijmegen-Oost. Het beruchte colletje vlak voor de Broerdijk deed T. bijna bezwijken. Maar met een duwtje van moeders in zijn rug, kwam hij toch boven. Vlakbij school kwamen we T.'s juf tegen, ook op de fiets. "Stoer, hoor!", zei ze tegen hem en T. glunderde. Ik had ook al gezegd dat ik het heel stoer van hem vond dat hij op de fiets wilde, maar dat maakt natuurlijk veel minder indruk dan wanneer je juf dat tegen je zegt.

De terugweg onderbrak ik voor een bakkie-leut-met-klessebes bij vriendin A. Toen ik om half 11 weer op de fietst stapte om naar huis te gaan, scheen de zon zo fel dat je 't zelfs warm zou kunnen noemen. Zou het dan eindelijk lente worden??


Marion [www]
Hollen of stilstaan!
Nu is het terrasweer! Ik vindt alles prima, als het maar WEER is en niet van dat "grijzige-wat-zullen-we-er-eens-van-maken-weer".
Helaas moet ik twee dagen op cursus, met een heleboel saaie mensen...mijn spanningsboog wordt hard op de proef gesteld als het buiten ook nog eens zo prachtig is....
10-3-2005, 11.43 uur
bareuh [www]
lente ... graag! ik hou wel van waterige zonnetjes en ontluikend groen!
10-3-2005, 12.13 uur
Novi O'Magum [www]
Ik hoopet: ik wil mijn plantjes weer op het balkon zetten. De kelder is een enorme puinhoop aan 't worden van de bruine blaadjes die afgevallen zijn, en echt opruimen kan pas als die planten daar weg zijn. Maar dan mag 't niet meer gaan vriezen 's nachts...
10-3-2005, 12.28 uur

 
missgien.log