missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
woensdag
09 maart 2005
Bon Bini
13:09 uur


Ongeveer 2 jaar geleden verhuisden een collega van Lief met zijn nieuwbakken echtgenoot naar Curacao. Om de paar maanden schrijft hij zijn vrienden en bekenden in Nederland en de VS een uitgebreide brief waarin hij ons vertelt over hun leven en belevenissen op het zonovergoten eiland.
Hij doet dat met zo'n enorme hoeveelheid humor, dat ik graag stukjes ervan hier zou willen laten lezen, uit privacy-overwegingen heb ik echter besloten dit niet te doen.
Een paar annekdotes kunnen echter geen kwaad: zo beschrijft hij hoe zijn leerlingen -hij geeft Nederlands op een openbare middelbare school- reageerden toen hij ze vertelde dat hij homo is en hoe hun reactie was toen ze begrepen dat hij niet in God gelooft. Maar minstens zo kolderiek zijn zijn vertellingen over het legaliseren van hun huwelijk op dit conservatieve eiland. Elke paar maanden lezen we dat ze nog geen stap verder zijn, maar op een of andere manier houdt hij de moed erin en blijft vechten voor zijn recht. Daarnaast worden we op de hoogte gehouden van roddels over lokale politici die de internationale pers meestal niet halen, maar het eiland op hun grondvesten doen schudden.
Volgens mij zouden, als hij hier en daar wat aanpassingen doet, deze brieven gebundeld een prachtig boek kunnen opleveren.

Hij eindigt zijn brief meestal met de wens dat we minstens 1 keer per dag kunnen lachen (en altijd als ik een van zijn brieven heb gelezen, bedenk ik me dat ik alweer genoeg gelachen heb voor een maand) en de vraag wanneer degenen die nog niet op bezoek zijn geweest nu wel een keertje komen. Stelt u zich voor: een paar weken logeren op dat prachtige eiland! Helaas zijn de vliegkosten (ruim 2.500 euro) een te hoog vakantiebudget voor ons.
Maar ik blijf hopen op betere tijden...


 
missgien.log