missgien.log
sinds 2001

[vorige] - [weblog] - [volgende]

 
woensdag
09 maart 2005
Boekenweek -2-
09:47 uur


Boeken, boeken, boeken. Ik ben d'r dol op! En dat geldt voor Lief en de Kleine Man ook: je ziet ons steeds vaker met ons drieën op de bank zitten: ieder verdiept in zijn eigen boek. En vroeg of laat komt T. dan bij een stukje dat hij wil voorlezen. En dat mag: want voorlezen is goed!

Vandaag begint de Boekenweek. En deze boekenweek is een bijzondere boekenweek, niet vanwege het feit dat Jan Wolkers uit zijn hol is gekropen en gisteren zichtbaar genoot van het Bal, maar omdat het thema Vaderlandse geschiedenis is. En ik dol op geschiedenis, Vaderlandse geschiedenis in het bijzonder. Ik woon natuurlijk ook in een van de meest historische plaatsen van Nederland: hier wonen al 2000 jaar onafgebroken mensen op dezelfde plek: dat is ongekend in Nederland. Ik zal u het Nijmeegse geschiedenislesje besparen dat ik zojuist al uit mijn toetsenbord deed vloeien.
Elke dag uit deze week heeft een thema. Zo is het vandaag de Dag van de Historische Roman: ik denk dat ik straks Kruistocht in Spijkerbroek nog maar een keer ga lezen, of Johannes Smetius' Stad der Bataven, een 17e-eeuws boekbundel dat ik ooit kreeg van Lief: gelukkig is er wel een vertaling in modern Nederlands bij...


Novi O'Magum [www]
Ennehhh... waar kun je dat boek kopen? Heb je enig idee? Ik kan 'm niet vinden...
09-3-2005, 13.59 uur
missgien [www]
Volgens het lijstje dat *jij* als link bij mijn stukje bij Nijmegen Centraal hebt opgegeven, kun je het kopen bij Het Valkhof ;-)
09-3-2005, 14.35 uur
Novi O'Magum [www]
Ehmm... echt? uch. oeps. Had die lijst niet goed bekeken blijkbaar... :-)
10-3-2005, 10.32 uur
 
missgien.log