[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
05 maart 2005
Mosterd na de maaltijd
11:29 uur
Minster Kamp (Defensie): twijfels over massavernietigingswapens
Minister Kamp (Defensie) vraagt zich af of er wel voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak om een aanval te rechtvaardigen. Ook betwijfelt hij of de Verenigde Staten genoeg militairen naar Irak stuurden.
Kamp uit zijn twijfels in een terugblik van het Algemeen Dagblad op de Nederlandse missie in Irak, waar binnenkort een einde aan komt. Tot nu toe onderschreef Nederland de Britse en Amerikaanse conclusie dat het Iraakse bezit van wapens voor massavernietiging een aanval op dit land rechtvaardigde.
"Ik ben nog niet toe aan een eindoordeel'', zegt Kamp over de aanval op Irak. "Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken? En hebben de Amerikanen wel voldoende militairen gestuurd om meteen grip op de situatie te krijgen? Die vragen leven bij iedereen. Een antwoord heb ik nog niet.''

Tjongejonge, zeg! Kamp twijfelt... had hij die twijfels niet een paar jaar eerder kunnen hebben, bijvoorbeeld voordat er duizenden Nederlanders werden los werden gerukt van hun families en verscheept naar oorlogsgebied waardoor er 2 doden vielen?
Wat een ongelovelijke eikel, zeg!


bareuh [www]
zoals Opa Buiswater zei: Henk van de sigarenwinkel wist het, Miep van de bakker kon er ook een aardig woordje over mee praten ....

S.U.K.K.E.L.S.....
07-3-2005, 06.33 uur