[vorige] - [weblog] - [volgende]
donderdag
24 februari 2005
Stapje verder
07:56 uur
Juli vorig jaar kwam ik in de molen voor de cursus zelfprikken van de trombosedienst (TD). Vervolgens ging ik half november op wisselend succes en afgelopen dinsdag had ik de vervolgcursus: zelf doseren.
Dezelfde arts die de cursus over de theorie van het prikken gaf, vertelde ons rustig en duidelijk wat de bedoelling was. Er zijn lijsten met doseerschema's voor handen waar je gebruik van kunt maken (zo volg ik bijv. schema 36, niet dat u dat verder iets zal zeggen). Bovendien stuurden ze me 's middags een word-document op (waarvoor ik speciaal Word heb ge´nstalleerd!) om mijn voorgenomen dosering op in te vullen met evt. een motivatie.
Woensdag (gisteren) is mijn vaste prikdag en ik kon dus gelijk te theorie in praktijk brengen. Mijn streefwaarde ligt tussen de 3.0 en 4.0 en ik zat er iets onder, dus stelde ik voor om mijn dosis voor gisteren iets op te schroeven en de rest van de week weer gewoon het schema te volgen.
En dat werd door de TD-arts die mijn dosering de komende maanden controleert, goedgekeurd!
Straks, om half 12, heb ik echter weer een afspraak bij de TD voor mijn eerste kwartaal-controle. Hierbij worden de waarden in mijn meetaparaat en het meetapparaat zelf gecontroleerd. Dat laatste om te zien of het misschien opnieuw geijkt moet worden.

Het is weer een echte doktersweek: a.s. maandag heb ik die vermaledijde MRI, weet u nog?


Novi O'Magum [www]
Ik heb een tijdje geleden twee keer in 'n fMRI-scanner (vergelijkbaar met MRI) gelegen, maar dan om foto's te maken van m'n hersenen (men vermoedde genialiteit, helaas werd niets gevonden, haha). Ik vond 't eigenlijk best leuk. Maak je vooral geen zorgen, en vraag vooral ook of je ze je 'n foto willen sturen. Ik heb nu dus een foto van m'n hersenen en die doet het goed op feestjes (wat is dat grote gat in het midden toch?).
24-2-2005, 09.37 uur
missgien [www]
Een foto van mijn aorta is nu niet bepaald iets waar ik op zit te wachten, maar ik misschien wel leuk voor de kijkertjes hier ;-)
Ik zal vragen of ik een digitaal exemplaar in mijn mailbox kan krijgen.
24-2-2005, 09.49 uur
Novi O'Magum [www]
Overigens was de reden van mijn meting geen medische, maar een wetenschappelijke. Ik weet niet of dat invloed heeft op het wel of niet ontvangen van zo'n fotootje... Hier staat trouwens een van die foto's:
http://ralphniels.noviomagum.com/fotos/fmri.jpg
24-2-2005, 14.27 uur
JoG [www]
Waarom Word en geen OpenOffice.org? ;-)

http://www.openoffice.org/ (Algemeen)
http://nl.openoffice.org/index.html (NL)

En dan 'Opslaan als...' Word.
24-2-2005, 19.44 uur
missgien [www]
Ach, het is nu al ge´nstalleer, Joost.
24-2-2005, 20.01 uur