[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
20 februari 2005
Friends
10:06 uur
Zojuist heb ik weer een e-mail geschreven aan oude vrienden van me in London.
Ik heb ze leren kennen toen ik een klein meisje was van 8 jaar en ik ging kijken naar het parachutespringen ter herinnering aan het begin van "Market Garden". Het was in die tijd de gewoonte om handtekeningen te vragen aan de Engelse parachutisten en eentje schreef zijn hele adres erbij.
Daaruit vloeide een jarenlange correspondentie tussen mij en Roy&Thelma, waarbij mijn zussen als tolk fungeerden zolang ik zelf nog geen Engels beheerste. Op mijn 18e ging ik bij hen op bezoek in Londen en had er een fantastische tijd.
Later verwaterde het contact tussen hen en mij een beetje, maar mijn ouders hielden het contact wel in stand: Roy & Thelma waren immers meer van hun leeftijd dan van de mijne. Zij logeerden een paar keer bij mijn ouders en mijn moeder ging een aantal jaren geleden naar Londen.
Ongeveer een halfjaar geleden, toen mailde Thelma mij omdat ze dit jaar weer naar Nederland wilden komen en aangezien mijn Engels nu stukken beter is dan dat van mijn moeder, loopt het contact nu via mij.
Ik hielp ze met het zoeken naar een geschikt logeeradres - door omstandigheden gaat logeren bij mijn ouders niet meer - en ik blijf graag op de hoogte over hoe het met hen en hun (klein)kinderen gaat.

Ondertussen is het al ruim 30 jaar geleden dat ik die handtekening-met-adres kreeg en het is fijn om te weten dat door de jaren heen, al zie/spreek/schrijf je elkaar soms maanden of jaren niet, de vriendschap toch blijft bestaan.


Jolie [www]
Wat een mooie geschiedenis :-)
Het doet me denken aan een film, over een correspondentie tussen een boekhandelaar in de VS en idem (?) in Europa/Londen.. Jaren geleden dat ik de film zag, maar het was ook zo'n mooi verhaal.
21-2-2005, 12.31 uur