[vorige] - [weblog] - [volgende]
donderdag
10 februari 2005
Door de mand...
12:05 uur
"Intussen dreigt er een belangrijke groep tussen wal en schip te vallen, namelijk de mensen met een middeninkomen. En dan vooral die groepen waar meerdere personen van één inkomen moeten rondkomen: alleenverdieners en gezinnen met kinderen. Mensen met een middeninkomen, gezinnen met kinderen lijken steeds meer de dupe te worden van tal van beleidsmaatregelen van de overheid." (Bron: De Gelderlander)

Deze uitspraak is gedaan door JP Balkenende in 1999 en was bedoeld als sneer aan het adres van het toenmalige kabinet Kok. In 1999 behoorden wij ook al tot de middeninkomens (al leefden we toen van anderhalf salaris) en ik kan u vertellen: zo beroerd was het allemaal toen niet...

Hoe anders is het nu: de voorspelling van Balkenende is uitgekomen als hij zegt dat mensen met een middeninkomen (...) steeds meer de dupe worden van tal van beleidsmaatregelen van de overheid. Alleen is het nu niet Kok die aan het hoofd van het kabinet staat dat de maatregelen doorvoert, maar hijzelf.

Ben benieuwd hoe hij zich hier nu weer uit gaat lullen....


marion [www]
niet...
Ik ben zo blij dat we geen huis gekocht hebben vorig jaar...dat had ons de das omgedaan.
Het moet wel een beetje leuk blijven, ik wil niet werken voor een hypotheek, verdien ik ook niet genoeg voor.
Ik werk voor de krenten in de pap en mijn plezier (en deels voor het KION maar goed)...
10-2-2005, 15.35 uur
Han [www]
Was volgens het CDA het gezin niet 'de hoeksteen van de samenleving'?
11-2-2005, 07.59 uur
Novi O'Magum [www]
Toen ik koos voor een carriere in de wetenschap i.p.v. een bedrijfscarriere waren de vooruitzichten nog best aardig. Inmiddels weet ik dat ik per september 300 euro p/m achteruit zal gaan op mijn toch al niet zo florisante salaris. Gelukkig doe ik nu wel werk dat ik leuk vind, en da's ook belangrijk, maar toch is het jammer dat ik vijf jaar bakken met geld geinvesteerd heb in een studie die zich nu niet (financieel) terugbetaalt...
11-2-2005, 10.53 uur
missgien [www]
@Novi: ik bem, eerlijk gezegd, nog nooit iemand tegengekomen die rijk is geworden met een baan die aansloot bij zijn/haar universitaire achtergrond. Volgens mij ben je als wetenschapper gedoemd je leven te leiden (lijden?) als armoedzaaier ;-)
11-2-2005, 12.57 uur