[vorige] - [weblog] - [volgende]
dinsdag
08 februari 2005
100% korting
19:14 uur
De tip kwam mijn moeder, zelf had ik er nog nooit van gehoord: de Weggeefwinkel.
In de Weggeefwinkel is alles gratis: alles wat je ziet en je bevalt, mag je meenemen (behalve het kopieerapparaat: dat moet blijven staan).
Het principe is eenvoudig: spullen worden gebracht door wie ze kan missen en meegenomen door wie het kan gebruiken. Doordat, in de regel, weggeefwinkels in kraakpanden zijn gevestigd en er enkel vrijwilligers werken, zijn de kosten nihil. De winkels zijn veelal eigendom van linkse groeperingen die zo hun steentje willen bijdragen aan overconsumptie. Er zijn weggeefwinkels in Haarlem, Dordrecht, Amersfoort, Leiden en Utrecht en Arnhem. In Nijmegen is er, zo ver ik weet, nog geen geopend. Maar die in Arnhem zal ik binnenkort eens bezoeken: wellicht hebben ze tweedehands kinderkleding enzo.
Zelf heb ik ook nog wel wat spulletjes die ik niet meer gebruik en dus kan weggeven: voor wat, hoort wat. Althans: dat vind ik dan.

[Weggeefwinkel Arnhem]
[persbericht weggeefwinkel]


bareuh [www]
in Leiden loopt tie inderdaad al jaren goed, geheel onder leiding van vrijmetselaren en zonder de inbreng of geneuzel van een gemeente.

eerlijk gezegd vind ik het een beter alternatief dan een kringloopwinkel waar de prijzen achterlijk omhoog gedreven zijn en de doelstelling totaal voorbij is gestreefd.
09-2-2005, 16.02 uur
Jolie(.nl is uit de lucht) [www]
Wat een geweldig idee..!
Het stuit me zo vaak tegen de borst om iets dat nog goed is weg te gooien, alleen omdat je er 2 van hebt, door het samenvoegen van 2 huishoudens :-)

Zo hebben wij een kelder vol spullen die geen vuilnisbak verdienen (van kilo's bestek tot wel 4 doka's enzo..) en die het ook niet echt lonen om nu een advertentie voor te gaan zetten.
Zodra we daar in de buurt zijn........! Goeie tip!!
09-2-2005, 18.01 uur