[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
06 februari 2005
Mico$oft blundert big time
10:10 uur
"Computergebruikers die de nieuwste antispyware software van Microsoft hebben ge´nstalleerd, kunnen niet langer ongehinderd Startpagina.nl instellen als hun opstartpagina. Microsoft merkt Startpagina.nl aan als een 'browser hijacker' en raadt de gebruikers via deze software aan om www.msn.nl in te stellen als opstartpagina. www.msn.nl is de opstartpagina van Microsofts eigen internetportal.
Door deze software van Microsoft wordt bij de gebruiker de indruk gewekt dat Startpagina op slinkse wijze de instellingen van de browser verandert. Dit is onjuist: nog nooit heeft Startpagina de instellingen van de browser aangepast (en zal dat ook nooit doen!) tenzij de gebruiker dat zŔlf doet. De meldingen van deze Microsoft programmatuur over www.startpagina.nl kunnen gebruikers dan ook met een gerust hart negeren."
Dat zijn de eerste regels van een persbericht uit gegeven door Startpagina.

Micro$oft beschuldigt dus niet alleen Startpagina van valse praktijken, maar probeert gebruikers ook gelijk over te halen om hun ieigen internetportal als startpagina in te stellen. Dat ze bij Micro$oft een hoge dunk van zichzelf hadden, wisten we allang, maar dat ze nu zulke gore methodes gebruiken om bezoekers te trekken, vind ik domweg Zum Kotzen!!!

Uiteraard kun je dit soort ellende voorkomen door Firefox te installeren en je computer regelmatig te controleren met Ad A-ware. Dan heb je die Micro$oft-meuk helemaal niet nodig.


Erwin [www]
Nog beter:je computer controleren met HitmanPro.
06-2-2005, 13.15 uur