[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
04 februari 2005
Luilak
14:56 uur
T. heeft vandaag carnaval op school. Voor mij hoeft dat niet zo, dat ge-carnaval, maar goed op school doen er dus wel aan. De kids mogen verkleed komen, op school worden ze evt. nog geschminkt en dan bouwen ze een feestje in de aula om vervolgens weer gewoon in de klas plaats te nemen en verder te gaan met de les.
T. wilde als Superman, of als Indiaan, als Brandweerman mocht ook wel... Ik zocht me een ongeluk tussen de tweedehands aangeboden carnavalskleding van Het Goed en De Eeuwige Jeugd, maar er was niets bij dat hem paste. En dat is toch wel gewenst, dat het enigszins past.
Of we dan geen nieuw pak konden kopen? Ik besloot te kijken naar nieuwe pakken, maar schrok daarvoor terug: zo'n pak kost al gauw zo'n 15 euro en aangezien het heertje groeispurt na groeispurt doormaakt is de kans groot dat hij het pak maar 1 keer (lees: twee uurtjes) aanheeft. Ik ben dol op mijn mannetje, maar dat was met te gek: de broekriem moet hier behoorlijk worden aangehaald en dan ga ik geen carnavalspak kopen voor 15 euri. Helaas Pindakaas!

En toen ontsproot zich aan mijn brein een 'briljant plan' (aldus T.): Een luilak!
Hoe dat dan moest.
Nou, heel eenvoudig: je trekt je pyjama aan, je ochtendjas, je sloffen en je slaapmuts en je vraagt of ze enorme wallen onder je ogen schminken en je gaat de hele tijd enorm staan gapen of slapen.

En nu maar hopen dat hij het op school nog net zo'n 'briljant plan' vind als toen ik het voorstelde...