[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
31 januari 2005
Links muizen
09:10 uur
Al een paar dagen doet mijn rechterarm pijn. En ik weet wat dat voor pijn is: ik heb mijn arm overbelast door veel (te veel) achter de computer te zitten. Ik vermoed dat de verbouwing van Archeonet de grootste last heeft veroorzaakt.
Ik heb het huis afgezocht naar het tekentablet dat ik jaren geleden gebruikte maar kan het vooralsnog niet vinden. Het kan in de kelder liggen of in die ene doos die helemaal achterin een kast staat en waar ik zo 1-2-3 niet bij kan komen.
Dus heb ik mijn muis bij mijn linkerhand gezet. Ik heb 'em nog niet omgebouwd (van rechtermuis naar linkermuis) want ik kan de knoppen feilloos vinden. Alleen de coördinatie, hè, dat lijkt nergens op. De muis springt van hot naar haar en vooral he fijnere werk kost tijd en moeite.
Geduld is dus nodig. Voor mij, zolang mijn coördinatie niet zo goed is als hij rechts is. Voor jullie, omdat mijn postings, met name op Archeonet, domweg langer op zich laten wachten.

Kunt u dat opbrengen? Dat geduld?


CiNNeR [www]
Kijk maar uit, straks is links ook overbelast.
31-1-2005, 17.12 uur
Marvel [www]
Ik had vanaf de zomer ook een tennisarm. Heb de muis naar links verplaatst en was er binnen een week aan gewend. Echt waar. Ben toevallig vandaag officieel genezen verklaard.
31-1-2005, 22.52 uur
Gooly
Mij lukt het ook niet, dat links muizen. Maar ik probeer zoveel mogelijk keyboard shortcuts te gebruiken, dat scheelt al een boel. Dan muis je alleen als het echt niet anders kan, en er zijn verassend veel keyboard shortcuts te vinden :o)
01-2-2005, 06.16 uur
missgien [www]
Het gaat me verrassend goed af, maar ik hou het alleen niet zolang vol.
en inderdaad: het keyboard biedt uitkomst... alleen waar vind ik ze allemaal? (Wist jij bijvoorbeeld dat je de backspace kunt gebruiken om naar de vorige pagina te gaan?)
01-2-2005, 07.26 uur
JoG [www]
Zorg je wel goed voor jezelf! Als de 'postings' op archeonet eens wat later zijn vind ik dat helemaal niet erg. Je bent al 24/7, bijna 365 dagen per jaar actief!! Beterschap.
P.S. Wel leuk dat je zo de toetscombinaties ontdekt :-)
01-2-2005, 09.33 uur
Gooly
Yup, wist ik. Wat ikeigenlijk altijd standaard gebruik is:
ctrl-z: undo
ctrl-c: copy
ctrl-x: cut
ctrl-v: past
ctrl-f: find
ctrl-r: refresh
alt-tab: brows door open applicaties
windows-e: explore (hoewel ik meestal Total Commander gebruik)
windows-m: Minimaliseer alles
TAB: naar volgende veld in formulier
en natuurlijk alt-onderstreepte letter om direct naar een menu item te gaan.
Je ziet, met de pink op de ctrl toets kom je een heel end :o)
Maar dat is alleen wat ik gebruik. Er zijn er nog veel meer:
http://support.microsoft.com/kb/q126449/
01-2-2005, 11.43 uur
Neneh [www]
geduld genoeg!
01-2-2005, 12.29 uur