[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
30 januari 2005
Winterliedje
20:00 uur
T. speelt blokfluit in zijn nieuwe truiOm kwart over 12 liepen oma Joke en ik de zaal in waar T.'s eerste publieke muziek-optreden plaatsvond. T. en Lief waren er al vroeger, want de artiesten moesten vroeger aanwezig zijn. Vriendin A. kwam ook kijken, zij is ook muziekdocente en dus altijd erg geïnteresseerd in T.'s vooruitgang.
Op het programma konden we zien dat T.'s groep ("oriëntatiecursus") na de pauze aan de beurt was, dus moest hij bijna een uur wachten tot het zover was. Dat was eigenlijk een beetje te lang. In de loop van de eerste sessie leek hij gelukkig een beetje te ontspannen maar in de pauze kwamen zijn zenuwen in alle hevigheid terug.
Tegen de tijd dat de kinderen zich moesten verzamelen stond het huilen hem nader dan het lachen en ik besloot zo lang mogelijk bij hem te blijven om hem gerust te stellen. Op gegeven moment 'mocht ik wel weg', wat ik een goed teken vond. Vlak voor het optreden begon leek het weer even mis te gaan maar docent Leon pakte dat heel goed op en T. deed goed zijn best.
Omdat er drie groepen waren die de oriëntatiecursus volgen, was het een drukte van belang. De groepen hadden nooit samen gespeeld dus ging het niet allemaal helemaal gelijk. Maar het publiek was erg coulant en ze kregen een lange ovatie. Natuurlijk helpt het te weten dat het de jongste cursisten waren en dat ze pas vier maanden aan het spelen zijn.
En pa, oma, A. en moeders barstten van trots!


johanna [e-mail]
Oma J is inderdaad erg trots op Thomas het ging ondanks de zenuwen erg goed.Heb een leuke dag gehad,Dank je wel!!
30-1-2005, 21.02 uur