[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
29 januari 2005
Met Kind de stad in
14:36 uur
Zijn kwebbeltje stond werkelijk geen moment stil, vanaf het moment dat we de deur achter ons dichttrokken tot het moment dat we er weer ingingen, drie uur later, was hij een grote spraakwaterval.
Zelfs bij de kapper, alwaar zijn rondspringende krullen vakkundig werden gekortwiekt door een geduldige kapster, bleef zijn mond bewegen. De kapster zelf hielp vrolijk mee door te vragen op welke school hij zat (T.: een speciale) en in welke klas hij zat (T.: dat heet 'groep' bij ons) en zo hadden de twee het heel gezellig en mijn oren even rust. Ik genoot van mijn kopje thee aan een tafel een meter of twee verderop.
De tweede taak van vandaag was op zoek naar een trui met kleurtjes: het is nog net uitverkoop en daar wilde ik gebruik van maken. Eén blik in T.'s kledingkast leert je gelijk dat zijn smaak nogal eenzijdig is: blauwe en grijze broeken en overwegend blauwe truien. Lief en ik vonden dat het tijd werd voor wat kleur. H&M bracht uitkomst met een trui met diverse kleuren in horizontale strepen. T. stribbelde niet eens tegen (wat ik eigenlijk had verwacht) maar vond 'em gelijk 'leuk'. Het viel me overigens wel op dat leuke jongenstruien voornamelijk in het blauw worden gemaakt. Vreemd, eigenlijk. Waarom zouden meisjes wel met rode en gele truien rond mogen lopen en jongens niet?
Ik was nog niet tevreden, maar verdere speurtochten leidden tot niets: óf geen leuke kleuren óf niet de juiste maat. Vooral dat laatste is erg frustrerend. Op het laatst, we waren ondertussen al een chocolademelk en een croissant en zo'n zeven winkels verder, besloot ik mijn heil te zoeken in een winkel waar ik eigenlijk nooit kom: Zeeman. En uitgerekend daar wist ik te slagen met een beige/groene trui met een enorme Snoopy erop en een groene fleece-trui. Uiteindelijk gingen we met 3 truien naar huis voor een totaalbedrag van nog geen 15 euro: kijk, da's fijn shoppen!

In de bus naar huis stopte ik hem het stukje noga toe dat ik nog in mijn tas had zitten... Met een verheerlijkt gezicht straalde zijn glimlach me tegemoet en zijn gesmak als muziek in mijn oren.


Neneh [www]
Raar toch dat jongens er zo leuk uit zien in kleurige kleren en dat je steeds maar moet zoeken en zoeken voor dat beetje extra kleur!
29-1-2005, 14.51 uur
JoG [www]
Heerlijk :-)
29-1-2005, 14.57 uur
MikMak [www]
Klinkt gezellig, zo'n ochtendje winkelen met een kwebbelende zoon!
29-1-2005, 16.20 uur
Marlous
Ik heb nog geen kindje (binnen nu en max. 5 weken) en heb al heel wat kleertjes voor hem binnen...En ik houd ook van kleur..

Een winkel waar je niet snel binnenloopt maar heel veel kleur heeft voor jongens (leuke kleuren niet hysterisch) is Oilily....
Loop je snel langs door al het roze, maar ze hebben echt een leuke jongenscollectie...
30-1-2005, 08.44 uur
missgien [www]
@Marlous: Oilily??? De euro'' groeien me niet op mijn rug!
Sterkte met de laatste loodjes...
30-1-2005, 09.56 uur
Marlous
Kuche, kuche...Ik heb het ook maar gekregen....:-)

en dank je....
30-1-2005, 15.40 uur
missgien [www]
Een van T.'s truien zie je bij de titel "Winterliedje"
30-1-2005, 20.03 uur
Marlous
Leuke trui inderdaad.....

Trouwens vind ik de Zeeman helemaal leuk hoor...Ik kom er wel regelmatig (als je niet meer ver kan lopen en een zeeman in de buurt, ben je er toch ff uit he ;-) ) en het blijkt dat bij de baby en kinderkleding als duidelijk het labeltje er uit is geknipt het meestal een merk is gewees, en dus goede kwaliteit.. (heb ik van iemand die bij de Zeeman heeft gewerkt)...
31-1-2005, 10.37 uur
Marlous
sorry voor zinsbouw vergeten letters...
31-1-2005, 10.38 uur