[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
26 januari 2005
Albert Heijn en Laurens betuttelen klanten
17:33 uur

Dat je van de huidige regering betutteling kunt verwachten, weten we allemaal.
Maar van Albert Heijn en het concern Laurens Laurus (eigenaar van Super de Boer, Konmar en Edah) verwacht je dat niet. Toch menen deze supermarkten het recht te hebben om de Nieuwe Revu deze week uit de schappen te halen omdat er wietzaadjes zijn bijgevoegd. AH laat weten dat ze "willen voorkomen dat de zaadjes bij kinderen terecht komen." Knap hypocriet voor een winkel waar drank en sigaretten vrij verkrijgbaar zijn, om over de grote hoeveelheden snoepgoed bij de kassa's maar niet eens te beginnen. Misschien moet iemand aan Albert Heijn uitleggen dat wietzaadjes op zich niets doen. Dat je ze toch echt eerst moet planten en groot laten worden, de planten vervolgens moet drogen en schoonmaken alvorens er gerookt kan worden.
Een tweede argument van de grootgrutter is dat "De Revu met de zaadjes wil provoceren tegen de politiek" Dat vindt het concern "niet gepast". Ik zei het al: betutteling in optima forma. AH als beschermen van de waarden en normen: laat me niet lachen!

Nieuwe Revu heeft deze week een thema-nummer over drugs en geeft daarbij 'als kleine serviese' een aantal wietzaadjes aan de lezer. Nieuwe Revu heeft op haar website een artikeltje gewijd aan de actie van Albert Heijn en c.s. Daarnaast schijnen niet alle op de Veluwe woonachtige lezers van het blad het statement van de Revu, om de softdrugs te legaliseren, te moeten missen. Het hoe en waarom staat er niet bij, maar laat zich raden.
Ik geloof dat ik even naar de kiosk moet...

Het drugsnummer van Nieuwe Revu


Jolie [www]
ROFL :-D

Ben ik even blij dat wij AH boycotten en onze Spar dat sinds kort "steunt met verlengde openingstijden" ;-)

Ik moet ineens denken aan de Dierenwinkels: daar verkopen ze duivenvoer. Met hennepzaad. Dat moet nodig uit de schappen ;-) Stel dat er een plant uit een vergeten zaadje komt...
26-1-2005, 17.44 uur
missgien [www]
@Jolie: Ik kwam toch altijd al liever bij de Coop, al moeten we daarvoor een stuk fietsen, terwijl Appie op 5 minuten lopen zit.
Oh, ja! Stel je voor dat je kleine de voerbak van de kanarie leeg gaat eten!!!
26-1-2005, 17.59 uur
Mannie [www]
Hahaha verkopen ze bij AH eigenlijk wel zangzaad ?
26-1-2005, 18.20 uur
Jolie [www]
@Mannie, volgens mij hebben ze kanarievoer ja ;) Maar dat was in de tijd dat ik nog bij AH kwam (vorige eeuw ;))
26-1-2005, 22.25 uur
Mannie [www]
@Jolie: Zie je wel , daar zitten toch ook wiet zaadjes in ;)
27-1-2005, 11.22 uur
Jolie [www]
@Mannie: die kanaries moeten toch wAt in zo'n kooi ;)
27-1-2005, 15.58 uur
Noviomagum [www]
"Daarnaast schijnen niet alle de op de Veluwe woonachtige lezers van het blad het statement van de Revu om de softdrugs te legaliseren, niet bereiken."

Ik heb die zin vier keer gelezen. Ik snap 'm niet. Wat staat er nou precies?
27-1-2005, 16.30 uur
missgien [www]
Daar staat een foutje in, lees ik nu. "Daarnaast schijnen niet alle op-de-Veluwe-woonachtige-lezers-van-het-blad het statement etc. (Letterlijk overgenomen van de website van Revu, overigens) Oftewel: op de Veluwe verdwijnen de Revu's waarschijnlijk in de bosjes. Ofzo.
27-1-2005, 18.20 uur
Micheline [www]
Volgens mij geldt dat niet voor alle delen van de Veluwe hoor. Hier genoeg drugs en Revu's en toch ook op de Veluwe. BTW, Laurens is mijn buurjongen en het concern waar jij op doelt heet Laurus. (Zoals Y. onze buurjongen hardnekkig blijft noemen).
27-1-2005, 21.07 uur
missgien [www]
@Miche: je hebt gelijk. 'k zal 't corrigeren.
27-1-2005, 22.30 uur