[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
26 januari 2005
Proefproces rookregels
17:06 uur
Ziekenhuis lokt proefproces rookregels uit
Het Deltaziekenhuis voor psychiatrie in Rotterdam wil een proefproces uitlokken over de regels voor roken in zorginstellingen. Het ziekenhuis heeft dat woensdag bekendgemaakt.
Minister Hoogervorst van Volksgezondheid liet dinsdag weten vast te houden aan zijn beleid om instellingen te verplichten rookvrije ruimtes te maken. Het Deltaziekenhuis is het fundamenteel oneens met dat beleid.
Directeur E. Schuyer herinnert eraan dat patiŽnten permanent in zijn inrichting verblijven. Woon- en recreatieruimten in het Deltaziekenhuis zijn volgens de directeur te vergelijken met een privť-woning. PatiŽnten moeten daar volgens hem zelf kunnen beslissen of er gerookt wordt of niet. De leiding van de instelling of de overheid hebben daarover naar zijn mening niets te zeggen.
Schuyer hoopt dat controleurs zijn instelling snel een boete komen geven. Hij stapt dan onmiddellijk naar de rechter. [Bron: nu.nl]


Jolie [www]
Hopelijk wint het Deltaziekenhuis, het lijkt me slimmer er (desnoods) niet-rookhoekjes te maken. Iedereen die wel ns iemand heeft bezocht op zo'n plek, weet dat iedereen er zijn stress zit weg te roken. 't Lijkt me heel ongelukkig als dat dan ook nog eens afgepakt wordt. Kan me zo voorstellen dat veel mensen dan meer medicijnen nodig zullen hebben.

En-eh, laatst stond er in HP-deTijd een artikel over roken op het Binnenhof :-) Daar hadden ook veel mensen moeite met het strenge rookbeleid ;-)
26-1-2005, 17.37 uur