[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
21 januari 2005
Publieke bestel op de schop
09:54 uur
Medy van der Laan, staatsecretaris van Media, heeft weer eens van zich laten horen, of, beter gezegd: ze laat volgende week weer eens van zich horen. "Ingewijden" wilden zo lang niet wachten en brachten vast, via de Telegraaf, naar buiten dat Ms. Van der Laan flink de bezem gaat halen door het publieke bestel.
Quizzen en spelletjes worden taboe, aldus de bron, da's mooi balen want dan blijven er dus alleen nog die ongelovelijk domme spelletjes van de commerciëlen over: geen Twee voor Twaalf meer, om maar eens een kwalitatief hoogstaande quiz te noemen.
En we gaan terug naar 2 publieke netten en verder -en dat is de grootste verandering- "wordt macht van omroepen geminimaliseerd en worden ze slechts producenten van programma's voor de publieke netten, waar ze verder niets over te zeggen hebben. In deze variant wordt de NOS de spin in het web van het publieke bestel".
Zouden we dan eindelijk af zijn van die verschrikkelijke verzuiling?
Zouden we dan eindelijk een publiek bestel krijgen naar het model van de BBC?
Het zou mooi zijn, maar ik vrees het ergste, want van Van der Laan krijg je nu niet bepaald de indruk dat ze bezig is met 'verbeteringen', het gaat hier natuurlijk puur om bezuiningen.

[ Medy van der Laan | Publieke omroepen ]