[vorige] - [weblog] - [volgende]
donderdag
20 januari 2005
The Village
12:39 uur
Gisteravond hebben we "The Village" zitten kijken. We hadden de aankondigingen voor de bioscoop al gezien, maar kwamen er domweg niet aan toe om 'em te gaan kijken. Dus op DVD gehuurd.
Hij was spannend! Ik kan niet anders zeggen: op gegeven moment klopte mijn hart zo hard dat het wel uit mijn borstkast leek te springen!

Het verhaal speelt zich af in een 19e eeuwse setting ergens in the middle of nowhere in Amerika. Plaats van handeling: een klein dorp in een vallei, omgeven door bossen. In die bossen wonen Zij Over Men Niet Spreekt: wezens die gruwelijke dingen uithalen met iedereen die de bossen durft te betreden. Wachttorens en vuurpotten geven de grens aan tussen waar wel en waar niet te gaan. En constant zit je met het gevoel dat er iets niet klopt... totdat er toch iemand het lef heeft door de bossen te gaan en er zich een opmerkelijke ontknoping manifesteert.

Niet alleen het scenario is goed, ook de cast is geweldig: William Hurt, Joaquin Phoenix, Sigourney Weaver, Adrien Brody...

[The Village]


Mannie [www]
Inderdaad een heel apart einde , had ik ook niet verwacht ;). Goede film inderdaad zeker een aanrader voor mensen die hem nog niet gezien hebben
20-1-2005, 14.59 uur
paola [www]
dat klinkt zeker als een aanrader!
20-1-2005, 17.04 uur
Branwen [www]
Vast ook geschikt voor snotterde ziektekiemdragende zielepootjes ter afleiding. Wellicht slepen wij ons even richting videotheek. TXS.
20-1-2005, 18.53 uur
missgien [www]
@Branwen: jazeker!
Beterschap!
20-1-2005, 20.22 uur