[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
19 januari 2005
Next!
14:58 uur
We konden er natuurlijk op wachten.... Na foto's van Amerikaanse mishandelende militairen zijn er nu Britse exemplaren boven water gekomen (link niet voor gevoelige lezers).
Aan de overkant van het plasje zijn ze geschokt, Tony voorop, uiteraard en de hoogste militaire baas wist niet hoe snel hij voor de camera's moest uitleggen dat dit toch echt een 'incident' was en dat het 'grondig zou worden onderzocht'. En uiteraard heeft dit gevolgen voor alle Britse militairen die nog in Irak verblijven.
Drie militairen van het Koninklijk Regiment der Fuseliers staan terecht voor de krijgsraad in Duitsland: ze worden met naam en toenaam in de Britse media genoemd. Eén van hen kwam het het 'befehl ist befehl'-lulverhaal: hij had er opdracht toe gehad.

Ligt het nu aan mij (generalisatie-alert!) of verliezen militairen elk greintje geweten en zelfcontrole zodra ze er de kans voor krijgen? Ik zou denken: liever voor de krijgsraad omdat ik een order weiger uit te voeren dan omdat ik een gevange heb mishandeld. Maar ja... ik ben geen militair en zal er ook never nooit eentje worden. Ik denk dat altijd maar: Ik ga liever gewoon dood!
Ik heb overigens sterk het vermoeden dat onze regering hiervan eerder op de hoogte was als wij, het 'gewone' volk gezien de supersnelle beslissing om toch vooral in maart af te taaien. Daar werd immers vrijdag nog over getwijfeld.

What's next: Foto's van Nederlandse militairen in zo'n compromiterende positie: de goden verhoeden het!


Marlous
Ik wil hier niemand beledigen, maar heeft het ook niet een klein beetje met opleidingsniveau en interesse te maken...
Militairen worden gelokt met de banen alsof oorlog een pc-game is.
Heel veel sensatiebeluste jongeren komen hier op af. Worden kort opgeleid, en heel slecht voorbereid over hoe het [b]daar[/b] is..Psychisch worden ze amper of slecht getest... etc. etc. etc.

Het zou mij niets verbazen als er ooit ook foto's van nederlandse militairen opduiken, met dit soort walgelijke handeligen.

Groet Marlous
19-1-2005, 16.22 uur