[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
12 januari 2005
Muziekdrama
14:49 uur
Nadat ik boodschappen had gehaald, ging ik T. ophalen bij muziekles. Ik was vroeg, wel 20 minuten, maar eerst nog naar huis gaan was de moeite niet.
De wachtruimte is direct naast de ruimte waar de groepslessen worden gegeven en ik hoorde dat ze met een nieuw stuk bezig waren. Een nieuw stuk èn en een nieuwe toon: de G. Het ging niet echt best -ik betreurde de trommelvliezen van de docent- en ik hoorde T. al steunen en kreunen. Tegen de tijd dat de les was afgelopen, was hij letterlijk in tranen. Ik kán het gewoon niet. Ik kan het àcht niet!, zei hij door zijn tranen heen. De docent legde uit wat het probleem was: hij wil het gelijk perfect kunnen, hij kan er domweg niet tegen als hij het niet direct feilloos kan spelen. Tja, dat krijg je als je altijd overal goed in bent geweest: dan is het moeilijk te accepteren als er soms iets niet zo goed gaat.
Onderweg naar huis leg ik hem uit dat hij op les zit om te leren, dat het echt niet gelijk allemaal goed hoeft te zijn. En ik maak de vergelijking met de gymlessen: zijn coördinatie is gewoon minder als bij andere kinderen, maar hij heeft wel vorderingen gemaakt. Zo kan hij nu al goed gecoödineerd tegen een bal aanschoppen en touwtje springen: iets wat vorig jaar onmogelijk te halen doelen leken.
Ik geloof dat het heeft geholpen, want hij wil morgen 'best wel' met papa het nieuwe stuk spelen.

Pffft, weer een drama gedwongen.


grt [e-mail]
"hij wil morgen 'best wel' met papa het nieuwe stuk spelen"...dat wordt geregeld.
12-1-2005, 17.07 uur
Jolie [www]
Ik hoop dat T. er lol van in gaat zien, want het kan best heilzaam zijn om te zien dat iets eens niet meteen, maar later wl gaat, toch?

P.S.: (Teeuw! Teeuw! roept Leora wijzend naar de vlokken in het plaatje.. :-))
12-1-2005, 20.57 uur
missgien [www]
We zullen afwachten hoe het vanmiddag gaat onder de bezielende leiding van papa ;-)
13-1-2005, 07.33 uur