[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
08 januari 2005
Stappen
11:53 uur
Gisteravond ben ik met A. wezen stappen. Dat was echt heel erg lang geleden, dus vermeldingswaard.
We begonnen onze strooptocht in de Lux, daar hadden we afsproken. Niet dat het daar zo gezellig is: ik vind het maar saai me al dat staal en beton en veel verlichting, bovendien wacht je uren op een drankje terwijl het er wemelt van het personeel en het is er ook nog 'ns duuhuur! Echt geen wonder dat het bedrijf noodlijdend is...
Na een drankje gingen we naar een echte kroeg: Café 't Paleis. 't Paleis is een huiskamerkroeg: het is er erg klein, naast de bar is er nog 1 tafel met stoelen en twee hoge tafels aan de muur met wat krukken en dat is het dan. Het is er altijd gezellig, er wordt lekkere muziek gedraaid en als je mazzel hebt kom je er Frank Boeijen tegen (maar die mazzel heb ik helaas lang niet meer gehad).
Wel liep ik er N. tegen het lijf, de voormalige directeur van Doornroosje bij wie ik jaren geleden stage liep voor mijn opleiding management-assistente. Heerlijk herinneringen opgehaald. Helaas is Doornroosje Roosje niet meer, dus wij komen er beiden niet meer, tenzij er een concert is van Guy Forsyth, natuurlijk.
Een paar biertjes later vonden we het tijd om weer te gaan. We maakten een wandelingetje door de benedenstad en langs de Waal om daar even heerlijk uit te waaien, om uiteindelijk in Dollars te belanden. En daar was het feest, want er speelde een rock 'n' roll-bandje. Binnen no-time stonden 'de oude wijven' de swingen dat het een lieve lust was, en van zo kwam onze voorgenomen kroegentocht vroegtijdig tot een eind want we kwamen gewoon niet meer weg. Ik haalde nog een vette hap tegen de kater (en dat heeft gewerkt).

Bij het afscheid besloten we dat we op z'n minst een keer per maand zo'n avondje nodig hebben. Ben benieuwd of we dat ook kunnen waarmaken ;-)