[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
03 januari 2005
Spoken
10:03 uur
Ik heb last van spoken, of beter gezegd: één spook.
Sinds een week word ik 's nachts wakker en hoor dan iets bij de voordeur. Ik stap mijn bed uit en ga de deur opendoen omdat ik ervan overtuigd ben dat Sam ervoor zit te mauwen: uiteraard zit hij er niet. Alsof ik het zou kunnen horen als hij vier etages lager zit te mauwen voor een gesloten deur...
Of ik word wakker en hoor hem rommelen in de kattenbak, maar bij nadere inspectie blijkt het dan T. te zijn die -heerlijk vroeg- zat te rommelen in zijn bak met legoblokjes. 's Avonds als ik in de kamer zit, hoor ik hem krabbelen aan de schuifpui, bij het overdekte balkon.
U snapt: ik kan het verlies van Sam niet verwerken. Ik weet dat de kans dat hij nu nog terugkomt klein is en met de dag kleiner wordt. Lief stelde gisteren voor om de kattenbak, zijn voer- en waterbakje en speeltjes -voorlopig!- op te ruimen, zodat mijn spoken misschien verdwijnen. Maar ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen: stel je voor dat hij nog wel terugkomt en alles wat aan hem herinnert is verdwenen?
Ik word hier echt helemaal gestoord van!!


CiNNeR [www]
Kan me het spook prima voorstellen. Verschrikkelijk als je kat is weggelopen. Ik woon totaal niet in de buurt dus aan mij heb je ook niks maar ik zal voor je duimen dat hij gewoon weer terug komt!
03-1-2005, 11.26 uur
Hansje [www]
Geef de moed niet op! Ooit is een van mijn katten vier weken weg geweest en gezond weer teruggevonden. De kat van mijn zus was zelfs zes weken spoorloos na te zijn ontsnapt van haar logeeradres, 30 km. van haar huis.
Blijf zoeken, roepen en vooral brieven/posters met foto verspreiden. Hoe meer mensen het weten, hoe beter. Katten zoeken plaatsen op waar drinkwater is, dus ga na waar slootjes, vijvers e.d. in jullie omgeving zijn.
Succes, ik zal een kaarsje branden voor Sam en jullie...
03-1-2005, 11.55 uur
Jolie [www]
Het klinkt misschien 'makkelijk', maar ik ben het met Hansje eens. Hij is schuchter, dus voorzichtig, de kans dat hij ergens naartoe weggevlucht is, voor een rotje misschien wel, is er ook nog; katten kunnen zich zolang redden in hun eentje. (^H^H = Verhaal over onze kater gedelete: stel dat je er alleen ongeruster door wordt: want ze kunnen zich redden!)
En over de spullies: als je de kattenbak nu alleen schoonmaakt? ik HOOP echt dat hij snel terug komt!
03-1-2005, 12.20 uur
marion [www]
katten kunnen weken gaan "reizen", er is nog steeds alle kans dat ie terugkomt.
Als het mijn "huisgenoot" was zou ik ook nog niets kunnen opruimen....
03-1-2005, 16.26 uur
Bareuh [www]
moeilijk. ik had een dement exemplaar die op haar 18e tot tweemaal toe besloot om een blokje om te gaan. Aan het einde van de straat wist ze niet meer waar ze heen moest. Gelukkig heb ik haar beide keren kunnen ophalen na een aantal weken.
Blijf bellen!! Heel veel geluk met het vinden van Sam.
03-1-2005, 17.14 uur
Rowan [www]
jammer dat sam nog niet terug is.
04-1-2005, 12.08 uur
missgien [www]
De posters zijn her en der opgehangen: sommige supermarkten willen niet meewerken, maar de meeste snackbars deden niet moeilijk. Het bushokje werkte ook mee :)
04-1-2005, 13.51 uur