[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
01 januari 2005
Jaarwisseling in Nijmegen
12:35 uur
Politie tevreden over jaarwisseling in Gelderland-Zuid, aldus de website van de politie in deze regio. Dat de politiel nogal snel tevreden is, blijkt uit de hier onder beschreven incidenten in Nijmegen, afkomstig van de eerder genoemde website:
  • Aan het begin van de avond gooiden een paar mensen op de Bosbesstraat nitraatbommen naar politie en brandweer.
  • Op verschillende plaatsen in de regio ontstonden kleine brandjes. De politie moest de brandweer diverse keren te hulp schieten, omdat brandweermensen bekogeld werden.
  • Er werden tijdens de jaarwisseling in Nijmegen in totaal zeventien mensen aangehouden, onder andere voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en diefstal.
  • In een woning aan de Tweede Walstraat werden elf mensen aangehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van een incident waarbij een automobilist een bierfles op zijn auto gegooid kreeg. Hij zag dat het bierflesje uit het raam van een woning kwam. Hij waarschuwde de politie, die probeerde te bemiddelen, maar de bewoner weigerde de politie binnen te laten. Na herhaaldelijke pogingen tot een gesprek, hebben de politiemensen aangekondigd dat ze toch naar binnen wilden komen. Ze wilden achterhalen wie uiteindelijk de fles naar buiten gegooid had. Omdat de bewoner en zijn gasten ook toen geen medewerking verleenden, zijn ze alle elf aangehouden.
  • Tijdens een controle in de Tweede Walstraat hield de politie een auto aan. Hierin zaten twee mannen uit Kleef van 18 en 19 jaar. Zij werden aangehouden omdat in hun auto een honkbalknuppel, cocaïne en XTC-tabletten werden aangetroffen.
  • Op de Muiderslotstraat werden autobanden in brand gestoken. De brandweer werd tijdens bluswerkzaamheden gehinderd en toen de politie kwam, werd vuurwerk naar de politiemensen gegooid. Toen zij ingrepen, werd de sfeer grimmiger en is pepperspray gebruikt.
  • Op het Potgieterplein (Willemskwartier) werd de brandweer gehinderd werd bij bluswerkzaamheden. Ook hier werden de brandweer en politie bekogeld met stenen.


Moniekie [www]
ja, wat kunnen we weer leuk relativeren in Nederland! Ik verbaas me hier ook over, elk nieuw jaar weer!
01-1-2005, 13.51 uur
Neneh [www]
Valt allemaal reuze mee.... toch

maar eh, gelukkig nieuwjaar
01-1-2005, 15.09 uur
Alex Kraskramp [www]
Geweldig! (-;
01-1-2005, 16.20 uur
susan [www]
kortom het was weer keigezellie ;-)
hier zowaar geen rellen ;-)
01-1-2005, 18.20 uur
Jolie [www]
Holymo ;-)
En dan sturen ze hier in 'Noorrrrt' al maanden voor O.&N. brieven aan de bewoners over 1 gepland kerstboomverbrandinkje ;-)
02-1-2005, 23.58 uur