[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
29 december 2004
Geheugen van de stad
09:06 uur
Wanneer de website online is gegaan, is mij niet bekend. Lang geleden kan het echter niet geweest zijn.
Hoe dan ook, ik ben aangenaam verrast door het bestaan van de website "Geheugen van de stad" die een beeld moet gaan geven van wat er gedurende 15 jaar archeologie in Nijmegen allemaal naar boven is gehaald en Nijmegens rijke historie bekend moet maken tot ver buiten de stadsgrenzen.

De website is goed begonnen met de grootste vondst van de afgelopen 5 jaar: de vrouwe uit de Burchtstraat - op de website de 'Loden Lady' genoemd naar de loden sarcofaag waarin ze in 2001 tijdens rioleringswerkzaamheden werd gevonden. Over haar ontdekking is een fotoserie te zien op de website. De 'Loden Lady' zal ook deel uitmaken van de presentatie van de website, eind januari 2005. Een sculptuur van de kunstenaars LaSalle uit Ede (Albert Goederond en Patty Struik) zal dan worden onthuld op de plaats waar de vrouwe is gevonden.

De website doet nu nog wat magertjes aan, maar 15 jaar archeologie heeft een hoop bodemschatten opgeleverd. Mijn verwachting is dat aan het einde van het jubileumjaar deze schatten te zien zullen zijn op deze website. Een goede reden om Geheugen van de stad regelmatig met een bezoekje te vereren.
De website is een initiatief van 'De Romeinse Alliantie', een samenwerkingsverband tussen Museum Het Valkhof, Bijbels Openluchtmuseum en de Gemeente Nijmegen.

[Links: Afdeling Archeologie gemeente Nijmegen | Geheugen van de stad]