[vorige] - [weblog] - [volgende]
dinsdag
28 december 2004
Spammers beboet
12:20 uur
Het college van Opta, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft de eerste boetes opgelegd aan verzenders van spamberichten. Het gaat om spam verzonden per email en per sms. De hoogste boete is in totaal € 42.500. Naast de bestrijding van Nederlandse spam heeft Opta de afgelopen maanden ook het initiatief genomen de samenwerking met Europese toezichthouders te verbeteren.
De thans beboete spammers zijn natuurlijke personen en kleine ondernemingen, waarvan Opta verder geen persoonsgegevens verstrekt. In de meeste gevallen bestaan de totale boetes uit afzonderlijke boetes voor de overtreding van het versturen van spam, het achterwege laten van de juiste (adres)gegevens van de verzender van het bericht en het niet opnemen van een afmeldingsmogelijkheid.

Je leest het volledige persbericht hier.

Op zich ben ik blij met deze actie, maar het gaat mij nog lang niet ver genoeg. Wat is € 42.500 nu voor zo'n bedrijf: die boetes moeten zo hoog zijn dat het bedrijf gelijk failliet gaat: dat schrikt pas echt af!


Terrebel [www]
Heeft wel iets weg van de boete die een bedrijf krijgt voor het illegaal olie loodsen op zee: die ligt lager dan het bedrag wat het kost om de olie legaal te laten verwerken...
28-12-2004, 21.28 uur